Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Puchar Polski - Finał
Godzina: 16:00
Spotkanie: Lech - Legia
Typ: Over 2.5
Kurs: 2.15
Bukmacher:
BaH
Co tu dużo pisać, finał jak sprzed roku. Moim zdaniem bardzo prawdopodobne jest powtórzenie wyniku z poprzedniego finału. W tegorocznym pucharze Lech stracił zaledwie 1 bramkę, ale ustrzelił przy tym tylko 7. Legia natomiast straciła 4 gole, ale zdobyła 20. Nie widzę innego rozwiązania jak tylko takie, że Lech w tym meczu straci więcej bramek niż we wszystkich meczach tej edycji pucharu, jednakże również podtrzymają serię przynajmniej 1 strzelonego gola w meczu. W obecnej dyspozycji obu zespołów śmiem twierdzić, że puchar zostanie w Warszawie, aczkolwiek nie mówię, że będzie to gładka droga. Widzę w tym meczu trzy rozwiązania:
1. Jednobramkowe, ciężko uciułane zwycięstwo Legii (1:2)
2. Bezproblemowe zwycięstwo Legii ze straconą bramką (1:3, 1:4)
3. Remis (1:1, 2:2), po czym zwycięstwo w doliczonym czasie gry Legionistów.
Co prawda zwycięstwo w tym meczu daje Lechowi uczestnictwo w
LE, bo w lidze już nie mogą liczyć na taki przywilej, lecz na moje typy ma wpływ przede wszystkim obecna forma zespołów.
Tylko jedna opcja z moich przypuszczeń nie zgadza się z moim typem - 1:1, jednak w tym wypadku mogę mieć tylko nadzieję, że Wojskowi wyjdą na spotkanie mocno zdeterminowani i zachowają puchar na kolejny rok w regulaminowych 90 minutach.
Co do mojego typu jednak, jeśli żadna z moich opcji się nie sprawdzi to zostaje nam jeszcze kilka innych wariantów, w których i tak mój typ będzie trafiony, także na pewniaka wyciągam trochę grosza z kieszeni i stawiam na taki over bramkowy.