>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 20.02.2012 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
arturosaktes 7

arturosaktes

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna
Spotkanie: Korona - Jagiellonia
Typ: 1
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Dziś ostatnie spotkanie 18 kolejki polskiej ekstraklasy w Kielcach miejscowa Korona podejmie Jagiellonie Białystok której trenerem został Tomasz Hajto. Jest to jego pierwsze spotkanie o punkty jako szkoleniowiec drużyny a więc brak mu doświadczenia czy mam racje przekonamy się po meczu. Z kolei jeżeli chodzi o Korone to ta drużyna u siebie zawsze jest groźna a jej celem jest zapewnienie sobie jak najszybciej bezpiecznego miejsca , które oznaczać będzie przedłużenie pobytu w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce. Mecz zapowiada się obiecująco jaki padnie wyniki o tym przekonamy sie już po godzinie 20 moim typem jest Korona.
✅ 120

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Turcja, 1. Lig
Spotkanie: Bucaspor - Kartalspor
Kurs: 2.15
Bukmacher: BAH
Analiza: Dziś gram na 1. lig turecką (zaplecze ekstraklasy tureckiej), a dokładnie na mecz Bucasporu z Kartalsporem. Mecz rozpocznie się o godzinie 19:00.
Bucaspor w ostatnich 6 meczach ligowych u siebie odnotował następujący bilans: 2 porażki, m. in. ta z Tavsanli Linyitspor 2:7!, remis z Adanasporem, oraz 3 zwycięstwa. Ostatnie spotkanie u siebie Bucaspor wygrał, pewnie bo 3:0 z Sakaryasporem. Gospodarze stosunkowo sporo strzelają, ale także sporo tracą bramek. 14 na 21 spotkań skończyło się wynikiem over 2,5 gola.
Goście w ostatnich 7 spotkaniach nie mają się zbytnio czym chwalić. Na pewno nie napawa optymizmem bilans meczów na wyjeździe: 4 porażki, 2 remisy, 1 wygrana. Ostatni raz na wyjeździe Kartalspor wygrał 2:1 z Goztepesporem.
W tabeli Bucaspor zajmuje 11, a Kartalspor 13 miejsce.
Pozdro
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
raindropz 30

raindropz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja - Ligue 2
Spotkanie:Nantes - Metz 0:1
Typ:Nantes
Kurs:3.85
Bukmacher:Betsafe
Data:20.02.2012
Godzina Rozoczęcia:20:30
Analiza:
Zaległe spotkanie zaplecza francuskiej Ligue2 pomiędzy 5 ekipą Nantes a 14 ekipą FC Metz.Nieznacznym faworytem wg buków tej konfrontacji są gospodarze,i słusznie bo Nantes od poczatku rundy rewanżowej wygrał 3 z 4 meczów, zaś rywale dwie porażki i remis.A co mnie tak naprawdę rzuciło w kierunku tego meczu to znaczne osłabienia w defensywie, takie że do formacji defensywnej trener przerzucił dwóch nominalnych pomocników.W składzie Nantes jedynie Obrońca Sasso 4/0, Pomocnik Cheyrou 9/0, Pomocnik Keita 8/0,i właściwie to tyle i jak widać na 22 spotkania Nantes to ni grali oni za dużo.Gorzej sytuacja wygląda w Metz bo nie zagrają:
Bramkarz Sissoko 7/0
Bramkarz Delle 9/0
Dwóch podstawowych bramkarzy
Obrońca Abdoulaye 17/0
Obrońca Tamboura 17/0
także dwóch podstawowych obrońców
Pomocnik Kehli 8/0
Napastnik N&#39;Diaye 0/0
Pomocnik N&#39;Gbakoto 15/0
Pomocnik Sarr 7/0
Napastnik Odegaard 8/0
Pomocnik Traore 16/1
Ostatnie mecz Metz to porażka u siebie z Bastia 0:1, remis wyjazd z Berrichonne, porażka u siebie z Sedan 0:mad:, zaś Nantes wygrana z Angers, 2:1 porażka wyjazdowa z Guingamp 0:2, wygrana z Tours 1:0 i z Berrichonne 3:0.
Także Nantes wobec porażek rywali do awansu czyli Clermont i Reims drużyna Nantes ma szanse nadrobić 3 punkty do tych ekip.Do tej pory zdobyli 34 punkty i przy dzisiejszej wygranej wyprzedzą Troyes(35) i dogonią właśnie Clermont(40) i Reims(41).Metz za to ma tylko 3 punkty przewagi na strefą spadkową, ale rozegrali dwa mecz mniej.Na wyjazdach 4 wygrane, 2 remisy i 4 porażki ze stanem bramkowym 7-7, zaś Nantes u siebie 8 zwycięstw, remis i 2 porażki ze stanem bramkowym 21-8.
⛔ 100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Dubaj 20.02.2012 16:00
Spotkanie: Julia Goerges - Svetlana Kuznetsova
Typ: Julia Goerges
Kurs: 3,00
Bukmacher: Bet365
Obie zawodniczki miały okazję ze sobą zagrać dwa razy na kortach twardy i dwa razy spotkania te zakończyły się dość łatwymi zwycięstwami Rosjanki. 7-5, 6-1 w Doha w 2007 roku i 6-3, 6-2 w Nowym Jorku w 2009 roku, do tego czasu jednak sporo się zmieniło. Svetlana Kuznetsova nie jest już zawodniczką z czołówki światowej (obecnie 27. miejsce w rankingu WTA). Julia Goerges natomiast robi ciągłe postępy i pnie się w rankingu WTA (19. miejsce). Ostatnio w Doha miała trochę pecha, bo w II rundzie przegrała z Varvarą Lepchenko po dwóch tie-breakach 2-0 wcześniej jednak był ćwierćfinał w Paryżu czy IV runda Australian Open. Kuznetsova osiąga ostatnio podobne rezultaty bo była i w III rundzie w Australian Open i w III rundzie w Doha.
Dlaczego więc zdecydowałem się na zagranie w tym meczu Niemki? Po pierwsze jak już wspomniałem Julia ciągle robi postępy, oglądałem jej pojedynek ćwierćfinałowy w Paryżu z Klarą Zakopalovą, gdzie w pierwszym secie miała niesamowitą przewagę, dobry serwis, dobry return i kończące piłki w połowie drugiego seta to przestało funkcjonować i mecz ostatecznie przegrała ale jeżeli będzie potrafiła zagrać tak jak z Czeszką pierwszego seta również z Kuznetsovą to myślę, że Rosjanka nie będzie miała zbyt wiele do powiedzenia. Tym bardziej, że jak już również wspomniałem Rosjanka nie gra swojego najlepszego tenisa ostatnio Lucie Safarova pokonała ją 76 (6) 63 a przecież Czeszka nic wielkiego ostatnimi czasy nie grała.
Według mnie jeżeli Julia Goerges będzie trafiała pierwszym serwisem jak i nie będzie popełniała zbyt dużo błędów własnych to jest wstanie pokonać Rosjankę (mimo, że bukmacherzy twierdzą inaczej). Ponadto Rosjanka ostatnimi czasy nie ma jakiegoś super pierwszego podania, owszem zdarza jej się wygrał łatwo gem serwisowy ale również rywalki mają kilka okazji na przełamanie serwisu i zazwyczaj z niej korzystają. Myślę, że Niemka również będzie miała kilka okazji na przełamanie serwisu Rosjanki a jeżeli doda to tego dobry swój serwis (który ma) to mecz jak już napisałem wcześniej powinna rozstrzygnąć na swoją korzyść.
✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Dubaj 20.02.2012 16-00
Goerges - Kuznetsova
typ: 2-0
5.0
expekt
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju wta w dubaju Niemka Julia Goerges spotka sie z Rosjanka Svetlana Kuznetsova. OBie spotykaly sie jak do tej pory dwukrotnie, dwukrotnie gora byla Rosjanka. Dzis jednak spodziewalbym sie innego scenariusza tego pojedynku. Dzis w Dubaju wiatr bardzo przeszkadza zawodniczkom w grze. Mysle, ze w tych niekorzystnych warunkach wieksze problemy powinna miec Rosjanka. Svetlana od dluzszego czasu nie jest w swojej najwyzszej dyspozycji. W Doha przegrala z Czeszka Luccie Safarova, z ktora przegrala juz w tym roku dwukrotnie. Goerges zaliczyla ostatnimi czasy cwiercfinal w paryzu, w ktorym zagrala katastrofalnie. We wczesniejszych rundach prezentowala sie znakomicie, by z Czeszka Zakopalova zagrac fatalne zawody. Uwazam jednak, ze ta zawodniczka powinna lepiej radzic sobie w tych trudnych dzisiejszych warunkach w Dubaju i to niemke typuje jako zwyciezczynie dzisiejszego spotkania.
⛔ 100

pascal791 28

pascal791

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Turcja: Superliga
Spotkanie: Bursaspor - Buyuksehir
typ: remis
kurs: 3,45
buk: betsafe
analiza: Dziś o 19:00 odbędzie się ostatnie spotkanie kolejki w tureckiej superlidze. Według bukmacherów Zespół Bursasporu jest faworytem, chociaż w 13 meczach na Swoim boisku udało im się wygrać zaledwie 5 razy. Gospodarze mają najwięcej remisów w lidze, aż 9. Jeśli chodzi o gości, to mają ostatnio dobrą formę, 3 zwycięstwa (w tym z Fenerbahce) remis i porażka. Buyuksehir na wyjazdach wygrywa, albo przegrywa, do tej pory zanotowali tylko jeden remis( na Swoim boisku 6). Ostatni mecz pomiędzy Tymi drużynami zakończył się wynikiem 1:1, myślę że dziś będzie tak samo.
⛔ 100

S 13

shpongled

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej , Elitserien
Spotkanie: Skelleftea - Timra
typ: 1(-1.5)
kurs: 1.8
buk: William Hill
Analiza
Sprawa niby prosta - Goście ostatnie miejsce w lidze bez szans na poprawę, gospodarze 5 miejsce choć jeszcze niedawno byli liderem.
Ostatnie 4 porażki pod rząd sprawiły jednak że znacznie obsunęli się w tabeli.
Dziś idealny mecz na przełamanie choć trzeba powiedzieć że Timra mimo braku szans na jakikolwiek ruch w tabeli - walczy, co pokazały 2 ostatnie mecze - tylko 0-1 z HV i 2-1 z Vaxjo.
Dziś jednak liczę na przełamanie gospodarzy którzy są jednym z głównych kandydatów, przynajmniej na dojście do półfinałów i pokonanie najsłabszej drużyny w lidze.
Zaznaczę na koniec że nie jest to takie oczywiste.W tym sezonie Skelleftea wygrywała wysoko z Timrą ale tylko na wyjeździe.
Na swoim lodowisku jak dotąd 2 mecze i 2 porażki
Pora to zmienić.
✅ 80

rybaq 4

rybaq

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Buenos Aires, Główny zakład
Spotkanie: Ferrero J.C. - Nishikori K
Typ: Nishikori K wygra 2:0
Kurs: 3.40
Analiza: Witam. Na dzisiaj oferuję mecz tenisa mężczyzn. Pojednek zapowiada się bardzo ciekawie. J.C Ferrero niegdyś jedna z lepszych rakiet światwego tenisa mężczyzn podejmie bardzo dobrze prosperującego Japończyka. Myśle ,że japończyk na dziń dzisiejszy jest zawodnikiem lepszym doszedł do ćwierćfinału Australian Open i tam dopiero przegrał z 3 rakiętą świata. Hiszpan jednak odpadł w pierszej rundzie klasowego turnieju z Troickiem. Japończyk odpoczywał po Australian open rozegrał tylko 2 mecze kontrolne 1 wygral i jedne przegrał. Hiszpan bez formy na 6 ostatnich spotkań przegrał 5. Myślę ,że dzisiaj też przegra i to własnie 2:0.
Powodzenia ????
zła data

M 176

michal93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy,Serie B
Spotkanie:Torino -Sampdoria
Typ: under 2.5
Kurs: 1.57
Bukmacher: Betgun
Analiza:Mój dzisiejszy typ to typ na poniżej 2.5 gola w meczu Serie B pomiędzy Torino ,a Sampdorią.Oba zespoły są ostatnio w dobrej formie-nie przegrały kolejno od 6 -Torino i 5 -Sampdoria spotkań.Ciężko wskazać faworyta tego meczu dla mnie śmierdzi tu remisem.Myślę że zdecydwanie łatwiej wskazać na liczbęgoli która nie powinna przekroczyć 2.5.Na 25 meczy Sampdori w tym sezonie tylko w ośmiu padło więcej niż 2.5 gola.Także Torino pomimo 3 miejsca w tabeli strzelili tylko 32 gole w 26 spotkaniach. W 26 spotkaniach Torino było aż 17 underów.Myślę ,że żaden zespół nie będzie chciał się odkryć i warto zagrać na under 2.5 w tym meczu.
⛔ 100

G 2

gregorek18

Użytkownik
Piłka nożna - Portugalia Superliga - 19. kolejka
Vitoria Guimaraes - Benfica
Typ: 1X
kurs:2,20
Betclic
W 19 kolejce ligi portugalskiej zmierzy się Vitoria Guimaraes z liderem Benfgicą Lizbona.
Zapowiada się ciekawy mecz, bo Benfica zbiera punkty by mieć jak największą przewage nad drugą druzyną z Estadio Dragao. Smoki mogą przełamać w tym sezonie Porto i wywalczyć tytuł mistrzowski. Gospodarze grają dość równo.. raz przegrywają a potem remisują. W tym meczu wypada ze zremisują i jest to możliwe bo nie oddadzą tego meczu bez walki. Widzę w tym spotkaniu szanse na Victori dawno nie wygrali i na pewno w takim pojedynku zepną się i nie powinni dać ciała..
powodzenia ????
✅ 120

earnfari 88

earnfari

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania Primera Division
Spotkanie: Saragossa vs Betis
Kurs: 2,6
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Na zakończenie 24 kolejki ligi hiszpańskiej spotkają się 2 drużyny walczące o utrzymanie. Gospodarze zajmują obecnie ostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem 15 pkt a drużyna przyjedna plasuje się na miejscu 16 posiadając 26 pkt.
W ostatniej kolejce obie drużyny sprawiły sensację Betis wygrywając Ath. Bilbao po bramce Nelsona w 89 minucie na 2-1. Saragossie udało się ograć Espanyol Barcelona na wyjeździe 0-2 ! Moim zdanie saragossa powalczy jeszcze o utrzymanie a żeby to zrobić musza ograć rywala w walce o przyszłoroczny występ w Primera Division . A gdzie to zrobić jak nie na własnym boisku.
Poprzedni mecz między tymi zespołami zakończył się wynikiem 4:3 dla Betisu.
Tym razem obstawiałbym 2-1 dla Saragossy.
Dla mniej odważnych polecam typ over 2.5 bramki kurs okolo 2
Pozdrawiam
⛔ 100

e.dantes 330

e.dantes

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie - Korona - Jagielonia
Typ - dokładny wynik 1:0
Kurs - 6,50
Buk - Bet365
analiza :
Wybrałem na dziś naszą ligę i mecz kończący 18 kolejkę pomiędzy Koroną a Jagielonią . Spróbuję wytypować dokładny wynik który w/g mnie może być 1:0 dla Korony . Gospodarze na swoim terenie w 9 spotkaniach doznali zaledwie 1 porażki 4 mecze wygrali i 4 zremisowali strzelili zaledwie 10 goli co niestety daje zaledwie 1 gol na mecz dlatego właśnie taki mój typ . Jagielonia natomiast fatalnie spisuje się na wyjazdach gdzie odniosła zaledwie 1 zwycięstwo 2 remisy i 5 porażek strzelając zaledwie 8 goli a tracąc 17 . W przerwie zimowej, w obu zespołach doszło do zmian kadrowych.Z Korony odszedł Michał Zieliński nie będzie też Hernaniego . Do drużyny dołączyli natomiast Daniel Gołębiewski, Mateusz Łuczak i Paweł Golanski. W jagielonii zabraknie Grzegorza Bartczaka, Hermesa, Andriusa Skerla i El Mehdi Sidqy drużyna ma także nowego trenera nie będę wymieniał nazwiska bo w/g mnie w niczym nie zasługuje ten człowiek na podawanie jego nazwiska ( w tym miejscu jedynie mogę współczuć tym zawodnikom ale to jest moje zdanie cieszę się że nie komentuje meczów w tv bo zawsze wyłączałem głos ) . Jagielonia zawsze miała problem w meczach z Koroną i jak do tej pory w meczach o punkty ligowe jeszcze tutaj nie wygrali a w 6 dotychczas rozegranych meczach na Koronie padał wynik 1:0 dla Korony . Dlatego tak stawiam !
⛔ 100

F 2

fromanfield

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Jupiler League
Spotkanie: Emmen v Den Bosch
Typ: polowa czasu over 1.5
Kurs: 2,50
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Myślę, że typ jak najbardziej realny. Do słabego Emmen, które gra w kratkę, przyjeżdza Den Bosch, która na wyjazdach odnośni wyniki o wiele lepsze niż w meczach domowych. Goście są zdecydowanym faworytem. Zajmują wysokie miejsce w tabeli, i dziś będą chcieli podkreślić dobrą formę wyjazdową. Myślę, że już w pierwszej połowie będą chcieli przycisnąć gospodarzy, żeby w drugiej mieć spokój. A ten kto obserwuje ligę 2. holenderską, ten wie, że overy 2.5 padają często, nawet na 3.5 można zarobić. Ja natomiast wierzę, że dziś w pierwszej połowie padną te 2 gole, które pozwolą cieszyć się trafionym typem. Zapowiada się - miejmy nadzieję - bramkostrzelne spotkanie dwóch holenderskich drużyn.
⛔ 100

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie - Korona - Jagiellonia
Typ - Jagiellonia -1
Kurs - 8.0
Buk - Sportingbet
Analiza :
Witam,dzisiaj dojdzie do ostatniego meczu w pierwszej kolejce wiosennej pomiędzy Koroną Kielce a Jagiellonią Białystok.Korona to solidny zespół u siebie,nie będę przytaczał statystyk ze względu na to że już parę osób podało.Większość widzi tutaj zwycięstwo Korony,ja jednak uważam inaczej.Jagiellonia ma nowego trenera,Tomasz Hajto to człowiek z charakterem który będzie wymagał od swoich podopiecznych pełnego zaangażowania,w dobrej formie jest Rasiak który strzelał dużo bramek w sparingach,jest Frankowski,Kupisz.Jagiellonia solidnie wzmocniła się w tym okienku,przyszli między innymi Sandomierski czyli bramkarz,a Jaga miała straszne problemy w pierwszej rundzie z bramkarzami,oraz z ciekawszych zawodników Dzalamidze który będzie przydatny w ofensywie oraz powracający po kontuzji Bandrowski który będzie przydatny w defensywie.Ze względu na dziwne wyniki w tej kolejce,zagram odważniej niż tylko zwycięstwo Jagi,zagram Jagiellonie z -1 handi po wysokim kursie.Prywatnie obstawiam wynik 0-2.
Pozdrawiam
⛔ 100

psm 921

psm

Użytkownik
VS

Pilka Nozna-Ligue II
godz 20:30
FC Nantes - FC Metz
typ DW 1-0
kurs 5,50
Expekt

Na pierwszy rzut oka mogloby sie wydawac ze kurs na wygrana gospodarzy jest troche przeceniony,ale wyniki Metz na wyjezdzie potwierdzaja ze trzeba sie z nimi liczyc.Zespol ze wschodniej Francji zanotowal wynik 4-2-4 na wyjazdach,co jest czwartym rezultatem w Ligue II.Nantes u siebie w 11 grach zanotowalo az 8 wygranych ulegajac tylko Bastii i Stade Lavallois (6).W zimie zespoly nie wzmocnily sie jakos wyraznie,do Nantes dolaczyl napastnik Bangoura,natomiast Metz pozyskalo pomocnika Diagne z Freiburga.Zanosi sie wiec na to ze Metz bedzie staralo sie utrzymac jak najmniejszym kosztem,zas Nantes bedzie walczyc o awans w niezbyt zmienionym skladzie.Do strefy premiowanej awansem Nantes ma 6pkt i zalegly mecz.Do konca rozgrywek jeszcze wiele spotkan wiec jest kiedy odrobic te strate.Ale mierzac w taki cel,trzeba wygrywac spotkania u siebie z rywalem tej klasy.Metz zas na wyjazdach traci bardzo malo goli (7br/10m) co swiadczy ze czesto gra na zero z tylu,ale taki wynik bedzie im ciezko osiagnac,stad moj typ na DW.Kurs 5,5 niezbyt okazaly jak na DW ale to swiadczy tylko o tym ze bukmacherom takze wydaje sie tenn rezultat najprawdopodobniejszym.
⛔ 100

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, 2.Bundesliga
Spotkanie: Erzgebirge Aue - Eintracht Brunszwik
Kurs: 3.10
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Gospodarze zajmują obecnie 13 miejsce w tabeli, Eintracht Brunszwik miejsce 8. Zapowiada się wyrównany pojedynek na stadionie
Sparkassen-Erzgebirgsstadion. Stawiam na gospodarzy, którzy mają dwa mecze zaległe i w przypadku wygranych odnotują awans o kilka pozycji w ligowej tabeli. Brunszwik w lutym notuje bilans 1 remis i porażka natomiast Erzgebirge w meczach sparingowych notowało ciekawe wyniki m.in.:
* wygrane 4:1 z Budejovicami oraz 3:1 z Erfurtem
5 lutego Erzgebirge walczyło z Karlsruhe i mecz ten przegrało nieznacznie 1:2 (prowadzili 1:0).
Forma obu tych drużyn jest bardzo zbliżona, dlatego dzisiaj mogą decydować detale, jednak gra przy własnych trybunach jest po stronie ekipy z Aue, która musi takie mecze wygrywać jeśli chce oddalić się od strefy spadkowej.
Liczę na solidną grę napastnika ekipy Erzgebirge;
* R.Konig 19/5 (mecze/gole)
Na jego barkach spoczywa strzelanie goli w tej ekipie. Brunszwik natomiast
postraszy duetem Kumbela-Kruppke (zdobyli w tym sezonie obaj 17 goli).
Historia meczy obu tych drużyn jest niezwykle wyrównana. Od roku 2001 zagrali ze sobą 6 razy;
* Aue wygrało 4 razy
* Brunszwik zwyciężył 2 razy
Jak widać historia przemawia za ekipą gospodarzy. którzy moim zdaniem wygrają dzisiaj 1:0.
⛔ 100

agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
Dyscyplina: tenis - ATP Marsylia
Spotkanie: Seppi vs Cipolla
Typ: Seppi 2-0
Kurs: 1.88
Bukmacher: PinnacleSports
Dwaj Włosi spotykają się na nawierzchnii twardej w hali w Marsylii. Faworytem zdecydowanym w moim odczuciu jest Seppi i kurs mimo, że nie jest wysoki powinien oscylować w granicy 1,20. Andreas od wielu sezonów pokazuje, że jest najlepszym Włochem. Starace, Bolleli czy właśnie Cipolla nie są w stanie aktualnie mu dorównać. Andreas jest tenisistą o bardzo dobrych warunkach fizycznych, mierzy 190cm wzrostu. Serwis ma całkiem dobry i jak trafi pierwszym podaniem to potrafi napsuć krwi rywalom. Nie opiera jednak swojej gry na serwisie i nie jest również regularny pod tym względem. Bardzo dobrze funkcjonuje u niego oburęczny backhand, którym kończy wiele piłek. W Rotterdamie zagrał solidnie, odprawił de Voesta i Kohlschreibera i przegrał w QF z Berdychem (mecz oglądałem) gdzie zrobił na mnie całkiem dobre wrażenie, szczególnie w drugim secie. Flavio Cipolla to bardzo przeciętny challengerowiec, warunkami fizycznymi nie powala, mierzy 173cm wzrostu, a co za tym idzie serwis na poziomie WTA. Zarówno pierwszy jak i drugi jest podatny na kontry. Gra jednoręcznym backhandem, który jest balonowaty. Jego najmocniejszą stroną jest regularność, wybieganie i gra przy siatce. Im wolniejsza nawierzchnia tym lepiej dla Flavio, na szybkich takich jak na hali w Marsylii brakuje mu siły. Flavio nie lubi rywali którzy grają regularnie. W tym sezonie na hali zagrał 3 mecze, wszystkie z Francuzami, wygrał z dziadziem Gicquelem, ale nie dał rady Simonowi i Gasquetowi. H2H 1-0 na korzyść Cebulki, ale mecz w futuresie 9 lat temu, gdy obaj tenisiści zaczynali przygode z zawodowym tenisem. Warto dodać również dwie ciekawostki. Pierwsza to to, że Seppi startuje tutaj co roku od 5 lat i aż cztery razy przechodził pierwszą runde. Nie udało mu się to tylko w 2008r. gdzie przegrał 2-0 z Llodrą. Drugą ciekawostką jest fakt, że obaj zagrają tutaj razem w deblu we wtorek.
⛔ 100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
⚽ Anglia 3
Brentford - Carlisle
Over 3.5 gola
3.40
Williamhill

Na dzisiaj wybrałem mecz z trzeciej ligi angielskiej. Zmierzy się ze sobą Brentford i Carlisle. Jest to dla obu ekip mecz numer 30 w tym sezonie ligowym. Gospodarze są na 10 miejscu w ligowej tabeli, a goście plasują się na pozycji numer 7.
Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola. Gospodarze na 29 meczy mieli 8 razy over 3.5 gola. Goście po rozegraniu tylu samo spotkań zaliczyli 11 razy over 3.5 gola. Jak widać obie ekipy w tym sezonie zaliczają sporo meczy gdzie pada więcej niż 3 gole. Jeśli chodzi o ostatnie H2H pomiędzy tymi ekipami to mecze kończyły się wynikami: 2:2, 1:0, 2:1, 2:0, 3:1, 3:1. Na 6 meczy w 3 padł over 3.5 gola. Moim zdaniem dzisiaj kibice zgromadzeni na stadionie w Brentford zobaczą 4 bramki. Stawiam 1:3 dla gości.
✅ 240

S 318

soren

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Memphis
20.12.2012 21:30
Tsurenko - Glatch
typ: Tsurenko -1,5 seta
kurs: 2.56
buk: Pinnacle
Mecz pierwszej rundy turnieju w Memphis. Bukmacherzy nie co faworyzują Tsurenko, ja też tak uważam, ale dla mnie jest ona znaczną faworytką tego spotkania.
Lesya zbyt udanego początku w Australii nie miała. Zarówno w Hobart jak i w Brisbane odpadła już w kwalifikacjach. Podczas Australian Open dotarła do drugiej rundy gdzie uległa Hantuchovej w trzech setach. Napsuła jednak znacznie utytułowanej rywalce sporo krwi. Później grała w Pucharze Federacji i tam zaprezentowała się znakomicie. Wygrała bez najmniejszych problemów z Schiavone 6:2 6:1, a w drugim meczu pokonała Errani 6:1 3:0 i krecz Włoszki.W Doha przegrała z Ulą Radwańską oddając mecz po pierwszym gemie drugiego seta.
Glatch musiała przedzierać się tutaj przez kwalifikacje. W pierwszym pojedynku pokonała Kunic 6:2 6:3,a w drugiej rundzie wygrała z Brengle 1:6 6:3 6:4. Przedtem dotarła do półfinału w słabo osadzonym turnieju i odpadła w pierwszej rundzie w Midland, gdzie przegrała z Jamie Hampton w dwóch setach.
Po kontuzji Ukrainki już chyba nie ma śladu i jak zagra tak jak we Włoszech to o wynik można być spokojnym.
⛔ 100

S 133

safa02

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Super Liga Portugalia
Spotkanie: Guimaraes - Benfica
Typ: Over 3,5
Kurs: 3,10
Buk: Williamhill
Analiza: W spotkanie 19 kolejki Portugalskiej Super Liga spotykaja sie Guimaraes i Benfica. Gopodarze tego spotkanie maja na koncie 25 punktow i zajmuja 6 lokata w tabelii. Goscie w tym roku swietnie sie spisuja i z 48 punktami zajmuja pierwsza pozycja w tabelii. Pilkarze Guimaraes w tym sezonie u siebie srednio sie spisuja i maja bilans 4-2-3. Pilkarze Benfica na wyjedzie zanotowali 5-3-0 i sa na czele wyjazdowej tabelii. Gospodarze tego spotkanie traca do pucharowej pozycji az 9 punktow kazda kolejna strata punktow napewno utrudni ich sytuacja pod koniec sezonu. Goscie maja tylko 2 punktow przewagi nad druga druzyna w tabelii. Pilkarze Guimaraes u siebie nie przegrali od 5 spotkan i zapewnie dzis zrobia wszystko zeby przedluzyc ta dobra passa. Pilkarze z stolice wygrali 5 ostanich wyjazdowych spotkan i zapewnie zrobia dzis wszystko zeby rownierz przedluzyc ta swietna passa. Widac wiec ze obie druzyny zagraja dzis zeby uniknac porazki i zdobyc bardzo celnych punktow. Licze ze sytuacja oba zespolow zmobilizuje pilkarze zeby zagrali skutecznie i nie raz pokonac bramkarza rywale. Dlatego na dzis stawiam ze w spotkanie pomiedzy Guimaraes i Benfica padnie wynik powyzej 3,5 goli.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom