>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 16.02.2017 (czwartek)

Status
Zamknięty.
langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna
Spotkanie: PAOK vs Schalke
Typ: 2
Kurs: 2,1
Bukmacher: bet365
godz. 21.05
ANALIZA.
Witam, wczoraj wilki plus w LM, a dzisiaj Liga Europejska- Liga Europejska jest specyficzną ligą rozgrywkową, ponieważ niektóre ekipy uważają, że grają za karę w tej lidze. Tzn niektóre zespoły wolą się skupić na swoich rodzimych ligach niż mieć dalekie podróże (często w drugi koniec Europy) w LE. Co prawda dla zmotywowania tych drużyn zwycięzca Ligi Europejskiej zagra w przyszłym sezonie Ligi Mistrzów i to właśnie dlatego w dużym stopniu upatruję zwycięzce dzisiaj w drużynie z Niemiec. Schalke na wygranie bundesligi nie ma co liczyć, na chwilę obecną tracą 9 pkt do miejsca 4. czyli miejsca dającego grę w el. do LM, wiec ciężko im będzie wskrobać się tak wysoko, więc może przez LE wejdą do Ligi Mistrzów. Przeciwnik to 3trzecia na chwilę obecną siła w Grecji i raczej na LM nie mają szans, bo Olympiakos jest raczej poza zasięgiem pozostałych ekip. Nie ma co porównywać ligi greckiej z niemiecką, więc jak tylko goście wyjdą z pozytywnym nastawieniem to spokojnie powinni to spotkanie wygrać, tym bardziej są podbudowani ostatnimi meczami w bundeslidze- ogranie Herty 2-0 i cenny remis z Bayernem 1-1 na Allianz Arenie. W niedzielę czeka ich spotkanie z FC Koln i ten mecz dla nich jest ważny- jak każdy w bundeslidze, ale wg mnie ważniejszy jest pojedynek dzisiejszy i myślę, że goście się przyłożą do tego by dzisiaj ograć greków. Jeszcze słowo o PAOK, który teraz w niedzielę zmierzy się z ostatnią w tabeli Verią, więc teoretycznie mają łatwego rywala i mogą poświęcić wszystkie siły na dzisiejsze spotkanie, jednak myślę, że nie dadzą rady Niemcom.
Dzisiaj typuję czystą dwójkę, jednak ja do tego jeszcze dołożę, że Schalke wygra i poniżej 2,5 po kursie 3,25.
Powodzenia i pozdrawiam
✅110

adasicx 18

adasicx

Użytkownik
Dyscyplina : Esports, EU LCS
Godzina : 17:00
Spotkanie : G2 - Unicorns of Love
Typ : G2
Kurs : 1,70
Bukmacher : Betsson
Analiza :
Witam wszystkich forumowiczów, wczoraj niestety pierwszy minusik Perugia uległa w taju po zaciętym spotkaniu. Głowa do góry i na dziś przenoszę do Esportu dokładniej do League of Legends. Obydwie drużyny jak na razie z kompletem zwycięstw. G2 w przerwie zimowej nie zrobiło żadnych zmian roosterwych tak samo jak w zeszłych sezonach na pewno idą po wygranie całego EU LCS i mam nadzieję, że w końcu coś zaprezentują na scenie międzynarodowej. W UOL dwie zmiany w zimie, ale jak widać nic nie stanęło na przeszkodzie w dobrych wynikach, nie spodziewałem się kompletu zwycięstw z ich strony po tylu meczach. Drużyna zawsze miała potencjał, ale zawsze czegoś brakowało.Uważam, że nowy jungler dodał im jakości. Tak na prawdę dzisiejszy mecz pokaże nam w jakim miejscu jest obecnie drużyna UOL lecz uważam, że G2 wygrają to spotkanie, jednorożce ugrają ewentualnie jedną mape. Myślałem, że kurs na zwycięstwo G2 będzie w okolicach 1,50. Jest wyższy i uważam, że warto pograć.
Powodzenia
✅70

lipton_ 192

lipton_

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina: 21:05
Spotkanie: United - St. Etienne
Typ: United i -2,5 w meczu
Kurs: 3
Analiza: Jeden z ciekawszych meczy dzisiejszego wieczoru, na Old Trafford przyjeżdża francuskie St. Etienne żeby postarać się sprawić niespodziankę i urwać punkty czerwonym diabłom. Faworyt wydaje się być jeden i nie spodziewam się sensacji, na mistrzostwo w lidze United straciło szansę, więc bedzie toczył się ciężki bój nawet o Ligę Mistrzów. Myślę, że Mourinho jest na tyle mądrym trenerem, że może będzie szukał awansu do najważniejszych Europejskich rozgrywek może poprzez Lige Europy (wbrew pozorom może być łatwiej), dlatego jak sam zapowiadał nie ma zamiaru odpuścić LE. United ma wyjść najmocniejszym składem, więc piłkarsko od St. Etienne będą na pewno lepsi. Założyć trzeba, że francuska drużyna raczej sie będzie bronić i liczyć na kontry, United w tym sezonie ma z tym problem, więc nie sądze żeby &#39;załadowali&#39; sporo bramek, gra pewnie będzie mozolna i rozgrywana głównie przed polem karnym gości, dlatego nie sądzę aby padło dużo bramek.
Dodatkowo bez echa nie może przejść pojedynek braci Pogba, na które też bukmacherzy wystawiają ciekawe zakłady, można pograć za drobne, że obaj zawodnicy dostaną kartki (@23, Unibet) oraz że Paul obije słupek lub poprzeczka (@6,5 unibet) - co przy grze St.Etienne i samego najdroższego zawodnika na świecie jest dosyć prawdopodobne.
⛔100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: AZ Alkmaar - Olimpigue Lyon
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,67
Bukmacher:

Analiza:

Przed nami nieco mniejsze emocje związane z Ligą Europejską. Drużyna z Holandii AZ Alkmaar spotyka się w 1/16 z drużyną z Francji Lyon. Ogólnym faworytem tego dwu meczu są zawodnicy z Lyonu.
W tym meczu stawiam na bts, nie od dziś wiadomo, że drużyna Alkmaar bardzo dużo strzela ale również i traci sporo bramek tak samo jak i Lyon.
Ostatnie 10 meczy Alkmaar to 15:15 w bramkach, natomiast Lyon na 10 ostatnich meczy to 22:12 w bramkach.
Dzisiaj na boisku nie zobaczymy:
Alkmaar - G. Coutinho, M. Johansson i prawdopodobnie R. Vlaar
Lyon - Rafael, M. Valbuena i prawdopodobnie E. Mammana

Moim zdaniem będzie to jedno ze spotkań w którym padnie najwięcej bramek w dwu meczu.
Przewidywalne składy obu ekip:
Alkmaar (1-4-3-3): Krul - Haps, Van Eijden, Chatzidiakos, Johansson - Seuntjens, Rienstra, Bel Hassani - Tankovic, Weghorst, Jahanbakhsh
Lyon (1-4-2-3-1): Lopes - Morel, Diakhaby, Yanga-Mbiwa, Jallet - Tousart, Gonalons - Cornet, Fekir, Ghezzal - Lacazette

Powodzenia
✅67

Otrzymane punkty reputacji: +5
henek9 933

henek9

Użytkownik
Godzina: 19:00
Spotkanie: Alkmaar vs Lyon
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Marathonbet
Po emocjach w Lidze Mistrzow dzisiaj kolejna porcja w europejskich pucharach.
Konfrontacja AZ z Lyonem to typowy pojedynek,w ktorym &quot;powinnismy&quot; ogladac bramki.
Ostatnio typ nie wszedl,Heerenveen zagral ponizej oczekiwan i mimo,ze w okolicach 80 minuty strzelili bramke kontaktowa na 1:2 to nie udalo sie juz doprowadzic do remisu.
Ekipa gospodarzy dzis bez Johanssona i Vlaar&#39;a,tak wiec bez wiekszych brakow.
W Eredivisie Alkmaar awansowal na 4 miejsce,zagrali naprawde dobre spotkanie z Fryzami a wczesniej nawet grajac w oslabieniu strzelili bramke PSV i walczyli do konca.
W grupie,w ktorej gral Alkmaar zdecydowanie najlepszym zespolem byl Zenit,drugie miejsce zajela ekipa holenderska z rownym bilansem 2-2-2,troche malo strzelali ( 6 bramek ) ale za to stracili najwiecej goli z calej grupy.

Lyon z kolei gral w Lidze Mistrzow,gdzie w grupie lepsze okazaly sie ekipy Juve i Sevilli,przez to Lyon wpakowal sie do LE.
Ostatnio podopieczni Genesio nie radza sobie najlepiej o czym moga swiadczyc 4 porazki w 5 meczach.
Obie druzyny maja potencjal w ofensywie,nie sadze,zeby tutaj nagle zmienili swoj styl i zagrali na &quot;0 z tylu&quot;...
Patrzac na gre defensywna no to co tutaj duzo gadac - Alkmaar stracil w 5 ostatnich meczach 8 bramek,Lyon z kolei 7.
Alkmaar na wyjezdzie raczej bedzie mial male szanse na korzystny wynik,tak wiec beda starac sie u siebie cos ugrac,Lyon z kolei przyjezdza po zwyciestwo,tak wiec zapowiada sie ciekawe spotkanie.
✅80

D 706

don1

Użytkownik
Dyscyplina:CHALLENGER MEN - SINGLES: Cherbourg (France), hard (indoor) - 1/8-finals
Godzina: 18:30
Spotkanie: Diez S.-Moutet C.
Typ: DW 1-2
Kurs: 5.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Niestety Donskoy zawiódł mnie ostatnio. Mój błąd nie popatrzyłem że mecz nie będzie na centralnym i się tak skończyło jak miało czyli 2-0 w palnik.... Dziś jednak myślę, że przyszykowałem niezły typ z niezły value. Wybrałem challenger we Francji. Gdzie grać będzie juniorski półfinalista Australian Open Moutet oraz Kanadyjczyk Diez. Może najpierw o tym drugi zawodniku. Jest to przebijaka bez siły. Z reguły wygrywa pierwsze sety wygrywa a potem zjazd do bazy. Z Chardym było inaczej. Ale wątpię, żeby Jeremym traktował ten pojedynek poważnie. Dlatego Diez wygrał. Z kolei młodziak to bardzo niebezpieczny gracz. Cieżko mu będzie zamknąć mecz w dwóch setach. Jego rywalowi również. Więc liczę na trzy sety a w trzecim secie mam nadzieję, że niesiony dopingiem Francuz wygra i zamelduję się w kolejnej rundzie powodzenia !!
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 165

mirohandel

Użytkownik
dyscyplina: piłka nożna
godzina : 21:05
spotkanie: Legia-Ajax
typ: Ajax do przerwy
stawka: 2,80
bukmacher: bet365
Witam prawie wszystko o tym meczu zostało napisane.Też moim zdanie to Ajax wygra te spotkanie .Oglądałem kilka meczy ajaxu i Legii wydaje mnie się ,że to ajax jest piłkarsko lepszy.Przede wszystkim tam każdy może strzelić gola Dolberg Schone,El Ghazi,Traore,Younes czy Classen.W legi do przede wszystkim będą szukać Radovicia,Guilherme czy Ofoe.Legia preferuje grę prostopadłymi piłkami na boki i centry w pole karne za to Ajax to samo plus strzały z dystansu więc tutaj myślę,że to już na plus .Duga sprawa stałe fragmenty gry też moim zdaniem jest tutaj na plus po stronie gości.I jak tutaj było opisane brak Prijovicia i Nicolicia chociaż Nicolic nic takiego w LM nie pokazywał dodatkowo zabraknie Mulina ,który dość często prowadził piłkę z obrony do ataku i co ciekawe to mu się udawało dobrze.Dąbrowski pamiętam go za czasów Pogoni słabiutki był w tej obronie w Legii parę razy go widziałem nic się nie zmienił.Cóż kończąc myślę,że faworyt jest tylko jeden i to jest Ajax piłkarsko są lepsi ,są wylatani na całe 90min
⛔100

czaro82 507,8K

czaro82

Użytkownik
Dyscyplina. Piłka nożna Liga Europy
Godzina. 19:00
Spotkanie. AZ Alkmar - Olympique Lyon
Typ. Bts w pierwszej połowie
Kurs. 4.0
Bukmacher. Bet365
Analiza.
Witam, dzisiejszego wieczoru w ramach 1/16 LE zostanie rozegrany mecz pomiędzy holenderskim Az Alkmar a francuskim zespołem Olympique Lyon. Sporo zostało już napisane na temat tego właśnie zdarzenia i nie trudno się zgodzić z wnioskami innych typerów. Swój typ traktuję bardziej konkursowo i osobiście
pogram bts-a w dubelku z jakimś innym ciekawym np.Celta-Shaht.
Oba zespoły łączy wiele wspólnych mianowników począwszy od miejsca zajmowanego w swoich ligach obie plasują się na 4 poz aż po niemal identyczny ofensywny styl gry w którym to obydwie zdobywają masę bramek ale również sporo tracą tych goli tracą.
Kolejną wspólną sprawą jest ich obecna sytuacja w lidze, jedni jak i drudzy mają tylko matematyczne szanse aby walczyć jeszcze w tym sezonie o wyższą lokatę niż obecna a ta co najwyżej da możliwość udziału w Lidze Europy. Wszystko to za sprawą ogromnej straty do zespołów znajdujacych sie bezpośrednio przed nimi odpowiednio Lyon 13 pkt do PSG a AZ 14 do PSV. Jakby nie patrzeć jedyna szansa aby ewentualnie zagrać w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów jest tylko jedna!!! Wygrać te pozostałe mecze i zwycieżyć obecną edycję Ligi Europejskiej.
Nie mogę się doszukać bezpośrednich pojedynków tychże klubów lecz patrząc na podobieństwa zapewne wynik byłby jakieś 2:2 ...?
Na swoich podworkach staty w golach są podobne po ponad dwudziestu-paru kolejkach dzisiejsi goście nieco więcej strzelają aczkolwiek bilans Alkmar 38/32 oraz Lyonu 45/29 może nam delikatnie sugerować jakiego otwartego widowiska możemy się dzisiaj spodziewać po piłkarzach tych zespołów.
Podsumowując, uważam iż oba zespoły posiadają znacznie wieksze atrybuty w ofensywie niż w szregach obronnych.
Ponadto na krajowym podwórku już raczej za wiele niezwojują więc liczę tym samym na zaangażowanie w ten mecz piłkarzy co za tym idzie ciekawe sytuacje pod bramką wykorzystane prze jednych jak i drugich juz w pierwszej odsłonie. Powodzenia.
&quot; jeśli nie możesz dojść do siebie - to przyjdź do nas &quot;
⛔100

g-lupek 168

g-lupek

Użytkownik
Spotkanie: Astra - Genk
Typ: x
Kurs: 3.20
Analiza:
Astra grała tylko jeden mecz w lidze w tym roku gdzie wygrali z Targu Mures, skromnie 1:0 choć byli zdecydowanym faworytem, mieli sporo okazji ale nie wykorzystali, coś słaba skuteczność. Genk moim zdaniem nie roztrzygnie tego dwumeczu już w Rumuni, w lidze prezentują średni poziom, ostatnio coś tracą mało bramek, ostatnie 6 spotkań stracili tylko 2 bramki i dwa razy przegrali wiadomo jakim wynikiem. Rumuńska drużyna może sprawić sensację, ale myślę że oba zespoły zagrają uważnie w defensywie, a szczególnie Genk bo mogą nie odrobić tego u siebie, stawiałbym na 0:0.
✅220

shorvenek 129

shorvenek

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Memphis
Godzina: 23:30
Spotkanie: Karlovic - Basilashvili
Typ: Basilashvili
Kurs: 2.63
Bukmacher: sportingbet
Analiza:
W 1/8-finału turnieju ATP w Memphis zmierzą zmierzą się ze sobą Karlovic (20 w rankingu ATP) z Basilashvili&#39;m (67 miejsce w rankingu ATP). Dotychczas mierzyli się ze sobą 2 razy, w obu przypadkach to Chorwat był lepszy od Gruzina, ostatni raz w 2015 roku 2:1 w setach dla Karlovic&#39;a. Myślę, że obecnie w lepszej formie jest pan z Gruzji, wczoraj wygrał gładko z Thompson&#39;em 2:0 (6:3 6:0) w 1/16-finału tego turnieju a kilka dni wcześniej doszedł do półfinału turnieju w Sofii gdzie uległ Dimitrov&#39;owi 0:2. Karlovic natomiast po porażce z Goffin&#39;em w 1/16 AO grał tylko raz w 1/8 turnieju w Quito gdzie odpadł z Estralla&#39;em przegrywając 1:2, dodam że był to turniej rozgrywany na ziemnej nawierzchni. Porównując formę obu panów oraz rytm rozgrywania meczów to Gruzin jest obecnie w lepszej formie oraz po AO gra średnio raz na 2 dni więc złapał rytm meczowy co nie można powiedzieć o Chorwacie który po AO rozegrał tylko jedno spotkanie. Liczę dziś na pewne zwycięstwo Basilashvili&#39;iego.
Link do meczu: flashscore.pl/mecz/8AmVFzxp/#szczegoly-meczu
✅163

kukizlfc 813

kukizlfc

Użytkownik
Dyscyplina: Darts, Premier League
Godzina: 23.00
Spotkanie: Dave Chisnall - Kim Huybrechts
Typ: Dave Chisnall więcej 180&#39;s
Kurs: 1,50
Prosta sprawa. Chizzy rzuca bardzo nieregularnie i narazie wyglądał przez to bardzo słabo przegrywając 3-7 z Taylorem i 2-7 z Lewisem, jednak w obu pojedynkach mimo, że byłyjednostronne, to Chizzy rzucał maxów odpowiednio 5 i 3. Huybrechts natomiast zagrał dwa pełnie 12 legowe spotkania i rzucał w obu meczach tylko po 2 maxy. Tutaj spodziewam się bardzo wyrównanego spotkania i mając więcej okazji Chizzy powinien nastukać maxów sporo, gdyż to jego największa broń w tym ważnym dla awansu do drugiej rundy spotkaniu. Nawet jeśli Kim poprawi się odrobinę w porównaniu z ostatnimi wyczynami 3 idealnych 60tek, to Dave jest w tym elemencie po prostu najlepszy na świecie.
✅50

L 6,6K

lukasz1986

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: PAOK Saloniki - Schalke 04
Typ: Azjatycki handicap Schalke 04 -1.5
Kurs: 4.00
Bukmacher: Unibet
Analiza:
W meczu 1/16 finału Ligi Europy PAOK Saloniki zagra przed własną publicznością z Schalke Gelsenkirchen. Niemiecka drużyna zdominowała grupę I i z 15 punktami na koncie zakończyła zmagania na pierwszym miejscu. PAOK w grupie J uplasował się na drugiej lokacie za za plecami Fiorentiny. Po przerwie zimowej Schalke 04 rozegrało pięć spotkań o stawkę - awansowało do ćwierćfinału Pucharu Niemiec po wyeliminowaniu Sandhausen, a w lidze zdobyło siedem punktów. Piłkarze z Veltins Areny zdołali pokonać Ingolstadt (1:0) i Herthę (2:0), zremisować z Bayernem (1:1), ale zostali pokonani przez Eintracht Frankfurt (0:1). PAOK ma za sobą udany początek roku i serię dziewięciu kolejnych spotkań bez porażki. W lutym piłkarze z Salonik rozegrali cztery spotkania – w greckiej ekstraklasie zdobyli siedem punktów w trzech spotkaniach (2:0 z AEL-em Larissą, 3:2 z Asterasem Tripolis i 0:0 ze Skodą Xanthi). Porównując jednak poziom ligi Niemieckiej i Greckiej sądzę, że drużyna Schalke 04 powinna wygrać to spotkanie. Gra drużyny Niemieckiej z meczu na mecz wygląda coraz lepiej o czym najlepiej świadczy zremisowane spotkanie z Bayernem Monachium na terenie Bawarczyków. Stawiam na zwycięstwo Schalke 04 co najmniej różnicą dwóch bramek.
✅300

Otrzymane punkty reputacji: +7
barron 88

barron

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Olympiakos - Osmanlispor
Typ: Olympiakos wygra
Kurs: 1.75
Bukmacher: Bet365/B]
Z tego co zauważyłem dużo osób na forum idzie w stronę gości, może to i dobrze może bardzo źle, ale ja w tym spotkaniu definitywnie stawiam na ekipę Olympiakosu, ale tylko dlatego, że mecz rozgrywany jest na stadionie Georgios Karaiskákis w innym przypadku nie dotykał bym tego spotkania bo w rewanżu będzie to wielka niewiadoma. Patrząc przez pryzmat rozgrywek ligowych to na własnym podwórku czerwono-biali są nie do pokonania. 11 spotkań - 10 wygranych i jeden remis. W lidze zajmują fotel lidera z dorobkiem 51. punktów i zapewniony tytuł mistrzowski.
Olympiakos to drużyna bardziej doświadczona i bardziej obyta w rozgrywkach międzynarodowych. Może nie popisali się w rundzie grupowej, w której byli ex aequo z Young Boys i zwycięstwo w Szwajcarii zaważyło na dalszej grze greków w LE, ale to nie oznacza, że następne ich spotkania będą równie błahe i nieudane.
Do Grecji przyjeżdża turecka drużyna, która pokazała pazur w kwalifikacjach, zagrała kilka bardzo udanych meczów, ale pytanie czy na tym się nie skończy. W Grecji Olympiakos powinien bardzo, ale to bardzo postarać się zagrać na zero z tyłu, aczkolwiek w tej edycji LE udało im się to tylko dwa razy spośród 8. rozegranych spotkań, licząc: kwalifikacje jak i rundę grupową.
Nie powinno się abstrahować od kibiców Pierusu i żywiołowości jaka panuje na stadionie Olympiakosu, bo to z pewnością jest 12. zawodnik czerwono-białych i jak wiele im to daje i dawać będzie. Dzisiaj Pireus powinien to spotkanie wygrać jedną, dwiema bramkami, bo ciężko wyobrazić sobie triumfu tak przeciętnej drużyny tureckiej, która jak najbardziej miała swoje momenty, ale to właśnie Olympiakos jest drużyną lepszą i na pewno dzisiaj będzie to widoczne.
Powodzenia!
⛔100

tsafack 243

tsafack

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna , Liga Europejska
Godzina : 19:00
Spotkanie : Celta vs Shakhtar
Typ : Celta and over 2,5
Kurs : 4.5
Bukmacher : bet365
Analiza :
Do meczu zostało już niewiele czasu. Wziąłem pod lupę starcie pomiędzy Celtą Vigo oraz Shakhtar Doneck. Dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania jest zespół gospodarzy. Stawiam na to, że ta ekipa wygra, w meczu padną minimum 3 gole. Jest kilka powodów, dla którego warto zagrać ten typ.
Celta wychodzi dość ofensywnym składem. Zagrają dwaj napastnicy, Iago Aspas oraz Guidetti. Pierwszy z nich ma już w tym sezonie, w lidze, 11 goli i 3 asysty. Drugi z wymienionych graczy jest mniej efektywny ale myślę, że we dwójkę napsują krwi Ukraińcom. Celta powinna być stroną przeważającą. Wszyscy zawodnicy są w rytmie meczowym. Z kolei gracze z Doniecka nie mają tego komfortu. Sparingi nie zastąpią nigdy meczów o stawkę. Uważam, że będzie to dzisiaj widoczne. Kolejnym argumentem będzie ambicja gospodarzy. Odpadli oni z Pucharu Króla. Są wyśmiewani z tego, że zlekceważyli Alaves. Myślę, że skupią się na osiągnięciu jak najlepszego wyniku w starciu z Shakhtar. Uważam, że im się to uda, a przy okazji padnie over. Celta ostatnio nieszczęśliwie przegrała z Atletico. Objęli prowadzenie w końcówce starcia na Vicente Calderon. Nie skupili się wystarczająco i polegli ostatecznie 3:2. Ukraińcy w przerwie zimowej praktycznie w każdym starciu notowali over. Myślę, że są duże szanse na powodzenie tego typu. A kurs jest bardzo wysoki. Liczę, na wysokie zwycięstwo Hiszpanów.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +10
lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna , Liga Europejska
Godzina : 21:05
Spotkanie : Manchester United - AS Saint-Étienne
Typ : Manchester United wygra 3-0, 3-1 lub 3-2
Kurs : 4,50
Bukmacher : williamhill
Analiza :
Zapraszam na pierwsze spotkanie 1/16 finału Ligi Europejskiej pomiędzy Manchester United a AS Saint-Étienne. Dzisiejszego wieczoru na Old Trafford będziemy świadkami bardzo interesującego spotkania. Poniekąd będzie to też pojedynek Pogba vs Pogba, potyczka dwóch braci na zawodowym poziomie futbolu jest rzadkością, dlatego wiele par oczu będzie śledzić starcie Paula z Florentinem. United w najbliższych dniach rozegrają kilka kluczowych meczy kolejno z Blackburn Rovers w ramach piątej rundy Pucharu Anglii, później rewanż z francuzami w Lidze Europy oraz finał Pucharu Ligi na Wembley z Southampton. Dlatego też myślę, iż Jose Mourinho będzie chciał zdecydowanie przechylić szale awansu na swoją stronę dzisiejszego wieczoru, tym bardziej, że kolejne spotkania będą także kluczowe w walce o puchary. Co do historii potyczek to łączny bilans Czerwonych Diabłów przeciwko klubom z Ligue 1 to 26 spotkań - więcej było starć tylko z rywalami z Hiszpanii, Serie A, Bundesligi i Portugalii (przy czym Portugalia po dwumeczu z AS Saint-Étienne przesunie się w tym zestawieniu na piąte miejsce). U siebie Manchester United jest w tej rywalizacji niepokonany, wygrywając dziewięciokrotnie i remisując cztery razy, z różnicą goli 20:6; na francuskiej ziemi oraz na Stadionie Ludwika II w Monaco zwyciężył czterokrotnie, siedem razy remisował i doznał dwóch porażek, strzelając 16 bramek i tracąc 9. Daje to razem 13 wygranych, 11 remisów i dwie porażki oraz stosunek goli 36:15. Najwięcej trafień zaliczyli Ole Gunnar SolskjĂŚr i Ruud van Nistelrooy - po pięć; po dwa razy strzelali Denis Law, David Beckham, Ryan Giggs i Javier Hernández. Ostatni raz z Saint-Etienne, Czerwone Diabły mierzyły się w sezonie 1977/78 w ramach Pucharu Zdobywców Pucharów, gdzie górą byli moi ulubieńcy, wygrywając w dwumeczu 3:1. Wspomniany pojedynek został zapamiętany głównie z powodu rewanżowego meczu, który przeniesiony został do Plymouth Argyle’s Home Park w ramach kary dla drużyn za problemy z widownią w pierwszym spotkaniu. W obecnym sezonie Saint-Étienne w Ligue 1 zajmuje obecnie piątą lokatę, jednakże w poprzedni weekend w imponującym stylu pokonali ekipę Lorient 4:0 i w chwili obecnej tracą tylko punkt do czwartego miejsca. Trzy ostatnie ich mecze w lidze to dwie wygrane oraz porażka, mimo to mają całkiem przyzwoity bilans bramkowy w lidze 33:19, więc na pewno tanio skóry nie sprzedadzą. Manchester z kolei wygrał dwa z trzech ostatnich spotkań w lidze a jedno zremisował, bilans bramkowy 38:21. W ekipie Czerwonych Diabłów nie zobaczymy kontuzjowanych Phila Jonesa, Michaela Carricka oraz Wayne&#39;a Rooneya, oprócz nich nie zgra także Luke Shaw podobno ma konflikt z Jose i być może jest w tym trochę prawdy, bo w tym roku po wyleczeniu kontuzji jeszcze nie grał. Zdrowy natomiast jest już Marcos Rojo ale obronę według zapowiedzi Portugalczyka ma tworzyć ta sama czwórka co w spotkaniu z Watford, czyli Valencia - Smalling - Bailly - Blind. W ekipie Christophe Galtiera nie wystąpią kontuzjowani Oussama Tannane oraz Robert Beric. Podsumowując Manchester nie przegrał na własnym obiekcie od września zeszłego roku poza tym historia przemawia za United a, że historia lubi się powtarzać to powinni dziś wygrać i to kilkoma bramkami jednak mając w pamięci ostatni ligowy mecz Francuzów myślę, że też mogą być w stanie coś strzelić. Co ciekawe warto też zwrócić uwagę, że podczas swojej przygody z Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimović zdobył aż 14 bramek w 13 spotkaniach przeciwko Saint-Etienne, nie miałbym nic przeciwko gdyby dziś dołożył kolejne trafienia. Mecz rozpocznie się o godzinie 21:05.
Przewidywane składy
Manchester United: De Gea - Valencia,Smalling, Bailly, Blind - Pogba, Herrera - Martial, Mkhitaryan, Mata - Ibrahimovic
AS Saint-Étienne: Ruffier - Pogba, Perrin, Théophile-Catherine, Malcuit - Veretout, Pajot - Hamouma, Saivet, Monnet-Paquet - Roux
✅350

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Liga Europejska
Godzinna: 21:05
Spotkanie: Legia Warszawa – Ajax Amsterdam
Typ: over 3.5
Kurs: 3.90
Bukmacher: unibet
Analiza:
Legia po świetnej jesieni w Europejskich Pucharach wraca wiosną kontynuować świetny rok w tych rozgrywkach, ich rywalem w 1/16 finału Ligi Europejskiej będą starzy znajomi Ajax Amsterdam. Idziemy w tym starciu w bramki, Magiera doskonale zdaje sobie sprawę że to Holandii trzeba udać się z zaliczką stawiając tym samym na ofensywną grę, zresztą taką Legią pod batutą tego trener oglądamy. Oczywiście w zespole w tej formacji zaszło sporo zmian ale jeśli chodzi o drugą linię to ci najważniejsi w drugiej linii są Radovic - Odjidja-Ofoe – Guilherme, nowością jest linia ataku z Necidem który widać już że będzie wzmocnieniem jeszcze ofensywy mistrza Polski. Najlepsze mecze w Europejskich Pucharach Legia rozgrywała grają odważną, otwartą piłkę to dało min. remis tutaj 3:3 z Realem. Nie pewno atutem Legii nie jest przerwa, mają za sobą jeden mecz z Arką, drugi problem jaki widzę na ten mecz to na pewno para Pazdan – Czerwiński to nie jest mocny punkt, szczególnie ten drugi bardzo blado na tle takich zespołów wypadał w nim składzie 5:1 z Realem, 0:6, 8:3 Borussia. Kolejna ważna sprawa to przecież zagrać nie może Jędza czyli kolejny klucz w układance defensywnej. Brak Moulin też może być odczuwalny w defensywie bo Jodłowiec mimo świetnego meczu z Arką nie grał w Lidze Mistrzów, Kopczyński może sam tej drugiej linii nie udźwignąć.
Ajax po wielu problemach na początku sezonu, ustabilizował formę już od dłuższego czasu na bardzo wysokim poziomie. To nie jest jednak ekipa której należy się bać oczywiście jak zwykle bazując na młodzieży mają ogromną fantazję w ofensywie i grają piłką do przodu, ale tez brakuje im stabilizacji na tyłach i doświadczenia co widzieliśmy w tym roku w Europejskich Pucharach żaden wyjazd w Lidze Europejskiej nie zagrany na zero z tyłu ale też w każdym strzelali bramkę, w eliminacjach do Ligi Mistrzów też w czterech meczach bramka strzelona i stracona. Atut na pewno sporo to rytm meczowy z kompletem pięciu zwycięstw. Dla mnie to może być otwarty mecz Ajax się nie schowa a jak strzeli to i Legi zaryzykuje i się otworzy.
⛔100

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka ręczna
Spotkanie: Midtjylland vs Silkeborg
Typ: Pierwsza połowa Silkeborg
Kurs: 4,55
Bukmacher: Oddsring
Data/godzina rozpoczęcia: 16.02.2017/20:30
Link do wyniku: http://www.flashscore.pl/mecz/MmQnHSs1/#szczegoly-meczu
Analiza:
17 kolejka duńskiej ligi piłki ręcznej kobiet. Jakiś czas temu podobny typ mi wszedł więc uważam, że warto spróbować ponownie. Przyjezdne na chwilę obecną zajmują szóste miejsce, co daje mi awans do fazy ćwierćfinał play-off jednak po piętach depczą im zawodniczki Odense. Silkeborg notowało serię sześciu wygranych z rzędu, do momentu, jak na początku lutego przyszło im się zmierzyć z Copenhagen. Silkeborg musiał wówczas uznać wyższość gospodyń i uległ 34:28, jednak już 11 lutego przyszło kolejne zwycięstwo z Viborg 35:26. Pierwsza połowa niezwykle wyrównana, w drugiej już pogrom. Siła Silkeborg jest oparta przede wszystkim na Cohrt, Troelsen, oraz Skogrand, które zdobywają najwięcej bramek. Gospodynie natomiast mają napięty grafik, grają zarówno w lidze, jak i w Lidze Mistrzów. Od początku lutego będzie to ich piąte spotkanie. Ostatnio wygrały w Lidze Mistrzów z Ljubljaną 28:19. Pierwszą połowę dwiema bramkami. Dziś Silkeborg musi zwrócić uwagę na dobrze dysponowane Jensen, Jorgensen. Powstrzymanie ich od pierwszych minut będzie kluczem do zwycięstwa. Patrząc na dwa ostatnie mecze jest remis, ale to Midtjylland ma lepszy bilans, więc Silkeborg od pierwszych minut do działania-powodzenia
⛔100

gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna: EUROPA: Liga Europejska - Play Offy - 1/16-finału
Spotkanie: Legia Warszawa - Ajax
16.02.2017 21:05
Typ: BTS i 2
Kurs: 4,6
Bukmacher: bwin
Analiza: Dzisiaj o godzinie 21:05 czasu Polskiego odbędzie się spotkanie w 1/16 Ligi Europy pomiędzy drużynami Legii Warszawa i Ajaxu Amsterdam. Legia Warszawa to drużyna, która zajęła 3 miejsce w fazie grupowej Ligi Mistrzów i z tego tytułu rozgrywa dalej w europejskich pucharach. Ze składem pożegnało się dwóch napastników _ Nikolić i Prijović, oraz Bereszyński, co niewątpliwie wpłynie na niekorzyść w dzisiejszym spotkaniu. Do drużyny dołączył też Necid, który spróbuje odbudować swoją formę w drużynie Mistrza Polski. Moim zdaniem Legia może pokusić się dzisiaj przy wsparciu swoich kibiców o powalczenie z drużyną z Holandii. Ajax natomiast to drużyna, która w ostatnich meczach notuje bardzo dobre wyniki i to w niej upatruję faworyta tego meczu. Z pewnością to goście będą prowadzić grę natomiast Legia będzie liczyć na szybkie kontratatki, które mogą przynieść jakieś gole. Zmorą Legionistów może okazać się jednak dość słaby blok obronny, przez co strata goli w tym meczu wydaje się być nieunikniona. W mojej opinii dzisiejsze spotkanie będzie należeć do gości, którzy będą wykorzystywać wszystkie swoje atuty i zdobędą dzisiaj co najmniej dwa gole. Mój typ to 1:2 po bardzo ciekawym spotkaniu.
⛔100

pawel1908 10,9K

pawel1908

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Villareal - Roma
Typ: Edin Dzeko zdobędzie gola w meczu
Kurs: 2,3
Analiza:
Do 3 razy sztuka (Cavani strzelił, Callejon nie strzelił).
Jeden z ciekawszych pojedynków w dzisiejszej Lidze Europejskiej. Dwie znane firmy, grające bardziej defensywnie Villareal przeciwko ofensywnej Romie.
Nie ukrywam, że typując Dzeko na strzelca w tym meczu biorę pod uwagę jego obecną dyspozycję,a ta jest znakomita. Po 24 kolejkach lider strzelców w lidze włoskiej z 18 golami. Liga Europejska i 5 bramek na koncie bośniackiego napastnika.
W grupie Roma strzeliła w 6 meczach 16 bramek. W Serie A aż 50, więcej strzeliło jedynie Napoli.
Na niekorzyść typu działa jedynie dobra obrona Villareal , która straciła w La Liga tylko 15 bramek (najmniej w lidze ! ). W LE jednak tracili bramki w każdym spotkaniu, co może świadczyć, że nie są aż tak skupieni na tych rozgrywkach.
W ostatnich latach nie było okazji do spotkania dla tych dwóch drużyn, ale pojedynki hiszpańsko - włoskie zawsze są interesujące i budzące emocje.
Wierzę, że będzie tak w dzisiejszym spotkaniu, a Rzymian do przynajmniej bramkowego remisu poprowadzi Edin Dzeko.
✅130

komesbb 435

komesbb

Użytkownik
Godzina:
21:05
Spotkanie:
Legia Warszawa - Ajax Amsterdam
Typ:
kornery over 10
Kurs:
2,6
Bukmacher:
WiliamHill
Analiza:
Trochę mnie zastanawia tak wysoki kurs na to zdarzenie. Dzisiaj Legia wraca do piłki na najwyższym poziomie. Niebywale ciężkie zadanie przed wojskowymi ale zakładam, że tanio skóry nie sprzedadzą. W Warszawie wielka motywacja. Czy wygrają ten mecz? może być ciężko jednak zakładam, że podopieczni Magiery postarają się atakować. Kibice na Łazienkowskiej za pewne postarają się im w tym dopomóc. Po drugiej stronie Ajax. Buki faworyzują gości no i nie ma się czemu dziwić. Są w rytmie meczowym, są w formie. Wygrali pięć swoich ostatnich spotkań w lidze i najprawdopodobniej będą chcieli zdobyć jakieś bramki w Warszawie, które w znaczący sposób mogą ich przybliżyć do awansu. Warto dodać, że w tych meczach Ajax dominował:
ze Spartą 9 kornerów;
z Rodą 7;
z Den Haag 9;
z Utrechtem 8;
z Zwolle 8;
Jeśli zawodnicy z Holandii utrzymają średnią nabijanych kornerów to uważam, że typ podany przeze mnie ma duże szansę na powodzenie.
Reasumując zakładam zobaczyć ofensywny pojedynek. Legia u siebie powinna atakować, Ajax jako faworyt również. Linia kornerów przy pomocy odrobiny farta powinna zostać pokryta. Powodzenia dla Legii i Pozdrawiam
✅160

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom