>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.02.2017 (piątek)

Status
Zamknięty.
psotnick 955,9K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na piątek - 17. Lutego

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Niemcy
Godz: 20:30
Spotkanie Augsburg-Leverkusen
Typ: x
Kurs 3.30
Buk Unibet
Analiza: Już jutro po spotkaniach Ligi Europejskiej oraz piłkarskiej Ligi MIstrzów wraca niemiecka Bundesliga, w tym pierwszym spotkaniu 21 serii spotkań drużyna z Augsburga na swoim stadionie podejmowała będzie drużynę Bayeru Leverkusen. Gospodarze na chwilę obecną zajmują dopiero 9 pozycję w ligowej klasyfikacji z dorobkiem zaledwie 27 oczek na swoim koncie, na ostatnie 3 spotkania zanotowali 2 porazki oraz 1 zwycięstwo, widać iż po powrocie po przerwie zimowej drużyna popularnych &quot;Aptekarzy&quot; radzi sobie dosyć słabo, dopiero w wygranym spotkaniu w poprzedniej kolejce gdzie ich rywalem była Frankfurt piłkarze bayeru zagrali dobrze praktycznie pod każdym względem. Augsburg natomiast ma dużo gorsza sytuację bowiem zajmuje 13 pozycję w lidze , ma 8 punktów przewagi nad strefą spadkową, w tym meczu to jednak przyjezdni będą faworytami do zdobycia kompletu punktów, Bayer jak i Augsburg potrzebują w tej kolejce zdobycia kompletu punktów, gospodarze żaby oddalić się z drugiej dziesiątki natomiast goście żeby jeszcze w tym sezonie nawiązać kontakt z zespołami z pierwszej 6 do których strata na razie wynosi 6 punktów. Jak przeanalizujemy ostatnie spotkania pomiędzy tymi dwiema ekipami na rozegrane na stadionie Augsburgu to widać iż bramek w tych spotkaniach nie brakowalo, idąc tym tropem stawiam również jutro na spotkanie z bRamkami i myślę że po 90 minutach można się spodziewać wyniku 2:2 lub 1:2 dla zespołu gości.
⛔100

mkl 178K

mkl

Znawca - Formuła 1
Dyscyplina: Koszykówka - USA
Godzina: 01:00
Spotkanie: Indiana Pacers - Washington Wizards
Typ: Wygrana Wizards
Kurs: 1.66
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Krótko i na temat. Pacers 5 porażek z rzędu i bilans 29-27. Są back to back bo grali wczoraj z Cavaliers (bez Love&#39;a) z którymi łatwo przegrali (Wizards tydzień temu z Cavs ledwo przegrali by nie powiedzieć, że pechowo). Czarodzieje mają bilans 33-21. Ostatnie 20 spotkań to tylko 3 porażki, są drużyną lepszą kadrowo i w lepszej formie. Kurs już trochę spadł, ja z rana połapałem wyższy jednak nadal jest to kurs warty zagrania.
✅66

Otrzymane punkty reputacji: +21
U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Jagiellonia - Łęczna
Typ: Łęczna DNB
Kurs: 4,7
Bukmacher: betsson
Analiza: Franek Smuda czyni cuda ;-). Łęczna choć obecnie gra w Lublinie ma kapitał, organizację i trenera z górnej półki. W przegranym meczu z Legią, Łęcznianie grali otwartą piłkę. Jaga nie ma potencjału na grę w Europejskich pucharach -&gt; brakuje wszystkiego. Po co wywalczyć 2 czy 3 miejsce w lidze by odpaść z ogórkami. Zarząd Łęcznej angazując Franciszka Smudę sygnalizuje że chce pozostać w lidze. W pierwszym meczu padło 2:0 dla Jagi i być może Łęcznianie zagrają o rewanż. Jagi zjazd w tabeli jest sprawą oczywistą. DNB z ostrożności.
⛔100

sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 01:05
Typ: Washington Wizards -13.50 pkt
Kurs: 4.50
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Miałem pisać krócej ostatnie analizy, a wychodził dobry artykuł na poziomie ???? . Za to dziś będzie parę zdań w prymitywnym stylu i mam nadzieję że się nikt nie obrazi (jednak znowu wyszło dłużej i chyba nie prymitywnie). Zacznę od Pacers. Niejednokrotnie nazywalem ich ostatnio mentalnymi wieśniakami i miałem rację. Szkoda czasu na ten team, obojętnie czy to stawianie, czy pisanie o nich. Grali wczoraj, a więc są B2B. Zaliczają bodajże serie pięciu wtop pod rząd, a dziś będzie szósta porażka, czego im osobiście życzę! Ich główki nie wytrzymują więcej jak 1-2 kwarty dobrej gry. Później wszystko pęka i nie ma żadnej organizacji ataku a piłka parzy ich &quot;krzywe&quot; łapy. Wczoraj w starciu z Cavs wytrzymali 1 kwarte. Później zaprezentowali szarpany basket, a końcówka to odpalone dziesiątki cegieł. A i tak uważam że to była jedna z &quot;lepszych&quot; porażek jaką odnieśli w ostatnim czasie. Ciężko mi określić ich błędy, bo to jest za banalne, aby to wyrazić w przyzwoity sposób. Czym dalej w mecz, tym trudniej się im gra. Nie współpracują ze sobą, oddają rzuty w 3-5 sekundzie bez zastanowienia bądź przytrzymują piłkę bez pomysłu do ostatnich sekund akcji. Nie ma żadnych schematów, czy nawet próby grania prostego pick and rolla. Nie sa przygotowani na intensywne granie, albo się wypalili i potrzebują zmian. Przypadek im nie pomaga, a lider Paul George zamiast wsiąść pilke w swoje ręce w trudnych momentach, to się chowa w narożniku. Chociaż wczoraj próbował, to odpalił około 7-10 niecelnych rzutów pod rząd. Dziś jak ma Indiana wygrać, to maksymalnie 1 kwarte i to wszystko. Bronią bardzo słabo tj ustawiają jakąś pozorowaną strefe, a przy zmianie krycia popełniają błędy, albo odpuszczają pogoń za rywalem. W ataku popełniają masę strat. Podania piłki w ręce przeciwnika na 6-7 metrze to mega zenada, a dzieję się to z tego powodu że jest to sygnalizowane podanie. Co gorsza przez brak ruchu w ataku ich wysoki gracz stoi z piłką na tym siódmym metrze i nie wie co zrobić, a efekt końcowy to strata na poziomie szkoły specjalnej. Jak widzę gdy za oddawanie rzutów biorą się tam tacy gracze jak Stuckey, Seraphin czy Turner to mnie krew zalewa. Jeszcze w jakich to robią sytuacjach ... dostają piłkę i bez namysłu odpalaja cegłę. Nie próbują zyskać przewagi na parkiecie indywidualnie bądź zespołowo, a tylko próbują to może wpadnie. Tylko jest jedno ale, po co? Jak oni nie sa strzelcemi, a taka gra to tylko straty posiadania. Pokazują to statystyki, że to nie jest efektywne dla całego zespołu. Oznacza to że sztab szkoleniowy nie ma pomysłu, czy jest bardzo prymitywną ekipą. Przecież w nba matematyka (tabelki, średnie itp) jest najważniejsza. Tam jest 2-3 ludzi zatrudnionych do przeglądania tabelek aby tylko zasygnalizować co się opłaca, a co nie. Do tych wniosków i tak nie są potrzebne tabelki, a wystarczy tylko mecz obejrzeć. A tam żadnej reakcji, jak przegrywali po idiotycznej grze, to ciągle tylko kontynuacja i te same prymitywne zagrywki. Miles Turner, a raczej jego potencjał nie jest w 50% wykorzystywany przez pasywny atak. A najbardziej zawodzi Jeff Teague. Zagra kilka dobrych akcji i pokaże odważne decyzje, po czym robi to co mówiłem, chowa głowę w piasek i zero aktywności. Jego podanie do Seraphina itp aby rozegrał piłkę a sam chowa się za obrońca. Efektem tego jest strata czasu, posiadania i łatwe punkty dla rywala. Mają oni dziś przeciwko sobie dobrego rywala, od którego mogą się jedynie uczyć. Ruch piłki, napędzane tempa gry czy zasłony, gra bez piłki w Wizards, to jest to o czym mogą śnić aktualnie Pacers. Wizards dziś zmiażdżą tych prymitywow z Indiany. Wizards kochają grę z kontry, a okazji do łatwych punktów będzie mnóstwo. Piłka sama im wpadnie na tym 6-7 metrze. Wizards sa aktywni w obronie na każdym centymetrze i bronią zespołowo. Organizacja ataku jest na kosmicznym poziomie. Gra na zaslonach, dodatkowe podania do partnera na jeszcze lepszej pozycji, jak i współpraca niski &amp; wysoki. Masa łatwych punktów czeka dzis Wizards. Indiana Pacers nie biega w obronie i zawsze gracz Wizards będzie na wolnej pozycji, zbiegając do wolnego kosza, bądź oddając rzut z czystej pozycji. Gracze Wizards są seryjnymi strzelcami na dystansie, jak i dobrze grają do środka. Ich ciągły ruch, schematy grane wręcz z zamkniętymi oczami to są argumenty, którymi zmiażdżą dzisiejszych przeciwników. Nie wymieniałem nazwisk zawodników drużyn, to jest najmniej istotne, a uznałem iż należy się głównie skupić na stylu gry i na aktualnym poziomie, jakie prezentują obecnie te dwie drużyny. Wizards +30 pkt bardzo realne ????
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +18
martinellini 468

martinellini

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 20:45
Spotkanie: Bastia - Monaco
Typ: Monaco -1
Kurs: 2.25
Na jutro proponuje spotkanie z ligi francuskiej. Jutro na Korsykę przyjedzie llider Ligue 1 - Monaco. Ostatnie 5 spotkań Bastii to 3 porażki i 2 remisy a ostatnie 5 ligowych spotkań Monaco to 4 zwycięstwa i1remis. Zwycięzca więc, wydaje się być jednoznaczny. Monaco następny mecz gra we wtorek z Manchesterem City w Lidze Mistrzów, więc myślę że będzie to wystarczająco długo czasu żeby przygotować się do tego spotkania i piłkarze z Księstwa wyjdą jutro w najsilniejszym składzie. Podopieczni trenera Jardima strzelili w tym sezonie ligi francuskiej 75 bramek - co daje nam aż 3 bramki na mecz. Bastia ostatnie spotkanie przegrała 4:1 a Monaco ostatni mecz wygrało aż 5:0. Co prawda atutem Bastii będzie to że grają u siebie. Jednak myślę że nie uchroni ich to od rozpędzonego Monaco i przegrają jutrzejszy mecz przynajmniej dwoma bramkami :cool:
Jeśli pomogłem będę wdzięczny jeśli klikniesz DZIĘKI ;)
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +10
barron 88

barron

Użytkownik
Godzina: 01:05
Typ: Powyżęj 214 punktów
Kurs: 1.75

Jeden z dwóch meczów NBA dzisiejszej nocy. Washington Wizards leci w głąb kraju żeby zmierzyć się z Indianą Pacers. To będzie czwarte starcie pomiędzy tymi drużynami w tym sezonie, a wyniki kształtowały się następująco: IND 107 – 105 WAS; WASH 111 – 105 IND; WASH 112 – 107 IND.
Indiana b2b. W nocy rozegrali spotkanie w Ohio, gdzie mierzyli się z Kawalerią. Ostatecznie przegrali 113-104, ale zagrali bardzo przyzwoity mecz, natomiast nie zmienia to faktu, że Indiana nie wygrała od pięciu ostatnich spotkań. Co ciekawe u siebie odnotowują serię trzech kolejnych meczów bez zwycięstwa. Takiej serii ekipa prowadzona przez Franka Vogela od bardzo dawna nie mieli, ale mierzyli się z takimi zespołami jak Cleveland i San Antonio, drużyny, które aspirują o mistrzostwo oraz Milwaukee Bucks, ta z kolei walczy o PO. We wszystkich tych meczach było powyżej 216 punktów. Jeżeli tak dalej Indiana będzie grać to może nie dostać się do może zakończyć ten sezon na 82 meczach, ponieważ granica w Konferencji Wschodniej jest bardzo śliska.
Indiana to na pewno drużyna własnego podwórka, ale ostatni czasy mają lekki kryzys, z którego muszą jak najszybciej wyjść jeżeli myślą o grze w PO. Jak powiedział trener Indiany – mają ogromną nadzieje, że dzisiaj ta seria zostanie przerwana, ale to z pewnością nie będzie łatwe bo drużyna Czarodziei na pewno postawi wysoko poprzeczkę.
Teraz spojrzymy sobie jak to wygląda z perspektywy statystyk. Otóż, Indiana to trzecia najskuteczniejsza drużyna rzucająca za dwa w tym sezonie, aż 59.4%. Dla porównania zobaczmy sobie jak rzucają takie zespoły jak Boston w TD Garden– 47.3% czy Houston w Toyota Center 44.7%, ale doskonale wiemy co jest absolutną domeną tych drużyn – oczywiście są to rzuty za trzy. Houston takich rzutów na mecz oddaje około 44, natomiast Boston mniej więcej 39. Chcę zauważyć pewną zależność. Jeżeli Indiana taki procent utrzyma, a te statystyki nie są wzięte z kapelusza, ale potwierdzają się ze spotkania na spotkanie i dodatkowo dorzucą rzuty za trzy to summa summarum drużyna z Indiany osiąga takie wyniki jak w meczach z Cavs, Rockets, Kings, Knicks czy Nets.
Kilka słów o Czarodziejach, którzy też mają się czym popisać… Tutaj z kolei mamy do czynienia z trzecią najskuteczniejszą ekipą w najlepszej lidze na świecie. Procent jest jeszcze większy niż ten Indiany – 62% - drugie miejsce obejmowane jest przez Chicago, a pierwsze przez Detroit. Można kontemplować i rozważać wiele teorii nad tymi statystykami, ale osobiście przyglądam się nie biernym statystykom, ale zależności i przełożeniu się ich na rzeczywistość.
Washington rozegrał najmniej spotkań na wyjazdach jeżeli chodzi o mecze wyjazdowe bo tylko 23, ale można stwierdzić, że jest to ekipa, która gra o wiele lepiej w ofensywie niżeli defensywie, chociaż potrafi się bardzo szybko zorganizować i wybronić kilka akcji. Dzisiaj naprzeciw siebie staje Teague i Wall. Dwójka dynamicznych rozgrywających, nie najlepiej grających w obronie i potrafiących rzucić zza łuku. Myślę, że to zostanie wykorzystane.
Jak w kilku klubach NBA wynik zależy od jednego zawodnika. W Washingtonie chciałbym przyjrzeć się postaci Johna Walla, który w trzech wcześniej wspomnianych meczach w tym sezonie przeciwko Pacers dwukrotnie uzyskał double-double, a tylko jedna asysta dzieliła Walla od kolejnej podwójnej zdobyczy. 20. Grudnia Wall zdobył 19 punktów i 10 asyst, 0-5 z rzutów za trzy, 6-14 za dwa – wiemy, że potrafi lepiej. Kolejna potyczka tych zespołów 29. Grudnia – 36 ppg i 9 asyst (2-3 za trzy, 11-19 za dwa). 11. Luty to mecz, w którym Wall rzucił 26 punktów i dorzucił do tego aż 14 asyst. Jeżeli dzisiaj John Wall będzie w dobrej dyspozycji to będziemy po raz kolejny świadkami dużej ilości punktów.
Spójrzmy też na postać Jeffa Teague’a. Dokładnie taka sama sytuacja jak J. Walla. Na trzy potyczki przeciwko Czarodziejom w tym sezonie, Teague dwukrotnie notował double-double i jedna asysta zabrakła do trzeciej podwójnej zdobyczy (23ppg, 10apg), (19ppg, 11apg) i (13ppg i 9apg). W Indianie nie ma aż takiej zależności od zawodnika, który gra na pozycji nr. 1 jak w Washingtonie. W Pacers na wynik najbardziej składają się punkty Paula George’a, który dominuje pod względem punktowym. Można śmiało powiedzieć, że drużyna Wizards ewidentnie mu sprzyja (w tym sezonie): 27 punkty, 34 punkty oraz 31 punktów.
Czarodzieje pomimo tego, że potrafią zagrać w równie dobrze w obronie jak i defensywie, na wyjazdach tracą około 104 oczek. Indiana co prawda grała wczoraj mecz z Cleveland o czym pisałem już wcześniej, ale myślę, że nie przełoży to się na grę w dzisiejszy spotkaniu, gdyż grają przed własną publicznością i bardzo potrzebują tego zwycięstwa.
Powodzenia! ;)

Więcej niż jeden typ w tym samym dniu (odsyłam do Regulaminu Typów Dnia)

⛔100

rybarz 8,8K

rybarz

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Tenis, Buenos Aires, round of 16, clay
Godzina: 1.00
Spotkanie: Thiago Monteiro (BRA) - Tommy Robredo (ESP)
Typ: Thiago Monteiro (BRA)
Kurs: 2.15
Bukmacher: bwin
Robredo wygrał z Fogninim w poprzedniej rundzie,jednak wydaje mi się,że nie świadczy to o jego dobrej formie na tym turnieju.Wczoraj w deblu z Sa zagrał bardzo słabe spotkanie.Tommy 35 lat na karku i mam wrażenie,że jego kariera w ATP nie potrwa już długo. Jutro przyjdzie się mu zmierzyć z młodym Tiago,który na clayu osiąga najlepsze wyniki.Przespacerował Burgosa w 1R,który odpuścił po wygranej w Quito.Dla mnie Monteiro z większym potencjałem na tym turnieju i liczę na wygraną z Hiszpanem.
Stat clay W/L 2015/16/17 (12/9)-(81/40)
Rank 84-550
✅ 115

Otrzymane punkty reputacji: +18
tabbaco 4

tabbaco

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1
Spotkanie: Bastia - Monaco
Typ: K.Mbappe strzeli i Monaco wygra
Kurs: 3.35
Bukmacher: Unibet
Analiza:

26 kolejka spotkań francuskiej Ligue 1. Naprzeciwko siebie staną przedostatnia w tabeli Bastia i liderujące AS Monaco. Gospodarze są bez formy, ostatnie 5 meczów to 3 porażki i 2 remisy, natomiast goście prezentują się pod tym względem wyśmienicie - 4 zwycięstwa i 1 remis (z PSG), warto zwrócić uwagę na bilans bramkowy; 15:2. W obecnej dyspozycji jedyną konkurencją w lidze dla klubu z Monaco jest właśnie PSG. W ciągu 25 kolejek strzelili aż 75 bramek. Warto więc pograć czyste Monaco po dobrym kursie ~ 1.50. Jednak ja dorzucę tutaj jeszcze strzelca bramki, a mianowicie Kyliana Mbappe. Ten młody 18 letni Francuz pokazuje się ostatnio z bardzo dobrej strony. W poprzedniej kolejce w pojedynku z Metz (wygranym 5:0) ustrzelił hattricka. Dwie kolejki temu w wygranym 2:1 meczu z Montepellier również strzelił decydującego o zwycięstwie gola. Liczę na to, że ten młody chłopak dostanie jutro od trenera szanse zaprezentowania się w meczu z o wiele słabszym przeciwnikiem, i że strzeli swoją 8 bramkę w barwach zespołu z Monako.
⛔100

D 706

don1

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - DOUBLES: Memphis (USA), hard (indoor) - Quarter-finals
Godzina: 01:00
Spotkanie: Harrison R. / Johnson S.-Cerretani J. / Oswald P.
Typ: 1
Kurs: 2,37
Analiza:
Mecz niebawem więc kilka słów. Mecz deblowy drugiej rundy. Cerretani/Oswald to para, która najlepiej sobie radzi na mączce. Ostatnio nawet wygrali turniej na clay&#39;u. Jednak są to gracze w mojej opinii słabsi niż Amerykanie. Amerykanie Johnson oraz Harrison to zawodnicy, którzy preferują szybką grę. Johnsona nikomu nie trzeba przedstawiać. Potężny serwis i forhend. Świetna gra przy siatce. Harrison również może nie dysponuje taką mocą, ale również nie obca jest mu gra siłowa oraz przy siatce. W mojej opinii nawierzchnia w Memphis bardzo szybka zdecydowanie faworyzuje Amerykanów i to oni w tym meczu będą rozdawać karty. Jeśli ktoś się nie boi może ryzykować 2-0. Jednak ja tym razem gram czysty win. Jeszcze jeden bardzo ważny aspekt. Amerykanie grają u siebie. Więc teoretycznie powinno im zależeć na zwycięstwie oraz na pewno będzie publika po ich stronie. Szansę na zwycięstwo oceniam 6/10. Powodzenia !
✅137

pawel1908 10,9K

pawel1908

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Niemiecka
Godzina: 20:30
Spotkanie: Augsburg - Bayer Leverkusen
Typ: Obydwie drużyny strzelą gola - TAK
Kurs: 1,95
Analiza:
21 kolejka Bundesligi rozpocznie się na stadionie Augsburga, gdzie podopieczni Manuela Bauma podejmować będą &quot;Aptekarzy&quot; z Leverkusen.
Patrząc na tabelę ligi niemieckiej nie można nazwać tego pojedynku meczem na szczycie. Po 20 kolejkach gospodarze zajmują 13-tą pozycję, a piłkarze Bayeru plasują się na miejscu 9.
Fakt, że obie ekipy nie notują ostatnio rewelacyjnych wyników nie oznacza, że dzisiaj na stadionie SGL Arena zabraknie piłkarskich emocji.
Augsburg ma obecnie 8 punktów przewagi nad strefą spadkową i piłkarzom z regionu Bawarii będzie zależało żeby tą przewagę utrzymać, a nawet powiększyć.
W ekipie Bayeru Leverkusen wszyscy mają jeszcze nadzieje na przebudzenie drużyny i walkę o miejsca pucharowe, do których podopieczni Rogera Schmidta tracą na dzień dzisiejszy 6 oczek.
W ostatnich 5-ciu bezpośrednich ligowych spotkaniach, w których Augsburg podejmował Bayer padły 23 bramki przy wynikach (3:3/2:2/1:3/1:3/1:4).
Statystyka H2H pokazuje nam, że możemy w tym meczu spodziewać się kilku goli. Ja proponuję bezpieczniejszy moim zdaniem typ, że obie drużyny strzelą.
Czy był to dobry wybór przekonamy się dziś wieczorem.
✅95

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Godzina: 1:05
Typ: Washington Wizards wygrają różnicą 1-5 punktów
Kurs: 5,50
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Faworytem w tym meczu jest drużyna gości, czyli Washington Wizards. Faktycznie ashington Wizards są teraz w bardzo dobrej formie i można powiedzieć, że chyba nigdy tak dobrze nie grali jak grają teraz. W końcu ich dobra passa powinna się skończyć i powinien przyjść jakiś gorszy okres gry, w którym trochę częściej będą przegrywali. Czy poradzą sobie z Indianą Pacers? Moim zdaniem tak, ale będą mieli duże problemy w tym meczu. Indiana Pacers gra bardzo dobrze u siebie. Ostatnio są w lekkim kryzysie, bo przegrali pięć ostatnich meczów. Wcześniej mieli serię wygranych spotkań, a było ich siedem. Jak widać Pacers grają seriami. Z San Antonio Spurs przegrali 106:110, czyli różnicą czterech punktów. Z Washington Wizards na wyjeździe przegrali 107:112, czyli różnicą pięciu punktów. Wizards ostatnio mieli trochę zaciętych meczów i moim zdaniem ten też taki będzie. Przewiduję tu wygraną Washington Wizards różnicą 1-5 punktów.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapsel10 3,5K

kapsel10

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, serie A.
Godzina: 20:45.
Spotkanie: Juventus - Palermo.
Typ: BTTS - NIE.
Kurs: 1,55.
Bukmacher: Unibet
Analiza: 10 raz? Czemu nie.
Już wyjaśniam. 9 ostatnich pojedynków między tymi drużynami kończyło się zwycięstwem Juventusu, a w dodatku w żadnym z tych spotkań Biała Dama nie straciła ani jednego gola!
Niemoc drużyny Rosanore może zadziwiać tym bardziej, że w poprzednich sezonach ekipa ta w lidze radziła sobie całkiem nieźle i posiadała dobry skład. Dziś jest inaczej, Syczylijczycy przyjeżdżają na Juventus Stadium jako jeden z kandydatów do spadku, forma jest fatalna. Drużyna nie spełnia założeń taktycznych i prezentuje się naprawdę mizernie. Co gorsza - Juventus jest w dobrej formie i w ostatnich 5 meczach na własnym obiekcie tylko raz nie udało im się zachować czystego konta - rezultaty 4 kolejnych potyczek były już ,,do zera&quot;.
Aquile mają więc mizerne szansę w pojedynku z Bianconerimi w twierdzy, gdzie wróg rozbił obóz i nie zamierza kapitulować. Dziś stawiam tylko na brak BTTSu, bo kurs na Juventus 1,14 nie nadaje się do gry, a w razie bezbramkowego remisu typ wciąż jest na + ???? .
Juventus gra bardzo wyrachowanie, oglądając ich mecze na się wrażenie, że ważniejsze od strzelania goli jest dla nich nie stracenie żadnej bramki. Powoli, asekuracyjnie budują swoje akcje, rzadko dając rywalowi okazję na przechwyt piłki i kontratak, a przez 90 minut potrafią sobie stworzyć z 2-3 znakomite sytuacje i je wykorzystać, co w pełni satysfakcjonuje zarówno piłkarzy, jak i trenera Allegriego. Jutro powinno być podobnie.
Dobrym typem poza konkursem wydaje się być też under 3,5 po kursie 1,67.
⛔100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna , Ekstraklasa
Godzina : 18:00
Spotkanie : Jagiellonia - Górnik L.
Typ : Górnik strz. w 2 pol.
Kurs : 2.60
Buk : WilliamHill
Analiza :

W drugiej kolejce rundy wiosennej wicelider z Białegostoku ( 2 - 39 pkt.) podejmuje broniący się przed spadkiem Górnik Łęczna (15 - 18 pkt. ). Gospodarze po sromotnej wyjazdowej porażce w meczu na szczycie w ubiegły weekend ( 0:3 w Gdańsku ) mają sposobność do rehabilitacji przed własną widownią , a co najważniejsze zdobycia kompletu pkt. potrzebnych w kontekście podziału na grupy , gdyż zarówno Legia jak i Lech będące bezpośrednio za plecami odrobiły po 3 pkt. wygrywając własne spotkania.
W Białymstoku mają jednak o czym myśleć. Wyraźne błędy w obronie i nieskuteczność formacji ofensywnych sprawiły że Jaga przywiozła do domu bagaż 3-ech goli . Zespół miał zbyt wiele słabych ogniw by myśleć o nawiązaniu walki .
Czy uda się te wszystkie minusy wyeliminować w ciągu niespełna tygodnia na tle mniej wymagającego , aczkolwiek zdesperowanego rywala ?......Moim zdaniem może być ciężko...
Bezpośredni domowy bilans spotkań pomiędzy Jagą a Górnikiem przemawia zdecydowanie za gospodarzami (4-0-0 , 6:1 bramki ) , trzeba jednak zaznaczyć że do Białegostoku przyjeżdża drużyna walcząca o życie pod wodzą nowego trenera .
Franciszek Smuda ( bo o nim mowa) zdążył jeszcze jesienią oficjalnie zadebiutować na ławce trenerskiej łęcznian. W ostatniej kolejce 2016 roku Górnik pojechał do Warszawy na mecz z Legią i przegrał przy Łazienkowskiej 0:5. Po paru dniach treningów były trener m.in. Lecha Poznań oraz Widzewa Łódź nie dał rady nic zmienić w grze swoich piłkarzy. Dopiero teraz, po okresie przygotowawczym, opinia publiczna będzie mogła rozliczać tego doświadczonego szkoleniowca z jego pracy i wyników.
Przed Smudą niełatwe zadanie, bowiem po bardzo słabej jesieni zespół z Łęcznej zajmuje w ligowej tabeli piętnaste miejsce, wyprzedzając jedynie ukarany odjęciem punktów przez Komisję Licencyjną Ruch Chorzów.
Po zimowych sparingach kibice Górnika mogą być optymistami. Ich drużyna rozegrała zimą siedem meczów kontrolnych, z czego wygrała aż pięć i dwa zremisowała. Podczas sparingów Górnicy strzelili piętnaście bramek, tracąc tylko dwie. Po cztery trafienia zanotowali Bartosz Śpiączka i Vojo Ubiparip.
Trener Smuda zabrał swoich piłkarzy na dwa obozy przygotowawcze - jeden krajowy i drugi zagraniczny. Na początku Górnik spędził prawie dwa tygodnie w dobrze nam znanym Uniejowie, a następnie poleciał na dwanaście dni do Hiszpanii. Co ciekawe, na Półwyspie Iberyjskim łęcznianie zmierzyli się z chorzowskim Ruchem, prowadzonym przez innego byłego selekcjonera reprezentacji Polski Waldemara Fornalika. Po dobrym spotkaniu nie dali szans &quot;Niebieskim&quot;, pewnie wygrywając 3:0.
Wyniki zimowych meczów sparingowych Górnika:

Górnik Łęczna €-GKS Tychy 2:0
Górnik Łęczna €“- Pogoń Siedlce 3:0
Górnik Łęczna -€“ Wisła Pułąwy 1:1
Górnik Łęczna €- Villarreal B 2:0
Górnik Łęczna -€“ Diosgyori VTK 3:0
Górnik Łeczna - Ruch Chorzów 3:0
Górnik Łęczna -€“ Radomiak 1:1

Zimą Górnicy byli umiarkowanie aktywni na rynku transferowym. Do Łęcznej (a w zasadzie do Lublina, gdzie Górnik rozgrywa swoje mecze) dołączyło dwóch piłkarzy, którzy na ten moment pozostają sporą niewiadomą. Pierwszym z nich jest rumuński prawy obrońca Gabriel Matei, który ostatnio występował ASA Tirgu Mures. Drugi transferem Franciszka Smudy jest peruwiański pomocnik Josimar Atoche, występujący ostatnio w swojej ojczyźnie, a dokładniej w zespole Union Comercio. To defensywny pomocnik o drobnej budowie, którego głównym zadaniem jest przecinanie podań i odbieranie piłek w środkowej strefie boiska.
Przypominam, że dla Górnika piątkowy mecz będzie pierwszym w Lotto Ekstraklasie w tym roku. Tydzień temu spotkanie z Zagłębiem Lubin zostało przełożone ze względu na zły stan murawy na stadionie w Lublinie. Warto dodać, że na boisku spotkamy także dawnych znajomych z Jagiellonii.
W Górniku występują bowiem Nika Dzalamidze, Piotr Grzelczak, Łukasz Tymiński i dobrze znany trochę starszym kibicom Dariusz Jarecki. Wszyscy czterej mają spore szanse wystąpić w piątkowy wieczór na stadionie przy Słonecznej. Podczas sparingów trener Smuda często rotował składem, szczególnie w linii ataku i na skrzydłach, gdzie rywalizacja jest naprawdę spora. Trudno przewidzieć, na jakie zestawienie szkoleniowiec Górnika ostatecznie się zdecyduje.
Smuda wyraził zadowolenie z przepracowanego okresu przygotowawczego.
-Myślę, że ten czas możemy uważać za udany. Wycisnęliśmy tyle, ile potrzeba. Udało nam się zrealizować to, co sobie założyliśmy.

W podobnym tonie wypowiada się kapitan zespołu Grzegorz Bonin, który nie ukrywał optymizmu przed powrotem rozgrywek.
-€“ Wróciła wiara w zespół. Widzę po chłopakach, że każdy wierzy na nowo. Z pełnym optymizmem podchodzimy do rundy rewanżowej. Trener ustawił mentalnie każdego z nas. Wszystko zweryfikuje liga, ale sparingi są dobrą podstawą do tego, żeby myśleć pozytywnie.

W Jagiellonii nie zagra w dniu dzisiejszym Karol Świderski , pauzujący za żółte kartki , drużyna gości przystępuje do swojego inauguracyjnego spotkania bez absencji.

Śledząc wyniki łęcznian z okresu przygotowawczego wiedząc co prawda że to tylko sparingi , nie stawiam ich na straconej pozycji w dzisiejszej konfrontacji , biorąc pod uwagę problemy Jagi w grze defensywnej liczę na to że goście zdołają minimum raz pokonać bramkarza rywali i po spokojnym początku meczu , stanie się to w 2 poł. po jednym z kontrataków.

Powodzenia w typowaniu......
⛔100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP Rotterdam
godzina 12.30
spotkanie : T.Berdych - M.Klizan
Typ : ilość setów over 2,5
kurs 3.25
bet365
Analiza: Na pierwszy rzut oka wynik w tym meczu to 2:0 dla Berdycha ale kurs 3.25 na 3 sety kuszący więc postanowiłem zaryzykować.
H2H 4:0 dla Tomasa i 3 razy wygrywał bez straty seta ale na US open 2014 wygrał dopiero w 5-ciu setach więc czasem Klizan potrafi się postawić.
Tutaj Słowak powinien być mocno zmotywowany bo broni tytułu i punktów , do tego zaliczył już dwie rundy pokonując Verdasco i Kolbę po dosyć zaciętych meczach.
Dzisiaj liczę że ponownie Martin powalczy z Berdychem , o zwycięstwo będzie bardzo trudno ale o seta może się pokusić.
⛔100

pobeer 34

pobeer

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna , Ekstraklasa
Godzina : 20:30
Spotkanie : Nieciecza - Lechia Gdańsk
Typ : 2
Kurs : 2.1
Buk : bet365
Analiza :

Dzisiaj mecz następnej kolejki Ekstraklasy w którym zmierzy się obecny lider z drużyną z 5 miejsca w tabeli, myślę że Lechia jeśli szczerze myśli o mistrzostwie, musi szukać punktów w każdym meczu, tym bardziej w takich gdzie są faworytem. Moim zdaniem drużyna Lechii zdominuje ten mecz, w meczu z Jagiellonią pokazali klasę, przyjemnie sie ich oglądało. Dodam też że Lechia gra rewelacyjnie w tym sezonie i potknięcia rzadko się zdarzają. Wiem, że Lechia jest drużyną swojego boiska, ale myślę że z Termalicą powinno się uporać bez problemowo, myślę że wynik 0:2 tutaj jest jak najbardziej prawdopodobny, a Nieciecza nie przeszkodzi Lechii w swojej drodze w strone tytułu mistrza, przecież każdy w Gdańsku na to czeka! Jeśli nie teraz to kiedy?
⛔100

L 6,6K

lukasz1986

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, LaLiga
Spotkanie:
Granada CF - Real Betis
Typ:
Real Betis
Kurs: 2.60
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
W pierwszym meczu 23 kolejki Hiszpańskiej LaLiga Granada zmierzy się z Realem Betis. Drużyna gospodarzy z dorobkiem 13 punktów zajmuje przed ostatnie miejsce w tabeli. Betis z 23 punktami jest trzynasty i ma 8 punktów przewagi nad strefą spadkową. Piłkarze Betisu w ostatnich trzech spotkaniach dzielił się punktami kolejno z Gijon (0:0), Barceloną (1:1) i Valencią (0:0). Drużyna Granady w poprzedniej kolejce gładko przegrała z Eibar (0:4). Myślę, że drużynę Betisu stać na wyjazdowe zwycięstwo mimo absencji Daniego Ceballosa, jednego z najlepszych zawodników, który musi odcierpieć karę za kartki. Końcem stycznia drużyna Realu Betis grając z wielką FC Barceloną pokazała się z bardzo dobrej strony (remis 1:1). Dlatego sądzę, że 13 pozycja Betisu w tabeli to zdecydowanie za nisko i w nie długim czasie znajdą się wyżej w klasyfikacji Hiszpańskiej LaLiga. Stawiam na zwycięstwo Realu Betis.
⛔100

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Piłka nożna
13:00
Banik Ostrava - Skalnica
Typ: over 5,5 gola
Kurs: 6,00
Buk: unibet
No to jedziemy na Banik póki żre. Mecz towarzyski pomiędzy drużynami dugoligowymi z Czech i Słowacji. Stawiam na bramki w tym meczu, bo Banik nie pierdzieli się w tych meczach towarzyskich i tłucze rywali aż miło. W tych meczach pada wiele goli więc over 5,5 gola jak najbardziej możliwy, choć osobiście to polecałbym o bramkę niżej. Banik ostatnio rozbił Nitrę 5-0 co również dawałem na TD, a wcześniej zremisował że słowackim pierwszoligowcem Trnavą 2-2. Także rozbił 5-0 Odrę Petrkovice, 8-0 z Popradem, 5-0 z czeskim pierwszoligowcem Karviną, 3-1 z Górnikiem Zabrze. No wyniki robią wrażenie, Banik jest mocny i myślę że spokojnie awansuje do pierwszej ligi. Skalnica jest pierwsza w swojej lidze, do powodzenia tego typu ważne będą też jej bramki. Myślę że coś strzelą, wygrali choćby sparingi z innymi czeskim drugoligowcami Prostejovem i Znojmo po 3-0 oraz zremisował 3-3 z czeskim pierwszoligowcem Brnem. Wydaje mi się że będzie to bramkostrzelne widowisko.
⛔100

barron 88

barron

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Chiny CBA
Spotkanie: Liaoning - Zhejiang Guangsha
Godzina: 12:35
Typ: Powyżej 214 punktów
Kurs: 1.78
Mierzą się ze sobą dwa zespoły z górne półki w przedostatniej kolejce CBA. Liaoning zajmuje lokatę 4., a Zhejiang 5. Ostatni mecz Liaoningu rozgrywany przed własną publicznością w sezonie zasadniczym. Obie drużyny mają zapewniony udział w PO, więc nie spodziewam się szczególnej defensywy. Liaoning to drużyna, która naprawdę może się podobać. W głównej mierze za sprawą dwóch amerykanów Lestera Hudsona i Shavlika Randolpha. Obie drużyna to najlepsze ofensywy w lidze. Liaoning jako drugi zespół w chińskiej lidze przekroczyło granicę 4.000 zdobytych punktów, dokładnie 4.015 (pierwsza drużyna to lider - Xinjiang 4.071). Na własnym parkiecie średnio rzucają 114 punktów. Goście z kolei taką granicę pokonają właśnie po tym spotkaniu, gdyż mają rzucone 3.957 punktów, w delegacjach średnio 109-110 punktów. Gram bezpieczniejszą linię, gdyż oba zespoły słyną potrafią zagrać w defensywie, ale teraz wszystko zależy od nastawienia i mentalności przed tym spotkaniem. Dwie drużyny, które zapewniły sobie miejsce w PO jakiś czas temu, teraz mierzą się ze sobą i mogą pokusić się o wyższe miejsce. Pytanie czy jest to na tyle istotny mecz, aby zagrać intensywnie i bardzo rzetelnie w obronie. Spodziewam się bardzo otwartego, szybkiego i dynamicznego meczu z obu stron. Linia powinna spokojnie przekroczyć 215 punktów.
Powodzenia! ;)

Więcej niż jeden typ w tym samym dniu (odsyłam do Regulaminu Typów Dnia)

⛔100

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Plus Liga
Godzina: 18:00
Spotkanie:
Espadon Szczecin - Czarni Radom
Typ:
Espadon handi +2.5 seta
Kurs: 1.66
Bukmacher:
Bet365
Analiza:

22 kolejka naszej rodzimej ligi w siatkę. 15 w tabeli Espadon z 15 punktami podejmuje 7 Czarnych z 34 punktami.
Z tym, że jeżeli weźmiemy mecze u siebie i na wyjeździe już takiej różnicy między drużynami nie ma.
Espadon u siebie na 10 meczów - 5 aż wygrał i 5 przegrał.
Czarni na wyjeździe na 11 meczów - 6 wygrali i 5 przegrali.
Widać więc, że po tej statystyce mecz typowy 50/50 biorąc pod uwagę mecze jednych u siebie drugich na wyjeździe. a kursy na zwycięstwo 5.0-1.14?!
Przesadzone.
Lecz i tak mam w tym miesiącu dużo punktów i wybieram najpewniejszą opcję z możliwych dla mnie tego dnia, po prostu typ dnia! Espadon ugra minimum jednego seta po 1.66? Bez jaj.
U siebie Espadon ma sety 16-20. Więc średnio na jeden mecz ma 1.60 seta zdobytego.
Czarni na wyjeździe bilans mają 22-18, na 11 meczy, więc również dokładnie 1.83 seta średnio w meczu wyjazdowym tracą, nie mówiąc że aż 5 z tych meczy przegrali.
Dodatkowym aspektem jest to, iż w pierwszej części sezonu 5.11.2016 w Radomiu zespoły grały między sobą i wynik padł 3:1 dla Czarnych. Więc i wtedy Czarni stracili z nimi seta, gdzie Espadon meczu na wyjeździe w sezonie nie wygrał, czemu miałby nie wygrać jednego u siebie? Myślę, że i dla odważniejszych spokojnie tutaj +1.5 handi też można ruszyć. Życzę powodzenia, pozdrawiam!
✅66

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom