>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.01.2017 (wtorek)

Status
Zamknięty.
przemas92ck 1,4K

przemas92ck

Typer
Dyscyplina: Piłka Ręczna Mężczyzn - Mistrzostwa Świata
Godzina: 17:45
Spotkanie: Polska - Japonia
Typ: Japonia +2,5
Kurs: 1,88
Buk: Bet365
Witam wszystkich w dniu dzisiejszym przygotowałem bardzo mocny typ z Mistrzostw Świata w piłce ręcznej mężczyzn. Spotkanie które dzisiaj wybrałem toczone będzie tak naprawdę o nic, bo losy w grupie A zostały już rozstrzygnięte i wiadomo kto zagra w dalszej fazie turnieju, jednak jest to mecz który będzie ostatnim na pozostawienie po sobie dobrego występu i pierwszej wygranej na tych MŚ. Jak dobrze wiemy nasza reprezentacja nie była tak słabo dysponowana od dawien dawna, rozumiem to że jest kompletnie przebudowana ale patrząc na grę kilku zawodników krew zalewa, a ręce unoszą się do nieba, dla przykładu Chrapkowski który jest jednym z najbardziej doświadczonych zawodników gra jak dziecko za mgłą , robi głupie błędy w ataku albo gubi piłkę, Daszek również nie gra tego czego byśmy od niego oczekiwali. Jedynym wygranym tego turnieju jest nasz bramkarz Malcher, który dwoi się i troi lecz wszystko na marnę bo koledzy tego nie doceniają, i tak jak wczoraj w meczu z Rosjanami nie wykorzystują pięciu karnych to o czym marzyć, bo na pewno nie o wygranej meczu z takimi doświadczonym zespołem. Jeśli chodzi o Japonię to od początku całego turnieju mi imponują, mimo że przegrali wszystkie dotychczasowe swoje spotkania to w ich akcjach widać polot i finezje. Bardzo dobrze radzą sobie z wyprowadzaniem kontr atatków co nie raz na tych Mistrzostwach pokazali, dodatkowo zdobywają dużo bramek z dystansu, jest to reprezentacja która mimo, że nie idzie walczy do końca nawet przegrywając kilkunastową różnicą bramek. Jestem pewien, że będą chcieli pożegnać się godnie i wygrać ostatni mecz. Jednak nie są stawiani w roli faworyta, jednak dla mnie są bo Polska gra nędzę i piach dlatego nie zdziwi mnie fakt jeśli z nami dziś wygrają. Z racji tego, że lubię grać bezpiecznie i zachowawczo to proponuję opcje +2,5 w stronę Japończyków, linię tą uważam za bardzo mocną.
Powtórzony typ
(wcześniej podany był typ bardziej ryzykowny wygraną Japonii - odsyłam do Regulaminu)

⛔ 100

elcactus 74

elcactus

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej 2 Szwecja
Spotkanie: BIK Karlskoga- Modo
Godz. 19:00
Typ: 1
Kurs: 1,75
Bukmacher: unibet
Witam po przerwie. Dzis uboga oferta, ale ja wybrałam hokejowe spotkanie wn2 lidze szwedzkiej. Gospodarzem meczu jest BIK Karlskoga, która jeszcze kolejke temu była liderem tabeli, ale po ostatniej porażce spadła na drugie miejsce. Wiec pierwszy argument juz mamy,czyli MOTYWACJA. Oni musza wygrać,jesli jeszcze myślą o awansie do 1 ligii. A przeciwnik to przecietniak, wiec argument 2 jest. Karlskoga w domu wygrała 15 z 17 meczów, w tym tylko 2 po dogrywce.
Goście z kokei to zespół z 9 miejsca, radzi sobie w kratke, zalezy od przeciwnika. I tak wygrali np z Oskarshamn i aik Sztokholm, czyli druzynami dalszymi w tabeli. Potrafią tez wygrać, ale nie sądzę, by pokonali dzis Karlskoge. H2h pokazuje dwukrotnie wysoki win gospodarzy. I na dodatek Karlskoga miala 1 dzien dluzej na regenerację. Kurs wart ryzyka, jeszcze pewniejszy DNB, ja dzis czysta1. Powodzenia
⛔ 100

psotnick 972,3K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - The Masters 2017
Godzina: 14:00 CET
Spotkanie: Judd Trump (ENG) - Marco Fu (HKG)
Typ: Marco Fu (HKG)
Kurs: 2,70
Bukmacher: bwin
Analiza:

Trumpa buki powoli traktują prawie jak Ronniego: nieważne z kim gra i w jakiej jest formie to prawie zawsze murowanym faworytem. W tym przypadku nie ma uzasadnienia dla faworyzowania Anglika. Przed świąteczną przerwą to Fu byłw dużo wyższej formie, najpierw półfinał UKC (minimalnie przegrany 5-6 z O’ Sulliv anem), a w Scottish Open to już kapitalna forma i wygrana tytuł w świetnym stylu (11 setek w turnieju!). W tym czasie Trump 2 zaskakujące klęski najpierw z młodym Linesem w UKC (2-6), a potem z Fordem w kwalach GM (1-5), w Szkocji trochę się pozbierał (półfinał), ale trudno mówić o jakimś odrodzeniu formy. Oczywiście długa przerwa świąteczna może sporo zmienić, ale abstrahując od tego to nie ma żadnych powodów by tak faworyzować Anglika. A jeśli Fu nie stracił formy przez te parę tygodni to niewielu będzie mu w stanie zagrozić w tegorocznym Mastersie.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER
✅ 170

Otrzymane punkty reputacji: +13
szymek1621 324

szymek1621

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna mistrzostwa świata
Godzina: 1 7: 45 CET
Spotkanie: Polska Japonia
Typ: Polska - 2
Kurs: 1,78
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Wszyscy wielcy e ksperci w med iach społecznościowych nazywają nasz ą kad rę o d pata łachów od tych co zakończyli złotą erę polskiej piłki ręcz nej no tak tylko takich ludzi nie można nazywać kibicami tylk o ludźmi którzy od razu chcą wyników a piłkę r ęczną oglądają tylko w styczniu, pewnie nie raz Ci sami ludzie w trakcie meczu skr eślali tamtą reprezentacj e . Jak dla mnie k ilku gośc i z tej &quot;nowej kadry &quot; gra n aprawdę dobry turniej . Malcher zawiódł w meczu z Brazylią ale z Norwegią i w czoraj bronił dobrze , Gębala też z Brazylią zawi ódł jednak 2 mecze zagrał dobrze a to goś ć który ma warunki by zbliży ć się do poziomu Bieleckiego. Brakuje na m prawego skrzydła i środ ka roz egr anie i przede ws zystkim skuteczności bo wczoraj do s ytuac ji dochod ziliśmy to nie było tak że nie było całkowicie pomysłu na gra mieliśmy wiele czystych pozycji jedn ak fa ntastycznie bronił rosyjski br amkarz który został MVP spotkania do tego obronił 4 na 6 karne co raczej dzisiaj wyklucz am . Myślę też że dzisiaj Chra pkowski dostanie znacznie mnie j minut nie dość że w ataku to on praktycznie oddawał piłkę w ręce przeciwnk ów ewnetualnie głupi fa ul w ataku w kontrze to jest to zawodnik który w kadrze jest o grany a w meczu o pietr uszkę taki trener jak Tałant raczej wystawi młody ch zawodnik ów którzy jak przypuszczam się sprawdzą. Myślę że dzsiaj damy radę wygrać 2- 4 bramkami/
⛔ 100

guy-crouchback 1,2K

guy-crouchback

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Anglia - FA Cup
Godzina: 21:00
Spotkanie: Crystal Palace - Bolton
Typ: 1
Kurs: 1,67
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Sam Allardyce będzie chciał odnieść swoje pierwsze zwycięstwo z Palace (bo przeciwko Evertonowi w sobotę raczej mu się ta sztuczka nie uda) i chociaż mają zagrać rezerwowi, to są to jednak zawodnicy z doświadczeniem w Premier League, co zaznaczył sam trener mówiąc w wywiadzie, że jeżeli tego nie wygrają to dla niego będzie to sygnał, że nie są to zawodnicy na miarę PL. Powiedział też, że szkoda byłoby zmarnować wysiłek z pierwszego zremisowanego meczu, więc jak widać wywiera trochę pozytywnej presji na drużynę i nie sądzę żeby Palace to odpuściło - potrzebują zwycięstwa na podniesienie morale przed ciężką walką o utrzymanie i myślę, że dzisiaj je odniosą.
Co do Boltonu, to są w lekkim dołku, i nie chodzi tu tylko o porażkę ze Swindonem, ale generalnie fizycznie ostatnio nie wyglądają najlepiej, a pamiętajmy że ich też czeka ciężki mecz w lidze - jadą do Southend-on-Sea i jak dla mnie to wcale nie będą tam faworytem.
✅ 67

zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA AO
Godzina: 11:00
Spotkanie: Pironkova - Radwańska
Typ: Pironkova +1.5 seta
Kurs: 4.00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Według mnie nieco przesadzony kurs (aż 9.00) na Pironkovą. Nie od dzisiaj wiemy, że Radwańska nie potrafi grać na zawodniczki mocno uderzające i rozrzucające po bokach rywalki, jaką niewątpliwie jest Pironkova. Malutka z pozoru i niezbyt mocno zbudowana Pironkova ma potężne uderzenie. Jeżeli się nie podpali w całym meczu i będzie konsekwentna w swoich działaniach, to Radwańska może dzisiaj nawet zakończyć swój udział w AO.
Ostatnio Radwańska przegrała z Kontą przed Australian. Jej forma jest pod wielkim znakiem zapytania. Jeżeli będzie miała dzień konia - mowa tu o Pironkovej, to nie będzie czego zbierać z Radwańskiej. Nigdy nie miała łatwej przeprawy z nią Aga. A tutaj po kursie 4, mamy tylko czekać na jednego seta, aby typ wszedł. Powodzenia.
✅ 300

Otrzymane punkty reputacji: +20
pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Piłka nożna
12:00
Thun - Aarau
Typ: over 4,5 gola
Kurs: 4,20
Buk: unibet
Mecz towarzyski pomiędzy drużynami szwajcarskimi. Dziewiąta drużyna pierwszej ligi Thun zagra z czwartą drużyną drugiej ligi Aarau. Idę w tym meczu na bramki, ponieważ drużyny szwajcarskie w sparingach co widać po wynikach nie murują zbytnio bramek, grają ofensywny futbol i strzelają sporo goli. Gdzieś utkwił mi w głowie mecz z przed kilku dni gdzie ostatnia drużyna drugiej ligi Shaffhausen zremisowali 3-3 z jedną z najlepszych drużyn w Szwajcarii Young Boys Berno. Zatem dziś idę tym samym tropem i obniżam linię o jedną bramkę. Wcale nie znaczy że to Thun będące w lidze wyżej będzie faworytem tego meczu bo nie wydaje mi się, że jest jakaś duża różnica pomiędzy drużyną z dołu pierwszej ligi, a drużyną z czołówki drugiej ligi. O tym, że druga liga szwajcarska jest dość mocna świadczy postawa FC Zurich w rozgrywkach LE.
✅ 320

Otrzymane punkty reputacji: +4
emdex 1,9K

emdex

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka / Plus Liga
Godzina: 18:00
Spotkanie: GKS Katowice - Trefl Gdańsk
Typ: 3:0 Trefl win
Kurs: 6,00
Witam,
Wracam do regularnego typowania, może się uda jeszcze coś ugrać w tym miesiącu.
Zaczynam grubo, ale czemu by tak nie zagrać gdy spotykają się zespoły które w tej chwili znajdują się na dwóch różnych biegunach jeśli chodzi o formę, bowiem bilans ostatnich 7 spotkań wygląda tak :
Katowice 1-6
Gdańsk 6-1
Z czego ostatnio Gdańsk przegrał w półfinale pucharu Polski 3:0 z Belchatowem, po bardzo wyrownanych 3 setach.
Teraz jednak czas na ligę i czas rewanżu, gdyż w 2016 GKS przyjechał do Gdańska i niespodziewanie ograł Trefla 3:0 po kursie 5,00 wtedy.
Dziś jednak wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na wygraną gości. Czysty win 1,83, handi -1,5 po 2,75 na unibecie, ja jednak idę na całość i liczę na 3-setowke i wygraną Trefla.
Mika, Schulz, Gawryszewski, Pashytskyy w gazie, także atuty po stronie Trefla zdecydowanie.
Ostatnio udało się Olsztynowi a wcześniej Czarnym wygrać tutaj w trzech setach.
Liczę że dziś się to powtórzy.
Powodzenia ????
⛔ 100

C 172

chkaplan

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Portugalia - Puchar
Godzina: 21:15
Spotkanie: Chaves - Sporting
Typ: 1+BTS
Kurs: 11.00
Bukmacher: Całoroczny
Analiza:
Portugalski typ znowu wczoraj wszedł gładko, kurs niewysoki bo tylko 2,10, ale we wczorajszej posusze na gruncie piłki nożnej było to całkiem przyzwoicie.
Dziś znowu emocje portugalskie. Tym razem Puchar Portugalii, który dziś wkracza do ćwierćfinału.
Puchar Portugalii [Taça de Portugal] nie należy mylić z Pucharem Ligi Portugalskiej [Taça da Liga], który jest nieco niżej szacowany na rynku rozgrywek portugalskich.
Znawcy szacują znaczenie Pucharu Portugalii niemal na równi z rozgrywkami ligowymi, a więc jego znaczenie w tym kraju jest istotne, a prestiż za zdobycie ceni sie bardzo.
Prestiż wynika także z &quot;odwieczności&quot; rozgrywek w tym pucharze, bo jego początki sięgają nieoficjalnie 1912 roku, a formalnie jako główny puchar kraju wystartował w 1921 r. Nawet kształt i forma pucharu jako naczynia są również archaiczne co dodaje mu dodatkowego splendoru.

Ogólnie więc biorąc są to rozgrywki do których nie podchodzi się z marszu, ale starannie przygotowuje. Czego nie można powiedzieć o bliźniaczym Pucharze ligi traktowanym po macoszemu, jak się &quot;uda&quot; to będzie dobrze, ale bez parcia na zwycięstwo. Dowodem były niedawne rozgrywki w pucharze ligi (mój post z 4 stycznia) gdzie o wyjście z grupy A walczył Setubal z dzisiejszym gościem, czyli Sportingiem CP. I cóż, dla Sportingu ważniejsza była liga, więc &quot;odpuścili&quot; sobie walkę i ligowy średniak, Setubal wyszedł do dalszych rozgrywek.
Pomimo tego także i w tym pucharze zdarzają się niespodzianki, i czasami nawet słabsze zespoły awansują stosunkowo wysoko, a nawet sporadycznie go wygrywają.
Na to więc liczę i w dzisiejszym spotkaniu. Podobnie jak to opisywałem 4 stycznia liczę to na niespodziankę. Chaves, także liczy na dobre miejsce w lidze, ale obecnie zajmuje tylko 7 miejsce ze stratą do pierwszego premiowanego Europejskimi pucharami miejsca, które obecnie zajmuje Guimaraes wynosi 5 pkt. Szansa na nie jest stosunkowo jeszcze odległa wiec rozgrywki pucharowe dają pewna perspektywę. Tym bardziej, że Chaves w swej historii nie zdobył nigdy żadnego z powyższych pucharów, a taki niżej sytuowany Setubal zdobył już ich 4 (1 Ligi i 3 Portugalii).
Gra więc wydaje się warta świeczki.
A co z gośćmi. Ostatnio niedawno (14 stycznia) Sporting na wyjeździe nie zdołał w lidze pokonać Chaves, uważam, że i dziś nie da rady. Oczywiście Sporting to silny zespół ze sporymi ambicjami, jeszcze do wczoraj zajmował w lidze 3 miejsce, ale zwycięstwo Bragi w moim wczorajszym typie zepchnęło go znowu na 4 pozycję. Sądzę więc, że priorytetem będzie dla nich Liga i na puchar nie skierują swych głównych sił, czyli że powtórzy sie sytuacja typowana przeze mnie 4 stycznia.
Podobnie jak tam, uważam, że Sporting się zbyt łatwo nie podda i zdoła coś &quot;ustrzelić&quot; (ostatnie 4 spotkania między tymi drużynami, których historia toczy się od 1998 roku, były zawsze z bramkami po obu stronach) - stąd mój typ. Typ nieco bardziej ryzykowny niż ten z z 4 stycznia - ale sądzę, że ma duże szanse. Powodzenia !
⛔ 100

seelowen 1,8K

seelowen

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna
Godzina: 14:00
Spotkanie: Norwegia - Brazylia
Typ: Norwegia HT/FT
Kurs: 1,70
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Kurs może nie jest kosmiczny ale bet wydaje się pewny. Vegas wystawiło nam linię 3.5 co osobiście uważam jako no bet . Tutaj Norwegia gra bardzo dobrze . Mimo iż Malcher mocno w 1 meczu ich stopował to czy z Rosją czy z Francją widać było solidną dawkę hanballu ze strony ekipy Skandynawskiej.Norwegowie we wszystkich na razie rozegranych spotkaniach pokazali sporo umiejętności. Może nie jest to kadra z gwiazdami i wielkimi nazwiskami ale jako kolektyw stoją na dużo wyższym poziomie od reszty stawki w tym Brazylii.
Dobry trener Christian BERGE fajnie to do tej pory układał. Norwegia bardzo dobrze ma rozpracowanych rywali mecz w mecz. Taktycznie świetnie potrafią rozgrywać spotkania. Do tego zauważalnie mają ułożone schematyczne akcje z wystawieniem skrzydłowego na czystą pozycję. Kilka nazwisk wartych uwagi jak SAGOSEN, BJornsen czy Hansen. Cała drużyna mocno pracuje w destrukcji i rzuca na dobrej skuteczności 57 % w całym turnieju.
Brazylia posiada kilku dobrych strzelców ale przy tak ułożonej defensywie rywali nie spodziewałbym się nic wielkiego w ich wykonaniu. Dużo wolniej wracają i słabiej bronią. Niby Santos na razie w bramce Brazylii na 41 % ale zbudowane głównie dzięki fatalnej skuteczności Polski i Japonii. Dziś już tak różowo nie będzie a patrząc na 47 % skuteczności daje to o 10 % mniej od rywali . Dla mnie pod większością argumentów to drużyna Norwegii jest tutaj lepszym teamem.Toledo groźny ale jego 47 % z w/ w rywalami jakoś do mnie nie przemawia i dziś nie powinien przekroczyć 40 % skuteczności rzutowej. Szykuje się pewne zwycięstwo Norwegii.
✅ 70

henek9 933

henek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Portugalia puchar
Godzina: 21:15
Spotkanie: Chaves vs Sporting Lizbona
Typ: Sporting over 1.5 gola
Kurs: 1.83
Po raz kolejny Portugalia.
Szkoda,ze Sporting stracil punkty w lidze z Chaves,ale tak to jest jak sie nie wykorzustuje sytuacji a pozniej przez glupote dostaje sie czerwona kartke.
Szybko stracony gol zmusil ekipe Lwow do atakow na bramke przeciwnika,chociaz z drugiej strony druzyna z Lizbony prezentuje styl ofensywny,tak wiec nawet jakby szybko gola nie stracili to grali by nadal tak samo.
Dzisiaj spotkanie cwiercfinalowe w pucharze krajowym i nie sadze,zeby tutaj Sporting odpuscil zwlaszcza,ze zostala jeszcze Benfica,z ktora najprawdopodobniej zmierza sie dopiero w finale tych rozgrywek.
Chaves od 2014 roku w tych rozgrywkach rywalizowal glownie z ogorkami.Jedynymi silniejszymi druzynami na ktore trafil Chaves to Rio Ave (porazka 0:2),Arouca (remis 0:0 i odpadniecie po karnych) oraz FC Porto,ktore sensacyjnie odpadlo w listopadzie 2016 roku po serii rzutow karnych.

Sporting w ostatnich 9 meczach pucharowych nie przegral ani razu.
Grali m.in.dwa razy ze Sportingiem Braga czy derby z Benfica Lizbona.
Mimo ostatniego remisu nadal bede sie upieral przy tym,ze faworyt jest tutaj jeden i jest nim Sporting,ktory kadrowo bije na glowe przeciwnika.
Lwy nie graja juz w europejskich pucharach,dlatego tez oprocz gonienia w lidze Benfiki,moga rowniez sprobowac siegnac po tytul w krajowym pucharze.
Licze na powtorke z ostatniego meczu i znowu minimum 2 gole ze strony gosci.
⛔ 100

carlitos32 3,6K

carlitos32

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Narodów Afryki
Godzina: 20:00
Spotkanie: Mali - Egipt
Typ: Remis
Kurs: 3.00
Analiza:
Dziś o godzinie 20, na stadionie Stade de Port Gentil rozegrany zostanie mecz grupy D, Pucharu Narodów Afryki. Jak dotąd w turnieju, pierwsza kolejka została rozegrana w bardzo zachowawczym stylu. Zresztą, kto chciałby przegrać pierwszy mecz w turnieju. Drużyny grają zachowawczo, próbując coś wskórać dzięki swoim poszczególnym gwiazdom w drużynach. Taki urok Pucharu Narodów Afryki. W kadrze Egiptu tylko dziewięciu zawodników gra poza Egiptem, a największymi gwiazdami tej reprezentacji są bez wątpienia Mohamed Salah, czy Mohamed Elneny. Liga egipska jest bardzo dobrą ligą, jak na afrykański poziom piłki nożnej. Z kolei drużyna Mali składa się z większości piłkarzy grających za granicą, nie są to może kluby z najwyższej półki, jednak sama gra w Europie na poziomie pierwszych lub drugich lig świadczy o jakimś poziomie zbliżonym do profesjonalizmu. Jednak Mali, bez klarownej gwiazdy, ale z solidnym zespołem. W tym spotkaniu typuje remis, ze względu na pierwszą kolejkę turnieju i zbliżony poziom piłkarski. Obie drużyny przede wszystkim nie będą chciały przegrać, na pewno w pierwszym meczu nikt nie postawi wszystkiego na zwycięstwo.
✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +1
luke256 2,3K

luke256

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna, Puchar Belgii
Godzina: 20:30
Spotkanie: Oostende -Genk
Typ : 1X
Kurs: 1,42
Analiza:
Spotkanie polfinalowe w Beligii. Ciekawy mecz dwoch dobrych zespolow . W poprzedniej rundzie Oostende pokonali 1-0 mocny Gent. Oostende nie odpuszcza pucharu w tym sezonie ! Natomiast Genk wygral po dogrywce z Charleoi. W lidze Oostnede zajmuje 4 miejsce , a Genk 9 . Bilans Oostende 39-25 , Genk 25-30 . Oostnde w tym sezonie spisuje sie bardzo dobrze ! U siebie przegralo tlyko JEDEN mecz - ostatni mecz przed przerwa z Eupen - niespodziewana porazka ze slabym zespolem ( co ciekawe byla to druga porazka z tym zespolem w rozgrywkach 2016/2017!) . Przegrali rowniez na wyjezdzie z Club Brugge i w 1 kolejce z Genk. Nawet Anderlecht u siebie nie zdolal ich pokonac!.Genk natomiast dobrze spisuje sie u siebie , ale w tym sezonie wygral tylko JEDEN JEDYNY mecz na wyjezdzie z Lokeren - druzyna ze srodka tabeli ( nie liczac dwoch wygranych w pucharze z drugoligowacami czy PE) Powodzenia !!
✅ 42

Otrzymane punkty reputacji: +1
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: Piłka ręczna mistrzostwa świata
Godzina: 1 7: 45
Spotkanie: Polska : Japonia
Typ: Do przerwy / Japonia
Kurs: 3.15
Bukmacher: Unibet Analiza:
Co tu dużo pisać , różne opinie k rążą na temat gry naszej drużyny ale jedno jest pewne że entuzjazmu nie ma , wiadomo now a kadra która musi ze sobą spędzić jeszcze sporo czasu na par kiecie aby było widać efekt y i kibice byli zadowoleni z gry , miałem okazję oglądać pierwszy mecz Japo ńców z Ruskimi i pomimo iż wynik końcowy 39:29 to jednak w pierwszej połowie gracze z kraju kwitnącej wiśni spisywali się co najmniej dobrze ogólnie Japończycy to nie są chłopcy do bicia , obie ekipy są w trakcie budowy zespołu , Japończycy budują zespół na igrzyska olimpijskie które odbęd ą się wł aś nie u nich w Tokio w 2020 roku a na dziś pr o wadzi ich Hiszpan Antonio Carlos Ort ega , liczę że w pierwszej poł owie Japończycy okażą się lepszą drużyną od naszej i będą prowadzić po 30 min gry !
✅ 215

fragile11 1K

fragile11

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -€“ FA CUP
Godzina: 20:45
Spotkanie: Burnley - Sunderland
Typ: Burnley (-2)
Kurs: 7.00
Bukmacher: Sportingbet
Burnley jest u siebie aktualnie 3 siłą w PL zaraz za Tottenhamem i Chelsea. Jak na tak silną ligę to robi wrażenie. Bilans 8-1-3 z bramkami 20:11 robi wrażenie. Jak na beniaminka radzą sobie bardzo dobrze, ale tylko na swoich śmieciach. Gra na wyjazdach to już inny temat, bo tam są w klasyfikacji na samym końcu. Jednak dziś wystąpią w roli gospodarza i tutaj upatruję sporej szansy na pozytywny wynik mojego typu. Burnley w lidze osiągnąć raczej nic nie da rady, lecz jak utrzymają dobrą formę u siebie i lekko poprawią grę wyjazdową to utrzymanie mają zagwarantowane, w przeciwieństwie do Sunderlandu, który musi poprawić się niemal we wszystkim. Goście muszą zacząć grać w lidze, żeby nie spaść do Championship, więc moim zdaniem nie mają co się wysilać w pucharze, bo nic im to nie da. W sobotę grają z West Brom na wyjeździe i to tam muszą dać z siebie wszystko, więc moim zdaniem powinni oszczędzać siły na to spotkanie.
A gospodarze z racji tego że mają spokojną sytuację w lidze i u siebie grają naprawdę dobry futbol, nie mają nic do stracenia i mogą pocisnąć słaby Sunderland i próbować zajść jak najdalej w pucharze, a każda kolejna faza będzie dla nich nie tyle sukcesem, jak i ogromną motywacją do dalszej gry i wzrostem zadowolenia wśród zespołu, co ma kolosalny wpływ na grę całej ekipy.
⛔ 100

maciek1990gw 47

maciek1990gw

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna, Puchar Belgii
Godzina: 20:30
Spotkanie: Oostende -Genk
Typ : 2
Kurs: 2,95
Analiza:
Ja tutaj idę w stronę Genku .Nic nie przemawia na ich korzyść . W lidze dość słabo i mizernie , gra w lidze na wyjeździe to totalna porażka . Ale jest to spotkanie pucharowe ,a nie ligowe , a puchary żądzą się swoimi prawami . Wygrana Genku upatruje w tym , ze kilku podstawowych zawodników gospodarzy występuje w PN Afryki :
Bramkarz - Didier Ovono
Pomocnik-Siani Sebastien
Napastnik - Knowledge Musona (ostatnio mniej grał)
W pucharze Genk rozegrał do tej pory 3 spotkania , wszystkie na wyjeździe .
Wygrane 0-4 z Aalst ,1-3 z Waasland-Beveren , i 1-3 po dogrywce w ćwierćfinale z Charleroi .
Oostende również rozegrało 3 spotkania , 2 pierwsze na wyjeździe wygrane 2-0 z Antwerp i 4-3 po dogrywce z Tubize i 1 jedno u siebie wygrane 1-0 z Gent .
Wygrane 2-0 , 4:3
Mecz otwarty w obie strony .
⛔ 100

F 1

filip2009

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej CHL
Godzina: 18:30
Spotkanie: Sparta - Vaxjo
Typ: 2
Kurs: 2.60
Bukmacher: betsson
Analiza: Szwedzi mają o czym myśleć po pierwszym spotkaniu. Sparta zaskoczyła ich przede wszystkim twardą grą i bardzo dobrą organizacją gry defensywnej. Dzisiaj licze jednak, że Vaxjo pokaże pazur tym bardziej, że skład naprawdę umożliwia walkę o najwyższe cele. Myślę, że wielu chciałoby zobaczyć finał z udziałem dwóch najlepszych obecnie ekip w Szwecji. NIemniej trzeba odrobić straty ze swojego lodu. Patrząc jak Szwedzi grają na wyjazdach jest to w zupełności możliwe.
⛔ 100

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dyscyplina Piłka nożna Włochy
Godz: 21:00
Spotkanie Inter-Bologna
Typ: kto pierwszy 9 rożnych? Inter
Kurs 3.85
Buk Betano
Spotkanie pucharu Włoch bez rewanżu zdecydowanie powinno być ważne dla Interu.W lidze zajmują 6 pozycję, nad nimi lokalny rywal z przewagą 1pkt, czwarta pozycja to już 4pkt na którym znajduje się Lazio (40pkt) wyżej Napili 41, Roma 44 i lider z Turynu z dorobkiem 45pkt, jest to półmetek rozgrywek no ale ciężko będzie się Interowi przebić od czołówki a z pewnością chcieliby zagrać w europejskich pucharach, trofeum krajowe w postaci pucharu powinno stać się priorytetem IM.
Ja w tym spotkaniu zaryzykuje na dosyć wysoką linie rożne dla gospodarzy, którzy w swoich spotkaniach zdobywają ich sporo.W ostatnim meczu ligowym u siebie z Chievo zdobyli ich aż 12, 7 na wyjeździe z Udine, 6 z Lazio (h), Sassuolo 8, Genua 5(h).W bezpośrednich starciach z Bologną nabijali ich dużo, w ostatnim spotkaniu rozegranym we wrześniu zdobyli 11 kornerów, wcześniej 13.Bologna zajmuje 15 miejsce, jest to niska pozycja jednak stosunkowo bezpieczna, w dorobku Bologni jest 23pkt natomiast spadkowicz z 18pozycji ma ich jedynie 10, tak więc myślę że goście dziś nie odpuszczą i zrobią wszystko aby zrobić niespodziankę.
Spodziewam się dosyć solidnego oporu Bologni, sporo ataków Interu, no i stałych fragmentów.
⛔ 100

g-lupek 168

g-lupek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -€“ FA CUP
Godzina: 20:45
Spotkanie: Burnley - Sunderland
Typ: 2
Kurs: 4,60
Bukmacher: bet365
analiza: Pierwszy mecz był dość wyrównany, dzisiaj nie zgadzam się z tym że Sunderland odpuści bo będzie martwił się o ligę bardziej. Powinni się dzisiaj postawić i nie ma co ich skreślać. Myślę że największe szanse są na kolejny remis, ale przy odrobinie szczęścia Sunderland może nawet pokusić się o zwycięstwo. Sunderland okupuje w lidze miejsce spadkowe, ale dalszy udział w tych rozgrywkach na pewno by miał też wpływ na ich grę w lidze i to moim zdaniem pozytywnie by wpłynęło na ich grę. Stawiam na nich a kurs zachęcający.
⛔ 100

kiel1920 69

kiel1920

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Włoch
Godzina: 21:00
Spotkanie: Inter- Bologna
Typ: Inter
Kurs: 1,45
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj walkę o ćwierćfinał pucharu włoch rozpocznie Inter który zmierzy się u siebie z Bolognią i nie daje tutaj za wielkich szans piłkarzom Bologni ponieważ Inter jest w gazie po 6 wygranych z rzędu (5 w lidze i 1 w lidze europy) a jeszcze lepiej to wygląda jeśli rzucimy okiem na ostatnie mecze Interu w domu i na 10 ostatnich meczy zanotowali 9 zwycięstw co na pewno budzi respekt. Jeśli tylko wyjdą podstawowym składem to jestem spokojny o ich zwycięstwo. Bolognia natomiast na ostatnich 10 wyjazdów zanotowała tylko 2 zwycięstwa i to ze słabą Pescara i Crotone oraz 3 remisy z Lazio, Chievo i właśnie z dzisiejszym rywalem, chociaż jak tamtego meczu Inter nie wygrał pewnie oni sami nie wiedza bo w meczu dominowali przez 90 min więc dzisiaj musza coś udowodnić Bologni.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom