>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy Dnia - 19.12.2012 (środa)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na środę - 1 9 grudnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia puchar ligi
Spotkanie: Leeds United – Chelsea Londyn
Typ: 1
Kurs: 4.46
Bukmacher: PinnacleSports

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek w ramach ćwierćfinału pucharu Ligi Angielskiej w którym to zmierzą się występujący na co dzień w zapleczu Angielskiej Premier Ligi ekipa Leeds United z Chelsea Londyn. Gospodarze tego meczu po mimo niższego szczebla piłki klubowej w jakim występują to jednak ostatnio prezentują się oni całkiem przyzwoicie wygrywając 3 ostatnie spotkania na własnym stadionie zdobywając przy tym 5 bramek a stracili 1. Goście natomiast są faworytami tego pojedynku jednak nie będzie to dla nich łatwa przeprawa i już piszę dlaczego. Z powodu przepisów panujących w Japonii mogli oni opuścić ten kraju po nieudanych klubowych Mistrzostwach Świata dopiero w poniedziałkowe popołudnie przygotowując się do środowego meczu przed którym będą mieli naprawdę mało czasu na przygotowanie się. Warto jeszcze wspomnieć o różnicy czasu jaka dzieli Japonię od Anglii a wynosi ona 9 godziny przez to ich postawa w finałowym – przegranym meczu z Brazylijskim Corinthians była co najmniej kiepska. Reasumując wydaje mi się, że warto tutaj zaryzykować i już teraz pobrać zwycięstwo gospodarzy po bardzo dobrym jeszcze kursie który zapewne będzie ostro spadał a przed samym meczem będzie w granicach 3.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Hiszpania ACB
Spotkanie: Joventut Badalona - Cajasol Sevilla
Typ: Cajasol Sevilla(+5.5)
Kurs: 1.95
Bukmacher: Pinnacle

Jadyma dalej z Sevillą ;D Jak już mówilem teraz bede grał tylko i wyłacznie na Cajasol,są w gazie i dodatkowo zespół został wzmocniony.Wygrali z Bilbao,Crveną i Lagun Aro grając z tymi ostatnimi praktycznie na pół gwizdka.Teraz czas na kolejną wygraną,rywal nieco cięższy od Lagun Aro ale do ogrania.Badalona po dobrym wejściu w sezon teraz gra fatalnie.Chociaż trzeba przyznać że teminarz mają ciężki,wczoraj zostali zdeptani przez Valencie.A te wszystkie blowouty z mocniejszymi ekipami biorą sie z tego że Badalona nie potrafi kopletnie bronić.Nie potrafi poszanowac piłki,w rezultacie oddają mnóstwo rzutów z nieprzygotowanych pozycji.Sevilla ostatnio gra lepiej,to było do przewidzenia że ten zespół wkońcu złapie swój rytm.Badalona to zespół który im zdecydowanie leży.Kluczem będzie defensywa i jestem pewny że Sevilla powalczy o trzeci wygrany mecz z rzędu.
✅ 95

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Brooklyn Nets vs Utah Jazz
Typ: Deron Williams ponad 17,5 pkt
Kurs: 1,85
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Średnia punktów na mecz w całej karierze DWilla (17,6 ppg) praktycznie pokrywa się ze średnią z bieżącego sezonu (17 ppg). Ostatnie 3 mecze Deron miał bardzo dobre:
24 pkt na wyjeździe z Bulls, 17 pkt u siebie z Pistons, 12 pkt away w Toronto. Średnia z 3 ostatnich gier jest więc na poziomie 17,66. Dziś jednak bardzo istotny mecz dla Williamsa i jego podejście będzie specyficzne (przypominam, że UTAH to jego były team)
Poza tym atut własnego parkietu in plus - rzuty za 3 zadecydują o powodzeniu typu.

Pozdrawiam
⛔ 100

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: KANADA: WHL
Spotkanie: Calgary Hitmen - Edmonton Oil Kings
Typ: X
Kurs: 3.95
19.12.2012 03:00
Analiza:
Spotkanie na szczycie w kanadyjskiej lidze hokejowej.Dziś na przeciw siebie znowu zagra pierwsza drużyna z trzecią.Gospodarze to aktualni liderzy rozgrywek i ostatnie trzy spotkania wygrali bez jakiegokolwiek zająknięcia czyli bez remisu i później karnych.Goście od czterech spotkań nie pokonani.Goście od ośmiu spotkań bez wyniku nie rozstrzygnietego w regulaminowym czasie.Gospodarze od trzech spotkań bez takiego wyniku.dziś zapowiada się naprawdę wyśmienite widowisko , pełne emocji.Myślę że skoro grają tak wyrównane zespoły to w tym spotkaniu może paść remis w regular time.Na ostatnie pięć spotkań między tymi zespołami padłu aż dwa remisy.ostatnie spotkanie zaledwie tydzień temu wygrali przyjezdni 2 do 4.dziś myślę że nie będzie już im tak łatwo i Hitmen zagrają o wiele lepiej.Będzie to tak zacięte widowisko że oba zespoły po 3 tercjach wylądują znowu na lodzie aby rozegrać dogrywkę a być może później rozegrają konkurs rzutów karnych.Na to liczę w tym spotkaniu aczkowiek może być tak że tym razem Calgary weźmie rewanż na przyjezdnych hokeistów.Myślę jednak że skoro oba są w formie to bedzie to widowisko zakończone na remis.Obie złapały wiatr w żagle i każda będzie chciała wygrać bezpośrednio ale druga na to nie pozwoli co zakończy się wynikiem po trzech tercjach=X
⛔ 100

zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
Spotkanie: Washington-Atlanta
Dyscyplina: Koszykówka,Nba 01:05
Typ: Atlanta od 3-6pkt
Kurs: 5,5
Bukmacher: bet365
Analiza:
W kolejnym spotkaniu o wejscie do Po Nba zmierzą sie druzyny Wizards i Hawks.Obie ekipy mają odmienne cele ,Atlanta chce zając jak najlepsze miejsce w czołowej 8-mce ,a Wizards poprostu mysli o wygrywaniu meczy ,szczegolnie u siebie bo na wyjezdzie raczej gorzej im bedzie szło.Atlanta w ostatnim spotkaniu przegrala wysoko z niedocenianą ekipą GSW,bardzo slabe zawody zagrał Josh Smith,jedynie Al Horford zagrał na swoim poziomie uzyskał 17pkt ,slabo tez siedziala trojka Hawks mieli tylko 19% z tego elementu gry,przedtem wygrali z bobkami i z Orlando.Wizards zaś ma tylko dwa zwyciestwa w domu i o trzecie dzis bedzie bardzo ciezko .W poprzednich meczach miejscowi gracze sromotnie ulegli Heat ,przegrali tez nieznacznie z Lal ,a takze ulegli Rakietom .Mysle ze dzis miejscowa ekipa stawi ciezki upor Atlancie ,licze na cenne punkty Jordana Crawforda ,a takze Bradleya Beaa ktory oddaje sporo rzutów .
✅ 400

ekaga 238

ekaga

Użytkownik
Spotkanie: Napoli Bologna
Dyscyplina: Piłka nożna, Puchar Włoch
Typ: Napoli -1,5
Kurs: 2,10
Bukmacher: Bet365
Mecz Napoli - Bolognia, może w meczu przed kilku dniami było coś na rzeczy i Bolognia w ostatnich minutach z 2:1 zrobila 2:3 i wygrała. Jutro z pewnością Napoli będzie się chciało zrewanżować. Ale nie to jest ważne tylko to, że Napoli zagra w najmocniejszym składzie, a goście mega osłabieni:
Agilardi (bramkarz, 17 spotkań)
Antonsson (obrońca, 16 spotkań)
Cherubin (obrońca, 15 spotkań)
Morleo (obrońca, 14 spotkań)
Motta (obrońca, 10 spotkań)
Natali (obrońca, 4 spotkania)
Taider (pomocnik, 15 spotkań)
Pazienza (pomocnik, 11 spotkań)
Diamanti (pomocnik, 15 spotkań, 5 goli)
Perez (pomocnik, 4 spotkania)
Gabbiadini (napastnik, 14 spotkań, 3 gole)
Gilardino (napastnik, 16 spotkań, 6 goli)
Gimenez (napatnik, 2 spotkania)
Aquafresca (napastnik, 4 spotkania)
Dla mnie to wystarczający argument, aby gospodarze wygrali. Wydaje mi się, że gładko tutaj pojada po gościach. Sam gram grubo Azjana -1, ale dla bardziej odważnych można próbować -1,5 a może nawet i wyższe.
⛔ 100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:05
Washington Wizards - Atlanta Hawks(-7)
TYP: 2
KURS: 1,94
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Jutro o godzinie 1 polskiego czasu zostanie rozegrany mecz w NBA pomiędzy zespołem Washington a zespołem Atlanta. Według bukmacherów faworytem tego meczu są goście lecz powiem że kurs jest tak interesujący że warto zagrać na ten mecz z handicapem bo gospodarze tego meczu grają po prostu fatalnie w ostatnim czasie. Gospodarze w konferencji wschodniej zajmują ostatnie miejsce z dorobkiem trzech zwycięstw i 18 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to dwa mecze wygrali i aż osiem spotkań przegrali. Natomiast na wyjeździe rozegrali w tym sezonie 11 meczy w których to jeden mecz wygrali i aż 10 spotkań przegrali. A więc jak widać grają po prostu fatalnie w tym sezonie. W ostatnich sześciu meczach pięć meczy przegrali i jeden mecz wygrali z zespołem New Orleans 77:70. Natomiast goście tego meczu w konferencji wschodniej znajdują się na trzeciej pozycji z dorobkiem 14 zwycięstw i siedmioma porażkami. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 12 meczy w których to osiem meczy wygrali i cztery mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im zdecydowanie lepiej ponieważ rozegrali 9 meczy w których to sześć meczy wygrali i trzy mecze przegrali. W ostatnich sześciu meczach wygrali oni cztery mecze i dwa mecze przegrali z Miami Heat na wyjeździe i z Golden State na własnym boisku. Oba te zespoły w ostatnim czasie czyli w roku 2012 grały ze sobą cztery mecze i to Atlanta wygrała wszystkie mecze (odpowiednio 102:88; 95:92; 101:100; 104:95) a więc jak widać warto w tym meczu jakiś handicap zagrać bo goście powinni sobie poradzić z zespołem który mecz za meczem przegrywa swoje starcia. Stawiam na pewną wygraną Atlanty co najmniej 10 oczkami ;)
⛔ 100

zilzil 22,5K

zilzil

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Puchar Niemiec
Spotkanie: Borussia Dortmund- Hannover 96
Typ: Over 2.5 gola w 2.połowie
Kurs: 3.0
Buk: Bwin
Analiza:
Witam!
Jako że wczoraj zastanawiałem się nad typami z Niemiec i Włoch (opublikowałem typ Inter-Verona czego nie żałuję xD) dziś biorę coś z kraju naszych zachodnich sąsiadów.
Połowa sezonu bundesligi już za nami, teraz mamy przerwę zimową. Mecz, który jutro się odbędzie kończy właściwie grę w tym roku w Niemczech. 1/8 pucharu Niemiec, mecz pomiędzy broniącą tytułu Borussią Dortmund a plasującym się na 11. pozycji w Bundeslidze Hannoverem 96. Bukmacherzy dość jasno pokazują faworyta. Kurs na gospodarzy waha się między 1.25 a 1.40. Samego typu właściwie nie opłaca się brać choć niespodzianki być nie powinno. Ja wybrałem inny typ. Dlaczego aż(!) over 2.5 gola w II połowie?
Ano dlatego, że Borussia lubi grać z Hannoverem. Ostatnie 3 brane przeze mnie pod uwagę mecze na Signal Iduna Park to przekonywujące zwycięstwa gospodarzy 3-1;4-1;4-1. W każdym z tych spotkań więcej bramek było w II połowie i zawsze minimum 3 bramki. To było głównym powodem dla którego pochyliłem się nad tym typem.
Można bawić się w wyliczenia średnich obu zespołów, wychodzi u każdego że w drugiej połowie strzela +/- 2 bramki. Nie wiem czy to jest dokładne bo szczerze mówiąc nie chce mi się tyle klikać ażeby sprawdzać po kolei każdy mecz (jeśli ktoś ma dostęp do jakiejś stronki ze statystykami takimi lepszymi prosiłbym o info xD). Ogółem w meczach obu zespołów pada sporo bramek.
Najważniejsze jest aby padały również w dużych ilościach w II połowie.
Przewiduje taki scenariusz: początkowych 15-20 minut służyć będzie wzajemnemu badaniu bez niepotrzebnych strat, dość statycznie. Z biegiem czasu Borussia będzie naciskać ale Hannover będzie się dobrze bronił. A potem bach i otworzy się worek z bramkami w 50 minucie ;D Oczywiście to tylko domysły i nie wiadomo jak będzie w rzeczywistości. Myślę, typ ma jak na swoją egzotykę dość duże szanse powodzenia. Dla mniej odważnych polecam granie over 1.5 w II połowie,
pozdrawiam zilzil
✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +11
M 1

mefiu1

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Golden State Warriors - New Orlean Hornets
Typ: Golden St. Warriors -7.5
Kurs: 1.82
Bukmacher: BetClic
Analiza:
Co tutaj się dużo rozpisywać. Gospodarze po przeciętnym początku sezonu złapali optymalny tor wygrywania meczy. W Swoich ostatnich 10 spotkaniach wygrali 8 ulegając jedynie na 2x Orlando Magic, które prezentuje się w ostatnich tygodniach naprawdę dobrze. Według mnie warto postawić ten mecz w tym oto handi gdyż ostatnie wygrane z Miami oraz Atalantą na wyjazdach (Atalanta 93:115 / Miami 95:97) mówią, że ten mecz może mieć możliwy tylko 1 przebieg wydarzeń. Goście spisują się tragicznie. W ostatnich 10 meczach 1 wygrana u siebie z Milwaukke. Myślę ża Handi -15 wzwyż by mogło siąść, ale cóż dla odważnych świat należy.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
alvaros 256

alvaros

Użytkownik
19.12.12 / 04:30
Koszykówka, NBA
Los Angeles Lakers - Charlotte Bobcats
Typ: Poniżej 211,5 pkt
Kurs: 1,50
Buk: Bet365
Lekko mnie zdziwiły tak wysokie linie na over. Owszem, w kilku ostatnich meczach czy to Lakersów czy Bobcats zdarzały się grubsze wyniki jak 107:116, 110:117 (Lakersi z NYK i Utah), oraz 102:132 (Bobcats ze Spurs), ale czemu akurat dziś miałby być w Los Angeles taki otwarty pojedynek? Jeziorowcy pomału chyba odbijają się od dna, dwa ostatnie mecze wygrane, z Wizards i 76ers, Bobcats kontynuują serie porażek, która obecnie wynosi 11 i nic nie wskazuje na to, żeby w hali Lakersów mieli realne szanse powalczyć o przełamanie tej serii. Chociaż dwa mecze to zbyt mało by wysnuwać zdecydowaną teze o wyjściu z kryzysu LAL, więc może jednak nie będę przekreślał Bobków. Patrząc jednak na ich poprzednie spotkania widać, że są to mecze w których wyniki końcowe oscylują w granicach 200 pkt, ale nic ponadto. Wprawdzie mieliśmy dwa odstępstwa od tej reguły (mecz z SAS i z Portland - z uwagi na dogrywkę), ale jednak generalnie nie są to mecze gdzie z góry można by założyć wynik grubo powyżej 200 pkt. Teoretycznie w tym meczu z punktami ostro powinni nadrabiać Lakersi i w trzech ostatnich meczach u siebie - trzy razy wynik końcowy ponad 211 pkt. Ale zdarzały się też wyraźne undery jak 95:90 z Nets albo jeszcze ciekawszy wynik 77:79 z Pacers. Moim zdaniem Bobcats nie pójdzie na otwartą wymianę ciosów z Jeziorowcami bo taka taktyka jest raczej z góry skazana na porażke. Rozsądniejsza byłaby spokojna gra, solidnie w defensywie, dobrze w kontrataku i na linii rzutów wolnych. Okazji do jednego i drugiego powinno być dużo bo LAL nadal popełnia sporo błędów własnych. Dlatego Bobcats powinno zagrać rozważnie w ataku, perfidnie wykorzystując nadarzające się okazje. Jeśli pójdą na otwartą wymianę z Bryantem i spółką to będą bez szans bo wtedy nawet spora ilość błędów własnych ze strony LAL na niewiele sie zda, gdy gra będzie dynamiczna zapewniająca wiele okazji do zdobywania punktów. Przy takiej wymianie ciosów atut w osobie Bryanta powinien silnie się dać Bobkom we znaki. Mam jednak nadzieję, że ich trener potrafi myśleć i zastosuje zrównoważoną taktykę, bo do gry na hurra z Lakersami Bobki mają niestety za małe uszy.
✅ 50

Otrzymane punkty reputacji: +4
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers
Typ: połowa/koniec spotkania : Philadelphia 76ers/Philadelphia 76ers
Kurs: 5,00
Analiza: Obie drużyny mają obecnie serię trzech porażek z rzędu. Biorąc pod uwagę cały sezon, to jednak Philadelphia spisuje się lepiej. Philadelphia ma na swoim koncie 12 zwycięstw, a Dallas 11. Dallas w tym sezonie jest dużo słabsze niż było wcześniej. Wielu ważnych zawodników odeszło i znajduje to odzwierciedlenie w wynikach. Ich styl jest ofensywny, grają szybką koszykówkę i jeśli nie mają dobrej skuteczności, to zwykle przegrywają. Philadelphia miała bardzo trudny terminarz, stąd te porażki. Przegrane z Lakers, Bulls czy Pacers to żaden wstyd. Dallas natomiast przegrało m.in. z Minnesotą i słabiutko spisującym się Toronto Raptors. Z Toronto Raptors Dallas będąc faworytem przegrali bardzo wysoko, bo 74:95. Uważam Philadelphię za lepszą drużynę, stąd aż tak bardzo bym nie faworyzował Dallas.
⛔ 100

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, USA, NBA
Spotkanie: NO Hornets - GS Warriors
Typ: 1
Kurs: 3.80
Analiza:
GSW to moim zdaniem kolejna ekipa, której wyniki są lepsze od gry i z biegiem czasu powinni (moim zdaniem) obniżać loty. Jeśli chodzi o bilans u siebie do tej pory to 9:3 a ostatni domowy mecz to porażka (w bardzo kiepskim stylu) z Orlando Magic. Natomiast NOH z najgorszym bilansem na zachodzie, zaledwie 5 zwycięstw (z czego dwa odniesione na wyjazdach). Moim zdaniem drużyna ze stanu Luizjana, nie jest wcale tak słaba a ostatnie miejsce w konferencji, wcale nie oznacza, że są najsłabszą ekipą w lidze, w tym sezonie. Ostatnio wygrali 4 grudnia, trochę czasu minęło a jestem przekonany, że Szerszenie jeszcze pokażą, że stać ich na więcej i liczę na to, że nastąpi to jeszcze w 2012 roku. Teoretycznie wszystko przemawia za GSW, ale właśnie! Biorąc pod uwagę tylko 3 ostatnie wyjazdy Hornets i bilans 0:3 wygląda to fatalnie, ale jeśli spojrzymy na rywali, czyli kolejno: Heat, Thunder i Trailblazers i fakt, że potrafili z tymi rywalami walczyć (w meczach z OCT i Portland przegrali dosłownie w ostatnich sekundach) to nie zdziwię się jeśli dziś powalczą także z GSW. Tym bardziej, że potrafią grać naprawdę fajny, zespołowy basket.
⛔ 100

supbit2 80

supbit2

Użytkownik
Spotkanie: Borussią Dortmund - Hannoverem 96
Dyscyplina: Piłka nożna, Puchar Niemiec
Typ: X2
Kurs: 3,50

W środę o 20:30 Borussia Dortmund rozegra spotkanie 1/8 finału DFB Pokal z drużyną Hannoveru 96. Stawką spotkania jest oczywiście awans do kolejnej fazy rozgrywek Pucharu Niemiec. Hannover 96 ma duza przewage jesli chodzi o statystyke, wygrali wszystkie 4 spotkania przeciwko swojemu dzisiajszemu rywalowi. Mysle, ze kurs 3,50 na Hannover 96 z podpurka to idealna inwestycja.
W środowy wieczór zmierzą się dwaj rywale o podobnych aspiracjach co do dalszej gry w tych rozgrywkach. W meczu ligowym rundy jesiennej Bundesligi padł remis. Jak potoczą się losy pojedynku pucharowego przekonamy się za niespełna dobę.
⛔ 100

llejo 50

llejo

Użytkownik
Spotkanie: Heerenveen - Feyenoord
Dyscyplina: Piłka nożna, Puchar Holandii
Typ: 1 połowa over 2.5
Kurs: 5.25 (zaokrąglam do 5.00)
Jest to spotkanie Pucharowe. Patrząc na historię to Herenveen ma lepsze statystyki podczas pucharów. Nie wykluczone że Feyenoord odpuszcza puchary. Może po prostu takie zrządzenie losu.No dobra wracając do meczu to moim typem jest ilośc goli w pierwszej połowie. Jest to typ na szczęście jak to kazdy typ tego rodzaju. Bo nigdy nie jesteśmy razjonalnie ocenic ile padnie bramek. Ale biorąc pod uwage mecze rozgrywane w Holandii i wyniki jakie tam padają to na pewno podnosze sobie tym szansę na wygraną.
Dołączam tu statystyki obu drużyn. Dużo wyjaśniają dlaczego tak gram a nie inaczej.
http://www.betexplorer.com/soccer/netherlands/knvb-beker/nextmatch.php?matchid=1514173&amp;amp;section=uo-odds
Jaki kurs takie ryzyko!
⛔ 100

sliwa191 107

sliwa191

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - GRECJA: Puchar
Spotkanie: Panionios - Fostiras
Typ: x2
Kurs: 3.4
Buk: Unibet
Analiza:

Panionios w ostatnich dziesięciu spotkaniach wygrał dwa razy, osiem razy przegrał.
Fostiras w ostatnich dziesięciu spotkaniach wygrał sześć razy (w tym dogrywka), dwa razy zremisował i dwa razy przegrał.
Drużyna gości 28.11.12 wygrała z Panionios 1-0. Według mnie faworytami są goście. W Pucharze już grali np. z Chanią i po dogrywce wygrali. Fostiras grał rówież z Zakinthosem i wygrał. Panionios już pięć meczy z rzędu przegrali. Uważam że statystyki są za gospodarzami, ale dla bezpieczeństwa za gram x2.
⛔ 100

icewarrior 41

icewarrior

Użytkownik
Zwycięzca awansuje do ćwierćfinału Pucharu Holandii, który według trenera Ronalda Koemana, Feyenoord bierze na poważnie. Dlatego też szkoleniowiec zapowiedział już, że pośle do walki najsilniejszy zespół.
Koeman nie pierwszy raz w tym sezonie ma do dyspozycji szeroką kadrę piłkarzy, ponieważ niezdolni do gry są tylko Terence Kongolo i John Goossens. Jednak trener nie zamierza wprowadzić zmian do swojego zespołu. We Fryzji będzie mógł wystąpić Bruno Martins Indi, pomimo czerwonej kartki w ostatnią niedzielę przeciwko ADO Den Haag.

Kara dla środkowego obrońcy została przez KNVB anulowana, ale Koeman zauważa ponadto, że w ostatnim meczu Feyenoord mógł ponieść jeszcze większe straty. Szkoleniowiec miał oczywiście na myśli ryzykowne pojedynki Graziano Pellè i Kamohelo Mokotjo. - Rozmawialiśmy o tym w grupie – powiedział Koeman. - To dobrze, że w trakcie meczu chcą uzyskać jak najwięcej, ale nie na wszystko zezwala sędzia, który może odesłać do szatni – dodawał.

W środę po raz drugi w tym sezonie Ronald Koeman zagra przeciwko Marco van Bastenowi. - Logicznym jest, że wskutek odejścia ważnych zawodników, ten sezon nie jest tak udany, jak poprzedni. Ale dalej grają dobrą piłkę i w moich oczach są zdecydowanie za nisko. Heerenveen ma piłkarskie warunki, więc będą groźnym przeciwnikiem, ale pod względem fizycznym możemy okazać się lepsi – skomentował coach.

U siebie Feyenoord nie ma równych. Sytuacja inaczej wygląda na stadionach konkurencji. Spośród dziewięciu spotkań wyjazdowych, cztery mecze zostały wygrane, trzy przegrane i w dwóch padł wynik remisowy. Portowcy dwuanstokrotnie pokonywali bramkarza gospodarzy, ale stracili ich już za to aż czternaście.

Rywal

Marco van Basten z dużymi nadziejami zaczął nowy sezon. Byłemu selekcjonerowi zależało na rehabilitacji po nieudanym czasie w Ajaxie. W ostatnich rozgrywkach jego piłkarze zajęli piąte miejsce i osiągnęli europejskie puchary. Możliwości były bardzo duże. Niemniej jednak wszystko zmieniło się przed tą kampanią.

Odeszli Bas Dost, Luciano Narsingh i Oussama Assaidi, tracąc tym samym ogromną jakość i bramkostrzelnych zawodników. Słaby początek sezonu u siebie z NEC (0-2) okazał się być wstępem do bardzo trudnej pierwszej połowy rozgrywek. Duma Fryzji zajmuje obecnie trzynaste miejsce i ma tylko jeden punkt przewagi nad strefą spadkową

Chociaż sezon jest dopiero w połowie drogi, a po zimie jeszcze wszystko może się zdarzyć, wydaje się mało prawdopodobne, że w tym sezonie SC Heerenveen ponownie zapewni sobie grę w Europie. Częściowo ze względu na pojedynek z Feyenoordem już w środę, który może wiele zdecydować.

Działacze jednokrotnego triumfatora Pucharu Holandii zdają sobie sprawę, że wygranie krajowego pucharu jest najkrótszą drogą na europejskie salony. Fryzyjczycy z pewnością mogą czerpać nadzieje ze statystyk. Z ostatniego pojedynku pucharowego zwycięsko wyszło Heerenveen.

Biorąc pod uwagę obecny stan rzeczy w holenderskiej Eredivisie, Feyenoord będzie faworytem środowego meczu. Gospodarze czekają na zwycięstwo już od sześciu spotkań, podczas gdy Rotterdamczycy notują dobrą serię 16 punktów w 6 meczach. Najlepszy strzelec, Graziano Pelle (13 meczów/12 goli) jest niezwykle ważny dla Feyenoordu.

Ponadto defensywa w ostatnim czasie spisuje się bardzo dobrze i Finnbogason, którego występ i tak stoi pod znakiem zapytania, będzie miał trudno o kolejne gole. Zostanie zatrzymany on, zostanie zatrzymana cała formacja Heerenveen, a co za tym idzie, dalej przejdą goście z De Kuip. Tym bardziej, że dla Feyenoordu będzie to już jedna z ostatnich prostych w kierunku finału na swoim stadionie.

Sc Heerenveen – Feyenoord
Środa, 19 grudnia, godz. 20:45, Abe Lenstra Stadion
Arbiter: Nijhuis

Statystyki:

Wyjazd:
06/05/2012: sc Heerenveen – Feyenoord 2-3
06/03/2011: sc Heerenveen – Feyenoord 0-1
12/12/2009: sc Heerenveen – Feyenoord 0-2
16/01/2009: sc Heerenveen – Feyenoord 3-1
30/12/2007: sc Heerenveen – Feyenoord 1-1

Dom:

18/08/2012: Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
28/08/2011: Feyenoord – sc Heerenveen 2-2
14/11/2010: Feyenoord – sc Heerenveen 2-2
02/05/2012: Feyenoord – sc Heerenveen 6-2
20/01/2009: Feyenoord – sc Heerenveen 0-3 (KNVB Beker)
brak typu

frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - RPA, Premier League
Spotkanie: Golden Arrows - Orlando Pirates
Typ: Orlando Pirates -1.5
Kurs: 3.20
Analiza:
Orlando to jeden z 3 na obecną chwilę najlepszych zespołów ligi, tracący przed tym meczem 4 punkty do lidera. Trzeba gonić. Mogą poszczycic się najlepszą defensywą w lidze - tylko 9 straconych goli w 15 spotkaniach, i 3 najlepszym atakiem. Gospodarze to typowy średniak, któremu często brakuję postawienia kropki nad i. Nie tak dawno prowadzili w wyjazdowym meczu 4:2, by go przegrać 4:6. Kosmos i szaleństwo. kadrowo i doświadczeniem to drużyna na miejsca 10-16 i tylko mecze na własnym terenie, gdyż to typowy &quot;home team&quot; pozwalają im jeszcze balansować w okolicach 10 pozycji. Na takiego rywala jak goście, jednak nie mają sposobu. HT/FT 2/2 również wygląda obiecująco. Wynik 0:2 i wszyscy zarobieni.
✅ 220

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dyscyplina : Piłka Ręczna, PGNiG Superliga
Spotkanie: MKS Latocha Sambor Tczew - SPR Pogoń Baltica Szczecin
Typ: Pogoń -4.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Bwin
W 12.kolejce rozgrywek Superligi kobiet zespół z Tczewa podejmować będzie szczecińską Pogoń.
Gospodynie w 11 spotkaniach zdobyły... 2 punkty i zamykają ligową tabelę.
Co ciekawe jedyne zwycięstwo odniosły w Szczecinie, a miało to miejsce 8.września, a więc w 1.kolejce rozgrywek.
W klubie się nie przelewa i nie wiadomo, czy dograją sezon do końca...
Forma i przede wszystkim umiejętnością są takie, jak każdy widzi...
U siebie co prawda rozegrały tylko 4 spotkania i wszystkie przegrały :
24:31 Gdynia
19:30 Nowy Sącz
20:35 Zagłębie
26:27 Jelenia Góra.
Goście dzisiejszego meczu mają na koncie 11punktów i zajmują 6.miejsce w stawce.
Co ciekawe lepszy bilans mają na wyjazdach (3-1-1) niż u siebie (2-0-4).
Na wyjazdach :
Nowy Sącz 27:19
Lubin 22:22
Jelenia Góra 30:28
Elbląg 24:27
Piotrków 27:19.
Pogoń z całą pewnością jest drużyną dużo lepszą od głównego kandydata do spadku, forma też jest niezła, więc linia handicapu na poziomie -4.5 jest z całą pewnością do pokrycia przez Szczecinianki, jeśli te zagrają na swoim poziomie, czyli drużyny środka tabeli.
⛔ 100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Bundesliga DFB Pokal
Spotkanie - Dortmund : Hannover
Typ - ile goli strzeli zespół 2 ? powyżej 1,5
Kurs - 4.33
Buk - Bwin
Analiza :
1/8 finału Pucharu Niemiec , ja wybieram spotkanie pomiędzy Dortmundem a Hannoverem . Drużyny spisują się w tym sezonie różnie i tak gospodarze pomimo wysokiego miejsca w lidze 3 to jednak ze sporą stratą do liderującego Bayernu bo aż 12 pkt , natomiast goście na trochę dalekiej pozycji bo 11 ale ostatnie mecze ligowe to chyba lepiej wypadli goście którzy pokonali na swoim terenie dobrze spisujące się Leverkusen 3:2 Dortmund natomiast pokonał na wyjezdzie cieńki w tym sezonie Hoffenheim 3:1 no ale to liga a puchar ma swoje zasady . Patrząc na ich wspólne spotkania czyli H2H to tu raczej nie ma jakiegoś dominatora bo popatrzmy na 23 mecze bilans 9-7-7 bramki 47:33 natomiast na Signal Iduna Park 5-3-3 bramki 24:15 widać że piłkarze Hannoveru są równym przeciwnikiem dla Dortmundu . Gospodarzom sprzyjać powinien własny stadion, natomiast po stronie gości są statystyki – wygrali oni wszystkie dotychczasowe cztery mecze w DFB-Pokal przeciwko ekipie z Dortmundu . Obie drużyny też mają w tym roku sporo meczy rozegranych i tak Borussia 47 natomiast Hannover 53 obie też 11 reprezentują Niemcy w Europejskich Pucharach i to z powodzeniem bowiem obie wywalczyły awans do fazy pucharowej.Dlatego licze na otwarte spotkanie pomiedzy tymi ekipami no i duzo goli liczę na 2 gole ze strony Hannoveru . Pozdrawiam .
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom