Dyscyplina: Piłka nożna -
Puchar Włoch
Spotkanie: AC Milan - Novara
Typ: Novara + 1.5
Kurs: 2.35
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Podaję ten typ jako kibic Milanu, więc myślę, że może to zachęcić niektórych do grania właśnie tego zdarzenia. Jest kilka pobudek, którymi kieruję się przy doborze tegoż meczu, i sporo z nich może się wydać interesującymi. Sam osobiście zagrałem + 1.5 + 2 na pinnacle za niemałą kasę ????
Spotkanie na San Siro w ramach 1/8
Coppa Italia, ma w teorii jednego faworyta. Kursy wystawiane przez bukmacherów są dla niedzielnego kibica wyznacznikiem wyniku końcowego, który wg takiego 'eksperta' oscylować będzie w granicach 3:0, 4:0. Ja jednak dostrzegam ogromne (!) value na drużynę gości. Oba zespoły nieraz mierzyły się ze sobą w tych rozgrywkach, ostatnio niemal równo dwa lata temu, wtedy to Novara grała w Lega Pro (czyli
Serie C) i pozostawiła w Mediolanie bardzo dobre wrażenie, przegrywając co prawda 2:1 (Flamini strzelił bramkę życia w 81. minucie meczu), ale pokazując bardzo dobry futbol przeciwko potentatowi, momentami zyskując wyraźną przewagę.
Porażka Milanu w ostatnich derbach, była ich pierwszą od meczu na Nou Camp, z kolei Novara nie potrafi zwyciężyć od ostatniej rundy Pucharu Włoch i konfrontacji z Catanią. Goście okupują ostatnie miejsce w tabeli, ale na półmetku rozgrywek jeszcze nic nie jest przesądzone. Skupiając się na drużynie Rossoneri, ja, jako wierny kibic oglądałem praktycznie wszystkie mecze w
Serie A z ich udziałem, i niestety w większości z nich widziałem przeciętną grę, która przyniosłaby znacznie mniej punktów, gdyby nie przebłyski geniuszu Ibracadabry. Max Allegri na konferencji prasowej zapowiedział, że zobaczymy kilka roszad w zestawieniu na środowy mecz, co pozwoliło mi ułożyć przewidywaną wyjściową jedenastkę:
Amelia - Bonera, Nesta, Mexes, Antonini - Emmanuelson, Nocerino, Cristance, Ambrosini - Inzaghi, El Shaarawy
Skład nie powala na kolana krótko mówiąc, już lepsi zawodnicy męczyli się dwa lata temu właśnie z Novarą, w dodatku 3-ligową. Pomoc zaledwie przeciętna, nie mówiąc o ataku, bez Zlatana naprawdę nic ciekawego nie pokazuje Milan w tym sezonie. Inzaghi zagrał fatalny sparing w Dubaju, i nie sądzę, żeby wniósł coś do gry.
Goście z kolei przyjadą do Mediolanu w najsilniejszym zestawieniu, zabraknie jedynie Andrei Lisuzzo, który od dłuższego czasu zmaga się z kontuzją.
Podsumowując, wydaje mi się, że Milan nie wygra różnicą dwóch bramek, a każdy wynik do tego pułapu jest wg mnie bardzo prawdopodobny. Novara nie mając nic do stracenia da z siebie 100% w meczu pucharowym, i to może okazać się czynnikiem decydującym. Dla bardziej ostrożnych polecam Novara +2 za 1.90, jeżeli ktoś woli ryzyko to +1 za 3.55, a dla prawdziwych mistrzów Novara DNB za 11.00 (!!!). Powodzenia

135