>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 19.03.2015 (czwartek)

Status
Zamknięty.
unthinkabl3 277

unthinkabl3

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - LE
Godzina: 19:00
Spotkanie: AS Roma - Fiorentina
Typ: 2
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Liczę że Roma przegra, bo w chwili obecnej gra antyfutbol!!! Spece od remisów, a nawet w ostatni weekend przegrali na własnym stadionie, żenada. W lidze są już spaleni. O &#39;Scudetto&#39; mogą zapomnieć. o drugim miejscu też, gdyż czują na plecach oddech Napoli. Masa błędów w defensywie (pokazuje to druga stracona bramka przeciwko Sampdorii w ostatnim meczu), zerowa skuteczność.. Nie widzę żadnej podstawy aby dzisiaj Rzymianie zaprezentowali się z dobrej strony.
Fiorentina gra bardzo dobrze, w ostatnim meczu ligowym pokonali na własnym boisku AC Milan i są na 5. miejscu w tabeli Serie A.
Na ten mecz jest wiele typów tutaj, jednak nie widze tutaj żadnych podstaw na wygraną Romy, oni są po prostu w olbrzymim dołku. Powodzenia!
✅300

Otrzymane punkty reputacji: +7
tip4you 420

tip4you

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - LE
Spotkanie: AS Roma-Fiorentina (1-1)
Typ: Obie strzelą
Kurs: 1,9
Analiza:
Ciekawe mecze w LE dzisiaj. Na tapetę biorę mecz AS Roma-Fiorentina (1-1).
Pierwszy mecz dość wyrównany, sporo kartek. AS Roma grała ostatnio mecz z Sampdoria przegrała go 0:2. Fiorentina z Milanem 2:1 w rezerwowym składzie.
Dzisja też ciężki mecz. Jednego się tylko martwię, bramkarza Romy Skorupskiego, tak się zastanawiam, albo zostanie bohaterem tego meczu, albo będzie jakaś gafa i Roma przegra.
Ja skuszę się do typu obie strzelą a wynik obstawiałbym na 2:1 lub 1:2.
Dzisiaj króciutko.
Pozdrawiam.
⛔100

4859 3

4859

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Polski
Godzina: 16:00
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko-Biała vs Piast Gliwice
Typ: 1
Kurs:
2.2
Bukmacher: BetClic
Analiza:
Witam. Dziś proponuję rewanżowy mecz ćwierćfinału Pucharu Polski pomiędzy Podbeskidziem Bielsko Biała, a Piastem Gliwice. Pierwsze spotkanie w Gliwicach zakończyło się wynikiem 2:1 dla &quot;Górali&quot; i myślę, że dziś spokojnie awansują oni do półfinału krajowego pucharu.
Podbeskidzie ma w tym roku sporego pecha. Mimo, że grają nieźle to na 6 oficjalnych spotkań wygrali tylko 2. Ostatnie dwa mecze to szalone remisy odpowiednio z Koroną i Górnikiem Zabrze. Warto podkreślić, że w obu spotkaniach &quot;Górale&quot; byli w bardzo trudnej sytuacji, a mimo wszystko udało im się wywalczyć jedno oczko. W pierwszym meczu w Gliwicach Podbeskidzie zwyciężyło 2:1, a przecież na stadionie Piasta wcale nie jest łatwo zdobyć komplet punktów. Przekonała się o tym m.in. Legia. Leszek Ojrzyński na pewno zrobi kilka zmian w składzie, ale niekoniecznie muszą one odbić się negatywnie na jakości gry gospodarzy, bowiem kadra Podbeskidzie mimo wszystko nie jest tak wąska jak mogłoby się wydawać. Zawodnicy tacy jak Horoszkiewicz czy też Demjan (albo Korzym) spokojnie powinni poradzić sobie na tym poziomie. Dzisiejszy mecz może także zapisać się na kartach historii Podbeskidzia, bowiem awans sprawi, że &quot;Górale&quot; osiągną najlepszy wynik w historii ich startów w krajowych pucharze.
Piast z kolei kompletnie zgubił formę. W tym tygodniu pożegnano trenera Garcię, a jego miejsce zajęło dwóch dotychczasowych asystentów. Nie sądzę aby jakoś szczególnie zreformowali oni skład i przestawili Piast nagle na zwycięskie tory. Porażka w Gliwicach sprawia, iż do awansu potrzebują oni wyniku przynajmniej 2:0. Myślę, że sprawi to, iż większość podstawowego składu nie zagra, ponieważ trenerzy na pewno mają świadomość, że w niedziele czeka ich piekielnie trudny wyjazd do Kielc na spotkanie z tamtejszą Koroną. Ponadto warto podkreślić, że o ile w Gliwicach piłkarze Piasta radzą sobie dosyć dobrze, to w spotkaniach wyjazdowych kompletnie sobie nie radzą. Na 12 wyjazdowych meczów w Ekstraklasie Piast wygrał tylko 2. W ostatniej kolejce przegrał on 1:3 na wyjeździe z Cracovią Kraków, co najlepiej oddaje ich obecną formę.
Według mnie kurs sprawia, że warto zagrać na Podbeskidzie. Mimo, że w obu drużynach na pewno będzie wiele zmian to jednak wydaje się, że gospodarze powinni poradzić sobie z ekipą gości. Ja osobiście postawiłem na zwycięstwo Podbeskidzia przynajmniej dwoma golami. Kuszący wydaje się także typ over 2.5, a nawet 3.5 goli, ponieważ spotkanie dostarczyć kilku goli.
Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych!
✅120

A 30,4K

atr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rumunia
Godzina: 15:00
Spotkanie: Gaz Metan Medias - CFR Cluj
Typ: over 3.5
Kurs: 4.60
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Na zakończenie 22 kolejki rumuńskiej ligi spotkają się 2 kluby które sąw strefie spadkowej ale tylko gospodarze zawdzięczają taką pozycję swojej słabej grze. Goście gdyby nie 24 punkty kary byliby na 6 miejscu i walczyliby nie o utrzymanie a o europejskie puchary. Żadna z drużyn nie może zaliczyć ostatnich tygodni do udanych - w ostatnich 4 kolejkach oba kluby zdobyły 3 punkty .... łącznie. Teraz szczególnie goście nie mają już nic do stracenia - aby odrobić 13 punktów straty muszą wygrać większość pozostałych meczów.
W ubiegłym roku w obu meczach między nimi zdobyto co najmniej 4 bramki.
⛔100

J 76

jarmool96

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina: 21:05
Spotkanie: Ajax v Dnipro
Typ: Zdobywcy goli- Arkadiusz Milik
Kurs: 2.37
Analiza:
Dzisiejszy mecz pomiędzy Ajaxem Amsterdam a Dnipro Dniepropetrowsk na pewno będzie opiewał w emocje oraz duże zaangażowanie z obu stron. W pierwszym meczu na ukraińskim stadionie padł wynik 1-0 dla gospodarzy. Nie było to może wielkim zaskoczeniem, lecz wydaję mi się, że większość kibiców futbolu spodziewało się lepszej postawy zawodników Ajaxu. Tajemnicą nie jest, że holenderscy zawodnicy w najlepszej formie nie są. Świadczy o tym właśnie mecz z Dnipro z przed tygodnia. Mylący może być również fakt wysokiego zwycięstwa w dwumeczu nad Legią, która mimo wielu dogodnych okazji nie potrafiła sprostać zawodnikom Ajaxu i odpadła z rozgrywek Ligi Europy. Wydaję mi się również, że ten mecz zawodnicy Legii przegrali w głowach, marka Ajaxu na scenie Europejskiej (mimo ostatnich chudych lat w pucharach) wciąż jest wielka i właśnie to między innymi było powodem klęski Warszawskiej drużyny. Przejdźmy do sedna. Arek Milik po krótkim rozbracie z meczami oraz treningami powrócił do składu ekipy z kraju tulipanów. Pierwszym rozegranym meczem po kontuzji było właśnie spotkanie z Dnipro. Milik zagrał bardzo przeciętnie, wydawało się, że coś jest nie tak, piłka już nie znajdywała go w polu karnym tak jak było dotychczas. Holenderscy dziennikarze uznali Arka za najsłabszego zawodnika tego meczu. Jednak on nie załamał się i można powiedzieć, że słabe opinie na temat jego występu były dla niego &#39;motywatorem&#39;. W meczu rozegranym 3 dni po wyjazdowym spotkaniu z Dnipro strzelił 2, bardzo ważne gole. Tego dnia cała drużyna Ajaxu zagrała bardzo dobrze, a Milik znowu był motorem napędowym ofensywy. Moim zdaniem można stwierdzić, że wciąż młody zawodnik powoli wraca do poziomu prezentowanego na początku sezonu. Ważną kwestią jest również wielka chęć awansu do dalszej rundy zawodników Ajaxu. Wynik pierwszego meczu nie jest zły, i może pozwolić im na śmiały atak od początku spotkania. Wydaję mi się, że zawodnicy Franka de Boera wyjdą na ten mecz piekielnie zmotywowani i za wszelką cenę będą chcieli przejść do następnej rundy, w czym na pewno jest w stanie im pomóc Arkadiusz Milik, zdobywając gole. Polak ma świetne statystyki w tym sezonie, dla swojej drużyny strzelił 23 bramki we wszystkich rozgrywkach. Wielkim atutem Ajaxu jest ich stadion, oraz komplet kibiców, którzy na pewno będą głośno dopingować swoją drużynę.
Spodobała Ci się moja analiza? Kliknij &#39;dzięki&#39;.
⛔100

