>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 19.10.2022 (środa)

Status
Zamknięty.
patryk7 736,3K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja, HockeyAllsvenskan
Godzina: 19.00
Spotkanie: Mora - Vasteras
Typ: Mora
Kurs: 2.46
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Mora po wyjazdowej porażce tydzień temu z Sodertalje 1:4 szybko się pozbierała i ograła dwa dni później z dala od domu 4:1 Vastervik. Dzisiaj po dwóch grach na lodzie rywali wraca do Dalarny po czwartą „trójką” w tym sezonie. Podopieczni Johana Hedberga są na 5 miejscu w tabeli, a cel na ten sezon to bezpośredni udział w fazie play-off o SHL. Skład solidny w którym formacja obrony (z reprezentantem Norwegii Johannesem Johannesenem) jest jedną z najsolidniejszych w tej lidze. A i z przodu jest kim postraszyć rywali (środkowi Daniel Ljunggren i Robin Johannesen, czy skrzydłowi Albin Grewe i Axel Sundberg).
Vasteras zasłużyło w sobotę na ogromne uznanie u siebie za sposób, w jaki potraktowało głównego faworyta do awansu sztokholmskie Djurgarden (przegrana 0:1 dopiero po serii rzutów karnych). Znakomicie bronił 19-o letni goalie Ian Blomquist (z drużyny Vasteras J20), który....... zadebiutował w tym meczu i był genialny (obronił 38 strzałów zachowując czyste konto). Ale dzisiaj "zero z tyłu" w Smidjegrav Arena raczej mało prawdopodobne. Wcześniej Vasteras wysoko pokonało z dala od domu BIK Karskoga 4:2, a główne role w tym spotkaniu odegrali skrzydłowy Lukas Zetterberg i środkowy Gabriel Kangas.
Mora w ostatnich sześciu meczach grała bezkompromisowo (wygrywała i przegrywała co drugie spotkanie). Ale i Vasteras "mieszało" swoimi wynikami (wygrane i porażki na przemian w ostatnich czterech grach).
Własna Arena ze swoimi kibicami oraz duża "siła ognia" przy bardzo dobrej grze defensywnej to atuty gospodarzy w dzisiejszym spotkaniu. Czy to wystarczy na solidne Vasteras? Powinno........

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy Puchary
Godzina: 18:00
Spotkanie: Hannover 96 VS Borussia Dortmund
Typ: Supetbets : Obie drużyny strzela gola i obie drużyny otrzymają powyżej 1.5 kartki w meczu (zaklad łączony )
Kurs: 4.75
Bukmacher: Superbet

Myślę, że tym typem przełamie passę nieduanych typów w typach dnia. Ja widzę w tym spotkaniu najwięcej emocji z dzisiejszych rozgrywek pucharu Niemiec i ładne widowisko dla kibica.
Hannover gra na zapleczu bundesligi i z pewnością jest to jeden z kandydatów do awansu do bundesligi. Ich ofensywa jest może robić wrażenie, grają bardzo odwaznie. U siebie strzelają prawie zawsze minimum bramkę. W meczu u siebie ostatni raz bramki nie udało im się zdobyć 16 kwietnia.
Po drugiej stronie mamy Dortmund, słabszy niż tamtoroczny Dortmund. W lidze są w połowie tabeli . Muszą nadrabiać straty w każdym meczu jeśli chcą myśleć o mistrzostwie. Nie patrzyłem na żadne składy, ale uważam, że będzie sporo rotacji. Dortmund na wyjeździe traci bramki regularnie ostatnimi czasy. Ostatnie 5 meczy nie zachowali czystego konta ani razu. Myślę, że nie zachowają go i dziś tym bardziej jak będą roszady w sklade. 1 branka hannoveru to powinna być formalność. Myślę, że mogą być nawet 2.

Co do kartek. O nie też jestem stosunkowo spokojny z uwagi na postać sędziego. A jest nim Sven Jablonski, który w obecnym sezonie w 11 meczach pokazał 56 kartek . Daje nam to ponad 5 na mecz . Myślę, że dziś w tym spotkaniu moz być sporo tych kartek, ponieważ ja tu widzę wynik na styku, który będzie powodował faule, emocje, pyskówki z sędzią. Dla hannoveru jest to na pewno ważny mecz . Myślę że niejednokrotnie będą chcieli pokazać że Dortmund nie będzie miał z nimi łatwo często grając ostro . U gości jak pisałem możemy zobaczyć parę zmian, zawodników mniej obranych i przy stał silnej ofensywie gospodarzy niejednokrotnie obrońcy gości będą musieli faulować.
Widzę tu po 2 kartki dla obu drużyn na spokojnie.

100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania, La Liga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Elche - Real Madryt
Typ: Real -1
Kurs:
1.86
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Stawiam w tym meczu, że goście wygrają różnicą co najmniej 2 bramek.
Mecz z Barceloną pokazał, że Real jest w dobrej formie i potrafi zagrać bardzo skutecznie.
Elche jest ostatnią drużyną w lidze, ostatnio dość niespodziewanie zremisowali na wyjeździe z Valencią 2:2 ale tam to Valencia prowadziła przez większość gry, Elche ten remis może zapisać jako sukces. Póki co ta drużyna nie prezentuje dobrego stylu.
Karmi świeżo po zdobyciu złotej piłki będzie chciał pokazać, że zasłużył - myślę że dziś strzeli gola.

86

Otrzymane punkty reputacji: +1299
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rumunia, Puchar Rumuni
Godzina: 20:00
Spotkanie: UTA Arad - FCSB
Typ: 1
Kurs: 2,40
Analiza:
Spotkanie pierwszej kolejki w grupach o Puchar Rumuni. Te dwa zespoły rywalizują w takiej oto grupie:
kup.jpg
W tym spotkaniu zmierzą się zespoły z najwyższej klasy rozgrywkowej. UTA Arad zajmuje w ligowej tabeli 12 miejsce a goście tego spotkania są na 9 pozycji. Co ciekawe oba zespoły grały ze sobą w lidze w minioną niedzielę i u siebie 2-1 zwyciężył FCSB. Skąd pomysł tutaj na grę na gospodarzy ? Mianowicie z tego co wyczytałem na oficjalnym profilu zespołu przyjezdnego na facebooku w komentarzach bardzo wielu ludzi narzeka, że ich zespół przyjeżdża tutaj mocno rezerwowym składem olewając w ten sposób tegoroczne rozgrywki o puchar kraju. Trener gości chyba po tych blamażach z duńskim Silkeborgiem w Lidze Konferencji (oba spotkania przegrali po 0-5) i ostatnim ligowym wygranym spotkaniu właśnie z Arad chyba postanowił dać odpocząć swoim podstawowym graczom i dziś mają zagrać zmiennikami, którzy do tej pory bardzo mało grali. Wielu komentujących na oficjalnym profilu jest oburzonychtym faktem i piszą wprost, że to olanie pucharu Rumunii. Po takich informacjach nie pozostaje nic innego jak spróbować w tym spotkaniu pograć na gospodarzy, bo przy tych informacjach kurs jest niezwykle kuszący i pewnie im bliżej meczu to będzie spadać.

100

M 24,2K

marekp67

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Euroliga
Godzina:
20:00
Spotkanie: ALBA-PANATHINAIKOS
Typ: 2
Kurs: 2,55

Analiza:

Alba gra praktycznie tym samym składem co rok temu. Czy faktycznie zostali istotnie wzmocnieni Włochem Procidą i Australijczykiem Wetzellem, w mojej ocenie nie. Zatem będą się raczej bili o miejsce w dolnej połówce tabeli. Wygrali wprawdzie dwa mecze, po dogrywce w Mediolanie i u siebie +16 z Partizanem, ale moim zdaniem cudów z nowym trenerem Gonzalezem nie zwojują.
Panathinaikos, rok temu szału nie było, ale zmiany duże na plus. Doszli:
  • Williams, gracz z bardzo bogatą przeszłością w NBA, w ostatnich sezonach gracz Maccabi, Valencii i Fenerbahce;
  • Lee, rozgrywajek kameruński, ale okaże się co sobą potrafi w Eurolidze pokazać;
  • Litwin Grigonis, przyszedł z CSKA, fajnie pokazał się w ostatnim meczu z Crveną, kiedy rzucił 17 punkcików;
  • Amerykanin Andrews, przyszedł z ligi tureckiej, gdzie grał bardzo dużo i z naprawdę fajnym skutkiem;
  • Litwin Gudaitis i nasz Mati, cóż o nich pisać, fajnie grali w Zenicie, skąd się ewakuowali na skutek wojny.
Zatem moja rozpiska wskazuje przewagę Panaty. Jak wspomniałem w Eurolidze wygrali w Belgradzie, po zaciętym meczu (wprawdzie mogło być różnie gdyby nie super przechwyt Ponitki w końcówce) i przegrali u siebie na -3 z bardzo mocnym Realem, również po wyrównanym meczu.
Grecki zespół waleczny, bitny, tym składem absolutnie powinien powalczyć o ósemkę. Aby to osiągnąć Albę powinni pokonać, nawet w Berlinie.

100

ToBi77 57,8K

ToBi77

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia
Godzinna: 20:30
Spotkanie: Bournemouth - Southampton
Typ: powyżej 3,5 kartek
Kurs: 1.75
Analiza:
Ciekawe starcie lokalnych rywali z Płudniowego Wybrzeża Wielkiej Brytanii. Trwa świetna passa gospodarzy pod wodzą trenera tymczasowego Garyego O'Neila - sześć meczy bez porażki, a jeśli dziś nie przegrają to zostanie wyrównana ich najdłuższa seria w Premier League. Southampton musi się sprężać, bo aktualnie zajmują miejsce w strefie spadkowej - 19 spotkań wyjazdowych bez czystego konta, więc motywacji w defensywie nie zabraknie i szczególnie na ich ostrą grę liczę.
Powodzenia !!!

75

Otrzymane punkty reputacji: +2054
gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: Brentford - Chelsea
Typ: 2 i under 7.5
Kurs: 1.80
Godz: 20:30
Analiza: Dzisiaj o godzinie 20.30 odbedzie się spotkanie w Premier League pomiędzy zespolami Brentford I Chelsea. Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Chelsea ktora po zmianie trenera. Widać że wszyscy zawodnicy czują się wazni i bardzo to dobrze wpłynęło na cały zespół. Gracze Pottera złapali formę I zaczyna to dobrze wyglądać. Gracze Chelsea powinni w dzisiejszym spotkaniu stworzyć co najmniej kilka sytuacji i będą chcieli zgarnąć komplet punktów. Moim zdaniem mecz będzie bardzo ciekawy i stworzone sytuacje pozwolą strzelić co najmniej dwie bramki w dzisiejszym spotkaniu. Walka o Mistrzostwo nabiera rumiencow więc zdobywanie punktów I utrzymanie szans jest priorytetem dla Chelsea. Moim zdaniem goscie wygrają dzisiejsze spotkanie w stosunku 0:2.

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia
Godzinna: 21:15
Spotkanie: Manchester Utd - Tottenham
Typ: poniżej 3 goli (3gole=zwrot) + powyżej 2,5 ŻK
Kurs: 2.03
Analiza:

Biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki to tylko w 3 z 10 domowych spotkań United padły więcej niż 3 gole. W ligowych pojedynkach w tym sezonie kibice na Old Trafford tylko raz zobaczyli więcej niż 3 bramki. Z kolei w wyjazdowych meczach Tottenhamu w lidze tylko 2 razy na 5 spotkań padł over 3,5 gola. Spodziewam się dziś na początku spotkania partyjki szachów i wzajemnego badania. Ciężko wskazać mi w tym pojedynku zwycięzcę ale nie liczę na pokaźne zwycięstwo żadnej z drużyn. Raczej nikt nie będzie chciał się tutaj aż tak bardzo utworzyć, tylko bardziej spodziewam się bronienia wyniku. Dodatkowo podbijam typ min 3 żółtkami. Mecz poprowadzi Simon Hooper, który tylko w 2 sędziowanych spotkaniach z 6 pokazał mniej niż 3 kartki.

100

U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia, Championship
Godzinna: 20:45
Spotkanie: Coventry - Sheffield Utd
Typ: Coventry
Kurs: 2.85
Bukmacher: fortuna
Analiza

Coventry ostatnie miejsce, ale obraz jest nieco zafalszowany. Byly problemy ze stadionem i przekladali mecze po igrzyskach, jako ze stadion sluzyl do rugby i nie zagrali u siebie 3 albo 4 pierwszych meczow - byly przelozone. Grali przez poltora miesiaca same wyjazdy, do tego pech u siebei np z Prestonem, ktory nic nie tracil (ani nie strzelal) bodaj przez 7 meczow

Od kilku meczow jest poprawa, 4 na 5 to czyste konta ,spasc nie powinni

Przez te przelozenia maja mniej meczow niz inni, przegrali mniej niz liderujacy Blackburn.

Sheffield cos sie ewidentnie zacielo, od 4 meczow bez wygranej, odwoluje wczorajsze slowa ze nie chciel iwygrac z Blackpoolem, mieli ze 30 sytuacji, ale nie wygrali

Po takim wysilku, do tego jeszcze czerwien, dzis ciezki wyjazd i moglo zejsc z nich powietrze, zobaczymy jak podzialala na nich sobota. Jesli byla ustawka z Blackpoolem (patrzac na skrot, trudno uierzyc) to dzis powinni miec zapewnione 3 punkty w ramach rekompensaty, a tak jednak moim zdaniem nie jest

Rok temu wielki popis Coventry, strzaskali wtedy chyba lidera 4-1, dzis az tak efektownie nie bedzie, wiatr i mowliwy deszcz, ale dobry muchowi pies, a Coventry 1-0

Coventry - Sheffield 1-0

185

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom