Dyscyplina: Piłka Nożna - EURO 2012
Spotkanie: Chorwacja -
Hiszpania
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.6
Bukmacher:
bet-at-home
Analiza:
Dziś o godz. 20:45 w spotkaniu tym zmierzą się drużyny zajmujące dwa pierwsze miejsca w grupie C. Obydwa zespoły z dorobkiem punktowym w liczbie 4 z bilansem bramkowym na korzyść Hiszpanów. Mecz, który wg. wielu jest świetną okazją dla obu zespołów na wygryzienie z turnieju Włochów, gdyby oczywiście zakończył się remisem 2:2 lub wyższym, bez względu na wynik równoległego meczu samych zainteresowanych Włochów z Irlandczykami.
Osobiście nie wierzę w jakiekolwiek układy. Bardziej wierzę deklaracjom jakie składali dziennikarzom działacze czy to piłkarze obu zespołów, że gra będzie toczyć się o zwycięstwo po jednej i po drugiej stronie a to gwarantuje emocje oraz bramki.
Wracając do samego meczu.
Hiszpania to zespół, który zawsze walczy o zwycięstwo. I tak też będzie dzisiaj. Zapewne od pierwszej minuty na boisko wejdzie Torres, który w poprzednim meczu udowodnił, że potrafi jednak być skutecznym egzekutorem. Myślę, że dziś pokaże to samo. Kto wie, czy Fabregas znów dziś nie strzeli gola. Świetnie grający koledzy z drużyny znacznie im to ułatwią.
Chorwacja jest dobrą drużyną i jest w stanie strzelić gola na co liczę, ale Mandźukić z resztą ekipy raczej dzisiaj nie poszaleje, a na pewno nie tak, aby uzyskać tu choć remis, bo Hiszpanie nie będą czekać na swojej połowie na piłkę, będą grać swoje co pozwoli im spokojnie wykolegować rywali. A jeśli będą atakować od pierwszych minut, to 3 gole są jak najbardziej przez nich do zdobycia. Ja bym widział tutaj wynik 3:1.
Ostatecznie stawiam na liczbę strzelonych goli powyżej 2.5, bo ten zakład wydaje mi się najbardziej bezpieczny. Kurs nie powala, ale w takim meczu jest on wielce prawdopodobny.
Ciekawą propozycją jest też zakład na Torresa jako zdobywcę gola - kurs 2.0
Bah.

100