Dyscyplina: Hokej na lodzie -
Rosja -
MHL
Godzina: 16:00
Spotkanie: Reaktor vs Ladya
Typ: over 5.5
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Długo się zastanawiałem nad wyborem jutrzejszego spotkania, lecz po głębszej analizie postanowiłem pójść w stronę tego typu. Jest to mecz w młodzieżowych rozgrywkach ligi rosyjskiej U20, na przeciw siebie staną Reaktor i Ladya.
Myślę, że jest to bardzo dobry kurs adekwatny do tego spotkania.
Reaktor który rozegrał 24 mecze, zajmuję trzecie miejsce w tabeli z wynikiem 48 punktów. Jest to młody utalentowany zespół, który jak najbardziej posiada predyspozycje do walki w playoffach. Ich dorobek bramkowy po tych meczach wygląda następująco 70:48, gdzie średnia ilość zdobytych bramek wynosi prawię 3. Przez te 24 mecze, 15 razy wygrywali w regulaminowym czasie gry, 3 razy przegrywali w dogrywkach i 6 razy w standardowym czasie gry.
Tak jak wspominałem wcześniej jest to dość mocny zespół, który niejednokrotnie pokazywał swoją siłę i zgranie. Może nie posiadają takich indywidualnych zawodników, którzy się wyróżniają, ale za to świetnie grają zespołowo. Warto również wspomnieć o takich graczach jak: Yesatan 3bramki 18 asyst, Nabiullin 8 bramek 12 asyst czy Bikmullin 10bramek 8 asyst którzy tworzą trzon tego zespołu.
Na 10 ostatnich rozegranych spotkań wygrali 7 razy. Przez ostatnie 5 spotkań, w których triumfowali 3 razy, strzelili 16 bramek, tracąc przy tym 11. Trzeba również dodać o ich wcześniejszych grach, w ubiegłym sezonie walkę zakończyli na 5 miejscu, gdzie później odpadli w 1/8 playoffów.
Nie ma co ukrywać, że jest to lepszy zespół od Ladya, mający większy potencjał i zgranie, sam go stawiam w roli faworyta w tym spotkaniu.
Ladya ubiegłoroczną rywalizację zakończyła na 14 miejscu, czyli w końcówce tabeli. W tym sezonie jest podobnie, podczas rozegranych 26 meczach zdobyli tylko 34 punkty, plasując się tym na 11 miejscu. Ich dorobek bramkowy wynosi 80:82 co nie ukrywajmy, że jest dobrym wynikiem dla naszego zakładu jak na zespół z końcówki tabeli. Łatwo można przeliczyć, że średnia straconej i strzelonej bramki na mecz wynosi lekko ponad 3.
Na 5 ostatnich meczy, 5 razy remisowali, we wszystkich tych spotkaniach strzelali przynajmniej po 2 bramki. 2 razy udało im się wygrać w rzutach karnych. Warto też wspomnieć, że ostatnie spotkania grali z mocnymi zespołami typu: Belye Medvedie, czy Omskie Yastreby które w tym sezonie radzą sobie rewelacyjnie. Więc jak widać, zespół ten potrafi stanąć w szranki nawet z najlepszymi. Tak jak pisałem wcześniej przez 26 spotkań wygrali zaledwie 11 razy, nie raz brakowało po prostu szczęścia, a nie raz odbiegali formą i klasą od innych zespołów.
Warto też wspomnieć, że posiadają bramkostrzelnych zawodników, którzy często wpisują się na listę strzelców. Są to między innymi Rahimullin z 12 trafieniami, Polyanichev z 11 czy Yumangulov z 7. Śmiało można zaznaczyć, że zawodników atakujących mają nadzwyczaj dobrych, nawet lepszych od Reaktora. Z tego może wynika, ta duża ilość strzelonych bramek przez ten zespół.
Mecze między tymi drużynami:
W tym roku, nie było rozegranego jeszcze żadnego spotkania, ale jeśli w tych klubach grają 18/19 latkowie, śmiało można posilić się danymi z 2015 roku.
Między tymi drużynami zostało rozegrane 8 spotkań, które zakończyły się wynikami:
4:3 5:7 5:3 2:2 1:2 5:2 4:1 3:5
Tak jak widać 7 razy nasz zakład jest spełniony, a we wszystkich spotkaniach pada spora ilość bramek, która w większości była strzelona przez wyżej wymienionych zawodników.
Reasumując, zdecydowanie jestem za Reaktorem, ale gdyż bukmacher daję nam tylko 1.57 za zwycięstwo, pójdę w stronę strzelonych bramek.
Nie można skreślać zawodników z Ladji, gdyż oni też walczą o awans do playoffów, co by było wielkim sukcesem. W meczach między tymi drużynami zawsze padało dużo bramek i patrząc na obecną formę obu zespołów z pewnością przewiduję podobny wynik.
GL
110