Dyscyplina: Piłka ręczna, Mistrzostwa Europy
Godzina: 18:30
Spotkanie: Szwecja -
Norwegia
Typ: Over 8.5 kar 2 minutowych
Kurs: 1.87
Bukmacher: Betfan
Analiza:
Drugie najciekawsze spotkanie 2 kolejki rundy zasadniczej i o podobnej wadze, przegrana Szwecji pozbawia ich marzeń gry o medale, choć i wygrana z Norwegią, a także wygrywanie już do końca rundy zasadniczej może im nic nie dać, bo musieliby liczyć na pozytywne rozstrzygnięcia w pozostałych meczach, w każdym razie ta wygrana mocno by ich do tego przybliżyła. Z drugiej strony
Norwegia, która wygraną mocno przybliżyłaby się do awansu. Zapowiada się więc mecz walki, według mnie dosyć ostry mecz, gdzie zagram na over 8.5 kar 2 minutowych.
Norwegia do tej pory zanotowała 15 kar, a
Szwecja 14 kar. Patrząc na mecze liczące się w rundzie zasadniczej, obie drużyny karane były:
Szwecja
- 5 kar ze Słowenią
- 2 kary z Portugalią
Norwegia
- 5 kar z Portugalią
- 4 kary z Węgrami
Jak widać obie drużyny grają dosyć ostro, choć Szwecję można by jeszcze zrozumieć, bo walczyli w każdym meczu o zwycięstwo, a i tak przegrywali, ale Norwegię, która wygrywała swoje mecze różnicami 6 i 7 bramek to trochę zastanawiające. W każdym razie mecz o wszystko dla Szwecji i bardzo przybliżający do półfinału Norwegię, myślę, że będzie ostro, może nie aż tak jak we wczorajszym meczu Niemiec z Chorwacją, gdzie sędziowie przyznali aż 12 kar i to aż 8 dla samych Niemiec, ale myślę, że też obie drużyny nie będą się patyczkować.
Obie drużyny zagrały też ze sobą rok niemalże równo rok temu na Mistrzostwach Świata, też w spotkaniu rundy zasadniczej, a obie drużyny walczyły o awans do półfinału, mecz wygrała
Norwegia, która jak wiadomo później zagrała w finale, który przegrała z Danią, ale w meczu pomiędzy obiema drużynami sędziowie rozdali 5 kar dwuminutowych Szwecji i 6 kar dwuminutowych Norwegii.
100