Dyscyplina: Piłka Nożna - Austria, tipp3-Bundesliga
Spotkanie: Grodig - Admira
Typ: 1
Kurs: 1.83
Bukmacher: William Hill
Analiza:
W dniu dzisiejszym jako
typ dnia wybrałem mecz w lidze austriackiej, pomiędzy drugim w tabeli Grodig, a ostatnią w tabeli Admirą. Wydaje mi sie, że warto w tym spotkaniu grać na gospodarzy z kilku powodów, które przedstawie poniżej, ale również z powodu kursu, który jest bardzo przystępny i dla wielu może być to bardzo dobry dodatek na swój kupon, a więc zaczynamy:
Grodig, 2 drużyna w tabeli, która w swoich ostatnich 5 meczach - 3 razy zwyciężyli (Neustadt,
Austria Wiedeń, Ried), 1 mecz zremisowali (Sturm Graz) oraz 1 przegrali (Innsbruck).
Admira, 10 drużyna w tabeli, która w swoich ostatnich 5 meczach - 2 razy zwyciężyła (AC Wolfsberger, Innsbruck), 2 razy zremisowała (Ried,
Austria Wiedeń) oraz ponieśli 1 porażkę (Neustadt).
Jak widać z powyższych spotkań oba zespoły w ostatnim okresie grały z tymi samymi zespołami. Grodig, wygrało mecze z Ried, Neustadt oraz Austrią Wiedeń - z kolei Admira z tymi zespołami zaliczyła dwa remisy oraz porażkę. Może przemawiać za nimi jedynie mecz z Innsbruckiem, który wygrali na własnym boisku - zaś Grodig je na wyjeździe przegrało, jednak jeden mecz raczej wiosny nie czyni, trzeba udowodnić to w kolejnych.
Przypomnę również, że drużyna Admiry została na poczatku sezonu ukarana odjęciem -8pkt. Po dodaniu tych 8 punktów do ich dorobku nadal znajdowali by się na dole tabeli.
Kolejnym argumentem przemawiającym za gospodarzami jest własne boisko. Może nie prezentują się na nim zachwycająco, bo bilans 4-3-3 nie jest wynikiem do zadowolenia. Jednak Admira to pomimo tego najgorsza druzyna wyjazdowa w lidze. Zdobyli oni na boiskach rywali jedynie 6 pkt po 20 meczach. Wygrali jedynie ze Sturmem Graz, który też w tym sezonie nie zachwyca, mają 3 remisy i 6 porażek.
Bilans pomiędzy tymi zespołami w przeciągu ostatnich 10 meczów jest równy. Maja po 4 zwycięstwa zarówno Grodig jak i Admira oraz 2 remisy.
Patrząc jednak na 5 ostatnich spotkań, wyraźnym faworytem staję się wtedy drużyna Grodig. Wygrali 3 mecze oraz 2 zremisowali.
W dodatku dwa ostatnie spotkania wygrali z bilansem 11:1!
Wydaję mi się, że wszystko praktycznie przemawia za drużyną Grodig, która pomimo 11 punktowej straty do pierwszego w tabeli Salzburga, musi utrzymać przewagę nad goniącymi ich drużynami Rapidu, Austrii oraz Riedu.
Mój typ to zdecydowanie gospodarze, czyli 1.

83