>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 18.11.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
P 21

pan-bolec

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Rumuńska
Spotkanie: Steua Bucharest - CSS Turnu Severin
Typ: Liczba goli: 3 lub więcej
Kurs: 1,65
Bukmacher: Betclic
Analiza:
W Rumunii w 16. kolejce pierwsza Steua podejmuje ostatnią drużynę w tabeli. Różnica punktowa pomiędzy tymi drużynami to 30 punków! Uważam ze w tym meczu padnie 3 lub więcej goli, gdyż ostatnie 3 potyczki ligowe gospodarzy zakończyły się następujacymi wynikami: 4-0, 3-1, 4-0. W międzyczasie Steua pokonała na wyjeździe w Lidze Europejskiej Molde 2-1. W dodatku Steua ma 35 bramek strzelonych, najwięcej ze wszystkich drużyn. Ogólnie w ostatnich pięciu meczach drużyny z Bukaresztu padło 16 goli. Tak samo wygląda bilans gości, lecz to oni tracili więcej bramek. Istnieje jednak szansa, że oni też coś strzelą. Pomimo iż stracili w lidze 21 bramek, zdobyli ich 11. W każdym z ostatnich pięciu meczy zdobywali co najmniej jedną bramkę. Myślę, że Steua przyciśnie jednak gości i strzeli im więcej niż 3 bramki tracąc w międzyczasie przynajmniej jedną.
✅65

Otrzymane punkty reputacji: +1
aleksander21 416

aleksander21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy, Serie A
Spotkanie: Udinese - Parma
Typ: 1
Kurs: 2,12
Buk: Betfair
Analiza:

To jest typ z tej kategorii, które się czuje a nie rozumie. Udinese bardzo rozczarowuje zajmując dopiero 11 pozycję w tabeli. Mają ogromne problemy ze zdobyciem 3 punktów. Jedyne plusy ich gry, to to, że 10 ostatnich meczy polegli jedynie raz (z Napoli), ale to raczej nie pociesza zbytnio ich kibiców, bo remisowanie z Chievo oraz Bologna (drużynami, które mają problemy) należy traktować jak porażkę. Dodatkowo w ekipie gospodarzy wciąż jest pełno kontuzji. Najbardziej odczuwalny jest brak Pinziego oraz Benatii, którzy zawsze odgrywali kluczowe role w meczach Udine. Tak więc jedynym plusem dla &#39;1&#39; w tym meczu jest fakt, że grają na własnym stadionie... no i może to, że Parma na wyjazdach na 6 meczy zdobyła zaledwie 4 oczka (wygrana z Torino i remis z Genua)

Mimo wszystko, tak jak napisałem wyżej, jakoś czuje ten typ... poza tym Parma też nie jest w fenomenalnej formie i do dyspozycji z poprzedniego sezonu trochę im brakuje. Dodatkowo i ich kadrze zabraknie również dwóch ważnych zawodników: Galloppa i Biabiany. Liczę na skromne 1:0 po bramce oczywiście Di Natale
✅112

midq 677

midq

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Davis Cup
Spotkanie: Berdych T. - Ferrer D.
Typ: 2 (AH -1,5 Set)
Kurs: 2,27
Bukmacher: unibet
Analiza: Dzisiaj o godzinie 13.00 będzie rozgrywane czwarte spotkanie finału Davis Cup. W tamtym roku te rozgrywki wygrali Hiszpanie i w tym roku także celują w zwycięstwo. Sytuacja mocno skomplikowała się przez przegraną debla Granollers/Lopez i w tym momencie Czesi prowadzą 2-1. Spotkanie Berdych - Ferrer będzie kluczowym spotkaniem dla losów tego finału. Ferrer jest teraz w niesamowitej formie, pierwsze spotkanie tego finału wygrał ze Stepankiem 3:0 i odpoczywał aż do tego meczu. Berdych za to wygrał ciężkie spotkanie z Almagro 3:2 i wygrał debla razem ze Stepankiem 3:1 i ma w nogach i rękach 9 setów, aż o 6 więcej niż Ferrer. Podsumowując dzisiaj Ferrer musi wygrać aby przedłużyć szanse Hiszpanów na zwycięstwo, myślę, że nie da sobie urwać więcej jak jednego seta i ten mecz skończy się wynikiem 3:0 albo 3:1 na korzyść Davida.
✅127

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Hiszpania - La Liga Primera g.19.45
Spotkanie: Granada - Atletico Madryt Połowa/Cały mecz
Typ: Atletico Madryt/Atletico Madryt
Kurs: 2.70
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Atletico Madryt to drużyna, która jako jedyna od początku sezonu potrafi dotrzymać kroku FC Barcelonie. Rojiblancos w tym sezonie raptem dwa razy tracili punkty (remis z Levante i ostatnio porażka z Valencią). Zresztą porażka z Valencią przerwała serię 13 kolejnych zwycięstw drużyny prowadzonej przez Diego Simeone. Dziś Atletico zagra z Granadą na Estadio Nuevo Los Carmenes i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to właśnie Atletico w tym meczu jest faworytem i powinna go wygrać. Ja postanowiłem zagrać, że Rojiblancos będzie prowadzić już po pierwszych czterdziestu pięciu minutach jak i oczywiście wygra całe spotkanie.
Skąd taki typ? Po pierwsze Atletico już za dwa tygodnie czeka spotkanie z Realem Madryt i po raz pierwszy od dawien dawna drużyna Rojiblancos przystąpi do tego spotkania jako drużyna wyżej notowana w tabeli. Oczywiście jeżeli tylko wygrają spotkanie z Granadą i nie ulegną Sewilli w następnej kolejce to i po spotkaniu z &quot;Królewskimi&quot; zostaną wyżej w tabeli niezależnie od wyniku tego meczu. Atletico więc ma o co grać i myślę, że już od pierwszych minut starcia na Estadio Nuevo Los Carmenes, będzie chciało nadpocząć przeciwnika by jak najszybciej zapewnić sobie prowadzenia i później kontrolować przebieg spotkania. Ponadto patrząc już czysto statystycznie Atletico w tym sezonie rozgrywek ligowych strzeliło 24 bramek z czego połowę w pierwszych połówkach spotkań. Ponadto w dotychczasowych 11 spotkaniach ligowych Atletico w 6 przypadkach uzyskiwało prowadzenie po pierwszej połowie i w każdym z tych przypadków potrafiło to prowadzenie zamienić w końcowe zwycięstwo.
Jeśli chodzi natomiast o Granadę to jest to ekipa, która ostatnio miała słabszy okres, przegrała cztery kolejne spotkania i dopiero przed tygodniem zdołała wygrać z Betisem Sewilla na wyjeździe. Nie zmienia to jednak faktu, że podopieczni Juana Antonio Anquela są uznawani za kandydatów do spadku i w tym sezonie będzie im jednak ciężko utrzymać ligowy byt. W dzisiejszym spotkaniu Juan Antonio Anquela nie może skorzystać z kilku zawodników kontuzjowanych jak Diego Mainza, Jaime Romero, Frana Rico, Manuel Lucena, Antonio Floro Flores oraz Hassana Yebdy. Zdecydowanie lepiej sytuacja kadrowa wygląda w Atletico w którym jedynym nieobecnym jest Silvio pozostali gracze są do dyspozycji Diego Simeone.
Podsumowując liczę w tym spotkaniu na zwycięstwo Rojiblancos, piłkarze Atletico wiedzą doskonale jak ważne jest zdobycie trzech oczek w tym spotkaniu o czym świadczą ich wypowiedzi na konferencji prasowej przed tym spotkaniem. Myślę, że od początku to Atletico będzie starało się narzucić swój styl gry i szybko strzelić bramkę, która na pewno ułatwi im grę. Mój typ to prowadzenie gości po pierwszej połowie jak i oczywiście zwycięstwo w całym spotkaniu.
⛔100

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Dyscyplina: Futsal,Mistrzostwa Świata
Spotkanie: Włochy - Kolumbia
Typ: 2
Kurs: 8
Buk: Bet365
Analiza:

Spotkanie o 3cie miejsce futsalowych Mistrzostw Świata.
Niestety nie udało mi się znaleźć oferty na wygraną 3ciego miejsca - bez względu na to czy w regulaminowym czasie,dogrywce czy po karnych - biorę więc czystą 2 .
Faworytem spotkania są niewątpliwie Włosi, którzy w półfinale dośc wysoko pokonali Hiszpanię 4:1.w drugim półfinale Kolumbia uległa Brazylii 1:3,ale Brzylijczykom nie przyszło to zwycięstwo łatwo - Kolumbia potrafi się bardzo dobrze bronić,ma rewelacyjnego bramkarza,dobrze wychodzi z szybkim atakiem.
W końcówce spotkania to Kolubijczycy pokazywali sztuczki techniczne w iście &quot;brazylijskim&quot; stylu.Jest to drużyna glodna sukcesu i o 3cie miejsce będą walczyć do ostatniej sekundy spotkania.
Włosi moim zdaniem zaprezentują typowe dla siebie podejście do meczu i skoro nie udało się awansować do finału to mecz o 3cie miejsce poprostu trzeba &quot;odwalić&quot; a ze słabą Kolumbią to może nawet nie trzeba się będzie wysilać.
Zdecydowanie polecam wszelkie handicapy na Kolumbię.
⛔100

K 126

kubson9

Użytkownik
Spotkanie: Fiorentina - Atalanta
Typ: X
Kurs: 3.8
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Obie drużyny ostatnią grają koncertowo. Fiorentina wygrała ostatnio na wyjeździe z Milanem, a Atalanta u siebie z Interem. Obie drużyny nie przegrały od kilku spotkań. W związku z tym uważam, że lepsza Fiorentina powinna dziś zagrać słabszy mecz. Do tej pory uległa tylko Interowi więc z niezłą Atalantą też powinna zgubić punkty. Nie mówię o porażce - uważam, że będzie to wyrównany mecz w którym padnie mało goli. Dlaczego uważam, że to Fiorentina powinna dziś zagrać słabiej, a nie Atalanta? Bo seria Fiorentiny trwa praktycznie od początku sezonu.
⛔100

przemo21 62

przemo21

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna – 1.Włochy
Spotkanie: Inter Mediolan - Cagliari
Typ: Ile goli zostanie zdobytych w 1 połowie? 1 gol
Kurs: 2,65
Bukmacher: gamebookers
Analiza:

O godzinie 15:00 Inter Mediolan przed własną publicznością podejmie Cagliari. Uważam, że w 1 połowie wpadnie dokładnie 1 gol. Analizowałem mecze Interu i ten typ jest bardzo możliwy, często do przerwy w ich meczach wpada 1 bramka. Czuję, że teraz też tak będzie, Cagliari to nie słabiaki, łatwo nie poddadzą się, dlatego do przerwy może być 1:0 lub 0:1. Inter jest obecnie w formie, mieli ponad 10 meczów wygranych, a ostatni przegrali z Atalantą 3:2 i teraz na pewno będą chcieli ponownie zwyciężyć. Cagliari to średniak, raz wygra, raz przegra a raz zremisuje, także wszystko możliwe. Tak jak wyżej napisałem, do przerwy często wpada 1 bramka i myślę, że też tak będzie, nie będę rozpisywał całej analizy spotkań Interu, ale w większości (80%) pada 1 bramka do przerwy w ich meczach. Typ ryzykowny, ale bardzo możliwy.

Mój typ: Inter - Cagliari do przerwy: 1 gol. Jeśli pomogłem &quot;kliknij&quot; dzięki
⛔100

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna
Mecz:Lech Poznań-Legia Warszawa
Typ:1
Kurs:2,4
Bukmacher:Bet at Home
Analiza: Na początek chciałbym edytować jeden z typów,
&quot;&quot;&quot;Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa
Spotkanie: Lech Poznań - Legia Warszawa
Typ: Legia Warszawa zdobędzie gole w obu połowach
Kurs: 4,90
Analiza: Bardzo podoba mi się kurs na ten typ. Legia jest liderem w tabeli. Ta drużyna strzela mnóstwo goli. Jak do tej pory na wyjazdach Legia strzelała rywalom po co najmniej dwa gole. Co ciekawsze, we wszystkich pięciu wyjazdowych meczach Legia zdobywała gole w obu połowach. Już samo to zachęca do zagrania tego typu po absurdalnie wysokim kursie. Lech w swoim ostatnim domowym meczu zbłaźnił się przegrywając 0:2 z Jagiellonią Białystok. W tym meczu Lech stracił gole w obu połowach. Skoro Jagiellonia zdołała strzelić im gole w obu połowach, to doskonale radząca sobie w ofensywie Legia tym bardziej powinna tego dokonać. Motywacja Legii, by wygrać ten mecz powinna być ogromna, bo w Poznaniu osiągali słabe wyniki. Teraz jednak są w kapitalnej formie, więc podejrzewam, że dadzą lanie gospodarzom.&quot;&quot;&quot;&quot; No niby trafnie ale chyba jasne staje się żę Legii w końcu musi przytrafić się mecz w którym nie strzeli ona w obu połowach,to kiedy i z kim jak nie z Lechem!!!!Rachunek prawdopodobieństwa jest w tym momencie tak duży że samobójstwem jest to postawić szanowny kolego.Chociaż nic nie jest nie możliwe co udowodniła Polonia z karnymi,to jednak na 99% dziś Legia nie strzeli w obu połowach,właśnie dziś!!!!!!! A co do mojego typu,Legia bez porażki na wyjeździe to kiedy jeśli nie dziś,jak dziś nie przegrają to są mega mocni. Lech gra średnio dużo punktów u siebie stracił,myślę że ten limit już jest wyczerpany.Myślę też że w tej kolejce nie będzie żadnej 2 bo w przyrodzie nic nie ginie a w poprzedniej jak pamiętamy nie było 1.X też nie będzie bo wpewnie dużo na taki wynik jest typów.Brak Astiza i Arboledy sugeruje dużo goli ale pewnie to tyko złudne jak wszystko w piłce. Myślę też że Lech ma szanse wyjść na lidera na finiszu rundy.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +5
polakko20 170

polakko20

Użytkownik
18.11.2012
Pilka nożna, Ekstraklasa Polska, godzina 14:30

Lech Poznań - Legia Warszawa
2/2
5,50
William Hill

analiza:

Przed nami 2 niedzielne spotkania w Lidze polskiej. Na przeciwko siebie staną Lech Poznań i Legia Warszawa. Jest to jeden z 3 hitów tej kolejki. Dwa inne to mecze pomiedzy Polonią a Gornikiem oraz Wisłą a Śląskiem. Jednak mecz Lecha z Legią budzi najwieksze emocje bowiem ekipa która wygra zasiądzie na fotelu lidera Ekstraklasy. Na stadionie w Poznaniu prawdopodobnie zoabczymy komplet widzów a więc zapowiada się gorąca atmosfera. Ja w tym meczu stawiam na Legie, ogladalem kilka spotkan warszawskiej druzyny i stwierdzam, że jest to nieliczny zespoł ktory potrafi rozegrac atak pozycyjny. Widać pomysl z grze pilkarzy Legii. Moim typem bedzie zwycięstwo gości do przerwy i utrzymanie go lub powiekszenie do konca spotkania. Kurs na ten zakład wynosi 5,50, zdecydowanie polecam. Lech kilka pojedynków w tym sezonie wygrał dość szczęsliwie, rywale nie byli gorsi od Lechitow a mimo to przegrywali, no ale taka jest pilka i tak Lech znajduje sie aktualnie na 3 pozycji z punktem straty do Legii. Prawdopodobnie w Lechu dzis nie zagra Arboleda, filar defensywy, bez niego obrona traci dużo na wartosci, zatem łatwiejsze zadanie przed Ljuboją, Radovicem, kucharczykiem i Koseckim. Skoro juz mowa o ofensywie to Lech aktualnie nie ma kim postraszyc, Ślusarski, Ubiparip..myslę że to nie są pilkarze pokroju chociazby Ljuboji. Legia tydzien temu przegrała z Jagielonią i to na wlasnym boisku, dzis na pewno podopieczni trenera Urbana będą chcieli sie zrehabilitować i pokonac Lecha. Myslę, że gdy goscie zdobea dzis komplet punktów to juz nikt nie bedzie pamietał o porazce z Jagą. Liczę na szybką bramke Legionistów i kontrolowanie gry i wyniku do konca spotkania.
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +4
psotnick 965,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska - Ekstraklasa
Spotkanie: Lech Poznań – Legia Warszawa
Typ: Powyżej 3.0
Kurs: 3.35 Bukmacher: bet365

Ten mecz obwołano meczem jesieni i chyba słusznie, bo spotykają się zespoły ze ścisłej czołówki. Trzecia drużyna w tabeli podejmuje lidera, co przy jednopunktowej przewadze sprawia, że każde rozstrzygniecie może mieć ogromne znaczenie dla układu tabeli na koniec rundy, a może i na koniec sezonu. Wczoraj Polonia w koncertowy sposób (kolejny zmarnowany karny!) spartoliła swoją szansę na objęcie pozycji lidera, dzisiaj ta szansa stoi przed Lechem. Z kolei Legia nie wyobraża sobie wracać do Warszawy na tarczy, co zapowiada bardzo ciekawe starcie w Poznaniu. Obie ekipy pokazały, że powinny być najpoważniejszymi kandydatami do zdobycia mistrzostwa. Legia strzeliła najwięcej goli w Ekstraklasie zaliczając trafienie w każdym meczu tego sezonu (bilans 25-12). Główny udział w tym dorobku ma lider tabeli strzelców Danijel Ljuboja (9 goli) wspierany przez Marka Saganowskiego (4) i Jakuba Koseckiego (3). Za to Lech swoją wysoką pozycję w tabeli w dużej mierze zawdzięcza żelaznej defensywie, która pozwoliła rywalom strzelić ledwie 6 goli w 11 meczach (15-6). Za ten wynik odpowiada przede wszystkim najlepsza w lidze para stoperów Arboleda – Kamiński wspomagani na bokach przez Ceesaya i Henriqueza, a zwłaszcza świetnego Buricia w bramce. Historia spotkań obu drużyn nie wróży raczej gradu bramek, w ostatnich 5 spotkaniach przy Bułgarskiej padło ledwie 3 gole. Wydaje mi się jednak, że w dzisiejszym meczu możemy być świadkami zakończenia tej underowej serii. Do takiego wniosku skłaniają mnie olbrzymie problemy z zestawieniem defensywy przed tym meczem z jakimi muszą poradzić sobie trenerzy obu ekip. Wczoraj gruchnęła wiadomość o poważnej kontuzji Arboledy, która wyłącza Kolumbijczyka nie tylko z tego meczu, ale i do końca sezonu. To ogromna strata dla Lechitów, bo najlepszego obrońcę ligi zastąpi co najwyżej poprawny Hubert Wołąkiewicz. Z kolei Legia również będzie musiała sobie radzić bez ostoi swojej obrony, bo Inaki Astiz musi pauzować za kartki. Zastąpi go Słoweniec Marco Szuler, który niepewnością razi niemal w każdym meczu. Wprawdzie po przerwie wraca do składu Żewłakow, ale niestety zdrowie już nie to, a dobrym ustawieniem wszystkich dziur załatać się nie da. Na dodatek niepewny jest też występ Wawrzyniaka, który dopiero w piątek wznowił treningi. Jeśli do tych niepewności w defensywach obu ekip dodamy najlepszy atak w lidze strzelający gole jak na zawołanie, a z drugiej strony 40 tysięcy kibiców wspierających gospodarzy w walce o fotel lidera, to scenariusz otwartego meczu z wieloma okazjami strzeleckimi nie brzmi już tak niedorzecznie. W moim odczuciu wystarczy jeden wcześnie strzelony gol, by ten scenariusz wszedł w życie, a wtedy linia 2 czy nawet 3 goli jest jak najbardziej do osiągnięcia.

Prawdopodobne składy
Lech: Burić - Ceesay, Wołąkiewicz, Kamiński, Henriquez - Możdżeń, Drewniak, Murawski, Lovrencsics, Tonew - Bereszyński
Legia: Kuciak - Jędrzejczyk, Żewłakow, Szuler, Wawrzyniak (Rzeźniczak) - Vrdoljak, Łukasik - Kucharczyk, Radović, Kosecki - Ljuboja
✅235

kleryk 146

kleryk

Użytkownik
Data: 18.11.12 (13:00)
Dyscyplina: Tenis, Davis Cup
Spotkanie: T. Bedrych - D. Ferrer
Kurs: 1,65
Bukmacher: Pinnacle

Hiszpanie po trzech meczach przegrywaja 1:2. Dzisiaj w czwartym meczu na kort wyjda liderzy obu reprezentacji czyli Tomas Berdych i David Ferrer. W swoich pierwszych spotkaniach obaj wygrali ale Ferrer wygral duzo latwiej bo 3:0 ze Stepankiem a Berdych meczyl sie 3:2 z Almagro. To moglo go kosztowac troche sil i wczoraj gral przeciez jeszcze debla 4 wyrownane sety. Ferrer mial duzo wiecej czasu na odpoczynek i to mu daje dodatkowa przewage. Ale to nie jest moj glowny argument. Ten glowny jest po prostu taki ze wedlug mnie Ferrer jest lepszy od Berdycha i to potwierdzi. Hiszpan jest duzo bardziej regularny w swojej grze, nie popelnia tyle bledow co Czech, gra swietnie w obronie i nigdy sie nie poddaje nawet gdy wynik jest niekorzystny. Hiszpan wie ze musi ten mecz wygrac, jest liderem i to wlasnie on powinien dac swojemu zespolowi sygnal do dalszej walki. W tym sezonie David gra bardzo dobrze, takze na twardych halowych nawierzchniach wiec tu Berdych nie bedzie mial takiej przewagi. Bylem zdziwiony ze we wczorajszym deblu nie zdradzal zadnych oznak zmeczenia ale dzisiaj moze juz nie byc tak latwo. Zreszta nawet jak Czech bedzie w pelni sil to uwazam ze i tak Ferrer wygra ten mecz. Hiszpan bardzo dobrze czyta gre rywali, odnajduje w trakcie spotkania ich slabe punkty i bez mrugniecia okiem je wykorzystuje. Zawodnikom takim jak Berdych daje duzo okazji do popelniania niewymuszonych bledow i to czesto doprowadza ich do frustracji. Ferrer jest swietny w dluzszych wymianach, dobrze broni, jest regularny, nie popelnia wielu bledow, to wszystko powinno dac mu zdecydowane zwyciestwo nad podmeczonym Czechem.
powtórzony ⛔100

F 52

fejser

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka ACB
Spotkanie: Manresa - Real Madrid
Typ: 2 hc -16
Kurs: 2,58
Bukmacher: bet365

Dziś wieczór szykuje Nam się mecz do jednego kosza. Manresa nie ma szans w starciu z gigantem. W poprzedniej kolejce Barca w meczu z Manresą wyśrubowała handi -42, dziś będzie podobnie. Real powinien bez problemów pokonać Manrese z przewaga min. 20pkt. Realu Madryt nie musze nikomu przedstawiać ale zobaczmy na ostatnie wyniki Manresy :

Barcelona - Manresa 89-47 -42pkt !
Manresa - Lagun Aro 88-89(74-74) -1 to był dla nich godny przeciwnik :cool:
Unicaja - Manresa 88-70 -18
Joventut - Manresa 83-71 -12
Manresa - Gran Canaria 64-80 -16

Jeśli Manresa ze średniakami ACB pzegrywa na poziomie -10 -15pkt to z Realem liczę na tęgie lanie a moje handi powinno spokojnie sie pokryć.
⛔100

H 5

horcyk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska - 1 Liga
Spotkanie: ŁKS Łódź - Arka Gdynia
Kurs: 2,35
Bukmacher: bet-at-home

Jak dla mnie pewniak na dziś. W ŁKS od dłuższego czasu jest źle a krążą słuchy, że będzie jeszcze gorzej. Na niektórych forach można przeczytać, że klub w najbliższych tygodniach może wycofać się z rozgrywek.
Jeśli chodzi o Arkę to &quot;zmiana&quot; trenera może pozytywnie wpłynąć na zespół, a mecz z Łódzkim Klubem Sportowym może stanowić idealną okazję do przełamania.
✅135

Otrzymane punkty reputacji: +4
belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, Scottish Premier League
Spotkanie: Inverness Caledonian Thistle - Motherwell FC
Typ:
Inverness (6/10)
Kurs: 2.50
Bukmacher: bet365

Analiza: Inverness w przypadku zwycięstwa wskoczyłoby dzisiejszego popołudnia na podium. Podopieczni Terry&#39;ego Butchera znajdują się obecnie w wyśmienitej dyspozycji. W ostatnich 6 ligowych spotkaniach zanotowali rewelacyjny bilans: 4-2-0; 15:5. W międzyczasie rozgromili nawet na Ibrox Glasgow Rangers (3:0) w ramach Insurance League Cup (pamiętać należy, że The Gers mimo degradacji w dalszym ciągu mają w swoim składzie wielu dobrych zawodników).
Wracając do rozgrywek ligowych warto jeszcze wspomnieć, iż Caley Thistle ostatnią ligową porażkę ponieśli 2 września :!: na wyjeździe z Motherwell właśnie (1:4). Czas na rewanż! Od tamtego czasu zanotowali 4 zwycięstwa i 4 remisy. Ogólnie rzecz biorąc Górale to bardzo &quot;kompromisowa&quot; drużyna. Aż 7 z 13 rozegranych do tej pory ligowych pojedynków kończyło się w ich przypadku podziałem punktów (w całym sezonie notują bilans: 4-7-2; 26:21).
Dziś gospodarze podejmą The Well osłabieni brakiem: Rossa Drapera (PO, 12/3), Ryana Essona (BR, 8/0), Simona Kinga (OB, 5/0), Nicka Rossa (PO, 4/1) i Chrisa Hogga (OB, 0/0).
Goście z kolei w ostatnim czasie (jak i od początku rozgrywek) nie prezentują się najlepiej, głównie rozczarowując swoich kibiców. W ostatnich 6 ligowych potyczkach zanotowali aż 4 porażki :!:, notując bilans: 1-1-4; 4:10.
Dziś wystąpią jedynie bez Lee Erwina (NP, 0/0) i Stevena Saundersa (OB, 0/0).
Inverness po 2 kolejnych remisach przed własną publicznością, powinni - według mnie - sięgnąć dziś w końcu po komplet punktów na swoim boisku, jednocześnie rewanżując się piłkarzom Stuarta McCalla za ostatnią porażkę.

Inverness DNB 8/10 @1.72 (unibet &amp; bet365)
⛔100

P 35

playmaker-90743

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, BundesligaSpotkanie: TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg
Typ: X2
Kurs: 1,57
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Szczerze to nie do końca uważam dlaczego buki aż tak skreślają Wilki. Po zwolnieniu Felixa Magatha Wolfsburg odzyskał swoją świeżość w grze, odzyskał swobodę na boisku. Idealnie to obrazuje Diego, który tłamszony przez &quot;Qualixa&quot; był cieniem samego siebie, a odkąd zespół objął Koestner zaczął błyszczeć jak za starych dobrych lat w Werderze. Wolfsburg wygrywać musi, nie ma co rozpatrywać szczególnie kwestii motywacyjnych, gdyż są tuż nad strefą spadkową, i każdy mecz jest dla nich grany z nożem na gardle. Poważnych absencji w Wolfsburgu brak, wszyscy najlepsi zawodnicy (Diego, Dost, Rodruguez, Kjaer, Naldo czy Schafer) są gotowi do gry.
Zajrzyjmy więc do ekipy Hoffenheim, w której panuje marazm i nijakość. 13 miejsce w tabeli, i całkiem przeciętna gra. Niezłe mecze (pokonanie Schalke czy Hannoveru) przeplatają z tragicznymi (0:4 od Eintrachtu, kopanina z Augsburgiem, trójka od Mainz). Podobnie jak u rywali, wielkich osłabień brak. Dla mnie ten mecz wygląda na kontynuację dobrej gry Wolfsburga, jednak Hoffenheim to zespół nieobliczalny który nie lubi przegrywać. Dlatego podpieram typ remisem.
✅57

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: New York Knicks - Indiana
Typ: Knicks -6
Kurs: 1,81
Analiza: Po pierwszej porażce w sezonie - Nowy Jork wraca do swojej hali, by rozegrać spotkanie z Indianą, która nie jest w najlepszej formie. Wciąż poza składem jest Granger, Hibbert nie gra na swoim optymalnym poziomie. Poza tym w MSG zawsze trudno się gra każdej z drużyn NBA, a Knicks sprawiają wrażenie bardzo zorganizowanych od początku sezonu. 6-1 ranking jest w pełni zasłużony, bo gra gospodarzy naprawdę może się podobać. Pomimo tego, że ich średnia wieku zespołu wynosi bodajże 30 lat, prezentują bardzo mądrą koszykówkę. Idealnie potrafią wykorzystać swoje doświadczenie, bo przecież Kidd, Wallace czy też Anthony to koszykarze, którzy spędzili już sporo sezonów w NBA. Nawet 35-letni rookie Prigioni dobrze wkomponował się w zespół. Knicks mają wiele atutów, a grając we własnej hali są jedno z najlepszych drużyn na wschodzie. Dodatkowo mają wiele opcji w ataku, rzuty za trzy ze strony Novaka robią ogromne wrażenie, Anthony rzuca ponad 20 pkt na mecz, a pod nieobecność Stoudemire&#39;a on jest główną postacią w składzie Woodsona. Przede wszystkim poprawili również obronę, znacznie lepiej bronią na obwodzie. Nowy Jork jest zdecydowanym faworytem w dzisiejszym spotkaniu i inny wynik niż zwycięstwo gospodarzy będzie niespodzianką. Wydaję mi się, że handi -6 powinno wystarczyć, można spróbować 6,5 bo Pacers bez Grangera są kompletnie inną drużyną. Knicks wygrali już u siebie ze znacznie lepszymi drużynami - Heat czy 76ers i to z przewagą ponad 15 pkt. Dzisiaj mają coś do udowodnienia kibicom po ostatniej porażce i myślę, że wygrana ponad 10 pkt jest w ich zasięgu.
✅81

karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - BELGIA: Jupiler League
Spotkanie: Lokeren vs Beerschot AC
Typ: over 2.5
Kurs: 1.72
Analiza:
W pierwszej kolejce rundy rewanżowej belgijskiej Jupiler League spotkają się walczący o europejskie puchary zespół Lokeren i ligowy średniak z Beerschot. Faworytem jest oczywiście zespół gospodarzy, który zwyciężył w ostatnich 5 pojedynkach z rzędu. W tym spotkaniu nie podejmę się jednak stawiania na gospodarzy, ze względu na to, że w mojej ocenie typ na over w tym pojedynku jest pewniejszy.

- Obie drużyny w 15 pojedynkach zanotowały aż 10 overów.
- Średnia goli w meczach z udziałem Lokeren 3.0
- Średnia goli w meczach z udziałem Beerschot AC 3.2
- Goście mają serię aż 6 meczów z rzędu z wynikami powyżej 2.5 gola.
- Ostatnie 4 pojedynki pomiędzy obiema ekipami obfitowały w gole - w każdym z nich padły co najmniej 4 bramki.

W mojej ocenie po takim kursie warto pobrać ten typ.
⛔100

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: New York Knicks - Indiana
Typ: Over 188,5
Kurs: 1,91
Analiza:
Wracam do gry w rywalizacji typów dnia. Po ostatnim nieudanym typie (handi na NY) spadnę prawdopodobnie z 3. miejsca w listopadzie, bo widziałem, że koledzy nie próżnują. Póki co mam bilans 5/7 i dziś zamierzam go powiększyć. Na przełamanie znowu NY Knicks. Dziś powrót Knicks do własnej hali i pierwszy mecz po 1. porażce z Memphis. Gospodarze mimo zaawansowanego wiekowo składu rzucają b.dużo punktów, a swój parkiet mają szczególnie obcykany i wygląda na to, że MSG będzie twierdzą trudna do zdobycia w tym sezonie. Kieran napisał nieco wyżej o NY, więc nie będę powtarzał tych informacji - wszyscy wiedzą w czym trkiw siła Knicks. Co do Indiany to liczę, że West, George i Hill się dziś zepną i będą walczyć. Ostatni mecz Pacers wygrali u siebie z Dallas 103-83 i wyglądali solidnie na tle chimerycznego Dallas. Nieco wcześniej ulegli Bucks i Raptors i mam nadzieję, że nie powtórzą słabego meczu z Toronto. Win NY jest pewny, handi już zostało zaproponowane, wiec ja idę na over 188,5 pkt.

Anthony powinien rzucić ok 30 pkt i mieć mocne wsparcie całego zespołu.
prognozowany wynik: 105:90

Poniżej link do historycznych statystyk starć tych ekip:
[URL='http://www.nba.com/advancedstats/team-vs-team.html#Knicks-vs-Pacers|1610612752,1610612754;year=201112;season=r']http://www.nba.com/advancedstats/team-vs-team.html#Knicks-vs-Pacers|1610612752,1610612754;year=201112;season=r[/URL]
⛔100

P 10

pentos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - PERU: Primera Divisón Gr.B
Spotkanie: Sport Boys- Juan Aurich
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza: Dziś w lidze peruwiańskiej odbędzie się mecz pomiędzy trzecią w tabeli drużyną Juan Aurich a outsajderem ligi ostatnim Sport Boys. Według mnie jest tylko jeden argument , który przemawia za gospodarzem mianowicie atut własnego boiska i to by było na tyle. Jak wiadomo kibice nie grają tylko ich drużyna a w tym wypadku gospodarze grają fatalnie. Bilans 6-16-20 przy stosunku bramek 35-65 doskonale odzwierciedla umiejętności ekipy Sport Boys. W dodatku drużyna Juan Aurich zwyczajnie &quot; nie leży&quot; gospodarzom gdyż nie potrafią ich pokonać od 5 spotkań. Goście nie potrafią odnieść zwycięstwa od trzech spotkań więc ten mecz to najlepszy moment na przełamanie się i polepszenie dorobku strzelonych bramek. Uważam , że kurs na gości to prezent , obok którego nie można przejść obojętnie. Wiadomo , że ligi pokroju peruwiańskiej są nieprzewidywalne ale w tym wypadku myślę , że goście odniosą przekonujące zwycięstwo. Początek o 21:30.
✅100

C 55

casinojack

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Hiszpania Liga Adelante g.18:00
Spotkanie: Numancia-Almeria
Typ: Almeria
Kurs: 3.30
Analiza:

Na poczatek spojrzcie na tabele, Numancia aktualnie jest dopiero 16 w lidze and Almeria zajmuje 3 miejsce i goni dwie czolowe druzyny aktualnie w tablei czyli Elche i Girona. Numancia ma przed dzisiejszym starcie problem z kontuzjami, nie zagra Javier Del Pino ,bardzo wazny zawodnik tej druzyny, gral w 12 meczach tego sezonu, co prawda strzelil tylko jedna bramke, jednak bardzo czesto dogrywal swoim kolegom w pole karne. Del Pino pauzuje dzis poniewaz otrzymal juz 5 zoltych kartek w tym sezonie. Nastepnym niebocenym jest Nieto, bardzo wazny gracz w obronie. Co ciekawe zagral tylko 17 minut w ostatnim meczu Numancii z Barcelona B a jego zespol zremisowal ten mecz 3-3.
Almeria w ostatniej kolejce grala z Mirandes i zremisowala 0-0, sa nie pokonani od 4 meczy, 3 z nich wygrywajac a tylko jeden wlasnie remisujac. Almeria zagra dzis bez Charlesa i Soriano za to z Leo Ulloa i Aleix Vidal w ataku. Ufam tej formacji i wierze ze poprowadza oni Almerie do zwyciestwa dzis. Kurs na gosci przesadzony wedlug mnie i warty grania dzis. Polecam!!
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom