Dyscyplina:
Koszykówka kobiet - WNCAA
Godzina: 19:00
Spotkanie: Iowa - Kobiety - Maryland - Kobiety
Typ:
Maryland - Kobiety
Kurs: 2.185
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Szykuje sie nam swietny mecz, mecz na szczycie w konferencji.
Faworytem bookiego Iowa, ale ja pojde w drugą strone.
Oba zespoly jeszcze przed sezonem byly stawiane jako #1 i #2 w konferencji i poki co oba zespoly nie zawodzą, Terps przewodza w B10, Iowa tuz za nimi na miejscu 2.
Przyjezdne w tym sezonie na koncie maja tylko dwie porazki, obie poniesione w rozgrywkach B10. Pierwsza z nich to porazka z Rutgers w domu, druga z Michigan State na wyjezdzie. Szczegolnie nieco zaskakująca byla ta porazka ze Scarlet Knights na wlasnym parkiecie, ale na wyjezdzie Terps wziąly niedawno ostry rewanż na rywalkach.
Iowa ogolnie z pięcioma porazkami na koncie, w tym trzema w B10.. W konferencji nie udalo sie z Michigan, Michigan State oraz Purdue, poza tym dziewczyny nie daly razy ND i Noles.
Wszystkie porazki w konferencji Iowa poniosla na wyjezdzie, w domu będac niepokonana, jako jedna zreszta z dwoch ekip w B10. To w teorii moze tutaj martwic, 13-0 na wlasnym parkiecie gospodyn wygląda mocno, ale mnie to znowu az tak nie odstrasza.. Po pierwsze poza porażka z Michigan State, gdzie zreszta Iowa tez dostala, pozostale mecze Terps na wyjezdzie w konferencji to same wysokie wygrane i jesli kogos nie przekonuje +14 z Rutgers (11-0 w domu Scarlet Knights przed tamtym meczem), wygrana by 24 na parkiecie SC juz powinna.
Iowa ma swietną Gustafson, zgadza sie, ale mimo wszystko personalnie trafiaja do mnie bardziej Terps, ktore nieprzypadkowo jeszcze przed sezonem byly stawiane w roli faworyta do wygrania B10 i nieprzypadkowo one sa teraz w B10 liderem.
Do konca zmagan konferencyjnych, do konca RS pozostalo juz niewiele, cztery starcia i jednej i drugiej ekipie, zatem ten mecz moze Terps juz bardzo przyblizyc do tytulu po sezonie zasadniczym..
Wiem, powtorze sie, to 13-0 w domu po drugiej stronie robi wrazenie, ale pomijając 9-1 Terps away w tym sezonie i te dwie wygrane wyjazdowe, o ktorych wspomnialem juz wyżej nie zapominam rowniez o tym, ze Maryland ma z Iowa 6-1, w tym 2-0 na parkiecie rywalek, kiedy to Iowa w domu miala 17-4 i 11-5.
Po takim kursie moim zdaniem zdecdyowanie warto.
100