Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Lech Poznań - Korona Kielce
Typ: Korona NIE STRZELI bramki
Kurs: 2.49
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Witam wszystkich w moim trzecim typie. Poprzednie dwa, których byłem pewny weszły gładko. Bale nie ukuł w
LM a wczoraj BTS w Hoffenheim wszedł pięknie tuż przed gwizdkiem na przerwę.
Co do mojej dzisiejszej propozycji najpierw pozwolę sobie na kilka słów wyjaśnień z racji tego, że po moich dwóch pierwszych typach odezwały się, które gratulowały w PW i mówiły, że dzięki mojej analizie pograły te typy. Miło mi to słyszeć i jest to budujące, jednak chce szanować wasze pieniądze tak jak i szanuje swoje, dlatego lojalnie uprzedzam, że dzisiejszy typ z racji w moich oczach słabej piłkarskiej oferty, jest w mojej opinii typem mającym 50% szans na wejście. Ja osobiście pograłem go już przed pisaniem analizy za moją standardową stawkę jaką ostatnio gram czyli 15 zł, tylko dlatego, że kurs zaproponowany na to zdarzenia wydał mi się najatrakcyjniejszy w stosunku do moich obserwacji obu zespołów. Jednak nie mam tak pewnych osobistych odczuć co do jego powodzenia jakie miałem przy braku gola Garetha i przy wczorajszym BTS.
A teraz do rzeczy czyli analizy. Zacznę od Lecha. Mecz z Pogonią traktuje trochę jako wypadek przy pracy i zmęczenie graczy po reprezentacjach (chociaż i tak za wielu z tego Lecha w tej przerwie nie pograło), ale na plus mojego typu jest to, że pomimo słabszego meczu nie stracili bramki dodatkowo na wyjeździe. Na czym w całości opieram mój typ? Na statystykach obu drużyn z tego sezonu. Lech bardzo solidnie w defenzywie #Hajto u siebie stracone bramki z Zagłębiem Lubin (są mocni od początku) i z Piastem gdzie prowadzili 2:0 był to jeszcze w miarę początek sezonu mogło wkraść się rozluźnienie i mieli na głowie rewanż z Utrechtem. Na ostatnie 5 spotkań z Koroną u siebie stracili gole w dwóch remis w 2015r. i ostatnia Runda Mistrzowska 3:2, jednak jak zaznaczyłem była to runda mistrzowska inny trener w Koronie i trochę inne realia, nie biorę tego pod uwagę tak bardzo.
Teraz Korona, drużyna genialnie grająca w ofensywie (co trochę przeczy mojemu typowi), ale głównie:
A) U siebie a nie na wyjazdach
B) Ogromny problem ze skutecznością, chociażby ostatni mecz który oglądałem gdzie stłamsili w Sandecję (19 sytuacji, 6 celnych strzałów w światło bramki, 61% posiadania piłki i aż 13 niecelnych) a mimo to trafili tylko raz.
No i właśnie, z Lechem moim zdaniem aż 19 sytuacji mieć nie będą i mając dalej tak rozregulowane celowniki mogą zapomnieć o bramce w tym spotkaniu, a na wyjazdach mają problem ze skutecznością w ostatnich 8 meczach
EKSTRAKLASY tylko i wyłącznie na wyjazdach pięć razy bez bramek, strzelali tylko (Lechowi ale Runda Mistrzowska i Bartoszek na ławce, Termalice) to były mecze w zeszłym sezonie w tym tylko Legii wcisneli bramkę w 85 minucie. Z Arką i Piastem pomimo nawałnic na ich bramkę nic nie trafili.
Jeśli ktoś to zagra to życzę nam obu powodzenia, jeśli nie to w pełni zrozumiem bo mimo, że go gram uważam, że ryzykowny typ. Z Fartem
149