opmihau 89

opmihau

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Słowacja - Extraliga
Godzina: 17:00
Spotkanie: Nitra - Bystrica
Typ: over 5,5
Kurs: 2.10
Analiza: Dziś pod lupę wziąłem spotkanie Nitry z Bystricą, czyli playoffy Słowackiego hokeja. Ostatnio udało mi się złapać kilka meczy na bramki i zmierzam dalej w tym kierunku, zatem do rzeczy, nie za długo i konkretnie. Obie drużyny preferują ofensywny hokej, w którym pada dużo bramek. Można śmiało powiedzieć że seria tych drużyn dopiero się zaczęła, jest 1-0 i pierwszy mecz odbył się wczoraj, Nitra wygrała u siebie 4-2. Nikt dziś nie ma noża na gardle ponieważ wynik tego spotkania jeszcze nikogo nie promuje, więc spodziewam bardzo otwartego hokeja i zdecydowanych ataków Bystricy która na pewno będzie chciała doprowadzić do stanu 1-1 co nie koniecznie musi się jej udać przy niebezpiecznych kontrach Nitry, która jest bardzo groźna na swoim lodowisku. Ostatnie pięć meczy tych drużyn na lodowisku gospodarzy kończyły się następującymi wynikami: 4:2, 8:2, 5:2, 4:6, 3:3 (4:3). Moim zdaniem typ wart gry! Powodzenia! ????
✅110

A 5

adam-wang

Użytkownik
Witam po krótkiej przerwie.
Dyscyplina: Piłka nożna
Liga: Liga Europy
Kto: Inter - Wolfsburg
Godz.: 21:05
Typ; 2
Stawka: 2.70
Buk: bet365
Analiza: Co tu dużo pisać, jedyną przewagą Interu jest gra na własnym stadionie.
Patrząc na grę i ostatni wynik Wolfsburga, można być pewnym ich awansu oraz wygranej w dzisiejszym meczu.
Nicklas Bendtner został oficjalnie Lordem, więc wygraną mają w kieszeni.
Enjoy!
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 1

try-again

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: AS Roma - Fiorentina
Typ: Fiorentina strzeli bramkę
Kurs: 1.48
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Już od dłuższego czasu przeglądam sobie to forum i pomyślałem, że moje typy będą mogły się komuś przydać - więc jestem.
Jest to mój pierwszy typ, więc zaczynam ostrożniej, do rzeczy... Biorę pod uwagę mecz AS Romy z Fiorentiną. Oglądałem pierwsze spotkanie tych drużyn i nie zdziwiłbym się jakby Fiorentina już w nim &quot;zaklepała&quot; sobie awans. Piłkarze Romy bardzo męczyli się tydzień temu, ale zdołali strzelić przypadkową bramkę. W weekend również śledziłem poczynania Fiorentiny, która mierzyła się z Milanem. Wyszli rezerwowym składem, mając na uwadze właśnie dzisiejsze spotkanie, które uznali za ważniejsze - chcą w tym roku namieszać w LE. Mimo tego, że Fiorentina nie grała swoim optymalnym ustawieniem zdołała wygrać z Milanem. Co do dzisiaj... Przy ich teraźniejszej formie oraz słabszej formie romy, to, że goście strzelą chociaż jedną bramkę jest przesądzone.
✅48

M 5

marcingw

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Europejska
Godzina: 21:05
Spotkanie: Ajax - Dnipro
Kurs:1.90
Bukmacher: STS
Analiza:
Po mimo porażki w pierwszym meczu Holenderskiego Ajax, to właśnie oni są faworytem w tym meczu. Pogromca warszawskiej Legii przed meczem rewanżowym jest w wysokiej formie, pokazując wygraną 4:1 w ostatnim ligowym meczu. Dnipro nie powinno im zbytnio przeszkodzić w awansie do kolejnej rundy
Nieregulaminowy bukmacher
⛔100

realadi 241

realadi

Użytkownik
Dyscyplina;Piłka nożna LE
Godzina;21;05
Spotkanie; Ajax-Dnipro
Typ; Ajax zakwalifikuje się
Kurs;2.62
Bukmacher;Bet365
Analiza; wiele już zostało powiedziane jednak nikt nie stawia takiego typu ???? podobnie jak inni uzytkowincy myślę że Ajax da radę awansować ale nie jestem pewien czy wygraja 2 golami więc asekuruje się w razie wyniku 1-0 i ewentualnej dogrywki. ajax u siebie w spotkaniach na arenie europejskiej jest dość mocny nawet jesli forma nie dopisuje...wygrali z Legią ,Apoelem remisowali z PSG przegrali tylko z Barceloną...natomiast Dnipro wyjazdowo w lidze swietnie ale europa to inna sprawa...przegrane z Interem,Copenhagen remisy z St.Etienne,Hajdukiem czy towarzysko z Astrą i Ludogoretsem raczej nie wystarczą na Ajax...Pokonany jedynie Qarabag ale to nie rewelacja( chociaż polskie drużyny nawet tego nie dokonały :p ) myślę że Ajax awansuje po cięzkim meczu 1-0 i karnych...
⛔100

S 182

samgiancana

Użytkownik
Piłka Nożna, Liga Europy
Godz: 19:00
Spotkanie: Dynamo K. - Everton
Kurs: 2,0
Bukmacher: bet365
Analiza:
W 1/8 ligi Europy w rewanżowym spotkaniu zagrają ze sobą Dynamo Kijów i Everton. W pierwszym meczu Everton wygrał bardzo szczęśliwie w Anglii 2-1 i według mnie dzisiaj ostatni przedstawiciel z Wysp Brytyjskich pożegna się z europejskimi pucharami. W poprzedniej rundzie europejskich rozgrywek Dynamo wyeliminowało Guingamp, przegrywając na wyjeździe podobnie jak z Evertonem 1-2, a następnie odrabiając straty u siebie 3-1. W lidze ukraińskiej Kijowianie zmierzają po kolejny tytuł mistrzowski z przewagą 7 punktów przewagi nad Szachtarem. Na własnym boisku są niepokonani, a ich bilans meczy wynosi 7-2-0. Natomiast Everton gra bardzo nierówno. W Lidze Europy dwukrotnie pokonał słabe Young Boys 3-1 i 4-1, ale w lidze angielskiej spisuje się słabo. Obecnie zajmuje dopiero 14 pozycję i ma tylko 6 punktów przewagi nad strefą spadkową. Również ich bilans meczy wyjazdowych nie może imponować, wynosi 3-3-9. Uważam, że w dzisiejszym spotkaniu gospodarze pewnie wygrają i wyeliminują drużynę angielską. Absencje: Dynamo - Belhanda, Makarenko. Everton - McGeady, Hibbert, Oviedo.
✅100

Otrzymane punkty reputacji: +2
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaLiga Europejska
Spotkanie: Roma – Fiorentina
Typ: over 3.5
Kurs: 3.75
Buk: bet365
Godz. 19:00
Analiza:
Jedno jest pewne w tej parze na pewno Włoski przedstawiciel zagra dalej kto będzie tym zespołem Roma czy Fiorentina zadecyduje spotkanie rewanżowe w Rzymie bo wynik pierwszego spotkania remis 1:1 nieznacznie tylko faworyzuje jak na razie ekipę Garcii. Gospodarze zmagają się z ogromnymi problemami w ostatnich miesiąca remis za remisem pozbawiły ich już praktycznie szans na tytuł a tutaj nawet miejsce w pierwszej czwórce to wciąż wielka niewiadoma. Zdecydowanie widać gorszą postawę zespołu w defensywie a ostatnio wręcz tragiczną wystarczy zobaczyć na bramkę straconą w pierwszym starciu a tym bardziej na to co oni wyprawiali w weekend z Sampdorią która wchodziła w pole karne jak w masło. Problem jest i nikt trener ani piłkarze tego nie ukrywają ale właśnie takie starcia pozwalają zespołowi wrócić i odzyskać pewność siebie. Nie ukrywajmy Roma to dalej świetny zespół z wieloma indywidualnościami którzy jedną akcją potrafią zmienić obrót spraw. Zresztą pierwsze starcie przy wyraźnej przewadze gospodarzy mogło się zakończyć ich zwycięstwem bo właśnie dwa razy pokazali tą swoją szybką i kreatywną grę, nie udało się wygrać bo karny to jeszcze nie bramka. Trener gości na pewno zdaje sobie z tego sprawę że musi tutaj szukać wariantu ofensywnego nie tylko ze względu na wynik pierwszego starcia ale także na fakt że w tej chwili to najlepsza broń na wicemistrza Włoch (sami też asami w grze destrukcyjnej nie są). Fiorentina w 2015 roku może się zdecydowanie podobać, zresztą jest to za kadencji Montelli zespół grający odważny futbol do przodu z tą różnicą aktualnie że robią to jeszcze lepiej i pewniej – duża kreatywność w drugiej linie to ich główny atut, który co ważniejsze potrafią wykorzystywać.
⛔100

dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
vs.

Inter - Wolfsburg
Piłka nożna, LE
Godzina 21:05
Typ : 1X
Kurs : 1,48
Bet365
Inter podobnie jak Ajax musi odrabiać straty z pierwszego meczu. Jeśli ktoś tego meczu nie oglądał, 3:1 wygląda na mecz dość gładko i przyjemnie wygrany przez Wilki, ale tak nie było. Inter grał przede wszystkim mądrze taktycznie, w obronie i drugiej linii, wiadomo, że parę razy piłkarze Wolfsburga uciekli, ale ogólnie spisywali się dobrze. O wyniku zaważyły błędy Carrizzo, który jest obwiniany przy dwóch straconych bramkach. Nerazzurri mogli nawet podwyższyć prowadzenie ale niesłusznie odgwizdany był spalony Palacio.
Dziś to chyba dla Włochów najważniejszy mecz tego sezonu bo jeśli, nie wygrają, a co lepsza nie awansują to o LM w przyszłym sezonie mogą zapomnieć; o LE raczej też. Ostatnio nie wiedzie im się najlepiej, świadczy o tym chociażby remis z Ceseną, gdzie miała być łatwa wygrana. Dodatkowo sprawę komplikuje kontuzja Shaqiriego, ale Mancini powołał go do składu i sztab medyczny do ostatniej chwili będzie pewnie pracował nad jego udem; mimo wszystko nie powinien wejść od pierwszej minuty.
Wolfsburg w miniony weekend gładko wygrał 3:0 z Freiburgiem i w dobrych nastrojach przyleciał do Mediolanu. Przy takim wyniku a jest on korzystny dla Wilków, raczej będą się bronić niż szarżować i czekać na sytuacje z kontry, a to wychodzi im całkiem nieźle. W składzie Wolfsburgu zabraknie dziś snajpera Basa Dosta i w jego miejsce ma grać Lord Bendtner (nie wiem czy dobrze robie grają przeciwko Wilkom ???? ). Podsumowując, jeśli Inter chce się jeszcze liczyć na europejskiej arenie, to dziś musi dać z siebie 110% i wygrać 2-0 aby awansować, lub 3-1 z dogrywką. Wilki będą zapewne grać na luzie, co nie znaczy, że będą odpuszczać, ale nie będzie mega walki o każdy centymetr boiska w przeciwieństwie do Interu. Nerazzurri powinni dziś odnieść zwycięstwo, ale na wszelki wypadek uwarunkowany ich nie najlepszą grą i kontuzją Xerdana Shaqiriego, podpieram się X.
⛔100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna, Dania 2, 19:00
Vejle - Lyngby
Over 3.5 gola
4.40
Unibet
Dzisiaj o 19:00 zostanie rozegrany mecz w 2 lidze duńskiej pomiędzy Vejle, a Lyngby. Jest to dla obu drużyn 20 mecz ligowy w tym sezonie. Gospodarze zajmują 7 miejsce w tabeli, a goście są póki co na 2 pozycji, premiowanej awansem do ekstraklasy. Typuję w tym meczu na over 3.5 gola. Po pierwsze obie drużyny w ostatnim czasie zaliczyły sporo wysokich wyników, głównie w grach sparingowych przygotowujących do restartu rozgrywek w rundzie wiosennej. Vejle miało między innymi takie rezultaty jak 4:0 i 2:3, a Lyngby zanotowało wyniki 2:2 i 2:3. Były to mecze towarzyskie ale widać obie ekipy w formie strzeleckiej. Po drugie bezpośrednia historia spotkań. Mecze pomiędzy tymi drużynami przeplatane są wynikami niskimi i wysokimi. Ostatnie wyniki rywalizacji między Vejle, a Lyngby to rezultaty 0:0, 3:1, 0:0 i 4:0. Jak widać 2 razy padł wynik over 3.5 gola. Po ostatnim bezbramkowym wyniku wypada teraz na wysoki rezultat... Na koniec warto wspomnieć o tym, że Vejle w tym sezonie ligowym regularnie notuje wyniki over 3.5 gola. Na 19 mecze mieli 6 razy powyżej 3.5 gola (między innymi 3:1, 4:0, 0:4 czy 2:2). Dzisiaj moim zdaniem w tym spotkaniu wpadnie kilka bramek. Typuję 1:3 dla gości i over 3.5 gola.
⛔100

W 11

witek76

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna , Liga Europy
Godzina: 20:45
Spotkanie: Ajax-Dnipro
Typ: handi -1, typ Ajax
Kurs: 2.92
Bukmacher: Bet At Home

Analiza:
W pierwszym meczu Dnipro wygał 1:0, ale wiadomo, jak ciezko sie gra druzynom na terenie.. ogólnie byłe go związku radzieckiego (dla przykładu teraz Kijów prowadzi z Ewertonem, a Napoli męczy sięz Dynamem), nikt tam nie lubi i nie chce grać, zmęczenie podróżą itp jest ciężko. Ajax u siebie wygra,a i przewiduje,że 2 bramkami
kiepska analiza

M 22

maniek1946

Użytkownik
Liga Europy 1/8
Ajax Amsterdam - Dnipropetrowsk
Ajax over 1.5 @ 1.90
bet365
Szkoda, że nie zdążyłem zajrzeć wcześniej, bo widzę, że Fiorentina wchodzi jak Norek do Krawczyków, a do zgarnięcia trochę punktów było. Wczoraj zamiast obstawić zwycięstwo Dolcana połakomiłem się na hcp -1 i mecz zakończył się wynikiem 2:1, co w sumie i tak mnie to dziwi, że Dolcan w takiej formie ledwo 2:1 wyciągnął z Widzewem. Na dzisiaj typ z kategorii bezpieczniejszych, które powinny wejść na spokojnie. Dzisiaj na Amsterdam Arena Ajax podejmie drużynę z Dnipropetrowska. W pierwszym spotkaniu to dzisiejsi goście byli górą i wygrali skromnie 1:0. Co u siebie pokaże drużyna, która ma w składzie naszego rodaka, Arkadiusza Milika?
Gospodarze w ostatnim ligowym spotkaniu wygrali na wyjeździe w Heerenveen aż 4:1, a dwie bramki ustrzelił wcześniej wspomniany Milik. Frank de Boer - trener Ajaxu Amsterdam - na konferencji przed tym spotkaniem zapewniał, że jego drużyna wyjdzie zdecydowanie ofensywnie. Podkreślił, że w ostatnich ligowych spotkaniach utrzymywali oni kontrolę nad całym przebiegiem meczu, a posiadanie piłki oscylowało w granicach 60-70% co jest naprawdę rewelacyjnym wynikiem. Warto zauważyć, że drużyna z Dnipropetrowska będzie na pewno nastawiona na defensywę, bo taki styl gry właśnie prezentują na co dzień. Dla mnie jednak bronienie wyniku zawsze się mści i rzadko kiedy udaje. Do tego dziś w kadrze Dnipro zabraknie kapitana, który strzelił jedyną bramkę w pierwszym meczu tych drużyn.
Po zwycięstwie w dwumeczu z Legią apetyty kibiców na pewno się zaostrzyły, a nie ukrywajmy, że Dnipro jest rywalem spokojnie do przejścia. Co prawda w pierwszym meczu Dnipro stworzyło sobie więcej okazji, ale dziś na pewno obraz spotkania będzie wyglądał zupełnie inaczej. Jeżeli sięgniemy do statystyk, to warto spojrzeć, że we wspominanym ligowym starciu z Heerenveen, Ajax stworzył sobie aż 12 okazji podbramkowych. Potencjał z przodu jest spory. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
⛔100

nowix 174

nowix

Użytkownik
Piłka nożna, Liga Europejska, godz. 21:05
Spotkanie: Besiktas - Club Brugge
Typ: Over 3,5
Kurs: 3,22
Buk: Oddsring

Analiza:
Przed nami rewanżowe spotkania Ligi Europejskiej. Na dzisiaj wybrałem spotkanie pomiędzy Tureckim Besiktasem, a Belgijskim Club Brugge. Pierwsze spotkanie zakończyło się wynikiem 2:1 dla Belgów. Myślę, że rewanżowe spotkanie dostarczy nam wielu bramek. Gospodarze w tym sezonie są na w bardzo dobrej dyspozycji. W lidze tureckiej prowadzą w tabeli przed Galatasaray i Fenerbahce. Wygrali 17 z 24 meczy, notując 3 remisy i 4 porażki. U siebie bilans [7-3-2]. Ogólnie na ich stadionie pada sporo bramek bo 40 [25:15] w 12 meczach, co daje średnio ponad 3,3 bramki strzelonej w każdym spotkaniu. Pokazali w tym sezonie, że są mocną ekipą. W grupie LE wygrywali m.in z Tottenhamem, a rundę wcześniej ograli w dwumeczu Liverpool. Także wygrywali z bardzo mocnymi Angielskimi zespołami. Natomiast w ostatnim spotkaniu ligowym pokazali siłę ofensywną wygrywając spotkanie u siebie 5:1. Ich dzisiejszy rywal też ma bardzo dobry sezon. Wygrali pierwszą część sezonu w Belgii z przewagą 4 punktów nad Gent i Anderlechtem. Ostatnio kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa. Licząc mecze pucharowe to wygrali 5 spotkań z rzędu, strzelając 12 bramek. Jest to bardzo skuteczna ekipa. W 30 spotkaniach sezonu strzelili 69 bramek, do tego dodać 28 straconych co daje nam średnio w każdym ich meczu około 3,2 bramki. W meczach wyjazdowych grają dość dobrze, w lidze [7-5-3] z bilansem bramkowym 32:17 w 15 meczach. Widać zatem, że poza domem też sporo strzelają i ogólnie pada spora ilość goli. Podobnie jak Besiktas ostatnie spotkanie ligowe Club Brugge wygrało pewnie 3:1. Obie ekipy były przed dzisiejszym meczem skuteczne, nie zagrały bezbłędnie w obronie. W dzisiejszym spotkaniu dla gospodarzy do awansu wystarczy wynik 1:0. Jednak jeśli pierwsi strzelą goście to już trzeba będzie 3 bramek. Uważam, że zobaczymy dzisiaj otwarte spotkanie. Obie ekipy są bardzo skuteczne w swoich ligach, w ich meczach pada sporo bramek. Statystycznie w meczach Besiktasu przed własną publicznością padło ponad 3,5 bramki w 5 z 12 meczy. Natomiast jeśli chodzi o mecze Club Brugge na wyjazdach to 8 na 15. Widać, że bardzo często padały wysokie overy u obu ekip. Obie ekipy powinny dzisiaj pokazać swoje możliwości ofensywne i na pewno nie ustrzegą się błędów w defensywie.
✅222

lezuz 1

lezuz

Użytkownik
Dyscyplina: ARGENTYNA: Copa Argentina
Godzina: 21:00
Spotkanie: Temperley-Patronato
Typ: over 2.5
Kurs: 2.88
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
Zapraszam na spotkanie 1/32 pucharu Argentyny pomiędzy tamtejszymi Temperley z Patronato. Obydwie drużyny z argentyńskiej Primiera Division tylko, że z innych dywizji. Patronato w sezon weszło bardzo dobrze 2/2/1 na 5 meczów jest to całkiem zadowalający wynik. Remisy kończyły się przeważnie wynikami 1:1(zabrakło w obydwu meczach dosłownie szczęścia, ponieważ grali oni na bardzo ładnym poziomie). Na ostatnim wyjeździe strzelili aż 3 gole więc potencjał strzelecki jest. Temperley u siebie jest drużyną bardzo dobrą i rzadko przegrywa, przez ostatni rok na 20 spotkań przegrali tylko 3 razy! W większości meczy strzelali 2 bramki, i tym razem nie odpuszczą po ostatniej porażce i remisie. Myślę, że się zmobilizują i pokażą na co ich stać. H2H tych drużyn to dwa mecze underowe, dziś przełamanie i pokazanie swoim kibicom co to znaczy znów wygrywać. Dlatego wybrałem to spotkanie bo będzie to zacięty mecz i na pewno dużo zwrotów akcji które będą obfitować w gole. Pozdrawiam
⛔100

harrods24 93

harrods24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Torino - Zenit St. Petersburg
Typ: BTS
Kurs: 1.90
Bukmacher: bet365
Analiza:
W pierwszym meczu jak wiemy Zenit pokonal u siebie Torino 2-0 i byl druzyna przewazajaca szczegolnie po tym jak w druzyna gosci musiala grac w dziesiatke gdy 28 minucie meczu Benassi obejrzal druga zolta a w konsekwencji czerwona kartke. Torino w ostatnim meczu w lidze przegralo na swoim boisku z Lazio 0-2 ale w tym meczu trener Ventura wystawil rezerwowy sklad co pokazuje ,ze dzisiaj Torino bedzie chcialo zrobic wszystko aby odrobic straty awansowac. W ostatnich 5 meczach u siebie strzelili 9 bramek tracac 6 wiec potrafia strzelac ,ale tez traca conajmniej bramke w meczu. Zenit to bardzo silny zespol ,w tym sezonie wyeliminowal juz PSV ,zas w lidze rosyjskiej pewnie kroczy po mistrzostwo i w tym meczu z pewnoscia jest w stanie strzelic conajmniej jednego gola. Mysle ,ze dzis obejrzymy ciekawy mecz z wieloma sytuacjami bramkowymi. Stawiam na 1-1 badz zwyciestwo druzyny z Turynu 2-1.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom