>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 19.09.2013 (czwartek)

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 19 Września

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

B 2K

borek149

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Dustin Brown -Potito Starace
Typ: Dustin Brown
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Ciemnoskóry Jamajczyk Dustin Brown, reprezentujący Niemcy wyróżnia się przede wszystkim dobrymi warunkami fizycznymi. Atomowy serwis, piekielnie mocny forhend oraz bardzo dobra gra przy siatce .Swój serwis potrafi trzymać na wysokim poziomie jednak czasem jest chimeryczny. W pierwszym spotkaniu z Sergeyevem zaprezentował właściwie same swoje atuty i zrobił na mnie spore wrażenie, widać, że czuję kort i jest w wybornej dyspozycji. Rozegrali kilka bardzo widowiskowych wymian, gdyż Ukrainiec to bardzo solidny rywal. Włoch Potito Starace zwycięstwo nad Gadomskim zawdzięcza głównie bardzo dużą liczbą niewymuszonych błędów jakimi strzelał Piotrek i to właściwie, głównie jego zasługa, że Włoch nie musiał się wysilać w tym spotkaniu. Zdecydowanie lepsze wrażenie po sobie zostawił w pierwszej rundzie Brown, widać, że utrzymał dyspozycję z Genui, w której jak już wcześniej pisałem triumfował, tracąc w 5 meczach tylko jednego seta. W tym samym turnieju Starace odpadł już w 2 rundzie.

⛔ 100

czempion6 24

czempion6

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Lazio Rzym – Legia Warszawa
Typ: Legia Warszawa +0,5
Kurs: 2,42
Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest oczywiście Lazio (patrząc na formę jaką prezentuje w meczach u siebie) i jeśli byłaby to faza grupowa Ligi Mistrzów to z pewnością gładko by to spotkanie wygrało jednak jest to Liga Europejska a co za tym idzie o wiele mniejsze pieniądze (z transmisji, za awans, wygrane mecze itp.), no i jak widać kluby Serie A nie przywiązują do tych rozgrywek tak dużej wagi. Doskonałym przykładem jest odpadnięcie Udinese w ostatniej rundzie kwalifikacji do fazy grupowej LE z o wiele słabszym Slovanem Liberec. No i do tego trzeba jeszcze dorzucić, że Lazio ma przed sobą o wiele istotniejszy pojedynek, ponieważ w niedziele w czwartej kolejce Serie A zmierzy się z Romą w wielkich derbach Rzymu. Dlatego też Petković będzie chciał z pewnością oszczędzić kilku graczy ze składu podstawowego. Z drugiej strony przyjeżdża zespół z Łazienkowskiej 3 przygotowywany na Puchary Europejskie. Dla Legii każdy występ na arenie Europejskiej jest ważny liczą się tu pieniądze, punkty do rankingu i zawodnicy mają okazję się pokazać. Patrząc na ofensywę Legii nie mamy się co obawiać o konstruowanie akcji, myślę że Ojamaa (lub Kosecki), Radovic i Kucharczyk będą robić swoje, szczególnie liczę na Henrika który pokazał w ostatnim meczu z Koroną że potrafi dobrze pociągnąć akcje skrzydłem. Największym mankamentem jest obrona, brak Wawrzyniaka (to może i na +) i Bereszyńskiego, no ale wierze, że Broź z Brzyskim sobie poradzą. No i podstawowa sprawa nie można kiwać i tracić piłki przed własnym polem karnym (Vrdoljak i Furman) ale to mam nadzieje im wbije Urban do głów. Tak więc po takim kursie zdecydowanie wolę liczyć na remis bądź zwycięstwo Legii.

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Dania 2 liga
Spotkanie - Marienlyst : Silkeborg
Typ - Silkeborg powyżej 3,5 gola
Kurs - 5.00
Buk - Bet365

.. ostatni w tabeli Marienlyst podejmuje dziś w/g mie jednego z kandydatów do awansu drużynę Silkeborga i nie ukrywam że liczę na pogrom , gdy popatrzymy na gospodarzy to ich bilans po 8 kolejkach 1-1-6 i br. 6:17 i chyba nic dodać nic ująć , co do gości to są aktualnie na pozycji 4 i po fatalnym początku gdzie w pierwszym pojedynku ogrywają dosyć pewnie 4:1 Bronshoj to w następnych dwóch porażki ale od 4 rundy jeszcze nie przegrali i zanotowali 3 zwycięstwa i remis co prawda fatalnie im wychodzą wyjazdy bo bilans 0-1-2 no i te gole tylko 1 zdobyty przy aż 7 straconych ale to powinno dziś ulec zdecydowanej zmianie , Silkeborg już tylko w tym sezonie może się skupić na lidze bo z pucharu już chłopaki odpadli i widać że liga to nr. 1 bo na pewno po roku nieobecności chcą powróć do elity , gospodarze w ostatnim meczu dostali lanie i polegli 4:0 z Lyngby i dziś myślę że do ich siatki również ze 4 gole wpadną . Pozdrawiam !

⛔ 100

makaveli23 649,2K

makaveli23

Użytkownik
Valencia - Swansea
Typ: 2
Kurs: 5.25
bet365
Jeden mecz z LE jutrzejszej zwrocil moja uwage po duzym kursie z szansami nie tak malymi. Sadze ze Swansea bedzie zmotywowana by pokazac sie z dobrej strony w swoim debiucie w europejskich pucharach. Forma Valencii stoi pod znakiem zapytania, bo w lidze maja bilans 1-0-3, ale szczegolnie slabo sobie radza w defensywie bo stracili juz 9 bramek. Swansea rozpoczecie sezonu moze zaliczyc do dobrych bo mieli trudnych przeciwnikow jak Liverpool (2-2), Man U (1-4), Tottenham (0-1) z czego udalo sie wywlczyc 4 punkty po wygranej z WBA 3-1. Sadze ze Swansea jest w stanie powalczyc i sprawic niespodzianke bo napewno maja dobry sklad ktory na rowni powalczy z obrona Valencii ktora wydaje sie na poczatku sezonu byc slaba.

✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +16
marian77 541

marian77

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Profesional Boliviano, Clausura 2013/2014
Spotkanie: Jorge Wilstermann - Bolivar
Typ: Powyżej 4.5 gola
Kurs: 4.0
Bukmacher: sportingbet
Godzina: 02:00
Analiza:
Dzisiejszej nocy o 2:00 polskiego czasu zmierzam do Boliwii gdzie na &quot;Felix Capriles&quot; odbędzie się spotkanie, w którym zagrają gospodarze (Jorge Wilstermann) wraz z gośćmi (Bolivar). Szykuje się dość zacięta i emocjonująca walka o punkty ale czy tylko o to chodzi.. ?
Bardzo mnie zaciekawiło to spotkanie głównie ze względu na to ile do tej pory padało bramek w meczach rozegranych przez obie drużyny.
Gospodarze w tym sezonie nie wykazują zbyt wielkiej aktywności na murawie ale fakt faktem nie odnieśli żadnej porażki co jest wielkim plusem. Obecnie są na 5 pozycji w rankingu, posiadają 10pkt z bilansem 2:4:0 ; Gole: 10:8 (2). Na 6 rozegranych spotkań 2 zwycięstwa (1 u siebie - 2:1 z Potosi &amp; 1 wyjazdowe - 1:2 z U de Sucre), 4 remisy (2 u siebie - 1:1 z Nacional Potosi oraz 1:1 z San Jose) z wyjazdu przytargali 2 remisy 3:3 z BLO oraz 1:1 z CD Aurora)
Jeśli chodzi o dzisiejszych gości (Bolivar) spisują się bardz odobrze uplasowali się na PIERWSZEJ pozycji z dorobkiem 15punktów. Bilans meczy 5:zero:1 ; Gole: 20:4 (16).Na 6 spotkań 5 zwycięstw i 1 porażka.
Zwycięstwa
U siebie:
  • 4:2 z U. de Sucre
  • 6:0 z Oriente
  • 2:0 z The Strongest

Wyjazdowe:
  • 1:3 z Guabira
  • 0:5 z Potosi

Porażka wyjazdowa

• 1:0 z Sport Boys

Jeśli chodzi o spotkania medzy tymi drużynami to na 4 rozegrane spotkania padły 23 bramki co daje 5,75 bramek na mecz!!
Sądzę, że dziś też padnie sporo bramek bo gościom (no gospodarzom oczywiście też) będzie zależało na wyniku tego spotkania. Jestem pewny że padnie minimum 5bramek kto, ile zdobędzie tego nie wiem, ważne żeby łączna suma wyniosła 5 :grin:
Kurs jest przyzwoity także za dyszkę zagrcac nie zaszkodzi kto chcę ostrożniej może zagrać over 3,5 chyba po kursie 2 coś widziałem

Pozdrawiam! :smile:

⛔ 100

unitedbet 27

unitedbet

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Kanadyjska
Spotkanie: St Catharines Wolves vs York Region Shooters
Typ: York Region Shooters -1.5 AH ( Goście wygrają co najmniej dwoma bramkami)
Kurs: 2.05
Bukmacher: bet365
Godzina spotkania: 2:00
Z racji tego, że o sytuacji kadrowej powyższych drużyn czy stylu ich gry nie wiem absolutnie nic, swój typ opieram wyłącznie na suchych statystykach.
W lidze kanadyjskiej, podobnie jak w szkockiej występuje zaledwie 12 drużyn. Sytuacja w tabeli obu zespołów przedstawia się następująco:
St Catharines:
Miejsce: 8 / Punkty:21 / Bilans spotkań: 7-0-12 (19) / Bramki: 22:41 (-19)
York Region:
Miejsce: 2 / Punkty:40 / Bilans spotkań: 13-1-3 (17) / Bramki: 42:13 (+29)
St Catharines – mecze domowe
Punkty 9 / 3-0-7 (10)/ Bramki 12:20
York Region – mecze wyjazdowe
Punkty 16 / 5-1-1 (7) / Bramki 16:7
Ostatni mecz obu drużyn:
York Region 6:1 St Catharines
Goście w przypadku zwycięstwa zrównają się punktami z liderem tabeli Kingston FC
Opierając się na powyższych statystykach można wysnuć wniosek, że poziom piłkarski obu drużyn różni się o kilka klas, jeśli tylko goście zagrają swój normalny futbol to nie powinni mieć problemu z wywiezieniem minimum dwubramkowego zwycięstwa ze stadionu rywala.

⛔ 100

misieklemur 418

misieklemur

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, KHL
Spotkanie: Slovan - Podolsk
Typ: Over 5.5 bramek
Kurs: 2.25
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Obie drużyny fatalnie prezentują się w obronie. Tracą masę bramek, właściwie w większości spotkań. Slovan to jedna z najsłabszych, jeśli nie najsłabsza drużyna w lidze, przynajmniej pod względem tabeli... Podolsk gra mieszany hokej, czasem wypadają dobrze innym razem, nawet szkoda gadać... Ostatni mecz Podolska był wręcz fatalny, przy drugiej bramce, młody bramkarz popełnił taką gafę, że gracze zastygli jak słup soli... O Slovanie można napisać książkę, bramkarze w tej drużynie nie istnieją. Grają na poziomie ligi słowackiej. Poważnie rzecz ujmując 6 goli w takim meczu może śmiało paść po 2 tercjach... Grunt to jednak nie przesadzać (tak jak z handicapem na Atlanta Moskwa), chociaż Over 6.5 i 7.5 wcale nie jest wykluczony... Papa ;)

⛔ 100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaBrazylia, Seria A
Spotkanie: Sao Paulo – Atletico-MG
Typ: BTS
Kurs: 1.95
Buk: William Hill
Godz. 02:50
Analiza:
Spotkanie dwóch drużyn które trzeba przyznać rozczarowują w tym sezonie. Zacznijmy od gospodarzy którzy rok temu zajęli czwarte miejsce w tym są dopiero na 16 miejscu a więc tuż nad kreską spadkową. Przewaga nad siedemnastym zespołem jest znikoma wynosi zaledwie różnicę bramek, tak więc strata dziś jakikolwiek punktów może oznaczać przy innych wynikach strefę spadkową. Jeśli chodzi o mecze domowe w tym sezonie to bardzo cieniutko zaledwie trzy zwycięstwa, jeden remis i aż sześć porażek, bramki 11:14. Ostatnio idzie jednak znaczniej lepiej dwie wygrane w których nie stracili nawet bramki, ale dziś obrona będzie miała znacznie trudniej ale o rywalach za chwilę. Te słabe wyniki trochę dziwią tym bardziej jak popatrzymy na to kim grają w przodach Lusi Fabiano, Welliton Jadson oraz Ganso.
Goście rok temu skończyli jeszcze wyżej na drugim miejscu a w tym też zdecydowanie poniżej oczekiwań miejsce w środku stawki ze stratą osiemnastu punktów do lidera. Ciągle mogą powalczyć o podium do trzeciego Gramio tracą dziewięć punktów (plus jeden mecz mniej), ale dziś koniecznie trzeba wywieźć trzy punkty. Na wyjazdach też nie ma rewelacji 2-4-5, bramki 5:13, ale forma ostatnio dopisuje nie przegrali od sześciu kolejek w tym ostatnio dwie bardzo przekonywujące wygrane z Gremio 0:1 i Cortibią 3:0. Wspomniałem że obrona gospodarzy będzie miała dziś ciężko ale to nie dziwi jak w ofensywie ma się Ronaldinho, Diego Tradelli oraz będących w świetnej formie Fernandinho i Jo – z taką ofensywą zdobywanie bramek powinno iść łatwo.
Krótko podsumowując tak jak wspomniałem obie są w formie zwyżkującej co pokazują ostatnie mecze a z tym co mają do zaoferowania w ofensywnie w porównaniu do poczynań defensywnych składnia do gry na to że zobaczymy bramki z obu stron.

⛔ 100

vlodario 28

vlodario

Użytkownik
Dyscyplina: Liga Europy
Spotkanie: Freiburg - Liberec
Typ: 2
Kurs: 5.25
Witam,
Dziś proponuję zagrać zwycięstwo Liberca z Freiburgiem w Lidze Europy
Freiburg po5 kolejkach z Bundeslidze zajmuje przedostatnie miejsce z 3 porażkami i 2 remisami. Bilans bramek 7:11. Więcej bramek stracił tylko Hamburger i Hoffeinhaim.
Za to Liberec zajmuje po 8 kolejkach 3 miejsce w lidze z 4 zwycięstwami i jednym remisem. Bilans bramek 10:7. W ostatniej kolejce zremisowali u siebie z Victorią Plzno!
Myślę że bukmacherzy wystawili ten kurs na podstawie pozycji ligi nie patrząc na formę zespołów. Ale Pilzo jest na fali. W grupie Grają z Sevilla więc jeśli myślą o wyjściu z grupy muszą urwać punkty Niemcom.
Wiadomo też że te lepsze (niby faworyzowane) zespoły lekceważą często Ligę Europy i dlatego szukam tu niespodzianki.
Dla malkontentów proponuję też typ X2 za 2 lub Pilzno z hdc -1,5 kurs ok 1,5 za darmo!
Pieniądze leżą na ulicy, wystarczy je podnieść ;-)
Pozdro

⛔ 100

maxi233 655

maxi233

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Mistrzostwa Europy
Spotkanie: Litwa - Włochy
Typ: -3.5 Litwa
Kurs: 1.75
Bukmacher: Betgun
Analiza: Strasznie dziwny ten turniej. Jak nie odpuszczone mecze, to grane na mega spięciu itd, no ale trudno dzisiaj proponuję typ który pozwoli się odbić troszkę od ewentualnych strat.
Litwa to najbardziej zespołowo grająca ekipa w tym EuroBaskecie. Żaden z jej zawodników nie zdobywał średnio więcej niż 10 punktów w meczu. Gdy komuś nie idzie, nie ma problemów ze znalezieniem zastępcy. Klucz do sukcesu w ćwierćfinale? Mantas Kalnietis musi grać co najmniej tak dobrze, jak dotychczas w tych ME. Z Włochów po pierwszej fazie turnieju uszło powietrze, choć zwycięstwo po zaciętym meczu z Hiszpanią na pewno ich podbudowało, ale nie na tyle żeby wygrać ten mecz Dla mnie faworyt jest jeden a że to faza pucharowa, więc poważne granie w trakcie. Niespodzianki absolutnie nie przewiduje. Pozdro i powodzenia

✅ 75

F 428

fudyn

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga europejska godz 21:00
Spotkanie: VITORIA GUIMARAES VS. RIJEKA
Typ: X2
Kurs: 2,15
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Vitoria awansowała do Ligi Europy jako zdobywca pucharu Portugalii,jakimś cudem strzelając dwie bramki Benfice w końcówce finału.Ligę zakończyła na 9 pozycji, wynik ten nie powala na kolana. W tym sezonie też nie zachwyca,jak do tej pory w 4 meczach zebrała 7 oczek, ale nie grała z żadnym godnym rywalem. Z tego co mi wiadomo to na arenie międzynarodowej nigdy do asów nie należała, wręcz przeciwnie, więc nie rozumiem faworyzowania tej ekipy.
Natomiast Rijeka, jako jedyna nie przegrała jeszcze w tym sezonie w swojej lidze( 5-4-0 bramki 16-5).
w Kwalifikacjach ograła nie byle kogo, bo VFB Stuttgart, oraz wcześniej Zlinę.
W Europejskich pucharach również nigdy nie błyszczała, ale mam przeczucie, że łatwo skóry nie sprzeda w starciu z porównywalnej klasy przeciwnikiem i wywiezie chociaż jeden punkt z Portugalii.
Podsumowując, po takim kursie warto grać ????
Pozdrawiam i Powodzenia ????

⛔ 100

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Lazio Rzym – Legia Warszawa
Typ: Under 2.5
Kurs: 1.95
Buk: Unibet
Po emocjach w Lidze Mistrzów czas na Ligę Europy. Ja wybrałem typ na under 2.5 w meczu polskiego zespołu. Na pierwszy rzut oka typ wydaje się słaby. No właśnie....tylko na pierwszy rzut oka, bo jak mocniej się zastanowić nad tym co może się zdarzyć w Rzymie to typ staje się w mojej ocenie całkiem realny.
Co przemawia za tym, że w tym spotkaniu nie musi paść tak wiele bramek?
Przede wszystkim to że, drużyna ze stolicy Włoch do meczu z Legią może podejść w nieco okrojonym składzie, zważywszy na to, że w niedzielę rozegra prestiżowy mecz przeciwko AS Roma. Wydaje się, że to właśnie derbowe spotkanie będzie priorytetem dla ekipy prowadzonej przez Bośniaka Vladimira Petkovicia, i że we czwartek da on odpocząć kilku swoim zawodnikom.
Włosi nawet jak strzelą bramkę to tempa raczej nie będą forsować. Wszyscy wiemy jak grają drużyny serie A. Skupią się na defensywie i tyle zobaczymy bramek. Kurs prawie 2 na under dla mnie jest kuszący i ja takiej szansy nie odpuszczę.
Legia w tym spotkaniu również schowa się za podwójną gardę i będzie czekała na swoje okazję. Mam tylko nadzieję, że podopieczni Urbana nie zagrają w defensywie jak z Koroną...
Myślę, że od początku będą mocno skupieni i nie popełnią głupich błędów. Under 2.5 po takim kursie dla mnie jak najbardziej na TAK. Polecam i pozdrawiam.

✅ 95

Otrzymane punkty reputacji: +10
kid7 485

kid7

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Waregem - Wigan
Typ: 1
Kurs: 2,50
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Dziwi mnie tak wysoki kurs na gospodarzy i polecam go wykorzystać. Waregem w zeszłym sezonie grał świetnie w lidze, kończąc tuż za marką Anderlecht, natomiast Wigan to angielski drugoligowiec (Championship), który swój udział w LE zawdzięcza wygraniu pucharu Anglii , gdzie w finale pokonali osławione 1:0 Man City, co było oczywiście sensacją. To jednak było przed latem, teraz Zulte dobrze zaczęło sezon pokonując m.in. w lidze Anderlecht, choć martwi mnie ich porażka sprzed kilku dni (pierwsza w tym sezonie) z Genk. Aby dotrzećdo fazy grupowej Waregem musiało wyeliminować APOEL wygrywając na Cyprze 2:1, co wiemy po Wiśle z historii, że nie jest łatwym zadaniem. Jak już pisałem dotąd przegrali tylko raz, ale grając o punkty u siebie same zwycięstwa!
Z kolei Wigan w eliminacjach do LE startować nie musiało, więc sugeruję się ich formą na zapleczu Premier League, a ta rewelacyjna nie jest- 15 miejsce 2-2-2 (10:8). PAtrząc na ich mecze na obcym terenie, spośród już 4 spotkań raz wygrali (w pierwszej kolejce) a 3 razy ponieśli porażke (za każdym razem nie strzelając nawet jednego gola).
Zdaję sobie sprawę, że belgijskiej piłce daleko do angielskiej, lecz różnica klas rozgrywkowych i przewaga własnego stadionu powinnna tu dać nam czystą &quot;1&quot; i tak obstawiam...

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Seul
Spotkanie: Jang (KOR) - Jabeur (TUN)
Typ: Jang +1.5 set
Kurs: 1.82
Bukmacher: Unibet
Dwie anonimowe zawodniczki. Reprezentantka gospodarzy - 18-letnia Koreanka Su Jeong Jang (ranking 540) - startuje tutaj z dziką kartą i mimo, że to jej pierwszy występ w głównym turnieju rangi WTA potrafiła zdeklasować w I rundzie Czeszkę Zakopalovą (6:3, 6:1). Cały ten rok ostro grała w ITF-ach osiągając w nich naprawdę przyzwoite rezultaty i może się pochwalić niezłym bilansem 31-19, przy czym niemal wszystkie pojedynki rozgrywały na nawierzchni twardej. Jej rywalka to 19-letnia Tunezyjka Ons Jabeur, klasyfikowana sporo wyżej - na 184 miejscu. W tym turnieju przebijała się przez kwalifikacje i rozegrała już 10 setów w 4 pojedynkach. Startuje również głównie w ITF-ach, nawet 3 wygrała ale żaden z nich nie odbywał się na nawierzchni twardej. Tunezyjka jest niewątpliwie faworytką tego meczu lecz moim zdaniem różnica w kursach jest zdecydowanie zawyżona a istotne moim zdaniem mogą być zmęczenie Jabeur, która jak wspomniałem rozegrała tutaj już 10 setów przy dwóch Koreanki oraz fakt, że Koreanka gra przed własną publicznością a to jej czwarte podejście do tego turnieju. Liczę, że stać ją przynajmniej na seta po świetnym kursie.

✅ 82

C 511

chemiczny

Użytkownik
Zawody: Hokej - Szwecja SHL 19.09.2013 godz. 19:00
Wydarzenie: Skelleftea (-1,5) - Orebro
typ: 1
Kurs: 1.769
Bukmacher: PinnacleSports
Na dzisiaj dość pewny mecz do postawienia ze szwedzkiej ligi hokejowej pomiędzy obrońcą tytułu hokeistami Skelleftea oraz beniaminkiem Orebro. W szwedzkiej lidze rozegrano już dwie kolejki i pokazały one, że obrońcy tytułu są bardzo dobrze przygotowani do sezonu. Świadczyły o tym również mecze towarzyskie gdzie Skelleftea wygrała wszystkie 8 spotkań jakie rozegrała w sierpniu przed startem ligi. Do tej pory w lidze po dwóch meczach ma dwie wygrane u siebie z Frolundą 3:2 i na wyjeździe z Brynas-em i zapowiada się, że w tym sezonie znowu mogą dominować tak jak w tamtym gdzie ze zdecydowaną przewagą wygrali sezon regularny i później playoffy. Co prawda zwycięstwa w pierwszych kolejkach nie były okazałe, ale kiedy jak nie w pojedynku z beniaminkiem Orebro można pokusić się o wysokie zwycięstwo. Orebro jak do tej pory sensacyjnie pokonało po dogrywce na wyjeździe 3:2 półfinalistę zeszłorocznych rozgrywek Farjestad, ale już druga kolejka i porażka u siebie z innym beniaminkiem Leksand 1:2 pokazała, że musiał to być chwilowy wyskok i Orebro zgodnie z oczekiwaniami będzie średniakiem ligowym co pokazały też mecze sparingowe przed sezonem gdzie zespół grał w kratkę. Właśnie w meczu towarzyskim spotkały się obydwa zespoły w sierpniu i górą na wyjeździe był zespół obrońców tytułu wygrywając 3:1. W tym spotkaniu nie spodziewam się jakiś fajerwerków i dużej liczby bramek.ale uważam 2 bramkowe zwycięstwo gospodarzy i dopisanie kolejnego zwycięstwa do tabeli za pewny typ do którego też zachęcam.

⛔ 100

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS ATP ST. PETERSBURG
Spotkanie: Stakhovsky-Sousa
Typ: DW: 2-0
Kurs: 1,83
Bukmacher: BET 365
Analiza: Stach wczoraj dość szybko po łatwym 2-0 wysłał pod prysznic Verdasco. Dziś zmierzy się z Sosusa, który na weekend grał dla Portugalii w Davis Cup, gdzie 1 mecz przegrał po 5 setowym boju (9-11 w decydującym secie) z Albotem (co biorąc pod uwagę fakt, że grali w Mołdawii na hardzie jakoś można jeszcze wytłumaczyć) a w meczu motał się 4 sety z młodym kosmitą Dubarenco co raczej nie świadczy dobrze o jego formie. Dawno co prawda nie widziałem Sousy w akcji, ale z tego co pamiętam jego sposób grania to nie sądzę, aby w hali miał czego szukać w meczu ze Stachem (stylowo zupełnie mu nie pasuje). Hala bowiem, zważywszy na styl grania Stacha jest dla niego &quot;królestwem&quot;, gdzie może stosować w graniu szybkie płaskie piłki, umiejętne operowanie slajsem i wycieczki do siatki. Kwintesencją stylu grania Stacha był mecz (życia chyba) z Rogerem na Wimbledonie, choć zdaje sobie sprawę, że akurat tam wspiął się na wyżyny (ale jednocześnie to sprawiło, że Roger wyglądał przy nim bezradnie - a to dobrze świadczy o Stachu, czego nie zmienia nawet fakt, że Roger znajduje się już na równi pochyłej). Tak więc reasumując, jeżeli się nie wydarzy nic niespodziewanego (przykład wczorajszy mecz Mestach, która miała wygrać 2-0 a okazało się, że nie była top fit i skreczowała) spodziewam się szybkiego i łatwego zwycięstwa Staśka.

⛔ 100

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie- Jagielonia
Typ: wygra Podbeskidzie w przypadku remisu zwrot ( 1 DNB)
Kurs: 2.00
Bukmacher: WiliamHill

Kursy wystawione na ten mecz oraz to jakie są Ich tendencje ( kurs na zwycięstwo Podbeskidzia rośnie a spada na Jagielonie ) mówią niby wszystko. Tylko że na pewno nie mają One nic wspólnego z realiami a raczej z ostatnim wynikiem jaki osiągnęła Jaga przeciwko Ruchowi Chorzów czyli wygranej 6-0.
Na początek przedstawię prawdopodobne składy:
Podbeskidzie: Rybansky - Sokołowski, Pietrasiak, Telichowski, Górkiewicz - Łatka, Sloboda - Bujok, Iwański, Jagiełło - Wodecki.
Jagiellonia: Słowik - Tosik, Pazdan, Baran, Straus - Bandrowski, Grzyb - Plizga, Gajos, Quintana - Balaj.
Podbeskidzie osłabione brakiem B.Konieczny ( można rzec lider drużyny), Richarda Zająca i Damianem Chmielem ale możliwe że zobaczymy nowy nabytek drużyny Macieja Iwańskiego. Jagielonia praktycznie bez osłabień. Komentując ostatnie zwycięstwo Jagieloni, powiem krótko. gratuluje bo wygrać 6-0 to jest sztuka, ale &quot;jedna jaskółka nie czyni wiosny&quot; szczególnie że wiadomo o kłopotach Ruchu Chorzów (pomimo wszystkiego i tak ta drużyna dzielnie walczy). Zwycięstwo to również ukazuje potencjał w ofensywie Jagieloni. D.Quantiny rozegrał świetny mecz no i jest też w składzie B.Balaj mający już na kącie 5 bramek. Należy jednak pamiętać że ta drużyna po dobrym początku wygrana 1-0 z Zawiszą i wygrana 3-2 ze Śląskiem Wrocław w 4 kolejnych meczach zdobyła tylko 2 pkt. porażka z Lechią 2-0 z Pogonią 3-2 i dwa remisy z Widzewem oraz Wisłą. Czyli nie jest tak różowo jak by mógł wskazywać na to ostatni wynik. Czy więc dzisiaj na pewno są takim mocnym faworytem tego meczu ?? Ja twierdze że NIE. Podbeskidzie zajmuje obecnie 11 miejsce w tabeli czyli jest w hierarchii ligowej niżej od Jagiellonii ale porażek zaliczyła tyle samo co Jagiellonia czyli 2, plus do tego cztery remisy i jedno zwycięstwo. I faktem do podkreślenia jest to że punkty traciła tylko z drużynami z I i II miejsca w tabeli czyli Legia Warszawa i Górnik Zabrze. Jest to ekipa która może dzisiaj pokusić się o zwycięstwo a już w najgorszym wypadku o remis. A kurs na &quot;bezpieczny&quot; zakład DNB jest na tyle wysoki że postanowiłem skorzystać. Chociaż muszę przyznać że nie lubię typować spotkań z takich lig jak Ekstraklasa, Premier League, Seria A, Primeria Division czy Bundesligi. Zobaczę dzisiaj czy moja nie chęć jest słuszna:razz:

⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Metz
???? Mahut N. - Seppi A.
Seppi A. -1 gem ::: 1,92 ::: Pinnacle ::: 3/10

Seppi gra na hali dość dobrze, poprzedni sezon w tym okresie bardzo udany. Finalista Metz, Moskwy, dwa dobre ubiegłoroczne wyniki z hal. Jakoś nie sądzę by Włoch w tym meczu musiał się sporo napocić, na US Open pokazał się z dobrej strony. O Francuzie nie ma co pisać, bo oprócz dobrych wyników na trawie w tym sezonie nie pokazał zupełnie nic. Francuz w tym sezonie bardzo mało gra, a jak już gra to startuje w jakiś Challengerach. Jego bilans z kwalifikacji i turniejów niższej rangi niż ATP to 3:9 nie licząc trawy.

⛔ 100

machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy
Spotkanie: Frankfurt - Bordeaux
Typ: 1
Kurs: 1.80
Bukmacher: unibet
Godzina: 19:00
Nie będę dzisiaj się rozpisywał, powód typu jest prosty - do Frankfurtu trener Bordeaux nie zabrał:
Mariano D(5/0), L. Sané D(4/0), M. Planus D(2/0), L. N&#39;Guémo M(4/0), H. Saivet F(5/1) i H. Sacko (4/0).
Francuzi lekko olewają spotkanie dając odpocząć aż tylu podstawowym zawodnikom, 3 zmiany w defensywie i brak dwóch podstawowych napastników na pewno nie wpłynie pozytywnie na zgranie.
Niemcy dodatkowo są w dobrej formie, w ostatniej kolejce wygrali z Werderem na wyjeździe 3-0. Dzisiaj zagrają identycznym składem z tylko jedną zmianą na lewej obronie kontuzjowanego Oczipke zastąpi Djakpa. Oprócz Oczipki kontuzjowani są: P. Schwegler M(3/0) i 3 młodych niełapiacych się do pierwszego składu zawodników. Przewidywany skład Frankfurtu:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Djakpa - Russ - Aigner, Rode, Barnetta, Inui - Kadlec.
Stawiam na Niemców którzy podchodzą do LE poważnie i dzisiaj interesują ich tylko 3 punkty.

✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom