>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 20.01.2014 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 20. Stycznia

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Typ dnia użytkownika aiw15
tenis
typ:B. Bryan/M. Bryan - E. Butorac/R. Klaasen
2Way - Who will win?
Pick: E. Butorac/R. Klaasen
kurs 5,25
bwin
Tu statystyki moich wybrancow: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/stats/day11/3202ms.html
2 runda: nawet nie dali powachac przeciwnikom brejka
1 runda: to samo http://www.ausopen.com/en_AU/scores/stats/day8/3103ms.html
nie wklejam statystyk BB to przegranymi sie nie interesuje ????
bedzie to pierwsze spotkanie obu par: http://stats.betradar.com/s4/?clientid=475&amp;amp;language=en#2_5,3_3,17_31101,176_2,9_headtohead,164_6856918,197_132437,241_1
Wiec dlaczego nie grac idacej jak burza pary? po kursie ponad 5? tym bardziej ze ich przeciwnikami sa turniejowe 1?
realnie szanse oceniam jako 60 do 40 i skoro kursy sa dalece zawyzone trzeba brac i grac:smile:
✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +9
zdanek 924

zdanek

Użytkownik
Primera Disivion , Piłka nożna
Athletic Bilbao - Real Valladolid
Athletic (-1) - handicap
1.90
bet365

W poniedziałek spotkanie ligi hiszpańskiej w którym Bilbao zmierzy się u siebie z Realem Valladolid.Faworytem są Baskowie , którzy bardzo dobrze radzą sobie w lidze , mają aktualnie 36 pkt i są na 4 miejscu.Ostatnio pokonali w Pucharze Betis 2:0 , wcześniej ograli u siebie Almerię aż 6:1.Baskowie są w świetnej formie i znakomicie grają na swoim stadionie gdzie do tej pory zanotowali 8 wygranych i 2 remisy.Wygrali między innymi z Barceloną 1:0.Generalnie u siebie we wszystkich rozgrywkach mają 6 wygranych z rzędu
w których strzelali łącznie 17 bramek czyli prawie 3 na mecz , a stracili tylko 3.Bilbao udowadnia , że każdemu na ich terenie jest ciężko wywieźć choćby punkt i dlatego stawiam jutro w poniedziałek na pewną wygraną Athleticu , gdyż jego przeciwnik czyli real Valladolid jest w bardzo słabej formie.Są oni aktualnie na 18 pozycji z dorobkiem 16 punktów.Ostatnio przegrali na wyjeździe z Granadą 0:4 , a wcześniej tylko zremisowali bezbramkowo u siebie z najsłabszym w lidze Betisem. Generalnie na wyjeździe mają zaledwie jedno zwycięstwo , 3 remisy i 6 porażek.Ostatnie ich wyjazdowe trzy porażki z rzędu zakończyły się wynikami:zero:4 , 2:4 , 0:4.Jak widać Valladolid traci sporo bramek jak gra na innym niż swoim obiekcie i dlatego myślę , że nie mają najmniejszych szans z ekipą Athleticu i przegrają z nimi 0:3 , a mój handicap spokojnie powinien wejść.Powodzenia!

✅ 90

Otrzymane punkty reputacji: +17
wlodpol 57

wlodpol

Użytkownik
Tenis Kobiet
Szarapowa-Cibulkova
typ 2
kurs 2,82
betgun
Wiem ,wiem ryzykowny typ-ale dlaczego nie spróbować,tym bardziej,że Maria nie gra rewelacyjnie w tym turnieju-popełnia dużo niewymuszonych błędów,chociaż można to zrozumieć ,ponieważ Rosjanka zawsze gra z całej siły i po bokach.Jednak tej klasy zawodniczka jak Długonoga Maria musi trzymać pewien poziom-do tej pory uchodziło jej to na sucho ale grała z niezbyt wymagającymi rywalkami ale i tak męczyła się z Knapp wygrywając dopiero w trzecim secie 10-8!Z Cornet był tie-braek więc tez mało brakowało aby był trzeci set! z kolei mała korpulentna Słowaczaka idzie jak burza-ze Schiavone 6-3 6-4 z Vogele 6-0 6-1;) z Suarez-Navarro 6-1 6-0:grin: !!!Więc sami widzicie jak tu nie zagrać takiego kursu skoro dzisiaj ŚLICZNA ANA pokazała jak to się robi!:cool:
✅ 182

Otrzymane punkty reputacji: +12
kubisz 23

kubisz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: West Brom - Everton
Typ: 2 DNB
Kurs: 1,48
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Spotkanie West Brom vs Everton to spotkanie kończące 22 kolejkę PL.
West Brom zajmuje 14 miejsce w tabeli z dorobkiem 21 pkt. Z ostatnich 5 spotkań drużyna West Brom&#39;u przegrała 2 mecze, 1 wygrała i 2 zremisowała.
Everton zajmuje 6 miejsce w tabeli z dorobkiem 41 pkt. Spośród ostatnich 5 meczy Everton wygrał 3 spotkania, 1 zremisował i 1 przegrał.
Kierowałem się wyborem tego właśnie typu postawą drużyn w meczach odpowiednio &#39;u siebie&#39; i &#39;na wyjeździe&#39;. Everton na 5 ostatnich rozgrywanych spotkań &#39;na wyjeździe&#39; nie przegrał ani jednego, a potrafił wygrań z Man Utd czy zremisować z liderem PL Arsenalem. West Brom z kolei na 5 ostatnich meczy rozgrywanych na swoim stadionie 3 razy przegrał, 1 raz zremisował i tylko 1 raz wygrał.
Kolejnym argumentem za tym typem jest historia bezpośrednich starć: z pośród ostatnich 5 bezpośrednich starć Everton wygrał 3 mecze, 1 zremisował i 1 przegrał.
Odważniejsi mogą się pokusić o &#39;czystą dwójkę&#39; ostrożniejsi o &#39;dwójkę z podpórką&#39; a wybrałem coś pomiędzy ;)
Powodzenia!
ZWROT

maer 321,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Izrael ( Toto League )
Spotkanie: Hapoel Beer Sheva - Maccabi Haifa
Typ: 1
Kurs: 2.00
Data: 20.01.2014
Godz: 19.50
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam serdecznie na osiemnasta kolejkę izraelskiej Toto League.
W mieście Beer Sheva liczącym ponad dwieście tysięcy ludzi na Vasermil Stadium o godzinie 19.50 odbędzie się mecz pomiędzy miejscowym Hapoelem a przyjezdnymi Maccabi Haifa.
Hapoel Beer Sheva rozegrał w tym sezonie ligowym siedemnaście meczy w których zdobył trzydzieści osiem punktów po jedenastu zwycięstwach, pięciu remisach oraz jednej porażce i zajmuje obecnie bardzo wysoką pozycję wicelidera tabeli izraelskiej Toto League z bilansem bramkowym 31-12.
Maccabi Haifa zdobyło dwadzieścia siedem oczek w swoich siedemnastu ligowych meczach po ośmiu zwycięstwach, trzech remisach oraz sześciu porażkach co obecnie daje szósta lokatę w najwyższej lidze w Izraelu, bilans bramek 25-20.
Gospodarze u siebie zagrali dziewięć spotkań w których zdobyli osiemnaście punktów po pięciu wygranych, trzech remisach oraz jednej porażce, bilans bramek u siebie 13-6.
Goście na wyjazdach zdobyli dziesięć oczek w swoich ośmiu meczach w delegacji po trzech zwycięstwach, jednym remisie oraz czterech przegranych, bilans bramek na wyjazdach 13-11.
Moim zdaniem ten mecz zapowiada się ciekawie a mój typ w tym meczu to jedynka, Hapoel Beer Sheva w tym sezonie gra bardzo dobrze i u siebie i na wyjazdach i do tego strzela sporo bramek i mało ich traci oraz cały czas widać u nich że są w formie a Maccabi Haifa duzo lepiej gra w meczach u siebie niż na wyjazdach gdzie potrafią wygrywać tylko ze słabszymi u siebie drużynami a przegrywają z tymi dobrymi u siebie a do tych dobrych u siebie należy zaliczyć Hapoel Beer Sheva który pokona u siebie na swoim Vasermil Stadium gości Maccabi Haifa.
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +5
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia
Spotkanie: West Brom-Everton
Typ: x/x
Kurs: 5.50
Bukmacher: William Hill
Analiza:
W jutrzejszym spotkaniem West Bromwich Albion-Everton zakończy sie 22 kolejka Angielskiej ekstraklasy piłkarskiej. West Brom potrzebuje punktów , ponieważ jego przewaga nad strefą spadkową zaczyna topnieć z każą kolejką , oczywiście faworytem według bukmacherów są goście, którzy jednak mnie swoją postawą w ostatnich spotkaniach ligowych jakoś nie przekonują , co prawda w ostatnich 2 spotkaniach wyjazdowych zdobyli 4 punkty,ale ze Stoke gola na wagę remisu strzelili w doliczonym czasie gry, natomiast w wygranym z Walijskim Swansea spotkaniu również bramka w końcówce meczu, teraz spotkają się z ekipą , która , lubi remisy , West Brom do tej pory zgromadził ich 9 na swoim koncie, Everton nie jest gorszy, ma ich 8 z czego większość, właśnie w spotkaniach wyjazdowych, uważam że najbardziej prawdopodobnym rezultatem w tym spotkaniu będzie remis do przerwy jak i na koniec spotkania, nie można tez tutaj wykluczyć wyniku bezbramkowego. Poza tym w lidze angielskiej dawno nie padł wynik 0:0, co raz na jakiś czas w tej lidze raczej zdarzyć się musi co można zauważyć w poprzednich kolejkach.
⛔ 100

damian671 151

damian671

Użytkownik
Dyscyplina: WTA Australian Open
Spotkanie: Radwańska- Muguruza
Typ: 1
Kurs: 1.45
Bumacher: Expekt
Analiza:

Postanowiłem zagrać na ten mecz ze względu na grywalny kurs, jaki bukmacherzy wystawili na Agnieszkę Radwańską. Jest to dla mnie trochę dziwne, gdyż Krakowianka powinna być potężną faworytką tego meczu. W związku z tym skoro bukmacherzy dają taką możliwość to czemu z niej nie skorzystać? Zatrzymajmy się przy formie Polki. Po bardzo dobrym występie w Hopman Cup naszą reprezentantkę spotkała „wpadka” w Sydney z Mattek-Sands, gdzie to Radwańska przegrała 2:0 tym samym odpadając w pierwszej rundzie turnieju. Uważam, że było to spowodowane zmęczeniem po wcześniejszych zawodach, gdyż póki co Agnieszka gra bardzo dobrze w Wielkim Szlemie. Wygrane 3 spotkania pod rząd (2:1, 2:0, 2:1) mówią same za siebie. Ćwierćfinał to dla Polki plan minimum, który wierzę, że da radę osiągnąć. Poza tym warto popatrzeć na ostatni mecz pomiędzy tymi zawodniczkami. Miał on miejsce w 2012r na turnieju w Miami, gdzie Radwańska wygrała z Muguruza 2:0 po godzinnej walce (6:3, 6:2). Pomimo iż Muguruza była w stanie wyeliminować Woźniacki to uważam, że Radwańska jest na tyle doświadczoną tenisistką, że nie da się ograć. Początek meczu o 11:00 czasu polskiego.
✅ 45

Otrzymane punkty reputacji: +17
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
E-Sport - League of legends - Championship Series
Team Solomid - Curse Gaming
2 @ 3.27
Pinnaclesports

Wiele już o tym spotkaniu pisałem w dziale dt. E-Sportu, tutaj trochę krócej. Według bukmacherów faworytem w meczu jest drużyna TSM. Obie drużyny według mnie przedstawiają podobny poziom, w obu drużynach są wyraźne plusy oraz minusy. Na plus dla drużyny TSM - ulubieńców fanów, jest na pewno ich mid laner, szczerze powiedziawszy według mnie obecnie TOP 2 za oceanem. Oprócz tego są oni drużyną, która gra bardzo długo ze sobą, mają ogromne doświadczenie w rozgrywkach i są postrzegani przynajmniej na zajęcie miejsca w czołowej trójcę. Dlaczego tylko top 3? Według mnie w tej drużynie lekko odstaje jungler, może nieznacznie, ale robi to różnice, oprócz tego brakuje tej drużynie &quot;czegoś&quot; aby zwyciężać. Po drugiej stronie drużyna Curse, trochę przebudowana, ale szkielet jest mniej więcej taki sam, Voyboy zmienia pozycję z top na mid, oprócz tego Cop na AD. Reszta zmiany, według mnie zdecydowanie na plus, szczególnie jungler, który już miał ogranie w Curse Academy i pokazuję swój poziom w tym sezonie rozgrywek. Obie drużyny przedstawiają podobny poziom, jednak kurs na Curse jest według mnie na tyle zachęcający, że zagram na nich ???? .
⛔ 100

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Dyscyplina: WTA Australian Open
Spotkanie: Cibulkova - Sharapova
Typ: 1 ( +1,5 seta )
Kurs: 1.85
Bumacher: Bet-at-home
Analiza: Cibulkova niszczy wszystko i wszystkich na swojej drodze, jest w gazie, 3 mecze w AO i 3 wygrane bez straty seta z zawodniczkami w lepszej formie niż rywalki Rosjanki. Sharapova była o krok od odpanięcia w turnieju już w drugiej rundzie gdzie męczyła się ze znacznie niżej notowaną zawodniczką Knapp i wygrała dopiero 10-8 w ostatnim secie. W 3 rundzie także nie miała łatwej drogi, męczyła się ze słabą Cornet. Patrząc na grę Marii, a miałem okazję śledzić jej występy podczas tego turnieju mogę śmiało stwierdzić że nie jest jeszcze w optymalnej formie, ba wręcz momentami wyglądała strasznie anemicznie. Cibulkovą jak najbardziej stać na przynamniej jednego seta, gra świetnie i jestem
przekonany że da się z siebie wszystko w tym spotkaniu. Początek spotkania o 1.00 polskiego czasu.
✅ 85

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Australian Open
???? Dimitrov G. - Bautista-Agut R.
Bautista-Agut R. ::: 2,54 ::: Pinnacle ::: 3/10

Mecz z cyklu 50/50 szans, kursy powinny przynajmniej moim zdaniem wyglądać mniej więcej 1,90-1,90. H2H 1:2 i warto dodać, że ostatni raz wygrał właśnie Bautista-Agut na turnieju w Pekinie gdzie nawierzchnia jest bliźniaczo podobna do tej z Australian Open. Obaj zawodnicy zrobili dobre wrażenie na tegorocznym Australian Open, ale minimalnie lepsze zrobił Hiszpan eliminując z turnieju Juana Martina Del Potro. Hiszpan jak to ma w zwyczaju gra cierpliwy tenis, trzyma długo piłkę w korcie i dość sporo ryzykuje, popełniając przy tym mało błędów, o dobrym serwisie już nie wspominając.
- - - - -
Tsonga J-W. - Federer R. 1,70
⛔ 100

maxti 234

maxti

Użytkownik
vs.

Dimitrov vs. Bautista
typ: Bautista (-2.5 gema)
kurs: 3.00
Unibet

Kurs na Bautiste gwałtownie spada w dół, z 3.00 spadł juz do 2.62, nie ma się co dziwić, Hiszpan zadziwia w tym turnieju pokonał już między innymi Del Potro po ciężkiej 5 setowej walce i dwa dni temu Paire w trzech setach.
Dimitrov za to &quot;wymęczył&quot; kolejny awans, w swoim ostatnim meczu z Raonicem faworytem nie był, ale wygrał. Wygrał w 4 secie, wynikiem 3:1, ale to spotkanie to prawdziwy horror dla Bułgara, pierwszego seta wygrał do 3, drugiego przegrał takim samym wynikiem w 3 niespodziewanie wygrał (przy wyniku 4:4 w gemach) dwa ostatnie, nie pozwalając nawet zdobyć punktu przeciwnikowi, ostatni czwarty seta przyniósł wiele emocji, żaden z zawodników nie dał się przełamać i doszło do tie breaka w którym Bułgar wykorzystał dopiero 5 piłkę setową !!
Bautista w ostatnim meczu stracił tylko 7 gemów, a więc za Hiszpanem przemawia przede wszystkim forma, i mniejsze zmęczenie. Chciałem zagrać na handicap setowy ale nie mogę nigdzie znaleźć.
⛔ 100

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Australian Open
Spotkanie: Cibulkova D. (Svk) - Sharapova M. (Rus)
Typ: 1 +4.5 HG
Kurs: 1.74
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

I doczekaliśmy się niespodzianki, wręcz sensacji poprzez wyeliminowanie turniejowej 1-ki i liderki rankingu WTA Sereny Williams. Po cichu liczyłem, że Ana jest w stanie zagrać kapitalne zawody i wyrzucić z turnieju Amerykankę przy Jej słabszej grze i tak się właśnie stało. Kapitalny serwis, gra przy siatce i przede wszystkim genialne returny przyczyniły się do zwycięstwa Serbki z czego się bardzo cieszę. Widzę, że koledzy uprzedzili Mnie z handicapem setowym i czystym zwycięstwem, więc zagram HC gemowy. Wracając do tego pojedynku, to jest 3 spotkanie Cibulkovej, które analizuje podczas AO, a wszystko dlatego, że gra tutaj bardzo dobrze i nie daję szans rywalką. W 3 rundzie wręcz rozniosła Hiszpankę Suarez Navarro oddając Jej zaledwie gema i kończąc spotkanie po godzinie. Wcześniej bez większych problemów wygrana ze Schiavone oraz Voegele. Teraz pora na Marię Sharapovą, która dotarła do 4 rundy pokonując po kolei Mattek Sands, Knapp, i Cornet. Z Amerykanką łatwa przeprawa, jednak już schody zaczęły się z Włoszką, która mało brakowało a wyrzuciła by już w 2 rundzie Rosjankę za burtę. Z Francuską 2 setowa batalia, jednak też nie łatwe spotkanie. A wszystko to przez masę błędów jakie popełnia Maria, dosyć słaby serwis, sporo podwójnych błędów serwisowych, a spowodowane jest to głównie przez kontuzję ramienia, której nabawiła się w poprzednim sezonie. Dodatkowo do tego dochodzi, jak to u Marii, sporo niewymuszonych błędów serwisowych i mamy przyczynę ciężkich przepraw, głównie w 2 rundzie, gdzie Włoszka postawiła się Rosjance i mało brakowało, a sprawiłaby niespodziankę. Nie sądzę, że do jutra Sharapova w jakimś dużym stopniu poprawi swoją grę, jednak musi to zrobić, bo Cibulkova to półka wyżej niż Knapp i przede wszystkim jest w gazie i stać ją na wygraną, przy takiej formie rywalki, nawet na zwycięstwo, a już na pewno na wygranie seta. Na pewno zdarzy się w tym spotkaniu słabszy moment Marii, który Dominika musi wykorzystać, np. przełamywanie rywalki, która jak już wcześniej wspomniałem, dosyć słabo serwuje,i dlatego dobre returny Słowaczki plus DF powinny grac tutaj kluczową rolę. Podsumowując dzisiejszą, nie co krótszą analizę, liczę, że Słowaczka jest w stanie w jutrzejszym spotkaniu powalczyć, skoro Maria, przez blisko 3,5 godziny męczyła się z Knnap, która w tym momencie jest po prostu słabsza od Cibulkovej, to jutro może mieć o wiele większe problemy z wygraną. Cibulkovą stać na pewno na wygranie seta , a kurs bardzo zachęcający i zamierzam z Niego skorzystać. Za niewielką sumę postawiłem też czysty win Słowaczki po kursie 3,25, a kursy ,przy obecnej formie zawodniczek, przesadzone, głównie skierowane na pozycję w rankingu i na nazwisko. Skoro Ana była w stanie sprawić dużą niespodziankę, to na pewno jest w stanie zrobić mniejszą niespodziankę Dominika. GL
Widzę, że koledzy uprzedzili Mnie z handicapem setowym i czystym zwycięstwem
✅ 74

Otrzymane punkty reputacji: +9
kubaaafc 31

kubaaafc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Primera Division
Spotkanie: Athletic Bilbao - Valladolid
Typ: Athletic Bilbao i ov 2,5
Kurs: 2.0
Bukmacher: bet365
Analiza:
Kurs na samo zwycięstwo Bilbao nie przekonuje, więc trzeba by tu pokombinować. Myślałem o handicapie , jednak uważam, że zwycięstwo z overem bramkowym jest tutaj lepszą opcją . Bilbao u siebie jest nie do zatrzymania , w tym sezonie nie przegrało żadnego meczu u siebie czy to w lidze czy w pucharach , remisując jedynie dwa razy. Valladolid na wyjeździe ? Tragedia. Przedostatnie miejsce w tej klasyfikacji , jedynie 6 punktów zdobytych na 30 możliwych . Do tego tracą na wyjazdach mnóstwo goli (srednio 2,2 na mecz ) a przy srednio strzelonym jednym golu na mecz, daje to nam nadzieję , na walkę z ich strony chociażby o tą jedną bramkę . Baskowie rozbili ostatnio u siebie Almerie 6-1 w lidze oraz betis w pucharze 2-0 (w okrojonym składzie) więc jak widać są w gazie i w poniedziałkowy wieczór również będą mieli okazje rozstrzelać rywali. Dodam tylko, że 4 ostatnie porażki wyjazdowe Valladolid kończyły się overami 2,5 . Baskowie przystąpią do meczu bez Mikela Rico i Mikela San Jose, którzy są zawieszeni.Kontuzjowani są Markel Susaeta i Iker Muniain. Valladolid przystąpi do spotkania bez Alcatraza i Alvario Rubio. Liczę na dobry otwarty mecz i grad bramek , głównie za sprawą piłkarzy Athleticu . Powodzenia !
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +7
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Primiera Division 2013/2014
Spotkania: Athletic Bilbao – Real Valladolid
Typ: 1/1
Kurs: 1,95
Buk: Betsson
Data i godzina: 20.01.2014 22:00
Stawka: 4/10

Dziś o godz. 22:00 na Estadio San Mames zostanie rozegrany mecz 20. kolejki Primiera Division pomiędzy Athletic Bilbao a Realem Valladolid. Baskowie są na czwartym miejscu w tabeli gwarantującym udział w eliminacjach przyszłorocznej Ligi Mistrzów. Goście zajmują osiemnaste miejsce w ligowej hierarchii. Do siedemnastej Almerii piłkarze Realu tracą trzy punkty.

Bilbao wygrało ostatnie ligowe spotkanie z Almerią aż 6:1, natomiast w środę Athletic pokonał Real Betis 2:0 w Pucharze Króla, dzięki czemu zapewniło sobie udział w dalszych grach. Baskowie w tym sezonie zagrali 10 ligowych spotkań przed własna publicznością – 8 z nich wygrali oraz 2 razy odnosili remis. Warto wspomnieć o tym, iż na San Mames w noworocznym meczu ligowym Athletic pokonało samą FC Barcelonę. Twierdza La Catedral została w tym sezonie niezdobyta, ostatnią ekipą jakiej udało się wyrwać 3 punkty na boisku Athleticu było Levante (mecz w ostatniej kolejce ubiegłego sezonu).

Real Valladolid w 19 spotkaniach zdobyło ledwie 16 punktów. W ostatnich trzech spotkaniach Real zdobył tylko jeden punkt (porażki z Grenadą 0:4 i Espanyolem 2:4 oraz remis z ostatnim Betisem). Na wyjazdach drużyna Juana Ignacio Martineza wygrała tylko jedno z 10 spotkań (z przedostatnim Rayo Vallecano), trzy razy dzieliła się punktami z gospodarzami i aż sześciokrotnie schodziła z boiska pokonana.

Pod znakiem zapytania stoi występ aż sześciu zawodników Athleticu Bilbao. Iker Muniain (napastnik, 18/3) leczy kontuzję kolana, Markel Susaeta (pomocnik, 19/3) nabawił się urazu ścięgien, Gaizka Toquero (napastnik, 10/0) odniósł kontuzję uda. Unai Albizua Urquijo (obrońca, 2/0) wyleczył kontuzję ścięgna i na dniach ma wrócić do treningów. Enric Saborit (obrońca, 2/0) oraz Mikel Balenziaga (obrońca, 12/0) wrócili do treningów po wyleczeniu przeziębienia.

Niepewny jest również występ czterech graczy gości. Heinz Barmettler (obrońca, 1/0) leczy kontuzje ścięgien. Humberto Osorio (napastnik, 9/1) po wyleczeniu lekkiego urazu mięśnia na dniach ma wrócić do treningów. Lluis Sastre (pomocnik, 11/0) pauzuje z powodu przeciążeń mięśni. Do lutego z gry wyłączony z gry jest również Gilberto Garcia (obrońca, 8/1) z uwagi na uraz ścięgna.

Ostatni mecz pomiędzy tymi ekipami zakończył się wyjazdowym zwycięstwem Athletic 2:1. Wszystkie ostatnie 5 pojedynków między tymi ekipami na San Mames zakończyło się zwycięstwem Basków.

Sugerowane drużyny przez oficjalną stronę BBVA:
Athletic: Iraizoz; Iraola, Gurpegui, Laporte, Balenziaga; Iturraspe, De Marcos; Susaeta, Herrera, Ibai Gómez; Aduriz.
Valladolid: Mariño; Rukavina, Valiente, Rueda, Peña; Álvaro Rubio, Rossi; Ebert, Óscar, Bergdich, Javi Guerra
Bilbao musi uciekać przed Villarreal oraz Realem Sociedad w walce o czwartą lokatę. By utrzymać bezpieczny dystans Baskowie muszą pewnie wygrać to spotkanie.
⛔ 100

K 16

kawaguchi007

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks
Typ: Tim Duncan - over 15.5 pkt
Kurs: 1.85
Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

W tym spotkaniu moją uwagę przykuł punktowy over Tima Duncana z linią 15.5 pkt, która to linia jest oparta na średniej punktowej Tima w tym sezonie. Należy zaznaczyć, że średnia punktowa Duncana (w całej jego karierze) przeciwko Milwaukee wynosi 22.0 pkt. i jest jego najwyższą średnią przeciwko jakiejkolwiek drużynie. Na 8 ostatnich spotkań z Bucksami linia 15.5 pkt nie została pokryta przez Duncana tylko raz, a w spotkaniu obu drużyn, które już miało miejsce w tym sezonie zdobycz punktowa Duncana wyniosła 21 pkt. Oczywiście należy mieć także na względzie tegoroczną formę drużyny z Milwaukee, która jest fatalna również w zakresie gry defensynwej i Jelenie nie mają graczy, którzy są w stanie skutecznie powstrzymać Tima. W dodatku dochodzą absencje w drużynie Ostróg (szczególnie w osobie Toniego Parkera) przez co ciężar zdobywania punktów, w większym zakresie niż zazwyczaj, powinien być przerzucony na Duncana.
⛔ 100

bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Koszykówka USA - NBA
Spotkanie: Phoenix Suns - Denver Nuggets
Typ: Phoenix Suns ML
Kurs: 1,84
Pinnacle
Na noc zainwestuje w Słońca. Nie będę obiektywny, bo jestem fanem ekipy z Phoenix. Jednak trzeba powiedzieć, ze po ostatniej serii porażek, która pokazała jak bardzo ważny dla drużyny jest Eric Bledsoe, przyszedł czas na zwycięstwo. Przeciwnik do tego odpowiedni bo już rozpracowany dwukrotnie w tym sezonie. Antypatie - Goran Dragic i Ty Lawson. Panowie za bardzo sie nie lubią z tego co czytałem i tutaj będzie prawdziwy pojedynek. Plotki portalowe piszą o niedyspozycji zdrowotnej Lawsona, tym łatwiej Dragicowi powinno pójść lepiej zdominowanie znienawidzonego rywala. Słońca maja kim grać, byle poprawili skuteczność bo na tym polu wypadali słabo i dość pechowo 3-punktami przegrali z Dallas. Trener Hornacek potrafi ustawić grę i myśle ze na dziś przygotował lepsza strategie i wysunął wnioski z ostatnich porażek. Kurs spadł znacznie jeszcze rano oscylowal wokół 1,95 na oba zespoły.
✅ 84

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP AO
Spotkanie: Jo-Wilfried Tsonga-Roger Federer
Typ: over 3,5seta
Kurs: 1,53
WilliamHill
W WH ten zakład nazywa sie &quot;oboje tenisitow wygra 1seta&quot;(moje tłumaczenie;P) co jest równoważne z overem 3,5. W walce o ćwierćfinał weteran tenisa R.Federer(NR 6 ATP),zmierzy się z Nr.10ATP Francuzem Tsonga.Zapowiada sie bardzo ciekawy pojedynek,mając na względzie ze żaden z nich nie oddal jeszcze nikomu ani jednego seta w tym turnieju.Szczerze watpie,ze pojedynek zakończy się gładkim 3-0 dla któregoś z nich-powiem więcej-tu może być ciężka 5-setowka! U innych buków kurs w okolicach 1,4 jednak WH daje nam taka promocje!
PZDR i powodzenia!

⛔ 100

loskamilos 221

loskamilos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Primera Division
Spotkanie:
Athletic Bilbao - Real Valladolid
Typ: Kiedy padnie więcej bramek? - Po równo.
Kurs: 3,50
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Oczywistym faworytem jest tutaj drużyna gospodarzy - 5. miejsce z widokiem na czwarte. Goście aktualnie w strefie spadkowej. Ale ja nie o tym tutaj, a mianowicie rzuciła mi się w oczy pewna zależność z meczów Valladolidu na wyjeździe, a mianowicie 4/5 meczów pokryło moje dzisiejsze zdarzenie:
Granada - Real Valladolid 4:0 (12&#39; 22&#39; 55&#39; 78&#39;) = 2/2
Espanyol - Real Valladolid 4:2 (5&#39; 37&#39; 68&#39; 70&#39; - 75&#39; 89&#39;) = 2/4
Rayo - Real Valladolid 3:1 (32&#39; 87&#39; 90&#39;+2 - 28&#39;) = 2/2
Real Madryt - Real Valladolid 4:0 (33&#39; 36&#39; 64&#39; 89&#39;) = 2/2
Valencia - Real Valladolid 2:2 (29&#39; 76&#39; - 9&#39; 50&#39;) = 2/2
Sprawdziłem jak to wygląda jeśli chodzi o Athletic u siebie, 2/5:
Athletic Bilbao - Betis Sevilla 2:0 (22&#39; 76&#39;) = 2/2
Athletic Bilbao - Almeria 6:1 (6&#39; 11&#39; 30&#39; 52&#39; 68&#39; 87&#39; - 34&#39;) = 4/3
Athletic Bilbao - Rayo 2:1 (32&#39; 66&#39; - 61&#39;) = 1/2
Athletic Bilbao - Celta Vigo (21&#39; 44&#39; 80&#39; 86&#39;) = 2/2
Athletic Bilbao - Barcelona 1:0 (70&#39;) = 0/1
Postanowiłem, że spróbuję szczęścia znów mierząc w równą liczbę goli w obu połowach ;)

⛔ 100

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis, Australian Open
Spotkanie: Jo-Wilfried Tsonga vs. Roger Federer
Typ: Roger Federer
Kurs: 1,66
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Bez wątpienia mecz IV rundy i prawdopodobnie najciekawsze dotychczas starcie w tym turnieju, tym bardziej jeśli będziemy mogli zobaczyć obu graczy w swojej optymalnej formie. Nie trzeba tutaj ich jakoś szczególnie przedstawiać, ale warto podkreślić przede wszystkim ofensywny styl po obu stronach. Wiadomo nie od dziś, że Tsonga to utalentowany, bardzo ofensywny shotmaker, który ma jeszcze wiele do zgarnięcia. Posiada &#39;wybuchowy&#39; serwis, potrafi sadzić ciężkie piłki z głębi kortu i lubi podchodzić do sieci, z dość przyzwoitym efektem. Póki co prezentuje się tutaj bez zarzutów, ogrywając po drodze m.in Simona w rutynowych , 3 setach.
Co do Szwajcara, to opinie na temat jego formy są bardzo rozbieżne i sam uważam że wszedł w ten sezon bardzo przyzwoicie i jest odpowiednio przygotowany do tego turnieju. Bez większych problemów przejechał kilku pacjentów po drodze, gdzie mógł przetestować kilka istotnych rzeczy. Widać ,że nowa rakieta mu służy, solidnie operuje forhendem zgarniając wiele punktów i bez zarzutów wspomaga się serwisem, który w szczególności na tych kortach może być sporym atutem. Zagadką dla mnie
jest jedynie return Szwajcara, a ten z pewnością będzie poddany jutro ciężkiej próbie z Jo.
Ogólnie rzecz biorąc, poprzedni sezon obnażył sporo słabości Rogera. Przegrywał kilka razy z fachowcami , z którymi nie powinien przegrać nadużywając mocno zaufanie innych, jednak zawsze warto dać mu szansę. Zmienił trenera, zaczął nowy etap w karierze i właściwie Tsonga chowa się jeszcze poza samym TOPem, z którym Federer będzie miał już największe
schody w przyszłości. Na tym szczeblu Tsonga jest zdecydowanie w zasięgu, tym bardziej że pokonał go już w ubiegłym roku na tym turnieju.
✅ 66

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom