Dyscyplina: Piłka nożna -
Anglia,
Premier League
Godzina: 16:00
Spotkanie: Crystal Palace FC - Fulham FC
Typ: 2
Kurs: 4,12
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tabela:
Mecz derbowy dwóch mniejszych zespołów z Londynu i drużyn walczących o utrzymanie się w lidze. Crystal Palace u siebie ma bilans 2 zwycięstw, 3 remisów i 6 porażek, natomiast Fulham na wyjazdach zanotował 2 remisy i 10 porażek i jako jedyny w całej lidze nie odniósł jeszcze zwycięstwa na wyjeździe i pod tym względem ma najgorszy bilans ze wszystkich zespołów. Dzisiaj bardzo mocno wierzę, że Fulham w końcu zgranie 3 punkty na wyjeździe. W ostatniej kolejce zagrali magiczne spotkanie u siebie z Brighton wygrywając 4-2, chociaż do przerwy było 0-2. Po zmianie stron to co Fulham zagrał to było mistrzostwo. Mnóstwo okazji, słupki, poprzeczki i przy tym 4 gole. Naprawdę takie powroty w meczu powodują zwiększenie pewności siebie i wiarę we własne umiejętności. Dziś liczę, że tamto spotkanie dalej będzie zawodnikom Fulham siedziało w głowach i wyjdą bardzo pewnie nastawieni w tym spotkaniu na zwycięstwo. Crystal Palace myślę jest w ich zasięgu a do tego gospodarze mogą być nieco przemęczeni, bo dla nich będzie to 3 spotkanie w ciągu 6 dni ! Grali 27 stycznia z Tottenhamem u siebie w pucharze Anglii wygrywając 2-0, następnie 30 stycznia spotkanie ligowe na wyjeździe z Southampton zremisowane 1-1 a dziś zagrają z Fulham. Te dwa poprzednie spotkania nie należały do łatwych i liczę dziś na pewne zmęczenie w zespole. Fulham aż takiego nagromadzenia meczy w ostatnim czasie nie miał, bo w pucharze Anglii odpadli wcześniej.
Absencje w Crystal Palace:
obrońca Souare (1 występ w tym sezonie), pomocnik Kouyate (21 występów w tym sezonie) i napastnik Zaha (21 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie, drugi najlepszy strzelec w drużynie) a pod znakiem zapytania stoi występ obrońcy Tomkinsa (21 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie)
Absencje w Fulham:
obrońca Mawson (13 występów w tym sezonie) a pod znakiem zapytania stoją występy obrońcy Bryana (14 występów w tym sezonie) i pomocników Schurrle (21 występów w tym sezonie, 6 goli na koncie, drugi najlepszy strzelec w drużynie) i Anguissa (11 występów w tym sezonie)
Mam nadzieję, że w obozie gości zagra jednak Schurrle, który skarży się na stłuczenie ale mam nadzieję, że będzie gotowy do tego spotkania, bo to jest kluczowa postać w tym zespole, która ciągnie grę Fulham do przodu. W zespole Crystal Palace nie zagra Zaha, który jest czołową postacią w ofensywie tego zespołu a także dużym osłabieniem jest nieobecność Kouyate. Mam nadzieję również, że ostatecznei nie zagra środkowy obrońca Tomkins, który na środku obrony rządzi i dzieli w tym zespole. Ma problem z udem i ostatecznie będzie wiadomo przed samym meczem czy jest w stanie zagrać. Próbuję tutaj na gości, bo po tym zwrocie akcji w meczu z Brighton myślę, że będą tą sytuacją bardzo pozytywnie naładowani a do tego liczę tutaj na zmęczenie piłkarzy Crystal Palace tym nagromadzeniem się meczy w ostatnim czasie.
100