Dyscyplina: Snooker - Players Championship
Godzina: 20:00
Spotkanie: Shaun Murphy - Kyren Wilson
Typ: Shaun Murphy
Kurs: 1.76
Bukmacher: LvBet
Analiza:
Na poniedziałek chciałbym zaproponować zakład na mecz Snookera. Zaczynamy nowy turniej i tym razem jest to Players
Championship, gdzie udział bierze 16 najlepszych zawodników z listy jednorocznej. I tak z numerem jeden rozstawiony jest Ronnie O'Sullivan, a dwójką Mark Williams. Praktycznie w każdej fazie, obojętnie jaki by to nie był mecz - mógłby potencjalnie być finałem prawie każdego innego turnieju. Dzisiaj rozpocznie turniej jedna z dwóch par, jaką tworzy Shaun Murphy oraz Kyren Wilson. Dwaj Anglicy można powiedzieć w formie, którzy solidnie grają i stanowią przeszkodę tym najlepszym. Ja jednak dzisiaj pójdę w stronę tego teoretycznie faworyta, czyli Murphy'ego. Zawodnik potrafi budować wysokie brejki, a jeśli da mu się troszkę swobody - wykorzysta to w 100% i już stołu nie odda. Do tego ostatnio dużo odpoczywał, bo odpadł w pierwszej rundzie Welsh Open, do Gibraltaru ani Rumunii nie pojechał - więc jest idealny czas aby zaatakować i zagrać z bardzo dobrymi rywalami przed jeszcze większym zbliżającym się wielkimi krokami turniejem (mam na myśli Mistrzostwa Świata). System rozgrywek można powiedzieć jest sprzyjający, bo do 6-ciu wygranych. Murphy ostatnio doszedł do ćwierćfinału World
Grand Prix, półfinału German
Masters, a w turnieju w tym samym systemie i to bardzo znaczącym (UK Champinship) do finału przegrywając z O'Sullivanem (finał oczywiście grany do 10-ciu - wynik 10:5). Kilka tygodni wcześniej w turnieju Champion of Champions pokonał wspomnianego Ronniego i to w finale, tym samym wygrywając cały turniej. Jeśli chodzi o Kyrena - jest bardzo niebezpieczny i tak na prawdę nie lubię typować meczów z Jego udziałem. Potrafi wygrać z Trumpem 4:2 (Romanian
Masters), a też przegrać 5:0 z Ryanem Day będąc potencjalnym faworytem meczu. W Gibraltar Open doszedł do ćwierćfinału praktycznie bez problemów (pokonał po drodze Joyce'a 4:1, Wellsa 4:1 czy Matt'a Selta 4:0), a w samym ćwierćfinale przegrał 4:0 z Walkerem. W Welsh Open odpadł w 1/8 finału z Nopponem (wynik 4:0), a wcześniej znowu pewne wygrane 4:0 z Rorym McLeodem czy 4:1 z Milkinsem . Bliski był triumfu w Mastersie, ale ostatecznie uległ Allenowi 10:7 w finale. Więc tak te jego mecze są na prawdę niekiedy dziwne, dlatego myślę, że na nieco dłuższym dystansie Murphy sobie z młodszym Anglikiem poradzi. Bezpośrednio mierzyli się już 5 razy, gdzie 3:2 w meczach na korzyść Shaun'a, choć mecze te były takie "byle jakie". Dobry kursik znalazłem na Lv Bet - 1.76, a same spotkanie zaczyna się o 20:00. Powodzenia!
76