Dyscyplina:
Piłka nożna Kwalifikacje ME U-21
Spotkanie:
Portugalia -
Holandia
Godzina: 20:30
Typ:
Holandia (-1.0)
Kurs: 4.05
Bukmacher: sts
Analiza:
Witam. Wczoraj Mali wygrało, niestety padła bramka, ale każdy kto mnie zna, ten wie, że nie bawię się tutaj w kursy typu 1,50-1,80. Dla mnie to bezsens grać takie single i ryzyko jest wliczone w typy. Dzisiaj kolejny wysoki kurs i najwyższy w tym miesiącu na moim koncie (z tego co pamiętam).
Portugalia podejmie u siebie zespół Holendrów. Według mnie
Holandia jest zdecydowanym faworytem tego starcia. Mają oni według mnie najlepszy zespół w roczniku U-21. Wiem, że jest jeszcze
Francja,
Hiszpania, czy
Anglia, ale jeżeli chodzi o zespołowość to właśnie
Holandia gra najrówniej i najlepiej pod kątem zgrania. Ich bilans w grupie to komplet 9 zwycięstw, 45 goli strzelonych i tylko 3 stracone w tym 2 z Portugalią, gdy wygrali 4-2. Pewnym typem jest pogranie Holandii X2, bo nie wierzę, aby mieli przegrać. Ja stawiam na handicap, ponieważ
Portugalia jak chce wyjść z pierwszego miejsca musi to spotkanie wysoko wygrać, tzn. muszą się otworzyć. W Holandii mamy takich graczy jak Boadu (wschodząca gwiazda Holenderskiej ligi, w której strzelił już 19 goli w 38 występach), Sierhuis (był gracz Groningen, z której wybił się do Reims, gdzie jednak nie może się jeszcze odnaleźć), Ekkelnkamp (gracz Ajaxu, który powoli wchodzi do pierwszego składu), Dilrosun (zawodnik Herthy), Hoogma (kapitan tej kadry i dobrej klasy obrońca), a nie wspominam o takich graczach jak Kluivert, Zirkzee, Zeefuik, czy Gakpo (ostatnio zaczeli na ławce, a mają potencjał na fajną karierę). Tak naprawdę
Holandia na każdej pozycji gra zawodnikami podstawowymi w średnich klubach Holenderskich, albo przyszłościowe gwiazdy mocnych zespołów, albo graczy, którzy już wybili się z Holandii za granicę. Przykład Gakpo, który od 3 lat jest podstawowym graczem PSV mówi dość dużo o sile ich kadry. Gwiazdami Portugali są Dalot i Leao z Milanu oraz Fernandes z Tottenhamu. Reszta kadry to raczej młodzi utalentowani gracze, którzy zaliczają pojedyncze mecze w Porto, Sportingu i Benfice. Doświadczenie oraz skala aktualnych umiejętności jest zdecydowanie po stronie Holandii. Dodatkowo ich skład wydaje się dużo bardziej ograny w aktualnym sezonie, dużo bardziej ofensywny i przede wszystkim Ci zawodnicy grają świetnie jako drużyna. Spodziewam się dzisiaj zwycięstwa Holendrów i to w przekonującym stylu. Stawiam na wynik 3-1, a może nawet 4-1 dla Holandii.
100