>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 21.02.2013 (czwartek)

Status
Zamknięty.
ryzyk_fizyk 11

ryzyk_fizyk

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie - Benfica-Leverkusen Typ: 1
Kurs - 1.95
buk - bet365
analiza
Benfica to drużyna na którą w większości spotkań można stawiac w ciemno. Przegrywaja tylko z druzynami postawionymi o wiele wyżej w randze. Od pamietnego spotkania z Barceloną w pazdzierniku, Benfica od tego czasu nie przegrala u siebie zadnego meczu. Przed barceloną, równierz był ogromny okres czasu(ponad pół roku) gdy nie przegrala. Tak też powinno byc i tym razem. W lidze do konca bedzie walka z FC Porto, obie drużyny grają jeszcze w pucharach, i obie chcą wygrywać. Według mnie są spore szanse że zarówno Porto, jaki Benfica zajdą daleko w tych rozgrywkach w tym roku. Niech to bedzie rok Portugalii. O drużynie Bayeru powiem tyle.. W ostatnich 10 spotkaniach, 4 razy przegrali. Tak bedzie tez teraz..
✅ 95

rudywszarz 21

rudywszarz

Użytkownik
Tenis, Dubai
Cara Black/Anastasia Rodionova - Lisa Raymond/Samantha Stosur
typ: Black/Rodionova 2:0
Kurs : 3,75
Analiza: Na dzisiaj wybieram spotkanie w deblu . Black i Rodionowa w 1 rundzie gładko pokonały dość dobra jak dla mnie parę kops-jones/spears.W AO przegrały w ćwierćfinale z Petrovą i Huber, wygrały turniej w Auckland gdzie pokonały dobre duety jak np Georges/Shvedova...Ciężko je przełamać bo są zgrane...Co innego ich przeciwniczki ktre od 2008 roku rozegrały raptem 8 spotkań...Raymond jest już starszą kobietą i czasu nie przeskoczy...Stosur to singlistka i nie ma pojęcia o eblu...Myślę że typ warty uwagi...
⛔100 - brak bukmachera

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: St. Louis Blues @ Colorado Avalanche
Typ: St. Louis Blues ML OT (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Kurs: 1,88
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Nie podoba mi się postawa Lawin w defensywie i gdyby nie słaby wówczas Mason w bramce Preds, to ostatni mecz zakończył by się całkowicie inaczej - podejrzewam ,że lekkim pogromem na korzyść Predatorów. W tym wypadku The Blues wykorzystają każdą nadarzającą się okazję w lukach defensywnych Lawin i nawet będac b2b jestem tutaj spokojny o ich ewentualną dyspozycje. Są aktualnie zespołem lepszym, o znacznym potencjale i grającym solidnie pod każdym względem. Avs sporo strzelają ostatnio, ale i sporo tracą - z Blues niesądze, by się rozstrzelali - co najwyżej stracili. Ponadto między słupki wraca prawdopodobnie Halak wobec którego spodziewam się powrotu do formy i stuprocentowego umocnienia swojej pozycji jako nr. 1. Stawiam na Blues po atrakcyjnym kursie z zespołem, który ma sporo problemów i punkty w ich przypadku będą tylko jednorazowymi wystrzałami w przyszłości.
⛔ 100

S 26

siemek0

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie - Metalist Kharkiv - Newcastle
Typ: 1
Kurs - 1.85
buk - Bet365
analiza
Metalist w 1 meczu zrobił połowe planu.Nie przegrał na wyjeździe.Mecz zakończył sie wynikiem 0:0.Teraz kolej na zwyciestwo u siebie i awans do kolejnej fazy.Metalist już w fazie grupowej pokazał jak silną jest drużyną kiedy gra na własnym terenie.Przypomne że u siebie wygrał wszystkie 3 mecze strzelając 7 goli i tracąc tylko 1 bramke.W meczach u siebie pokonali m.in. Bayer Leverkusen 2:0.Newcastle w tym sezonie (czyli od sierpnia ubiegłego roku) wygrało uwaga .... dokładnie 1 (JEDEN !!!!) mecz na wyjeździe.Było to 3 tygodnie temu z Aston Villą.Reszta meczy to same porażki i remisy.Newcastle w tabeli ligi Angielskiej zajmuje dopiero 16 pozycje czyli tylko 2 pozycje nad strefą spadkową.I z całą pewnością to liga Angielska jest dla nich w tej chwili najważniejsza.Albo poprawią swoje miejsce albo przyjdzie im bronić sie przed spadkiem.W obu tych przypadkach latanie po całej Europie na mecze LE które są rozgrywane w czwartki (a później granie w lidze w sobotę lube niedziele) jest im tak potrzebne jak zającowi dzwonek na polowaniu.Podsumowując nie ma co sie spinać na LE której i tak by nie wygrali bo sytuacja w lidze mają tragiczną.Metalist zupełnie inaczej niż niektóre drużyny myśle że nie zamierza odpuszczać LE kosztem ligi Ukraińskiej.A to z bardzo prostego powodu.Otóż od kilku badz kilkunastu lat 2 pierwsze miejsca w lidze są zarezerwowane dla Szachtara i Dynamo.I to te drużyny biją sie o mistrza i ewentualny start w rozgrywkach Ligi Mistrzów.Dla drużyn takich jak Metalist , Dnipro pozostaje gra w rozgrywkach Ligi Europy.I patrząc na to co wyprawiają drużyny takie jak Napoli , Atletico Madryt , Liverpool które ewidentnie olewają LE uważam że drużyny Rosyjskie i Ukraińskie stać na to żeby zajść w tych rozgrywkach daleko.Dlaczego ??? Bo im sie chce tutaj grać a dla drużyn Angielskich ,Włoskich, Hiszpańskich to jest kara.
⛔ 100

pawacki 4,4K

pawacki

Użytkownik
Dyscyplina - Biegi Narciarskie
Spotkanie -Kowalczyk-Bjorgen
Typ: 2
Kurs - 1.92
buk - betsafe
analiza
Astma ostatnio coś słabo szczególnie w Davos gdzie nie starczyło jej sił lecz mam wrażenie że to taki specialny chwyt bo ona i tak czuje że jest mocna.Podczas dzisiejszego sprintu klasykiem na 3 km będzie bardzo fajny podbieg dla naszej Kowalczyk,trasa ogólnie jej powinna odpowiadać ale mam wrażenie że została troszkę przez bukmacherów za bardzo doceniona i będzie walczyła o medal lecz każdy błąd może jej uniemożliwiść dlatego dziś wybieram Norweżke.
✅ 92

Otrzymane punkty reputacji: +1
zdanek 924

zdanek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , liga europejska godz.18.00
Spotkanie: Rubin kazań - Atletico Madryt
Typ: 2
Kurs: 2.55
Bukmacher: Millenium
Analiza:
Na dziś rewanżowe spotkanie 1/8 ligi europejskiej gdzie w pierwszym meczu tych drużyn Atletico M przegrało z Rubinem 0:2 , więc Kazań ma bardzo dobrą zaliczkę przed rewanżem na swoim stadionie , jednak ja sądzę , że drużyna z Madrytu wygra dziś i postara się o awans , chodź będzie ciężko.Rubin w lidze zajmuje 7 pozycję z dorobkiem 31 punktów i traci 1 pkt do 4 miejsca.Ostatnie mecze dzisiejszej drużyny gości to jedyna wygrana z Atletico M , wcześniej remis u siebie z Klużem , porażka u siebie ze Spartakiem Moskwa , wyjazdowy remis z Partizanem i wyjazdowa porażka 0:3 z Dynamem Moskwa , tak więc 5 pkt w 5 meczach to nie jest za dużo. Atletico natomiast ostatnio przełamało złą passę na wyjazdach wygrywając w bardzo dobrym stylu 3:0 z Valladolidem , wcześniej albo przegrywali albo remis.Ekipa z Madrytu jest na 2 miejscu w tabeli tracąc 12 pkt do Barcelony.Bilans wyjazdowy w lidze dzisiejszych gospodarzy to 5 zwycięstw , 2 remisy i 5 porażek nie najgorzej , ale w końcu przełamali passę 8 meczy wyjazdowych bez wygranej na wszystkich frontach.
Przewidywane składy:
Rubin Kazań:

-------------------------Ryzhikov-------------------------
---------------------------------------------------------------
Kuzmin------Navas-------Marcano-------Ansaldi
--------------Orbaiz---------------M&#39;Vila----------------
Natkho--------------Emerenko---------Karadeniz
--------------------------Rondon--------------------------
Atletico Madryt:
-------------------------Asenjo-------------------------
------------------------------------------------------------
Manquillo----Miranda------Pulido------Cisma
--------------Mario--------------Saul-----------------
Adrian---------------Garcia---------------Cebolla
------------------------Falcao--------------------------

Mój typ 0:2
⛔100 - nieregulaminowy bukmacher

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina - Tenis WTA
Spotkanie - Kvitova - A. Radwańska Typ: 1
Kurs - 2.46
buk - Pinnacle
Mecz ćwierćfinałowy turnieju w Dubaju szczerze mówiąc bardzo mnie zdziwiły kursy na dzisiejszy mecz. Bukmacherzy faworyzują Agnieszke z powodu wysokiej pozycji rankingowej jednak zapomnieli , że takie zawodniczki jak Azarenka , Kvitova ,Szarapova ,Williams to wysokie progi dla Polki. Zawodniczki te dyponują silnymi uderzeniami czychają rownież na drugi serwis Agnieszki. Bukmacherzy nie zuważyli chyba , że Kvitova wraca do formy która pozwoliła jej na wygranie Wimbledonu w 2011 ubiegły rok i początek tego bardzo słaby. Jednak ostatnio wraca serwis mocny celny forhend co pokazała w mevczu z Serena który trochę pechowo przegrała.Natomiast Agnieszka zajmuję pozycję powyżej oczekiwań i możliwości ichwała jej za to jednak starcia z zawodniczkami silnymi fizycznie ciężko jej wygrać, Bilans bezpośrednich meczów 3-1 dla Kvitovej. Moim zdaniem dziś siła weźmie górę nad techniką tym bardziej , że Agnieszka jest już wyraźnie przemęczona ciągłym graniem co było widać wczoraj z Putintsevą.
✅ 146

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 7

slony33

Użytkownik
Dyscyplina: EUROPA: Euroleague Spotkanie; Maccabi Tel Aviv - Siena Typ - Handicap Siena +6 Kurs - 1.82 Buk - bet365 Analiza:zapowiada się ciekawe spotkanie gospodarze przystępują do meczu jako faworyci co mnie troszchę dziwi co prawada Maccabi jeszcze ze Sieną na własnym parkiecie nie przegrało lecz nie były to zwycięstwa wysokie mecze były wyrównane kończyły się zwycięstwem gospodarzy zaledwie kiloma punktami. Maccabi Tel Aviv 17 lutego wygrało u siebie po dogrywce z Hapoel Eilat który nie słynie w lidze ze szczelnej obrony dlatego dziwi słaba skuteczność gospodarzy. Siena o wiele lepiej radzi sobie w lidze europejskiej wydaje się bardziej zmotywowana potrafiła pokonać na wyjeżdzie Olympiakos i Fenerbahce myślę ze Maccabi też jest w jej zasięgu ale asekuracyj niewielki Handicap powinien wystarczyć,,pożyjemy zobaczymy....
⛔ 100

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Al Shabab- Al- Ahli Dubai (ZEA)
Typ: over 3,5
Kurs: 2
Bukmacher: Sportingbet
ANALIZA: Witam. na dzisiaj kolejny mecz egzotycznej ligi prost spod szybów naftowych, czyli ze Zjednoczonych Emiratów arabskich. Drużyna gospodarzy w ostatnich 5 spotkaniach na własnym boisku ma bilans 3-1-1 ale mecze były obfite w bramki (12-9) a co ważniejsze w każdym meczu padły minimum 3 bramki, a w 4 spotkania z ostatnich 5 kończyły sie +3,5. drużyna gości natomiast w spotkaniach wyjazdowych 4-1-0 i imponująca liczba bramek (16-7), również mecze kończyły sie wynikami powyżej 2,5 a 4 razy +3,5. jest to ważny mecz dla obydwu drużyn, tzw mecz o 6 pkt. bo są to drużyny zajmujące sąsiednie lokaty. obydwie ekipy walczą o awans do AFC, więc dlatego podejrzewam, że tutaj nie będzie grania na 0 z tyłu, obydwie ekipy ruszą do ofensywy i spodziewamy się dzisiaj wysokiego wyniku
⛔ 100

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, 17.00
???? Lisicki S. v Mladenovic K. Over 21.5 games
1.86 Betfair
Dziś o godzinie 17.00 w Memphis odbędzie się spotkanie wyżej wymienionych tenisistek. Z jednej strony siatki Sabina Lisicki, 23-letnia reprezentantka Niemiec, która w 2013 roku może się pochwalić bilansem 8/3. Zaliczyła już finał turnieju w Pattaya, gdzie lepsza od Sabiny okazała się Maria Kirilenko. Na dodatek przegrała jeszcze dwa mecze i to nie z byle kim. Najpierw w Brisbane z viceliderką rankingu - Wiktorią Azarenką a następnie w Australii z Caroliną Woźniacki. Z drugiej strony Francuzka, Kristina Mladenovic, któa plasuje się na 63 pozycji w rankingu WTA. W tym sezonie jej bilans to 6/3. Sprawiła niespodziankę w Paryżu gdzie doszła aż do półfinału gdzie przegrała gładko z późniejszą tryumfatorką - Moną Barthel. Myślę, że będzie to długi mecz, gdyż obie panie mają w nogach wczorajsze mecze, gdzie grały trzy sety. Dziś spodziewam się podobnego rozwiązania.
⛔ 100

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Memphis
Spotkanie:Cilic vs Sijsling
Typ:Handicap setów Sijsling +1,5
Kurs:2,5
Bukmacher:Unibet
Kurs wysoki, więc warto grać. Sijsling to gracz halowy i nawierzchnia typu hard jest dla niego. 2 dni temu pokonał Melzera w dwóch setach (jeden set po TB), więc moc i dyspozycja serwisowa chyba go nie opuściła, skoro wygrał to fizyczne starcie. Wcześniej w Roterdamie sprawił sensację eliminując Tsongę, ale następnie odpadł z Klizanem. Nie jest wirtuozem, ale takie turnieje jak Memphis dają mu okazję, by wygrywać i osiągać dobre wyniki ze światową czołówką. Zdecydowanym faworytem meczu jest Chorwat Cilic. Marin 10 dni temu wygrał turniej u siebie w Zagrzebiu pokonując Jużnego, Melzera, Kavcica i Zemlję. Generalnie w tym roku Cilic przegrał tylko 2 mecze (Paire, Seppi), ale nie grał z nikim z topu. Wydaje mi się, że po sukcesie może pojawić się u niego lekkie rozprężenie, co oznacza kłopoty w dzisiejszym meczu. Chorwat zmierzył się już w Memphis ze swoim rodakiem Dodigiem i oddał mu pierwszego seta, co przyjmuję jako dobry znak przed dzisiejszym meczem.
✅ 150

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy
Spotkanie: Olympique Lyon - Tottenham Hotspur
Typ: X
Kurs: 3,40
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Już dziś o godzinie 19:00 Tottenham na Stade Gerland zmierzy się z Olympique Lyon w rewanżu 1/16 Ligi Europy. Po pierwszej konfrontacji to &quot;Koguty&quot; są na lepszej pozycji wygrywając 2-1 na WHL 14 lutego. W pierwszym spotkaniu w tym dwumeczu nie brakowało emocji. Zwycięstwo &quot;Lilywhites&quot; zapewnił niezawodny Gareth Bale zdobywając dwie bramki z rzutów wolnych. Oby i w tym meczu nie zwolnił tempa i pomógł drużynie w odniesieniu wyjazdowego remisu i awansu do następnej rundy. &quot;Koguty&quot; w Premier League nie przegrały od 10 meczów. Bilans ostatnich pięciu spotkań „Spurs” to: Z-Z-R-R-R. Drużyna Remi&#39;ego Garde gra ostatnio w kratkę. Mimo ostatniego &quot;rozniesienia&quot; Bordeaux 4-0 nie można powiedzieć, że są w szczycie formy. Lyon zdecydowanie lepiej gra przeciwko drużynom lepszym, gdyż ze średniakami Ligue1 sobie ostatnio nie radzi i nie zdobywa trzech punktów. Jednak mimo tego zajmuje drugie miejsce w najwyższej francuskiej klasie rozgrywkowej ze stratą dwóch oczek do szejków z Paryża. Bilans ostatnich pięciu spotkań „Dzieciaków” to: Z-P-P-P-Z.Jeśli chodzi o składy to w Lyon&#39;ie bez kontuzji. Wszyscy zdrowi. Natomiast w Tottenhamie kontuzjowani są Sandro, Defoe i Kaboul. Zapowiada się arcyciekawy mecz, można rzec że jak na miarę Ligi Mistrzów, w którym gospodarze będą chcieli odrobić straty z pierwszego meczu. Ja jednak uważam, że im się to nie uda i typuję X. Powodzenia !
✅ 240

M 0

maly789

Użytkownik
Dyscyplina : Biegi narciarskie
Spotkanie : Kowalczyk-Bjorgen
Typ : Bjorgen
Kurs : 2,37
Bukmacher : Expekt

Analiza : Po pierwsze chciałem się ze wszystkimi przywitać , bo to mój pierwszy post tutaj!! Na dziś wybrałem pojedynek pomiędzy naszą Justyną a Marit !! Od razu rzucił mi się w oczy ten kurs! Wierzę w Kowalczyk ale dzisiaj nie stety nie ma szans z Bjorgen. Ostatnio nawet Marit odpuściła sobie bieg na 10 łyżwą jest wypoczęta i ma DUŻO siły na dziś . Mam nadzieje że wpadnie parę groszy dzisiaj!!!
⛔ 100
typ powtórzony

palacio 61

palacio

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , Liga europejska
Spotkanie: Lyon - Tottenham
Typ: aw 1
Kurs: 2.55
Bukmacher: Unibet

Dziś o godzinie 19.00 dojdzie do rewanżu pomiędzy ekipami Lyonu i Tottenhamu.Na pierwszy rzut oka zdziwił mnie kurs na to spotkanie.Drużyna rodem z Francji przegrała nieznacznie 1:2 i wcale nie była dużo gorsza od swojego rywala.Strzeliła bramkę na wyjeździe,była blisko korzystnemu wynikowi,lecz w doliczonym czasie gry Bale po raz drugi trafił z wolnego.Dzisiaj mamy rewanż we Francji.Aby typ okazał się trafny,gospodarze muszą wygrać co najmniej 1:0.Na pewno wynik jest sprawą otwartą,a Lyon stać na zwycięstwo u siebie.Kolejnym plusem jest fakt,iż gospodarze będą chcieli zostawić dobre wrażenie na swoim boisku po tym jak przegrali z Lille 1:3.Chociaż Lyon ostatnio nie zadowala swoich fanów to nadal są ekipą,która walczy o mistrza Francji,a i dzisiaj może przejść do kolejnej fazy Ligi Europy.Gomis,Lopez i spółka do boju !!! :grin:
⛔ 100

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska
Spotkanie: Liverpool - Zenit St. Petersburg
Typ: Liverpool
Kurs: 1,66
Bukmacher: Bet365
Analiza:
The Reds pod ścianą. Porażka 0:2 na Pietrowski Stadion w St. Petersburgu przed ekipą Rodgersa poprzeczkę ustawia bardzo wysoko. Kluczem do sukcesu jest zdobycie gola jako pierwszy zespół i żelazna konsekwencja w defensywie, celem niedopuszczenia do utraty gola.
Zenit to mocny zespół, ale być może zadziała &#39;magia Anfield&#39;? The Reds w miniony weekend rozgromili Swansea aż 5:0, jednakże rywale ten mecz potraktowali jakby nieco ulgowo. Ale gra z Łabędziami ma wpływ na terminarz Liverpoolu, który najbliższy weekend w Premier League ma wolny, a więc... wszystkie swoje siły może skupić na dzisiejszej grze.
Ok, rozumiem może i Europa League nie jest priorytetem dla drużyny z Anfield Road, ale... tak na dobrą sprawę trofeum do kolekcji z pewnością by się przydało. Brendan Rodgers wierzy w awans, wierzą zawodnicy. To bardzo trudne zadanie, ale możliwe do wykonania.
Liverpool już w pierwszym meczu pokazał, że potrafi grać przeciwko Zenitowi. Luis Suarez i Steven Gerrard mają dziś poprowadzić The Reds do zwycięstwa. W St. Petersburgu zabrakło skuteczności, którą miał... Zenit. Tym razem może karta się odwróci i Liverpool będzie cieszył się ze zdobywanych bramek.
Podsumowując, potencjał w drużynie duży. The Reds od pewnego czasu grają lepiej, istotny fakt, że w lidze mają wolny weekend, a więc nie ma mowy o jakimś relaksie w meczu z Zenitem. Ekipa Spalettiego mocna i być może wywalczy awans, ale jestem zdania, że na Anfield to gospodarze będą górą.
✅ 66

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , liga europejska godz.21.05
Spotkanie: Liverpool - Zenit Sankt Petersburg
Typ: Powyżej (3.5) goli
Kurs: 3.00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Bardzo ciężki zadanie czeka The Reds w rewanżowym spotkaniu z Zenitem, pierwszy mecz w Rosji zakończył się bowiem zwycięstwem 2-0 zespołu z Sankt Petersburga i jeżeli Liverpool myśli o awansie do 1/8 finału Ligi Europa to dzisiaj muszą zaryzykować i zagrać mocno ofensywnie.
W swój zespół wierzy Brendan Rodgers szkoleniowiec zespołu z Anfield, który uważa, że jego drużyna może dzisiejszego wieczora przejść do historii czyli odrobić straty i awansować do kolejnej rundy. Myślę, że w takim spotkaniu warto jest zagrać over bramkowy, ja postawiłem na over 3.5, uważam, że nie tylko Liverpool będzie tutaj strzelać bramki ale również Zenit wcale nie będzie się tutaj kurczowo bronić ale też szukać swoich szans na bramkę, która chyba zapewniłaby im awans do kolejnej fazy rozgrywek.
Być może będzie to starcie napastników czyli Luisa Suareza z Liverpooli i Hulka z Zenitu. Pierwszy na stadionie Pietrowskim miał sporego pecha bowiem dochodził do bardzo klarownych sytuacji bramkowych jednak brakowało mu szczęścia by umieścić piłkę w bramce, Hulk natomiast popisał się w pierwszym meczu piękną bramką otwierającą wynik tamtego spotkania. Myślę, że również dziś obaj będą mieli swoje okazje do zdobycia bramek i myślę, że będą potrafili je wykorzystać.
Jeśli chodzi o nieobecnych to w Liverpoolu na pewno nie zobaczymy Philippe Coutinho, Daniela Sturridge&#39;a oraz Fabio Boriniego a także Martina Skrtela. Luciano Spaletti natomiast na pewno nie będzie brał przy ustalani składu Konstantyna Żyrianowa, a nie wiadomo również czy sprawi będą już Portugalczyk Danny oraz włoski obrońca Domenico Criscito.
Brendan Rodgers zapowiada to spotkanie jako te które może przejść do historii i liczy, że straty z pierwszego spotkania są do odrobienia. Luciano Spalletti natomiast mówi, że wynik pierwszego spotkania nie jest ważny jeżeli nie zagra jego drużyna równie dobrze dziś jak tydzień temu. Ponadto mówił, że wie, że ekipa Liverpoolu przystąpi do zmasowanych ataków już od początku i będzie zmuszał jego drużynę do defensywy ale jego drużyna również będzie odpowiadać na ich ataki i konstruować groźne akcje. Myślę więc, że szansę w tym spotkaniu na wysoki over są spore i warto nieco kasy postawić na np. powyżej 3.5 goli.
✅ 200

jaquar 33

jaquar

Użytkownik
Spotkanie: Liverpool - Zenit St. Petersburg
Typ: Liverpool
Kurs: 1,60

Bukmacher: Bwin
Mam wiele obaw co do Liverpoolu w KWESTII AWANSU, ale również wiele argumentów, które przemawiają za ich sukcesem lub chociażby zwycięstwem dzisiaj. Mają świetnych piłkarzy, po kilkudniowej kontuzji wrócił Sturridge - chłop, który odkąd przyszedł zagrał kilka meczów i wszystkie były kapitalne, wiele dał drużynie. Robi dużo wiatru z przodu, z Suarezem rozumieją się jakby grali 2 lata, a nie miesiące. Liverpool zagrał dobrze ze Swansea (5:0), tyle, że boję się, że to może być zły wyznacznik, bo Łabędzie ten mecz grali w niepodstawowym składzie (z myślą o finale pucharu ligi w ten weekend).
Liverpool jest w dobrej formie, jedyną wpadką w ostatnich meczach była porażka z WBA 0:2 - zły dzień, przy 0:0 Gerrard nie wykorzystuje karnego, za chwilę dwa gole bezbarwnej drużyny, która nie atakowała 2/3 meczu. Wcześniej grali fajnie z Arsenalem (tzn. może prowadzenie 2:0 było fajniejsze od gry), prowadzili 2:1 z City po genialnej grze i również nie dowieźli tego do końca, ale co do stylu, pomysłów, formy piłkarzy nie mam zastrzeżeń.
Jestem prawie pewien, że Liverpool dzisiaj wygra, ale biorę pod uwagę, że Ruscy mogą ukuć. Jeden gol zepsuje cały ten projekt i może być ciężko o awans.
Liverpool wygra, 1,60
Liverpool over 1,5 goli, 1,60

⛔ 100 typ powtórzony

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Spotkanie: Chelsea vs Sparta Praga
Typ: Chelsea (0-2)
Kurs: 3.25
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
CHelsea pod wodza nowego trenera spisuje sie raczej slabo. Zdarzaja im sie wpadki na wyjazdach oraz sporo remisow choc styl gry nie jest az tak tragiczny. Nie zmienia to jednak faktu, ze Chelsea to nadal swietna druzyna ktora potrafi strzelac bramki i robi to regularnie. W ostatnich 8 na 10 spotkan (we wszystkich rozgrywakach) Chelsea strzelila ponad dwie bramki na mecz co dobrze rokuje przed dzisiajszym rewanzowym spotkaniem ze SParta. Jednak to nie dyspozycja strzelecka zawodnikow Chelsea naklania mnie do grania wysokiego handicapu lecz bardzo slaba postawa Sparty. Sparta to slaby zespol ktory ma duze problemy z gra na wyjazdach. Wiekszosc punktow ktore zbiera w lidze to punkty ze zwyciestw na wlasnym boisku. W 8 kolejkach ligowych rozegranych na wyjezdzie Sparta wygrala zaledwie 2, 4 remisujac i 2 przegrywajac ale w slabej Czeskiej lidze jest to bardzo kiepski wynik dodajac do tego slaby bilans bramkowy 9:7. Chelsea grajac na wlasnym boisku bedzie na bank grac agresywna pilke, i dazyc do strzelenia jak najwiekszej ilosci bramek. Kibice nie beda zadowoleni jesli Chelsea bedzie odpuszczac wiec mysle, ze mozna sie nastawic na pressing przez 90 minut mecze ze strony gospodarzy. Moim zdaniem Sparta bedzie sie bronic do pierwszej bramki, potem zejdzie z nich powietrze i wynik bedzie wysoki dla gospodarzy.
⛔ 100

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Hannover - Anzhi
Typ: over 2,5
Kurs: 1,70
Bukmacher: bet365
Analiza:
Na dziś wybieram to spotkanie, bo szykuje się bardzo ciekawie. Gospodarze przed trudną szansą na awans, jednak jakaś nadzieja jest, po strzelonej bramce na wyjeździe. Mają zagrać otwartą ofensywną piłkę i przy pomocy kibiców pokonać Anzhi. Mimo wyjazdu do Rosji zaprezentowali się dobrze, ogólnie w rozgrywkach europejskich to była ich pierwsza porażka w tym sezonie. Na lewą obronę po zawieszeniu wraca Rauch, za to Cherundolo, Eggiman i Stindl są kontuzjowani. Reszta graczy to zawodnicy mniej ważni. Po stronie gości zabraknie Zhirkova, który jest zawieszony, wraca za to Traore. Myślę, że obie ekipy wyjdą z ofensywnym nastawieniem, Hannover nie ma nic do stracenia i gra u siebie, a Anzhi ma bardzo dobrych zawodników w przodzie i też powinni powalczyć, bo im wyżej w LE tym większy prestiż i oczywiście kasa.
⛔ 100

S 108

suri

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Marsylia
Spotkanie:Janowicz J. - Benneteau J.
Typ:Janowicz J.
Kurs:2,00
Bukmacher:bet-at-home
Analiza:
Na pierwszy rzut oka wyglada to na wyrównane spotkanie. Gospodarz, Julien Benneteau podejmie naszego rodaka, Jurka Janowicza. Francuz jest w formie, gra dużo i często, ostatnio dotarł do finału, który z resztą przegrał. Może być zatem zmęczony i moim zdaniem na pewno Jurek jest w stanie to wykorzystać. Polak ma coś do udowodnienia (dziwna i raczej przypadkowa porażka z Rumunem Hanescu), a on we Francji czuje się jak ryba w wodzie. Pamiętamy Paryż ........... Ponownie nawierzchnia, którą preferuje Janowicz i ten jego piekielnie silny serwis. W pierwszym meczu Francuz męczył się z niżej notowanym zawodnikiem, set zakończył dopiero w tiebreacku, a Polak gładko odprawił w miarę solidnego Rosola. Będzie to wyrównana, może 3 setowa walka, którą wygra Łodzianin.
✅ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom