>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 18.06.2020 (czwartek)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 18. Czerwca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ ⛔100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic

- betfan
- TOTALbet
- eWinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analiszzy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kostaryka,
Godzina:01:00
Spotkanie: Deportivo Saprissa - Cartagines
Typ: Cartagines
Kurs: 5,39
Bukmacher: sts

Mecz półfinałowy, 2 w pierwszym padł wynik 0:4 i to 4 bramki po przerwie. Zatem sądzę że kwestia rywalizacji jest rozstrzygnięta. Saprissa będzie myślała o kolejnym meczu - ten przebiegać te 90 minut bez kontuzji i kartek. Może coś wyjdzie z tego typu: Cartagines nic już nie musi i wszystko może. Dla Cartagines to na 99% bo zawsze może paść wynik 0-5 ;-) ostatni mecz w sezonie, strzelą na moje oko 2 bramki minimum. Zaglądając w staty - fatalny bilans Cartagines na ostatnie 5 spotkań między tymi drużynami tylko 1 punkt wywalczyli. https://s5.sir.sportradar.com/etoto/pl/1/season/68444/h2h/6574/7044/match/22263613 .

Co się tyczy https://www.oddsportal.com/soccer/costa-rica/primera-division/saprissa-cartagines-dWgcf8G2/ to są narazie 2 osoby i typują obie 1.

Pozdrawiam

400

Ostatnio zmieniony przez ibis:
M 13K

michael1910

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka-Torneo Carlos Ulloa(Nikaragua)
Godzina: 2:30
Spotkanie: Matagalpa-San Isidro
Typ: Matagalpa handicap -3,5 punktu(razem z dogrywką)
Kurs: 2.97
Bukmacher: FORTUNA
Analiza:

Dzisiejszej nocy 4 mecz finału w rozgrywkach Torneo Carlos Ulloa. W tej chwili Matagalpa prowadzi 2-1,a rywalizacja toczy się do 3 wygranych. Na razie w każdym meczu górą byli goście,ale dziś liczę na wygraną gospodarzy. Matagalpa w każdym spotkaniu rozpoczyna słabo. Dopiero później zaczyna się rozkręcać i nadrabiać. W ostatnim meczu rozpoczęli naprawdę źle. Przegrywali już różnicą kilkunastu punktów. Jednak świetna w 2 i 3 kwarta dały prowadzenie. W 4 odsłonie meczu stracili kilka punktów przewagi i o wszystkim zdecydowała dogrywka. Wytrzymali lepiej trudy meczu i dość pewnie ją wygrali. W fazie zasadniczej 1 miejsce miało San Isidro,a Matagalpa uplasowała się tuż za nimi. Byli świetni w meczach domowych gdzie nie przegrali ani razu. Dziś rano niektóre buki dawały kurs prawie po równo. Teraz na Matagalpe kurs rośnie. San Isidro w fazie zasadniczej miało tylko 1 porażkę. W play offach zaliczyło trzy przegrane. Matagalpa wygrała z nimi 4 i 6 punktami. Liczę,że dziś zaczną trochę lepiej niż ostatnio,a w trakcie meczu zaprezentują znów wysoki poziom co powinno dać im wygraną w całych rozgrywkach. Gram ten mecz z handicapem.

197

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +135
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Polska 1 liga
Godzina 20:40
Spotkanie : Wigry Suwałki : GKS Tychy
Typ : powyżej 3.5 gola
Kurs : 3.25
Bukmacher : ETOTO

Zacznę może od gości , GKS miał walczyć w tym sezonie o Ekstraklasę , po 9 kolejce byli nawet na 4 miejscu , potem spadek formy i było różnie , po 21 kolejce byli na 6 miejscu ....... i to by było na tyle , po wznowieniu rozgrywek 3 mecze i 1 punkt po remisie z Zagłębiem S potem porażka z Chojniczanką i ostatnio porażka ze Stalą Mielec w bramkach 4 zdobyte i 7 straconych a i trzeba dodać że te 3 mecze grali u siebie , chłopaki spadli w tabeli na 13 miejsce i mają zaledwie 4 punkty przewagi nad Odrą czyli spadkowym miejscem , miała być walka o najwyższe cele a jest walka aby nie spaść do 2 ligi , Wigry z kolei zamykają tabelę ale nie znaczy to że nie będą walczyć w każdym meczu o jakąś zdobycz punktową , stosunek bramek obu drużyn to - Wigry 20:41 z kolei Tychy aż 47 zdobytych ale też 43 stracone dlatego liczę że w tym meczu powinno paść parę bramek a konkretnie ze 4 , w pierwszym meczu w Tychach Tychy ograły rywala 2:1 , w poprzednim sezonie tutaj w Suwałkach 2:2 i nie ukrywam że wynik może się powtórzyć !

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaHiszpania, La Liga

Godzinna: 22:00

Spotkanie: Real Madryt – Valencia

Typ: over 2.5 bramki Real Madryt

Kurs: 2.28

Bukmacher: fortuna

Analiza:

Valencia walczy o miejsce premiowane grą w Lidze Mistrzów, na razie są w ogóle po za pucharami ale tam ścisk jest duży. W tej ekipie jednak ostatnio dużo zawirowania po za boiskiem i odbija się to też na grze ekipy. Z Levante stracili frajersko punkty co tylko tą atmosferę podgrzało bo trener nawet skrytykował swojego defensora i to właśnie ta formacja kulej ostatnio najmocniej szczególnie gdy rywal z wyższej półki – była katastrofa z Atalanta, gładkie 3:0 Sociedad, ogólnie bilans ostatnich pięciu wyjazdów to 12 bramek straconych!!. Sytuacji nie poprawiają informację że może zabraknąć kluczowych graczy w defensywie Paulisty oraz Gaya. Real jest cały czas pod presją, musi gonić Barceloną i tak naprawdę by zdobyć mistrzostwo zapewne do końca trzeba będzie wszystko wygrać. Po przerwie spokojny mecz z Eibar 3:1 albo raczej pierwsza połowa bo w drugiej zespół stanął co bardzo Zidanowi się nie spodobało, już z tego wnioski pewnie będą. To co ważne to widać że Hazard dla ofensywy będzie wielki wzmocnieniem, ogólnie wystarczy popatrzeć na ławkę Realu z ostatniego meczu i przy 5 zmianach Real w ataku powinien być groźny, aktywny przez 90 minut z takim polem manewru. Spodziewam się tutaj naprawdę mocnej wymiany ciosów z Realem który już nie odpuści przy prowadzeniu.

128

Otrzymane punkty reputacji: +17
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Typ: gol gości
Kurs: 1.68
Bukmacher: ETOTO
Analiza:
Real już w meczu z Eibar mial spore problemy w defensywie, za co dostali burę od Zidane'a. Myślę że Valencia ze swoim ofensywnym trio Rodrigo-Maxi-Guedes - jest w stanie tutaj wypracować dogodne sytuacje strzeleckie i zaskoczyć Real przynajmniej raz. Sytuacja kadrowa w Valencii bardzo dobra. W Realu zabraknie Nacho i Lucasa, dodatkowo niepewny występu jest Ramos czy Hazard. Valencia w ostatnich latach regularnie zdobywała gole przeciwko Realowi.

100

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, Fortuna 1 Liga
Godzina: 18:10
Spotkanie: Stal Mielec - Stomil Olsztyn
Typ: 1
Kurs: 1,68
Bukmacher: FORTUNA
Analiza:

Tabela:
kup.jpg
Stal u siebie zanotowała 7 zwycięstw, 3 remisy i 2 porażki, natomiast Stomil na wyjazdach ma bilans 3 zwycięstw, 2 remisów i 7 porażek. Gospodarze wygrywając to spotkanie mają szansę zrównać się punktami z liderem ligi Podbeskidziem. Stomil z kolei blisko strefy spadkowej i też musi zbierać punkty. Mecz zapowiada się ciekawie ale ja tutaj próbuję w stronę gospdoarzy. Kadrowo na papierze zespół ten wydaje mi się mocniejszy. Przede wszystkim wiele zależy od dyspozycji dnia takich zawodników w Stali jak Mak, Żyro, Nowak, Getinger. Jak tej czwórce gra będzie się układać to tutaj nie liczyłbym na niespodziankę. Jednak dużo większe umiejętności indywidualne są w zespole z Mielca. W Olsztynie z pewnością trzeba uważać na Sobczaka, dla którego mecze ze Stalą są szczególne i z pewnością będzie tutaj miał konkretną motywację na tego przeciwnika. Jednak czy goście mają się kim jeszcze przeciwstawić ? Nie wiem ja za bardzo nie widzę takiego gracza w zespole gości. Stal Mielec ostatnio w Tychach zagrała bardzo dobry mecz, grała bardzo agresywnie, dobrze przygotowani fizycznie są i myślę, że tutaj 3 punkty zostaną w Mielcu. Sam trener mówił na konferencji przed meczem ze Stomilem, że jeżeli zagrają z taką determinacją jak w tych poprzednich meczach w Tychach i u siebie z Puszczą to o wynik jest spokojny. Myślę, że trener po prostu wie, że są dobrze przygotowani fizycznie i nastawieni bojowo na wygrywanie i tutaj nie spodziewałbym się niespodzianki. Więcej o konferencji przed tym spotkaniem możecie zobaczyć tutaj na oficjalnej stronie Stali Mielec, link poniżej:
http://stalmielec.com/?p=71021

68

Otrzymane punkty reputacji: +15
ToBi77 57,8K

ToBi77

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niiemcy, 2.Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Arminia Bielefeld - SV Darmstadt 98
Typ: Dramstadt powyżej 4,5 rzutów rożnych
Kurs: 2,18

Bukmacher: forBet
Analiza:

Arminia Bielefeld jest już pewna awansu do niemieckiej elity. Dziś lider 2 bundesligi zmierzy się u siebie z zajmującym 5 miejsce SV Darmstadt, które matematycznie ma jeszcze szanse na awans i zajęcie trzeciej barażowej lokaty.
Goście znajdują się na 5. miejscu w lidze z dorobkiem 46 punktów - potrzebują kompletu punktów w ostatnich swoich meczach oraz odpowiednio niekorzystnych wyników Stuttgartu, Hamburgera SV i Heidenheim.
Drużyna Armini 3 dni temu świętowała awans ,więc w obozie gospodarzy może nadejść lekkie rozprężenie :)
Liczę, że Darmstadt będzie atakować mając dużo większą motywację, i częściej przebywać na połowie przeciwnika .Poza tym są overowi jeśli chodzi o rzuty rożne i wykonują ich dość sporo, natomiast ekipa z Bielefeldu daje sobie ich dużo nabijać. W ostatnim meczu nawet słabe Dynamo 5 takich stałych fragmentów gry miało.
Uważam, że przy większej motywacji po stronie Darmstadt over 4.5 rzutów rożnych nie będzie dla nich problemem.
Powodzenia !

118

TD +\- 3\0

Otrzymane punkty reputacji: +17
I 66K

isaacofuluru

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga
Spotkanie: Real Madryt - CF Valencia
Typ: Real Madryt
Kurs: 1.40
Bukmacher: Betclic

Real jest zdecydowanym faworytem tego meczu, nie ma co do tego żadnych wątpliwości. W ostatnim sezonie miał swoje problemy ale po powrocie Zidane'a na stanowisko pierwszego trenera zespół powoli wraca na właściwe tory. Myślę, że przerwa w rozgrywkach została odpowiednio wykorzystana by skonsolidować zespół. Przede wszystkim Real nie ma poważniejszych braków kadrowych, kontuzjowani są zawodnicy, którzy nie odgrywali pierwszoplanowych ról w zespole. W pierwszym meczu zespół wyglądał poprawnie, spokojne 3-1 z Eibar może nie robi oszałamiającego wrażenia ale trzeba wziąć poprawkę na to, że prowadząc 3-0 do przerwy może wkraść się rozluźnienie. W każdym razie wygrali gładko i tylko to się liczy. Tego samego o Valencii powiedzieć nie można, 1-1 z Levante chluby nie przynosi, szczególnie, że rywal wyrównał grają w 10. Zespół pod wodzą Celadesa wygląda na zagubiony. W Lidze Mistrzów został zmiażdżony przez Atalantę, a w La Liga pałęta się w okolicach 8 miejsca i nie ma zbyt dobrych perspektyw by poprawić swoją lokatę. Przede wszystkim koszmarnie gra na wyjazdach, bilans 3-3-7 jest godny co najwyżej ligowego średniaka. Z kolei Real u siebie nie zaliczył jeszcze ligowej porażki w tym sezonie. Bilans 10-4-0 wygląda co najmniej dobrze. Co prawda dziś nie będzie kibiców na stadionie ale podróż i przekwaterowanie na pewno w jakimś stopniu odbija się na dyspozycji zawodników. Podsumowując, rozbita Valencja, z fatalną wyjazdową formą powinna być łatwym celem dla Realu który gra o Mistrzostwo Hiszpanii. Nie widzę tutaj innej możliwości niż łatwo zdobyte punkty przez gospodarzy. Podopieczni Celadesa prezentują formę na poziomie średniaka La Liga, jeżeli za domowe zwycięstwo Realu z tego typu rywalem płacą aż 1.40 to ja próbuję.

40

Otrzymane punkty reputacji: +1
areekk10 1,6K

areekk10

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna , Czechy , Dywizja 2
Godzina : 17:00
Spotkanie : Dukla Praga - Sokolov
Typ : obie drużyny strzelą gola
Kurs : 2,10
Bukmacher : STS
Analiza :

Witam, po dłuższym czasie postanowiłem coś wrzucić, a pod lupę biorę dzisiaj spotkanie w 2 lidze Czeskiej pomiędzy Duklą a Sokolovem. Gospodarze ostatnio 3 porażki z rzędu, po przerwie spowodowanej koronawirusem w 6 meczach zdobyli 7 pkt i trochę oddalają się od miejsc premiowanych awansem do 1 ligi. Mają atuty, by dzisiaj wygrać i tego nie wykluczam, lecz według mnie stracą co najmniej bramkę. Sokolov walczy o utrzymanie i po przerwie na 6 spotkań zdobyli 10 pkt co znacznie poprawiło ich sytuacje w tabeli, bo tracą już tylko 4 pkt do Varnsdorf ( miejsce 14 ) czyli miejsca które zagwarantuje im utrzymanie. Dukla jest zdecydowanym faworytem tego meczu, ale liczę, że goście dzisiaj ponownie powalczą i padnie btts , bo to mnie najbardziej interesuje w tym spotkaniu. W rundzie jesiennej padł wynik 3-2 dla Dukla Praga i dzisiaj może być podobnie.

Grasz? Daj (y)

110

Otrzymane punkty reputacji: +73
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, La Liga
Godzina: 19:30
Spotkanie: Alaves - Real Sociedad
Typ: Alaves wygra i powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 5.90
Bukmacher: Betfan
Analiza: Zawiodłem się na Sociedad, które w bardzo mizernym stylu wróciło po przerwie pandemicznej. Czekałem na ich mecz z Osasuną, bo bardzo podoba mi się och styl i widać, że mega robotę robi Alguacil. Dorzucając do tego kilka fajnych nazwisk, a uzupełniając solidnymi grajkami w San Sebastian wyszła naprawdę fajna paczka, która jest w stanie zagrozić każdemu w lidze.
Pierwszy mecz i jednak trochę wtopa. Grajac u siebie z naprawdę słabą Osasuną ledwo zremisowali 1-1, jednak nie wynik był tu najgorszy, a sam styl i Real niczym nie przypominał drużyny z marca. Nie wiem, czym to jest spowodowane, wydaje mi się, że długa przerwa zrobiła swoje, niestety nie w dobrą stronę. Potencjał Osasuny w dość brutalny sposób wyeksponowało Atletico, które wczoraj na ich stadionie El Sadar rozbiło rywala 5-0, a wiemy, że Atleti nie jest drużyną, która "lubi" tak wygrywać. Ich atutem jest raczej skuteczność, nie efektowność. Oglądałem ten mecz i na co zwróciłem uwagę, Pampeluna wyglądała podobnie, jak w starciu z Sociedad. Stąd mój wniosek, jak bardzo dzisiejsi goście oddalili się od czołówki ligi, której zdawało się byli już bardzo blisko.
Dziś rywal niewygodny. Alaves walczy o utrzymanie, choć zaczęło również kiepsko przegrywając z Espanyolem, który moim zdanie nie złożył jeszcze broni. Co najważniejsze w tym typie. Gospodarze u siebie, a na wyjeździe to dwie inne drużyny. W tym sezonie z 32 zdobytych punktów aż 23 z nich wywalczyli przy Estadio Mendizorrotza i jest to ich wielki atut. W tym sezonie ponieśli tu tylko trzy porażki, były to minimalne przegrane z Realem, Sevillą i Villarealem, więc sama śmietanka LaLigi. Punkty straciło tu Atleti i Valencia, a bez żadnej zdobyczy wyjechało Bilbao.
Powyższe fakty nijak mają się do kursów, bo bukmacherzy jako faworyta widzę jednak gości z San Sebastian. Ja spróbuję to wykorzystać, jednak dorzucam do tego over 1.5 goli, bo zwiększa to znacznie kurs z 4.40 na 5.90, a szansa na to wydaje mi się spora. Ostateczny wynik typuję na 2-1/2-0.

400

Otrzymane punkty reputacji: +119
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Typ: Real Madryt + powyżej 2.5 gola w meczu
Kurs: 1.78
Bukmacher: Fortuna

Na temat tego spotkania zostało już napisane bardzo dużo powyżej, ale i ja dodam swoje trzy grosze. Real Madryt w pierwszym spotkaniu po przerwie wygrał 3:1 z Eibar. Chcę dodać, że Królewscy rozegrali dwie różne połowy. W pierwszej dominowali gdzie zaaplikowali rywalowi trzy gole, lecz w drugiej wdało się lekkie rozluźnienie przez co Eibar miało swoje sytuacje. Z tego rozwoju sytuacji nie był zadowolony Zidane, który wspominał o tym na pomeczowej konferencji. Valencia natomiast zgodnie z planem zremisowała swój pierwszy mecz co nie powinno nikogo dziwić. Szkoda, że zespół z takim potencjałem nie potrafi wejść na wyższy poziom i zrobić serię zwycięstw. Real Madryt na dodatek dzisiaj stoi lekko pod ścianą ponieważ swoje ligowe spotkanie wygrała Barcelona, która na ten moment ma pięć oczek przewagi nad swoim rywalem w ligowej tabeli. Real dzisiejsze spotkanie musi wygrać, pytanie brzmi tylko jaki to będzie wymiar kary?.
Dodam, że dzisiaj na pewno nie zagra Isco, który doznał urazu. Albert Celades nie może dziś liczyć na Gabriela Paulistę i dwóch piłkarzy kontuzjowanych od dłuższego czasu: Picciniego i Garaya.

Przewidywane składy:
Real Madryt: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Valverde, Modrić, Casemiro, Kroos; Benzema, Hazard.
Pozostali powołani: Areola, Altube, Militão, Marcelo, Javi Hernández, James, Bale, Asensio, Brahim, Vinícius i Rodrygo.

Valencia: Cillessen; Wass, Diakhaby, Guillamón, Gayà; Ferran, Kondogbia, Parejo, Guedes; Rodrigo, Gameiro.
Pozostali powołani: Doménech, Costa, Mangala, Florenzi, Correia, Coquelin, Soler, Czeryszew, Lee Kang-in, M. Gómez, M. Vallejo i Sobrino.

78

Otrzymane punkty reputacji: +18
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Typ: Real / Real (HT/FT)
Kurs: 1.94
Analiza: Najciekawsze dzisiejsze spotkanie w La Liga, a przy okazji kończące 29. kolejkę. Do Madrytu przyjeżdża Valencia, o tym meczu zostało już trochę napisane, więc za bardzo nie będę się powtarzał, faworytem oczywiście Królewscy, którzy marzą o przerwaniu panowania w Hiszpanii największego rywala, czyli Barcelony, obecnie wciąż są za nimi, tracą na tą chwilę 5 punktów, ale mają o mecz mniej, dzisiaj żeby pozostać w walce muszą wygrać. Tak już będzie prawdopodobnie do końca rozgrywek. Terminarz jednych i drugich do końca rozgrywek wygląda następująco:
Barcelona: Sevilla (w), Bilbao (d), Celta Vigo (w), Atletico (d), Villarreal (w), Espanyol (d), Valladolid (w), Osasuna (d), Alaves (w)
Real: Sociedad (w), Mallorca (d), Espanyol (w), Getafe (d), Bilbao (w), Alaves (d), Granada (w), Villarreal (d), Leganes (w).
Cięższy terminarz wydaje się mieć Barcelona chociażby ze względu na wyjazd do Sevilli oraz mecz z u siebie z Atletico.
Wracając do dzisiejszego spotkania uważam, że Real nie będzie kalkulował, tym bardziej, że wczoraj Barca wygrała i dzisiaj żadna wpadka nie wchodzi w grę (oczywiście teoretycznie), dlatego liczę, że Real ruszy od samego początku jak w spotkaniu z Eibarem i już do przerwy zapewni sobie zaliczkę, w drugiej sądząc po wypowiedziach, Zidane wyciągnie konsekwencje i nie będzie takiego "odpuszczenia" jak w ostatniej kolejce tylko dalsza konsekwencja i pogrążenie rywala. Valencia też oczywiście ma o co grać, w przypadku wygranej zbliżyliby się na 3 punkty do czwartego obecnie Atletico, czyli miejsca gwarantującego udział w Lidze Mistrzów, ale szczerze jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Nietoperze zagrali ponownie w tych rozgrywkach, myślę, że max powalczą o Ligę Europy, ścisk w czołówce jest spory i wciąż kilka zespołów ma szansę na grę w Europie, a do rozegrania oprócz dzisiejszej jest jeszcze po 9 meczy, więc będzie się działo...

100

Ostatnia edycja:
pielus 8,6K

pielus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Godzina rozpoczęcia spotkania: 19:00
Spotkanie: Mladost Lučani – FK Rad Belgrade
Typ: Both Team to Score & over 2,5 gola
Kurs: 1.79
Bukmacher: Forbet

Na początku chciałbym uprzedzić, że typ jest dość mocno ryzykowny i sprzeczny z kilkoma statystykami jednak uważam, że ten kurs jest jak na to ryzyko warty grania. Przed ostatnią kolejką w serbskiej Super Lidze praktycznie wszystko jest wyjaśnione – mistrzem została ekipa Crveny Zvezda (zresztą bez niespodzianki) natomiast wicemistrzem została ekipa Partizanu Beograd. Dzisiejsze spotkanie, które mam na oku to praktycznie spotkanie o pietruszkę – dziewiąta ekipa Mladost Lucani zmierzy się na swoim stadionie z jednym z dwóch outsiderów ligi czyli ekipą Rad Beograd. Po powrocie trener gospodarzy Goran Stanic otwarcie mówił, że resztę spotkań ekipa gospodarzy rozegra z mocno eksperymentalnym składzie – do składu wskakuje kilku juniorów do 21 lat (w ostatnim przegranym spotkaniu wystąpiło ich aż dziesięciu). Kursy na zwycięstwo gospodarzy mocno spadły od wczoraj dlatego nie widzę tutaj sensu grać zwycięstwo nawet z handicapem ponieważ spotkanie może mieć bardzo ciekawy i niespodziewany przebieg, ale o tym za chwilę. Gospodarze na swoim boisku prezentowali się w tym sezonie bardzo dobrze – siedem zwycięstw, trzy remisy i tylko cztery porażki, chyba najważniejszym zwycięstwem było dla nich pokonanie ekipy Belgradu z którymi wygrali 1:0 – co ciekawe bramka ta padła po jedynym celnym strzale gospodarzy. Średnia zdobytych bramek na Mladost Stadium Lučani wynosi 2,43, a trzy i więcej bramek zdobyto w siedmiu spotkaniach (z czego cztery spotkania to spotkania z drużynami dołu tabeli, co więcej w każdym z tych spotkań bramki zdobywały obie drużyny). Goście czyli ekipa FK Rad Belgrade mają imponującą serię czternastu porażek wyjazdowych, rzadko kiedy drużyna może “pochwalić” się takim wyczynem, mimo tego nie zajmują ostatniej pozycji ponieważ w gorszej sytuacji jest ekipa Macvy Sabac, która do dzisiejszych gości traci tylko dwa oczka jednak czekaj ich wyjazdowe spotkanie z szóstą ekipą Cukaricki Belgrade. Mimo fatalnej serii wyjazdowych spotkań w niektórych meczach pokazali, że mogą walczyć jak równy z równym – przykładem jest spotkanie z ekipą Radnicki Nis z którymi po dwudziestu minutach prowadzili już dwoma bramkami jednak później gospodarze przebudzili się, a zwycięską bramkę zdobyli dopiero pod koniec spotkania. Ich gra naprawdę nie odzwierciedla wyników. Ciekawostka jest, że na swoim stadionie Rad Belgrade strzelił gola sześciu drużynom z miejsc 1-7 wygrywając przy tym spotkanie z siódmym Spartakiem Subotica – wiadomo, gra u siebie nie ma za wiele wspólnego z grą wyjazdową jednak pokazuje ona, że nie są tak tragiczna drużyną, jak niektórzy uważają. Jeśli popatrzymy na spotkania bezpośrednie to widzimy, że dwa ostatnie spotkania Mladost nie wygrała u siebie, a nawet raz zdarzyło się (w 2016 rok) że Rad zdobył komplet punktów – dodatkowo w ostatnich pięciu spotkaniach rozegranych w Lucani tylko w jednym obie drużyny nie strzeliły bramki, a w trzech padały minimum trzy gole. podsumowując, nie warto grać na drużynę gospodarzy – po pierwsze ze względu na niski kurs (wczoraj kursy na poziomie 1,50 jeszcze mogły być grane), po drugie na eksperymentalny skład gospodarzy – wiadomo, młodzi zawodnicy w tych dwóch spotkaniach pokazali, że są dobrymi zmiennikami, jednak w obronie mają pewne problemy – w dwóch spotkaniach pozwolili oddać rywalom 19 strzałów. Goście są skazani na porażkę jednak pokazują, że potrafią napsuć krwi niektórym drużynom, nie będą także chcieli pobić niechlujnego rekordu piętnastu porażek wyjazdowych. Myślę, że będzie to dość otwarty mecz gdzie kibice powinni zobaczyć dość sporo bramek.

W moim temacie inny typ na to spotkanie ponieważ w celach konkursowych musiałem szukać alternatywnego typu z legalnych bukmacherów :)

100

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Typ: Dani Parejo strzeli gola
Kurs: 5.50
Analiza:

Urodził się w 1989 roku w stutysięcznym mieście Coslada, znajdującym się we wspólnocie autonomicznej Madrytu. Wielu mieszkańców tego miasta pracuje na lotnisku. Jednak jest wiele innych możliwości zarobkowych, a potencjał ten drzemie w bezpośredniej bliskości ze stolicą Hiszpanii.

Tam też znajduje się klub piłkarski Club Deportivo Coslada, gdzie Dani Parejo przeżywał swoje początki z piłką nożną. Już w wieku czternastu lat trafił do Realu Madryt. Wtedy jeszcze nie przypuszczał, że niemal całą karierę spędzi na rodzimych boiskach. Tylko na chwilę, w sezonie 2008/2009 grał w angielskim Queens Park Rangers, gdzie zdobył cztery bramki w dziesięciu meczach. Szybko jednak powrócił do kraju i pierwotnie grał w Getafe, a od 1 lipca 2011 reprezentuje Valencię.

Ten stan trwa po dziś dzień.

W tym czasie strzelił przeszło 50 bramek w rozgrywkach ligowych i zaliczył ponad 250 występów. O sile tego zawodnika niech świadczy fakt, że niejednokrotnie udowadniał, że zostawia na boisku znacznie więcej serca niż przeciętny piłkarz, a jego umiejętności przywódcze i nie poddawanie się pozwoliły mu przetrwać kryzys sezonu 2015/2016, kiedy to przez klub przewinęło się sześciu trenerów, a na Daniego nieraz spadała ostra fala krytyki. Jest szalenie dokładny - statystyki celności jego podań jasno dowodzą, że jest jednym z najlepiej podających pomocników La Liga.

Konfrontacja pomiędzy Realem Madryt a Valencią zwyczajowo jest bardzo przyjemnym widowiskiem dla oka przeciętnego kibica. Na przestrzeni aż 18 ostatnich bezpośrednich spotkań nie zdarzyło się, żeby którykolwiek mecz obfitował w mniej niż dwie strzelone bramki! Zaś na przestrzeni 25 ostatnich bezpośrednich spotkań, a więc mówimy tu o okresie jedenastu ostatnich sezonów, tylko raz zdarzyło się, że obydwie drużyny strzeliły w sumie mniej niż dwa gole. Niesamowita statystyka, i bardzo obiecująca jeśli chodzi o ilość zdobytych goli w dzisiejszej konfrontacji.

Piłkarze ze stolicy Hiszpanii są faworytem tego spotkania, ale wcale nie jest powiedziane że musi tu dojść do pogromu gości. Wręcz przeciwnie - daję duże szanse na to, że obydwie drużyny strzelą gola, abstrahując już od typowania zwycięzcy. Real Madryt w poprzednim starciu, z Eibar pokazał, że przerwa koronawirusowa nie wpłynęła w żaden negatywny sposób na formę zawodników. Już do przerwy prowadzili trzema bramkami, i mogli sobie pozwolić na bardziej asekuracyjną grę w drugiej odsłonie, co też nastąpiło.

Valencia nie dała się poznać z dobrej strony w ostatniej konfrontacji u siebie z Levante. Choć sytuacji strzeleckich nie brakowało, to skutecznością obie ekipy nie porażały. W efekcie prowadzenie gospodarze osiągnęli w 89. minucie, by w doliczonym czasie gry stracić je na rzecz rzutu karnego. Myślę jednak, że mobilizacja na spotkanie na Estadio Santiago Bernabeu pozwoli im zagrać lepsze spotkanie. W ostatnich sześciu latach sześciokrotnie mieli zaszczyt grać na tym stadionie, i w tym czasie trzykrotnie przegrali i trzykrotnie wywalczyli remis. Strzelili przy tym dziewięć bramek, co pokazuje, że potencjalny szacunek do bardzo silnego rywala wcale niekoniecznie musi ich paraliżować.

Real Madryt musi gonić Katalończyków w walce o mistrzostwo Hiszpanii. Obecnie mają pięć punktów straty ale w przypadku zwycięstwa w dzisiejszej konfrontacji ta różnica zmaleje tylko do dwóch oczek. Z pewnością będą musieli zagrać ofensywnie, co będzie sprzyjać ciekawej grze, i wielu sytuacjom strzeleckim po obu stronach. Valencia będzie także liczyć na kontry, które mogą przynieść jej szansę na gola, a może rzut karny?

Tak! Na początku tego roku obydwie ekipy zmierzyły się w Valencii w ramach półfinału Superpucharu Hiszpanii. Valencia przegrała stosunkiem bramek 1:3, ale Dani Parejo zdobył honorową bramkę, trafiając z rzutu karnego.

Dani Parejo jest etatowym wykonawcą rzutów karnych w teamie Valencii. Dość powiedzieć, że jego dorobek w obecnym sezonie to trzy bramki zdobyte z gry, oraz pięć z rzutów karnych! Istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że w razie zagwizdania jedenastki przeciwko madrytczykom, do piłki podszedłby Parejo i zdobył gola dla swojego teamu. Takiego właśnie scenariusza (choć oczywiście niewykluczającego celnego trafienia tego zawodnika w inny sposób niż z rzutu karnego) będę upatrywał w dzisiejszym pojedynku.

100

U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niiemcy, 2.Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Arminia Bielefeld - SV Darmstadt 98
Typ: Dramstadt
Kurs: 3,45
Bukmacher: efortuna
Analiza:

Wyjasnienie zakładu jest proste. Arminia we wtorek bez gry awansowala do Bundesligi wiec sezon dla nich się skonczyl. Teraz przegrają z każdym i nie ma nawet sensu ogladac się na przeciwnika.

Rywal bez szans na awans, oczywiście jakies tam matematyczne sa ale się skoncza w następnej kolejce. Stuttgart wygra u siebie pozostakjacy mecz, a Heidenheim z HSV graja ze soba i nawet remis nie przybliży Darmstadt do awansu. Zreszta z tym ich stadionem i polityka awans skonczylby się tak jak poprzednio spadkiem z hukiem. Z czym do ludzi. Ale pod koniec sezonu można rozbujać nadzieje ze w następnym będzie lepiej wiec Darmstadt będzie druzyna zmotywowana.

Co innego w Arminii koniec, szlus, balanga, szampany wystrzelily i dziś będzie gra na kacu. Jedenascie lat czekali na awans i to jest ten dzień, w którym sobie pofolgują. Nic już dla nich nie ma znaczenia.

Pomijajac ostatni mecz wygrany z outsiderem tej druzynie trudno się wygrywa mecze, maja bodaj najwięcej remisow, to czy skoncza na 1 czy na 2 miejscu (i tak na 1 widzac indolencje rywali) nie ma znaczenia. Impreza zaczela się we wtorek i trwa

Trzy darmowe punkty do dorobku Darmstadt. Powod wlasciwie jest tylko jeden. Ale można o nim pisać w dziesięciu akapitach :)

100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, LaLiga
Spotkanie: Real Madryt - Valencia
Typ: Real strz w obu połowach
Kurs:
1,88
Analiza:

Przed Realem już w 2giej kolejce po przerwie czeka poważny sprawdzian, mecze z Valencią zawsze były dla nich męczące i trudne.
Real wygrał po przerwie 3:1 z Eibar natomiast Valencia zremisowała 1:1 z Levante gdzie stracili bramkę w 95 minucie z rzutu karnego.
Wczoraj Barcelona wygrała 2:0 i ponownie odskoczyła Realowi i muszą ponownie gonić.
Valencia pokazuje, że w dalszym ciągu jest w słabej formie, pokazali to w meczu z Valencią. Myślę, że Real Madryt dziś strzeli bramkę w obu połowach i wygrają mecz.
W dalszym ciągu zabraknie u gospodarzy L. Jović, Lucas, Nacho i M. Diaz natomiast w ekipie gości zabraknie Gabriel, E. Garay i C. Piccini.

100

fullmax 161,9K

fullmax

Użytkownik
Dyscyplina : Niemcy II Bundesliga
Godzina 20:30
Spotkanie : Arminia Bielefeld - Darmstad 98
Typ : Bielefeld handicap 0:1
Kurs : 3.80
Bukmacher : Fortuna
Analiza:
Widzę, że dzisiaj większość forumowiczów faworyzuje przyjezdnych z Darmstadt, a ja pójdę pod prąd. Jn
Świeżo upieczony beniaminek przyszłorocznej Bundesligi podejmuje na swoim stadionie drużynę z Darmstadt. Mam troszeczkę odmienne zdanie na temat tego meczu niż koledzy wyżej, a mianowicie uważam, że gospodarze dopiszą do swojego dorobku kolejne 3 punkty. Liczę również na wygrana co najmniej 2 golami. Gospodarze na swoim boisku bilans 7-7-1 i bramki 28:12 jedyną porażkę zanotowali z VFB Stuttgart 0:1, a miało to miejsce 27 września ubiegłego roku. Goście nie są hegemonem wyjazdowym 5-4-6 i bramki 16:23. Ja nie widzę tutaj innego rozwiązania jak wygrana rozpędzonych graczy z Bielefeld (nawet po lub w trakcie imprezy). Miejscowi już bez ciśnienia bo cel osiągnięty, przyjezdni na pewno spróbują powalczyć o pełną pulę aby zachować jeszcze szanse na awans, ale moim zdaniem będzie to woda na młyn dla Arminii. Grając na luzie zazwyczaj wszystko wychodzi, a przeciwnik no cóż zaatakuje to zostanie skontrowany. Moim zdaniem miejscowi będą chcieli wjechać na salony z pierwszego placu zostawiając w tyle tak znane marki jak Hamburg i Stuttgart.

100

Otrzymane punkty reputacji: +60
seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rumunia, 1 liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Poli Iasi - Academica Clinceni
Typ: powyżej 6,5 żółtych kartek
Kurs: 2,39
Analiza:

Dzisiaj nietypowo bo typ z Rumunii. Moją uwagę przykuł skład tego spotkania a mianowicie jest to mecz dwóch najsłabszych drużyn w stawce. Gospodarze na 13 miejscu, 15pkt na koncie kontra goście znajdujący się na 14 miejscu z 14pkt. Oba te miejsca są spadkowe ale w Rumunii po podziale na grupę mistrzowską i spadkową podzielono punkty jak to miało swego czasu miejsce u nas i teraz jeszcze obie mają duże szanse na utrzymanie.
12 miejsce daje baraż a 11 już utrzymanie i strata do tych miejsc wynosi zaledwie dla gospodarzy tego spotkania 2pkt. a dla gości 3pkt. Jak więc widać jest to mecz o te przysłowiowe 6pkt. i wyrwanie się ze strefy spadkowej.
Liga rumuńska charakteryzuje się dużą ilością pokazywanych kartek i nie inaczej powinno być zwłaszcza w takim spotkaniu. Po wznowieniu rozgrywek oba zespoły rozegrały po 1 spotkaniu wyjazdowym, które solidarnie przegrały.
I tak ekipa Poli Iasi uległa 1-2 Vitorul Constanta (ogółem 6żk w tym meczu, zaledwie 2 dla Poli), natomiast Academica przegrała z Voluntari 0-3 (9żk w tym 5 dla Academica).
Myślę, że na boisku będzie nerwowo i ostro i że już do przerwy z 2-3 arbiter pokaże a resztę dorzuci w 2 połówce.

139

Otrzymane punkty reputacji: +78
erni1 82,9K

erni1

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Hiszpania
Spotkanie Real Valencia
Godzina 22.00
Typ remis, Real wygra zwrot
Kurs 1.57
Bukmacher forbet
Trochę pod prąd stawiających na pewną wygraną Realu. Zgadzam się, że Real jest faworytem i musi wygrać, żeby gonić Barcelonę. Valencia jednak od lat jest niewygodnym rywalem zarówno dla Realu i Barcelony i często urywała gigantom punkty. W h2h Real w ostatnich 10 meczach na Bernabeu z Valencią aż 5 razy remisował. Goscie tez mają o co grać, cały czas liczą się w walce o europejskie puchary. Próbuję remisu, jeśli wygra Real mamy zwrot stawki.

zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +60
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom