Dyscyplina: Tenis, WTA Australian Open
Spotkanie: Stosur S. (Aus) - Ivanovic A. (Srb)
Typ: 2
Kurs: 1.69
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Na pierwszy rzut oka widać, że Ana jest jedną z moich ulubionych zawodniczek tenisowych, i to na pewno pod względem urody :grin: oraz zaskakuję Mnie bardzo pozytywnie ostatnio formą jaką prezentuję. Tyle w ramach wstępu. Niestety od wczoraj wpadłem w złą passę, wszystko zaczęło się od meczu Pironkovej, która w końcu musiała przegrać, ale była w takim gazie, że spodziewałem się łatwiej wygranej ze Stosur, i chyba nie tylko Ja tak sądziłem. Wszyscy wiemy jak to się skończyło, upał, zmęczenie oraz niestety kontuzja Bułgarki pogrzebały Jej szansę na awans. Następnie Isia gładko pokonała Govortsovą, tzn 6:0 w pierwszym, w drugim nie było już tak łatwo, ale zwyciężyła 7:5, co nie pozwoliło pokryć HC jaki zaproponowałem. Dzisiaj rano zawiodła Mnie Słowaczka Rybarikova, która zagrała zupełnie inny mecz w porównaniu do 1 rundy i gładko przegrała z Japonką, Narą. Jutro liczę na przełamanie, i myślę, że większość zgodzi się ze Mną, że Serbka jest ostatnio w gazie, rozegrała jeden turniej przed AO, w Auckland i go wygrała. Dodatkowo miała ponad tydzień czasu na odpoczynek i przygotowanie do Wielkiego Szlema. Problemem pięknej Any pojawiającym się podczas meczu jest fakt, że często Jej główka przestaje funkcjonować i popełnia masę niewymuszonych błędów, będąc blisko wygranej. Doprowadza do tego, że potrafi nawet przegrać ten pojedynek, ale na szczęście w tym sezonie tego nie widać, Ana gra jak z nut, dobry serwis, plus szybko kończące piłki, dobry return, i nie sądzę, że będąc w formie nagle wszystko przestanie funkcjonować, W Finale w Auckland był przez pewien czas taki moment, a dokładnie w 2 secie, gdzie prowadziła 5:3 i miała piłkę meczową i przegrała seta 7:5. Jednak w 2 wszystko wróciło do normy i wygrała decydującego seta z Venus Williams. Tyle, a nawet dosyć sporo o Ivanovic, o Stosur dużo nie napiszę, ponieważ robiłem to już wiele razy w tym sezonie, a ostatnio przed meczem z Pironkovą. Doskonale grę zawodniczki opisał wczoraj użytkownik „scotratez”, i zgadzam się z tym w 100%. Po meczu z Pironkovą nic się nie zmieniło, a nie przepraszam przecież rozniosła będącą ostatnio w gazie Pironkovą :wink:. Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że Bułgarka rozgrywała 12 spotkanie od 28 grudnia, czyli przerwy w sumie nie miała, wyszło zmęczenie plus dodatkowo kontuzja, która wyeliminowała zawodniczkę z gry. Próbowała walczyć w pierwszym secie, jednak dała sobie spokój, ale szacunek, że potrafiła dograć spotkanie. A Stosur grała swoje, w sumie ocenić Jej gry po tym spotkaniu nie możemy, bo wiele nie musiała pokazywać, kontuzja rywalki zrobiła swoje. Jak to dobrze bukmacherzy ocenili Samantha jutro nie będzie faworytką, pomimo tego, iż gra u siebie, przed własną publicznością, ale Jej to akurat nie pomaga, bo rok temu np. odpadła tutaj w drugiej rundzie. W tym roku można powiedzieć już sukces, bo forma pozostawia wiele do życzenia, a dotarła do 3 rundy. Podsumowując, Ana w gazie, jednak jeśli nagle psychika zawodniczki przestanie funkcjonować to może być gorzej, ale pokazuję tutaj, że jest dobrze przygotowana i żadnych oznak słabości nie widać i przede wszystkim zmęczenia. Jeśli chodzi o pogodę, która ma duży wpływ również na wyniki, to jutro podobnie jak dzisiaj szaleć będą upały, jednak pojedynek ten zostanie rozegrany na korcie głównym pod zamkniętym dachem gdzie jest nieco chłodniej i jest zaplanowany na godziny wieczorne, gdzie jest już nie co chłodniej, więc warunki pogodowe nie powinny mieć wpływu na przebieg spotkania. Ivanovic przewyższa w obecnej chwili pod każdym względem Samanthe, i jeśli zagra podobne spotkanie jak z Beck, czy nawet z Williams, gdzie w 2 secie było widać przez pewien okres przestój w grze, to powinna sobie poradzić z powoli wchodzącą w sezon Stosur. Polecam również zagrać za niewielką sumę DW: 2:0 po kursie 2.40 GL.
69