Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Niemcy, 1.
Bundesliga
Spotkanie: Eintracht Frankfurt - FC Augsburg
Typ: Over 3.5
Kurs: 3.30
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Patrząc na statystyki u/o3.5 w tym sezonie 1.Bundesligi zarówno Eintracht Frankfurt jak i FC Augsburg raczej są w dole tabeli. Obie te drużyny mają po 4 mecze zakończone overem 3.5 i aż po 12 spotkaniach w których taki over nie padł. Dlaczego więc zdecydowałem się zagrać tak wysoki over w tym meczu?
Wydaje się, że podopieczni Armina Veha w końcu się przełamali i już nie tylko wygrywają w Lidze Europejskiej ale również dość sensacyjnie ostatnio ograli na wyjeździe Bayer Leverkusen. Teraz celem gospodarzy jest w końcu wygrać mecz u siebie, bo jak do tej pory ta sztuka w 1.Bundeslidze nie udała im się ani razu (3 remisy i 4 porażki). Oczywiście wiedzą to również piłkarze gości, którzy również będą szukać swoich szans (zapewne nawet na wygraną) tym bardziej, że ostatnio ta drużyna radzi sobie naprawdę nieźle. W 5 ostatnich meczach ligowych przegrali tylko raz i to nie z byle kim bo samym Bayernem Monachium, wygrali z Hoffenheim, Hamburger SV i ostatnio z Eintracht Brunszwik 4:1.
Obie drużyny więc zagrają dziś zapewne o pełną pulę co może sprawić, że będzie to naprawdę bardzo ciekawy mecz, obfitujący w sytuacje podbramkowe i mam nadzieje gole. W poprzednim sezonie na Commerzbank-Arena padł wynik 4-2 dla gospodarzy dziś nie pogniewałbym się gdyby taki wynik się powtórzył.
Jeśli chodzi o nieobecnych to w drużynie gości wciąż kontuzjowany jest Jan Moravek. W drużynie gospodarzy natomiast nie zagrają Celozz, Stendera i strzelec gola z Leverkusen Russ, wątpliwe jest również, że zagrają Meier i Aigner.
Podsumowując liczę dziś na dobre widowisko (z dużą ilością bramek). Eintracht będzie szukał pierwszego zwycięstwa w lidze na własnym boisku, podbudowany wygraną z Bayerem Leverkusen. Augsburg również nie powinien tutaj jakoś zbytnio przestraszyć się rywala tym bardziej, że ich forma w ostatnich meczach wygląda naprawdę dobrze. Liczę, że tym na over 3.5 mimo, iż ryzykowny okaże się strzałem w dziesiątkę.

100