Kosz, NBA
Clippers - Lakers
Clippers - Lakers 2.40
Tobet
1/10
O obu ekipach wyżej w betach na RS już jest. Generalnie dziś big game, zwłaszcza dla Clippers, którzy w tym sezonie mają wielką szansę na bycie nr 1 w LA. Clippersi mają porównywalny skład do Lalków. Skład Paul, Billups, Butler, Griffin, Jordan wygląda wg mnie wcale nie gorzej niż Fisher, Bryant, Artest, Gasol, Bynum. Jeżeli chodzi o strefę podkoszową to jednak doświadczenie Gasola daje lekką przewagę Lakers, choć w sumie zobaczymy jak Jordan i Griffin zwłaszcza przepracowali lato, bo to gracze wciąż rozwijający się. A na obwodzie to o ile Lalki mają Bryanta, który jak wiadomo potrafi prawie sam wygrywać mecze to Fish i Artest już nie wyglądają tak fenomenalnie. Trio Clippers wygląda jednak lepiej. Paul, jeden z 2 najlepszych graczy na pozycji nr 1 ligi wg mnie obok Rondo. Billups, który też jest naprawdę wzmocnieniem. Dobrze widzi, dobrze rozgrywa, no i w końcu nie bez powodu jest Mr Big Shot. A Butler to wiadomo, że potrafi dobrze do kosza rzucać. Rezerwowi tutaj też chyba minimalnie na korzyść Clippers. Foye, Gomes, Bledsoe i Cook mogą wnieść trochę i dają pewien poziom. Mo, bo chyba jeszcze nadal jest Clippersem, też wiadomo, że daje niemało. A są jeszcze inni. McRoberts, Murphy, Blake, Barnes, Ebanks, Caracter, Kapono, Walton - oni grają dość chimerycznie wg mnie. Barnes czy Blake miewali już w zeszłym sezonie wzloty i upadki. Murphy to wgl.
O składach starczy, a teraz coś o okolicznościach meczu. Jak pisałem, dla Clippersów ten sezon to szansa na panowanie w LA. Panowanie, które zacząć się może dziś. To 1 mecz nowych Clippers z Paulem. Z pewnością kibice będą chcieli obejrzeć dużo Paula, a sam Chris będzie chciał już od 1 meczu udowodnić, że nikt nie będzie żałował oddania Gordona i picku z Minnesoty. Także szykuje się wg mnie dobry mecz i dużo hajlajtów jutro z trio Paul + BG + Jordan w roli głównej. A co do Lalek, to raz, że nowy kołcz, koniec chyba trójkątów już, także inne granie. Do tego może będzie chciał wypróbować trochę wariant bez Bynuma, który będą musieli grać przez pierwsze 5 spotkań.
Wg mnie value na Clippers i warto spróbować.

140