W
208,5K
wielki_gracz
Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Egipt, Pierwsza liga
Godzina: 20:00
Spotkanie: Al Ahly Kair - Pyramids FC
Typ: 2
Kurs: 3,94
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tabela:
Al Ahly u siebie ma na koncie 8 zwycięstw, 2 remisy i 2 porażki, natomiast goście na wyjazdach zanotowali do tej pory 7 zwycięstw, 5 remisów i 2 porażki. Mecz na szczycie i do tego derby Kairu. Ja w tym spotkaniu próbuję pograć na zespół Pyramids, bo oni mają o 2 spotkania rozegrane więcej od Al Ahly i od drugiego w tabeli Zamalek a ich celem jest mistrzostwo kraju a przynajmniej zajęcie miejsca, które da im udział w przyszłym sezonie w afrykańskiej Lidze Mistrzów. Oni muszą w tym spotkaniu postarać się o pełną pulę 3 punktów, bo jeżeli nie wygrają to może być ciężko dogonić te 2 pierwsze zespoły więc tutaj z pewnością motywacja będzie wielka zresztą tak u jednych jak i u drugich. W zespół Pyramids są pompowane duże pieniądze i zapewne to tylko kwestia czasu, kiedy zespół ten zdobędzie mistrzostwo kraju ale jest jeszcze szansa w obecnym sezonie na to więc z pewnością goście będą próbować tej sztuki do samego końca. Pierwszy cel to wygrać dziś z Al Ahly i szanse na mistrzowski tytuł wzrosną, niepowodzenie tutaj oznaczać będzie, że bardzo mocno ich szanse na to się skomplikują. Oczywiście łatwo nie będzie, bo Al Ahly nie przez przypadek zajmuje 1 miejsce w tabeli i jest faworytem tego spotkania. Ja jednak szukam tutaj niespodzianki i gram na gości, bo kadrowo ten zespół wydaje mi się być mocniejszy. Oczywiście gospodarze też byle kogo w składzie nie mają ale dla mnie skład Pyramids jest ciekawszym i według mnie większy potencjał w nim drzemie. Po takim kursie aż nie mogłem się oprzeć i muszę pograć na "Piramidki"
294