Dyscyplina:
Piłka nożna,
Premier League
14:30
Tottenham – Crystal Palace
Typ: 2
Kurs: 3,96
Bukmacher:
betathome
Podopieczni Alana Pardew grają bezkompromisowy
football. Dwie porażki dość nieszczęśliwe u siebie z City 0:1 (stracili bramkę w ostatnich minutach) i Arsenalem 1:2 (gdzie sami strzelili sobie jedną z nich). Reszta meczy to wygrane, w tym na wyjeździe z zawsze groźnym zespołem Chelsea (1:2). Nie kalkulują, wychodzą na boisko żeby strzelać bramki i wygrywać. Terminarz na początek mieli bardzo trudny, a zdobyli już 9 pkt i zajmują 7 miejsce w tabeli.
Po niemrawym początku sezonu Tottenham (po trzech remisach i przegranej z Manch Utd) wymęczył wreszcie w poprzedniej kolejce 3 pkt ze słabiutkim Sunderladem. Dodatkowo w tygodniu Spurs grali w
LE z FC Quarabeg i może chociaż ten mecz doda im trochę pewności siebie, to paradoksalnie 3 mecze w ciągu tygodnia na pewno odbiją się na świeżości zespołu.
Pardew jest bardzo zadowolony z charakteru swoich zawodników i wysiłku jaki włożyli w aktualną formę.
Nie zagra z powodu urazu prawdopodobnie Damien Delaney, Wicham i Ledley, oraz Ward, którego z powodzeniem zastępuje Sako. Poza tym jak ocenia Trener zespół poprawił się taktycznie i technicznie w porównaniu z poprzednim sezonem, doszło też kilku ciekawych graczy.
Jak zestawi Mauricio Pochettino wyjściową jedenastkę.? W drużynie szpital. Kluczowe dla zespołu może się okazać niezdolność uzyskania optymalnej sprawności po urazach trio pomocników Dembele, Eriksen, Mason. Kolejny ważny pomocnik Eric Dier zagrał w tym tyg. 150 min i jego występ też może okazać się mniej pomocny dla Kogutów. Fala urazów może nadszarpnąć odpowiednim ustawieniem i zgraniem poszczególnych formacji.
Tottenham rotuje młodym składem, i nie bardzo wiem jak sobie dadzą z tym radę. Jak pisałem wszystko zależy od gotowości go gry podstawowych zawodników, głownie chodzi o środek pomocy. Czy ofensywny pomocnik Son Heung-Min zastąpi godnie swoich kolegów?, jego występ na lewym skrzydle przesunie Chadli na ofensywnego pomocnika, wtedy Dele Alli i Dier zostaliby w środku.? Same niewiadome.
Palace jedzie po zwycięstwo, nowy środkowy pomocnik Yohan Cabaye wraz z Puncheon będą kreować sytuacje bramkowe, boczni pomocnicy jak Zaha czy Bolasie zrobią z przodu swoje. Z tyłu w pomocy Szkocki piłkarz McArthur będzie czyścił przedpole obrońcom. Blok defensywny w miarę stabilny. O młodego acz utalentowanego bramkarza Alexa McCarthy się nie boję, zrobi swoje.
Tottenham wg mnie w lekkiej rozsypce, co nie pomoże w starciu z Palace. Mają bardzo ciekawą kadrę, ale dziś z racji osłabień, obciążającego terminarzu gier, i rotacji składem będą musieli uznać wyższość Crystal Palace.
Po takim kursie biorę!
100