>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 19.02.2016 (piątek)

Status
Zamknięty.
psotnick 972,3K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na piątek - 19. Lutego

:idea: Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: [Nazwa bukmachera]
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Obowiązkowe jest wyraźne zapisanie wszystkich elementów ze schematu, czyli: Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie ⛔100

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

:idea: Użytkownik otrzymuje karne ⛔100 punktów za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

vaen 1,8K

vaen

Użytkownik
:hokej: NHL, godzina 1:30
Florida Panthers - San Jose Sharks
Sharks 60&#39; @2.30 Unibet

Dzisiaj kilka ciekawych spotkań w najlepszej lidzie świata, więc gdyby nie obowiązki to z chęcią zarwałbym nockę ;) Ja wybieram się na Florydę, gdzie tamtejsze Pantery będą podejmować gości z San Jose. Sharks rozpoczęli 2 dni temu swój road trip od wygranej na lodowisku Błyskawic w Tampie, dzisiaj pokuszą się o drugie zwycięstwo na Florydzie, tym razem w miejscowości Sunrise. Rekinom na pewno powinien pomóc fakt, że Pantery nadal nie są w składzie optymalnym. Wciąż gotowi do powrotu nie są: Alexander Barkov, Erik Gudbranson i Brandon Pirri. Pantery fatalnie rozpoczęły serię 6-ciu kolejnych meczów na własnej tafli, czyli dwiema porażkami i to konkretnymi. Gdyby nie Al Montoya (obronione 33 SOG + 4 karne) przegraliby i trzecie spotkanie (z Pens), a tak przełamali się delikatnie po blamażu z Predators (0:5). Zapewne to on będzie dzisiaj strzegł bramki gospodarzy. Sharks na pewno dobrze przeanalizowali ostatnie spotkanie dzisiejszych rywali i znajdą sposób na kilkukrotne ugryzienie Panter i tym samym opuszczenie Florydy z bilansem 2-0-0. W końcu przy długim road tripie trzeba zadbać o dobrą atmosferę w samolocie, tym bardziej, że już jutro zmierzają na podbój Karoliny Północnej, gdzie odwiedzą Hurricanes.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +6
P 268

pawelek1086

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Godzina: 20:00
Spotkanie: Den Haag - Zwolle
Typ: remis
Kurs: 3.50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Pierwszy mecz 24. kolejki holenderskiej ekstraklasy. Spotkają się drużyny ze środka tabeli, które w teorii mają wciąż szansę na miejsce gwarantujące grę w europejskich pucharach.
Czemu remis?
Den Haag u siebie ma bilans 2-7-2 i bramki 15-15. Te dwa zwyćiestwa to 2:1 z ostatnim w lidze Cambuur i 1:0 z Feyenoordem. Z większością przeciętnych ekip ze środka tabeli padały właśnie remisy.
Z drugiej strony mamy Zwolle, które na wyjazdach osiągnęło bilans 3-3-5 i bramki 15-14. Ostatnie mecze wyszły im słabo - 2. remisy i 3. porażki, ale faktem jest, że grali jednak z ekipami z czoła tabeli - Heracles, Vitesse, Utrecht, PSV i Nijmegen. Nie jest więc to zbyt miarodajne.
H2H tych dwóch ekip - w kratkę. W meczach rozgrywanych w Hadze jednak dość często padały remisy - w ostatnich 10. meczach aż 5. razy.
Krótko mówiąc - ja nie widzę w tej parze zespołów faworyta, dlatego przewiduję remis.
⛔100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Spotkanie Jagiellonia-Śląsk
Typ: Jaga wygra dokładnie 1 golem
Kurs 4.0
Buk Bet 365
Godz: 18:00
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie z polskiej ekstraklasy piłkarskiej w którym to ekipa Jagielloni Białystok podejmowała będzie na swoim stadionie drużynę Wrocławskiego Śląska , gospodarze są moim zdaniem zespołem który powinien na swoim stadionie powalczyć o punkty do ligowej klasyfikacji, Jagiellonia w poprzedniej kolejce bowiem dostała mocne lanie na stadionie przy Łazienkowskiej i teraz będzie musiała spróbować odzyskać zaufanie swoich kibiców , Śląsk natomiast w poprzedniej kolejce ograł na swoim boisku ekipę Krakowskiej Wisły, ale nie był w tamtym meczu zespołem lepszym a bramkę zdobył dosyć przypadkowo. Według mojej oceny ślaską który na wyjazdach w obecnym sezonie zdobył tylko 9 punktów strzelając 10 bramek w 11 spotkaniach wyjazdowych tutaj może mieć spory problem z dopisaniem sobie ligowych punktów, gospodarze z Białegostoku natomiast na swoim stadionie nie wygrali od listopada roku poprzedniego jest to więc moim zdaniem dobre spotkania na przełamanie tej słabej passy, stawiam na dokładny wynik 2:1 dla Jagielloni Białystok.
✅300

Otrzymane punkty reputacji: +7
shop 504

shop

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Niemcy DEL
Godzina: 19:30
Spotkanie: Iserlohn Roosters - Augsburger Panther
Typ: 1
Kurs: 1.80
Analiza:
Dobrze idzie ,więc pozostaje w Europie . Na piątkowy wieczór wybrałem mecz ligi niemieckiej gdzie w Iserlohn spotkają się miejscowe koguty z panterami z Augsburga. Koguty zajmują 4 miejsce w tabeli i w ostatnim meczu odnieśli zwycięstwo przerywając passę 5 porażek. Co ciekawe pantery także w ostatnim meczu przerwały passę 5 porażek. Stawiam jednak na koguty, gdyż zajmują 4 miejsce w tabeli i na własnym lodzie są bardzo trudnym przeciwnikiem z 22 meczy wygrali 16 meczy ( 2 po dogrywce ) i są najlepsi pod tym względem w DEL. Poza tym w ostatnich 10 meczach u siebie ponieśli tylko 2 porażki . Natomiast pantery to 12 drużyna ligi, która w ostatnich 10 meczach wyjazdowych wygrała zaledwie 3 . W ostatnich 5 meczach zwycięsko z tafli schodziła ta drużyna która była gospodarzem.
✅80

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Delray Beach 2016
Godzina: 18:30
Spotkanie:
Mannarino A. - Dimitrov G.
Typ: Mannarino A. +1,5 seta
Kurs: 2.18
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Dimitrov nie grał nic od czasu Australian Open, pojawił się dopiero w Delray Beach gdzie wygrał już dwa mecze. Jednak ten drugi z Dzumhurem to ulala, można śmiało powiedzieć, że wyciągnął przegrany mecz za co należą się Bułgarowi brawa. Niedługo rusza turniej w Acapulco i moim zdaniem dla &quot;Grzegorza&quot; turniej w Meksyku się bardziej liczy niż ten tutaj, chociaż jak jest naprawdę tego z wiadomych powodów nie wiem. Wiem za to jedno, w mojej opinii kursy na Dimitrova są jedne z najbardziej zaniżonych, a ten Pan wiele razy przegrywał jak np. rok temu z Harrisonem w Acapulco po kursie w okolicy 7,00. To tylko jeden z bardzo wielu przykładów. Do tego Dimitrov wydaje mi się, że dość często traci set.
Mannarino dla mnie to jest typowy przeciętniak w ATP, dla mnie mocno średni zawodnik, ale czasami potrafi zaskoczyć. Rok temu zagrał na tym turnieju w półfinale. Przegrał ze zwycięzcą ponad 2 metrowym Karlovicem więc to tak naprawdę żadna sensacja. Ostatni argument i chyba najważniejszy to fakt jest taki, że Mannarino jest leworęczny, a tacy zawodnicy zawsze mają ułatwione zadanie przeciwko graczom preferującycm styl gry jednoręcznym backhandem (patrz chociażby vis a vis Nadal vs. Federer) jaki prezentuje akurat Dimitrov. Ten kurs jest mocno zawyżony, w niektórych meczach bukmacherzy dają opcję na seta po 1,55-1,70 a tutaj mamy grubo ponad 2,00 - wygląda to opłacalnie.
Z turnieju we Francji widzę -1,5 seta Wawrinka i +1,5 seta Kuznetsov (też myślałem czy nie podać tego typu do konkursu) to tak na szybko. Myślcie też o grze przeciwko Nadalowi, daleki jest od swojej optymalnej formy. Jak dziś nie poleci z Almagro to jutro, albo i nawet pojutrze powinien zrobić to z Dolgopolovem.
⛔100

fragile11 1K

fragile11

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - 2.Bundesliga
Godzina: 18:30
Spotkanie: St. Pauli - FSV Frankfurt
Typ: St. Pauli handicap -1
Kurs: 2.62
Bukmacher: Bet365
Gospodarze dzisiejszego spotkania dzięki 3 punktom zdobytym w meczu z obecnym liderem tabeli utrzymują bliski dystans w walce o awans do wyższej klasy rozgrywek.
Goście, nie są ostatnio w najlepszej formie, 5 ostatnich spotkań i zaledwie 4 zdobyte punkty. Nic więc dziwnego, że dryfują na dole tabeli. Mają co prawda przebłyski formy, lecz zdecydowanie widać, iż nie grają już na takim poziomie i z takim zaangażowaniem jak na początku sezonu.
H2H tych zespołów jasno pokazuje, że atut własnego boiska jest niepodważalną przewagą, która bezpośrednio przekłada się na wynik końcowy spotkania.
Reasumując, St. Pauli takie mecze musi wygrywać, jeśli chcą pozostać w czołówce tabeli i walczyć o awans. Za gośćmi nie przemawia w tym wypadku żaden argument.
⛔100

vinchenso 1,4K

vinchenso

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 04:30
Spotkanie: LAC- San Antonio
Typ: -5.5pkt San Antonio
Kurs: 2.0
Analiza:
Po weekendzie All Star powracają rozgrywki ligowe ????
Clippersi podejmują ekipą z San Antonio.
Clippers w ostatnich meczach wyjazdowa porażka po dogrywce z Bostonem, wyjazdowa wygrana po dogrywce UWAGA z
Philadelphią. Jeżeli chodzi o mecze u siebie, przegrana z Minnesotą. No kiepsko! Czyżby spadek formy?
San Antonio stabilnie do przodu. Co prawda nie zagra Duncan i Ginobili, ale w poprzednich spotkaniach
równieżnie nie grali, mimo to Spurs wygrywali. Skład mają szeroki, także jest okazja do pokazania się dla pozostałych
zawodników. San Antonio w ostatnich 10 meczach wyjazdowych 2 przegrane z potentatami: Cleveland i Golden State.
Reszta pokonana. Biorąc pod uwagę formę Clippers, stawiam na wygraną ostróg z lekką przewagą, aby uzyskać przyzwoity kurs.
Pomogłem, kliknij &quot;dzięki&quot;
⛔100

kuckisan 254

kuckisan

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka noża Włochy
Godzina: 20:45
Spotkanie: Bologna - Juventus
Typ: Juventus do zera
Kurs: 2.25
Analiza
Juventus przyjezdza do Bolonii z zamiarem wygranej i obrony fotela lidera objetego w bezposrednim pojedynku z Napoli. Na Juve nie ma silnych, wygrywa wszystko i nie ma sensu podawać tutaj z kim, po prostu wszystko. Czy Bologna jest druzyn, która jest w stanie przerwac dluga serie wygranych lidera? Nie sadze. Twierdze nawet, ze Juve wygraja do zera, jak to robili ostatnio z Frosinone, Chievo,Lazio i Udinese. Nie bedzie to wysoka wygrana, takie 0-1 mysle
Powodzenia ⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaWłochy, Seria A
Spotkanie: Bologna – Juventus
Typ: over 2.5
Kurs: 2.53
Buk: Pinnacle
Godz. 20:45
Analiza:
Dwudziestą szóstą kolejkę Włoskie Seria A rozpoczniemy już w piątek z racji tego że Juventus gra w Lidze Mistrzów, dziś aktualni mistrzowie zagrają w Bologna z tutejszą ekipą. Kursy trochę wariują buki coś za bardzo patrzą na to starcie przez pryzmat Ligi Mistrzów ale to dobrze bo kurs na bramki z taką linią to dla mnie okazja do zarobku. Bologna rozgrywa solidny sezon, ani walka o utrzymanie ani o puchary im nie grozi po prostu jest to ekipa środka stawki, która jednak gra naprawdę bardzo atrakcyjny futbol. Wielka w tym zasługa nowego opiekuna Donadoniego który wykonał fantastyczną robotę w Parmie. Statystyki bramkowej też zdradzają dobitnie atuty oraz problemy tej ekipy bilans 29:31, jeszcze lepiej to wygląda jak popatrzymy na grę w domu gdzie strzelili w 13 spotkaniach 18 bramek i tyle samo stracili. W ataku fajna mieszanka doświadczenia i młodości. Kolejna bardzo ważna kwestia gospodarze bardzo odważną grę prezentują z czołówką właśnie w tych starciach pada najwięcej bramek z jednej i drugiej strony: Napoli potrafili ograć tutaj 3:2, remis z Lazio 2:2, Roma też 2:2, pierwszy mecz z Juve 3:1. Goście są w niesamowitym gazie kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa, jednak słabszy początek sezonu sprawił że ich przewaga nad drugim Napoli to tylko jeden punkcik a Neapolitańczyk też nie zwalniają tempa i grają równo, tak więc Juventus nie może sobie odpuszczać na rzecz Ligi Mistrzów bo Napoli nie śpi, może faktycznie troszeczkę będzie zmian w składzie ale nie na tyle by nagle stracili aż tyle na swojej wartości. Ja tu widzę kilka scenariuszy ale w każdym bramki. Bologna tego jestem pewien zagra otwarte i odważne zawody o wynikach z czołówką i sposobie gry już wspomniałem. Z drugiej strony Juve jak wspomniałem nic tu odpuszczać nie musi a więc będę mieli swoje przestrzenie do ataku, może faktycznie w defensywie spisują się wyśmienicie ale tutaj też możemy się oprzeć na tym że będą chcieli szybko wyjść na prowadzenie kontrolować mecz i zwalniać grę ale Bologna im na to nie pozwoli będą odważnie atakować do ostatniej minuty, a Juve będzie musiał to kontrować. Ten kurs to dla mnie pomyłka może się mylę ale po takim kursie to dla mnie grzechem było by nie zagrać.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
kadrowicz 35K

kadrowicz

Użytkownik
Piłka Nożna, AMERYKA POŁUDNIOWA, Copa Libertadores
04.00
U.N.A.M. (Mex) – Emelec (Ecu)
Typ: Emelec
Kurs: 4,15
Bukmacher: betathome
Pumy wracają po dłuższej przerwie do tego Turnieju, będzie to ich ogólnie trzecia próba startu, na razie bez sukcesów i nie zanosi się na kolejny. Pierwszy mecz grupowy, kursy jakby Emelec był skazany na pożarcie. U.N.A.M w Primera division (Mex) w środku stawki, po 6 meczach (bilans gier 2:two:2, bramki 8:8), w ostatnim spotkaniu stracili 2 gole z najsłabszym w lidze Dorados, te wygrane w tym roku na styk, męczą się ze średniakami w lidze, tracą głupie bramki, ja nie widzę ich w tym meczu jako faworytów. Emelec to ekwadorski wyga tych rozgrywek, regularny uczestnik, w 2015 doszedł do ćwierćfinału, to jakość, zaprogramowana maszyna do wygrywania, w naturalny sposób uważają się za mocnych, mówi o tym głośno Manager Omar de Felippe, nie kryją swoich aspiracji. Ekwadorską Serie A 2015 kończą na 2 miejscu, minimalnie przegrywając Mistrza o 2 pkt., teraz też dobrze zaczynają, pokazują równą formę od dłuższego czasu, niewątpliwie stanowią drużynę monolit, która w tym Turnieju może odegrać znaczącą rolę, teraz to dopiero wstęp, jeden z meczów grupowych, które należy wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Los Millonarios doświadczeniem i lepszym zgraniem rozklepią dziś Koty. Może Mena Delgado strzeli bramkę.? Powodzenia.!
⛔100

C 511

chemiczny

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Hiszpania, Copa Del Rey
Godzina: 21:30
Spotkanie:Laboral Kutxa - Obradoiro CAB
Typ: Laboral (-3,5)
Kurs: 1.43
Analiza:
Mój jutrzejszy typ będzie dotyczyć spotkania kończącego zmagania ćwierćfinałowe Copa Del Rey pomiędzy Laboral Kutxa i Obradoiro CAB. Dzisiaj doszło już do niespodzianki w pierwszym ćwierćfinale gdzie Barcelona odpadła z Bilbao, dlatego takie kluby jak Laboral mają niepowtarzalną okazję do powalczenia o zdobycie tego trofeum, choć w pojedynku półfinałowym może czekać Real. Laboral jest jak dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania gra równo i dobrze tak w lidze hiszpańskiej jak i w Eurolidze. W ACAB Laboral znajduje się obecnie za wielką trójką ligi (Valencia, Barcelona, Real) mając na swoim koncie 16 wygranych i 4 porażki, a rywale Obradoiro są tylko dwa miejsca nad pozycją spadkową. Laboral również znakomicie radzi sobie w Eurolidze gdzie na półmetku Top 16 w tabeli jest wiceliderem za CSKA wyprzedzając rodzime kluby z Madrytu i Barcelony. O tym jaka różnica jest w sile obydwu zespołów może świadczyć sobotnie spotkanie pomiędzy nimi gdzie Laboral wygrał 86:69 kontrolując wynik praktycznie przez całe spotkanie. Był to drugi mecz ligowy tych zespołów w tym sezonie, a pierwszy również wygrał Laboral 82:75. Podsumowując, jutro nie daję większych szans przeciętniakowi ligowemu w spotkaniu z Laboral-em i spodziewam się wysokiego zwycięstwa ze strony faworytów.
⛔100

neptunx90 38

neptunx90

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaWłochy, Seria A
Spotkanie: Bologna – Juventus
Typ: Juve strzeli pow 1,5 bramki
Kurs: 2.00
godz: 20:45
Buk: unibet
Analiza:
W hitowym spotkaniu ostatniej kolejki Serie A Juventus pokonał u siebie Napoli 1:0 po golu rezerwowego Simone Zazy. Spotkanie było wyrównane, obie drużyny nie stworzyły sobie wielu sytuacji do strzelenia bramki: najlepszą w drugiej połowie zmarnował Dybala, którego jednak wyręczył rezerwowy. Po raz pierwszy w tym sezonie Juventus awansował na pozycję lidera po piętnastym z rzędu wygranym meczu wyprzedza Napoli o punkt i biorąc pod uwagę niezmiernie trudny terminarz drużyny Sarriego do końca sezonu pewnie już prowadzenia w lidze nie odda. W meczu nie wystąpił kontuzjowany Giorgio Chellini co zmusiło Massimiliano Allegriego do ustawienia z czterema obrońcami. W trakcie spotkania kontuzji doznał również Leonardo Bonucci, który był bohaterem defensywnej akcji spotkania kiedy ściągnął piłkę sprzed głowy Higuainowi. Pewną niespodzianką był występ Samiego Khediry, który był ostatnio kontuzjowany. Niestety nadal po za gra jest Mario Mandzukic co pozostawia mały wybór Allegriemu, a przed spotkaniem z Bayernem w Lidze Mistrzów szansę może dostać bohater ostatniej akcji Simone Zaza.
⛔100

rolandnole 182

rolandnole

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny - Delray Beach
Godzina: 17.00
Spotkanie: B. Becker - R. Ram
Typ: 2
Kurs: 2.1
Analiza:
Rajeev ponownie trafia na tenisistę, który opiera swoją grę na dobrym serwisie i ponownie nie jest faworytem bukmacherów. Tenis Amerykanina jest o tyle trudny do odgadnięcia dla buków, że nawet nie musi się starać, żeby mieć w meczu tie-break, gdyż koncentruje się głównie na atomowym serwisie. W wymianach często slajsuje i idzie do siatki czym wywiera presje na przeciwniku. Becker może sobie z tym nie poradzić, a nie można o nim powiedzieć że jest mistrzem returnu więc będzie musiał się skupić na własnym serwisie i liczyć na łut szczęścia w tie-breaku. Ram jest bardzo niewygodnym przeciwnikiem dla wielu dobrych tenisistów i jeżeli ktoś nie podejdzie do meczu z nim na poważnie jak to było ostatnio z Tomiciem (7/6, 6/1 dla Rama i bez straconego podania) to może się nieźle przejechać. Można o nim powiedzieć że jest zawodnikiem typu Karlovic czy Isner. Benji jak dla mnie na pewno nie jest faworytem tego spotkania.
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +2
oli12300 553

oli12300

Użytkownik
Koszykówka | NBA | USA :
UTA Jazz - WAS Wizards
John Wall powyżej 20.5 pkt
1.90
Bet365
01:00

Analiza: Jak to dobrze, że wraca NBA. Dziś zamierzam zagrać na zawodnika, a dokładnie na najlepszego z ekipy WAS Wizards (dość niska linia, jak na takiego zawodnika) - chodzi o John&#39;a Wall&#39;a, ten Koszykarz z przodu jest bardzo niebezpieczny, na ostatnich 5 spotkań WAS Wizards pokrył na spokojnie linię 20 pkt, dziś myślę, że będzie tak samo. Mimo, że UTA Jazz zbyt dużo punktów nie traci, to ja i tak uważam, że po przerwie jaką mieli drużyny odkryją się i mecz będzie otwarty, a co lepsze WAS Wizards lubi grać bardzo otwarcie. Dzisiejszy mecz moim zdaniem będzie należał do John&#39;a i uważam, że jest dziś wstanie rzucić 25-30 pkt. W ostatnim spotkaniu pomiędzy tymi ekipami padł wynik dość niski bo (84:88) na korzyść WAS Wizards i do tego w tym spotkaniu John Wall zdobył 24 pkt. Jeśli nic dziwnego się nie stanie i John rozegra dużo minut, to linię na spokojnie pokryje, polecam i powodzenia!
⛔100

kukizlfc 813

kukizlfc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Francuska Ligue 2
Godzina: 20.00
Spotkanie: Laval - Dijon
Typ: Dijon
Kurs: 2,20

Dziś postanowiłem wrócić do ligi, która swego czasu przynosiła mi sporo profitów. Druga Liga francuska jest jedną z najabardziej opłacanych lig do wyszukiwania value betów i moim zdaniem właśnie taki upolowałem. W 27 kolejce zmierzą się zespoły Laval i Dijon.
Laval 13 miejsce w tabeli z liczbą 31 oczek na koncie. Dijon z kolei to lider Ligue 2 z dorobkiem 52 punktów. Laval ostatnio w koszmarnej formie. W ostatnich 5 spotkaniach ugrali ledwie 3 punkty, co jest prawie najgorszym dorobkiem w całej lidze. Co prawda u siebie radzą sobie lepiej niż w meczach wyjazdowych, jednak ostatnie dwa spotkania z przeciętnymi Niort i Ajaccio zakończył się bezbramkowymi remisami. Ogólnie drużyna ta nie zdobyła bramki od 5 (!!!) spotkań! Zagrają jutro z Dijon, która w 26 meczach straciła ledwie 21 bramek (najmniej w lidze) a strzeliła ich 45. W ostatnich 15 spotkaniach ledwie jedna porażka. Ostatnio wpadło kilka remisów, jednak poza tym same zwycięstwa. W lidze 3 punkty przewagi nad drugim Nancy, a nad 3. drużyną już 9 punktów, co pokazuje, że jest to obecnie najlepszy zespół w stawce. Biorąc pod uwagę jedynie spotkania wyjazdowe są na 2. miejscu ze wszystkich ekip.
Różnica między tymi dwoma klubami wydaje się wyraźna zważywszy zarówno na miejsce w tabeli, jak i ogólną formę. Kurs 2,20 na liderów w pojedynku z przeciętniakiem to dla mnie value z którego spróbuje skorzystać.
⛔100

pielus 8,6K

pielus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eerste Divisie
Godzina: 20:00
Spotkanie: Helmond - Venlo
Typ: Venlo
Kurs: 2.05
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Jutro piątek czyli odbędzie się kolejna kolejka Eerste Divisie - już kolejka numer dwadzieścia siedem, a w niej kilka ciekawych pojedynków. Pod lupe wziąłem jeden z nich, a dokładnie mecz pomiędzy drużyną Helmond i VVV Venlo. Gospodarze zajmują jak na razie jedenaste miejsce, jednak do miejsca premiowanego awansem do ćwierćfinału ligi brakuje niewiele - mają tyle samo punktów co dziewiąty Jong Ajax jednak mają więcej rozegranych meczy niż oni. Ostatnio złapali oni lekką zadyszkę - pięć ostatnich meczy to jedna wygrana, jeden remis i trzy przegrane, jednak mecze gdzie nie zdobywali punktów były wyjazdowe, remis i zwycięstwo wywalczyli u siebie. Wiele na ich temat nie umiem napisać ponieważ grają przeciętny futbol, bez żadnych rewelacji Jedynie mogę dodać, że to będzie pierwszy mecz u siebie kiedy podejmą drużynę z samego czuba tabeli. O gościach mógłbym więcej napisać jednak także nie rozpisuję się. Porównując mecze domowe i wyjazdowe VVV Venlo można dostrzec, że nie odczuwają większej różnicy w terenie, na dwanaście meczy wygrali połowę, trzy zremisowali i trzy razy odjeżdżali bez punktów. Mogą chwalić się natomiast jedną z lepszych formacji defensywnej, ale za to ofensywę wyjazdową mają imponująca, najwyższe wygrane wyjazdowe w tym sezonie to 5:1, 5:0, 4:1 czy ostatnio 3:0 z Go Ahead Eagles. W połowie stycznia wpadli w mały dołek kiedy to przegrali z FV Oss na wyjeździe 2:1, 1:2 z Jong PSV u siebie czy na początku lutego ze Spartą Rotterdam 3:1 jednak ta ostatnia porażka nie była większym zaskoczeniem, jednak dała małego kopa i kolejne dwa mecze własnie z Go Ahead czy ostatni z drużyną Dordrechtu pewnie wygrali. Wspominałem już o ofensywie drużyny VVV Venlo - lider klasyfikacji strzelców Ralf Seuntjens co prawda nie strzelił już od dwudziestego dziewiątego stycznia kiedy to ustrzelił hattrick to jednak godnie zastępowali go w następnych meczach Vito van Crooy, który ostatnio jest w genialnej formie i Jonathan Opoku, który co jakiś czas wpisuje się na listę strzelców (coraz częściej). Pierwszy mecz tych drużyn pewnie wygrała drużyna VVV Venlo 4:1 jednak o taki wynik jutro będzie im bardzo trudno.
✅105

Otrzymane punkty reputacji: +2
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
:hokej: NHL
01.30
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes
Senators OT @1,87 Betsson

Bardzo ciekawe spotkanie zapowiada się w stolicy Kanady, gdzie miejscowi Senators podejmą Huragany z Raleigh. Huragany, które ostatnimi czasy grają bardzo mądrze, szanse na postseason w tym sezonie są spore, a goście dzisiejszego spotkania pokazują, że planują pograć trochę dłużej niż 82 spotkania. W tym sezonie minęło 10 lat od czasu, w którym Canes zdobyli Puchar Stanleya, w składzie tamtej ekipy grał między innymi legendarny Rod Brind&#39;Amour. Ciężko sobie wyobrazić, że w przeciągu kilkunastu następnych lat zobaczymy taki skład finału jak właśnie przed dekadą, kiedy Canes mierzyli się w ścisłym finale z Nafciarzami, które podobnie jak Canes cieniują od kilku dobrych lat i nie ma okazji oglądać ich w postseason. Goście w dzisiejszym meczu bez Justina Faulka, który jest bardzo ważnym ogniwem defensywy tej ekipy. Muszę przyznać, że Canes zaskakują mnie swoją grą na plus. Grają bardzo rozsądnie i nie są uzależnieni już tylko od Erica Staala, bez którego i tak nie sposób wyobrazić sobie roster Huraganów. Jest kilku innych graczy, którzy biorą grę na bary i dźwigają ten ciężar. Jednym z nich jest Kris Versteeg, który rozgrywa świetny sezon, rok temu mało znaczący zawodnik Chicago Blackhawks w tym sezonie pokazuje pełnię swoich umiejętności i jest jednym z najlepszych graczy tej ekipy.

Dużo napisałem o Canes, a jednak mimo wszystko stawiam tutaj na zwycięstwo gospodarzy. Dlaczego?

Przede wszystkim dlatego, iż uważam, że Anderson jest zdecydowanie lepszym goaltenderem niż Eddie Lack, który dzisiaj ponownie między słupkami gości. Ostatnio shutout był blisko, dzisiaj nie liczyłbym na powtórzenie wyczynu ze spotkania z Jets. Na jutro najprawdopodobniej szykowany jest Cam Ward, który wraca po urazie i dzisiaj ma wrócić do składu gości.

Senators nie zachwycają swoją grą, są dużo słabsi niż w poprzednim sezonie, ostatnio męczarnie w meczu z Sabres, który jednak został wygrany po karnych. Ciekawy jest fakt, że taki zawodnik jak Pageau, który kilka tygodni, czy miesięcy temu był grajkiem czwartej piątki teraz wychodzi w pierwszej formacji. To pokazuje, w jakiej dyspozycji są tacy zawodnicy jak Kyle Turris, czy Mika Zibanejad. O ile Szwed jeszcze czasem coś strzeli, o tyle Turris zawodzi mnie niesamowicie. Wypadałoby, żeby wreszcie się przełamał, bo nie wygląda to zbyt dobrze, chociaż jego występ dzisiaj określany jest jako questionable. Senators nie mają teraz lidera, który byłby w stanie pociągnąć ten wózek i pokazać kolegom właściwą drogę. Był nim niedawno MacArthur, ale ten sezon na straty, przetrzebiony kontuzjami nie jest w stanie wrócić do formy, nieco słabiej gra Hoffman, a sam Karlsson, choćby i co mecz oddawał 8 SOG tak jak w ostatnim meczu z Sabres, nie będzie w stanie wygrywać spotkań. Pasuje mi ściągnięcie Phaneufa, obrońca z niego słaby, chociaż jest właśnie defensorem, ale raczej liczę na jego aktywność i bombardowanie z niebieskiej bramki Lacka.

Senators nie przekonują mnie swoją dyspozycją, ale mam przeczucie, że dzisiaj uporają się z Huraganami, a kurs na gospodarzy jest według mnie bardzo mocno przesadzony, bo Canes przecież nie są żadnym potentatem, a w delegacjach wygrywają od święta.
✅87

Otrzymane punkty reputacji: +8
contowsky 1,2K

contowsky

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Primera Division
Godzina: 20:30
Spotkanie: Levante - Getafe
Typ: obie strzelą - TAK
Kurs: 1.95
Bukmacher: betsson
Analiza:
W dniu dzisiejszym zaczynamy 25 kolejkę Primera Division. Zaczynamy ją od niezbyt atrakcyjnego meczu - obydwie drużyny grają ostatnio gorzej niż źle - Levante na ostatnie 5 meczów 4 przegrane, na ostatnie 10 aż 8 przegranych. Getafe natomiast przegrało 4 ostatnie mecze. Levante jest ostatnie w tabeli i dzisiaj, grając przeciwko rywalowi bez formy będą za wszelką cenę chcieli wygrać to spotkanie, dla nich każdy punkt jest na wagę złota. Będą zmuszeni do gry ofensywnej co może skutkować kontratakami Getafe. Goście natomiast z pewnością będą chcieli przerwać swoją fatalną passę, przeciwnik do tego idealny - w końcu komu strzelać bramki, jak nie ostatniej drużynie w tableli. Na korzyść typu BTS świadczy fakt, że obydwie drużyny tracą mnóstwo bramek (gospodarze 45 a goście 36 w 24 meczach). W ostatnich 5 meczach w lidze w spotkaniach Levante padało aż 20 bramek a w meczach z Getafe 14. Obrony są dziurawe jak sito, na dodatek każda z drużyn będzie chciała przerwać serię porażek. Jeśli dołożymy do tego kurs w okolicach 2 to tworzy się z tego świetny typ do postawienia na dzisiejszy wieczór. ⛔100

nightbuk 3,1K

nightbuk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Piast Gliwice - Pogoń Szczecin
Typ: Piast wygra i obie strzelą
Ako: 4.75
Analiza:
Gliwiczanie po remisie z Górnikiem Łęczna podejmą ekipę ze Szczecina, którzy po bardzo emocjonującym meczu z Koroną zdołał wygrać mecz i zgarnąć 3 punkty co pozwoliło im zdobyć 3 miejsce w lidze. Mam przeczucie iż tym razem będzie emocjonujące spotkanie w którym nie powinno zabraknąć bramek z obu stron. Spoglądając na H2H możemy zobaczyć iż ostatni mecz pomiędzy tymi ekipami w Szczecinie pokonała lidera 3-1 tak więc oby dwie ekipy strzelały. Piast za pewne w tym meczu zagra na 110% ponieważ po remisie z Łęczną roztrwonili swoją przewagę nad Legią, która swój mecz wygrała zdecydowanie. Wracając do meczu pomiędzy Piastem a Pogonią to chciał bym dodać iż oby dwie ekipy zagrają bez żadnych braków personalnych i wystawią optymalnie najsilniejsze zestawienie. Piast i Pogoń to dwie druzyny grające ofensywnie więc stąd mój typ.
Zły zapis (brak podanego bukmachera)
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom