Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Copa Libertadores
Spotkanie: Santos-The Strongest
Typ: Santos wygra, a w meczu padnie mniej niż 2,5 gola
Kurs: 4,00
Buk: Bwin
Analiza:
W grupie 1 do ostatniego meczu mamy niby walkę o awans, ale to taka walka trochę naciągana. Dlaczego? Santos ma 10pkt i żeby nie awansował musiałby przegrać u siebie dzisiaj co najmniej 5 bramkami, a przy tym Inter pokonać musiałby Juan Aurich. O ile to drugie zapewne się stanie faktem, o tyle to pierwsze to jakieś "science fiction". Dzisiaj jeśli ktokolwiek miałby wygrywać 5 bramkami, to będzie to oczywiście Santos. Skład trener Ramalho wystawia najmocniejszy skład z Neymarem na czele. Wiadomo
CL to priorytet i nawet 1/4 finału Paulistao za kilka dni tego nie zmienia, po mimo awansu. Jednak te 10pkt, które obecnie ma Santos, to zbyt super nie wyglądają, bo gdyby tyle mieli i wygrali grupę, to ten wynik dałby im zapewne jakiegoś mocnego rywala, który zajął drugie miejsce w grupie, a tego zapewne na Vila Belmiro nikt by nie chciał. Tak więc można się spodziewać ataków Santosu od pierwszej minuty oraz bramek, bo ma kto strzelać przecież poza Neymarem są Borges, Ganso czy Elano. Do tego na ławce Alan Kardec, który jak wchodzi z ławki, to często strzela bramki. Goście z Boliwii niby grają o awans ale ja dla nich szans nie widzę tutaj. Musieliby wygrać to spotkanie wysoko tak jak pisałem ale po prostu wygrać i liczyć na potknięcie Interu. Ale to jest raczej nierealne, gdyż póki co The Strongest na wyjazdach w
CL ma bilans 2 porażki i bramki 0:6... Dlatego dzisiaj myślę, że dojdzie kolejna porażka i kolejna porażka do zera.
Santos: Rafael; Henrique, Edu Dracena, Durval e Juan; Adriano, Arouca, Elano e Ganso; Neymar e Borges
The Strongest: Daniel Vaca; Jair Torrico, Luis Méndez, Marchesini (Paz) e Enrique Parada; Leonel Reyes, Alejandro Chumacero, Nelvin Soliz, Ernesto Cristaldo e Pablo Escobar; Ramallo (Melgar)

300