>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 16.09.2014 (wtorek)

Status
Zamknięty.
machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Węgry Puchar Ligi
Spotkanie: Dunaujvaros Palhalmai ASE - Balmazujvaros Sport
Typ: over3 (azjatycka suma goli)
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Godzina: 15:00
Dwa tygodnie temu Machete pisał o Balmazujvaros, over wszedł spokojnie już w pierwszej połowie. Balmazujvaros są zupełnie niezainteresowani pucharem ligi, polegli u siebie 1-5 z Mezokovesd i zamykają tabele pucharu po pierwszej kolejce.
Ciągle są na dnie w drugiej lidze węgierskiej, w ostatniej kolejce zdobyli pierwszy punkt remisując z Siofok na swoim boisku 1-1, tydzień temu pożegnali się z pucharem Węgier przegrywając 1-2 z trzecioligowym Kozarmisleny na wyjeździe.
Ogólnie kryzys na wszystkich frontach, będą chcieli się utrzymać w lidze to cel numer jeden, puchar ligi to dla nich tylko ciężar.
Kontuzji w ostatnich spotkaniach nabawił się podstawowy obrońca G. Demjén (2/0), wciąż kontuzjowany jest bramkarz T. Mester.
Trener myśli bardziej o weekendzie, gdzie w domu w ligowym spotkaniu zmierza się z Kaposvári Rákóczi, liczę że wpuści trochę rezerwowych...
Dzisiejszy przeciwnik będzie jeszcze bardziej wymagający niż poprzedni, beniaminek z pierwszej ligi ma apetyt na walkę o puchar ligi, w pierwszym meczu wygrali na wyjeździe 3-2 z MTK, wydaje się że z mocniejszym przeciwnikiem.
Dzisiaj wiedzą że grają z najgorszą drużyną w grupie i skoro chcą wyjść z grupy to powinni bez problemu pokonać rywala.
Wstęp na mecz jest darmowy, doping może jeszcze mocniej zmotywować zawodników.
W poprzednim sezonie obie ekipy grały ze sobą w drugiej lidze, oba spotkania wygrali piłkarze Dunaujvaros 1-0 i 3-2.
Machete czuje nosem że będzie sporo bramek, może nawet pogrom, goście też potrafią strzelić dlatego over a nie handicap. Z resztą w tym pucharze nigdy nie wiadomo kogo wystawią trenerzy. Strzelać no bogato!
⛔100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Metz 2014 (Francja)
Godzina: 12:30
Spotkanie: Seppi Andreas-Sijsling Igor
Typ: 2
Kurs: 2.60
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Co racja to racja,że Holender pod względem psychiki sportowej nie ma równo pod sufitem, potrafi przegrywać wygrane mecze oraz sezon nie ma zbytnio udany. Najważniejsze w grze Sijslinga jest to czy funkcjonuje jego jednoręczny backhand, ponieważ jeśli to mu nie wychodzi to przegrywa z każdym po kolei. Faworytem według bukmacherów jest Seppi i to bardzo wyraźnym, lecz nie dla mnie. Tak jak napisałem o Igorze,że nie jest stabilny emocjonalnie to z Włochem jest bardzo często podobnie i pisałem o tym nie raz. Skupiam się w tej analizie tylko na wynikach z hali. Andreas w całej swojej karierze rozegrał na nich 208 meczów z czego wygrał 125,a w tym roku ma bilans 0/5. Włoch na najszybszych nawierzchniach potrafi grać i pokazał nam to nie raz np. wygrana w 2012 roku tego turnieju czy następnie Moskwę, lecz w tym roku nie idzie u na tej nawierzchni totalnie lecz nie twierdzę,że dalej tak będzie. Seppi to bardzo wszechstronny gracz, dobrze wyszkolony technicznie, uniwersalny na każdą nawierzchnię, lecz właśnie ta psychika go często blokuje aby odnosić większe i lepsze sukcesy. Sijsling natomiast czuje się najlepiej na bardzo szybkich nawierzchniach,a na halach najlepiej. Właśnie tam gdzie nie ma wiele wymian, gra na kilka uderzeń. W tym roku Igor ma bilans 8/4 a w całej karierze 128/71. Pamiętam jak oglądałem jego poczynania w Rotterdamie gdzie grał bajecznie, komentatorzy śmiali się,że w obronie wyrabiał takie rzeczy jak Djoko i wiele było w tym prawdy. Pokonał on tam w przepięknym stylu Youzhhnego, Berrera oraz Kohlschreibera i mógł jeszcze wygrać z Cilicem, miał wygrany mecz no ale spierniczył sprawę. Przytaczając te słowa chcę podkreślić to,że na hali Holender jest zupełnie innym grajkiem, lepszym. Jeśli chodzi jeszcze o porównanie pod względem serwisu to Igor jest zacznie lepszy pod tym względem,a wiadomo, że na takich szybkich nawierzchniach to często są &quot;darmowe&quot; punkty. Moim zdaniem w pojedynku dwóch psycholi wygra większy z nich i będzie to Holender.
✅160

Otrzymane punkty reputacji: +3
A 6

arczik15

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie-Czechy Extraliga
Godzina: 17:00
Spotkanie: HC Vitkovice-HC Kometa Brno
Kurs: 2.40
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Witam serdecznie. Dziś zajmuję się meczem czeskiej Extraligi hokeja na lodzie. Mecz pomiędzy gospodarzem drużyną HC Vitkovice , a gośćmi Kometą Brno. Jest to początek sezonu dla obu drużyn , odpowiednio Vitkovice 2 spotaknia rozegrane w tym 1 porażka u siebie i wygrana na wyjeździe. Natomiast dla drużyny z Brna będzie to dopiero 2 spotkanie , 1 mecz wygrali na wyjeździe z Libercem. Mój typ to zwycięstwo gości. Kometa ostatnie 3 pojedynki na lodowisku dzisiejszego gospodarza wygrywała , do tego w przygotowaniach do sezonu na wyjeździe ponieśli tylko 1 porażkę na samym początku przygotowań. Dlatego też przewiduję zwycięstwo gości po zaciętym meczu.
⛔100

henek9 933

henek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 20:45
Spotkanie: Juventus vs Malmo
Typ: Juve strzeli gola w obu polowach
Kurs: 1.60

Nikt nie spodziewa sie chyba innego wyniku jak pewnego zwyciestwa gospdoarzy dzisiaj.
Zaczynamy pierwsza kolejke LM.
Juventus dzisiaj mecz oczywiscie wygrac musi,najlepiej dla nich,zeby wygrali roznica minimum 2-3 goli,obie ekipy trafily do grupy A,razem z nimi w grupie sa Olympiakos i Atletico Madryt tak wiec o awans bedzie naprawde ciezko.
Rywalizacja w tej grupie bedzie sie rozstrzygac tylko miedzy 3 zespolami,wedlug mnie Malmo nawet grajac na wlasnym stadionie nie bedzie mialo zadnych szans na ugranie punktow z wyzej wymienionymi ekipami nie mowiac juz o meczach wyjazdowych.
Tak wiec szedzka druzyna bedzie tutaj dostarczycielem punktow,wiadomo,ze pilka nozna jest nieprzewidywalna i rozne rzeczy sie dzialy to jednak w tej sytuacji akurat mam pewnosc,ze bedzie tak jak napisalem,czy okaze sie to prawda zobaczymy po koncu fazy grupowej.
Na chwile obecna Stara dama rozegrala tylko 2 mecze w Serie A poniewaz sezon ligowy dopiero sie zaczal,Juve jak na razie zainkasowalo komplet punktow wygrywajac bardzo skromnie z Chievo 1:0 na wyjezdzie i 2:0 u siebie z Udinese.
Malmo z kolei jest w odwrotnej sytuacji,poniewaz sezon w Szwecji pomalu dobiega konca,zostalo tylko 7 kolejek i na ta chwile podopieczni Age Hareide sa na dobrej drodze do mistrzostwa,poniewaz maja 5 punktow przewagi nad AIK,ktore wczoraj dalo ciala i uleglo na wyjezdzie z Helsingborgiem 1:3 co sprawilo,ze druzyna nie zblizyla sie na odleglosc 2 punktow.
Juve to zdecydowany faworyt tego meczu,Malmo nie ma dzis praktycznie zadnych szans na cokolwiek,niespodziewam sie tu niespodzianki.
Gospodarze zagraja bez Pirlo i Vidala,to z pewnoscia duze oslabienie druzyny,jednak na takiego rywala zastepstwo sie znajdzie.
45 minut na gola i drugie 45 minut na drugiego,mysle,ze jest to bardzo realne ze strony Juventusu a kurs wcale nie jest taki zly..Zobaczymy.
Patrzac jeszcze na wyniki w LM obu ekip.
Wyniki od listopada 2012 roku :
Juve 4:0 Nordsjaelland
Juve 3:0 Chelsea
Juve 2:0 Celtic
Juve 0:2 Bayern
Juve 2:2 Galata
Juve 2:2 Real M.
Juve 3:1 Kopenhaga
Natomiast Malmo na wyjazdach :
Thun 3:0 Malmo
HB 1:1 Malmo
Rangers 0:1 Malmo
Dynamo Zagrzeb 4:1 Malmo
Ventspils 0:1 Malmo
Sparta Praga 4:2 Malmo
Salzburg 2:1 Malmo
⛔100

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Champions League
Spotkanie: Borussia Dortmund - Arsenal Londyn
Typ: BTS
Kurs: 1,57
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dwie drużyny, które różnią się nieco stylem gry, lecz obie wyznają filozofię gry ofensywnej. Jak to kiedyś stwierdził Wenger, jest to starcie kapeli rockowej z orkiestrą symfoniczną. Osobiście lubię patrzeć na grę obu tych ekip. Stawiam na BTS-a ponieważ i Borussia, i Arsenal mają swoje problemy w tyłach. W BVB ciągle niezdolny do gry jest dowódca obrony, jeden z najlepszych stoperów świata Mats Hummels. Ponadto koszmarnie wygląda lewa obrona, na której występuje Erik Durm. Jest to młody zawodnik, podobno utalentowany, ale jak na ten moment nie prezentuje on &quot;international level&quot;. Popełnia banalne błędy w obronie, łatwo minąć go 1vs1, ma problemy z kryciem oraz trzymaniem linii. Dość powiedzieć że zawalał bramki w meczach i z Leverkusen i z Augsburgiem, a w meczu reprezentacji z Argentyną, Angel Di Maria go po prostu gwałcił. Facet jest ogromną wyrwą, na którą dziś pewnie szarżować będzie Alexis Sanchez (dobra forma ostatnio, w sobotę piękny gol przeciw City). Na miejscu fanów BVB czym prędzej chciałbym na boisku widzieć Schmelzera.
W Arsenalu natomiast wyleciał ostatnio Mathieu Debuchy, co rodzi problem na boku obrony. Zagra Calum Chambers, młodziutki i niedoświadczony, do tego moim skromnym zdaniem lepiej grający na pozycji stopera. Środek obrony zajmą Per Mertesacker i Laurent Koscielny (Koscielny wydaje mi się być pod formą, stracił miejsce w reprezentacji Francji na rzecz Sakho). W bramce Wojtek Szczęsny, który też wybitny nie jest i raczej nie broni ponad stan.
Ofensywne możliwości obu ekip są dużo większe. Po stronie gospodarzy zwracam szczególną uwagę na Aubameyanga, który według mnie w tym sezonie będzie najlepszym graczem Borussi, gdyż pod nieobecność Lewandowskiego i Błaszczykowskiego, rotuje grą na szpicy i skrzydle, na obu pozycjach będąc zabójczo niebezpiecznym. W formie jest Adrian Ramos (dwa gole w dwóch kolejnych meczach) i Henrikh Mchitarian. Po stronie Kanonierów zmobilizowany Welbeck, z którego chyba trzeba powoli przestać się naśmiewać, ofensywnie nastawiony środek z Ramseyem i Wilsherem, oraz Sanchez i Ozil. O tych dwóch dwa słowa, zwłaszcza o Ozilu. Jest on w słabej formie - zgadzam się. Liga Angielska nie jest dla niego, nie radzi sobie z tempem i pressingiem. Jednakże w LM gra się nieco inaczej, a sędziowie gwiżdżą więcej niż na wyspach. W zeszłym sezonie nawet gdy Mesut już zgasł w BPL, to w LM utrzymywał niezłą dyspozycję. Myślę że ten trend się utrzyma, i obejmie również Sancheza.
W ostatnich 5 meczach H2H 4 razy padał BTS. Myślę że dzisiaj też zobaczymy gole po obu stronach.
⛔100

angelka 952

angelka

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Liverpool - Ludogorets Razgrad
Typ: Gospodarze strzelą w obu połowach
Kurs: 1.70
Bukmacher: betsafe

Analiza: Na dzisiejszy dzień wybrałam sobie spotkanie z Ligi mistrzów, a dokładniej pojedynek pomiędzy Liverpool a Ludogorets Razgrad. W tym spotkaniu zdecydowanym faworytem są gospodarze. Liverpool po niemalże doskonałym poprzednim sezonie, w którym drużynie udało się zdobyć rekordową liczbę bramek, a do mistrzostwa BPL zabrakło naprawdę niewiele. Przychodzi czas na upragnione dla wszystkich kibiców LFC, Europejskie Puchary w tym najlepszym wydaniu . W spotkaniu z beniaminkiem Ligi Mistrzów Liverpool jest zdecydowanym faworytem i każdy wynik dający punkty gościom będzie ogromną sensacją. W spotkaniu będzie mógł pokazać pełnię swoich możliwości Mario Balotelli, który pod nieobecność kontuzjowanego Daniela Sturridge powinien zagrać całe spotkanie w 1 składzie. To co można jeszcze dostrzec na korzyść gospodarzy w tym meczu to to że Liverpool wygrał 16 z ostatnich 19 meczów u siebie o punkty, Raheem Sterling rozpocznie mecz prawdopodobnie od pierwszej minuty, Ludogorets rozegrają swój pierwszy mecz w LM i prawdopodobnie wyjdą ze swoim trzecim bramkarzem...
Na pierwsze spotkanie piłkarze Razgrada wyjdą zapewne niezwykle zmotywowani. Mogą sprawić the Reds trochę problemów. Jednak to gospodarze są zdecydowanym faworytem meczu, i tak przeglądając ofertę znalazłam kurs 1,7 na bramki Liverpoolu w oby dwóch połowach . Taki kurs to na moje prezent od buków więcej ani chwili dłużej się nie zastanawiam ...
⛔100

miguel1992 180

miguel1992

Użytkownik
Spotkanie:
Monaco - Leverkusen
Kurs: 2.20
Bukmacher: STS
Witam. Dzisiaj pod lupę wezmę mecz rozgrywany na terenie Francji. Monaco po obiecującym poprzednim sezonie pozbyło się kilku kluczowych zawodników, przez co ich start w francuskiej lidze oraz forma nie zachwyca. W każdym meczu oddają bardzo mało strzałów na bramkę przeciwnika, a ich wszystkie formacje proszę o pomstę do nieba.

Leverkusen natomiast oferuję miłą dla oka, ofensywną grę za czym idzie strzelanie wielu bramek. Goście przyjadą zmotywowani i na pewno nie cofną się do obrony.
Warto zaznaczyć, że obie drużyny nie grały ze sobą przez 17 lat. Ostatni ich mecz zakończył się remisem.
Podsumowując: Jestem fanem Monaco od czasów gdy grał tam Morientes ale muszę dzisiaj uchylić głowę i z pokorą przyznać wyższość rywala. Przy tak słabej grze Monaco nic nie ugra z niemieckim klubem. Wielkim błędem było sprzedawanie kluczowych zawodników, którzy prowadzili grę. Pokusiłbym się nawet o wynik 1-2 dla byłego klubu Krzynówka.
⛔100 - powtórzony typ

bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Spotkanie: Real Madryt - Basel
Typ: Real wygra a w meczu padnie więcej niż 3,5 gola.
Kurs: 1,90
Analiza:
Na dziś z LM biorę mecz Realu i Basel. Sądze że Real po fatalnej serii w lidze dziś wysoko pokona zespół z Szwajcarii. Basel w lidze całkiem nieźle zaczął. Osiem ligowych meczów 6 zwycięstw , 2 porażki. Stosunek bramkowy mają również całkiem niezły 19:12 ( zarówno dużo bramek strzelają jak i tracą). Na Santiago Bernabeu nie będą mieli nic do stracenia. Real dziś na pewno wyjdzie swoim najmocniejszym składem i będzie chciał zamazać plamę po występach w La Liga. W obecnej formie Basel na pewno będzie stać na &quot;minimum&quot; jedną bramkę. Typuję tutaj wynik w granicach 3-1, 4-1 dla Realu, stąd typ powyżej 3,5 gola i wygrana gospodarzy.
✅90

Otrzymane punkty reputacji: +8
T 28

tomi3kh

Użytkownik
Spotkanie: Olympiakos Pireus - Atletico Madryt
Typ: Atletico Madryt
Kurs: 2.00
Szczerze? Gdy zobaczyłem kurs na Atletico w tym meczu to aż się zdziwiłem, że jest tak duży! Liczyłem, że będzie oscylował w granicach 1,70/1.75 a tutaj proszę, w tym roku buki dają naprawdę ładne kursiki. Atletico chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, finalista zeszłorocznej Ligi Mistrzów i mistrz Hiszpanii - może dla wielu trochę nieoczekiwany ale ja tak nie uważam. Pokazuje to między innymi ostatni mecz z Realem Madryt w lidze wygrany przez &quot;Los Rojiblancos&quot; w stosunku 1:2. Utrata Diego Costy wcale im nie zaszkodziła co pokazuje tabela, gdzie ta ekipa z bilansem 2-1-0 jest w czubie tabeli, ba! sprowadzili dwóch klasowych napastników w osobach: Griezmanna i Mandżukicia co w tym sezonie wyjdzie im tylko na dobre! Z kolei Real, nie zachwyca.. Moim zdaniem, jak i wielu ekspertów, olbrzymim błędem było pozbycie się Angela Di Marii, który jest w życiowej formie co najmniej od kilku miesięcy i sam przesądza o losach meczu - choćby Argentyny w zwycięskiej potyczce z Niemcami 4:2. James? Być może się wkomponuje w ekipę &quot;Królewskich&quot; ale moim zdaniem musi to jeszcze trochę potrwać, zestawiając jego występy z tym co robi Angel - wygląda to dość biednie.. Myślę, że to tylko kilka z niewielu argumentów przemawiających za tym, iż Atletico jest mocne i zmiecie Olympiakos. Co do samej greckiej drużyny to niby porobili mnóstwo ciekawych transferów jak: Afellay, Mitroglou, Abidal czy Kasami ale sądzę, że taka ilość nie będzie szła w parze ze zgraniem (coś a`la casus Lechii Gdańsk).. To jest dla mnie główny argument za tym, że padnie tutaj &quot;dwójka&quot;.
⛔100 - nieregulaminowy bukmacher

A 0

allend

Użytkownik
Spotkanie: BVB vs Arsenal
Typ: Arsenal DNB
Kurs: 3,07
Bukmacher: pinnacle
Analiza: Witam ???? Moim zdaniem kurs na Borussie jest bardzo zaniżony. Rozumiem, że grają u siebie i w ostatnich edycjach LM grali z polotem, ale to nie znaczy, że nadal tak będzie. Borussia jest bardzo osłabiona - brak Reusa, Sahina, Błaszczykowskiego i wątpliwy występ Hummelsa który nawet jeśli zagra to na pewno nie na 100% swoich możliwości. I najważniesze - nie ma już Lewandowskiego, który strzelał większość bramek w LM. Ramos to nie ta klasa. Z kolei Arsenal wygląda conajmniej solidnie. Może ich wyniki nie zachwycają, ale gra nie wygląda najgorzej. Skład Arsenalu jest imponujący - wenger w końcu nie pożałował grosza na gracza takiego jak Sanchez. Jedyne czego się obawiam to to, że BVB może dostać solidnego dopału ze względu na swoją publikę i własny stadion, ale przecież to nie gwarantuje wygranego meczu.
Kurs 3,07 dla mnie bardzo atrakcyjny ;)
⛔100

kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Spotkanie:
Monaco - Leverkusen
Typ: Leverkusen (-1)
Kurs: 4
Bukmacher:bet365
Analiza:
Juz dzisiaj o godzinie 20:45 rozpoczna sie mecze Ligi Mistrzow. Pod lupe postanowilem wziasc spotkanie miedzy zespolem z Francji, a zespolem z Niemiec. Faworytem tego spotkania wedlug bkmacherow sa goscie. Ja tez decyduje sie zagrac w strone niemieckiej druzyny.
Monaco w tym sezonie nie blyszczy, gra naprawde w kratke. Kluczowi zawodnicy odeszli w okienku transferowym. W ciagu ostatnich 5 meczy wygrali tylko raz! 3 razy przegrywajac i raz ledwie remisujac z Lile.
Leverkusen zas bardzo dobrze spisuje sie w Bundeslidze, zajmuje 1 miesjce po 3 kolejkach. Jest to zespol dobrze poukladany i mysle, ze nie zawiedzie mnie w dzisiejszym meczu.
Leverkusen na wyjazdach spisuje sie bardzo dobrze.
Ostatni raz grajac na wyjezdzie Bayer przegral w kwietniu!
Mysle, ze bedzie to wieczor niemieckiej druzyny i wygraja pewnie minimum 2 bramkami.
⛔100

f1sheer 20

f1sheer

Użytkownik
Spotkanie: Benfica - Zenit St Petersburg
Typ: Oba zespoły strzelą gole : Tak
Kurs: 1.85
Bukmacher: BetClic
Analiza:
Zasiadamy głęboko w fotelach i ruszamy z LM!! Na dzisiaj wybrałem spotkanie w grupie C,a dokładnie Benfice grającą z Zenitem. Benfica dość dobrze zaczęła potyczki ligowe,po 4 spotkaniach mają na swoim koncie 10 pkt. ( 1 remis ze Sportingiem ). Patrząc na bilans bramkowy pewnie się zastanawiacie dlaczego akurat taki typ ( 9 strzelonych bramek, 1 stracona ), ale druga strona medalu jest taka,że Zenit przewodzi w rosyjskiej premier league mając na swoim koncie komplet punktów po 7 meczach i bilans bramkowy 21:4, czyli w skrócie mówiąc ofensywa nie śpi. Wypatruje tutaj remis i dwie bramki po obu stronach.
⛔100

lbs06 47

lbs06

Użytkownik
Spotkanie: Dortmund - Arsenal
Typ: Arsenal +(1,5)
Kurs: 2.92
Nalejpsza oferta na dzisiaj. Obie drużyny mają wielki potencjał i wyrobioną europejską markę. Obie drużyny przeprowadziły transfery które przebudowały zespół i hierarchie w nim. Obie drużyny nie są jeszcze dobrze zgrane i budują dopiero chemie miedzy zawodnikami na boisku. Arsenal jednak sprowadził większe nazwiska, posiada większe nazwisk, jest obecnie dużo mocniejszy niż Borussia, wiec powinien być bardziej niebezpieczny w swojej grze jak i bardziej konsekwentny. Dodając kadrowe braki Borussi: Ilkay Gundogan, Marco Reus, Jakub Błaszczykowski, Nuri Sahin i Oliver Kirch (Arsenal tylko Debuchy) Arsenal w kluczowych momentach meczu będzie przeważał i zdobędzie minimum 2 bramki.
⛔100

unthinkabl3 277

unthinkabl3

Użytkownik
Spotkanie: Juventus - Malmoe
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.56
Bukmacher: Betclic
Nareszcie, nasza upragniona Liga Mistrzów! Mecze dobre, jednak najlepsze typy podali już koledzy powyżej. Dla mnie bardzo prawdopodobny jest typ powyżej 2.5 bramki w tym meczu. Juventus jest na fali, wygrywają mecze w Serie A. Poczekam na składy, jednak już teraz wiem, ze w Starej Damie będą tacy zawodnicy, którzy potrafią strzelać bramki. Malmoe przegrywa wyjazdy, ale często dokładają trafienie do wora z golami. Ja dodaje ten typ do podwyższenia swoje AKO.
⛔100

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Piłka nożna, liga mistrzów
16.09.2014 20:45
Benfica Lizbona - Zenit St.Petersburg
Typ: powyżej 3,5 gola
Kurs: 4.00
betfair
Pierwsza kolejka fazy grupowej ligi mistrzów w sezonie 2014/2015. Benfica Lizbona to od lat zespół, który zwłaszcza u siebie potrafi zagrozić tym największym zespołom europejskim. Nie inaczej powinno być i w tym sezonie, ligę portugalską zaczęli może niezbyt imponująco, ale zgromadzili 10 punktów w 4 meczach. Jednak po przerwie reprezentacyjnej wygrali na wyjeździe z Setubal aż 5:0 co pozwala sądzić, że idzie ku lepszemu. Nie zagrają dziś w zespole gospodarzy: Júlio César, Sílvio, Rúben Amorim, Sulejmani i Jonas. Goście z St.Petersburga także w dobrej formie. W lidze wygrali wszystkie siedem spotkań, co oznacza, że oczywiście podobnie jak Benfica w każdym spotkaniu tego sezonu zdobyli bramkę. Oczywiście ich defensywa jest do ruszenia co pokazało ostatnie spotkanie z Dynamem Moskwa, zwłaszcza na wyjeździe będzie im ciężko zachować czyste konto. Mają jednak w ofensywie spory potencjał, Hulk i spółka powinni coś strzelić dziś. Nie zagra tylko Fayzulin pauzujący za kartki.
⛔100

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Galatasaray Stambuł vs. Anderelcht Bruksela (PN - LM)
1 (-1 EH)
2.90
Unibet
Patrząc na kadry to zespół Galatasaray wygląda znacznie solidniej. W kadrze mają takie postaci jak Muslera, Yilmaz, Sneijder, Pandev czy Dzemaili. Zatem ofensywną stronę mają niezwykle solidną. Z defensywną już wygląda to minimalnie słabiej. Faktem jest jednak to, że w dwóch ligowych pojedynkach nie stracili bramki. Niemniej Bursaspor czy Eskisehirspor to nie są zespoły zbyt wymagające. Fiołki co prawda Europy nie podbiją, ale napad mają równie imponujący. Młody Mitrovic strzela jak w poprzednim sezonie, ponadto Suarez również wraca do swojej formy sprzed urazu. Dzisiaj obaj panowie będą dostępni. Patrząc na kurs jest opłacalny. Nie wątpię w faworyta meczu, ale Anderlecht potrafi się zmobilizować. W ubiegłym roku potrafili strzelić gola nawet w Paryżu. Względem betu na gospodarzy warto dodać, iż goście będą zmuszeni grać bez podstawowego golkipera, Silvio Proto. Jest on bowiem zawieszony za czerwoną kartkę z poprzedniego sezonu. Oba bety wyglądają atrakcyjnie. Szkoda, że już lekko kursy na Galatę zdążyły spaść.
⛔100 - błędny zapis

B 35

balonik19821

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaLiga Mistrzów
Spotkanie: Borussia Dortmund – Arsenal Londyn
Typ: 2 (handicap europejski Arsenal -1)
Kurs: 8,0

Bukmacher: William Hill
Analiza:

Moim zdaniem najciekawszy mecz ze wszystkich dzisiejszych pojedynków. Według mojej opinii stawki wystawione przez bukmacherów nie są adekwatne do sytuacji i formy obu drużyn. Borussia sezon ligowy zaczęła od porażki z Bayerem Leverkusen, ale w kolejnych dwóch spotkaniach gospodarze zdobyli komplet punktów najpierw pokonując Augsburg na wyjeździe 3-2 a następnie pokonując przed własną publicznością Freiburg 3-1.Gospodarze mają jednak spore problemy kadrowe, bowiem w dzisiejszym meczu nie wystąpi kilku podstawowych graczy, m.in Marco Reus, Ilkay Gundogan, Nuri Sahin oraz Oliver Kirch. To właśnie jest jednym z głównych argumentów popierających mój typ. Arsenal kadrowo wygląda moim zdaniem dużo lepiej, a poza tym Kanonierzy z meczu na mecz grają coraz lepiej. Dobry zakupem był transfer Welbecka z United, który w Londynie ma szansę na pokazanie pełnię swych możliwości. Tak więc atak z Welbeckiem i Sanchezem jest o wiele niebezpieczniejszy niż formacja ofensywna Borussi.W poprzednim sezonie obie ekipy spotkały się w Lidze Mistrzów i w Dortmundzie górą byli Anglicy, którzy wygrali 1-0.Dziś wynik może być nieco wyższy, tym bardziej, że Arsenal ma w tym sezonie mocną kadrę a Borussia jak już wcześniej wspomniałem zagra dziś bardzo osłabiona. Stawiam więc na zwycięstwo Kanonierów co najmniej dwiema bramkami.
⛔100

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Spotkanie: Real Madryt - Basel
Typ: Toni Kroos dostanie kartke (jakakolwiek).
Kurs: 6,5
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Takie zaklady zagram dzisiaj na mecz Madrytu i Basel. Argumentacja jest prosta. Moim zdaniem Basel zacznie mecz mocno scisniete w defensywie i bedzie grac z kontry. Zapewne kilka takich kontr bedzie w stanie wypuscic a Real bedzie musial sobie z nimi radzic. Nie znam skladow Realu ale czytalem, ze przypuszczalnie wyjda skladem 4-3-3 z przednia trojka Ronaldo, Benzema i Bale oraz druga trojka Kroos, Modric, i Rodrigez. Co do ustawienie to wlasciwie nic mnie ono nie interesuje i czy Bale zagra z tyl czy Rodrigez z przodu to nie jest wazne. Wazne jest to, ze przy tylu ofensywnie ustawionych pilkarzach ktorzy nie beda grac w obronie potrzebny bedzie ktos kto bedzie pilnowal by Basel z kontra nie wyszlo. Tymi pilkarzami beda moim zdaniem wlasnie Modric i Kroos. To oni beda pierwsi ktorzy beda stopowac akcje rywali po stracie pilki, to oni beda pierwsi ktorzy beda grali w defensywie i mysle, ze jest spora szansa na kartke conajmniej jednego z nich. Nie musi to byc wcale brutalny faul. Wystarczy przytrzymanie rywala, pociagniecie za koszulke podczas straty pilki badz faul taktyczny itd. Basel zapewne bedzie wplywal przy takich okazjach na decyzje sedziego. Mysle, ze nie bedzie to az tak jednostronne spotkanie i Real tez zalapie jekies kartki.
⛔100

O 31

odorf

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Conference Premier
Spotkanie: Bristol Rovers:Nuneaton
Typ: 1
Kurs: 1.50

Najciekawsze typy na LM już padły, więc trzeba było poszukać czegoś innego. W piątej w kolejności lidze w Anglii wypatrzyłem mecz pomiędzy 12 obecnie Bristol Rovers (4/2/3, bb 9:10) a 18 Nuneaton (2/2/5, bb 4:14). Gospodarze w tym sezonie po raz pierwszy w swojej historii spadli z League Two, natomiast goście od dwóch sezonów plasują się w środku tabeli Conference Premier. To, co skłania mnie przede wszystkim w stronę tego typu, to własne boisko gospodarzy, którzy zawsze byli u siebie solidni. W obecnym sezonie też to udowadniają: 3/1/0 i bilans bramek 4:1, w tym wygrana z obecnie trzecim Halifaxem. Goście natomiast na wyjeździe są wręcz beznadziejni: 0/1/3 i bilans 0:7. Dodatkowo gospodarze są po dwóch zwycięstwach z rzędu, co też może nie być bez znaczenia w kontekście nastawienia i morali. Myślę, że Bristol nie będzie chciał zadomawiać się w tej klasie rozgrywek i będzie walczył o awans, a żeby to osiągnąć takie meczy po prostu musi wygrywać.
✅50

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Metz
Godzina: 19:45
Spotkanie: Janowicz J. - Mannarino A.
Typ: Janowicz J.
Kurs: 1.68
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Polak czuje się zdecydowanie najlepiej na hali o czym świadczą chociażby jego wyniki na przestrzeni ostatnich lat. W tym roku również świetnie zagrał w pierwszej części sezonu. Teraz praktycznie do końca sezonu same turnieje na hali, więc spora możliwość na sukces.
Janowicz już podczas turnieju w Winston-Salem pokazał, że potrafi wygrywać z najlepszymi. Dla niego priorytetem jest teraz wygranie jakiegoś turnieju ATP. Mannarino to zwykły przeciętniak spokojnie w zasięgu Janowicza. Dziś liczę na to, że wszyscy Francuzi odpadną z turnieju. Herbert, &quot;Szeper&quot;, Lokoli i teraz Adrian Mannarino. Kurs na Polaka naprawdę jest tutaj przesadzony.
✅68

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom