Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Barcelona - Manchester United
Typ: Podwójna szansa 0-0
Kurs: 2.17
Bukmacher:
fortuna
Analiza:
To, że Barca jest faworytem dzisiejszego spotkania nie podlega wątpliwości. Podstawowy skład odpoczął sobie przed dzisiejszym meczem, co przyniosło tylko punkcik w wyjazdowym starciu z Huescą. Własne boisko i zdobyty gol na wyjeździe doda pewności siebie, a to właśnie może ich zgubić, co spowoduje swego rodzaju "męczenie się" z dzisiejszym rywalem. Dla gości rezultat 0-1 po pierwszym meczu nie jest powodem do wstydu. Warto tu wspomnieć, że pierwszy mecz u siebie z PSG również przegrali i to 0-2, mimo to możemy ich dzisiaj oglądać, bo w Paryżu na wyjeździe zdołali ograć rywali 3-1. A kursy na PSG były w granicach takich jak dziś na Barcelonę... Wiadomo, że trudno jest wyrzucić dwie tak wielkie ekipy z
LM i to w takim stylu, ale myślę, że Ole przygotował dla nas na dziś coś specjalnego, bo to co gość zrobił z tym klubem to wymaga ukłonów w pas. Wyeliminowanie Barcy dziś będzie zadaniem bardzo trudnym, ale pożegnanie się z
LM z honorem już nie aż tak. Myślę, że cały zespół jest świadomy tego, ile pracy ich czeka dziś w defensywie. A od defensywy trzeba będzie zacząć, bo Barca z pewnością zaatakuje od samego początku. Taką też przewiduję taktykę na dziś, solidna gra na swojej połówce i czekanie na dogodną kontrę, dopiero w drugiej połowie(o ile się nie uda w pierwszej) zagrania vabank i wszyscy do ataku. Myślę, że gospodarzom remis z pewnością będzie odpowiadał, a również dla ManU nie będzie to wstyd. Trzymam kciuki dziś za United, chociaż nie dałbym złotówki na to, że gospodarze dadzą sobie wyrwać ten awans. Jednak na remis ekipę gości spokojnie stać, jak nie końcowy, to chociaż do przerwy. Nie spodziewam się zbyt otwartej gierki, jak już wspomniałem, ewentualnie w drugiej połowie, w pierwszej oczekuję wzajemnego "badania się" z wyraźną przewagą Barcy, skupienie się obu ekip na tym, aby nie stracić bramki i ewentualne czekanie na kontrę gości, stąd pachnie mi to remisem. Kurs niemały, szanse spore, powodzenia!
100