>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.05.2015 (niedziela)

Status
Zamknięty.
M 22

maniek1946

Użytkownik
:hokej: Mistrzostwa Świata IIHF Czechy
20:45
Kanada - Rosja
Kanada over 3.5 @ 2.1
Unibet
Mistrzostwa w Czechach dobiegają końca; dzisiaj ostatni dzień zmagań. We wczorajszych półfinałach Pepiki odpadły po bardzo słabej grze z Kanadyjczykami 0:2. Bardzo ładną akcję na 1:0 po podaniu Crosby&#39;iego zakończył Hall. Autorem drugiego trafienia został najlepiej punktujący na tych zawodach Spezza. Kanadyjczycy nie pozostawili cienia wątpliwości, że to oni powinni zagrać o złoty krążek. Kontrolowali całe spotkanie, między nimi a Czechami było widać wyraźną przepaść. W samej pierwszej tercji mogły wpaść dwie bramki więcej, bo jeden ze strzałów trafił w poprzeczkę, a drugi po raku zatrzymał się na słupku. Hokeiści spod Klonowego Liścia zagrali tak jak na całych mistrzostwach wysokim pressingiem i to kolejny raz się opłaciło. Od samego początku było wiadomo, że Kanada przyjechała tutaj takim składem, że powinni spokojnie zgarnąć trofeum i póki co na to się zapowiada. Zagrali właściwie tylko jedną słabą tercję, gdzie po 20 minutach przegrywali 0:3 ze Szwedami, ale i tak mecz zakończył się wynikiem 6:4 na ich korzyść. Warto też zaznaczyć, że Kanadyjczycy wszystkie spotkania wygrali w regulaminowym czasie, co świadczy tylko i wyłącznie o ich sile.
Przejdźmy teraz do Rosjan. Obrońcy tytułu we wczorajszym meczu o finał z USA wygrali aż 4:0. Bardzo mnie to zdziwiło szczerze mówiąc, bo oglądał dwie tercje i to widowisko było bardzo wyrównane. Poszedłem do sklepu, zjadłem obiad, wracam, a tu Amerykanie 4 w plecy. No cóż, taki już jest hokej. Nie mniej jednak to spotkanie tak jak wspominałem było bardzo wyrównane pomimo tego, że wynik nie odzwierciedla. USA przyjechało tutaj młodym składem, a Rosjanie bądź co bądź zbyt łatwej przeprawy nie mieli. We wcześniejszych spotkaniach na tych mistrzostwach zdążyli przegrać dwukrotnie; właśnie z USA 2:4 oraz 3:2 z Finami po karnych. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze strata punktów w grupie ze Słowacją i daje nam to łącznie niezbyt piękny obraz reprezentacji. Jednak Ruscy to Ruscy. Sborna na pewno nie odda łatwo zwycięstwa, ale wydaję się, że mało jaki fakt przemawia za nimi w tej konfrontacji.
53 bramki! Aż tyle zdążyli strzelić na tej imprezie Kanadyjczycy. Taki wynik to rewelacja. Praktycznie w każdym meczu oddają minimum 40 strzałów na bramkę, a zdarzyło się nawet ponad 50. Guma spod ich kija bardzo często znajduje drogę do bramki i po 2:0 w półfinale zapowiada się na trochę większą liczbę w wyniku. Rosjanie stracili natomiast 16 bramek, z czego 3 w fazie play-off. Smith zachował czyste konto dwukrotnie. Jeżeli chodzi o zawodników, to pierwsze 4 miejsca w klasyfikacji kanadyjskiej zajmują kanadyjczycy. Trochę wyszło to jak masło jest maślane, ale mniejsza, wiadomo o co biega. Są w naprawdę wybornej formie strzeleckiej i myślę, że wygrają dziś w regulaminowym czasie różnicą 2-3 bramek. Jak będzie? To się dopiero okaże.
✅ 110

mich.pa88 107

mich.pa88

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Czechy - Dywizja 2
Godzina: 16:00
Spotkanie: Most - Frydek-Mistek
Typ: 2 DNB
Kurs: 1.73
Bukmacher: bet365
Analiza:
Analiza będzie bardzo krótka. Szczerze mówiąc ani troche nie interesuje mnie 2 liga czeska i nie mam pojęcia co się w niej aktualnie odbywa. Jeżeli chodzi o całe Czechy to wiem tylko że gra tam Viktoria Pilzno :p
Za parę godzin odbędzie się tam spotkanie na dole tabeli 2 ligi. Dlaczego w takim razie zabłądziłem aż tak daleko? A no dlatego, że przedostatnia aktualnie drużyna - czyli FK Banik Most przegrała ostatnie 12 meczów ???? Przypadek? Pewnie nie, tym bardziej że piłkarze tejże drużyny nie dostają wypłat od marca. Od 12 meczów, każdy, nawet bardzo ułomny rywal, jest im w stanie wbić co najmniej jedną bramkę. Bilans bramkowy tej drużyny w ciągu tych 12 ostatnich meczów to 5:27. W całym sezonie z 27 spotkań wygrali 3, 6 zremisowali.
Po sezonie spadają do 3 ligi, w której dla ciekawostki powiem, w przypadku remisu strzela się karne ???? , które decydują o wygranej.
Jeszcze jedna ciekawostka - szefostwo drużyny chciało przebadać swoich piłkarzy wykrywaczem kłamstw, ale czeski zarząd ligi się nie zgodził.
Skoro przegrali ostatnich 12 meczów, to nie sądzę, żeby dziś mieli wygrać - stąd DNB czyli zwrot haju przy remisie. POZDRO!
_________
Dla statystyki:
MAJ: 1.50✅, 3.50⛔, 2.33✅, 2.62✅, 1.85✅, 4.20✅, 2.38⛔, 2.47⛔, 1.92✅, 1.74✅, 2.03 zwrot, 1.65⛔, 4.20✅, 1.81⛔, 4.35⛔
⛔ 100

jankovicz 130

jankovicz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Boliwia - Liga De Futbol Prof - Clasura
Godzina: 22:00
Spotkanie: Real Potosi - Oriente Petrolero
Typ: 1
Kurs: 1.85
Bukmacher: William Hill
Analiza: Mówisz Real, myślisz Madryt, jednak mało kto wie o boliwijskiej drużynie której nawet herb jest bardzo podobny do tej słynnej ekipy ze stolicy Hiszpanii. Ich kibice pewnie marzą by również piłkarze zaczęli grać jak ci z Madrytu jednak rzeczywistość jest bardziej przyziemna. W ostatnim czasie dzisiejsi gospodarze prezentują najlepszą formę w lidze. Na pięć ostatnich spotkań wygrali cztery razy a ta jedyna porażka zdarzyła im się z wiceliderem. Obecnie zajmują 6 miejsce w tabeli z 30 punktowym dorobkiem na swoim koncie. Rozegrali 21 meczy, 9 z nich wygrali, 3 zremisowali, 9 razy polegli. U siebie grają dosyć równo, z lepszymi drużynami przegrywają a słabsze potrafią zlać. Typowy średniak z boliwijskiej ligi z aspiracjami w górną część tabeli. Ich przeciwnicy natomiast zajmują 4 pozycję w klasyfikacji i myślę, że to jest ich jedyny plus przed dzisiejszym meczem. Forma mocno regresywna, dwie porażki i dwa remisy w ostatnich czterech spotkaniach. Niedawno mieli dobry okres gry lecz on już definitywnie się skończył. To co jest najciekawsze jeżeli chodzi o pojedynki między tymi drużynami to H2H. Od 2000 roku te drużyny miały okazję zagrać aż 28 razy na terenie w Potosi i 28 razy Oriente nie schodziło z murawy jako zwycięzcy. Real wygrywał 16 razy, reszta to remisy. Jeżeli ktoś wyznaje zasadę pewniaczków to nie ma nic bardziej pewnego jak zagrać 1X po kursie 1.25 na Real, jednak biorąc pod uwagę formę obydwu drużyn i magiczny teren Realu, pokusiłem się o zagranie czystej 1 za grubsze zielone. Polecam, pozdrawiam, zdrówka życzę
✅ 85

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, FA Premier League
Godzina: 17:00
Spotkanie: Manchester United - Arsenal Londyn
Typ: 2
Kurs: 2.90
Bukmacher:Sportingbet
Analiza:
Mecz drużyn, które w przyszłym sezonie będą reprezentowały angielską Premier League w rozgrywkach Ligi Mistrzów. O ile jednak Manchester United raczej już na pewno zajmie 4.miejsce, o tyle Arsenal wciąż ma szansę zdobyć tytuł wicemistrza kraju. Mimo więc, że to Manchester Utd. zagra u siebie i jest chyba minimalnym faworytem tego starcia to jednak ja tutaj jednak stawiam na wygraną Arsenalu Londyn.
Manchester United w ostatnim czasie wydaje się, że złapał lekką zadyszkę. Co prawda w ostatniej kolejce wygrał z Crystal Palace (2:1 na wyjeździe) ale wcześniej zanotowali 3 porażki z rzędu w których podopieczni Louisa van Gaala nie zdobyli nawet gola : 0:1 z Chelsea, 0:3 z Evertonem i 0:1 z West Brom. Arsenal co prawda w ostatniej kolejce też niespodziewanie przegrali ze Swansea (0:1) na własnym boisku, ale wcześniej notowali naprawdę dobre wyniki. We wcześniejszych 10 meczach ligowych Arsenal wygrał 9 i raz zremisował - z mistrzem kraju Chelsea Londyn (0-0). Jak więc widzimy mecz ze Swansea można traktować jako wypadek przy pracy, gdy MU ostatnio strasznie zaniżył swoje możliwości.
W tym spotkaniu na pewno nie zobaczymy Carricka, Rafaela i Rooney&#39;a po stronie gospodarzy oraz Oxlade-Chamberlaina. Osobiście więc w tym meczu większe szansę daję przyjezdnym, myślę, że są obecnie w lepszej formie i wciąż mają pewien cel (wyprzedzenie Man.City w ligowej tabeli). MU wydaje się, że już jest myślami przy następnym sezonie oraz przy letnim okienku transferowym, gdzie mają podobno ostro zaszaleć.
⛔ 100

kapitansts 41

kapitansts

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - Premier League
Godzina: 14:30
Spotkanie: Swansea - Manchester City
Typ: Swansea
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bet365
W dniu dzisiejszym na Liberty Stadium zmierzą się drużyny Swansea z Manchester&#39;em City. Faworytem tego spotkania wg. bukmacherów jest Manchester City. Moim zdaniem większe szanse na wygraną ma drużyna Swansea. Drużyna Swansea bardzo dobrze gra na swoim boisku, w ostatnich 5 meczach na swoim terenie wygrali 3 razy, 1 raz zremisowali i 1 mecz przegrali. Na swoim terenie potrafili wygrać z Manchesterem United 2:1. Drużyna Manchesteru ostatnio zawodzi na wyjazdach, w ostatnich 5 meczach wygrali tylko 1 mecz i 4 przegrali w tym z 19 drużyną w lidze Burnley wynikiem 1:0.
⛔ 100

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
PN - JPL (14:30)
Club Brugge vs. Gent
1,
2.17
Pinnacle
Przed nami kolejny, bardzo istotny mecz w ramach Jupiler Pro League. Club Brugge podejmie Gandawę. Obie drużyny walczą o mistrzostwo kraju i będzie to niezwykle kluczowe starcie. Zespół z Brugii zagrał dwa słabsze spotkania, w których uległ Standardowi (0:1) i Anderlechtowi (1:3). Oba mecz były wyjazdowe. Na własnej murawie gospodarze radzą sobie znacznie korzystniej. Dzisiaj w składzie zabraknie podstawowego defensora Meuniera (23/2) oraz Rafaelova (28/9), który jest asem w rękawie Preud&#39;homma. Niemniej kadra, a szczególnie ta ofensywna część jest bardzo solidna. Rewelacyjni Izquidero, Vazquez i doświadczony De Sutter mają pomóc w walce o upragniony tytuł. Gent nie jest łatwym rywalem. Mają pomysł na drużynę Clubu Brugge. W ostatnich latach ciągle zdobywają punkty w Brugii - każda seria kiedyś się kończy. Ponadto widać już nieco zmęczenia w szeregach gości. Ostatni remis z Charleroi był dość zaskakujący. W zespole Gandawy zabraknie jedynie Depoitre&#39;a (34/13 napad). Jest to jednak dość istotna absencja, która burzy nieco pomysł na atak. Mój typ to wygrana gospodarze ze względu na to, że mają większy potencjał kadrowy. Gent nie przekonuje mnie swoją grą. Ponadto wypadałoby przełamać słabą serię.
⛔ 100

O 32

oktawia88

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Rome - Finał
Godzina: nie przed 16:00
Spotkanie: Novak Djokovic - Roger Federer
Typ: Roger Federer 0:2 dokładny wynik
Kurs: 5.45
Bukmacher: Betsson
Analiza:
O jednym jak i drugim teniśicie pisali Panowie wcześniej więc nie bede powtarzać, dodam od siebie, że kilka meczy widziałam w Rzymie i bardziej przekonuje mnie do siebie Rodger, oboje są świetnymi tenisistami więc w finale wszytsko moze sie zdarzyć. Troche typow jest pozajmowane więc ja strzelam dokladny wynik! 2:0 w setach dla drugiej rakiety!
⛔ 100

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, Mistrzostwa Świata Elity - Czechy
Godzina:
16:15
Spotkanie:
Czechy - USA
Typ:
J.Jagr strzeli gola
Kurs:
3.20
Bukmacher:
Betsson
Analiza:
Faworytem dzisiejszego meczu Czesi. Amerykanie zrobili w Czechach bardzo dobry wynik, tylko co by nie powiedzieć w gronie półfinalistów byli zespołem najsłabszym. Gospodarze wzmocnieni najlepszym czeskim centrem Tomkiem Plekancem powinni dzisiaj sięgnąć po upragniony medal. Oczywiście jako gospodarze celowali w złoto, jednak widząc co gra reprezentacja Kanady to z brązu w Czechach też będą bardzo dumni. O ile wczoraj liczyłem na dużą ilość bramek w obu meczach to tutaj może już być różnie. Wczoraj Ondrej Pavelec w końcu zagrał na dobrym poziomie, pozwalając super silnej ofensywie Kanady strzelić jedyne dwa gole. Z drugiej strony Connor Hellebuyck, który co ciekawe podobnie jak Pavelec jest zawodnikiem Winnipeg Jets. Na razie jednak młody bramkarz ogrywał się na farmie Jetsów. Jednak występy w AHL oraz na tych Mistrzostwach Świata pokazują, że Connor może w najbliższym czasie dostać szansę również w NHL. Wczoraj mógł się nieco lepiej zachować przy pierwszej bramce, ale jednak w przeciągu całego turnieju jest bardzo mocnym punktem swojego zespołu. Śmiało można powiedzieć, że bez niego drużyna USA nie osiągnęłaby takiego sukcesu. Co do typów to w meczu o brąz bez szału i podam tylko trzy propozycje. Po pierwsze zwycięstwo Czechów, kursy może nie powalają, ale na pewno warto się na tym typem zastanowić. Do tego under bramkowy, w wersji 5.5 całkiem przyzwoity kurs. Na koniec punkt lub/i bramka Jaromira Jagra. Wiele wskazuje, że to ostatni meczu legendy czeskiego hokeja w reprezentacji. Z pewnością zrobi wszystko, żeby zapisać się złotymi głoskami w swoim pożegnalnym meczu. Oczywiście samej sylwetki nie trzeba przedstawiać, zawodnik ponad czasowy, doskonały technicznie, waleczny i w wybornej formie na tym turnieju.

⛔ 100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Mistrzostwa Świata - Hokej
20:45
Kanada - Rosja
Rosja powyżej 26,5 strzałów w światło bramki @ 1,80 Bwin !
Zgodnie z moimi oczekiwaniami, jest taki finał jak przeczuwałem od samego początku tego turnieju, gdzie świadczą o tym moje wpisy. Nie ukrywam, że samo spotkanie będzie naszpikowane szybkimi akcjami, gradów szotów na bramkę. Obie ekipy równie mocno zmotywowane i do tego jeszcze mocniej z determinowane. Kanada jak pisałem wcześniej, przejechała się po ekipach uruchamiając swój szósty bieg. Żadnego meczu, na tych MŚ nie przegrała, a nawet nie wygrała po dogrywce! Czego nie można powiedzieć o Sbornej. Mecz już w grupie przegrali 1:3 i już po tym meczu zaczęła się walka aby wygrywać mecze, za meczem po tej dość srogiej porażce z USA. Gdzie Amerykanie są tutaj w odmłodzonym składzie i też dają radę. Rosja miała dwie dogrywki w tych Mistrzostwach gdzie, jedne spotkanie przegrała z Finami, a drugie ze Słowacją wygrali. Na pewno dobra wiadomość dla Ruskich jest to, że wrócił Ovieckhin. Który wrócił po playoff, gdzie jego Capitals odpadli po dogrywce w meczu ze Strażnikami, a sam Ovi całe te serie grał nieźle. Wczoraj wrócił, na Mistrzostwa i już strzela bramkę. Na pewno to jest duża podpora w Rosyjskiej elicie. Bo kto jak nie Ovieckhin zna zawodników z Klonowego Liścia? Są również jeszcze inni zawodnicy, którzy grają w NHL w Sbornej ale nie ma sensu ich tu po kolei wymawiać. Jako to, że przed turniejem mam pogranych Kanadę (4,20 @) i liczę że to właśnie oni sięgną po złoto. Prócz tego postanowiłem, że zagram w tym meczu jeszcze coś w stronę Rosji. Zupełnie inna optyka, na to spotkanie. Bardzo fajna opcja, w Bwin. Można stawiać na overy drużyny strzałów. Rosja od początku turnieju tylko raz nie pokryła overa którą daję nam buk Bwin, w którym grali z USA. Jako, że to jest finał więc będą głodni bramek jak i strzałów. Nie będzie to łatwe spotkanie, ale monotonii na pewno w tym meczu nie będzie. Liczę, że z z tej mąki będzie chleb.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +9
dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, 2 Hiszpania
Godz: 16
Spotkanie: Ponferradina - Llagostera
Typ: Remis lub Llagostera
Kurs; 1,85
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Jak co niedziela gram w strone ekipy Llagostery, mają oni ostatnio passe remisów jednak ostatnią porażkę odnieśli 31 stycznia! Trzeba grać w ich strone po prostu przedłużenie ich passy jest bardzo możliwe. Słów kilka o gospodarzach, ekipa jest przed Llagostera zaledwie o 2 pkt, wiec nie bardzo rozumiem rozbieżności w kursach aż tak wielkie. Ostatnie ich 3 spotkania to remis i 2 porażki wiec nie są w swojej najlepszej formie. Pierwsze spotkanie miedzy tymi ekipami w grudniu wygrali dzisiejsi goście 3-1. Powodzenia;)
✅ 85

Otrzymane punkty reputacji: +16
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania
Godzina: 19:00
Spotkanie: Atletico Madryt vs FC Barcelona
Typ: Over 12 rzutów rożnych
Kurs: 4,0
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie mogące być przekazaniem tytułu mistrzowskiego - jeśli Blaugrana wygra dzis na Vicente Calderon odzyska tytuł kolejkę przed końcem. Mistrz z poprzedniego sezonu tanio na pewno skóry nie sprzeda. Dla Diego Simeone i jego drużyny to prestiżowe spotkanie, poza tym nie mogą być jeszcze pewni 3.miejsca i muszą zdobyć jakieś punkty w ostatnich kolejkach. Ja skoncentruję się na liczbie kornerów. Nie jest tajemnicą, że stałe fragmenty to najgroźniejsza broń Los Colchoneros. Barca ze względu na skromne warunki fizyczne większości piłkarzy miała z tym często problemy w minionych latach, w tym wygląda to już zdecydowanie lepiej. Przyjrzyjmy się ostatnim meczom obu zespołów pod tym względem: Atletico - 6:2 z Levante, 9:2 z Bilbao, 1:7 z Villarreal, 9:8 z Elche(!), 4:10 z Realem, 6:4 z Deportivo. Natomiast Barca: 1:5 z Bayernem (gdzie grali na stojąco), 10:3 z Sociedad, 2:3 z Bayernem, 8:5 z Cordobą, 5:6 z Getafe. Jak widać raczej częściej niż rzadziej w meczach obu drużyn mamy sporą liczbę kornerów. Linia nie jest zbyt wygórowana a myślę, ze przy odrobinie szczęścia po kilka rogów z obu stron będziemy widzieli.
⛔ 100

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball - MLB, Regular Season
Godzina:
19:35
Spotkanie:
Philadelphia Phillies - Arizona Diamondbacks
Typ:
Philadelphia Phillies ML
Kurs:
2.15
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza:
Pitching MatchUp:
Diamondbacks RHP Josh Collmenter (3-4, 5.27 ERA) vs. Phillies RHP Sean O&#39;Sullivan (0-2, 5.06 ERA)

Przeglądając dzisiejszą ofertę rzuciło mi się w oczy spotkanie Phillies-D&#39;Backs.
Patrzę i myślę sobie-zaraz, zaraz czegoś tu nie rozumiem. Takie kursy wystawione na takich starterów? Niby dlaczego Collmenter jest aż takim faworytem w konfrontacji z O&#39;Sullivanem? Czy jest to spowodowane może tym, że miotacz Philadelphii od 2011 roku nie zapisał na swoje konto (W) a może tym, że drużyna z Pensylwanii od lipca 2010 rku nie zanotowała sweep&#39;u kosztem Arizony? Czyżby to miałyby być konkretne argumenty przemawiające za graniem w kierunku gości? Chyba raczej nie bo jak wiemy każda seria kiedyś się kończy więc pytam czemu nie dziś? Przecież Collmenter po swoim ostatnim występie w spotkaniu domowym z Nationals będzie czuł obawy widząc naprzeciw siebie pałkarza (1.1 IP, 8 H, 9 R, 9 ER, 1 BB, 2 HR a to wszystko po 47 narzutach). Wiadomo offense Phillies to nie offense Nationals. Dość powiedzieć, że zespół z Filadelfi ma najsłabszą formację ofensywną w całej NL chociaż w ostatnich spotkaniach nie wygląda to najgorzej (.307 AVG i 15 runów w ostatnich 3 grach). Mało tego miotacz gości nie specjalnie prezentował się dotychczas na CitizensBank Parku. W 4 meczach ugrał zaledwie 12.0 IP oddając rywalom 9 ER, 3 HR i 6 BB co daje mu bilans 0-1 z 6.75 ERA i 2.50 WHIP!!!
Reasumując ani Tomahawk ani O&#39;Sullivan raczej nie rozegrają dziś wielkiej partii. Raczej szybko na placu gry pojawi się bullpen i to on zadecyduje o losach spotkania a ten lepiej ostatnimi czasy prezentuje się w zespole gospodarzy. Przy takim zestawieniu miotaczy i oferowanych kursach wybieram grę na gospodarzy, którzy mają passę 4 kolejnych zwycięstw co na zespół tej klasy jest sporym osiągnięciem tym bardziej, że Arizona także ostatnio nie zachwyca (przegrali 6 z ostatnich 8 spotkań i 3 z rzędu) a więc...Let&#39;s Go Phillies!!!
✅ 115

Otrzymane punkty reputacji: +1
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: Manchester United - Arsenal Londyn
Typ: over 4,5
Kurs: 6,00
Bukmacher: william hill
Analiza: Dwie powyższe drużyny nadal walczą o lepsze pozycje w tabeli, United kolejno o 3 zaś Kanonierzy jeszcze o 2. Może sie zdarzyć, że Arsenal jeszcze spadnie wiec obie ekipy mają o co walczyć. Dlatego też należy liczyć na dość szybkie spotkanie szczegolnie po stronie gospodarzy. Manchester gra na wlasnym boisku, potrafi strzelac bramki, zawodnicy ofensywni sa w stanie namieszac w obronie gosci. Kanonierzy tez dysponuja mocnym atakiem, Sanchez bardzo aktywny, Giroud ostatnio troche gorzej lecz wciaz jest grozny, Ozil zawsze posle jakas ciekawa pile. &quot;Dodoatkowo United lubi miewac problemy w defensywie, a w hitach zwykle strzelaja sporo bramek. Od kilku lata maja patent na Arsenal, jednak dzisiejszy mecz trudny do przewidzenia jezeli chodzi o wynik. Jestem pewien , ze United jak Kanonierzy beda naciskac sie nawzajem , a sama pierwsza polowa pokaze nam czy rzeczywiscie menadzerowie ustawili oba kluby na atak. Generalnie jest koncowka sezonu, ogromna rywalizacja i tym samym wielkie oczekiwania - spodziewam sie, ze pilkarze dadza rade, Rooney sprawia duze problemy Arsenalowi i jezeli uaktywnia skrzydla to goscie beda na pewno pod atakiem.
⛔ 100

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - UK, Premier League
Spotkanie: Manchester United vs Arsenal
Typ: 2
Kurs: 3,00
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Już dziś o 17:00 hit kolejki, powracający do czołówki Manchester zmierzy się u siebie z Arsenalem. Bardzo ważny mecz dla obu drużyn bo właśnie te drużyny walczą między sobą o trzecie miejsce. Tak naprawdę dla kibiców czy trenerów trzecie czy czwarte miejsce ma małe znaczenie ale w kontekście przygotować do sezonu ma ogromne. Przede wszystkim zajęcie trzeciego miejsca daje bezpośredni awans do Ligi Mistrzów, czwarte miejsce daje możliwość gry w kwalifikacjach. Jest to ostatnia runda i przeciwnik nie będzie z czołówki ale może to być jednak ekipa która będzie wstanie się postawić, zwłaszcza że po reformach nie będzie to jakiś mistrz kraju z San Marino tylko czołowy zespół z mocnej ligi. Co ważniejsze, do sezonu trzeba się przygotowywać ze świadomością tego że jednak te dwa dodatkowe mecze trzeba rozegrać. Sam van Gaal mówił niedawno że słaby początek MU był spowodowany długim tournee w USA. Przed następnym sezonem również MU wyjeżdża do USA i będzie ono krótsze ale jeśli trzeba będzie jeszcze kwalifikować się do LM to na pewno to nie będzie dobre dla nich tak samo jak dla Arsenalu. Tak więc jest o co dzisiaj się bić. Stawiam w tym meczu na Arsenal mimo że gra na wyjeździe a MU w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze na Old Trafford. Widziałem ostatni mecz MU u siebie kiedy grali z WBA i to była tragedia co oni wyprawiali. Ogólnie bez Carricka bardzo dużo tracą a dziś na środku zagra Blind czyli nominalny lewy obrońca. Na ataku zagra Falcao, czyli gość który w MU gra tak że jakby grał za niego Brożek to więcej by dał drużynie niż Kolumbijczyk który nie dość że gra bardzo słabo i nic nie robi to też nie strzela, nie znajduje się nawet w sytuacjach podbramkowych. Oczywiście jak gra, bo zbyt dużo szans nie dostaję ale powód jest oczywisty, jego forma. Jeśli chodzi o formę całego zespołu to tutaj podobnie jak Falcao, jest bardzo źle. Po świetnym meczu z City przyszły trzy przegrane i wymęczone zwycięstwo z Crystal Palace. Jeśli chodzi o przegraną z Chelsea to wiadomo, nie jest to wstyd ale przegrana 3:0 z Evertonem już tak. Dodam że też w tych trzech przegranych meczach nie strzelili żadnej bramki a Crystal Palace strzelili dwie z czego jedna była z karnego.
Arsenal nie przegrał na wyjeździe od lutego a w tym roku przegrał zaledwie cztery razy i dwa razy zremisował. Ogólnie Kanonierzy od kilkunastu lat mają coś takiego że grają świetnie, wygrywają i przychodzi nagle kryzys formy, przegrywają wszystko i znowu grają świetnie. Teraz jest czas kiedy grają znowu świetnie i myślę że sobie z MU poradzą patrząc przede wszystkim jak gra teraz Manchester a jak gra Arsenal.
⛔ 100 Powtórzony typ

K 218

krystian95

Użytkownik
Piłka nożna,Hiszpania,Primera Division
Godzina: 19:00
Deportivo - Levante
Typ: 1
Kurs: 1,62
bet365
Analiza:
Przedostatnia kolejka hiszpańskiej La Liga. Jak to bywa w ostatnich kolejkach,warto spoglądać na sytuację w tabeli,bowiem różnie bywa z motywacją zawodników w tych ostatnich kolejkach.
Na pewno motywacji nie zabraknie w La Corunii.Deportivo co prawda w tej chwili zajmuje miejsce tuż nad strefą spadkową,ale niczego nie może być pewne. Ścisk w dolnej części tabeli jest spory.Spadła już Cordoba,a w walkę o utrzymanie oprócz Deportivo zaangażowane są Eibar,Almeria i Granada. Almeria ma punkt przewagi nad pozostałymi,zatem wszystko rozstrzygnie się w ostatnich dwóch kolejkach.
Deportivo dzisiaj jest w sytuacji must win.Brak kompletu punktów w dzisiejszym meczu najpewniej będzie oznaczał spadek.Wszystko dlatego,że za tydzień wyjazd na Camp Nou,a tam zdobyć punkty będzie strasznie ciężko. Dzisiaj mecz z Levante,które jeszcze nie ma pewnego utrzymania.Jednak musiałby się zdarzyć prawdziwy kataklizm,aby popularne Żaby opuściły ligę.Za tydzień grają przecież u siebie z Elche,a poza tym nad drużynami w strefie spadkowej mają 5 punktów.
Deportivo bardzo słabo punktuje ostatnimi czasy. Ostatnie zwycięstwo odnieśli na początku lutego,także nie może dziwić aktualne położenie zespołu.Mimi wszystko stać ich na poprawną grę.Ostatnio remisowali z Bilbao,Villareal czy Malagą,a więc z zespołami mocniejszymi od siebie.Problemem jest fakt,że remisując spotkania ciężko myśleć o utrzymaniu.
W zespole gospodarzy nie zagra Pablo Insua i Cezary Wilk. Większe straty w zespole gości,gdyż kontuzjowany jest Diop.Za kartki pauzuje też Barral.Nie wiadomo czy zagra Kalu Uche.Atak gości,więc dość mocno osłabiony.
Myślę,że warto zagrać na gospodarzy.Jak pisałem mają naprawdę nóż na gardle.Levante jest w miarę bezpieczne.Myślę,że gdyby nawet zakończyli sezon z aktualnym dorobkiem to znaleźliby się nad kreską.Uważam więc,że gospodarze zdobędą upragnione punkty i zyskają szanse na utrzymanie.
✅ 62

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Hokej - Mistrzostwa Świata
Godzina: 20:45
Spotkanie: Kanada - Rosja
Typ: under 4
Kurs: 4.90
Bukmacher: unibet

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam finał hokejowych Mistrzostw Świata rozgrywanych w Czechach gdzie zmierzą się reprezentacja Kanady z Rosją. Obydwie reprezentacje wielokrotnie spotykały się ze sobą w historii a tam różnie bywało i chodź to Rosjanie częściej zwyciężali to już jednak tylko historia. Powracając jednak do dzisiejszego spotkania przed którym tak naprawdę trudno wskazać faworyta i chodź bukmacherzy większe szanse dają Kanadyjczykom to jednak nie będzie to dla nich łatwa przeprawa gdyż Rosjanie wydają się być w doskonałej formie co udowodnili w ostatnich spotkaniach. Finał ten w moim przekonaniu będzie pojedynkiem bramkarzy bo to oni tak naprawdę zadecydują o końcowym rezultacie stąd też pojedynek ten nie powinien obfitować w grad bramek. Reasumując jak już w/w trudno tutaj wskazać faworyta bo tak naprawdę to każda ze stron jest w stanie zwyciężyć dlatego też zaryzykuje i pobiorę tutaj under 4 bramki po bardzo dobrym kursie a przy równych 4 zwrot postawionej stawki.
⛔ 100

homel 918

homel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Brazylijska ekstraklasa
Godzina: 23;30
Spotkanie: PONTE PRETA VS. SÃO PAULO
Typ: over 3.5,4.0
Kurs: 5,25
Bukmacher: bet365
Analiza:
2 kolejka brazylijskiej ekstraklapy w pilke nozna juz sie zaczela a za ponad pol godziny 10 w tabeli PONTE PRETA podejmie 6 ekipe Sao Paolo. Gospodarze zgromadzili 1 punkt a goscie 3 punkty. Obydwie ekipy ladnie pograly w ofensywie w ostatnim meczu, Ponte Preta 3-3 remis z Gremio, a goscie wygrali 2-1 z Flamengo. h2h raczej slabe o gora over 2,5 a over 3,5 dawno temu ale po takim poczatku rozgrywek widac potencjal ofensywny u obydwu ekip ktore juz zdobyly lacznie 5 bramek , dzisiaj licze tez na dobry mecz i obfitujacy w minimum 4 bramki.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom