>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 19.09.2013 (czwartek)

Status
Zamknięty.
teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna LE
Spotkanie: Apollon Limassol-Tabzonspor
Typ: ile goli strzeli team 1- więcej niż 1,5
Kurs: 3,3
Bukmacher:Bwin
Analiza: Spotkanie cypryjskiego Apollonu z Tureckim Trabzonem. Apollon ma rozegrane dwa spotkania w ekstraklasie w pierwszym wygra z Ermis 1-0 a w drugim przegrał na wyjeździe z Anorthosis F 3-1 czyli cypryjską potęgą i liderem po dwóch kolejkach. Zbyt dużo wniosków na podstawie tych dwóch kolejek nie można wysnuć ale bramka strzelona liderowi na wyjeździe to pozytyw.Trabzon gra jak na razie słabo na wyjazdach w swojej lidze przegrał dwa spotkania 0-2 i 0-3 i tu liczę na podobną ilość goli straconych. Ten mecz to takie małe derby tej części europy,Cypr dzieli się na mieszkańców którzy Turcji są przychylni i takich którzy tego kraju nie na widzą. Wiadome jest to że w ostatnim czasie liga cypryjska zrobiła kolosalne postępy. Kursy wystawione w tym meczy są moim zdaniem przesadzone na korzyść turków,i podejrzewam że tego meczu oni nie wygrają.

⛔ 100

seboes 507

seboes

Użytkownik
Data: 19.09.2013 21:05
Dyscyplina: Pilka nozna, Liga Europejska
Spotkanie: Lazio - Legia
Typ: Lazio wygra i over 2.5 gola
Kurs: 2.30
Bukmacher: William Hill

Pierwsze spotkania tegorocznej edycji Ligi Europejskiej. Nasz jedyny zespół pozostający jeszcze w grze w Europie, zmierzy się ze zdobywcą Copa Italia - Lazio Rzym. Gospodarze tego spotkania już w tym sezonie w meczach u siebie wygrywali dwa spotkania, pokrywając także over. Lazio ma trochę problemów w składzie i jak to włoski klub mogą nieco odpuszczać LE, lecz dzisiaj w składzie powinni się znaleźć kreatywni Ederson oraz Hernanes, którzy powinni obsłużyć Floccariego czy młodego Keite. Rzymianie na Stadio Olimpico prezentują się zazwyczaj okazale. W poprzednim sezonie u siebie bilans bardzo dobry na 19 spotkań 14 zwycięstw bramki 35-16. Trener przed meczem nie lekceważy Legii, ale zapewnia że będą się bić w tym spotkaniu tylko o zwycięstwo. Polacy pokazali ze Steauą jaką dziurawą potrafią mieć obronę oraz to, że potrafią zaatakować i także sami coś ustrzelić. Na to w tym spotkaniu sam liczę. Spodziewam się w tym spotkaniu dosyć ofensywnego meczu. Lazio na pewno będzie tutaj chciało jak najszybciej strzelić gola by nie męczyć się w końcówce bo już na nich czeka Roma niebawem. Mam nadzieję, że Legia nie zamuruje bramki i dzięki temu zobaczymy co najmniej 3 gole.

⛔ 100

T 125

thespec

Użytkownik
Dyscyplina: EUROPA: Liga Europejska - Runda grupowa
Spotkanie: Lazio vs Legia Warszawa
Typ: Lazio
Kurs: 1.62
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dlaczego taki kurs? Tylko dlatego, że w niedziele derby z Romą? Lazio gra w domu i w dodatku nie przyjeżdża jakaś wielka potęga Europejska. Włosi na pewno nie zagrają w podstawowym składzie, ale przecież rezerwowi oraz młodzi zawodnicy, na pewno nie przejdą koło meczu obojętnie. Możliwe, że nawet jak zaprezentują się bardzo dobrze, to wystąpią w derbach. Dodatkowo Legia przyjeżdża bardzo osłabiona. Już sam brak Kuciaka znacznie osłabia defensywę Warszawiaków. Dodatkowo braknie Bartosza Bereszyńskiego, Jakuba Wawrzyniaka i Marko Sulera. Więc tym bardziej nie rozumiem tego kursu.
Ciężko tutaj porównywać oba zespoły ze względu na statystyki. Bo strata punktów przez Legie z Ruchem (0:2), to wg mnie taka sama &quot;wpadka&quot; jak Lazio z Juve (1:8 w dwóch meczach). Legia traci 3 gole od słabej Korony, to jak mają bronić się w Rzymie? Wielkie nieporozumienie wg mnie. Ostatnie 5 meczów Rzymian to 3 wygrane, natomiast Polaków to 2 wygrane.
Warto tutaj pograć też handicap w szczególności -1. Kursy można łapać po ~2.10. Ja jednak podaje typ na &quot;czystą 1&quot;, bo w Typach Dnia inne typy już zabrane.
Składu Lazio pewny nie jestem, toteż go nie podam. Podaję za to Legii:
Skaba - Broź, Rzeźniczak, Dossa Junior, Brzyski - Vrdoljak, Furman - Ojamaa, Radović, Kosecki - Saganowski

✅ 62

Otrzymane punkty reputacji: +2
alvaros 256

alvaros

Użytkownik
19.09.13 / 21:05
Piłka nożna, LE
Lazio Rzym - Legia Warszawa
Typ: Lazio AH -2 bramki (z opcją zwrotu)
Kurs: 3,90
Buk: bet365
Przyznam szczerze, że jakoś nie chce mi się wierzyć w dobry wynik tej naszej Legii. Gdyby jeszcze na bramce stał Kuciak to ok, byłaby jakaś nadzieja na nawiązanie walki, ale jak wiemy Słowak jest kontuzjowany, bronił więc będzie Skaba, którego umiejętności nigdy nie należały do najwyższy, a i od grzania ławy na pewno się nie podniosły. Ciekaw też jestem czy w Legii znowu powtórzy się syndrom pierwszej połowy - bo jeśli tak, to można być pewnym, że Lazio będzie skuteczniejsze w wykańczaniu akcji niż Molde czy nawet Steaua. Włoska liga, a liga polska to jak niebo i ziemia, Lazio potyka się z Juve, Interem, Milanem czy Udinese, a Legia z Lechem, Wisłą, Śląskiem, Lechią... no sory, ale to inne piłkarskie epoki, inna kultura gry i jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim polskie kluby będą mogły regularnie walczyć w poważnej piłce z zespołami tego kalibru. Jeśli Lazio nie zlekceważy tego meczu (co w sumie często ma miejsce w przypadku zespołów z czołowych europejskich lig grających w LE) to powinno się po Legii przejechać bez najmniejszego problemu. Rzymianie to typowy zespół swojego boiska, w zeszłej edycji LE nie przegrali u siebie ani razu, teraz ligę zaczęli podobnie, od dwóch zwycięstw u siebie. Naprawdę musieliby nieźle olać ten mecz żeby Legia ugrała tu dobry wynik.

⛔ 100

W 9

wojtas128

Użytkownik
Dyscyplina: Liga Europejska
Mecz: Maccabi Haifa - Az Alkmar
Typ: 2
Kurs: 4,05
Buk: Betsson
Analiza:
Jak dla mnie kurs strasznie przesadzony. Nie widzę powodów dla których Izraelczycy mieli by by drużyną dużą lepszą, nawet komfort własnego boiska nie daje im tak dużego atutu. Izraelczycy są dopiero po 2 kolejkach rodzimej ligi mają na koncie zwycięstwo i przegraną w ostatnim meczu z Ashdod 3:2 więc z ich obrona chyba nie jest najlepiej. Widać że dopiero się rozkręcają a nie są w pełnej dyspozycji. Natomiast Alkmar w lidze radzi sobie po prostu dobrze bilans 3-1-2 z czego wygrali mecz z ajaxem. Ostatnio w lidze pokonali bez zadnych problemów GA Eagles aż 3:0 dominując w meczu. W moim mniemaniu Az Alkmar ma dużo większe szanse na wygraną niż Izraelczycy więc po takim kursie warto stawiać.

✅ 305

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Mecz: Real Betis - Olympique Lyon
Typ: 2 DNB
Kurs: 3,15
Buk: Unibet
Piszę na szybko, bo mecz za 25 minut:
Szczerze powiedziawszy to nie wiem z jakiej okazji aż tak duży kurs na Lyon. Owszem, ostatnio notują serię pięciu meczów bez zwycięstwa, jednakże jak długo taki stan rzeczy może się utrzymywać? Wiem, wiem, ktoś może powiedzieć, iż jest to typowe układanie analizy pod tym, jednakże zauważmy, iż Betis także nie gra wyśmienicie, ostatnio co prawda wygrali z Valencią 3:1, ale siłę Los Ches pokazała dzisiaj Swansea. Moim zdaniem kursy powinny być bardziej zbliżone, jeśli już to powinny startować od - minimum - 2,1 na Verdiblancos, tak sądzę, jedno dobre spotkanie nie zamazuje średniej postawy drużyny z Sevilli, chociaż fakt faktem - z Realem zaprezentowali się dobrze, żeby nie powiedzieć - bardzo dobrze. Estadio Benito Villamarin to nie jest żadna forteca, żaden obiekt nie do zdobycia, co udowodniła niedawno Celta. Ostatnio Lyon zremisował 0:0 z Rennes, nie jest to żadne zaskoczenie, gdyż goście z roku na rok mają coraz większe ambicje, prezesem jest znany Francois Pinault, który ma ciekawy pomysł na prowadzenie tego klubu. Wracając do Olympique - z pewnością cieszy czyste konto, martwi z kolei skuteczność, w ostatnich 5. meczach tylko jedna strzelona bramka, jednakże - jak pisałem podczas analizy meczu Betis - Valencia - Verdiblancos mają małe problemy defensywne. Przyznam szczerze, iż nie dowierzałem widząc kursy, dlatego czekałem na składy. Pozytywem jest, iż wystąpi na środku obrony Damien Perquis, oczywiście w ekipie Betisu. Jego partnerem będzie Figueras, który rozegrał do tej pory tylko 90. minut - przeciwko Espanyolowi, w środku pola Reyes, z rocznika 91 - tylko 17. minut (przy ustalonym wyniku z Valencią) oraz w ataku Chuli, również 91, 30. minut z Celtą, wprowadzenie tego gracza miało dać impuls w grze ofensywnej, jednak chłopak nie pokazał się ze zbyt dobrej strony. Lyon w optymalnym składzie, co ważne - wraca do gry Briand, także na skrzydle będzie trochę wiatru. Jak napisałem - myślę, że ten kurs to value, a Lyon ma nadzieję na przerwanie złej passy. Wydaje mi się, iż nie przegrają, także dla tych, którzy nie chcą grać DNB polecam X2 po kursie 1,94.
Pozdrawiam.

ZWROT

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
dyscyplina; pilka nozna, LE
spotkanie: freiburg - slovan liberec
typ: freiburg wygra i powyzej 2,5gola
kurs: 2,85
bukmacher: expekt
analiza
Liga niemiecka z każdym sezonem staje sie coraz mocniejsza. Drużyny nie odpuszczają żadych meczów w Europie. Bundeslige, a Lige Czeską dzielą dwa różne światy. Mimo słabego początku na swoim podwórku, piłkarze gospodarzy nie powinni miec problemów z Libercem.
Fakt, czesi wyeliminowali włoskie Udine w decydującej fazie 4-1 w dwumeczu. Wynik nie odzwierciedla przebiegu meczu, ale cóż taka piłka. Niemcy nie pozwolą na tyle szczęscia czechom. Typuje tutaj wynik 2-1 lub 3-1 dla gospodarzy. Można też zagrać handi -1,5 po niezłym kursie. Pozdrawiam

⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom