Toronto Raptors - Charlotte Bobcats
Typ: 2
Kurs: 3.60
Buk: Pinnacle
{
Koszykówka, NBA, 01:00}
Dużo wcześniej grałem przeciwko Bobcats i przedstawiłem ile znaczy brak DJ Augustina w tym zespole. Napiszę najważniejsze. Jego brak był 60% stratą siły dla tego zespołu. Rozgrywający Rysi miał już okazję powrócić po 11 meczach przerwy spowodowanej kontuzją. Przeciwko Wilkom po dłuższej przerwie nie wypadł najlepiej 9 punktów, 2 asysty i 2 zbiórki, a skuteczność z gry 4/10.
Jednak przy braku lidera zespołu, gdzie jeden zawodnik bardzo wiele znaczy akurat w zespole, to system gry jego zespołu się zmienił. Wchodził z ławki, więc nie jest to dla mnie najważniejszym punktem odniesienia przed najbliższą rywalizacją z Raptors.
Przeciwko Minnesocie, która pod koszem ma duet, który świetnie prezentuje się w ostatnich kilku meczach i rywalizację na deskach przegrać w meczu wyjazdowym w stosunku 46:41, gdzie pod koszem królują w Minnesocie Love oraz Pekovic jest to bardzo optymistyczny prognostyk.
Szczególnie zważywszy na fakt, że Boris Diaw ostatnio prezentuję lepszą formę i jego aktywność na tablicach po obu stronach boiska może być bardzo istotna, w zbliżającym się meczu.
Wiele osób ocenia Bobcats po bilansie i wynikach. Jednak mimo problemów z kontuzjami w zespole, trzon zespołu jest już dostępny, a z racji, że każda seria ma swój koniec, dziś mamy weekend i rywal odpowiedni, by przerwać serię aż 16 porażek z rzędu.
W Toronto zabraknie oczywiście Bargnaniego oraz Linasa Kleizy - 19 meczy, średnio 22 minuty na parkiecie, podczas których notuje średnio blisko 11 punktów oraz 5 zbiórek.
Przy obecnej rotacji na pozycji PF/C uważam, że prezentuje się 50/50, jeśli nie ze wskazaniem na gości.
Bobcats are 4-0 ATS in the last 4 meetings.
Bobcats are 6-0 ATS in the last 6 meetings in Toronto.
Road team is 9-4 ATS in the last 13 meetings.
Mam zagrane 3j na AW, oraz 6j na +8 Bobcats- tą opcję polecam dla mniej odważnych

Powodzenia!

260