>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 20.01.2014 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
kudel 301,5K

kudel

Znawca - Tenis
ANGLIA: Premier League
West Brom - Everton
Everton wygra i poniżej 2,5
4,80
expect
analiza:
Już jutro o godzinie 20:45 dojdzie do ciekawego spotkania zamykającego 22 kolejkę ligi angielskiej. Faworytem tego spotkania wedlug bukmacherow jest Everton i dzisiaj i ja zagram w ich strone.
Everton zajmuje 6 miejsce z dorobkiem 41 pkt. West Brom zaś plasuje się dopiero na 14 pozycji z 21 oczkami.
Gospodarze sa bez formy w przeciagu 12 spotkan wygrali tylko raz!
24.08.13 PRE Everton West Brom 0 : 0
30.01.13 PRE Everton West Brom 2 : 1
01.09.12 PRE West Brom Everton 2 : 0
31.03.12 PRE Everton West Brom 2 : 0
01.01.12 PRE West Brom Everton 0 : 1
Ostatnie spotkania pomiedzy tymi druzynami wygladaly nastepujaco. W 4 na 5 meczach padl under 2,5 wiec mysle, ze tym razem bedzie tak samo Everton wygra grajac na zero z tylu. Kurs dobry warto zagrac
⛔ 100

makaveli23 678,3K

makaveli23

Użytkownik
Charlotte Bobcats - Toronto Raptors
Typ: under 187
Kurs: 1.91
Buk: Bwin
Zmieniam typ na under bo zmuszają mnie do tego pewne okolicznosci, ktore sa bardziej przyjazne wlasnie underowi niz graniu na Raptors, ktore pokazalo sie ze slabej strony w meczu z Lakers. Przez chwile pomyslalem ze to tylko zmotywuje ich do wygrania nastepnego meczu, ale trudnosci zwiazane z graniem dzien po dniu i to jeszcze na wyjeździe mogą dać się we znaki. Co mi sie wydaje napewno to ze w defensywie nie odpuszcza po tym meczu z Lakers, gdzie zostali pozbawieni szansy na win glownie przez sedziow, ktorzy dyktowali rzuty wolne dla lakersow mozna powiedziec w niektorych sytuacjach niezasluzenie. Charlotte to druzyna grajaca glownie z mysla o defensywie, i jak popatrzymy na ostatnie dwa spotkania rozegrane z Raptors w tym zesonie to widac ze ta taktyka na nich dziala. Otóż Bobcats wygrali najpierw 92-90 i pozniej w Toronto, kiedy te bylo swiezo po rtejdzie 104-102 po dogrywce (w regulaminowym czasie gry bylo 95-95). Daje nam to 182 i 190 punktow. Oczywiscie po ostatniej porazce z Bostonem, Toronto powinno wziasc sie w garsc i nie dac sobie zlac tylka z takim Bobcats, ale z Charlotte bedzie ciezko. Obie druzyny zagraja bez kilku waznych graczy jak np Salmons i hansbrough w Raptors, natomiast gospodarze beda mieli wieksze zmartwienia gdyz nie zagra ich nalepszy obecnie gracz Kemba Walker, ktory zostal kontuzjowany w meczu z Miami. Jego brak byl chyba glowna przyczyna ze przegrali ten mecz bo prowadzili ladnie do przerwy ale wlasnie po niej zabraklo juz w grze Kemby i Miami,zdolalo doprowadzic do dogrywki a nastepnie wygrac. Kemba to niewatpliwie duza strata w ofensywie Bobcats. Bez niego ubedzie troche punktow i jak wtedy Charlotte zdobywalo te ponad 90, tak teraz mysle ze beda mieli problemy z dojsciem do tej linii. Z kolei Raptors rowniez odczuje brak przede wszystkim Salmonsa, przez co uboleje troche lawka, ktora bedzie nieco weższa co znaczy wiecej minut dla starterow,a jak widac np wczoraj to Salmons na takie Lakers by sie przydal. Zmeczenie moze dac sie we znaki przez niecelnosc rzutow gdy Charlotte postawi jak to zwykle bywa ciezkie warunki gosciom w defensywie. W meczu z Miami o ktorym juz mowilem rowniez w regulaminowym czasie gry bylo duzo ponizej 187 bo 180. Charlotte gra czesto close games i tu jest ryzyko ze moze dojsc do dogrywki i wtedy mamy po underze. moim zdaniem wszystko powinno rozegrac sie tutaj w defensywie i zadna z druzyn nie wygra wiecej niz 5 punktami, dosc analogicznie do poprzednich spotkan to przewiduje, ale takie okolicznosci widze wiec sadze ze under 187 ma tu wieksze szanse niz typ na Raptors, ktory co prawda, jeszcze wczoraj byl 2.5 ale teraz jk sie spodziewalem wzrosl do 5.5. Ja jednak sadze ze obie druzyny są lekko przybite ostatnimi informacjami o kontuzjach jak i wynikami co bedzie mialo swoje odzwierciedlenie w slabej skutecznosci w tym meczu.
⛔ 100

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia Eerste Divisie
Spotkanie: Jong PSV-Graafshap
Typ:Handicap Azjatycki Jong PSV -1,0
Kurs: 4,25
Bukmacher: bet365

Jestem zdziwiony tym, że kursy na gospodarzy rosną. Czyżby Jong PSV miał oddać ten mecz??? Ja gram ryzykownie, ale dla mniej odważnych polecam 1 DNB. Po przeglądnięciu kadr obu drużyn, ( bo myślałem, że to jest przyczyna wzrostu kursu na Jong PSV) widzę, że gospodarze zagrają tylko bez Koch ( obrona 19/6) a De Graafshap będzie sobie musiał radzić bez Meijer ( pomoc 8/2) raczej rezerwowy, Jansen ( atak 14/6) zazwyczaj pod. Skład, Parzyszek ( 19/16) najlepszy strzelec i kluczowy zawodnik drużyny, Will ( obrona 12/0) oraz od paru mecz nie gra Bakens (obrona 14/2). Jak widać braki kadrowe powinny faworyzować gospodarzy, bukmacherzy jednak dają większe szanse De Graafshap. W tabeli ligowej obie ekipy praktycznie takie same statystyki, czyli maja po 9 zwycięstw 6 remisów i 7 porażek i nawet liczba straconych bramek jest ta sama (31 goli). I tak De Grefshap 7 miejsce a Jong PSV 8 miejsce. Można jednak zobaczyć, że ostatnia forma obu drużyn wskazuje na Jong PSV gdyż Ci ostatnio wygrali z FC Oss na wyjeździe ( 20 miejsce) a kolejkę wcześniej u siebie rozbili Dodrecht 3-0 lidera tabeli!! W tym czasie De Graafshap zaliczył dwie porażki z Helmodn u siebie 2-1 ( 9 miejsce) oraz 5-3 z Den Bosch ( 10 miejsce). Skąd więc te dziwne kursy ??!!!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +8
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: HokejRosja, KHL
Spotkanie: Barys Astana – Dyn. Mińsk
Typ: over 7.5
Kurs: 3.80
Buk: unibet
Godz. 14:00
Analiza:
Ostatni okres dla zespołu z Kazachstanu nie jest za dobry porażka na wyjeździe z Novgorodem 7:2, następnie co prawda było zwycięstwo w rozpoczynjącej się serii gier u siebie nad Spartakiem 4:2 ale dwa kolejne mecze to znowu porażki 1:3 z Medevescak Zagrzeb i ostatnio aż 2:6 z Donbass. Szczególnie coś się popsuło w defensywie w ostatnim meczu w ciągu czterech minut dali się zaskoczyć mimo iż chwilę wcześnie objęli prowadzenie widziałem akurat ten moment i po prostu tak jak to oni nie potrafią zrezygnować ze swojego styli i trochę się cofnąć i tak na dobrą sprawę wszystkie bramki dostali z kontry. Te porażki trochę im popsuły walkę o historyczne zwycięstwo na Wschodzie do lider z Magni tracą już sześć oczek a i Novgorod który jest piaty też dość się zbliżył na osiem punktów, tak więc wszystko jeszcze możliwe i trzeb dziś zdecydowanie się przełamać.
Astan dostaje najlepszego z możliwych rywali do przełamania Mińsk który już jest na wakacjach a jeśli do tego dodamy że jest to mecz wyjazdowych powinna być znowu wysoka porażka. Na zachodzie zajmują ostatnią pozycję i tak już raczej pozostanę, na wyjazdach zaledwie dwa zwycięstwa i 82 bramki stracone. W ostatnim spotkaniu Omsk wbił siedem bramek a tak naprawdę gdyby tylko chciał mógł skończyć na dwucyfrówce i nie ukrywajmy Astana to inny gatunek zespołu który gra 60 minut otwarty hokej w przeciwieństwie do ich ostatniego rywala i tutaj tych sytuacji powinno być więcej. Z Yugrą stracili równie dużo bo sześć, dodatkowo kontuzjowany jest numer jeden na bramce Haugen i jego zastępcy nie wyglądają tak pewnie co dobitnie pokazało ostatni pojedynek- Shelepnyov Y. szybko zmienił Lalande który tez za wiele nie zdziała. Tutaj jeszcze wrócę do tej kwestii sposobu gry bo to ma ogromne znaczenie Omska w sumie w meczu oddał tylko 26 strzałów co w ich przypadku jest ogromnie słaby wynikiem (oni regularnie strzelają ponad 30 a nawet 40 na mecz) aż 14 strzałów poszło w 1 tercji i mecz się na tej tercji zakończył i nie było już dyktowania tempa a Astana tak nie jest nie potrafi zwolnić gry i się trochę cofnąć będą grać to samo przez 60 minut a moim zdaniem z jeszcze większą intensywnością bo ostatnich wpadkach, zapewne nadzieją się na jakoś kontrę. Tak więc jeśli dodamy 2:5 z tego sezonu w Mińsku, 7:2 rok temu tutaj i ostatnie popisy obu drużyn szykuje nam się wysoki wynik.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
E 68

ewiszon26

Użytkownik
Hiszpania: Primera Division
Mecz: Bilbao - Valladolid
Typ: Kto strzeli gola? (Javi Guerra) (RVD)
Kurs: 4
Bwin
Analiza:
Kilka typów już dzisiaj padło na ten mecz, ale ja wybrałem typ na strzelca gola i to w dodatku z drużyny przyjezdnej. Ten typ może troche ryzykowny, ale po głębszej analizie nabiera rumieńców, otóż ten pan ma w swoim dorobku 11 stzelonych bramek, z czego 6 w meczach wyjazdowych( u siebie 5 goli w tym 3 w meczu z Celtą Vigo) więc widać, że lepiej mu idzie na wyjazdach zdobywanie goli. Dodatkowo 3-krotnie otwierał wynik meczu, co tym bardziej skłania do tego zakładu, gdyż Bilbao na 9 straconych bramek u siebie, 5 straciło w 1-szej połowie i 3-krotnie schodzili na przerwe pokonani. Podsumowując Valladolid ma małe szanse choćby na remis w tym meczu, bo Baskowie to królowie swojego stadionu( bez porażki) a na dodatek mistrzowie drugiej odsłony(bramki 15-4) więc po takim kursie warto zagrać. powodzenia:cool:
⛔ 100

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Mitra - Persib / Indonezja / 1.91 @ WilliamHill
Analiza: W ramach Inter Island Cup spotkają się na przeciw sobie w/w drużyny.
Mitra w roli gospodarza jest niepokonana od 12 spotkań na własnym boisku. Zdecydowanie
jest to drużyna lubiąca grać przed własną publicznością. Drużyna Persib ma ogromne
problemy, gdzie w tym meczu jest ich dokładnie 13 zawodników. Trzech pomocników
odeszło do drużyny Bandung. Persiram, Makan Konate (uznany za najlepszego
zawodnika tej drużyny), Pelita są kontuzjowani, dwóch środkowych obrońców
zostało zawieszonych za żółte kartki . W składzie Persib w tym meczu zabraknie
ogółem pierwszego bramkarza, 2 środkowych obrońców, 3 pomocników i jednego napastnika.
Wczoraj w grupie B odbyły się pierwsze spotkania gdzie Mitra wysoko wygrała,
natomiast zremisował bezbramkowo :
19/01/14 Persib 0 - 0 Persiram
19/01/14 Persik Kediri 2 - 7 Mitra Kukar
Start spotkania 13:00 !

⛔ 100

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Challenger Bucaramanga
Spotkanie: Garin - Arevalo
Typ: Garin
Kurs: 1,44
Bukmacher: Bet 365
Analiza: Typ do dubla kurs w sam raz. Młody Chilijczyk Garin już w kraju dawno okrzyknięty &quot;nowym&quot; Riosem. Dwa razy chłopaka oglądałem na początku ub roku w Vina del Mar gdzie dostał jako tubylec dziką kartę. Chłopak grał rewelacyjnie (dopiero za kilka miechów skończy 18 lat). Ograł w 1 rundzie Lajovica a w 2 nie sprostał (ale po setowej walce) Chardemu. Pokazał tam to wszystko co mają najlepsze do zaoferowania gracze z Ameryki Płd na clayu. Dużo topspinowej gry, super w defensywie, dobry w miarę backhand i wyjątkowa cierpliwość i dojrzałość w grze. Co prawda potem jakiś szokujących wyników nie miał, ale ograł kilku naprawdę sensowych graczy jak na jego standardy (Diez, Riba, Demoliner, Trungelliti). Tutaj zaś we wcześniejszych rundach kwalifikacji ograł Skugora (krecz) oraz Cuhne. Na jego tle koleś z El Salvador niejaki Arevalo wygląda mizernie. Tzn sugeruję się jedynie wynikami, bowiem nie widziałem gościa w akcji, a te (wyniki) po prostu są słabe. No jedyny sensowny gracz jakiego udało mu się pokonać (jednak na hardzie) to Campozano. Tutaj w kwalach pokonał jakiegoś &quot;no name&quot; Torresa i amerykańskiego (hardowca) Kinga. Nie widzę tutaj żadnych szans by mógł on coś zdziałać z tym zdolnym małolatem z Chile.

✅ 44

Otrzymane punkty reputacji: +1
joopiter 21

joopiter

Użytkownik
Dyscyplina: tenis, Australian Open
Spotkanie: A. Radwanska - B. Muguruza
Typ: 2
Kurs: 2.90
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Po tym jak wieszczyłem porażki i słabą grę piłkarzy ręcznych, tym razem znowu wyjdę na człowieka nie mającego uczuć patriotycznych bo dziś typuję porażkę naszego tenisowego towaru eksportowego, Agnieszki Radwańskiej. Typ dość ryzykowny, wszak to właśnie Polka jest zdecydowaną faworytką pojedynku z B. Muguruzą, ale właśne - jak na tak wydawałoby się oczywiste starcie, bukmacherzy dają zaskakująco nisk kurs na zwycięstwo Hiszpanki. Czyżby także przewidywali, że Isia może mieć problemy? Nasza reprezwentantka słabo zaprezentowała się w turnieju w Sydney, w którym odpadła juz w pierwszej rundzie w starciu z nisko notowaną Mattek-Sands. W Australian Open także jak na razie radzi sobie bez rewelacji, z takimi rywalkami jak Putintseva czy Pavlyuchenkova wstyd tracić sety. Gra Radwańskiej jest przewidywalna, nie widać błysku i momentów przyspieszenia.
Z kolei akurat Muguruza w formie znajduje się wybornej. Świetnie pokazała się w turnieju Hopman Cup, przez eliminacje AO przeszła jak burza, zaś w poprzedniej rundziej po pasjonującym meczu pokonała faworyzowaną Caroline Woźniack.
Oczywiście w dzisiejszym spotkaniu wciąż większe szanse na wygraną ma Polka, ale dla kursu 3 warto postawić na Muguruzę, bo prawdopodobieństwo niespodzianki jest całkiem spore.
⛔ 100

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
POLSKA: Mecz towarzyski
Wisła Kraków - Chrobry Głogów godzina 16:00

Typ: Wisła
Kurs: 1,4
- Bet365

Dziś sparing polskich drużyn, Chrobry jest to lider II ligi grupy zachodniej, lecz nie ma zbyt dużej przewagi. Wisła jak dla mnie zanotowała bardzo dobrą rundę jesienną i zajmuję 3 miejsce w Ekstraklasie, jak dla mnie jest to mała niespodzianka, przed startem myślałem o miejscach 5-8 dla tej drużyny. Drużyna z Krakowa podczas zgrupowania rozegrała już sparing z Eintrachtem który przegrała 0:2, dziś na pewno bardzo będzie zależeć im na wygranej, przecież nie wypada przegrać z drużyną z 2 ligi polskiej. Na stronie Chrobrego można wyczytać że staję się to powoli tradycją że zimowy okres gier przygotowawczych zaczynają od rywala z Ekstraklasy, jednak do tej pory każdy sparing przegrywali i to dość wysoko: Przed rokiem przegrali najpierw ze Śląskiem Wrocław 1:3, a później z Górnikiem Zabrze 1:4. Natomiast przed dwoma laty Górnik jeszcze bardziej dał się we znaki i wygrał aż 5:0.
Jak dla mnie jest to dobry mecz na podbicie kursu na kuponie.
✅ 40

M 2

matoung

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 2
Spotkanie: Metz- Creteil
Typ: 1
Kurs: 1,56
Dzisiaj zapraszam was do Francji pomiedzy Metz, a Creteil. Gospodarzy sa na czele tabeli ligowej, natomiast goscie sa na miejscu 14. Metz ostatnio zremisowalo i sadze ze teraz chca za wszelka cene zdobyc 3 punkty. Ostatnia forma druzyny Metz jest bardzo dobra (2 miejsce), a Creteil jak samo miejsce wskazuje (17) w nie najlepszej. Najskuteczniejszymi strzelcami sa: w druzynie Metz- D.Saxho- 12 bramek(lider), a w druzynie gosci- F. Andriatsima- 6 bramek. Moj typ to 1.
⛔ 100

tombas222 47

tombas222

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: WBA - Everton
Typ: Lukaku (Everton) strzeli gola
Kurs: 2.40
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dziś wieczorem dokończona zostanie 22. kolejka angielskiej Premier League. W ostatnim meczu na The Hawthorns 14. w tabeli West Bromwich Albion, z nowym trenerem, podejmie 6. Everton Liverpool. Mecz zapowiada się na wyrównany, jednak z lekkim wskazaniem na gości prezentujących bardzo solidną grę w tym sezonie. Wraz z liderującym Arsenalem mają oni najlepszą defensywę w rozgrywkach. W ataku nie są już tak efektowni jednak potrafią ukłuć i zrobić to, co do nich należy, czyli wywieźć 3 punkty. Dziś czeka ich ciężki mecz, ponieważ historia meczów z WBA na wyjeździe nie jest dla nich korzystna, a do tego WBA potrafi równie solidnie zagrać w obronie, nie często pozwalając rywalom na strzelenie więcej niż 1 gola. Uważam, jednak że ta sztuka uda się gościom co najmniej raz i to za sprawą Romelu Lukaku. Ma on w lidze 9 goli, więc daleko mu do liderów, jednak jest bardzo groźny z przodu i potrafi nie tylko strzelić ale i asystować. Nie strzelił jednak gola w 2 kolejnych meczach, a jeden (w pucharze) przesiedział na ławce więc na pewno będzie mocno zdeterminowany do tego, aby dziś powiększyć swój dorobek. Stać go na to, ponieważ ma świetne wparcie z drugiej linii i mimo paru nieobecnych w składzie, Everton wciąż jest bardzo mocną drużyną. Przy zwycięstwie goście mogą nawet awansować na 4. miejsce. Ja jednak jestem zdania, że będzie remis, ale bramkowy. Mój typ: 1-1
⛔ 100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Mecze Towarzyskie / Piłka nożna
- Mołdawia : Polska
- Mołdawia powyżej 1,5 gola
- 5.55
- Betsson

Dziś kolejne spotkanie naszej reprezentacji w Zjednoczonych Emiratach Arabskich przeciwnikiem będzie zespół Mołdawii i coś mi się wydaje że będzie to inny pojedynek niż wcześniejszy z Norwegami , w meczu przeciwko Wikingom to co wyczyniali nasi obrońcy wołało o pomstę ..... ale nie tylko obrona bo pomimo że zwyciężyliśmy i to dosyć pewnie 3:0 to gra ogólnie nie mogła cieszyć bardziej słabi Norwedzy przyczynili się do tego że naszym kopaczom udało się zdobyć 3 bramki , w dzisiejszym spotkaniu Nawałka zapowiada całkiem inną 11 niż przeciwko Norwegom i jak zagrają zmiennicy tego nie wie nikt nawet chyba sam Nawałka , co do gości to oni w poprzednim pojedynku dosyć sensacyjnie wygrywali z Szwedami do 77 min 1:0 no ale Szwedzi w przeciągu niespełna 10 min zdobyli dwa gole i to oni weszli z tego zwycięsko , a w naszym H2H z Mołdawią nasuwa się mi ostatnie spotkanie kiedy to w el. do MŚ nasza wejściowa 11 zremisowała na ich terenie 1:1 czyli jak &quot;bossy&quot; naszej kopanej nie potrafili się zmobilizować i wygrać to w tej kopanej która wejdzie dziś na boisko trudno będzie uwierzyć aby grali na maksa , w ten wyjazd do ZEA uważam bardziej za wycieczkę turystyczno-krajoznawczą niż zgrupowanie kadry ale to moje słowa , Mołdawianie również zagrali z Norwegami przygrywając 2:1 , no ale dziś uważam że dwa gole przeciwko naszym zdołają strzelić czy wygrają ? nie wiem może ? ale na gole z ich strony liczę
⛔ 100

papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Koszykówka , Liga ABA
Spotkanie;Zadar-Partizan
typ;wygrana zadar
Kurs;3,00
Bukmacher;Sportingbet
Analiza;
Już dziś o 18.00 dojdzie do ciekawego pojedynku miedzy drużynami Zadaru i Partizanu,kazdy pewnie to spotkanie ominął i szukał jakies fajnego typu,kursu w innych meczach,ale ja zatrzymałem się przy tym spotkaniu.
Jak wiadomo ,każdemu który chodż troche interesuję sie koszykówką Partizan czołowa drużyna europejska,dobrze radzaca sobie na podwórku krajowym (czyt.liga ABA),aktualnie 12 zwyciestw i 4 porazki,w Eurolidze 1 wygrana , 2 porazki na tym etapie rozgrywek,napiety terminarz i pogodzenie,rozgrywek ligowych jak i Euroliga wpływa na to ,że Partizan rozgrywa mecze praktycznie co 3-4 dni,powoduje to mocna roszade w składzie,wszczególności na wyjazdach,gdzie Partizan ma bilans ligowy 4 wygrane + 1 po dogrywce i trzy porazki.W czwartek grają ważne spotkani z Maccabi Tel Aviv w Eurolidze,w miniony piatek grali zwycieski pojedynek z CSKA Moskwa i mogą letkko odczuwac zmeczenie tym spotkaniem,Zadar zaś zajmuje ostatnią pozycje w lidze,jest to duzo słabszy wynik niż w poprzednich latach,Zadar u siebie zawsze był trudną ekipą do pokonania,w tym sezonie tak nie jest ,gdzie poległ juz 4 razy ,ale tez i wygrał 4 pojedynki,ostatni pojedynek grali z Cadevitą 11 stycznia,czyli nie ma mowy o zmęczeniu,biorąc pod uwage tym czym się kieruję stawiając na drużynę gospodarzy to w kilku zdaniach;
Argumenty;
-trudny termiarz i zmeczenie Partizanu
-postawa Partizanu na wyjeżdzie jest praktycznie równa co Zadaruw domu,duży plus atut po stronie hali Zadaru
-Partizan nigdy nie wygrał w tej hali;
oto mecze;
19.12.12 Zadar-Partizan 80-78
12.12.10 Zadar-Partizan 91-88
01.11.09 Zadar-Partizan 77-66
18.01.09 Zadar-Partizan 74;65
-Atrakcyjniejszy kurs po stronie gospodarzy,gdzie spotingbet oferuje 3.00 w innych już mniej,kursy pospadały juz sporo ,prawie o 1.00
-Smierdzace h2h

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Koszykówka - GRECJA: Basket League
Panathinaikos (-9.5) - Olympiakos
Typ: 1
Kurs: 2.52
Bukmacher: Bet365
Od przegranego w grudniu meczu w pucharze z Panathinaikosem, gra Olympiakosu nie układa się ostatnio za dobrze. Przegrali w lidze ze słabym KAO Dramas, później odnieśli dwie porażki w eurolidze. Najpierw przegrali z Armani Milano różnicą aż 30 punktów a następnie ponieśli porażke u siebie z Barceloną 9 punktami. Słabsza dyspozycja gości jest spowodowana kontuzjami w drużynie dlatego trener nie może korzystać ze wszystkich swoich najlepszych zawodników. Dzisiaj Olympiakos czeka kolejne trudne zadanie bo ich dzisiejszym przeciwnikiem będzie dobrze spisujący się ostatnio Panathinaikos, który ma serie siedmiu meczów bez przegranej. Stawiam dzisiaj na wysoką wygraną gospodarzy ze względu na kłopoty kadrowe gości.
✅ 152

Otrzymane punkty reputacji: +4
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej NHL
Spotkanie: NY Islanders vs Philadelphia Flyers
Typ: Over 5,5
Kurs: 1,77
Bukmacher: William Hill
Godzina 19:00
Dziś powtórka z meczu Flyers vs Islanders, tylko tym razem gramy w NY. Od razu pojawia się pytanie, czy znowu będą bramki( 6-4 dla Flyers) oraz czy nic się nie zmieni w podejściu drużyn.
Wg mnie warto powielić typ i znowu zagrać dużą ilość bramek w tym spotkaniu. Nie spodziewam się ich tylu, co w meczu z Niedzieli, ale 6 to dobra opcja. Zawsze istnieje ryzyko, że przy spotkaniach rozgrywanych miedzy tymi samymi drużynami dzień za dniem, zmienia się wynik i wg mnie do tego dojdzie, bo Islanders mogą wygrać, tyle że bramki będą padać z obu stron.
Ten mecz opisywałem juz w dziale hokej NHL w sobotę, około 23:50, gdy grany był typ na 5,5 bramek, więc wszyscy mogą go jeszcze raz przeczytać. W dalszym ciągu nie ma Visnovskiego i to jest plusem w grze na ten typ. Prawdopodobnie zagra Emery u Flyers, ale wolałbym Masona. Wyspiarze z problemami: Nakobov kontuzjowany, więc dalej w rotacji jest Poullin albo Nilsson, każdy z nich gwarantuje większą szanse na dużą ilość bramek w meczu.
W Niedzielnym meczu nocnym ani Giroux ani Hartnell, czy Lecavalier nie zachwycili, a to bardzo solidni gracze, wiec dzis na pewno zagrają lepiej, strzelając jakieś gole.
Na dzień dzisiejszy Flyers ułożyli grę bez Briere&#39;a i ich gra może podobać sie. Schenn to już inny zawodnik, sporo wniósł do tej ekipy i coraz lepiej to wygląda w perspektywie drużyny.
Ostatnie mecze 5-2 i 2-5 oraz niedawny 6-4, co zgadza się z filozofia gry Islanders przy ofensywnym nastawieniu Flyers i ich grze defensywnej, która nigdy nie była priorytetem przy bardzo średnich ekipach typu Islanders.
Zreszta wyspiarze nigdy nie slyneli z dobrej obrony i ograniczania pola gry. Polecam.
✅ 77

Otrzymane punkty reputacji: +3
devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
dyscyplina: piłka nożna, mecz towarzyski
spotkanie: Polska - Mołdawia
typ: remis
kurs: 3.96
buk: Oddsring
analiza:
Ten mecz z pewnością nie będzie powtórką spotkania z przed paru dni z Norwegią. Jak pamiętamy Mołdawia sprawiła, że mogliśmy już sobie tylko pomarzyć o Rio 2014. Nie wiem skąd takie niskie kursy na Biało- Czerwonych. Chciałoby się jak najlepiej, ale prawda jest gorzka, tego meczu nie wygramy. Mołdawianie stanowią bardzo podobną drużynę do naszej, zwłaszcza że występują w niej aktualnie tylko ligowcy. Posłużę się przykładem Suvorova, który jeszcze do niedawna występował na krajowych boiskach, co więcej był zawsze bacznie pilnowany przez rywali. Ostatnio w reprezentacji siedzi na ławce i mam wrażenie, że nie wynika to ze słabej formy Alexa, ale najzwyczajniej kadra Mołdawii jest trochę ponad Ekstraklasą. Znamy już skład na to spotkanie. W bramce golkiper Wisły Michał Miśkiewicz, obrona zlepiona z Igora Lewczuka , Wojtka Golli, Adama Kokoszki i Pawła Olkowskiego. W roli defensywnego pomocnika, ku uciesze fanów ostrej gry, Michał Pazdan. Przed nim Pawłowski, Madej i Plizga. Moim zdaniem wystawianie będącego w słabej formie Szymka Pawłowskiego jest kiepskim pomysłem, ale może z grającym w pobliżu Plizgą pokażą parę zagrań, z których zasłynęli w Zagłębiu. W ataku stary wyga Paweł Brożek w połączeniu z młodym gniewnym Mateuszem Zacharą. Jeśli będzie utrzymywał się wynik bezbramkowy lub Polska będzie nieznacznie prowadzić, tak długo ten typ ma szanse powodzenia. Jednak gdy Mołdawia wyjdzie na prowadzenie, wydaje mnie się, że wygrają to spotkanie.
⛔ 100

hayto 631

hayto

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna, ME
Spotkanie: Dania - Węgry
Typ: Eggert over 4.5 gola
Kurs: 1.65
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Eggert wraca po kontuzji. Anders, to podstawowy skrzydłowy reprezentacji Danii. Przeciwko Hiszpanii zagrał swój pierwszy mecz na mistrzostwach, rozegrał 45 minut i rzucił 3 bramki. Linia na dzisiaj, to 4.5, Duńczycy grają bardzo ofensywnie. Dzisiejsze spotkanie posędziuje Słoweńska para sędziów Krstic/Ljubic obaj Panowie sędziowali wczoraj mecz Polaków z Białorusią i podyktowali aż 14 karnych. Ci sami Panowie sędziowali spotkanie Hiszpanów z Węgrami, wtedy zaś podyktowali 9 karnych. Czemu o tym pisze ? Bo, to właśnie Eggert w reprezentacji Danii wykonuje karne (pod jego nieobecność robił, to Lindberg). Duńczycy grają bardzo szybko, więc karnych powinno być sporo. Teoretycznie możemy się spodziewać przynajmniej dwóch, trzech trafień z karnych do tego jakieś bramki ze skrzydła i over powinien być pokryty. W Betsafe linia taka sama, kurs 1.50 !
⛔ 100

davidson 59

davidson

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykowka,NBA
Spotkanie: Cleveland vs Dallas
Typ: Monta Ellis powyzej 20 punktow
Kurs: 1,85
Bukmacher: unibet
Analiza: Polecam typ na Ellisa. Przykłada się na takie rozumowanie wiele aspektów o których chciałbym wymienić. Przede wszystkim - Cleveland są słabi w obronie. Bronią naprawdę mizernie i przyjście Denga niczego nie zmienia. Drużyna Browna traci około 100 punktów na mecz, co jest bardzo dużą liczbą szczególnie przeciwko takim ekipom jak Bucks, które nie wyróżniają się w żaden sposób w ataku, a wręcz przeciwnie mamy do czynienia z problemami rzutowymi. Po drugie - Ellis oddaje rzuty co nie miara. Oczywiście obecnie utrzymuje fajny wskaźnik % i ma za sobą przyzwoite występy. Kluczowe jest w tym, że jest jednym z najważniejszych graczy w drużynie i bezsprzecznie aktywnie bierze udział w meczu - akurat w przeciągu ostatnich dni jest na tyle regularny, żeby przeznaczyć na niego kasę. Poza tym Waiters nie jest dla niego żadnym przeciwnikiem. Świadczą o tym chociażby statystyki. Ellis nie tylko przekracza linie 20 punktów, ale także zbiera dobre recenzje jeżeli chodzi o całokształt gry. Wystarczy popatrzeć sobie na przełom jego kariery w Bucks i wyczyny przeciwko Cavs. W Cavaliers nic większego się nie zmieniło, nie było tam żadnej rewolucji poza odejściem Bynuma. Wciąż są drużyną o słabiutkiej obronie, a sam Brown jest podobno specem od zadań defensywnych. Myślę, że problem tkwi w samych i jednocześnie młodych zawodników, którzy opierają swoją grę na ofensywnie. Należy stwierdzić, że Ellis jest również tego typu zawodnikiem - aktywnym w ataku zaś w obronie nadal ma wiele mankamentów. Tak czy siak zespoły należący do pokrojów Cleveland pasują Ellisowi i będę głęboko zdziwiony jeśli nie uda mu się przekroczyć przynajmniej 15 punktów. Obok Dirka, Monta jest koszykarzem dający najwięcej i uważam, że dzisiaj nie zawiedzie. Z mojego punktu widzenia mówiąc o całym klubie, Dallas jest zespołem przejawiającym ogromne kłopoty z regularnością, mam na myśli brak szczęścia czy też zaangażowania w danym dniu, by następnego zagrać na miarę swoich możliwości. Cleveland ma podobne problemy, wracają po kilkudniowym tripie z away home, by zagrać na przeciwko swojej publiczności. Moim zdaniem Cavs nadal nie są warci stawiania ich w roli faworytów, ponieważ przegrali w zbyt frajerski sposób od groma meczy. W tym wypadku jest to spotkanie z gatunków ciężkich do typowania, jednak wydaję mi się, że Dallas jest w stanie rzucić powyżej 100 punktów. Jeżeli uda mi się osiągnąć taki wynik, to jestem niemal pewny w over Ellisa. Monta dostaje piłki od Calderona, Nowitzkiego - taki jest styl gry Mavs, że ofensywa spoczywa na jedynie kilku grajkach, bo rezerwowi gości nie zawsze potrafią regularnie pomagać drużynie. Nie trzeba brać pod uwagę szczególnej godziny, ponieważ od wielu lat spotkania są rozgrywane o szczególniej porze i nie powinno to wpłynąć w żaden sposób na dyspozycje Mavs i Cleveland.
✅ 85

T 55

typy-1x2

Użytkownik
Dyscyplina: NBA
Spotkanie: LA Clippers DET Pistons
Typ: LA Clippers -8,5
Kurs 2,75
Analiza:
Zapraszam na mecz nba pomiędzy Pistons a Clippers. Na ostatnie 5 meczów u siebie Pistons przegrali 4 (wszystkie minimum 9 pkt) co jasno wskazuje no obecny brak formy tej ekipy. a drużyna z LA napewno będzie zmotywowana do po porażce w hicie ostatniej serii gier z fenomenalnymi u siebie Pacers.

kiepska analiza

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna, Euro
Spotkanie: Dania - Węgry - który zawodnik strzeli najwięcej goli w meczu?
Typ: Mikkel Hansen
Kurs: 3,5
Bukmacher: Unibet
Analiza: Co tu dużo gadać - Mikkel Hansen to najlepszy gracz globu. Dania jest drużyną kompletną, ale uważam że jeśli Dania ma dużo strzelać to głównie wykorzystując Hansena. Mistrzostwa rozgrywane są na duńskich halach a więc Dania na pewno będzie grała w ósemkę. Węgry są solidną drużyną, jednak żadną potęgą więc uważam że Dania zdobędzie w tym meczu dużo bramek.
Hansen w dotychczasowych 4 meczach zdobył 23 bramek na 70% skuteczności co daje średnią 5.75 bramek na mecz. Zawodnikiem który może zagrozić temu typowi jest Gabor Csaszar, który w 4 meczach zdobył 20 goli na 54% skuteczności, z czego 11 goli z karnych. Uważam jednak że po tym kursie warto spróbować. Hansen jest rewelacyjnym graczem i stać go na zdobycie największej ilości bramek w tym meczu.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom