>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.02.2015 (wtorek)

Status
Zamknięty.
I 24

ilnik

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 20:45
Spotkanie: PSG - Chelsea
Typ: over 2.5 gola
Kurs: 2.35
Bukmacher: Bet365
Analiza:
W końcu wyczekiwana Liga Mistrzów i na sam początek godny polecenia mecz. Przejdę od razu do typu. Jak wcześniej wspominali użytkownicy ten mecz to czyste 50/50, więc jedyne co dla mnie zostaje to over gola 2.5, który bardziej się sprawdzi niż stawianie na zwycięstwo bądź remis. Chelsea, będzie chciała wygrać ten mecz, aby u Siebie grać z spokojem psychicznym, więc myślę, że od pierwszych minut to oni będą w większym posiadaniu piłki. PSG, znane z dobrych kontr (szczególnie akcje Zlatana) będzie szukało swoich szans (przykład mecz z Barceloną).
Przypuszczam, że pierwszy gol padnie w pierwszych 20 minutach co otworzy cały mecz, a co za tym idzie gooole ????
Dodatkowo kurs wysoki, więc warto grać.
⛔100

maciek1990gw 47

maciek1990gw

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia-Championship
Spotkanie: Cardiff -Blackburn
Typ: 1
Kurs: 2.7
Analiza:
Nie będę długo się rozwodził nad tym spotkaniem . Cardiff jak i Blackburn zdecydowanie preferują grę na własnym stadionie. Zdecydowanie nie leży im gra na wyjazdach . Cardiff u siebie 8 zwycięstw na 15 spotkań rozegranych u siebie 2 remisy i 5 porażek . Blackburn na wyjeździe bilans 3-5-7 . Dlaczego gram na Cardiff ,są bez zwycięstwa od 6 spotkań , każda, nawet zła passa musi byc kiedyś przerwana . H2H przemawia na korzyść Gospodarzy 2 zwycięstwa 1 remis
01.04.13 CHA Cardiff Blackburn 3 : 0
29.11.11 CAP Cardiff Blackburn 2 : 0
08.01.05 PUC Cardiff Blackburn 1 : 1
⛔100

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Szachtar Donieck - Bayern Monachium
Typ: Szachtar over 1,5 gola
Kurs: 5,40
Bukmacher: unibet
Analiza:
Dziś we Lwowie Szachtar zagra z Bayernem. Faworyt meczu może być tylko jeden, lecz wydaje mi się że w tym meczu może paść wiele bramek, bo obie ekipy mają z przodu świetnych zawodników. Bayern nie licząc ostatniego meczu z HSV wygranego 8-0 nie zachwycał, choćby przegrał aż 1-4 na wyjezdzie z Wolfsburgiem co wcześniej się ne zdarzało, moim zdaniem Bayern grał lepszą piłkę za trenera Henckessa niż za Guardioli. Szachtar w drugiej linii oraz ataku ma samych brazylijczyków, którzy sporo potrafią, Szachtar strzelał sporo bramek w tej edycji, zwłaszcza Luis Adriano który strzelił 9 bramek. Pewnie ktoś zaraz zarzuci że większość tych bramek strzelili Bate Borysov, ale Bate w LM gra już od kilku lat i dotąd nikt im nie sprzedał takiego łomotu jak Szachtar, a nie jednokrotnie grali z drużynami znacznie lepszymi od Ukraińców.
⛔100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
⚽ H olandia / Eerste Divisie /
Godzina 20:00
Spotkanie - De Graafschap : Venlo
Typ - De Graafschap powyżej 2.5 gola
Kurs -3.30
Buk - Unibet

&quot; Podaję drugi typ ponieważ ten pierwszy słusznie został skasowany gdyż pomyliłem drużynę z Chin za co przepraszam i dziękuję kolegom z forum za oświecenie a moderatorów za łagodne potraktowanie mojej pomyłki ! &quot;
W tym typie zaglądam do drugiej ligi Holenderskiej i mecz pomiędzy De Graafschap które na tą chwilę zajmuje 7 miejsce z dorobkiem 39 pkt i bilansem 12-3-9 a br 49:34 , rywal to Venlo z miejsca niżej bo nr 8 i tyle samo pkt jednak bramki to 28:29 i tu się na chwilę zatrzymam bo w typie mam trzy gole ze strony gospodarzy . dlaczego ? już sam wynik strzelonych ze strony gospodarzy jest widoczny gołym okiem 49 zdobytych w/g mnie dobry wynik a teraz jak to wygląda w meczach domowych a tu bilans 8-1-3 i gole 30 zdobytych przy 16 straconych i to przede wszystkim zadecydowało o moim typie bo z 49 bramek ogółem 30 w domu , ostatnie spotkanie z 13 lutego De Grafschap u siebie podejmowało Maastricht a wynik 3:1 , przed ostatni mecz to wyjazd do ostatniego w tabeli Waalwijk i 5:0 , teraz parę faktów o gościach , ci patrząc na mecze dom/wyjazd to niebo a ziemia i tak w domu 8-1-3 i br 19:11 a wyjazd 3-3-6 i br 9:18 tak więc liczę że i w tym spotkaniu stracą parę goli bo zaglądając do H2H to tu lepsze także De Grafschap i tak 10-2-5 i br 29:23 a tu na ich stadionie 5-2-1 i 16:11 tak więc sadzę że po tej dobrej grze u siebie w tym sezonie gospodarzy a przede wszystkim te strzelone gole to uważam że stać dziś gospodarzy na 3 gole , w poprzednim sezonie wynik jaki tu padł to 3:1 i na coś podobnego liczę dziś !
⛔100

lbs06 47

lbs06

Użytkownik
Typ: 2
Kurs: 2.8
Bukmacher: BetClick
Analiza:
Buki widzą to spotkanie bez faworytna, dla mnie jest nim Chelsea.
H2H każdy może swobodnie sobie sprawdzić wiec nie będe rozpisywał. Zwróciłbym tu uwagę jednak na słabą formę PSG. Sporo wygranych, ale nieprzekonywujących, głownie jednym golem, co na tle rywali z ligiz takim potencjałem ofensywnym nie jest osiągnięciem. W meczach mimo sporej dominacji nie są w stanie przebić się w czysto w bramkę a i często bardzo dobre sytuacje nie sa wykorzystywane, Ibra czy Cavani bez formy. Oprócz słabych przodów obrona też spisuje się ponad normę. Ostatni mecz z Caen gdzie dali sobie w wbić 2 gole w ostatnich 4 minutach. Mecze z Bastią czy Metz gdzie odpowiednio traciło PSG 4 i 2 gole w tym z Metz w Paryżu.
Chelsea ostatnio mniej przeknowywująco ale jest bardzo konsekwentna drużyna. Stabilne tyły, kreatywny przód, bez wpadek poza FA cup z Bradford 2:4.
Podsumowując. PSG w tym momencie jest to drużyna z dużymi brakami ofensywnymi i defensywynymi, zawdonicy są bez dobrej swojej formy, co rozpędzona Chelsea może łatwo wykorzystać. PSG nie będzie miało w tym meczu 10 szans na gola a 3 czy 4 a z obecną skutecznością mogą ich nie wykorzystać. Chelsea natomiast ofensywnie jest bardziej konsekwentna i z obecną formą obrońców może łatwo się przebić i najprawdopodobniej wygra to spotkanie.
Powodzenia
⛔100

dejwid87 72

dejwid87

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Championship
Godzina: 21:00
Spotkanie: Reading - Wigan
Typ: Obie strzela gola? Tak
Kurs: 1.98
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Spotkanie zespolow ktore w obecnym sezonie zawodza swoich fanow.Szczegolnie zespol Wigan ktory po niezlym poprzednim sezonie w obecnym spisuje sie katastrofalnie.Jezeli Wigan mysli o grze w kolejnym sezonie na zapleczu Premier League to musi sie wziasc porządnie do pracy gdyz jest to ostatni dzwonek dla tego zespolu.Reading rowniez w tym sezonie nie spisuje sie najlepiej ale od zmiany trenera zaczeli regularnie zdobywac punkty.Oba zespoly nie moga pochwalic sie fantastyczna defensywa i w tym upatruje dzisiejszy typ.Wigan jak chce to potrafi osiagnac dobry wynik jakim byl ostatnio wyjazdowy remis z walczaca o awans druzyna Ipswich.H2H po stronie gosci.Dodatkowo ostatnie spotkania pomiedzy tymi druzynami obfitowały w duza ilosc bramek.Dlatego moim typem jest ze obie druzyny strzela gola.Pozdrawiam.
⛔100

neuziss 766

neuziss

Użytkownik
PSG - Chelsea
Chelsea @ 2.96 Pinnacle
Analizowałem pół dnia ten mecz, po czym sprawdziłem jaki buk oferuję największy kurs na Chelsea wpłaciłem kasę i zagrałem.
- Zacznę od formy obu zespołów. Co możemy powiedzieć o formie Chelsea ? Jest liderem w najlepszej lidze świata, przegrali dotychczas tylko 2 spotkania z czego jedno w pucharze FA, raczej nie traktował bym tej porażki zbyt poważnie. PSG ma problemy w &quot;średniej&quot; lidze francuskiej a to co zrobili w ostatnim meczu woła o pomstę do nieba w dodatku mieli 3 dni mniej odpoczynku od drużyny z Anglii. Co za tym idzie lepsze przygotowanie fizyczne oraz taktyczne Chelsea do tego meczu.
- Z ciekawostek chciałbym dodać jeszcze, że trener PSG Laurent Blanc nie radzi sobie z dyscypliną w zespole a większość kibiców jest za zwolnieniem obecnego trenera. W dodatku skrytykował ostatnie zachowanie Zlatana Ibrahimovica (zdjął koszulkę w meczu aby pokazać tatuaże z imionami głodujących dzieci). Nie od dziś znamy EGO Zlatana i myślę, że poleceń trenera w tym meczu na pewno nie będzie wykonywał.
PSG posiada Davida Luiza, który jest byłym zawodnikiem Chelsea, myślę ze to atut mieć obrońcę, który dobrze zna co niektórych zawodników przeciwnika.
The Blues natomiast mogą liczyć na Remiego oraz Zoume, którzy występowali w Ligue1 i znają graczy PSG. Jednak czy dostaną szansę wystąpienia w tym meczu? Zouma prezentuję się ostatnio w znakomitej formie więc może i tak. Nie zapominajmy też że Jose ma też wiele innych asów w rękawie jednym z nich jest Juan Cuadrado nowy nabytek niebieskich.
Najistotniejszy fakt jest taki, że do drużyny Chelsea wraca Fabregas i Costa. Co do pierwszego występ jest jeszcze nie pewny ale o tym napiszę niżej. Fabregas będzie odpowiedzialny za budowanie gry a gdy jest w dobrej dyspozycji potrafi to robić świetnie, natomiast Costa wiadomo jeden z najbardziej bramkostrzelnych piłkarzy świata był zawieszony na 3 mecze, więc teraz głodny gry będzie gryzł murawę. W tym sezonie w samej lidze zdobył już 17 goli, najlepszy strzelec PSG &quot;Ibra&quot; 16 w wszystkich rozgrywkach.
No dobrze to napiszę jeszcze o kontuzjach i &quot;boleściach&quot; zawodników obu drużyn.
- Chelsea: Jedynym zawodnikiem który na pewno nie zagra z PSG jest Mikel. Fabregas podobno ma grypę ale ile w tym prawdy to nie wiem mam nadzieję, że wystąpi i nie będzie to miało wpływu na jego grę. I to tyle
- PSG: Lucas, Cabaye, Serge Aurier Ci napewno nie zagrają no i wielka strata moim zdaniem szczególnie tych dwóch pierwszych. Nie ma pewności również co do występu Marquinhosa oraz Matuidiego. Ponadto Thiago Motta narzeka na ból łydki ale jego występ nie jest zagrożony.
Podsumowując szeroki skład jakim dysponuję Chelsea powinien dać jej zwycięstwo. Mourinho ma bardzo wiele opcji nawet na pozycji bramkarza nie wiadomo tak naprawdę kogo wystawić. Cech w ostatnim meczu z Evertonem pokazał wielką klasę ale to przecież na Belga stawiał wcześniej Portugalczyk. Tak więc:
Fabregas - budowanie gry
Costa - rasowy napastnik
Hazard oraz Wilian - siła napędowa
Martwi mnie jedynie obrona której ostatnio przydarzają się głupie błędy, ale PSG również tam nie błyszczy.
Powodzenia w typowaniu wszystkich oczywiście jak ktoś chce bezpieczniej zagrać to polecam z zwrotem w przypadku remisu.
⛔ Zły zapis, a poza tym typ nietrafiony ⛔ 100

nowix 174

nowix

Użytkownik
Piłka nożna, Liga Mistrzów, godz. 20:45
Spotkanie: Shakhtar - Bayern
Typ: Over 3,5
Kurs: 3,0
Buk: WilliamHill

Po kilku miesiącach oczekiwania na europejskie boiska wraca Liga Mistrzów. We wtorkowy wieczór zostaną rozegrane dwa mecze. Ten moim zdaniem ciekawsze PSG - Chelsea oraz Shakhtar - Bayern. Ja jednak tego pierwszego nie ruszam bo nie mam pojęcia jak to może się rozstrzygnąć. Jednak w wypadku tego drugiego mam moim zdaniem ciekawy typ. Szachtar w grupie LM awansował z drugiego miejsca, grając z Porto, Athletic B. oraz Bate Borysow. Widać zatem że grupa nie była mocno wymagająca. Zespołem do &quot;lania&quot; byli Białorusini, a Athletic nie był w dobrej dyspozycji. Jedynie Porto grało dobrze.Jak wiemy z powodu kłopotów na Ukrainie dzisiejsze spotkanie zostanie rozegrane nie w Doniecku, a w Lwowie. Ten fakt na pewno sprawia, że &quot;gospodarze&quot; będą mieli trudniej o dobry wynik w tym meczu. Do tego rozgrywki na Ukrainie jeszcze nie ruszyły, a to na pewno nie jest dobry znak dla Szachtaru. Ostatnio grali jedynie mecze towarzyskie i to z różnym skutkiem. Dzisiaj będzie to ich pierwszy bardzo ważny mecz po tak długiej przerwie. Nie wiadomo w jakiej są dyspozycji. Zagrają na pewno ofensywnie bo tak gra Szachtar. Na pewno spowodowane jest to tym, że w składzie mają bardzo wielu Brazylijczyków, a większość jest bardzo uzdolnionych i grających ofensywny futbol. Jeśli chodzi o gości to Bayern już od ponad dwóch tygodni gra o punkty w Bundeslidze. Na pewno jest to na plus bo są w rytmie meczowym. Co prawda nie zaczęli tego roku imponującą bo od wysokiej porażki z Wolfsburgiem oraz remisem z Schalke, to jednak dwa ostatnie spotkanie pokazało że już wszystko idzie w dobrym kierunku. Zwłaszcza ostatni mecz z Hamburgerem pokazał siłę ofensywną Bayernu strzelając aż 8 bramek! Już w grupie LM pokazali, że w tym roku będą walczyć o tytuł. Wygrali 5 z 6 meczy pewnie wygrywając grupę, a grali przecież z Manchesterem City, AS Romą i CSKA Mokswą. Strzelili aż 16 bramek co daje prawie 3 strzelone na mecz. Stawiam dzisiaj na bardzo otwarte spotkanie. Gospodarze grają ofensywną piłkę, tak samo i goście. Wiemy jaką siłą ofensywną dysponuje Guardiola. Myślę, że sam Bayern może pokryć ten over ale Brazylijczycy z Szachtara powinni też &quot;ukłuć&quot; przyjezdnych.
⛔100

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Szachtar Donieck - Bayern Monachium
Typ: L. Adriano strzeli gola i dostanie kartke
Kurs: 31
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Typ oczywiscie ryzykowny co widac po samym kursie ale przygladajac sie 6 spotkaniom fazy grupowej tej edycji LM mysle, ze warto pokusic sie o wygrzebanie kilku groszy z kanapy i zagranie tego zakladu, ot tak dla zabawy. Argumenty za tym typem sa nastepujace:
Po pierwsze, Luiz Adriano to w tej edycji LM najskuteczniejszy zawodnik z 9 bramkami na swoim koncie. Oczywiscie 8 z nich strzelil w pojedynkach z ogorami z BATE (z czego 3 z karnych) ale nie zmienia to faktu, ze strzelac potrafi. W 8 sparingach Shakhtara L. Adriano strzelil 4 gole wiec nie wyglada to tak tragicznie, choc ktos pisal, ze spary Shakhtar gral z jakimis frajerami z czym sie nie zgadzam bo widzialem 3 spotkania w pelnym wymiarze czasowym Shakhtara w okresie przygotowawczym z zespolami Bahii, Flamengo i Atletico MG i Ukraincy wcale nie wygladali w tych meczach zle, pomimo slabych rezultatow koncowych i wczesnej fazy przygotowan do rundy wiosennej. Dzisiaj Shakhtar gra mecz teoretycznie &quot;domowy&quot; czyli na ziemi Ukrainskiej we Lwowie, wiec gospodarze powinni cos zaoferowac a nie tylko sie bronic. Mysle, ze Adriano bedzie chcial sie pokazac w tym meczu, bo przygoda Shakhtara z LM prawdopodobnie zakonczy sie na dwumeczu z Bayernem Monachium a Adriano poszukuje nowego pracodawcy i latem bedzie mogl przejsc do nowego klubu za &quot;free&quot; wiec motywacji do zdobycie gola nie powinno mu zabraknac bo kontynuacje gry na Ukrainie to chyba marny pomysl. Dodatkowo, Adriano wykonuje stale fragmenty gry takie jak rzuty karne i wolne wiec jest dodatkowa szansa na jego gola w przypadku powyzszych sytuacji.
Po drugie Adriano w 5 meczach fazy grupowej dostal 3 zolte kartki (zapewne trzecia dostal z polecenia by sie wykartkowac przed faza PO) ale to dobrze wrozy, bo teraz nie musi zbytnio uwazac na kartki i moze grac bardziej agresywnie. Ogolnie mam nadzieje, ze sedzia bedzie surowo dzisiaj przestrzegal przepisow i bedzie pokazywal kartoniki. Kurs jak dla mnie jest bardzo atrakcyjny i mysle, ze warto zagrac jakimis drobnymi tak samo jak na drugiego napastnika Alexa Teixeira ktory, tak samo jak Adriano nie daje sobie w kasze dmuchac ???? a kurs na jego kartke i gola @ 36. Powodzenia
⛔
100

Otrzymane punkty reputacji: +1
shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Rio de Janeiro
Godzina: 20:00
Spotkanie: N. Almagro - P. Cuevas
Typ: Almagro
Kurs: 1.72
Analiza:
Na dziś bez zbędnych kalkulacji, liczę na rewanż za mecz sprzed 4 dni, gdzie o wyrównanym meczu wygrał Urugwajczyk. Przedwczoraj stoczył w finale ciężki i długi bój z Vannim, wygrywając cały turniej, dlatego Nico dzisiaj świeższy i żądny rewanżu powinien sobie poradzić ze starszym rywalem. Poza tym dużo bardziej cenię umiejętności Hiszpana, stąd też mój typ.
Poza tym Hiszpan ma h2h z Urugwajczykiem 0-3, więc wciąż raczej przegrywał nie będzie. W ostatnim ich meczu miał, aż 7 BP przy 3 rywala, a dziś może być łatwiej o takie szanse po ciężkim i szczęśliwie wygranym finale przez Pabla z Vannim. Myślę, że Cuevas może trochę spuścić z tonu po wygranym turnieju. Nico musi piąć się w górę rankingu, bo jest dopiero 91 bodajże, czyli daleeeko od miejsca do którego nas przyzwyczaił i na które zasługuje.
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Rumunia Puchar Ligi
Godzina: 18:00
Spotkanie: Pandurii - Dynamo Bukareszt
Typ: X/X
Kurs: 4.50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Półfinał pucharu rumunii w ktorym zmierza sie pierwszoligowe Pandurii z Dinamem Bukareszt. Gospodarze zajmuja w lidze 12 pozycje zaraz nad strefą spadkową (bilans bramkowy 20:24, najwieksza ilosc remisow u siebie - 5 z 9). Goscie troche lepiej sobie radza. 8 miejsce i 26 punktów, 27:26, ale na wyjazdach nei tak dobrze. Na 9 meczow 4 porazki. Liga dopiero teraz wraca, wiec ciezko stwierdzic jak bedzie wygladla mecz numer jeden. Druzyny te graja defensywnie, Dinamo nie wygralo z Pandurii na jej terenie od 2007 roku... mysle, ze wynik zakreci sie w okolicach remisu lub jednobramkowego zwyciestwa ktorejs ze stron.
⛔100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna, Liga Mistrzów, 20:45
PSG - Chelsea
Over 3.5 gola
5.00
Bet365
Na dzisiaj wybrałem bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie w ramach 1/8 finały Ligi Mistrzów. W Paryżu zmierzy się ze sobą miejscowe PSG i Chelsea Londyn. Typuję w tym spotkaniu na over 3.5 gola. Po pierwsze ostatni mecz między tymi ekipami zakończył się wynikiem 3:1, a więc padł wynik over 3.5 gola. Było to w zeszłej edycji Ligi Mistrzów na etapie ćwierćfinałów. Po drugie obie drużyny w obecnej edycji Ligi Mistrzów w rozgrywkach grupowych notowały wysokie wyniki. PSG miało między innymi takie wyniki jak 3:2 z Barceloną czy 3:1 z Ajaxem Amsterdam. Chelsea Londyn z kolei zanotowała takie rezultaty jak 5:0 z Schalke, 3:1 z Sportingiem czy 6:0 z Mariborem. Jak widać obie drużyny w Lidze Mistrzów notują sporo wysokich wyników. Dzisiaj wbrew pozorom również może paść wysoki wynik. Mój typ to remis 2:2 i over 3.5 gola.
⛔100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Typ: PSG wygra i oba zespoły strzela
Kurs: 6--&gt; 5
Bukmacher: expekt
Analiza:
Co tu dużo pisać? Liga Mistrzów to nie Ligue 1 ani Premier League. Tutaj są inne pieniądze i inne stawki meczowe. Motywacja znacznie większa.
Mimo tego, że bukmacherzy i większość kibiców upatruje faworyta w londyńskiej Chelsea, to ja uważam inaczej i sądzę że to Paryżanie bedą dzisiaj górą po zaciętym meczu.
Oba zespoły spotkały sie rok temu w fazie pucharowej. Wtedy w stolicy Francji padł wynik 3-1 dla gospodarzy, lecz w Londynie tryumfowała Chelsea 2-0 i to ona dzięki bramce wyjazdowej awansowała dalej. W tym roku zapewne będzie podobnie i kwestia awansu może się wahać do ostatniej minuty meczu w stolicy Anglii.
Jeśli chodzi o składy to w drużynie gości zabraknie tylko Obi Mikela, natomiast w PSG występ niepewny Dawida Luiza. Na pewno nie zagra także Lucas. DO składu wraca natomiast Pastore. Liczę tutaj na powtórkę meczu z zeszłej edycji i stawiam na 3-1 dla PSG. Pozdrawiam
⛔100

arthas-orc 334

arthas-orc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Szachtar-Bayern
Typ: 1poł/koniec remis/Bayern
Kurs: 4.20
Bukmacher: William Hill
Analiza: Nie sądzę, by Bayern rzucił się na rywali już od początku spotkania. Priorytetem jest nie stracić bramki. Sytuacja Szachtara jest wszystkim dobrze znana. Wojna, ostatni mecz o punkty w grudniu , mecze towarzyskie z dziwnymi rywalami. Na pierwszy plan wysuwa się jednak i tak co innego- bardzo przeciętna forma w tym sezonie Ligi Mistrzów. Gracze z Doniecka stoją więc na straconej pozycji. Nie zapominajmy jednak ,że dwumecze rządzą się swoimi prawami. Gospodarze (choć tylko teoretycznie, bo mecz odbędzie się we Lwowie) nie mają nic do stracenia, kilku solidnych zawodników, a być może i sporą wolę walki i chęć wlania odrobiny radości w serca Ukraińców. W związku z tym uważam, że 1 połowa będzie partią szachów i bezproduktywną wymianą podań pod zamurowanym polem karnym Szachtara. Przy odpowiednich warunkach mur ten powinien wytrwać przez pierwsze 45minut nawet pomimo wszystkich wyżej wymienionych spraw, które na pewno nie zwiększają szans Szachtara na korzystny rezultat. Podsumowując- uważam, że nie taki Bayern potężny i nie taki Szachtar słaby, by już w pierwszej połowie gospodarze wywiesili białą flagę.
⛔100

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Henrique Cuhna vs Victor Estrella
Typ: 1 set 1
Kurs: 4,50
Buk: Bet365
Data/godzina rozpoczęcia: 17.02.2015/20:00
Analiza:
Pierwsza runda turnieju w Morelos. Turniej z pulą nagród 75 tys. USD. Najwyżej rozstawiony jest Estrella. Wygrał ostatnio turniej w Quito, gdzie w finale pokonał Feliciano Lopeza. Spotkanie zostało zakończone w trzech setach. Dwa ostatnie to tie-breaki. Swoją konsekwencją Victor sprawił, że wygrał. Zrobił sobie tydzień przerwy, gdyż zrezygnował z turnieju w Santo Domingo. Paworęczny, jednoręczny backhand to typowe zagrania zawodnika z Dominikany. Warto odnotować, że w Quito grali na ziemi, dziś zagrają na nawierzchni betonowej. Na betonowej nawierzchni zawodnik z Dominikany nie zachwyca. Henrique Cuhna dostał się do turnieju głównego dzięki przebrnięciu przez kwalifikacje. Ograł w nich Rubensa Gonzaleza oraz Wilsona Leite. Brazylijczyk w ostatnim meczu pokonał rodaka w godzinę. Z pewnością słabą stroną był pierwszy serwis. Dziś niezwłocznie należy to poprawić. W pierwszym secie wygrany serwis to 100% 10/10. Cuhna to jeszcze młody zawodnik przebijający się głównie przede wszystkim przez kwalifikacje oraz turnieje niższej rangi. Cuhna jako zawodnik, który przebrnął kwalifikacje poznał już nawierzchnię. Dziś dobre rozpoczęcie spotkanie przez Brazylijczyka może być wyznacznikiem do zwycięstwa.
⛔100

F 428

fudyn

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Anglia-Championship
Godzina: 21:00
Spotkanie: Reading- Wigan
Typ: 2
Kurs: 4.33
Bukmacher: bet365
Analiza:
Wigan stoi pod ścianą, ponieważ traci aż 9 &quot;oczek&quot; do bezpiecznego miejsca. Musi szukac punktów w każdym meczu, i to najlepiej kompletu. W przeciwnym razie spadek do league one stanie sie faktem.
Przecież nie tak dawno grali w Premiership, w 2013 roku zdobyli puchar. Jakoś nie chce mi się wierzyc, że za rok będą grac jeszcze niżej. Chyba, że w klubie dzieje się naprawdę źle, i jeśli przegrają to wtedy już zrozumiem wszytko.
Jednak dziś jeszcze w nich wierzę i liczę na 3 punkty zdobyte na gościnnych występach.
Formą nie grzeszą, jest wręcz kiepsko. Nic nie przemawia za odmianą karty, ale właśnie w piłce nożnej często trafiają się niespodzianki w najmniej oczekiwanym momencie. Jednak czy do końca tak jest?
Czas na wygraną Wigan, może byc lepszy niż się wydaje.
Pikarze Reading mają dośc spokojną sytuację w tabeli, 3 dni temu wygrali mecz 1/8 pucharu FA z Derby, więc zbyt dużo sił mogą nie miec.
Ostatnio stawiałem na wygraną Bradford po wyeliminowaniu Chelsea z pucharu, liczyłem że zagrają na zwycięskim gazie, ale jednak przegrałem.
Dziś idę przeciwko &quot;pucharowiczom&quot; i mam nadzieję, że Wigan zgarnie pelną pulę w meczu z podobnej klasy przeciwnikiem. Muszą wkońcu się przełamac!!
Powodzenia!!
✅333

dobi 221,9K

dobi

Znawca - Premier League
vs.

PSG - Chelsea
Piłka nożna, LM
Godzina : 20:45
Typ : BTTS
Kurs : 2,00
Bet365
Pierwsze mecze fazy play-off Ligi Mistrzów zaczynają się dziś wieczorem. Ciekawszym meczem będzie raczej spotkanie pomiędzy PSG a Chelsea, które odbędzie się w paryskim Parc des Princes. W roli delikatnych faworytów wystąpi drużyna paryżan.
PSG to naprawdę solidny zespół, zupełnie jak ich dzisiejsi przeciwnicy z Londynu. Póki co w rodzimej lidze zajmują trzecie miejsce tuż za Lyonem i Marsylia. W ostatniej kolejce w dość infantylny sposób stracili komplet w przeciągu 3 minut. Może to efekt rozkojarzenia i myśleniu o bardzo ważnym meczu dzisiejszego wieczora.
Chelsea to silny lider angielskiej ekstraklasy. Mają 7 pkt przewagi nad drugim Manchesterem City. Podobnie jak PSG ciężko szło zdobyć punkty w ostatnim meczu i dopiero w końcówce Willian zdobył gola na wagę 3 punktów. Również nie grali na maxa możliwości, bo oglądałem to spotkanie.
O ile w drużynie PSG odpoczywali David Luiz i Cavani to w ekipie Chelsea nie grał Costa, Fabregas, Cahill i Courtois. Ten mecz będzie wyglądał zapewne jak większość meczy Chelsea z dobrymi ekipami w roli gościa, czyli gra autobusem z próbą na zero z tyłu, a nóż widelec coś wpadnie z przodu i będzie dobrze. Tutaj tak łatwo na pewno nie będzie bo gra przeciwko takiej ofensywie przy takiej publice w Paryżu to będzie bardzo ciężkie spotkanie dla podopiecznych Mou. Myślę, że PSG strzeli jako pierwsze a Chelsea chcąc nie chcąc będzie musiało się otworzyć. Gorzej jak strzelą jako pierwsi, wtedy zamurują bramkę totalnie, ale mimo wszystko nawet wtedy PSG powinno coś strzelić. W każdym bądź razie obok takiego kursu NIE MOŻNA przejść obojętnie.
Powodzenia!
✅100

Otrzymane punkty reputacji: +3
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Rio de Janeiro
Godzina: 23:55
Spotkanie: Carreno-Busta - Berloq
Typ: 1
Kurs: 2.49
Bukmacher:*Pinnacle
Jak dla mnie bardzo interesująca konfrontacja i niezrozumiałe kursy. Co do tego drugiego to cieszę się bardzo, bo liczę na łatwy zarobek. Dlatego bez chwili zawahania stawiam na Carreno-Buste. Pablo to hiszpański utalentowany zawodnik specjalizujący się w grze na mączce jak przystało na reprezentanta kraju Basków. Jeśli chodzi o aktualną formę to chyba nie jest tak najgorzej jakby mogły świadczyć wyniki. Szybkie odpadnięcie z AO i Sao Paulo tlumaczę pechem- trafił na tenisistów, którzy prezentują się rewelacyjnie i ciężko było ich pokonać. Chodzi oczywiście o Mullera i Souse. Co do Berloqa to na pewno doświadczenie stoi po jego stronie, jednak nie wróżę mu sukcesu. Ciężko powiedzieć coś o jego dyspozycji, ale patrząc na jego pogromców, nie jest ona najlepsza.
W tym pojedynku stawiam na młodość i przebojowość Hiszpana.
✅149

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom