>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 19.05.2021 (środa)

Status
Zamknięty.
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Dania Superliga
Godzina 20:00
Spotkanie : FC Kopenhaga : FC Midtjylland
Typ : czerwona kartka
Kurs : 4.03
Bukmacher : Totolotek

Dwie kolejki do zakończenia sezonu i dla gości to niezwykle ważne dwie kolejki , dwie ostatnie kolejki w ich wykonaniu to zaledwie 1 mały punkt a na dodatek Brondby nie wykorzystało szansy i poległo w DERBACH Kopenhagi bo gdyby to spotkanie wygrali do oni byli by liderem tak więc dla FC Midtjylland jest to kolejna szansa aby w tym sezonie obronić tytuł mistrzowski , mają tylko 2 punkty więcej od Brondby i dziś konieczne są 3 punkty , nie będzie lekko ale walczyć trzeba , liczę więc na walkę o każdą piłkę i mnóstwo fauli , kartki również powinny się posypać tym bardziej że sędzią jest Jörgen Daugbjerg Burchardt , w tym sezonie sędziował 12 meczy i pokazał 60 żółtek 3 czerwone i 5 karnych czyli średnia kartek powyżej 5 , sędziował już meczy FC Midtjylland w tym sezonie kiedy to grali w Kopenhadze ale z Brondby i w meczu wtedy FC Midtjylland wygrało 3:2 a kartek żółtych było 9 z czego za dwa żółtka czerwona dla Brondby , FC Midtjylland juz trochę tych czerwieni w tym sezonie załapało , w tym meczu nie wystąpi lewy obrońca Paulinho który właśnie pauzuje za czerwona tak więc myslę że jak mecz nie ułoży sie po myśli FC Midtjylland to i nerwy mogą zrobić swoje , tak czy siak mecz wart zagrania na czerwień !

303

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +446
shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP - Lyon
Godzina: 15:50
Spotkanie: Majchrzak - Chaczanow
Typ:
Chaczanow
Kurs: 1.47
Bukmacher: STS
Analiza:
Pojedynek na nawierzchni ziemnej w Lyonie pomiędzy Majchrzakiem (ATP: 129) a Chaczanowem (ATP: 26). Rosjanin nie miał ostatnio dobrej serii na nawierzchni ziemnej ale mierzył się on też ze zdecydowanie wyżej notowanymi rywalami niż Polak. Bowiem ciężko porównywać Majchrzaka do Carreno-Busty, Norrie'ego, Nishikori'ego czy Delbonisa. Są to zawodnicy z pierwszej pięćdziesiątki światowego rankingu. Chaczanow na pewno odpuściły sobie turniej we Francji, gdyby we wcześniejszych turniejach miał więcej szczęścia w losowaniu i pograł sobie coś w nich coś więcej. Zgoła widać, że nie jest to ulubiona nawierzchnia Chaczanowa ale w pojedynku z Majchrzakiem stawiałbym zdecydowanie na Rosjanina. Polak musiał przechodzić przez kwalifikacje do tego turnieju, gdzie pokonał Broady (ATP: 145) oraz Giannessi (ATP: 160). W pierwszej rundzie turnieju głównego pokonał Sousę (ATP: 110). Chaczanow z kolei w pierwszej rundzie pokonał Bonzi'ego 1:2. Po gładko wygranym pierwszym secie zaczęły się problemy Rosjanina i chyba za bardzo się już rozluźnił i potem bardzo się męczył w tym pojedynku. Jednak koniec końców udało mu się odnieść zwycięstwo pomimo nie zbyt dobrej gry i liczę, że dzięki temu zwycięstwu odbudował swoje morale i dziś pokarze już zdecydowanie lepszy tenis, zbliżony do swojego optymalnego poziomu.

47

Otrzymane punkty reputacji: +303
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Białoruś
Godzina: 17:30
Spotkanie: Isłacz Mińsk vs Witebsk
Typ: BTTS + powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.55
Bukmacher: STS
Analiza:

Już dzisiaj finaliści Pucharu Białorusi rozpoczynają swoją kolejkę ligową, ponieważ w niedzielę odbędzie się finał. Muszę przyznać, że lubię grać BTTSy gdy występuje Isłacz, ponieważ jest to wesoło grająca ekipa. Kurs bardzo wysoki na połączenie z overem, a spowodowane to jest zapewne underowym Witebskiem. Nie mniej jednak goście w delegacjach grają bardziej otwarty futbol niż u siebie, a ostatnie wyniki dają nadzieję na ciekawy pojedynek w stolicy. U gospodarzy wyróżnia się kapitan zespołu, a więc Dmitri Komarovski, który jak nie zdobywa goli to asystuje. Prawdziwy lider Isłacza, który zapewne dzisiaj zacznie mecz na ławce rezerwowych z powodu rotacji przed najważniejszym starciem w niedziele. Nie mniej jednak jego wejście zapewne ożywi poczynania stołecznych, ale i po drugiej stronie mamy kilka indywidualności. Na dobre rozkręca nam się Ruslan Teverov i ciekawy jestem jak tym razem się spisze. Liczę na klasycznego BTTSa oraz over goli i mam nadzieję na ciekawy pojedynek w Mińsku.

100

M 65,9K

mariobros

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premiership
Godzina: 19.00
Spotkanie, Newcastle -Sheffield Utd.
Typ, Newcastle h 0-1/X inaczej mówiąc po polsku Newcastle ma wygrać 1 golem
Kurs,3,75
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Newcastle przebudziło się na koniec sezonu ostatnie 5 spotkań 2-1-2,ale z jakimi przeciwnikami- remis z Liverpoolem na wyjeżdzie i wygrane z WHU I Lesterami.W ostatnim co prawda przegranym meczu z M.C. strzelili 3 gole.
To czemu taka skromna wygrana?/
,,The Blades,,mimo,że wiadomo było dawno,że spadną z ligi wygrali ostatnio z walczącym o puchary Evertonem na wyjeździe 1-0 i całkiem niedawno pokonali Brighton też 1-0.
Reszta meczy w ich wykonaniu wygląda marnie 28 przegranych meczów w sezonie,bramki19-62.
Do postawienia takiego typu skłoniło mnie to,że 16 z przegranych spotkań przegrali tylko 1 golem.
Sroki wystąpią wreszcie przed własną publicznością i bedą chciały wygrać najmniejszym nakładem sił.

275

Otrzymane punkty reputacji: +421
kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis - ATP Challenger Oeiras
Godzina: 17:30
Spotkanie: Coria - Elias
Typ:
Coria wygra swoj pierwszy gem serwisowy? NIE
Kurs: 4,65
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Faworytem tego spotkania wedlug bukmacherow jest Coria. W mojej opini jest to sytuacja niezrozumiała, jak dla mnie Elias jest zawodnikiem lepszym, a w dodatku gra u siebie w Portugalii. Coria zaś jest pod formą, a jego dyspozycja serwisowa jest bardzo słaba, stąd mój typ. W pierwszej rundzie wygrał z Molcanem, ale w peirwszym secie został przełamany aż 3 razy, w tym w pierwszym swoim gemie serwisowym. W drugim secie został przełamany 2 razy, a mimo to wygrał seta i finalnie całego seta bo o dziwo w 3 secie nie dał się przełamać ani razu. Elias w pierwszej rundzie wygrał z Cressy dość pewnie, serwis stracił tylko raz, a w tie breaku pokazał chłodną głowę. Według mnie Elias jest w lepszej dyspozycji i dzisiaj, to spotkanie wygra. Kurs na zwyciestwo też jest fajny, ale decyduje się na o to taki typ, gdyż Coria w mecz wchodzi przeważnie średnio.

365

Otrzymane punkty reputacji: +493
lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Fortuna 1. liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Termalica Brukbet Nieciecza - Chrobry Głogów
Typ:Termalica EH (-1,0)
Kurs: 2,85
Bukmacher: etoto

Analiza: kilka argumentów skłania mnie do typowania tego meczu:

1) dobra forma gospodarzy, co prawda gorsza niż przed przerwą COVID, ale jednak nadal sytuuje ich w czołówce. Nie przestraszają mnie nieco lepsze statystykiu gości z powodów, które podam niżej. Opinię o formie obu formułuję na podstawie tabeli formy, gdzie gospodarze są na 5. miejscu, a goście na 4.,
2) własny stadion jest oczywistym atutem Termaliki, która jest głównym kandydatem do awansu do Ekstraklasy. To zresztą najsilniejsza drużyna domowa w tej lidze, gdy goście należą do średniaków zarówno w tabeli wyjazdowej, jak i głównej.
3) gospodarze zagrają bez podstawowego środkowego obrońcy Putivtseva, a goście bez podstawowego prawego obrońcy - Ilków-Gołąba. Ich absencje mają dla obu ekip znaczenie również w kontekście ofensywy, bo obaj strzelili dotąd 4 gole.i zaliczyli po 2 asysty. Nie mam wiedzy o innych absencjach, bo polskie kluby niestety słabo informują o problemach kadrowych,
4) wszystkie formacje Termaliki są mocniejsze od odpowiadających im formacji Chrobrego. Nie mam wątpliwości, że ofensywnie ustawiony zespół Termaliki zdominuje mecz z defensywnie ustawionymi gośćmi. Chrobry będzie bronił dostępu do własnej bramki i liczył na kontrataki. Zapewne kilka groźnych wyprowadzi, ale mam wątpliwości, czy będą w stanie być skuteczni. Bardzo pouczający dla mnie był mecz Chrobrego na własnym boisku przeciwko broniącemu sie przed spadkiem Zagłębiu. Przedostatnie w tabeli Zagłębie zdominowało ten mecz i tylko indolencja strzelecka gości z Sosnowca nie pozwoliła im wywieżć co najmniej remisu, ale raczej zwycięstwa.
5) gdy Chrobry straci pierwszą bramkę, to siłą rzeczy odkryje się. W zależności do tego, jak szybko to się stanie zbudowany zostanie odpowiednio wysoki rezultat. To tym bardziej prawdopodobne, że Chrobry być może przyjedzie tutaj z marzeniami o zwycięstwie, które podtrzymałoby ich niewielkie szanse na awans do play-offów.

Podsumowaniec: lider ma okazję powiększyć swoją przewagę nad goniącymi go rywalami. Chrobry to w miarę bezpieczny przeciwnik do punktowania. Ma ograniczony potencjał kadrowy i jest bardzo cofnięty, skupiony na defensywie. Grę w ofensywie opiera na kontrataku. Gospodarze mają duży potencjał ofensywny i jeśli tylko nie dopuszczą do groźnych kontrataków, to powinni wygrać mecz zdecydowanie. Nie mam wątpliwości, że Chrobry osiąga wiosną wyniki ponad swój stan. Doceniam robotę trenera Djurdżevica , ale w mojej opinii tutaj fartu nie będzie. Stawka umiarkowana - 4/10 jednostek.

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia
Godzina: 21:15
Spotkanie: Burnley - Liverpool
Typ: Poniżej 3.5 gola
Kurs: 1.95
Bukmacher: fortuna
Goście grają o udział w Lidze Mistrzów stąd Kurs na nich bardzo mizerny. Niestety dla Liverpoolu przystąpią do tego meczu mocno osłabieni bez kilku podstawowych zawodników. Burnley mimo że zajmuje odległe 17 miejsce tuż nad strefa spadkową to mają 11 pkt przewagi na Fullhamem i są pewnie pozostania w Premier League. Tak się składa że gospodarze to mocno underowa drużyna która na 36 spotkań miała tylko 9 meczów w których padło minimum 4 gole. Burnley doskonale zdaje sobie sprawę jak zmotywowani do tego spotkania wyjdą goście ale w pamięci mają ostatni ligowy mecz w którym przegrali u siebie z Leeds aż 0:4. Wchodzę dziś w scenariusz w którym nie padnie więcej niż 3 gole, duże prawdopodobieństwo zwycięstwa gości ale przecież nie muszą znokautować rywali jakimś hokejowym wynikiem.

95

Otrzymane punkty reputacji: +278
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Włochy, Puchar Włoch
Godzina: 21:00
Spotkanie: Atalanta - Juventus Turyn
Typ: Juventus i powyżej 2,5
Kurs:
3,95
Analiza:

Ja dziś stawiam w sumie na przekór samego siebie. Atalanta w bardzo dobrej formie, wygrywają mecz za meczem od kilku kolejek w tym wygrana z Juventusem 1:0 i tym samym zajmują 2 miejsce w lidze i mają już zapewniony występ w lidze mistrzów. Tego natomiast o Juventusie nie można powiedzieć, zajmują dopiero 5 miejsce i muszą liczyć w ostatniej kolejce na swoją wygraną i wpadkę albo Milanu albo Napoli. Juventus jest ewidentnie pod formą nawet wygrana 3:2 z Interem tego nie zmieni chociaż w drużynie może coś tam ruszyło bo było to naprawdę bardzo ważne dla nich zwycięstwo.
Dla Juventusu ten sezon jest zupełnym rozczarowaniem wpadka w lidze mistrzów i odpadnięcie w 1/8 z Porto no i 5 miejsce na ten moment w lidze i tylko walka o miejsce 4 dające prawo gry w lidze mistrzów.
Dla trenera A. Pirlo jak i dla samych zawodników ten mecz jest ostatnią szansą na jakikolwiek Puchar w tym sezonie a wiadomo, że finał rządzi się swoimi prawami... forma dnia itd.
Myślę, że bramek również możemy się spodziewać bo obrona Juventusu wołała ostatnio o pomstę do nieba, tracą praktycznie gola w każdym meczu.
Jednak uważam, że na pewno stać Juventus na zwycięstwo.

295

Otrzymane punkty reputacji: +300
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - Premier League
Spotkanie: West Brom - West Ham
Typ:
Over 3.5
Kurs: 2.5
Bukmacher: Lvbet
Analiza:

Mecz o nic ale jednak z kibicami,West Brom mimo że spadł a West Ham też już ligi mistrzów nie wywalczy więc obie drużyny grają dzisiaj o pietruszkę.
Myślę że po ponad roku bez kibiców gospodarze dzisiaj godnie się z nimi przywitają zostawiając serce na boisku,West Ham z koleji nie pozwoli sobie na jakieś srogie lanie od spadkowicza,myślę że żadna drużyna się tutal remisem nie zadowoli i możemy być świadkami kilku bramek.
Jesse Lingard walczy o powołanie na Euro ale też o transfer do lepszego klubu po sezonie. Gracze gospodarzy też kuszą inne kluby premier league i mogą sobie zapracować na transfer.
Diangana czy Pereira prawdopodobnie odejdą bo pomimo że klub spadł obaj wypadli dobrze i błyszczą na tle swoich kolegów z drużyny.
Zapomniałem dodać że gospodarze aż do końca walczyli z Liverpoolem w niedzielę przegrywając dopiero po golu w 95 minucie.
Żadna z drużyn nie chcę żeby ten mecz skończył się bez bramek,dlatego idę w conajmniej cztery.

150

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
Otrzymane punkty reputacji: +194
oracle45 1,4K

oracle45

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja-Puchar
Spotkanie: Monaco-PSG
Typ: Monaco lub X i obie strzelą
Kurs: 2.85
Bukmacher: Betclic
Analiza:

1.Finał Pucharu Francji trzeciej z drugą drużyną Ligue1 zapowiada się na wyrównane spotkanie. Jednak PSG osłabione brakiem kilku czołowych piłkarzy(m.in.Neymar,Kimpembe,Veratti,Kurzawa) będzie musiało stawić czoła dobrze zorganizowanemu zespołowi Monaco w defensywie, które wyjdzie bez osłabień.
2. Oba spotkania w lidze wygrane przez Monaco 3:2 dom i 2:0 wyjazd dają na pewno niewielki handicap psychologiczny drużynie z księstwa.
3.Mecze bezpośrednie obfitują w gole, w 4/5 ostatnich obie strzeliły, w 13/15 przynajmniej 3 gole. Obie dryżyny maja kim straszyć w ofensywie.
W półfinale PSG dopiero po karnych(bez dogrywki) awansowało, gdzie po 90min, było 2:2. Spodziewam sie ,że dobrze poukładna w defensywie drużyna Monaco jest przynajmniej w stanie strzelić 1 gola przeciętnej i osłabionej defensywie PSG i powalczyć nawet o pełną pulę w regulaminowym czasie, a w najgorszym przypadku doprowadzić do dogrywki. Jeśli Montpelier dało radę wyciągnąć 2:2, to Monaco tym bardziej.
2:2

100

fullmax 161,9K

fullmax

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nozna, Włochy Puchar
Godzina: 21:00
Spotkanie: Atalanta Bergamo - Juventus Turyn
Typ: Atalanta i over 2.5 gola w meczu
Kurs:
3.45
Analiza:
Finał Coppa Italia i pojedynek pomiędzy Atalantą, a Juventusem. Ja wprost przeciwnie do kolegów idę w stronę teamu z Bergamo. Zespół z Bergamo przystępuje do tego finałowego starcia w bardzo dobrych nastrojach. Przede wszystkim Atalanta w kwietniu pokonała u siebie w Serie A Juventus 1:0 przerywając fatalną passę z tym rywalem (24 porażki i 8 remisów). Dodatkowo Atalanta przystępuje do tego finału patrząc z góry na rywala z ligowej tabeli i to się nie zmieni bo maja lepszy bilans dwumeczu z Juve. Kolejny fakt za graczami z Bergamo to fakt, że to starcie zostanie rozegrane na Mapei Stadium, gdzie w poprzednich latach właśnie zespół Gian Piero Gasperiniego rozgrywał swoje mecze w europejskich pucharach, tak więc murawa tez po stronie Atalanty. Juventus ma szansę jeszcze na 'czwórkę" w lidze, ale będzie musiał wygrać w Bologni i liczyć na korzystne rozstrzygnięcia w innych meczach. Dzisiaj pewnie będą chcieli ratować sezon poprzez zdobycie Pucharu, ale w obecnej formie Atalanta to bierze. Myślę, że bramki padną po obu stronach z tym że jedną więcej zdobędzie ekipa z Bergamo.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom