>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 16.09.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 16 września

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

P 66

pekin66

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Francja Ligue 1
Spotkanie: Nancy - Marseille
Typ: 2
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Spotkanie lidera z 15. drużyna we francuskiej Ligue 1 to według mnie SuperTip niedzieli. Zacznijmy od gospodarzy. Po 4 spotkaniach mają 4 pkt , wygrana z Brest po golu w ostatniej minucie gry , sensacyjny remis z Lille oraz porażki z Lorient i Toulouse.
Goście uporali się z każdym rywalem ( Rennes, Montpellier, Sochaux, Reims ).
Bezpośrednie mecze pomiędzy tymi ekipami jednogłośnie wypadły na korzyść OM 11-5-2 co więcej od 7 meczy z Nancy nie przegrali czyli od 2008 roku.
Gwiazdy takie jak Cheyrou, Valbuena, A. Ayew , Gignac czy Mandanda powinny dać gładką wygraną nad mniej znanym rywalem.

✅125

Otrzymane punkty reputacji: +6
loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Włochy Serie A
Spotkanie: Chievo-Lazio
Kurs: 2,50
Bukmacher: Wiiliamhill
Drużyna Lazio znakomicie weszła w sezon po awansie do Ligi Europy w lidze po 2 kolejkach jeszcze nie przegrała . Znakomita ofensywa oraz pomocnicy pomagają z pewnością tej drużynie można by powiedzieć ze drużyna Lazio ma kompletny skład 2 spotkania bramki 4-0 co też obrazuje nam defensywę tej drużyny w dobrym świetle która nie będzie z pewnością odpuszczać również Ligi Europy gdzie z taką dyspozycją ma szanse wyjść z grupy . W również świetnej formie jest napastnik Miro Klose który zdobył w ostatnim meczu 2 bramki dla drużyny Lazio .Natomiast Chievo nie gra źle w piłkę ale widać ze ich forma jeszcze nie jest stabilna co pokazał pierwszy mecz przegrany 2:0 z Parma u siebie pokonali Bolognę 2:0 ale tak jak mowie bez polotu w najbliższej kolejce o wiele większy kaliber zawita u nich na stadionie ostatni mecz miedzy tymi zespołami zakończył się wynikiem 0:3 dla Lazio myślę ze aż tak wysoko to nie będzie ale sądze ze Lazio spokojnie wywiezie 3 pkt z Werony.

✅150

Otrzymane punkty reputacji: +2
aleksander21 416

aleksander21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy, Serie A
Spotkanie: Fiorentina - Catania
typ: 1
kurs: 1.91
bukmacher: Betfair
Analiza:

Fiorentina zaskakuje wszystkich. Wielu z nich skazywało ich na porażke po letnim mercato, jednak jak się do tej pory okazało - gruntowna przemiana drużyny wychszła im na dobre. W prawdzie przegrali ostatni mecz ligowy z Napoli lecz trzeba tu podkreślić siłę rywala oraz ich &#39;twierdze&#39;, która jest bardzo ciężka do zdobycia. Fiorentina znacznie poprawiła swój styl gry od poprzedniego sezonu - grają naprawde fajną piłkę co pokazali choćby w meczach z Novarą a przede wszystkim z Udinese. Mają nowego, młodego trenera z nową wizją oraz autorytetem, który na pewno pomaga w pracy z zespołem.

Catania na razie również zaskakuje nie przegrywając na razie żadnego meczu o punkty (wygrana w CI z Sassuolo, remis na inauguracje z Roma oraz ostatnia wygrana z Genoa). Wydaje mi się jednak że mimo dobrej postawy na początku sezonu nie dadzą sobie rady z podopiecznymi Vincenzo. Ustępują im sportowo, ale również przeciw nim działa inna &#39;siła&#39;, otóż Catania ma ogromne problemy ze spotkaniami rozgrywanymi na wyjazdach. W przeciągu ostatnich 3 lat wygrała na wyjezdzie zaledwie 5 (lub 6) meczy!! To straszny wynik jak na drużyne ze środka tabeli.

✅91

Otrzymane punkty reputacji: +1
przemo21 62

przemo21

Użytkownik
Genoa - Juventus
Dyscyplina: Piłka Nożna, serie A
Spotkanie: Genoa - JUVENTUS
Kurs: 1,65
Bukmacher: fortuna
Analiza:

W niedzielę o godzinie 15:00 Genoa zmierzy się z Juventusem Turyn. Genoa to średniak, któremu w sezonie wystarczy utrzymanie w Serie A, natomiast Juventus to czołowa drużyna, którą tylko interesuje mistrzostwo kraju. Juventus od roku to drużyna, która praktycznie nie przegrywa meczy, dominuje w każdym meczu tylko brakuje piłkarskiego szczęścia. Uważam, że pewnie wygrają z Genoą, w końcu to początek sezonu, a jak zaczynasz tak kończyć, na razie Juventus ma na swoim koncie 2 zwycięstwa w 2 meczach. Ostatnio Juventus pewnie wygrał z Udinese na wyjeździe 4-1 i Milanem 3-2, także jak widać na wyjazdach radzą sobie doskonale. Nie ma co tu dużo pisać, JUVE to faworyt i jeśli zagrają swoje to wygrają. Są w formie więc powinni spokojnie sobie poradzić!

Jeśli pomogłem kliknij &quot;dzięki&quot;

Nieregulaminowy bukmacher/ ⛔100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 16.09.2012 2:35
Spotkanie: San Diego Padres - Colorado Rockies
Typ: powyżej 9 Runs w meczu (dwudrogowo, jeśli będzie dokładnie 9 runs, to zwrot)
Kurs: 2,85
Bukmacher: Bet365
Analiza: Od jakiegoś czasu w bezpośrednich meczach pomiędzy tymi drużynami zwykle padają bardzo wysokie wyniki niezależnie od tego na ile ustawiona jest linia. Na dziesięć ostatnich spotkań aż sześć zakończyło się overem, przy czym każde z tych sześciu spotkań miało co najmniej jedenaście runs. Obie drużyny ostatnimi czasy notują overowe wyniki. Colorado ma już pięć overów z rzędu, a San Diego na siedem ostatnich spotkań aż sześć razy miało over. Ofensywy obu ekip spisują się ostatnimi czasy bardzo dobrze, jednak defensywy tragicznie. Jeśli chodzi o starterów w tym meczu, to ich statystyki są kiepskie. Drew Pomeranz z Colorado Rockies ma ERA 4,80. Tragicznie wygląda statystyka Casey Kelly(San Diego), którego ERA jest na poziomie 7,07. Faktem jest, że ten zawodnik bardzo mało grął w tym sezonie, ale jednak... To wszystko jak dla mnie przemawia za wysokim wynikiem w tym spotkaniu, a jak będzie? Zobaczymy.

✅185

arthas-orc 334

arthas-orc

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 16.09.2012 01:05
Spotkanie: Houston-Philadelphia
Typ: under 8 runs w meczu(2drogowo -8 -zwrot)
Kurs: 2,08
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza: Ostatnie 2 spotkania kiedzy tymi druzynami konczyly sie over 9,5. Jak pokazuja statystyki historii spotkan obu druzyn bardzo rzadko potrafia one zagrac 3 spotkanie z rzedu i pokryc wlasnie over 9,5. Bylo raptem kilka takich przypadkow w ponad 15 letniej historii spotkan obu druzyn-ostatni 5 lat temu. Wydaje sie, ze teraz over nie nastapi gdyz przed wspomnianymi 2 spotkaniami wyniki obu teamow byly raczej underowe i to jest ich chleb powszedni a nie dwucyfrowe wyniki gdyz ofensywa zarowno u jednych jak i u drugich nie jest porazajaca. Co do zwyciezcy to nie ma on w tym typie dla mnie zadnego znaczenia, patrze na to spotkanie tylko ze statystycznego punktu widzenia. Tak wiec reasumujac-spodziewam sie meczu z mala iloscia runs ktory wpisze sie w statystyke spotkan obu zespolow. Jako, ze ponizej 8 ma naprawde dobry kurs to zaryzykuje i postawie wlasnie to choc pewbiejsze byloby na pewno under 10 aczkolwiek roznica kursowa spora a i to i to podobnie realne. Zycze udanych typow i pozdrawiam ! ????
⛔100

C 3

coperek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Premier League
Spotkanie: Reading - Tottenham
Kurs: 2.05
Bukmacher: totomix
Analiza:

Tottenham ma bardzo dobre indywidualności - Bale, Lennon, Defoe, Adebayor. Od początku sezony idzie im póki co fatalnie, a mecz z Reading to idealna okazja na przełamanie. Reading też nie gra zbyt dobrze, co prawda grali dopiero dwa mecze, w tym jeden z Chelsea, a drugi ze Stoke który remisuje z kim się da, ale nie wydaję mi się żeby byli w stanie zatrzymać dzisiaj Tottenham. Północni Londyńczycy potrzebują tej wygranej, by kompletnie nie zawalić początku sezonu i nie przejechać się na tym samym wózku na którym znajduję się właśnie Liverpool. Stawiam więc na tottenham, bo kurs jest na prawdę przyjemny, a szansę dość duże.

Nieregulaminowy bukmacher/ ⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
mrx 69

mrx

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska - I liga
Spotkanie: Stomil O. - Zawisza B.
typ: Zawisza i under 2.5
kurs: 4.0
bukmacher: bet365
Analiza:
Dziś o godzinie 12:30 rozpocznie się spotkanie w ramach 7 kolejki zaplecza Ekstraklasy. Beniaminek Stomil podejmie na własnym stadionie przyjezdną Zawiszę. Bydgoszczanie są na fali. Z 16-stoma punktami są wiceliderem. Do tego świetnie grają w obronie o czym świadczy tylko 1 stracona bramka w przeciągu 6 w tym sezonie. Stomil zajmuje 14-nastą lokatę z bilansem 1-2-3 7:9. Stawiam na Zawiszę licząc na podtrzymanie passy. Uważam, że wygrają do 0, co też będzie podtrzymaniem passy trzech meczy z czystym kontem. Do tego nie wygrają więcej niż 1-2:0. Dlaczego? Dlatego, że będą grać na wyjeździe, a wiadomo - na wyjeździe zawsze jest trudniej. Niech nikogo nie zmyli 5:0 w Nowym Sączu, to będzie całkiem inny mecz. Stomil wie, że Zawisza jest w formie i to oni będą atakować. Olsztynianie ustawią się obronnie i będą próbowali powstrzymywać rozpędzonych Bydgoszczan i wywalczyć punkt. Czy im się to uda? Myślę, że w połowie tak i w połowie nie, tzn. nieskuteczność polskich strzelców jest na tyle duża, że mogę mieć nadzieję, iż nie trafią do bramki gospodarzy 3 razy. Widziałem mecz Zawiszy z Tychami. Tyszanie prawie przez cały mecz grali w obronie. Niebiesko-czarni byli bardzo bliscy bramki, ale mecz zakończył się bezbramkowo. Teraz jednak te &quot;bardzo blisko&quot; powinno zamienić się na gola, tak jak w poprzednich spotkaniach.

⛔100

kasztan511 45

kasztan511

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Premier League
Spotkanie: Reading - Tottenham
Typ: X
Kurs: 3.45
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Dzisiaj zostanie rozegrany przedostatni mecz 4 kolejki w Premier League, pomiędzy beniaminkiem Reading, a typowanym przed sezonem do walki o czołowe lokaty Tottenhamem. Dużo pisze się o wzmocnieniach Tottenhamu, przyszli między innymi Dembele, Dempsey, Adebayor. Natomiast odeszło dwóch zawodników, którzy stanowili siłę tej drużyny Modric oraz Van der Vaart. Dodatkowo zatrudnienie na stanowisku trenera Villasa Boasa ???? to był raczej duży błąd ze strony włodarzy klubu z Londynu. Skończy się to za pewne jak w Chelsea i zostanie zwolniony w połowie sezonu ???? . Co do Reading jest to beniaminek, a jak to często bywa w Premier Legue, mogą być nie obliczalni ???? Nie liczę na przełamanie w tym meczu drużyny z Londynu, zwłaszcza że grają na wyjeździe. Stawiam na remis 0:0 , 1:1. Powodzenia ????

⛔100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - POLSKA: 1 liga
Spotkanie: Stomil Olsztyn - Zawisza Bydgoszcz
Kurs: 2.00
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Do stolicy Warmii i Mazur zawita dzisiaj jeden z faworytów 1.ligi Zawisza Bydgoszcz by w ramach 7 kolejki rozegrać ligowe spotkanie ze Stomilem Olsztyn. Nie da się ukryć, że faworytem tego starcia są piłkarze gości, ba niektórzy porównują to spotkanie do starcia Dawida z Goliatem.
Nie ma bowiem co ukrywać, że Zawisza jest budowana z myślą o Ekstraklasie, latem drużynę wzmocnili m.in. Paweł Abbott, Kamil Drygas czy Hermes. Stomil natomiast nie poczynił jakiś wielkich wzmocnień i typuje się ten zespół do walki o utrzymanie w lidze.
W dzisiejszym spotkaniu gram więc na &quot;dwójkę&quot;. Zawisza jak na razie z wyjazdów przywozi komplet punktów (5-0 z Sandecją Nowy Sącz, 2-1 z Miedzią Legnica i 1-0 z Arką Gdynia). Stomil natomiast, mimo, że ma 5 punktów na swoim koncie to jednak tylko 1 z nich wywalczył na własnym obiekcie (remis z Bogdanką Łęczna 2-2, w pozostałych przegrał z Dolcanem Ząbki 1-2 i Wartą Poznań 0-2).
Stomil więc nie najlepiej radzi sobie w meczach przed własną publicznością i dziś również łatwo o punkty nie będzie tym bardziej, że z powodu kartek ze składu wypadli dwaj podstawowi obrońcy Paweł Baranowski i Janusz Bucholc. A patrząc na potencjał i możliwości Zawiszy w ofensywie (14 goli w dotychczasowych spotkaniach ligowych - najwięcej w całej lidze), może nie wyglądać to najlepiej jeśli chodzi o defensywę Stomilu. Mój typ więc to zwycięstwo Zawiszy Bydgoszcz.

✅100

Otrzymane punkty reputacji: +14
dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - POLSKA: 1 liga
Spotkanie: Miedz Legnica - Sandecja N.Sacz
Typ: 1
Kurs: 2.15
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Miedziowi bez wygranej u siebie. Ale porażki z liderami ligi Flota czy Zawisza oraz na trudnym terenie w Stróżach nie przynosza wstydu raczej widzę duże postępy tej drużyny. Dobre dwa wyjazdowe spotkania potwierdzają moje słowa a dziś czas na pierwsze oczekiwane zwycięstwo w domu. Ma kto strzelać bramki , pomoc też dobrze sobie radzi, obrona potrzebuje większej koncentracji i powinno być dobrze. Go

✅115

Otrzymane punkty reputacji: +10
e.dantes 330

e.dantes

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna 1 liga Polska
Spotkanie : Stomil Olsztyn : Zawisza Bydgoszcz
Typ - suma goli drużyny ? Zawisza Bydgoszcz powyżej 2,5 gola
Kurs - 4.00
Buk - Bet365
Analiza :

Dzis w 7 kolejce spotkań o mistrzostwo 1 ligi beniaminek piłkarze Stomilu podejmują jednego z głównych kandydatów do tytułu piłkarzy Zawiszy , no i w/g mnie zdecydowanym faworytem są goscie . Sporo już tu w poprzednich analizach zostało na ten temat zapisane ( no i trudno się z tym nie zgodzic ) dlatego spróbuję napisać parę zdań . Po wczorajszym zwycięstwie Floty piłkarze Zawiszy tacą do nich 5 pkt. i zapewne dzisiaj będą chcieli wygrać i zmniejszyć ten dystans , bydgoszczanie w obecnym sezonie są niepokonani i znajdują się tuż za plecami liderującej Floty Świnoujście. Bydgoski zespół zdobył jak do tej pory 14. goli tracąc przy tym zaledwie jedną bramkę w dodatku z rzutu karnego.Na mecz do Olsztyna piłkarze Zawiszy udają się w dobrych nastrojach w poprzedniej kolejce podtrzymali świetną passę i po raz kolejny odnieśli zwycięstwo pokonując u siebie Katowicki GKS 2:0 , na dzisiejszy mecz do składu wraca kapitan zespołu, Łukasz Skrzyński, który odpoczywał w poprzedniej kolejce za czerwoną kartkę którą otrzymał w meczu z Arką , ponadto w bydgoskim obozie wszyscy piłkarze są zdrowi i gotowi do gry tak więc trener Jurij Szatałow będzie miał spore możliwosci z ustawieniem swojej 11 . Stomil Olsztyn to kolejny beniaminek, z którym przyjdzie się zmierzyć Zawiszy , pierwszym beniaminkiem z którym Zawisza grała to Okocimski Brzesko pokonując ich u siebie aż 4:0 .Podopieczni trenera Zbigniewa Kaczmarka w obecnym sezonie zanotowali jedno zwycięstwo, dwa remisy oraz trzy porażki Stomil zdobył do tej pory 3 bramki tracąc 6 , w dzisiejszym spotkaniu w zespole olsztyńskim zabraknie dwóch podstawowych zawodników, a mianowicie Pawła Baranowskiego i Janusza Bucholca, którzy pauzować będą za nadmiar kartek . Stomil zajmuje 14 pozycję ich dorobek to 5 pkt a bramki 7:9 natomiast Zawisza jak już wspomniałem to wicelider z 16 pkt na koncie no i te bramki 14:1 .
Na koniec może jeszcze dodam że wczoraj 15. swoje 49 urodziny obchodził trener Zawiszy Jurij Szatałow i chyba piłkarze powinni mu zaserwować okazałe zwycięstwo , dlatego liczę na przynajmniej 3 gole gosci . Pozdrawiam !

✅300

Otrzymane punkty reputacji: +16
hohlik 3,8K

hohlik

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Bundesliga
Spotkanie: Eintracht Frankfurt - Hamburger SV
Typ: (hsc 0:1) 1
Kurs: 3.50

Buk: Betathome

Na dzisiaj wybrałem mecz Bundesligi pomiedzy beniaminkiem z Frankfurtu a druzyna Artjoma Rudneva czyli HSV Hamburg...
HSV zawodzi na całej linii, szczerze mowiac nie myslałem tak z 2,3 sezony temu ze ta druzyna bedzie miała az takie kłopoty. Przejdzmy do dzisiejszego meczu, gospodarze sezon zaczeli bardzo udanie od dwoch zwyciestw i to nie z byle kim: najpierw u siebie pokonali grozny i nieobliczalny Bayer Leverkusen 2:1, a nastepnie dosc niespodziewanie wysoko ograli na wyjezdzie druzyne z Hoffenheim az 4:0. Mialem okazje ogladac ich mecz, na pierwszy rzut oka widac ze druzyna bardzo dobrze rozumie sie na boisku, graja składny i poukładany futbol. Natomisat druzyna z Hamburga tego startu sezonu nie moze zaliczyc do udanych, 2 mecze i 2 porazki: pierwszy mecz przegrany u siebie z Nurenberg 0:1, a pozniej juz porazka w Bremie z Werderem 2:0...
Moim zdaniem dzisiaj mecz bedzie jednostronny na korzysc gospodarzy i wygraja oni minium dwoma bramkami ze słabiutką druzyna z Hamburga, polecam!

⛔100

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożnaPolska 1 liga
Zdarzenie: Miedź Legnica – Sandecja Nowy Sącz
Typ: HT/FT – X/X
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek 7 kolejki naszej I ligi w którym to zmierzą się 10 obecnie w tabeli zespół Miedź Legnica z 11 Sandecją Nowy Sącz. Gospodarze tego meczu w swoich 6 ostatnich występach ligowych zdołali 3x odnieść zwycięstwo a 3x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 9 bramek a stracili 8. Goście natomiast w 6 ostatnich występach zdołali również 3x zwyciężyć a 3x doznali porażki strzelając przy tym 5 bramek a stracili 9. Naprzeciw siebie stają dzisiaj dwa bardzo słabe zespoły który co prawda mają po 3 wygrane to jednak ilość straconych bramek świadczy o ich potencjałach kadrowych. Warto zauważyć. Że obydwa w/w zespoły nie zremisował jeszcze w tym sezonie a co z tym idzie wreszcie musi być ten pierwszy remis który według mnie jest dzisiaj bardzo prawdopodobny stąd mój typ to remis do przerwy jak i po 90 minutach spotkania.

⛔100

buko111 12

buko111

Użytkownik
dyscyplina: piłka Nożna/Niemcy
spotkanie: Torino-Inter Mediolan
typ:2
kurs:2,4

witam
na dziś wybrałem mecz z ligi włoskiej gdzie dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku w miescie Torino spotkają się miejscowa druzyna FC i goście z Mediolanu Inter którzy po tabeli meczy na stadionie gospodarzy gdzie jak dotąd spotykali się aż 9 razy z czego 8 zw mają goście z Mediolanu a tylko 1 porażka i myślę tym razem teżim się uda choć ostatnio po porażce u siebie z Romą aż 1-3 może ten mecz być trudny do wygrania ale patrząc na składy obydwu drużyn goście nie będą mieć kłopotu a kurs na gości 2.4 zachęca do typowania i zaryzykowania na INTER

✅140

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Data: 16.09.12 (20:00)
Dyscyplina: Tenis, WTA Quebec
Spotkanie: K. Flipkens - L. Hradecka
Kurs: 2,15
Buk: Pinnacle

Finał turnieju WTA w Quebec pomiędzy Belgijką Kirsten Flipkens a Czeszką Lucie Hradecką. Jestem pełen podziwu dla występu Flipkens na tym turnieju, pokazała kawałek dobrego tenisa i unaoczniła ile w kobiecym WTA znaczy dobry serwis, który przez większość turnieju (z małymi wyjątkami) funkcjonował bardzo dobrze pomagając rozmontowywać kolejne rywalki. Jednak dzisiaj skłaniam się bardziej do gry na Czeszkę. Hradecka kiedyś na hardzie nie spisywała się delikatnie mówiąc najlepiej, ale w tym sezonie przeszła jakąś metamorfoze. Znacznie poprawiła występy singlowe, a w deblu z Hlavackova to już zupełnie, szturmem wdarły się do światowej czołówki. Myślę, że to właśnie deblowe wojaże wpłynęły na poprawę singla u Czeszki, teraz widać, że ustabilizowała formę i potrafi osiągać dobre rezultaty, czego efektem jest choćby dzisiejszy finał w Quebec. Flipkens z reguły górowała do tej pory nad rywalkami serwisem, jednak w dzisiejszym spotkaniu atut ten może nie wystarczyć bowiem Hradecka również ma bardzo dobre podanie. Ciężko ją przełamać na tym turnieju a sama potrafi korzystać z pojawiających się bp bardzo skutecznie. Teoretycznie Flipkens miała trudniejszą drogę do tego finału, bo trafiała m. in na Cibulkovą, Tatishvili i Barthel. Szczególnie z Niemką zaprezentowała się z bardzo dobrej strony wygrywając po dwóch tiebreakach. Jednak w kobiecym tenisie często bywa tak, że po świetnym meczu w kolejnym przychodzi dekoncentracja i zawodniczka gra dużo słabiej, u kobiet wahania formy nawet w czasie trwającego turnieju nie są niczym nadzwyczajnym. Sądzę, że Belgijce będzie trudno powtórzyć tak dobry mecz po raz drugi. Czeszka z kolei robi swoje, powoli i skutecznie, aczkolwiek bez fajerwerków. Rywalki miała nieco słabsze, ale liczy się wynik. Dziś ten spokój i metodyczna gra powinni przynieść jej zwycięstwo w całym turnieju.

⛔100

T 29

tomato99

Użytkownik
Nazwa Spotkania: Napoli - Parma
Typ:1
Kurs:1.62

Mecz silnego Napoli będącego obecnie w tabeli na drugim miejscu po dwóch zwycięstwach oraz średniaka jakim jest Parma która na początku rozgrywek zanotowała wygraną i porażkę. Bilans bramkowy tych pierwszych w rozpoczynającym się sezonie to 5:1 a w meczach u siebie 2:1 natomiast gości 2:2 z czego dwie stracone bramki na wyjeździe. Więcej meczów w nogach mają gospodarza i o ile ma to negatywny wpływ pod koniec rozgrywek o tyle na ich początku działa na korzyść ekipy z większą ilością spotkań. Obie ekipy mierzyły się w tym sezonie z Juventusem Parma uległa 0:2 w lidze natomiast Napoli remisowało 2:2 w superpucharze by przegrać po karnych. Mecz meczowi nie równy ale zawsze to jakiś odnośnik. Nie przewiduje w tym spotkaniu wielkiego strzelania, w końcu to liga włoska i zmiana stylu gry zespołów w Serie A mimo iż zachodzi to robi to powoli. W ciąż w przypadku słabszych lub średnich zespołów liczy się głównie to co wpadło do ich siatki niż to co udało się strzelić. Tacy piłkarze jak Cavani czy Pandev wiedzą jak zdobywać bramki i to nie takim ekipom jak Parma. Zresztą cele obu zespołów są tak samo różne jak umiejętności piłkarzy w nich grających. Napoli bez wątpienia walczy o tytuł i dobre mecze w lidze mistrzów i mam nadzieje że tym meczem udowodnią że nie tylko aspiracje ale i umiejętności mają wystarczające. Radze grać na gospodarzy, zdecydowany faworyt a kurs przyjemny.

Powodzenia

✅62

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Metz
Mecz: Jouan R. - Zverev M.
Data: 16.09.2012 14:00
Typ: 0:2
Kurs: 2.62
Analiza: Dzisiaj o godzinie 14:00 dojdzie do starcia Francuza Romaina Jouna z Niemcem Miszą Zverwem w ramach drugiej rundy kwalifikacyjnej do turnieju głównego w Metz. faworytem spotkania jest Niemiec i na niego stawiam. Według mnie wygra bez straty seta. Wczoraj w pierwszej rundzie kwalifikacyjnej odprawił z kwitikiem 22 - latka Davida Thurnera z Niemiec 6:2, 6:2. Zverev zagrał bardzo dobry mecz i jego rywal nawet przez chwilę nie zagroził jego pozycji. Co do szczegółów meczu, to Niemiec zaserwował 5 asów, 0 podówjnych, 87% i 64% wygranych piłek z własnego serwisu. 183 w rankingu światowym Zverev spędził na korcie zaledwie 53 minuty. Dzisiaj na jego drodze stanie mało znany Francuz, który w tym meczu nie ma według mnie argumentów. 374 w światowym rankingu ATP Francuz pokonał wczoraj po ponad dwugodzinnej walce Mathieu Rodrigueza 6:3, 4:6, 6:4. Co do samego meczu to Francuz zaserwował 10 asów, 2 podwójne, 79% i 40% wygranych piłek z własnego podania. 2 razy przełamany w meczu. Co do turniejów o niższej randze na początku mogą przydażyć się jakieś niespodzianki, to jest jednak drugi wsytęp obydwu zawodników w turnieju, a Mischa prezentuje się bardzo dobrze.

✅162

Otrzymane punkty reputacji: +4
prof 55,4K

prof

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna , Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Kurs: 2.30
Analiza:

Dzisiaj w Zabrzu tutejszy Górnik podejmie na własnym stadionie Legie Warszawa. Faworytem tego spotkania są przyjezdni którzy od początku sezonu imponują forma ligowa. Wygrali pewnie 3 dotychczasowe mecze strzelając aż 9 goli a tracąc zaledwie 1 (Z Korona 4-0 , z Bełchatowem 2-0 i z Podbeskidziem 3-1). Górnik natomiast grał 3 razy na wyjazdach zdobywając 5 pkt co jest dobrym wynikiem ( z Lechem 0-0 , z Jaga 1-1 i z Piastem 2-1). Dziwi mnie trochę tak wysoki kurs na Legie która dawno tak dużo goli w lidze nie strzelała gdzie dobra formę prezentują wszystkie formacje. Saganowski i Żyro są w formie do tego bardzo przydatny Radowic i niezawodny Ljuboja (niepewny występ) którzy dają gwarant dobrych wyników. Na pewno nie zagra Vdolrjak ale niema mowy aby Legioniści stracili na sile. Górnik w zeszłym sezonie pokonał 2-0 Legionistów na własnym stadionie ale wątpię aby się to powtórzyło. W ostatnich latach zdecydowanie częściej wygrywała Legia. Goście są w formie i powinni pójść za ciosem i zgarnąć kolejny komplet oczek za nim przyjdą te teoretycznie trudniejsze potyczki z &quot;czołówka&quot; , Wisła , Lechem i Sląskiem. Warszawiacy są wstanie przedłużyć swoja dobra passe i maja do tego i formę i umiejętności dlatego stawiam na kolejne zwycięstwo przyjezdnych. Mój typ 2-0.

⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom