Dyscyplina:
Tenis,
WTA Cincinnati
Spotkanie: McHale Christina - Petrova Nadia
Typ: McHale Christina + 4,5
Kurs: 1,72
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
Bukmacherzy pieniążki dziś znowu rozdają..Wczoraj to samo było w meczu Amerykanki z "Nr.1 " kobiecego tenisa..+5,5 po kursie 2,0..Jak się tamten mecz skończył pewnie wszyscy wiedza, a jeśli nie to łatwo sie domysleć skoro dziś Amerykanka gra dalej..

Dwa sety..6:4, 7:5...Ironiczne uwagi pod adresem Dunki zostawię dla siebie..
Czy dziś będzie łatwiej?..Ciężko powiedzieć, bo Rosjanka trzyma poziom w przeciwieństwie do Wozniackiej, która na chwilę obecną bardziej interesuje się golfem niż tenisem..
Rosjanka Petrova to persona znana w cyklu
WTA od 12 lat, obecnie 29 letnia zajmuje 27 miejsce w rankingu..5 lat temu była numerem 3 w singlu (w deblu rok wcześniej)..Od 2003 roku nie skończyła sezonu na miejscu dalszym niz 20..
Chyba wszyscy, którzy mają choć blade pojęcie o
WTA kojarzą ta nieco pyzatą buzię..Ja osobiście nigdy nie byłem zwolennikiem jej talentu.I dziś gdy już powoli idzie w ślady swojej koleżanki Dementievej zdecydowałem się postawić na młodość i ambicję kontra doświadczenie i rutynę..
Nie twierdzę, że Rosjanka podzieli los Dunki i odpadnie z turnieju ale uważam, ze o kolejną rundę będzie musiała długo walczyć..
Na szybko tegoroczne postępy Petrovej w
USA

A teraz przejdźmy do panny McHale..Zaledwie 19 letnia dziewczyna z New Jersey robi błyskawiczna karierę tenisową..Nr 712 na koniec 2007 roku..425 rok później, w 2009 już 216, a ten rok zaczęła od pozycji 115..Dzis już jest siedemdziesiąta szósta i idzie wyżej..
Miałem przyjemność oglądać na zywo jej mecz w Birmingham z Australijka Rodionova..I przyznaje, że była mi to postać zupełnie i obca..I po stylu gry wydawała mi się duzo starsza i dojrzalsza..Nie zgadłbym, że ma zaledwie 19 wiosen..
Tamten mecz wygrała w 3 setach..
Niesamowite jest to kto już na tej dziewczynie się przejechał z pierwszej setki..
Rebecca Marino 1:6, 4:6
Nadia Petrova 6:7,3:5 i krecz Petrovej w ostatnim gemie przy serwie Amerykanki - najciekawsze, że miało to miejsce rok temu i jeden tydzień w ...Cincinnati :]
Ayumi Morita 2:6,4:6
Vania King 6:3,
0:6, 6:1 wygrana King choć w drugim secie jajeczko..
Akgul Amanmuradova 3:6,1:6
Svetlana Kuznetsova 6:7,6:7
Nadia Petrova 3:6,6:4,6:2 Petrova bierze rewanż w Indianells
w kwietniu na clay zmiotła Kleybanova 1:6,0:6
i pogoniła Hantuchova 6:7,
1:6
Ponizej wkleję ostatnie 20 meczy Christiny (clay, hard i grass), bo warto się im przyglądnąć..
Wtopa z naszą Radwańską jej ujmy nie przynosi, bo Isia jak ma dzień to tylko zejść z kortu

..
Zero respektu dla pierwszej setki..Aż do wczoraj gdy dobrała się do skóry samej góry..
Wielkie brawa za ten mecz..Uważam, ze dziś na kort wyjdzie jeszcze pewniejsza i że Petrova będzie musiała dać z siebie wszystko by przejść do następnej rundy..Nie zapominajmy, ze McHale gra u siebie, a to dodaje skrzydeł..Szczególnie tym młodym, które mają ambicje i talent..I całą karierę przed sobą..
+ 4,5 na Amerykanke biorę i po rekach całuje..Żeby nie przesadzić to 8/10 (do 9/10 mam uraz przez pewną Alison :;/: )
100