Dyscyplina:
Piłka Nożna,
Bundesliga
Spotkanie: Kaiserslautern - Bayer Leverkusen
Typ: Under 1.5 (do przerwy)
Kurs: 1.40
Bukmacher: bet365
Dziś rozpoczyna się 13 kolejka Bundesligi i na początek mamy starcie Kaiserslautern z Bayerem Levekusen. Pisał już o tym t0mson ,że duża grupa osób stawia pewnie na gości. Jednak według mnie to nie jest takie pewne.
Patrzymy na potencjał kadrowy obu ekip. No i jeśli to miałby być wykładnik ,który zespół zgarnie 3 punkty ,to w ciemno obstawiamy Bayer. Nazwiska takie jak :Bender, Schurrle, Kiessling są znane w piłkarskim świecie. Do tego dochodzi wielki talent jakim został ostatnio obwołany bramkarz - Leno. Bayer miał powtórzyć wyczyn z poprzedniego sezonu ,w którym zdobył wicemistrzostwo. Jednak teraz nie jest tak różowo. Dopiero 8 pozycja i nikt nie ma wątpliwości ,że nie jest to czego wszyscy oczekiwali. Trener aptekarzy podkreśla ,że to spotkanie będzie trudne ,lecz wierzy w zwycięstwo swojej ekipy.
"Spotkania na wzgórzu Betzenberg zawsze są wyjątkowe ze względu na szczególne okoliczności, jak: reflektory, pełne trybuny i agresywną postawę gospodarzy – uważa Dutt, który następnie dodaje: - Drużyna Lautern będzie pewna siebie. Grają w tym momencie z wielką pasją, bronią agresywnie i są bardzo dobrzy w zmianie tempa gry."
Trener gości komplementuję gospodarzy ,gdyż wie ,że zlekceważenie ich może skończyć się bardzo źle. Jeszcze jedna ważna sprawa dotycząca Bayeru. Trzeba przyznać ,że Aptekarze na wyjazdach nie prezentują się słabo. Ostatnie spotkanie z Freiburgiem powinni przegrać ,gdyż byli gorsi ,a jednak wygrali. Jak to mówią, szczęście sprzyja lepszym. Na obcych terenach pokonali również Stuttgart i Augsburg. Remis z Borussią M'gladbach ,która wtedy była w gazie również ujmą nie jest. Myślę ,że porażka z Bayernem byłą wkalkulowana ,gdyż ten zespół w tym sezonie jest poza zasięgiem "zwykłych śmiertelników" i myślę ,że w cuglach zdobędzie mistrzostwo. Na początek Aptekarze polegli jeszcze z Mainz ,które jak dla mnie jest nadal wielką niewiadomą. Jakoś darzę ten zespół sympatią.
Wracając do meczu ,krótko o gospodarzach. Celem gospodarzy na ten sezon jest oczywiście walka o utrzymanie ,gdyż na nic więcej ich po prostu nie stać. Nazwiska takie jak Shechter(najlepszy strzelec) czy Tiffert na kolana nie powalają i nie są znane szerszej publiczności.Dla ludzi interesujących się Bundesligą czy ogólnie futbolem troszkę bardziej niż przeciętnie tak jak ja ,kapitan 1FCK jest na pewno znany.
Gospodarze są groźni na własnym terenie. Porażki tylko ze Stuttgartem i Bayernem ,czyli rywalami co by nie mówić lepszymi. Bayer też w sumie takim jest i to mnie trochę martwi. Do tego remis na początek sezonu z Augsburgiem i 2 zwycięstwa: z Freiburgiem oraz Mainz. Czyli nie wygląda to najgorzej. Piłkarze 1FCK wypowiadają się bardzo odważnie i chcą dziś urwać punkty faworyzowanym gościom. Trener również zapowiada nie bronić bezbramkowego remisu:
Jeśli zagramy tak, jak przed przerwą na mecze reprezentacji, z takim samym podejściem i pasją, jak w poprzednich pięciu meczach, to mamy szanse na zwycięstwo z Bayerem – uważa trener Marco Kurz.
Gospodarze chcą podtrzymać serię spotkań bez porażki ,która wywindowała ich już na 12 pozycję.
Jak będzie dzisiaj? Nie wiadomo ,mecz do wytypowania bardzo trudny. Może paść niemalże każdy rezultat. Jeśli chodzi o Under/Over 2.5 to gospodarze legitymują się 9 underami na 12 spotkań u gości jest to 6/6. Jednak to również nie jest takie pewne. Pomimo buńczucznych wypowiedzi myślę ,że obie ekipy nie rzucą się od razu na siebie. Zwłaszcza pierwsza połowa będzie bardziej wybadaniem swoich sił pod lekkie dyktando gospodarzy i jeśli to oni nie zdobędą bramki bardzo prawdopodobny wydaję się remis po pierwszych 45minutach.
40