>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.05.2022 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 17. Maja

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Koszykowka Niemcy
Godzina: 19
Spotkanie: Ludwigsburg-Ulm
Typ: ponizej 153.5 pkt z dogrywka
Kurs: 2.21
Bukmacher: fortuna
Analiza: Pierwszy mecz zakonczyl sie dopiero po dogrywce, w ktorej obie ekipy rzucily łacznie 37 pktow. Mysle, ze tym razem Ludwigsburg postawi na obrone i nie dopusci rywali do tak duzej ilosci punktow jak ostatnio.
W przeszlosci pomiedzy tymi druzynami czesto padal under. Blossomgame z Ulm mial mecz zycia i jestem zdania, ze gospodarze powinni skupic na nim więcej uwagi. Ponad 40 pkt nie jest czyms regularnym dla tego gracza. Licze, ze skutecznosc spadnie i obrona da popalic.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
R 19,6K

Robert82

Użytkownik
Dyscyplina: tenis
Godzina: 10:00 ulegnie zmianie
Spotkanie: J.Sock - D.Masur
Typ: 2
Kurs: 4,5
Analiza: Masur (233ATP) to ziemniak aż miło . Obecnie jest w słabej formie , ale na Socka (113ATP) powinno wystarczyć . Amerykanin wprost przeciwnie .... nie potrafi grać na tej nawierzchni . Przewaga umiejętności , klasy i siły pozostaje po stronie Socka , ale to za mało według mnie . Niemiec swoje wybiega , swoje poprzebija i będzie cierpliwie czekał na błędy rywala . Błędy na pewno się pojawią bo Amerykanin już jest cieniem siebie samego z paru sezonów temu .
Dla Niemca to jedyny szlem w którym może zaistnieć , bo poza tą nawierzchnią niewiele potrafi , więc będzie gryzł kort . Kursy i szanse powinny być tu wyrównane , a jest ładne kursiwo za pół darmo .

350

Otrzymane punkty reputacji: +2428
va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 20:45
Spotkanie: Southampton - Liverpool
Typ: Liverpool under 2,5 goli
Kurs: 1.75
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Goście bez Fabinho oraz prawdopodobnie Salaha i Van Dijka. To spore osłabienia, kluczowi piłkarze The Reds. Dla tego typu ważny jest przede wszystkim brak Egipcjanina, który stanowi o sile ofensywy Liverpoolu, jest do tego królem strzelców ligi oraz ma najwięcej asyst. Goście raczej już nie mają co liczyć na mistrzostwo, małe szanse, że City przegra u siebie z Aston Villlą. Liverpool miał za to dodatkowy mecz w pucharze Anglii z Chelsea, a przed nimi najważniejszy mecz sezonu z Realem Madryt w finale LM. Mam nadzieję, że będą chcieli wygrać to spotkanie jak najmniejszym kosztem sił.

Gospodarze, co ważne, są już pewni utrzymania. Ostatnio są w gorszej formie, sporo poprzegrywali. Teraz grają z bardzo silnym rywalem, wiedzą, że szanse na przełamanie złej pasji są małe, więc porażka małą różnicą goli nie będzie dla nich zła - ważne żeby nie dać się pogromić na oczach własnych kibiców.

75

Otrzymane punkty reputacji: +1051
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis RG kwal.
Godzina: 10.00
Spotkanie: Cachin - Nagal
Typ: Cachin 2-0
Kurs: 1,76
Bukmacher: STS
Analiza:
Cachin jest challengerowym specjalistą od gry na kortach ziemnych, czego nie możemy za bardzo powiedzieć o Nagalu. Nagal grał coś w zeszłym roku, ale w tym raczej posucha. Cóż nic dziwnego, że Cachinowi wychodzi gra na mączce. Jest Argentynczykiem, a to wręcz zobowiązuje do dobrej gry ba tej nawierzchni podobnie jak Hiszpanów oraz Włochów. Ostatnio Cachin zagrał w Heilbronn w challengerze w Niemczech, gdzie od razu poległ z Lestienne'm. Jednak niech to nikogo nie zwiedzie. Po prostu wybrał odpoczynek przed RG. Tak więc wypoczęty i bardziej za przeproszeniem utalentowany powinien to wziąć w dwóch setach.

76

Otrzymane punkty reputacji: +1715
P 220

panguss12

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Francja, LNB
Godzina: 20:30
Spotkanie: Le Portel - Fos-sur-Mer
Typ: Over 166,5
Kurs: 2,6
Bukmacher:
STS
Analiza:
Średnia z ostatnich 10 meczów dwóch drużyn to 171,5. Przy kursie 2,6 warto zagrać na 166,5.

Typu nie neguję, ale do konkursu nie możemy uznać takiej "analizy" //Waldi1979

100

Otrzymane punkty reputacji: +170
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaChile, Primera Division
Godzinna: 02:30
Spotkanie: Curico Undido – A. Italiano
Typ: over 3 azjan bramki
Kurs: 4.00
Analiza:

Idę te kursy na bramki mocno w górę, ale ja idę w przeciwnym kierunku. Gospodarze w poprzednim sezonie do ostatnie kolejki bili się o utrzymanie, a w tym sezonie jest naprawdę bardzo dobrze szóste miejsce w a przy zwycięstwie awans jeszcze o dwie pozycji. Zdecydowanie ekipa poprawił się w ofensywie i aktualnie jest to trzeci ofensywa w lidze, świetnie czują się u siebie gdzie w 6 spotkaniach strzelili 12 bramek, myślę że tej mocy w ataku nie stracili. Goście poprzedni sezon na najniższym stopniu podium w tym nie mogą się odnaleźć jak na razie bo dopiero na dwunastym miejsce ale potencjał oczywiście jest bardzo duży, potrzebują serii by zacząć się piąć w górę tabeli, na pewno mają dużo więcej do zaoferowania w ofensywie niż w ostatnich kolejkach. Do tego jest seria 6 spotkań w których z ich udziałem nie było over to zbyt długa seria jak na tą ligę, a bardzo dobrze wyglądają bezpośrednia starcia tych ekip na tym stadionie 2:2, 4:1, 2:2, 3:0 to ostatnie cztery potyczki tutaj.

300

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +2630
U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
dyscyplina: piłka ręczna Dania mecz o awans/lub utrzymanie mężczyźni
godzina: 20:00
spotkanie: Hoj vs Holstebro TTH
typ:Hoj
kurs: 6,25
bukmacher: sts

W betfan 6.40, w efortuna 6,00, w etoto 6,25( jako Hoej Elite )

3 od końca drużyna ekstraligi gra baraż z wygranym z pary Hoj / Grindsted.

07/05, 13:00HOJ - Grindsted31:221.588.912.9335
01/05, 15:00Grindsted - HOJ31:292.368.521.8435
23/04, 14:00HOJ - Grindsted28:221.528.363.2531

Jest to 2 mecz, w pierwszym TTH Holstebro wygrało 35:26.(u siebie)
Teraz gospodarzem spotkania będzie Hoj.
Ja tu czuję niespodziankę, będzie to 4 spotkanie między tymi drużynami. W doychczasowych meczach bilans 0-3 na niekorzyść Hoj.

12.05.2022 (tu ten pierwszy mecz barażowy)
Herre Ligaen
Team Tvis Holstebro
35:26
HOJ Elitehandbold

30.08.2021
Santander Cup
HOJ Elitehandbold
25:33
Team Tvis Holstebro

23.08.2017
Santander Cup
HOJ Elitehandbold
21:31
Team Tvis Holstebro

------
reasumując: aby myśleć o awansie drużyna Hoj jutro musi wygrać stąd mój jak zwykle ryzykowny typ.

Pozdrawiam

100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Rabat Maroko gra podwójna
Godzina 12.00 może ulec
Spotkanie Barnett A./Nicholls O. -
Niculescu M./Panova A.
TYP: Barnett/Nicholls
Kurs: 2.75
Buk: BETCLIC
(a jak typować dogów, to w agresywniejszej wersji w stosunku 2:0 kurs 4.6 )
ANALIZA : Nikolesku i Panova to sporo lepsze deblistki , przynajmniej na papierze , a czy na korcie ?TU już bym się skłaniał bliżej 50/50 .Kursy wystawione na rankingi i nazwiska.
Rumunka z Rosjanką w parze znowu po 7 latach , na razie bilans 2/2 , w 2015 roku 8 meczy W/L i 5/3 całkiem dobrze ale nie powala to ma kolana.W całym zestawieniu tylko jeden mecz na mączce pierwsza runda w Rzymie , przegrany mecz 2:1 z japońską parą Makoto Ninomiya/Eri Hozumi , zwraca uwagę drugi set przegrany 6:0.
Parą Brytyjska obie okolice 120-130 rankingu deblowego , po kilkanaście tytułów rangi ITF do tego kilka lat ciągłej współpracy.Ostatnio 16 meczy na mączce , bilans W/L 12/6 , triumf w Szwajcarii , potem dwa razy półfinał Istambuł i Wiesbaden i przegrany finał ITF 100A w hiszpańskim La Bisbal.
Mały papierek lakmusowy , obie pary grały w marcu w Lionie na hardzie , i obie pary odpadły z parą Siegemund/Zvonarewa , Brytyjki 2:0 , a Rosjanka z Rumunka po Tiebracku.

NIKOLESCU/PANOVA - koniki lepsze i ten zaprzęg się pewnie będzie rozpędzać
BARNETT/NICHOLS - koniki dobre i zaprzęg rozpędzony.

Obie pary ostatni swój mecz przegrywały w Tajbreacku , czyli łebw łeb , to ja idę dzisiaj w dogów o dwie długości.

100

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie:
Southampton - Liverpool
Typ: Liverpool
Kurs: 2.00 Matchday Boost
Bukmacher: Betfan
Analiza:

Po ostatnim remisie zespołu Manchesteru City, Liverpool dalej z szansami na mistrzostwo kraju. Dzisiaj jednak potrzebuje wygranej żeby dalej te szanse zachować. Ja spróbuje pograć zwycięstwo Liverpoolu u bukmachera Betfan - matchday boost. Święci z pewnym utrzymaniem i nie wydaje mi się żeby dzisiaj mocno forsowali tempo gry. Na dodatek nie zagrają Fraser Forster i Stuart Armstrong, a więc miedzy słupkami gospodarzy zobaczymy rezerwowego bramkarza Alex McCarthy, który leczył przez prawie cały sezon kontuzje. Z pewnością jest to doskonała okazja dla piłkarzy gości, którzy raczej nie marnują takich prezentów. Potwierdziło się, że dziś na pewno nie zagrają Van Dijk, Fabinho oraz Salah. Z składu gości wypada trzech podstawowych graczy i to ważnych graczy. Nie zapominajmy jednak, ze Klopp w ataku ma takich kozaków jak Mane, Diaz , który odrazu się wkomponował w zespół czy Jota. To ta trójka dzisiaj min. ma zapewnić trzy punkty ekipie gości. Do tego w środku pola dochodzi magiczny Thiago, Keita czy Henderson.
W obronie mimo braku Holendra, Klopp zapewne już coś wymyślił. Nie zapominajmy również, że Liverpool ma w nogach 30. minut więcej gry od gospodarzy, lecz to nie powinien być żaden argument, nie na tym poziomie gry.
Mam nadzieję, że Liverpool to wygra, a w ostatniej kolejce będziemy się emocjonować do ostatniej minuty kto zgarnie mistrzostwo.

100

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1246
W 3,7K

wiktor03

Użytkownik
Dyscyplina: Counter-Strike- PGL Major Antwerp
Godzina: 19:30
Spotkanie: Copenhagen Flames - Imperial
Typ: 2:0
Kurs: 3.00
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Copenhagen Flames zaczęło fazę legend od bilansu 2:0. Pokonali skazywane od początku na porażkę Bad News Eagles 16-14 oraz wgrali z faworytem Ence aż 16-8. Potem jednak w meczu o awans do kolejnej fazy turnieju trafili na rozpędzone Spirit które niszczy każdego w tym turnieju i po 1 pierwszej mapie którą wygrali, w 2 kolejnych niestety zostali pokonani. Wczoraj rozegrali mecz na obecnego lidera rankingu Faze. Po bardzo wyrównanym spotkaniu ulegli 2:1.
Co do Imperial wiele osób skazywało tą drużynę na bilans 0:3 i wszystko na to wskazywało. Zaczęli fazę legend od porażki z BIG 16-11. Potem przegrali z G2 16-12. W meczu o pozostanie w turnieju trafili na równie słabe Bad News Eagles i po wyrównanych 2 mapach udało się im jednak wygrać 2-0. Wczoraj rozgrywali swoje spotkanie z Cloud 9 , które na tym turnieju jest totalnie bez formy. Imperial wygrało to spotkanie 2-1 a na wyróżnienie zasługiwał Fer który zdobył 79 zabójstw.
Dzisiaj uważam że nawet w tak dobrej formie Fer nie będzie wstanie ponieść swojej drużyny do zwycięstwa. Copenhagen pokazuje od początku tego turnieju że są w dobrej formie i myślę że dzisiaj nie powinniśmy zobaczyć żadnego zaskoczenia i pewne zwycięstwo tej organizacji. Patrząc na mapy jakie grają obie drużyny to Imperial banuje w każdym meczu ancient i myślę że dziś bedzie tak samo ponieważ copenhagen czuje się tam bardzo dobrze. Jeśli chodzi o ban copenhagen to raczej będzie to overpas czyli najlepsza mapa Imperial. Uważam że powinniśmy obejrzeć vertigo oraz inferno a jako decydującą mape mirage lub nuke.
Myślę że kurs 3 na wynik 2:0 to duże value patrząc na wczorajsze kursy gdzie na Cloud 9 na wynik 2:0 był on w okolicach 1.60.
Dla osób które nie chcą ryzykować polecam po prostu wygraną Copenhagen obecnie kurs wynosi 1.75 jednak od rano szybko spada więc polecam łapać jak najszybciej

200

Otrzymane punkty reputacji: +2051
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie/MŚ Elity
Godzinna: 19:20
Spotkanie: Szwecja vs Wielka Brytania
Typ: Emil Bemstrom powyżej 4.5 celnych strzałów
Kurs: 1.65
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Nieco później rozpocznie się rywalizacja Szwedów z Wielką Brytanią. Trzy Korony na ten moment spisują się świetnie i dwa zwycięstwa z rzędu to potwierdzają. O ile mecz z Austrią trzeba było po prostu odbębnić, tak w miarę łatwa wygrana z Czechami udowodniła nam, że formalni gospodarze będą jednym z kandydatów do złota. Świetna druga tercja zdecydowała o komplecie punktów i dzisiaj przed nimi teoretycznie łatwiejsze zadanie. Warto wspomnieć, że dla selekcjonera Johana Garpenlova jest to ostatnia wielka impreza, ponieważ za chwilę pożegna się z reprezentacją. Chęć osiągnięcia sukcesu jest jeszcze większa, niż to było podczas Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. Czy tym razem Szwedom się powiedzie?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Wielka Brytania, która pomimo braku swoich liderów prezentuje się bardzo dobrze. Przypomnijmy, że formalni goście nie mogą skorzystać z usług takich hokeistów jak Liam Kirk, Mike Hammond i Brendan Connolly, co znacznie osłabia tę ekipę. Pojawiają się jednak nowi liderzy, którzy biorą ciężar gry na swoje barki. Norwedzy pewni byli wygranej w regulaminowym czasie, ale świetnie rozegrana trzecia tercja przez Brytyjczyków dała nam emocje w dogrywce oraz w serii rzutów karnych. Ten punkt może być na wagę złota przy okazji walki o utrzymanie się w elicie. Liczna kolonia kibiców z Wielkiej Brytanii wspiera swoich ulubieńców i widać, że ten kraj żyje hokejem na lodzie. Czy tym razem postawią się faworytom?

Różnica klas jest ogromna w przypadku obu reprezentacji, ale nie można odmówić hartu ducha w zespole outsidera. Nie zawsze jednak starcza to na sprawienie mniejszej bądź większej niespodzianki i jestem zdania, że Szwedzi pewnie pokonają Wielką Brytanię. Kursy na overy są jednak bardzo niskie i ponownie skupiłem się na zawodniku jednej z drużyn. Konkretnie myślę tutaj o Emilu Bemstromie. Jest to młody napastnik, który debiutuje na Mistrzostwach Świata Elity i oglądając jego dotychczasowe popisy w Finlandii, ma ogromną chęć do grania. Gdy widzi tylko możliwość na strzelenie gola, to oddaje strzał i do tej pory cieszył się z bramki i asysty.

Przeglądając jego statystyki z poprzednich rywalizacji, to z Czechami oddał aż 9 celnych strzałów a z Austrią 5. Linia w BETFAN wystawiona jest na 4.5 i z chęcią ją pobieram. Wielka Brytania dopuszcza do wielu sytuacji swoich rywali i przy spodziewanej dominacji faworytów jest to do pokrycia. Przypomnijmy, że Trzy Korony na ten moment grają z trzema piątkami i gdzieś te 40-50 celnych strzałów musi się rozłożyć. Liczę mocno na Emila Bemstroma!

100

K 29,9K

KarolSTS

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Rabat Debel
Godzinna: 15:45
Spotkanie: A.Anshba/P.Udvardy - A.Rus/M.Sherif
Typ: 3 sety
Kurs: 2.30
Bukmacher: STS
Analiza:

Dzisiaj o godzinie około 15:45 odbędzie się mecz 1 rundy turnieju deblowego kobiet w Rabacie pomiędzy parą Rosyjsko/ Węgierską czyli Amina Anshbą i Panną Udvardy i deblem Holendersko-Egipskim Arantxa Rus i Mayar Sherif. Wydają się to bardzo wyrównane deble i każdy ma równe szanse na wygraną a ja stawiam na 3 sety. Anshba z Udvardy znają się już całkiem nieźle bowiem grywają w parze od zeszłego roku. Oczywiście grały też w innych zestawieniach ale wspólnych występów mają sporo. Były to głównie słabsze turnieje ITF i Challengery, ale bilans ich wspólnych występów jest dobry 18W i 3L. Ostatnio wspólnie grały w Wiesbaden i tam wygrały turniej bez straty seta. Zresztą 7 ostatnich meczy to wyniki 2-0. W deblach zadko się spotyka by taki średni Debel wygrywał wszystko do zera i dzisiaj mam nadzieję że to się zmieni. Ich dzisiejsze rywalki wspólnie grały tylko 4 mecze i to na dodatek 2 lata temu. W turnieju w Kairze doszły do finału. Co nie oznacza że nie grają debli. W zeszłym tygodniu Sherif w parze z dzisiejszą rywalka Udvardy wygrała turniej w Karlsruhe. Rus pod koniec kwietnia w parze z Romero była w finale Santa Margarita. Powiedziałbym nawet że Debel Rus/Sherif dla mnie jest faworytem bo Sherif gra całkiem nieźle w deblu, na początku roku osiągnęła najlepszy wynik w karierze gdzie z Martincovą doszły aż do finału wysoko opłacanego turnieju w Melbourne. Sherif z Udvardy dobrze się znają, bo grywały razem więc dobrze znają swoje style. Dzisiaj powinien rozstrzygnąć to 3 set.

100

Otrzymane punkty reputacji: +110
I 66K

isaacofuluru

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia, Premier League
Typ: Southampton nie strzeli gola
Kurs: 2.46
Bukmacher: Betclic

Wydaje mi się, że kursy na ten zakład zostały mocno przeszacowane. Może o tym świadczyć też ich spora rozbieżność, bo niektórzy bukmacherzy nie płacą za takie rozstrzygnięcie nawet 2,30.

Liverpool traci w tym sezonie 0.67 gola na mecz, a przecież gro z tych bramek dotyczy starć z angielską wielką szóstką. Żeby przytoczyć choćby remisy 2:2 z Chelsea i Manchesterem City, uzyskane już w 2022 roku. Ogółem licząc wyjazdowe mecze z ekipami spoza Big Six, mamy w tym sezonie 13 spotkań, w których "The Reds" zachowali 7 czystych kont. Bilans może nie powala, ale to wciąż ponad 50%, przy kursie znacznie przekraczającym 2.00.

Nie zapominajmy jednak, że Liverpool imponuje grą w defensywie zwłaszcza w 2022 roku, bo od stycznia wygrał do zera aż 11 ligowych spotkań! I co prawda do pojedynku z Southampton podejdzie bez Virgila van Dijka i Fabinho, czyli graczy, trzymających w ryzach całą defensywę, ale ja nie przywiązywałbym do tego aż tak dużej wagi. Dla mnie piłka nożna to sport zespołowy i to, jak drużyna funkcjonuje jako całość, jest moim zdaniem ważniejsze, niż dyspozycja poszczególnych ogniw. Jurgen Klopp wciąż ma kim zastąpić swoje największe gwiazdy i spodziewam się, że nie będzie wielkiego ubytku w sportowej jakości.

Oczywiście - "The Reds" mają w nogach trudy finału FA Cup. To jednak wcale nie musi zmniejszać szans na zachowanie czystego konta, a wręcz może je zwiększyć. Dlaczego? Liverpool może dziś zagrać wybitnie ekonomicznie i starać się wygrać bez forsowania tempa. Kluczowa w tym elemencie będzie kontrola piłki, a na przykład wysoka forma Thiago Alcantary może to bardzo ułatwić.

Tak czy inaczej - moim zdaniem kurs na ten zakład jest mocno przeszacowany i tylko na tym tutaj bazuję. Nie daję gwarancji, że zakończy się on powodzeniem, ale jestem pewien, że warto go zagrać. Southampton nie gra już o nic, jest też bez zwycięstwa w 4 ostatnich spotkaniach, zatem nie spodziewam się, żeby piłkarze z St. Mary's Stadium gryźli dzisiaj trawę. O stawkę grają tylko goście i to oni będą dyktować warunki tego spotkania. A, że ostatnio grają niezwykle skutecznie w defensywie, to wybór wydaje się być jasny.

100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Hokej - Mistrzostwa Świata
Godzina: 15:20
Spotkanie: Włochy - Dania
Typ: Dania wygra powyżej 2,5 tercji
Kurs:
2,85
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Przed nami 3 kolejka i dziś raczej faworyci są zdecydowani w każdym meczu. Ja na lupę biorę spotkanie Włochów z Danią.
Co prawda wiele osób chwali Włochów, że walczą dzielnie jednak mają na koncie 2 porażki i to dość wyraźne 1:6 z Kanadą i 2:5 ze Szwajcarią. Dania rozbiła w pierwszej kolejce 9:0 Kazachstan i została rozbita w drugiej kolejce 0:6 ze Szwajcarią.
Dziś jednak to Dania ponownie jest faworytem i uważam, że jeśli zagrają w pełni skoncentrowani to mają spore szanse aby wygrać każdą tercję.
Włosi mają słaby skład, żadnego gracza z NHL a Dania z roku na rok widać, że robi ogromny postęp. Jeszcze kilka lat temu nic nie znaczyli w Elicie a tutaj na pewno powalczą o top4 w grupie

100

kubusdagus 40,8K

kubusdagus

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Mistrzostwa Świata
Godzina: 19:20
Spotkanie: Szwajcaria - Kazachstan
Typ: -64,5 celnych strzałów
Kurs: 1,85
Bukmacher: Ewinner
Analiza:

Specem od hokeja nie jestem, ale ta linia na celne strzały wydaje mi się naprawdę spora. Wiadomo, że niekwestionowanym faworytem jest drużyna Szwajcarii, więc nawet drugi skład powinien ograć Kazachów. Szwajcarzy mają jurto cięższy mecz ze Słowakami, dlatego liczę, ze strzelą tu parę bramek i nie będę się zbytnio wysilać. Dwa mecze na MŚ Szwajcarii to celne strzały: 48 i 61, a Kazachów: 50 i 63. Gdzieś ta linia jest zagrożona, ale jeszcze nie była przekroczona. H2H między tymi ekipami jest powyżej linii, ale ostatni raz grali razem w 2016r., więc nie można tego porównywać. Patrząc na zeszłoroczną edycję to u Kazachów wyglądało to: 46(z dogrywką), 71(z dogrywką z Finami, 3 tercje to 64 celne), 70 (z USA), 45, 64(z Kanada), 60, 54. Natomiast Szwajcarzy poprzednia edycja: 54, 34, 55, 52, 49, 62, 79. Przekroczenie linii jest jak najbardziej możliwe, ale liczę tu trochę na underową statystykę liczb wskazaną powyżej i na to, że Szwajcarzy patrzą już na mecz ze Słowakami.

85

Otrzymane punkty reputacji: +1051
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Anglia Championship / Play-off
Godzina 20:45
Spotkanie : Nottingham Forest : Sheffield United
Typ : żółte kartki suma - powyżej 5.5
Kurs : 2.85
Bukmacher : LVBET

Dla jednej z tych drużyn to ostatni mecz w sezonie , bliżej finału play-off jest Nottingham które wygrało pierwszy mecz na Sheffield 2:1 ale wiadomo trzeba jeszcze rozegrać rewanż , w pierwszym meczu 7 żółtek z czego aż 5 w pierwszej połowie i nie spodziewam że to spotkanie będzie fair-play tylko walka o każdą piłkę i sporo fauli , w tym pierwszym były 24 faule , sięgając do ich wspólnych statystyk to fauli jest dosyć sporo , w tym sezonie w pierwszym meczu 22 faule i 6 żółtek i drugi mecz 29 fauli i 5 żółtek tak więc dzieje się sporo w tych meczach , dzisiejszy mecz poprowadzi bardzo znany z aren międzynarodowych Michael Oliver tak więc liczę że pan Michael będzie miał sporo okazji aby wyciągać kartki .

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - Premier League
Typ: 2/+1,5 gola
Kurs: 1.76
Bukmacher: FORTUNA
Analiza:

Southampton - pokazują ich ostatnie wyniki już nic nie muszą. Zajmują bezpieczną 15. lokatę w lidze z dorobkiem 40 pkt i pewnym utrzymaniem. Ich 4 ostatnie mecze to 3 porażki: z Burnley, Crystal Palace i Brentford oraz remis z Brighton. W Liverpoolu z kolei odżyły nadzieje na wywalczenie mistrzostwa Anglii. Po remisie West Hamu z City 2:2, przewaga Manchesteru wynosi 4 pkt lecz Liverpool swoje zaległe spotkanie będzie rozgrywał dziś i w przypadku zwycięstwa przewaga ta stopnieje zaledwie do 1 pkt. Także ostatnia kolejka może zapowiadać się bardzo pasjonująco, biorąc pod uwagę, że City zagra z Aston Villą dowodzoną przez Stevena Gerrarda, który jest żywą legendą Liverpoolu. The Reds wygrali 8 z 9 ostatnich bezpośrednich starć ze Świętymi i dziś przewiduję poprawę tej statystyki.

76

Otrzymane punkty reputacji: +1278
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom