>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 21.01.2015 (środa)

Status
Zamknięty.
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: KOSZYKÓWKA EUROCUP
Godzina:
18:00
Spotkanie:
Rytas - Sevilla
Typ:
Rytas - 8,5
Kurs:
1.70
Bukmacher:
Bet 365
Analiza:
Sevilla to nie jest zespół. To jest zbieranina graczy, których mottem jest radosna koszykówka. Takie coś nie ma prawa sprawdzić się w Wilnie w konfrontacji z Rytasem, zespołem &quot;naszpikowanym&quot; obecnymi bądź byłymi reprezentantami Litwy. Rytas również ma moc w ofensywie co pokazał w meczu choćby z Turowem zdobywając niemal 100 pkt (98), ale kiedy potrzeba potrafi odpowiedzieć mocną zorganizowaną defensywą. Dobrze bronią własną tablicę i mają kim zbierać w ofensywie. Klucz to zatrzymanie szybkiego ataku Sevilli a to powinno się, mając taki skład personalny, spokojnie udać. Tam jest kim rotować, dzięki czemu łatwiej kontrolować mecz. Do tego nie trzeba chyba nikogo przekonywać jak ciężko się gra każdemu zespołowi na Litwie. Dość powiedzieć, że Rytas przegrał tu w Eurocupie w tym roku tylko raz, ale za to z bardzo mocną ekipą z Volgogradu. Poza tym ostatnie mecze Sevilli pokazują, że zespól daleki jest od optymalnej dyspozycji, która teoretycznie mogłaby dać, małe ale jednak, nadzieje na wyrównany mecz w Wilnie. Porażka we własnej hali z Ostende 63-94 !!! oraz tydzień temu w Zgorzelcu (ledwie 3 pkt, ale to tylko z uwagi na fakt, że Turów mając już 20 pkt przewagę przespał znaczną część meczu). To wszystko nie wróży niczego dobrego graczom z Hiszpanii i zakładam, że Rytas może ten mecz wygrać różnicą nawet 15-20 pkt.
✅
70

Otrzymane punkty reputacji: +18
tom-hagen 27

tom-hagen

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nożna Hiszpania
Spotkanie : Barcelona-Atletico
Typ: Rzuty rożne- poniżej 10
Kurs 2.05
Buk bet365
Godz: 22:00
Analiza: Witam serdecznie, dziś arcyciekawe spotkanie w ćwierćfinale Pucharu Króla. Barcelona wydaje się być ostatnio w coraz lepszej formie tak jak i Atletico. NA dziś przygotowałem wyjątkowo zakład na mniej niż 10 rożnych w meczu. Dlaczego akurat tak? Po pierwsze Barcelona pomimo, że strzela wiele goli to jest wybitnie słabą drużyną jeśli chodzi o zdobywanie rożnych nawet u siebie. W ostatnich 5 meczach Gospodarze uzyskali kolejno 6,9,4,6,14 rzuty rożne w meczu. Goście 9,14,4,11,13 widać, że Barcelona ewidentnie nie poszukuję w swoich meczach autów bramkowych, przeciwnie do drużyny z Madrytu. Jednak myślę, że dziś nie uświadczymy więcej niż 9 rzutów rożnych. Przekonują mnie do tego mecze u siebie Barcy, w których to ostatnio więcej niż 9 rożnych padło w meczu 1 listopada 2014 c Celtą. A także niedawny mecz ligowy między dzisiejszymi zespołami gdzie widzieliśmy tylko 4 rogi.
Pozdrawiam Tom Hagen.
Jeśli pomogłem daj dzięki.
⛔100

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Euroliga Kobiet
Godzina:
20:00
Spotkanie: Montpellier - Good Angels Kosice
Typ: Good Angels Kosice
Kurs: 4.65
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Słaba forma w rozgrywkach euroligi Kobiet drużyny z Francji zachęca do grania na ich rywalki, Montpellier przegrały trzy ostatnie spotkania w prawdzie z mocniejszymi rywalkami ale byłe one dość wyraźne, ich rywalki z Koszyc podbudowane po ostatnim dość przekonywującym zwycięstwie nad drużyną Galatasaray są wstanie nawiązać dziś równorzędną walke z francuzkami i powalczyć o zwycięstwo.
⛔
100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Championship League Snooker
Godzina: 15:00 CET
Spotkanie: Ryan Day v Stuart Bingham
Typ: Stuart Bingham - powyżej 0.5 Centuries
Kurs: 4.33
Bukmacher: bet365
Analiza:
Według mnie ten mecz ma dużo większy potencjał na brejk +100 niż wskazują kursy. Bingham wbijać potrafi, to wiadomo, Anglik jest w ścisłej czołówce rankingu setek w tym sezonie z 25 setkami na koncie. W 3 grupie CLS, która zakończyła rozgrywki wczoraj, udowodnił to po raz kolejny. Sporo wygrywających brejków, w tym 2 setki (115, 90, 69, 73, 80, 104). Przy korzystnym układzie na stole brejk wygrywający nie stanowi dla niego problemu, tym bardziej, że stoły bardzo dogodne do grubego punktowania. Z Dayem ze 2-3 szanse na punktowanie powinny się zdarzyć, bo to również urodzony wbijacz i nie w głowie mu gra defensywna, zwłaszcza w takich na poły pokazowych rozgrywkach. Kursy wysokie, ale w takim zestawie graczy moim zdaniem warte ryzyka.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER
⛔100

naimad424 112

naimad424

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nożna Hiszpania: Puchar Króla
Spotkanie : FC Barcelona - Atletico Mardryt
Typ: Messi strzeli pierwszego gola
Kurs 4.00
Buk: Bet365
Godz: 22:00
Analiza: FC Barcelona w czwartek pewnie awansowała do kolejnej fazy, pokonując w dwumeczu Elche aż 9:0. Tymczasem Atletico wygrało z jednym z faworytów - Realem Madryt. U siebie mistrz Hiszpanii zwyciężył 2:0. W rewanżu zremisował 2:2, a Fernando Torres zdobył obie bramki w pierwszej minucie 1. i 2. połowy. Teraz więc czas na wielki hit - Barcelona z Leo Messim, Neymarem i Luisem Suarezem w składzie podejmie finalistę ostatniej edycji Ligi Mistrzów, prowadzoną przez charyzmatycznego trenera Diego Simeone.
Messi jest zawodnikiem który w każdej sytuacji podbramkowej moze zaskoczyć. Kus że pierwszy strzeli bramkę jest bardzo duży. Jest to kurs warty ryzyka, ponieważ Messi jest piłkarzem który u boku Suareza i Neymara pokazuje klasę.
W ostatnim meczu z Atletico Barca wygrała 3:1 gdzie Leo w końcówce strzelił bramkę. Myślę że dzisiaj będzie chciał pierwszy uzyskać bramkę.
✅300

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna PNA 2015
Godz 17:00
Spotkanie - Gwinea Równikowa : Burkina Faso
Typ - Burkina Faso handicap ( -1,5 )
Kurs - 3.90
Buk - Bet365
Analiza :
Dziś znowu dotykam PNA i wybieram pierwsze spotkanie pomiędzy gospodarzami PNA czyli Gwineą z Burkina Faso , gospodarze maja już na koncie jeden punkt po remisie z Kongo natomiast Burkina z zerowym kontem i jeżeli chcą jeszcze coś pokazać na tych mistrzostwach to niestety dziś trzeba zdobyć komplet pkt i w/g mnie tak też się stanie bo piłkarsko Burkina wygląda o niebo lepiej od Gwinei zresztą pokazuje nam to też miejsce w rankingu FIFA gdzie Gwinea zajmuje 120 miejsce natomiast Burkina na 63 i w/g mnie to wspaniale odzwierciedla kto powinien dziś wygrać , wiem rankingi albo statystyki nie grają tylko piłkarze ale tak jak napisałem to Burkina musi bo inaczej wiadomo w ostatnim pojedynku z Kongo będą grali z nożem na szyi a tak się zle gra bo człowiek chce a może nie wychodzić dlatego najlepiej dziś zdobyć 3 pkt , co do gospodarzy to wiemy w jaki sposób są na tych mistrzostwach , weszli tylnymi drzwiami bo inaczej nie wiadomo czy by byli wśród uczestników , z drugiej strony to gospodarze ale myślę że to w tym wypadku nie będzie miało dużego znaczenia a Gwinea nie powinna wyjść z grupy natomiast co do Burkiny to fachowcy wymieniali ich wśród drużyn które powinny przynajmniej wyjść z grupy a nawet coś więcej i dlatego stawiam na pewną ich wygraną przynajmniej dwoma golami !
⛔100

robaaak 387

robaaak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Towarzyski
Godzina: 15:45
Spotkanie: FC Luzern - Union Berlin
Typ: over 2.5,3.0
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mecze towarzyskie tej zimy z udziałem drużyn szwajcarskich i austriackich obfitują w gole. Myślę, że w przypadku tego spotkania będzie podobnie.
FC Luzern ma za sobą trzy towarzyskie mecze tej zimy. Kończyły się rezultatami 4:1, 1:0, 5:3. 1:0 to mecz z liderem zaplecza niemieckiej Bundesligi - Inglostadt. Dzisiaj przeciwnik będzie słabszy.
Na 11 ostatnich towarzyskich spotkań FC Luzern podana linia nie została pokryta ledwie trzy razy.
To tylko mecz towarzyski więc jakieś wnikliwe analizy nie mają sensu.
Dodam tylko, że FC Luzern to ostatnia ekipa szwajcarskiej Super Ligi, a Union Berlin zajmuje 10 miejsce w niemieckiej drugiej Bundeslidze.
⛔100

ojciechrzestny 37

ojciechrzestny

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna PNA 2015
Godz 20:00
Spotkanie - Gabon vs Kongo
Typ - Gabon
Kurs - 1.91
Buk - William Hill
Analiza :
Dziś w PNA zmierzy się drużyna, która przez dość duże
grono jest uważana za faworyta do zdobycia pucharu.
Czyli drużyna Gabonu na której stoi Aubameyang
(Myślę, że jest w Top 5 na świecie, jeśli chodzi o szybkość).
Przeciwko nim zagra drużyna Kongo, której praktycznie nikt
nie daję szans. A gwiazdą jest Thievy (Aktualnie Almeria wyp. z Espanyola)
Wartość Thievyiego to 2 mln euro, a Aubameyanga 17 mln euro
(według: transfermarkt).
Myślę, że to pokazuję przepaść między drużynami co do jakość składu.
Gabon podbudowany po zwycięstwie z B.Faso (W ostatnim PNA 2 miejsce).
Oczywiście Puchar Narodów Afryki to turniej niespodzianek,
ale taki kurs kusi.
⛔100

lovetennis1995 5

lovetennis1995

Użytkownik
Dyscyplina:pilka nożna - Hiszpania Puchar
Godzina: 20:00
Spotkanie : Villiareal-Getafe
Typ: Villiareal -1,5
Kurs: 1,95
Buk : Pinnacle
Witam wszystkich forumowiczòw i zapraszam na moja pierwsza analize. Villiareal podejmie u siebie Getafe w pierwszym z dwoch meczow o awans do dalszej fazy. Jestem fanem druzyny Villiareal i co za tym idzie znam ich mozliwosci. Według mnie powinni dzisiaj gładko uporac sie z Madrycka druzyna.
Villiareal przystepuje do tego spotkania po prostu na fali po wygranej z Bilbao. Druzyna od pewnego czasu prezentuje wysoki poziom i nie bedzie chciała go zwalniac w pucharowym spotkaniu. Getafe to sredniak, moze nawet słabiak. Ogladałem kilka ich spotkan w tym sezonie i po za kilkoma zawodnikami jak Samir ta druzyna nie ma czym straszyc. Ostatni mecz derbowy z Realem zagrali strasznie słabo ... O ile obrona sie trzymała to w ataku nic nie grali.
Oczywiscie obaj trenerzy dokonaja zmian w składzie i to jest kolejny argument na korzysc Villiareal. Żòłta łodz podwodna ma szeroka kadre i co wazne bardzo wyrownana. Dosc powiedziec, ze Giovanni dos Santos, ktory w tamtym sezonie jak i w kadrze Meksyku jest gwiazda nie ma miejsca w pierwszym składzie. Prawda, ze wrocił po kontuzji ale to juz jakis czas temu. Trener Marcelinho bedzie chciał oczywiscie dokonac kilku zmian w składzie. Pewne jest, ze nie bedzie Uche a na ławce wyloduje Vietto czy Jon dos santos ale to nie jest zadne zmartwienie bo ma kto grac. Oczywiscie pełnej rotacji nie bedzie bo trener chce zrobic przewage przed meczem w Madrycie.
Getafe zas ani nie dysponuje mocnym składem ani ławka wiec majac na uwadze odpoczynek dla kilku graczy moze to wygladac ubogo. Druzyna potrzebuje swiezosci w obliczu walki o utrzymanie a w meczu z Realem wygladali tragicznie.
Getafe co prawda w poprzedniej rundzie pokonało Almerie i to dosc pewnie u siebie ale tutaj spotkaja sie z duzo wyzszym poziomem. W poprzedniej rundzie Villiareal wygrał u siebie z Sociedad(silniejszym od Getafe) 2:0 by w rewanzu obronic to wynikiem 2:2 i pełna kontrola
Ponadto Villiareal przed swoja publicznoscia gra z polotem i widac to w kazdym meczu. Nie sadze by chcieli jechac na rewanz z wynikiem na styku bo wiadomo co to jest mecz domowy a co wyjazdowy. Wygrana dwoma bramkami powinna byc tutaj minimum.
Nie wgłebiałem sie tutaj w statystyki bo one czesto kłamia. Odnosiłem sie do mojej wiedzy o obu druzynach i mam nadzieje, ze pierwszy typ bedzie skuteczny
⛔100

maxti 234

maxti

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka reczna
Godzina: 17:00
Spotkanie: Macedonia- Chorwacja
Typ: Macedonia +5.5
Kurs: 1.46
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Nikt tego jeszcze nie dodal wiec zrobie to ja, wydaje sie ze to jeden z najpewnejszych typow jakie mozna dzis postawic na mistrzostwa, kursy na Chorwacje bardzo zaniżone kurs 1.43 może nie jest rewelacyjny ale jak na to spotkanie i wysoki handicap to naprawde warto.
Będzie to mecz lidera z wiceliderem grupy B, obie druzyny przed meczem są niepokonane a przed nimi najtrudniejsze mecze w grupie czyli spotkanie bezpośrednie faworytów grupy oraz spotaknia z Bośnią (Choracja) i Austria (Macedonia). Najprawdopodobniej dzisiejszy zwycięzca tego meczu wyjdzie z pierwszego miejsa w grupie. Wszystko wskazuje na to że będzie to mecz który do samego końca dostarczy nam wielu emocji (zresztą jak większość na tym turnieju) a co za tym idzie handicap zostanie pokryty przez Macedończyków.
✅46

kryszan010 5,9K

kryszan010

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna- Puchar Włoch
Godzina: 21:00
Spotkanie: Inter Mediolan- Sampdoria Genua
Typ: Inter
Kurs: 1,73
W dzisiejszym meczu 1/8 Pucharu Włoch Inter zmierzy się z Sampdorią. Mecz ten zapowiada się bardzo interesująco, Inter to drużyna o bardzo dużym potencjale, ale nie potrafi go do końca wykorzystać, mam nadzieję, że dzisiejszy mecz będzie dla Interu takim przełamaniem. W zimowym okienku transferowym wzmocnili się znacząco, przybyli do nich Xherdan Shaqiri oraz Lukas Podolski, obydwóch powinniśmy zobaczyć dzisiaj od pierwszych minut.
Po drugiej stronie jest Sampdoria, jak dla mnie rewelacja tego sezonu w Serie A, zajmują bowiem 4 miejsce z dorobkiem 33 punktów. Grają bardzo solidnie w tym sezonie, ale myślę, że w dzisiejszym meczu nie sprostają Interowi, ponieważ Inter to drużyna która im zdecydowanie nie leży, piłkarze Sampdorii w meczach wyjazdowych z Interem nie odnieśli jeszcze zwycięstwa, co stawia sprawę jasno, Inter musi to wygrać, ponieważ może się okazać, że będzie to jedyna droga dla nich do Europejskich Pucharów.
Powodzenia!
✅73

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Hiszpania
Godzina: 22
Spotkanie: Barcelona - Atletico
Typ: Neymar strzeli - TAK
Kurs: 2,18
Analiza:
Nie mogłem przejść obok takiego meczu obojętnie, wielki hit Pucharu Hiszpanii, media w Hiszpanii piszą już o nowym klasyku spotkanie Barcy z Atleti. Faworytem gospodarze którzy na Camp Nou 2 tyg temu wygrali z Atletico 3-1 i w tym meczu bramke zdobył Neymar. Brazylijczyk w tym sezonie gra dużo dużo lepiej niż w ubiegłym, widać ze potrzebował czasu zeby zaakceptować styl Dumy Katalonii. W La Liga w 23 meczach strzelił aż 17 goli, do tego 2 w Pucharze i 3 w LM. Jest na fali i dzisiaj to udowodni.
Visca El Barca! Powodzenia;)
⛔100

anshelmo1 95

anshelmo1

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna Puchar Hiszpani
Godzina:22.00
Spotkanie:Barcelona - Atletico Madryt
Typ: Dokładny wynik 1-1
Kurs:10
Bukmacher:Betfair
Analiza:
Typuje dokładny wynik 1-1.Znam bardzo dobrze gre Barcelony i wszystko co się dzieje wokół tej drużyny.Dzisiaj najbardziej realnym w moim odczuciu wynikiem jest właśnie remis 1-1.Barca po tych wszystkich dziwacznych zawirowaniach nieco odżyła i po zwycięstwach ligowych w tym z Atlet 3-1 jakby mogło się zdawać wróciła na właściwy tor... co charakteryzuje Barce poczują się zbyt pewnie i przy teoretycznie ważnym meczu wymagającym przeciwniku pokpią sprawe.Wiadomo pierwszy mecz dobrze byłoby zrobić zaliczke przed rewanżem z Atletico , które już niby nie jest tą samą ekipą co przed rokiem i rzeczywiście wyglądają słabiej niż w magicznym sezonie 13/14.Barca dopiero w ostatnim spotkaniu z Atletami przełamała passe sześciu spotkań z nimi z poprzedniego sezonu bez zwycięstwa , co ciekawe Atleci taką samą serie tworzą teraz z Realem (już 5 spotkań).Mogłoby się zdawać , że obrona Atletico nie jest już taka spójna i nie nie do przejścia jak przed rokiem a dzisiaj mając za rywali magiczne trio Barcy Neymar-Suarez-Messi są w kiepskiej sytuacji przed rewanżem z rozpędzonym przeciwnikiem grając w dodatku na Camp Nou.Sądze , że Simeone na ten mecz wymyśli jakąś nowość w grze defensywnej Atletico , do gry wraca Miranda również stanowi to jakiś plus.Katalończycy w ostatnich spotkaniach u siebie grali kosmiczne zawody w pięknym stylu gromiąc wszystkich , w tym z Atletico właśnie jak już wspomniałem , na wyjazdach zaliczali beznadziejne występy.Ostatnio troche się to zmieniło po 4-0 i z Elche w pucharze w poprzedniej rundzie i z grającym podwórkowy futbol Deportivo.Colchoneros mają ustabilizowaną gre i czegoś nadzwyczajnego spodziewać się po nich nie można poza ultra żelazną i konsekwentną defensywą.
W tym dokładnym wyniku 1-1 trudno przewidywać mi kto pierwszy zdobędzie bramke.Sądze po prostu , że w obecnych okolicznościach Barca jest zbyt rozlużniona innymi słowy nie podejdzie w pełni skupiona do meczu z Atletico a ci znając ich zawzięcie i nieustępliwość wykorzystają okazje.Dla przykładu Suarez jest w średniej formie jak na jego możliwości , kompletnie się gubi , Barca wygrywa siłą rozpedu z tym magicznym składem , Messi rzucony na prawe skrzydło w końcu dostanie odpowiednie krycie a cherlawy Neymar będzie odbijał się od murku.Simeone nie jest żółtodziobem i z pewnością odrobi lekcje z ostatniego 1-3 w lidze na Camp.Zagrożeniem dla Atlet są jeszcze boczni obrońcy Alves i Alba daleko zapuszczający się w ofensywie ale doprawdy coś wydaje mi się , że dzisiaj padnie remis.Dzisiejsze okoliczności przypominają mi inne &quot;faworyzowane&quot; mecze Barcy z wymagającym przeciwnikiem jakby nie patrzec.Barca gdy strzeli pierwsza nie dobije rywala i sama straci w głupi sposób gola , gdy straci pierwsza jakoś tą bramke wepchnie ale nic więcej , tak przynajmniej to widze :wink: Kurs na 1-1 w pełni mnie satysfakcjonujący :wink:
⛔100

wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna
Godzina: 22:00
Spotkanie: Barcelona-Atletico
Typ: Strzelec 1 gola-Neymar
Kurs: 4.80

Zapraszam na wielkie widowisko w ramach rozgrywek Copa Del Rey, w ktorym Barcelona podejmie na wlasnym boisku Atletico. Moim zdaniem w tym meczu to Barcelona powinna dyktowac warunki i w rezultacie koncowym wygra to spotkanie, jednak kurs wystawiony na te druzyna mnie nie satysfakcjonuje, dlatego postanowilem poszukac czegos innego i wydaje mi sie, ze znalazlem calkiem fajny bet. Oczywiscie jest to typ mocno ryzykowny, ale ma kilka argumentow. Pierwszym jest na pewno to co powiedzialem na wstepie, ze dla mnie jak i bukmacherow zdecydowanym faworytem tego meczu sa gospodarze, ktorzy posiadaja atut wlasnego bioska, a w niedalekiej przeszlosci bardzo dobrze zaprezentowali sie z dzisiejszym rywalem (wtedy tez 1 bramke zdobyl Neymar). Neymar to zawodnik, ktory jest obecnie w bardzo dobrej dyspozycji, swietnie rozumie sie z Messim, szukaja sie na boisku i nie zawodzi w waznych meczach. W mojej opinii to gospodarze jako pierwsi zdobeda bramke, a jej zdobywca bedzie argentynczyk lub brazylijczyk, jednak z uwagi na to, ze kurs na tego drugiego jest znacznie wyzszy to delikatnie sproboje pograc. Powodzenia.
⛔100

makaveli23 902,6K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna
Godzina: 22:00
Spotkanie: Malaga - Athletic Bilbao
Typ: under 0.5 HT
Kurs: 2.37
Bukmacher: bet365
Athletic Bilbao gra słabo i nieprzyjemnie dla oka ostatniok, natomiast Malaga ma problemy z koncentracją bo w ostatnim meczu pucharowym sobie odpuscili z Elche 2-0 do przerwy a mecz sobie przegrali 3-2 bo i tak mieli awans przy takim wyniku, mimo wszystko taka postawa mi sie nie podoba. Malaga jest dobra jak przeciwnik zaatakuje wiec wtedy moga wykorzystac swoje atuty ofensywne i skutecznie skontrowac, problem w tym ze Athletic za bardzo sie w pierwszym meczu chyba nie otworzy tym bardziej ze wie ze ma problemy w ataku. Obrona Malagi jest slaba gdy sama Malaga strzeli bramke bo tak jak mowilem wkrada sie dekoncentracja, tak wiec chyba wszystko wskzuje na to ze przymula pierwsza polowe a w drugiej kto co zobaczymy, albo odwrotnie.
✅137

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom