>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 18.05.2022 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na środę - 18. Maja

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy, Finał
Godzina: 21:00
Spotkanie: Eintracht - Rangers
Typ: Remis
Kurs: 3.55
Bukmacher: Etoto
Analiza:

Rangersi mają patent na niemieckie drużyny - w poprzednich rundach wyeliminowali RB Lipsk i Borussię Dortmund. I wcale nie mieli przy tym dużo szczęścia. W Dortmundzie zaprezentowali się bardzo dobrze i wygrali 2:4, a w Lipsku przegrali dopiero po bramce w 85 minucie, a wcześniej niewiele odstępowali rywalom, a przecież grali na wyjeździe i raczej musieli grać defensywnie. W rewanżu w Glasgow z RB Lipsk Rangersi szybko strzelili 2 bramki i ostatecznie wygrali 3:1. Nie wiem dlaczego tak dobrze im szło przeciwko niemieckim drużynom - mają silną defensywę, być może neutralizuje ona niemiecką ofensywą. Jeśli jednak tak dobrze zaprezentowali się przeciwko 2 i 4 drużynie z Bundesligi występ przeciwko 11 drużynie nie powinien być dużym problemem. Faworytem jest jednak Frankfurt, w drodze do finału wyeliminowali Betis, Barcelonę i West Ham - mają więc czym się szczycić. Są argumenty za zwycięstwem Rangersów, są też za zwycięstwem Frankfurtu. Ja decyduję się na remis, bo wydaje mi się, że różnica między obiema drużynami jest niewielka, nawet mniejsza niż wskazują to kursy. Do tego jest to finał, zwykle finaliści grają bezpiecznie i defensywnie - presją jest duża i nikt nie chce ryzykować. W razie remisu jest jeszcze dogrywka i ewentualne karne.

255

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +1402
patryk7 736,3K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Szwecja - Superettan
Godzina: 19.00
Spotkanie: Orgryte - Trelleborgs
Typ: Orgryte
Kurs: 2.41
Bukmacher:
Fortuna

Orgryte zamyka ligową tabelę z dorobkiem tylko 2 punktów. To katastrofa dla OIS, które przed startem sezonu było wymieniane w gronie kandydatów do awansu. Po domowym remisie na inaugurację sezonu u siebie z Halmstad 2:2 w kolejnych pięciu grach OIS zanotowało same porażki. W ostatnim spotkaniu przełamało co prawda pasmo porażek wyjazdowym remisem z Norrby 1:1, ale nie uchroniło to duńskiego szkoleniowca Dane Ivarssona od zwolnienia za fatalne wyniki jego zespołu. Obowiązki prowadzenia drużyny przejął Brynjar Gunnarsson. Islandczyk był zawodnikiem OIS (sezon 1999), a ostatnio prowadził islandzki HK Kopavogur.
Trelleborgs pokonało w ostatnim spotkaniu u siebie Vasteras 3:0. Jak niemal co sezon "niebisko-biali" są wymieniani w gronie kandydatów do awansu i zawodzą. Nowy sezon to nowe nadziej, ale po 7 rundach rozgrywek tylko środek tabeli. O ile gra domowa wygląda bardzo dobrze (3-1-0), o tyle wyjazdowa jak zwykle "kuleje" (1-0-2).
Orgryte po siedmiu rundach rozgrywek nadal pozostaje bez ligowego zwycięstwa. To wręcz katastrofa dla klubu z aspiracjami na awans. Dlatego też Zarząd Klubu po fatalnych wynikach drużyny na starcie sezonu w poniedziałek pozbył się zarówno trenera jak i dyrektora sportowego. OIS jest kadrowo dużo lepsze, niż jego obecne miejsce w tabeli. I marsz w górę rankingu to tylko kwestia niedługiego czasu.

100

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis RG kwal.
Godzina: 11.30
Spotkanie: Stricker - Londero
Typ: Londero
Kurs: 1,67
Bukmacher: Superbet
Analiza:
No raczej Stricker nie jest wielkim kozakiem w grze na kortach ziemnych, co wręcz musi wykorzystać Londero. Londero stal się dość chimerycznym zawodnikiem. Jego wyniki to na przemian zwycięstwa i porażki. No ale halo na Rolanda Garrosa ten jednak zdolny tenisista szczególnie na clayu powinien być dodatkowo zmotywowany i wygrać swe następne spotkanie. W końcu to typowy ziemniak. Gdzie ma zwyciężać jak nie w Paryżu? A przeciwnik do ogrania.

67

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +1675
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaCopa Libertadores
Godzinna: 02:30
Spotkanie: Flamengo – U. Catolica
Typ: over 1 azjan bramki U. Catolica
Kurs: 3.80
Bukmacher: lvbet
Analiza:

Flamengo nie przekonuje i robi się gorąco pod stołkiem Sousy a wiemy jak wymagający są kibice tego klubu, w lidze jest fatalnie jak na to że mają walczyć o mistrza, na pewno Portugalczyk chce tutaj grać ofensywie i wygrywać i widać na boisku że tak ekipa ma ogromne problemy w defensywie z zachowanie czystego konta. W Copa tylko w meczu Cristal na zero z tyłu ale później wiele problemów i widzę je także dzisiaj bo tutaj kibice bo tych ostatnich wynikach będą oczekiwali tylko i wyłącznie zwycięstwa i znowu Flamengo będzie ofensywne i będzie mieć problemy w defensywie. Ekipa z Chile by zachować szansę na awans musi wygrać i to jest ekipa która nie będzie się bała zaryzykować i nie przyjedzie tutaj się bronić, ekipy z Chile potrafią grać bardzo szybko z kontry o czym się już gospodarze przekonali w pierwszym meczu tych ekipa gdzie padł wynik 2:3. Stawiam na bramkę gości.

100

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: koszykowka nba
Godzina: 02:30
Spotkanie: miami-boston
Typ: boston ml
Kurs: 2.17
Bukmacher: LV BET
Analiza: Boston idzie po swoje. Widac bylo w ostatnich spotkaniach przeciwko Bucks pewnosc w ich grze. Nie mowiac juz o ostatnim spotkaniu. Tatum jest w formie, Brown zaczal grac lepiej, no i Horford. Graja jako zespol, w defensywie tez wyglada to dobrze. Miami natomiast to druzyna ktora miewa gorsze momenty. Na tym etapie rozgrywek podejrzewam, ze Boston bedzie najtrudniejsza przeszkodą dla Heat. Do tej pory Celtics przegrali jedynie jeden mecz na wyjezdzie podczas tych PO i to minimalnie z Bucks. Dlatego tez kursy nie bez powodu nie wskazuja zdecydowanego faworyta. Boston powinien walczyc tutaj do samego konca o dobry rezultat.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Piłka nożnaCopa Libertadores
Godzinna: 02:30
Spotkanie: Flamengo – U. Catolica
Typ: Universitata Catolica over 1,5 gola
Kurs: 5.00
Bukmacher: sts

Przyglądając się kursom że: 6+ to 6,35 czuć że buki widzą w tym meczu kopalnie goli. Jedna bramka paść powinna dla gości z Chile. Takie przynajmniej typuje jeden użytkownik na tę chwilę na oddsportal gdzie daje btts https://www.oddsportal.com/soccer/s...adores/flamengo-rj-u-catolica-viiXEecs/#bts;2

Ja liczę na dwie bramki ze strony gości, co najmniej. W pierwszym meczu był wynik 2:3 dla Flamengo, (1:2 do przerwy) który był rozgrywany 28 kwietnia. Jest to mecz grupy H, w której gospodarze jeszcze nie przegrali, notując 3 zwycięstwa i remis. Może porażka np 1:2?

Kursy w sts i efortuna na to zdarzenie są jednakowe. Bilans spotkań między drużynami jest 3-2 na korzyść Flamengo. Nie zanotowano żadnego remisu, mi 2:2 też odpowiada.

29.04.2022
Copa Libertadores
Universidad Catolica
2:3
Flamengo-RJ

04.05.2017
Copa Libertadores
Flamengo-RJ
3:1
Universidad Catolica

16.03.2017
Copa Libertadores
Universidad Catolica
1:0
Flamengo-RJ

15.04.2010
Copa Libertadores
Universidad Catolica
2:0
Flamengo-RJ

25.02.2010
Copa Libertadores
Flamengo-RJ
2:0
Universidad Catolica

Pozdrawiam

100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 1:00
Spotkanie: Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
Typ: Tampa Bay Lightning powyżej 2,5 bramek w meczu
Kurs: 1,62
Bukmacher: STS
Analiza:

Będzie to pierwsze spotkanie tej serii. Bukmacherzy faworyta do awansu upatrują w Panterach, ja jednak uważam, że Tampa zdoła awansować. W sezonie regularnym Panthers spisywali się lepiej od Tampy, ale w playoffach więcej atutów według mnie mają aktualni mistrzowie. Florida Panthers mocno się męczyła z Waszyngtonem. Serię udało im się wygrać 4:2, ale dwa z tych zwycięstw były w dogrywce. Na sześć rozegranych spotkań Pantery straciły przynajmniej trzy bramki w czterech z nich, co nie świadczy najlepiej o ich obronie. Tampa Bay Lightning mają więcej argumentów w ofensywie niż Washington Capitals, więc w tym spotkaniu powinni strzelić te trzy bramki. Jakiś problemem jest brak Pointa w składzie Tampy na dzisiejsze spotkanie, ale mimo to uważam, że i tak stać ich na trzy bramki.

62

Otrzymane punkty reputacji: +1560
W 3,7K

wiktor03

Użytkownik
Dyscyplina: Counter-Strike - ESL Challenger League EU
Godzina: 19:00
Spotkanie: Falcons Esports - AGO
Typ: 2
Kurs: 2.70
Analiza:
Dzisiaj niestety mamy dzień przerwy w majorze więc spróbujemy zaatakować mniejszy turniej gdzie spotkają się 2 drużyny które mają bilans 1:0. Drużyna Falcons jest dla mnie trochę nie wiadomą, dawno nie oglądałem ich meczu więc bazuje głównie na statystykach. Pierwszy swój mecz na tym turnieju mieli grać na copenhagen flames ci jednak awansowali do kolejnej fazy majora dlatego też Francuzka organizacja wygrała to spotkanie walkowerem. Na ostatnie 5 spotkań wygrali tylko 2 do tego ostatnie oficjale spotkanie grali prawie 3 tygodnie temu.
Co do AGO pierwsze swoje spotkanie na tym turnieju grali przeciwko Saw i wygrali je 2:1. AGO na ostatnie 5 spotkań wygrali 3 i myślę że wracają do dobrej formy.
Przechodząc do map w ostatnim okresie AGO za każdym razem banuje overpasa i nie spodziwam się innego bana od nich. Falcons raczej powinno banować ancient na którym AGO jest dość mocne. Spodziewam się vertigo i dust 2 a jako decydującą mape inferno.
Patrząc na ranking to AGO jest obecnie 32 drużyną a Falcons 62. Na pierwszy rzut oka wydawało mi się że to AGO jest faworytem i zdziwiłem się gdy zobaczyłem tak duży kurs na nich. Myślę że niesieni wygraną z Saw zawodnicy AGO powinni sobie poradzić przeciw Falcons.

100

R 19,6K

Robert82

Użytkownik
Dyscyplina: tenis
Godzina: 11:30
Spotkanie: Wang Xiy. - L.Siegemund
Typ: DW 1:2
Kurs: 5,27
Analiza: Chinka Wang (108WTA) spotka się z Niemką Siegemund (302WTA) . Mimo że dzieli je bez mała 200 miejsc w rankingu dla mnie wyraźną faworytką jest Niemka , która jest specjalistką od tej nawierzchni i niezależnie od formy jest groźna na cegle dla każdej .
Obie grają nierówno . Dużo trzysetówek . Nie inaczej może być dzisiaj .
Chinka sporo tych meczów wygrywa , ale z rywalkami z niższej półki . Poziom challenger . Niemka rywalizuje od dawna na poziomie WTA i w okresie gry na mączce potrafi odpalić . Widzę Niemkę w turnieju głównym . Dzisiaj natomiast przewiduję jej małe problemy . Typ pod konkurs . Trzeba gonić .

100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Paryż kwalifikacje
Godzina 10.00
A.Krunic '-G.Min
Typ Min
Kurs 4.00
Betclic
Analiza: ten kurs 4.00 na amerykankę mnie lekko zaskoczył evidetne valu no to probujè.
Potencjały po obu stronach podobne , oczywiście zgoda Krunic jest lepsza ale ona ma to do siebie że obok bardzo dobrych , wybitnych meczy , bardzo słabe przeplatanka , lubi wygrać w roli doga , jak i zawieść w roli faworytki.
Z drugiej strony Min triumfatorka juniorskich wielkich szlemów , a w karierze seniorskiej od lat w drugiej setce , ale ona jest bardziej stabilna.
Ma też przyzwoity bilans na mączce w tym roku , inna sprawa że to amerykańska mączka i rywalki z innej półki.
W h2h 2 mecze , ostatnio grały w marcu na hardzie I wygrała krunic 2:0.
drugi mecz z 2013 roku w Niemczech na mączce 2:0 Min.
Ten mecz dzisiaj wygląda blisko 50/50
I ten kurs 4.00 wydaje się wart grzechu.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Liga Europy
Spotkanie: Eintracht Frankfurt vs Rangers
Typ: Filip Kostić lub Ansgar Knauff zanotuje asystę
Kurs: 2.15
Bukmacher: TOTALBET
Analiza:

Oj dzisiejszy finał jest dla mnie najważniejszym meczem w historii mojego 29 letniego życia. Wydawało się, że dla Eintrachtu szczytem był sezon 2018/2019, gdzie pod przewodnictwem Adiego Hüttera piłkarze tego klubu awansowali do półfinału Ligi Europy i w Londynie w meczu z Chelsea po serii rzutów karnych musieli pogodzić się z brakiem promocji finału. Zawodnicy, jak i sami kibice mocno przeżywali to niepowodzenie i w social mediach pojawiły się przejmujące zdjęcia Martina Hintereggera z fanami ze Stamford Bridge. Pamiętamy przecież tamtą drużynę SGE i zabójcze trio Luka Jović, Sebastien Haller oraz Ante Rebić było nie do zatrzymania. Wiele obserwatorów uważało, że ten sukces w Europie się nie powtórzy. Czasy się zmieniły, ale wola walki pozostała i tym razem Orły poprawiły swój wynik sprzed lat, awansując do wielkiego finału LE.

Pamiętam początek przygody Olivera Glasnera z zespołem znad Menu, gdzie były związane z nim spore nadzieje, bo przecież wraz z Wolfsburgiem awansował do Ligi Mistrzów. Start miał bardzo trudny i gra nie do końca zachwycała, bo w 1. Bundeslidze porażkę goniła porażkę, ale w Europie wyniki się zgadzały i w fazie play-off postanowiono postawić wszystko na jedną kartę. Do tej pory to się opłaciło, ale brak zwycięstwa w Lidze Europy spowoduje małą rewolucję we Frankfurcie, bo niektórzy piłkarze będą poszukiwać wyzwań w europejskich pucharach. Problemem Glasnera od początku jego pracy w Eintrachcie był brak prawego wahadłowego. Próbował na tej pozycji Timothy Chandlera, ale nie miał takiej wydolności, aby utrzymać intensywność przez całe 90 minut. Danny da Costa nie prezentował takiej jakości, jak jeszcze kilka sezonów temu. Wypożyczenie z Borussii Dortmund Ansgara Knauffa było strzałem w 10 i wraz z Filipem Kosticem tworzą zagrożenie po obu stronach boiska. Czy młody Niemiec odwdzięczy się dzisiaj za zaufanie swojemu trenerowi?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Rangers, które jest sporą niespodzianką na tym etapie Ligi Europy. Po drodze mieli bardzo wymagających rywali jak Borussię Dortmund, czy też RB Lipsk i z każdym z tych przeciwników sobie poradzili. Nie było łatwo, ale magia Ibrox zadziałała i formalni goście stoją przed historyczną szansą, aby sięgnąć po puchar na europejskim podwórku. Niestety na krajowym się nie powiodło i to Celtic świętował mistrzostwo, ale w pewnym momencie zespół z Glasgow również postawił wszystko na jedną kartę i liczyło się LE. Warto wspomnieć, że podczas tej kampanii doszło tutaj do zmiany na stanowisku trenera i Steven Gerrard przeniósł się do Aston Villi, a na jego miejsce został zatrudniony Giovanni van Bronckhorst. Muszę przyznać, że jego praca w Chinach mnie do końca nie przekonywała, bo jego Guangzhou City nie wyróżniało się niczym szczególnie, ale swoje umiejętności i warsztat trenerski potwierdził w Rangers. Czy jego Rangers sięgnie po puchar Ligi Europy?

Jeżeli chodzi o typowanie meczów Eintrachtu Frankfurt, to jestem obiektywny. Bardzo dobrze znam ten zespół i niejednokrotnie grałem przeciwko Orłom również w tym sezonie, ale dzisiaj jestem zdania, że sięgną po triumf w europejskich pucharach. Największym problemem Rangers jest fakt, że finałowe spotkanie odbywa się poza Glasgow. To właśnie na Ibrox są niesieni dopingiem i fantastyczna atmosfera, która panuje na tamtym obiekcie, dosłownie niesie dzisiejszych formalnych gości. Jasne, mają patent na niemieckie drużyny w tej kampanii, ale nie mierzyli się jeszcze z takim zespołem, jak ten z Frankfurtu. Oliver Glasner potrafi umiejętnie zarządzać spotkaniem i dokonywać odpowiednie zmiany, jeżeli coś nie idzie po jego myśli. Filip Kostić oraz Ansgar Knauff znajdują się w świetnej dyspozycji i jestem zdania, że boki boiska zdecydują o triumfie Orłów.

Stawiam na asystę jednego z wahadłowych SGE. Tak jak pisałem wyżej, sprowadzenie Ansgara Knauffa było strzałem w 10 i to pokazuje kunszt austriackiego szkoleniowca, który z napastnika stworzył bocznego obrońcę. Wypożyczony piłkarz z Borussii Dortmund jest, jak to mówię Niemcy "Leistungsträger" i odmienił grę Eintrachtu. Teraz zagrożenie pojawia się z obu stron boiska i uważam, że stać go na kolejny kapitalny występ. Stworzyłem zakład, który mówi o tym, że Knauff lub Kostić zanotują asystę. Serb regularnie wykonuje stałe fragmenty gry w tym rzuty rożne, więc z jego strony kluczowe podanie jest jak najbardziej możliwie. Podobnie oczekuje tego od Ansgara, który potrafi dokładnie dośrodkować piłkę.

115

Otrzymane punkty reputacji: +2378
kubusdagus 40,8K

kubusdagus

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Mistrzostwa Świata
Godzina: 15:20
Spotkanie: Francja - Włochy
Typ: -52,5 celnych strzałów
Kurs: 1,85
Bukmacher: Ewinner
Analiza:

Wczoraj udało się wytypować podobny zakład, zobaczymy jak dziś. Mecz dwóch drużyn(i Kazachstan), które walczą o to, by nie zająć ostatniego miejsca w grupie. Gram tu tylko pod statystykę, celne strzały w meczu Francuzów na tych MŚ: 48, 50, 46. A Włochów: 59(z dużo strzelającą Danią), 42, 61(z dużo strzelającą Szwajcarią). Ich ostatni mecz ze sobą, gdzie są dostępne statystki strzałów na flashscore to 45 uderzeń. Sądzę, że są to underowe drużyny do celnych strzałów. Na under wytypowałem jeszcze Norwegia - Austria mniej niż 54,5 celnych uderzeń oraz na over 56,5 Szwajcaria Słowacja, ale meczu Francja Włochy jestem jakoś najbardziej pewny.

100

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Typ: obie strzelą gola
Kurs: 1.74
Bukmacher: Betfan
Analiza:

Spotkanie dwóch drużyn w finale, których zapewne nikt z nas się nie spodziewał, ale nic w tym dziwnego. Eintracht przecież wyeliminował takie marki jak Barcelonę czy West Ham. Rangersi natomiast pogonili RB Lipsk czy Brage.
Spróbuje pograć gole w tym spotkaniu, a dokładniej to, że obie drużyny strzelą przynajmniej po jednym golu przez 90. minut meczu. Obie ekipy udowodnił i pokazały w tym sezonie w europejskich pucharach, że nie boja się atakować, a co najważniejsze mają parcie na strzelanie goli. Wystarczy spojrzeć na ostatnie spotkania tych drużyn i ile goli strzelają. Bardziej obawiam się tego, że jest to finał i zobaczymy tutaj szachy, a co za tym idzie żadna z ekip nie będzie na tyle się otwierać i atakować żeby nie stracić gola.
Liczę jednak na to, że zobaczymy naprawdę dobry mecz. Po jednej stronie jest bramkostrzelny Borre, a pomagać mu zapewne będą Kosić czy Kamada. Zabraknie natomiast Martina Hintereggera oraz Jespera Lindstrom, a występ Obite Evan Ndicka jest dzisiaj zagrożony
W ekipie Rangersów wyróżniającą się postaciami są Morelos, który dzisiaj nie zagra, a do niego dołączają Ryan Jack, Kemar Roofe, których dzisiaj również nie zobaczymy na boisku.
Jednak są Aribo, Kent czy Wright oraz bramkostrzelny i asystujący w tym sezonie Tavernier.
Obie ekipy przystępują do tego spotkania osłabione, a więc niema wymówek. Biorę, że obie strzelą gola.

Przewidywane składy:

Eintracht Frankfurt (3-4-2-1)
: Trapp; Toure, N’Dicka, Tuta; Knauff, Sow, Rode, Kostic; Kamada, Hauge; Borre
Rangers (4-3-3): McGregor; Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic; Kamara, Lundstram, Jack; Kent, Aribo, Wright

74

Otrzymane punkty reputacji: +2470
K 29,9K

KarolSTS

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Challenger Francavilla Debel
Godzina: 16.00
Spotkanie: M.Arnaldi/M.Gigante - F.Baldi/G.Fonio
Typ: 3 sety
Kurs: 2.30
Bukmacher: STS
Analiza:

Na dzisiejszy dzień wybrałem mecz 1 rundy turnieju deblowego we Włoskiej Francavilla gdzie dojdzie do bratniego pojedynku czwórki Włochów. Na przeciw siebie staną Matteo Arnaldi w parze z Matteo Gigante i Filippo Baldi z Giovannim Fonio. Dla obu dwóch debli będzie to pierwszy pojedynek w takiej parze. Ja stawiam na 3 sety. Matteo Gigante w tym sezonie w turniejach deblowych miał kilka dobrych wyników jednak były to głównie ITF. W Santa Margarita był w finale w parze z Maestrellim, finał w Sanremo z Cobolim, finał w Sharm el Sheikh z Miceli. Jego partner dzisiejszy grał ostatnio z Passaro. Najlepszy występ mieli w Sanremo gdzie odpadli w półfinale z późniejszymi zwycięzcami. Wcześniej był z Darderim w finale Gran Canari. Ich rywale nie mogą się pochwalić jakimiś dobrymi wynikami. Najlepszy występ zaliczył Fonio w Rovinji gdzie był w finale. Po za tym zarówno Fonio jak i Baldi przechodzili maks pierwszą rundę. Ja dzisiaj w tym pojedynku stawiam na 3 sety ponieważ uważam że nie ma tutaj żadnego faworyta, jest to pojedynek Włosko - Włoski na kortach we Włoszech. Żaden z całej czwórki nie jest wybornym deblistą więc nie będzie tutaj wyraźnego zwycięstwa.

100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Czechy Puchar
Godzina 17:00
Spotkanie : Slovacko : Sparta Praga
Typ : Slovacko over 1.5 gola
Kurs : 2.67
Bukmacher : Fortuna

Mistrza Czech znamy jest nim Viktoria Pilzno dziś poznamy zdobywcę pucharu Czech , kto nim będzie Slovacko czy Sparta , dla Slovacko ten sezon może być wyjątkowy , zajęli 4 miejsce ale co najważniejsze to to iż 11 maja czyli parę dni temu w meczu ligowym grali na Sparcie i wygrali 2:1 i wydaje mi się że to zwycięstwo może mieć znaczenie , ten dzisiejszy mecz miał być rozegrany 4 maja ale ze względu na fatalny stan murawy został przeniesiony , Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty – stadion piłkarski w Uherskim Hradišciu to miejsce zostało wyznaczone na finał a tutaj swoje mecze rozgrywa Slovacko czyli chłopaki grają u siebie , i to może też mieć znaczenie , na 3 ostatnie mecze tych drużyn 2 razy górą Slovacko , ten który wymieniłem wyżej oraz u siebie a wynik 4:0 robi wrażenie , liczę że i dziś zobaczymy dobrą piłkę i przynajmniej dwie bramki gospodarzy .

167

Otrzymane punkty reputacji: +2609
his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Czechy, Finał Pucharu Czech
Godzina: 17:00
Spotkanie: Slovacko - Sparta Praga
Typ: Sparta Praga
Kurs: 2.60
Bukmacher: Betclic

U naszych południowych sąsiadów o godzinie 17 rozpocznie się mecz finałowy w ramach MOL Cup, czyli rozgrywek krajowego pucharu. W miejscowości Uherske Hradiste na boisko wybiegną drużyny Slovacko i Sparty Praga. Minimalnym faworytem tego spotkania jest drużyna 12-krotnego Mistrza Czech, a więc zespołu Sparty. Stołeczny klub w oczach bukmacherów jest troszkę lepszą drużyną. Mimo, że mecz zostanie rozegrany na boisku FC Slovacko. W lidze obie drużyny dzieli pięć punktów różnicy. Sparta zajmuje trzecie miejsce w lidze z dorobkiem 73 punktów, a dzisiejsi gospodarze zgromadzili tych punktów 68. Obydwie drużyny mają już zapewniony udział w eliminacjach Ligi Konferencji Europy. W krajowym pucharze oba zespoły rozpoczęły zmagania od III rundy, a więc 1/16 finału. Zarówno Slovacko, jak i Sparta rozegrały swoje mecze na wyjeździe. Slovacko wygrało 2-1 z drużyną Zbuzanego, a Sparta pokonała SK Lisen 3-0 meldując się w 1/8 rozgrywek. Tam rywale byli już bardziej wymagający. Prażanie pokonali na wyjeździe Teplice 2-0, a Slovacko odprawiło z kwitkiem MFK Karvine 3-1. W ćwierćfinale drużyna z Uherskiego Hradista trafiła na Sigmę Ołomuniec i tam po serii rzutów karnych wygrała 4-2 (0-0 w meczu). Natomiast Sparta zmierzyła się w Derbach Pragi ze Slavią i wygrała ten mecz na stadionie odwiecznego rywala 2-0, co było sygnałem wysłanym całemu krajowi, że stają się głównym faworytem do końcowego triumfu. Pokonanie jeszcze wtedy aktualnego mistrza Czech na ich boisku na pewno zrobiło wrażenie na pozostałych drużynach. W półfinale Slovacko zagrało z Hradec Kralove i wygrało na wyjeździe 1-0 po golu, który padł w pierwszej połowie spotkania. Drugi mecz półfinałowy został rozegrany w Pradze, i drużyna Sparty pokonała po dogrywce Jablonec 4-3 (3-3). Bramkę na wagę awansu do finału strzelił Adam Hlozek, który jest uznawany za jeden z największych talentów w tej części Europy. Tak wyglądała droga obu ekip do finału. Według mnie Spartę stać dzisiaj na zwycięstwo w regulaminowym czasie gry. Na pewno są drużyną na papierze lepszą i bardziej doświadczoną w takich meczach. Zwyciężyli w tych rozgrywkach chociażby dwie edycje temu. Liczę na to, że dzisiaj udowodnią to na boisku. Kurs niewątpliwie do tego zachęca. Wiadomo, że jest to finał. Może nie szukam w nim value, ale przekonuje mnie do zagrania na gości. Mecze bezpośrednie też są po stronie Sparty Praga, gdyż na 41 spotkań pomiędzy tymi drużynami jej piłkarze schodzili z boiska z wygraną 29-krotnie. Trzy razy obie drużyny remisowały, a 9-krotnie górą było Slovacko. Historia historią, ale wiadomo, że to jest finał i szanse są tu rozłożone po równo. Ja jednak idę w kierunku Żelaznej Sparty. Hlozek, Pesek, Hancko, Krejci, Haraslin, Cvancara czy Pulkrab znany fanom Football Managera - siła rażenia prażan jest spora i mają kim straszyć drużynę Slovacko. Jeśli będą skuteczni, to o wynik jestem spokojny. Powodzenia.

100

ziroxxx 986,2K

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Typ: 1 połowa under 11,5 fauli
Kurs: 1.92
Bukmacher: betcris
Analiza:

Fianały rządzą się własnymi prawami, ale liczę że zawodnicy rozpoczną mecz spokojnie. Bez szaleństw. Dla obu ekip jest to spore osiągniecie. Na papierze obie ekipy na swojej drodze do finału wyeliminowały lepsze drużyny. I trudno tak ocenić czy Szkoci są lepsi czy Niemcy. Jak dla mnie jest to mecz 50/50. Dyspozycja dnia i aktualnej formy będzie bardzo istotna. Spodziewam się, że nie zobaczymy wielu fauli od początku spotkania. Rangersi w fazie grupowej należeli do ekip z niską ilością popełnianych fauli. Frankfurt natomiast po drugim biegunie gdyż należeli do ekip z największą ilością fauli. Jak na finał i w pierwszej połowie linia 11 fauli jest jak najbardziej do grania.

92

Otrzymane punkty reputacji: +1906
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy
Spotkanie: Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Typ: Eintracht + poniżej 3,5
Kurs:
3,25
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Przed nami wielki finał Ligi Europy. Zmierzą się w nim drużyna z Niemiec Eintracht Frankfurt z drużyną ze Szkocji Glasgow Rangers. Mecz odbędzie się na stadionie w Sevilli a więc teren neutralny w innym Państwie.
Obie drużyny chyba dla wielu są w tym finale dużym zaskoczeniem - Eintracht pokonał na swojej drodze takie drużyny jak Betis, Barcelone i West Ham natomiast Rangers pokonał Crvena Zvezda, Sporting Braga i RB Lipsk a więc widać, że ich droga była dużo łatwiejsza - oczywiście pokonanie RB Lipsk na pewno było sporą niespodzianką.

Dziś liczy się tylko 1 mecz i liczę, że ten mecz będzie stał na naprawdę wysokim poziomie jednak czysto sportowo, piłkarsko uważam, że to Eintracht jest drużyną lepszą.
W obu drużyn jest kilka braków w kadrze, w Eintrachcie na pewno poważnym jest brak Hinteregger a w Rangers Morelosa.

Nie wydaje mi się aby w finale było dużo bramek dlatego stawiam, że Eintracht wygra i padnie maksymalnie 3 bramki.

100

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy - Finał
Godzina: 21:00 CET
Spotkanie: Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Typ: Zawodnik strzeli gola - Tavernier, James
Kurs: 4,95
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Zaskakująco wysoki kurs na gola lidera strzelców tej edycji LE (7 goli, 2 asysty), po części słuszny bo prawy wahadłowy to nie jest pierwsza pozycja na boisku o której myślimy jeśli chodzi o strzelanie goli. Ale w tym przypadku jest ciut inaczej. Tavernier buduje sobie pomnik w Glasgow i to chyba dosłownie, zdecydowany lider ekipy Rangers (9 goli, 13 asyst szkockiej Premiership), kapitan na boisku i poza nim. I chyba jeden z głównych kandydatów to miana najlepszego gracza całej edycji LE. Jak na prawego obrońcę Anglik jest niezwykle skuteczny, cyferki wykręca lepsze niż napastnicy i prawa strona Rangers to naprawdę zagrożenie dla każdej ekipy. Tavernier jest też etatowym wykonawcą rzutów karnych, co też może pomóc przy tym typie. Nie sądzę też żeby ekipy się okopały na swoich pozycjach by przede wszystkim nie stracić, bo obie raczej lepsze w ofensywie niż w grze do tyłu. Więc jest szansa żeby ten finał się przerodził w szaloną wymianę ciosów, wystarczy by wynik otworzył się w miarę szybko.

ZAPRASZAM DO DZIAŁU PIŁKA NOŻNA

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom