Dyscyplina: Siatkówka , Liga Światowa
Godzina: 21:05
Spotkanie: Polska :
Włochy
Typ: Włochy +2,5 seta
Kurs: 1.66
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Witam , od mistrzostw świata w Katarze i dobrych typach, po konkretnych kursach, zaginąłem na forum. Śledziłem typy, coś grałem ale typów nie udostępniałem. Czas na powrót ????
Na dziś typ taki jak wczoraj , handicap w strone Włochów. Odradzałem granie na Serbów po kursie 1.12 gdyż na tym etapie rozgrywek nie ma drużyn słabych - AŻ TAK SŁABYCH BY KURSY NA KOGOŚ OSCYLOWAŁY W GRANICY 1.12.
Jak Włosi znaleźli się w tym etapie? Nie mam zielonego pojęcia jak to było ustalone , aż tak w siatkówce nie siedzę ???? Wiem, że zajęli trzecie miejsce w grupie [w grupie w której grała
Brazylia i miała zapewniony awans ze względu na to, że jest gospodarzem] i stąd chyba ich awans - ze względu na Brazylie. Choć jak dla mnie to powinno awansować najlepsze z pośród trzecich miejsc - w tym wypadku byłaby to drużyna Iranu.
Ale do rzeczy , bez polemiki. Coś o typie. Grają z naszymi Orłami - Polską. Myśle, że Polaczki to wygrają - tak podpowiada serce i rozum. Ale czy bez straty seta? Szczerze w to wątpie. Polacy lubią dostarczać kibicom wielu emocji w każdej dziedzinie , czy to w piłce ręcznej , w piłce nożnej a i w siatkówce. Grono kibiców powiększa się , odnoszą sukcesy wiec nie moze dziwić.
Moim zdaniem Polakom brakuje takiej chłodnej głowy, wygrają pierwszego seta czy drugiego i już w głowach wrzy ,a to powoduje masę błędów. Przeciwnik wtedy dochodzi do głosu a jak wykorzysta to co mu podają, to z 0:2 może być 2:2 i nerwówka w piątym ???? nie raz zapewne każdy z nas widział tego typu zachowanie. Polacy dla mnie przegrają jednego seta. Którego? Nie mam pojęcia. Ale kursy wystawione na te zdarzenie są jak dla mnie przesadzone. Wczoraj
Serbia vs
Włochy było to samo - kurs był 1,7 spadł do 1.55.. Polecam naprawde ten typ. Powodzenia ????
Skład reprezentacji Polski na turniej finałowy Ligi Światowej 2015:
- rozgrywający: Fabian Drzyzga (Asseco Resovia Rzeszów), Grzegorz Łomacz (Cuprum Lubin)atakujący: Bartosz Kurek (Asseco Resovia Rzeszów), Dawid Konarski (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle)
- przyjmujący: Michał Kubiak (Halkbank Ankara), Rafał Buszek (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle), Mateusz Mika (Lotos Trefl Gdańsk), Artur Szalpuk (Czarni Radom)
- środkowi: Piotr Nowakowski (Asseco Resovia Rzeszów), Marcin Możdżonek (Halkbank Ankara), Andrzej Wrona (PGE Skra Bełchatów), Mateusz Bieniek (Effector Kielce)
- libero: Paweł Zatorski (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle), Piotr Gacek (Lotos Trefl Gdańsk)
Ciekawostką jest też wyrzucenie 4 gwiazd z reprezentacji Włoch ale mimo wszystko reszta pokazała wczoraj na co ich stać.
- rozgrywający: Dragan Travica, Simone Giannelli
- atakujący: Giulio Sabbi, Luca Vettori
- środkowi: Simone Anzani, Emanuele Birarelli, Stefano Mengozzi
- przyjmujący: Ivan Zaytsev, Luigi Randazzo, Filippo Lanza, Oleg Antonov, Jacopo Massari
- libero: Andrea Giovi, Massimo Colaci
"Dwójka atakujących Ivan Zaytsev i Giulio Sabbi, rozgrywający i kapitan reprezentacji Włoch Dragan Travica oraz 21-letni przyjmujący Luigi Randazzo - oni nie zagrają w turnieju finałowym Ligi Światowej" [cytat onet.pl]
66