>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 15.08.2025 (piątek)

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na piątek - 15. Sierpnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 10:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: powyżej 2,5 gola
Kurs: 1,80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Post w dziale: Link do swojego postu
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Betclic
- Forbet
- GO+bet
- Betters

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

makaveli23 1,4M

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Copa Sudamericana
Godzina: 02:30
Spotkanie: Central Cordoba - Lanus
Typ: remis
Kurs: 2.95
Bukmacher: superbet
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/threads/copa-sudamericana-2025.173766/#post-7352596
Analiza:
Argentyński pojedynek w 1/8 finału Copa Sudamericana i przewiduje że padnie w tym meczu remis. Central Cordoba jesty niepokonane od 7 meczy 2-5-0. W 1/16 finału w lipcu u siebie pierwszy mecz zremisowali jako faworyt z Cerro Largo w meczu w którym komletnie się nic nie działo a wygrali drugi mecz 3-0 w Urugwaju. Lanus zajęło pierwsze miejsce w grupie więc nie musiało grać w 1/16 a w lidze zaliczyli w nowym sezonie 2 porażki i 2 wygrane oraz wygrali u siebie z huracan 2-0 w pucharze Argentyny. W historii spotkań między tymi drużynami mamy sporo remisów i myślę że zobaczymy kolejny.

R 2,2M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna Polska I Liga
Godzinna: 20:30
Spotkanie: Polonia W - Ruch
Typ: superprzewaga: Polonia
Kurs: 2,20
Bukmacher: Superbet
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...inowe-w-sezonie-2025-2026.174379/post-7352619
Analiza:
Kursy na Polonię wyraźnie spadają ale jeśli ktoś oglądał ostatnie spotkania Ruchu to nie ma się czemu dziwić. Ruch po "odrodzeniu" nigdy nie grał tak słabo- to co zrobił z tej drużyny a wcześniej z Warty Szulczek zwany trenerem woła o pomstę do nieba. Ruch gra bez taktyki i pomysłu- zlepek przypadkowych najemników za drobne, z których większość ma Ruch w głębokim poważaniu. Totalna niemoc w każdej formacji, 90% bojaźliwych podań kierowanych jest do tyłu - brak przysłowiowego "wejścia w kości" i odwracanie od piłki. Brak lidera w środku i choćby jednego kreatywnego piłkarza- ostatnim był Kozak, gdy mu się jeszcze chciało. Bielecki znów robi babole a Fornalik z tych piłkarzy raczej nie skleci drużyny. Ruch to w tej chwili najsłabsza drużyna w tej lidze, która będzie miała problem z utrzymaniem. Na tym tle solidnie walcząca o awans Polonia powinna zdobyć trzy łatwe punkty.

successful 3,3M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna, Ekstraklasa
Godzina: 18;00
Spotkanie: Zagłębie - Lechia
Typ: Poniżej 2.5 gola
Kurs: 2.22
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...026-15-08-2025-17-08-2025.174838/post-7352664
Analiza:

Nasza Ekstraklasa o dziwo wystartowała jako overowa liga. To cieszy, ale jednocześnie nie jest to rzecz standardowa jak na lokalne warunki, toteż sądzę, że ten rzeczy może się wkrótce zmienić. Gdybym miał szukać underów po dobrym kursie, to celowałbym w dole tabeli. Takie zestawienie pary prezentuje dziś konfrontacja między Zagłębiem a Lechią. Oba zespoły jeszcze nie wygrały meczu i dla nich obu taka okazja nadarza się dzisiaj. Oczami wyobraźni widzę to spotkanie jako bezbarwne. Relatywnie wysoki kurs może wynikać z tego, że w ostatnich spotkaniach między obydwiema ekipami wystąpił over, oraz tym, że spotkania z udziałem gdańszczan obfitują w bramki. Zdecydowałem się jednak pójść pod prąd. Zagłębie to jak na razie trzecia - po Piaście i Legii - najbardziej underowa drużyna w Ekstraklasie. Możliwe, że Lechii będzie trudno przebić się przez ich obronę.

pawelo2893 50,4K

pawelo2893

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – 3 Liga Polska gr. IV
Godzina: 19:29
Spotkanie: KSZO Ostrowiec – Wiślanie Skawina
Typ: powyżej 3,5 gola
Kurs: 2.62
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...kłady-długoterminowe-typy.159923/post-7352830

Analiza:
Hitowe starcie w mojej ulubionej grupie III Ligi. Naprzeciw siebie stają dwa zespoły, które zdobyły do tej pory komplet sześciu punktów. KSZO ma za sobą ciężki bój w Dębicy (1:0) i wysoki triumf na swoim terenie ze Świdniczanką. Wiślanie imponują skutecznością na starcie, a dobra dyspozycja daję nadzieję na miejsce w czołówce. Wygrana u siebie z Kazimierzą Wielką bezapelacyjna, a wyborna forma młodego Kuby Guta może cieszyć. Smaczku dodaję fakt, że obecny coach gości – Radosław Jacek poprzedni sezon spędził … właśnie w Ostrowcu Świętokrzyskim. „Pomarańczowi” długo walczyli o baraże i pozostawili po sobie dobre wrażenie. Wierze, że Jacek znajdzie sposób na swój były team, a ogromna moc ofensywna klubu z okolic Krakowa przyniesie fajny overowy mecz!

demarcel 183K

demarcel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Angielska Premier League
Godzina: 21:00
Spotkanie: Liverpool vs Bourmenouth
Typ: Strzelec Gola - WIrtz
Kurs: 2.60
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...026-15-08-2025-18-08-2025.174680/post-7353044

Analiza:

Liverpool zaczyna obronę tytułu od wbrew pozorom łatwego kalendarza. Na pierwszą przystawkę okrojony skład Wisienek bez swojej gwiazdy Kerkeza, który zasilił po odejściu TTA The Reds. Imponująca forma przed sezonem i mnóstwo bramek. Jest sporo kandydatów do gola. Nowa gwiazda Florian Wirtz błyszczał w ofensywie. W spotkaniu pewnie padnie kilka bramek dlatego typuję że właśnie nowy nabytek The Reds zdobędzie już na inaugurację debiutanckiego gola.

L 3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka nożna Polska I Liga
Godzinna: 20:30
Spotkanie: Polonia W - Ruch
Typ: Ruch przedział goli 1-3
Kurs: 1.42
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...inowe-w-sezonie-2025-2026.174379/post-7353060
Analiza:

Marzenia Ruchu o Ekstraklasie są póki co odległe, bo i forma Chorzowian bardzo nierówna - po niezłych dwóch meczach - pojawiły się dwie porażki, w tym ta dość bolesna, bo z ekipą, która w ostatnim sezonie utrzymała się z ledwością w lidze. Polonia Warszawa gra świetnie w ofensywie, ale brakuje jej koncentracji z tyłu, w efekcie czego nie zachowała ani jednego czystego konta w ostatnich 4 meczach ligowych. Myślę, że Ruch CHorzów wykorzysta ten fakt i także strzeli minimum jedną, ale nie wiecej niż trzy bramki. Chorzowianie lubią czasem zaskoczyć pozytywnie i licze na takie coś w tym spotkaniu.

Z 1,3M
Dyscyplina: Koszykówka Australia kobiety
Godzina :10:00
Spotkanie: Southern District Spartans - Logan Thunder razem z dogrywką
Typ: over 161,5 pkt
Kurs: 1,92
Post w dziale;https://forum.bukmacherskie.com/threads/rozgrywki-kobiece.158172/post-7353066
Analiza: To powinien być bardzo zacięty i wyrównany pojedynek ponieważ oba zespoły prezentują bardzo podobny poziom i trudno jest tutaj przewidzieć która drużyna wyjdzie z tego meczu zwycięsko.W sezonie zasadniczym drużyny te zajęły dwa pierwsze miejsca w tabeli..Całkiem możliwe że w regulaminowym czasie gry w tym spotkaniu padnie wynik remisowy i w celu wyłonienia zwycięzcy tego spotkania potrzebna będzie do rozegrania dogrywką.Koszykarki obu drużyn bardzo dobrze rzucają z dalszej odległości za 3 punkty i robią to bardzo często i teraz będzie podobnie i typuje że padnie tutaj bardzo wysoki wynik punktowy.

little-dj 306,4K

little-dj

Użytkownik
Dyscyplina: Rugby League - Australia, NRL
Godzina: 10:00
Spotkanie: New Zealand Warriors - St. George Illawarra Dragons
Typ: New Zealand Warriors (łącznie z dogrywką)
Kurs: 1.52
Bukmacher: Fuksiarz
Post w dziale: Analiza:
Warriors to ekipa, która jeszcze miesiąc temu mogła myśleć o TOP3 czy nawet TOP2 sezonu zasadniczego, ale potem przyszły kontuzje i ostatnie trzy porażki z rzędu, które ich wyrzuciły z TOP4. Dzisiaj obie ekipy są już trochę na musiku, bo Warriors w końcu muszą zapunktować, żeby sobie zapewnić te play-offy, a Dragons, żeby jakkolwiek pod koniec sezonu o nie powalczyć. Stawiam tu jednak na odbicie Warriors, choć ta ostatnia forma może by na to nie wskazywała. Dragons to ekipa na mecze domowe, na wyjazdach wygrali w zaledwie dwóch spotkaniach z dziesięciu. Teraz będzie to tym ważniejsze, że mecz będzie w Auckland, a tam przegrali cztery z ostatnich pięciu spotkań H2H.

husarz22 182,6K

husarz22

Forum VIP
Dyscyplina: piłka nożna, Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk
Typ: Lechia powyżej 0.5 gola i Lechia powyżej 2.5 rzutów różnych
Kurs: 1.55
Post w dziale: Klik
Analiza:
Typ czysto statystyczny. Lechia w każdym meczu nowego sezonu strzelała minimum jednego gola. Gdańszczanie strzelają nawet sporo bramek, gorzej radzą sobie w obronie. Nie widzę powodu dlaczego miałoby byc dzisiaj inaczej i tego jednego gola trafią. Ciągle są bez zwycięstwa w nowym sezonie i aktualnie mają -3 punkty. A rożne? Z Górnikiem 3, z Lechem 9, z Cracovią 4 i z Motorem 3.

maarcin14 1,9M

maarcin14

Użytkownik
Typ: X2
Kurs: 1.57
Bukmacher: Betclic
Post: https://forum.bukmacherskie.com/thr...26-15-08-2025-17-08-2025.174838/#post-7353092
Analiza:

Witam, zaczynamy 5 kolejkę Ekstraklasy, o 18 zmierzą się Zagłębie Lubin oraz Lechia Gdańsk. Jest to starcie drużyn z dołu tabeli, a więc jest to istotne spotkanie dla obu ekip, moim zdaniem nieco lepiej na początku sezonu wygląda Lechia i dlatego typuję X2. Lechia ma dotychczas strzelonych 9 goli, co jest drugim wynikiem w lidze, ale tracą również bardzo dużo, bo aż 11. Jeśli poprawią grę w defensywie i będą unikać prostych błędów to powinni zacząć regularnie punktować, bo grają dobrze, w bardzo dobrej formie jest Bobcek, a razem z Viunnykiem tworzą mocny duet napastników, oprócz tego fajnie wygląda Mena, który indywidualną akcją zapewnił remis z Motorem. Zagłębie póki co 0:1 z Widzewem, 2:2 z GKS Katowice i 1:1 z Koroną, Lechia potrafił postraszyć Lecha strzelając im 3 gole, opróćz tego remisy z Cracovią 2:2 i z Motorem 3:3, a na inaugurację porażka 1:2 z mocnym Górnikiem Zabrze. Jak dla mnie Lechia wygląda aktualnie lepiej, typuję X2.

Pablito91 2,3M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Dyscyplina: Tenis ATP Challenger Todi
Spotkanie: Skatov Vacherot
Typ: vacherot
Kurs: 1.49

Na dziś propozycja z Challengera we włoskim Todi. Półfinały. Kazach skatov zagra z monakijczykiem Vacherotem. Idę tutaj w monakijczyka, który nie dość, że wygląda tutaj dobrze, bowiem wygrał wszystkie mecze gładko po 2:0 to Skatov powinien już pomału wyczuwać zmęczenie. Jest po turnieju w Niemieckim Bonn, gdzie przegrał w finale. Tutaj wszystkie 3 spotkania wygrywa po 3 setowych bojach. Korty ziemne są najbardziej wymagające. Podróż i ciężkie boje. Zmęczenie jednego w stosunku do drugiego może mieć ogromne znaczenie. Owszem to są zawodowcy jednak dyspozycja dnia i świeżość robią różnicę.

dracond 315,6K

dracond

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Cracovia - Widzew
Typ: powyżej 1,5 gola w 1. połowie
Kurs: 2,85
Post w dziale: ➡
Analiza:
Jak już niedawno wspomniałem, Ekstraklasa w tym sezonie mnie zadziwia. Te mecze, na które trafiam, są ciekawe, z ładnymi golami i względem zaangażowaniem w grze. Czyli dokładnie wszystko, czego mi zawsze w polskiej lidze brakowało. Tym razem na tapet biorę mecz Cracovii z Widzewem, ze względu na aspekt statystyki. Wg mnie, wbrew przewidywaniom, które znajduję na internecie, uważam że ten mecz ma szansę być ciekawy i niedefensywny. Kusi mnie zagrać zwycięstwo Cracovii, która nie wygrała z Widzewem od... 9 spotkań (wliczając mecz towarzyski). Warto byłoby w końcu przełamać tę serię, a ten sezon daje nadzieje Cracovii na realizację tego celu. Sam kurs 2,46 na to zdarzenie już jest interesujący, ale pod konkurs warto byłoby go podciągnąć. Niestety Fortuna kuleje z zakładami łączonymi w tym meczu. Najbliżej mi do typu: Cracovia wygra i powyżej 1,5 gola w meczu (kurs 3,14 na Betclicku). Ze względu jednak na mecze H2H oraz dobrą formę w tym sezonie obu drużyn, nie zaryzykuję typowania zwycięzcy, lecz pójdę w jeden z moich ulubionych zakładów: powyżej 1,5 gola w 1. połowie. Jeżeli którakolwiek z drużyn będzie chciała udowodnić już teraz, do kogo ma należeć ten sezon albo jeśli Cracovia postara się przełamać niemoc w meczach z Widzewem, to ten typ ma dużą szansę wejścia. Ponadto oba zespoły w tym sezonie mają efektowne pierwsze połowy - nieźle im idzie strzelanie i tracenie goli w nich. Wg mnie, po takim kursie, warto zagrać ten typ.

louisarmstrong 2,3M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Cincinatti
godzina 17.00
Iga Swiatek v Anna Kalinskaya
pierwszy set / mecz - Świątek/Kalińskaya
kurs 18.00
forbet

No dobara typy z gatunku na pałę po wysokich kursach , ale te na tyle wysokie że się skuszę,Za drobne w jakieś wyważone ako i multi.
Nagłówki w necie trąbią że Iga walczy o lepsze rozstawienie przed US open.Ale czy mglista pozycja 2 jest taka wiele lepsza od pozycji 3??? Tu miałbym wątpliwości.Dla Świątek chyba nawet lepiej szukać uników bardziej z Ostapenko niż z Sabalenką.A czy się Arynę spotka w półfinale , czy finale to już niewielka róznica a i tak ta perspektywa jest mglista , Bo i tak i Świątek i Sabalenka mają z kim odpaść , jest Gauff w formie , Rybakina jakby zwyżka , Keys odpadła ale będzie grożna , Andreyeva sie przyczaiła , Anisimowa już poleciała ale dla Sabalenki zawsze będzie groźna , Mboko się czai z boku.:)
Czasem może warto odpuścić przed szlemem i nie spotyać Sabalenki , Rybakiny czy Gauff przed szlemem.
Przykładów na to jest wiele , Nadal unikał Novaka przed Garossem 2022.

Poza wszystkim Kalinskaya ma 1:0 ze Świątek też walczy o lepsze rozstawienie bo ma szanse wejść do pierwszej dwudziestki WTA i grać potrafi.
Ostatnio wychodzą jej łamaki i decidery , łamak w poprzedniej rundzie na Alexandrovej , w pierwszej na Stearns ,
chwilę wcześniej na Mertens w Montrealu , Li A też po deciderze do tego wygrane z Anissimovą , Radukanu , Tauson i Linette bez straty seta .
Rosjanka ewidętnie złapała swoją najlepszą dyspozycję a ja mam nadzieję że Iga najlepsze granie złapie na US open .

bfred 867,5K

bfred

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Litwa I LYGA
Spotkanie: Siauliai 2 - Ekranas
Typ: BTS
Kurs 1,45
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...ługoterminowe-typy.152919/page-5#post-7353134
Analiza: Typ z zaplecza litweskiej ekstraklasy. Myślę, ze duże szanse na wejście. Grają sąsiedzi z tabeli i jest to mecz bardzo ważny dla obu ekip ponieważ gospodarze zajmują miejsce spadkowe a goście barażowe o utrzymanie. Jest więc o co grać i odpuszczania nie będzie. Mają tyle samo punktów po 14 ale bilans gospodarzy jest 26-47 tracą bardzo dużo goli a goście nieco lepiej bo 18-38 ale z kolei słabo ze strzelaniem. Myślę, że te dziurawe defensywy dadzą o sobie dzisiaj znać. Gospodarze w ostatnich 5 meczach 3 razy notowali BTS a goście identycznie. W 5 meczach ostatnich h2h jest jeszcze lepiej bo 4/5 i ta tendencja dzisiaj powinna być podtrzymana. Powodzenia:)

R 2,5M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Dyscyplina: Piłka nożna, Rumunia Superliga
Spotkanie: Unirea Slobozia – Metalglobus Bucharest
Typ 1X i powyżej 1,5 gola
Kurs: 1.55
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...ługoterminowe-typy.157372/page-5#post-7353136
Analiza:

Wolny piątek, więc można spędzić więcej czasu na szukanie ciekawych rozwiązań. Spośród tego, co wpadło mi w oczy wybrałem mecz w Rumunii. Tradycyjnie gram przeciwko słabeuszowi, jakim jest beniaminek ligi drużyna Metalglobus. W 5 pierwszych meczach zdobyli 1 punkt i maja bilans 4:12, co daje mi przedostatnią 15 miejsce. Będą grali z Unirea Slobozia, która zdobyła w tym samym czasie 7 oczek i z bilansem 8: 7 zajmuje 7 lokatę. Ramach H2H mecz towarzyski i spotkania na poziomie drugiej ligi z ostatnich 3 lat bez zwycięstwa Metalglobus. Ja na wszelki wypadek podpieram typ remisem i dokładam over 1,5 gola w meczu.

stanley-63 1,5M

stanley-63

Typer
Typ: Lechia over 2.5 gola
Kurs: 4.60
Post w dziale : https://forum.bukmacherskie.com/thr...26-15-08-2025-17-08-2025.174838/#post-7353146

No cóż nie ma co ukrywać ofensywa Lechii ostatnio bardzo skuteczna bo 3 kolejki wstecz szalone spotkanie z Lechem u siebie i porażka ale 3 bramki zdobyte przez Lechię , dwa mecze wstecz na Cracovii remis 2:2 i ostatnio u siebie znowu szaleństwo remis 3:3 z Motorem dlatego liczę że dziś nie stracą na skuteczności i bramki z ich strony się spodziewam , czy aż 3 ? zobaczymy , w poprzednim sezonie w 21 kolejce Lechia również gościła tutaj na KGHM Zagłębie Arena (Lubin) i pokonała Zagłębie 3:1 i może ta historia się powtórzy , na to liczę !

Ciapekzk 157,4K

Ciapekzk

Użytkownik
Piłka nożna. Dania Superliga
godz. 20.00
FC Frederica - SonderjyskE
(DNB) SonderjysE
@ 1.96
Betclik
Fredericia zaliczyła kilka zaskakujących występów, wygrywając z Silkeborgiem i remisując na wyjeździe z FC Midtjylland. Teraz Fredericia nagle stała się faworytem w meczu z drużyną SonderjyskE i jakoś mi to nie pasuje, bo wszyscy zapomnieli,że w sezonie 2023/24 w 1st division, Frederica przegrała trzy razy z zespołem dzisiejszych gości (0-2, 1-2 i 1-3). Oczywiście to było trochę temu ale trzeba o tym pamiętać. W lecie Fredericia straciła Valdemara Birkso w bramce, a wypożyczony Ejeheri nie zagra z powodu kontuzji. Zostaje Lamhauge, który nie jest zbyt pewnym punktem zespołu.

SonderjyskE, brakuje Lirima Qamiliego. Mieli trochę problemów, ale mimo wszystko mają szerszy skład i lepszą jakość zespołu moim zdaniem. Do tej pory wszystkie cztery punkty, drużyna zdobędzie na własnym boisku, w Sydbank Park, a teraz mają szansę na pierwsze na wyjeździe.

Frederica jest faworytem bukmacherów tutaj i trochę mnie to dziwi, ale patrząc ze strony gości, to oni lubią takie mecze, kiedy nie muszą udowadniać swoich racji. Jak dla mnie zespól trenera Norgaarda wygra. Takie 3-2 dla gości.

Ardnas 25K

Ardnas

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Cincinnati
Godzina: 17:00
Spotkanie: Iga Świątek - Anna Kalinskaya
Typ: Anna Kalinskaya
Kurs: 5,19
Bukmacher: Betters

Taka patelnia na dworze, że nawet się nie dziwię "murzynom" (bo i taka jest prawda), że ta ich cywilizacja nie osiągnęła takich sukcesów jak biała która ma 4 pory roku. Jak masz przez większość dni 40 stopni w cieniu, to chce Ci się pracować? Oczywiście, że nie tylko siedzisz pod baobabem. Jednak nie o tym:

Świątek piątek czy niedziela... Właśnie dziś mamy piątek i gra Iga - Polka. Na Igę takie kursy jak najczęściej w okolicach 1,10-1,20 i nie wiadomo czy wygra, czy przegra. W Montrealu przegrała 2:0 z Tauson, która co prawda miała swój turniej. Sami wiemy doskonale, że Idze zdarzają się wpadki, czy gorsze mecze, ale też nie ma czego oczekiwać, żeby zawsze wygrywała. Grała w 2024 w półfinale, więc ma o co grać (chociaż ten Wimbledon dał tych punktów do rankingu), ale poległa z Sabelenką 2:0.
Panie spotkały się rok temu w Dubaju i tam padło gładkie 4:6 4:6 dla Pani Anny. Widać, że Kalinskaya robi wyniki nawet dobre na torunee w Stanach Zjednoczonych. Całkiem nieźle w Kanadzie i finał w Waszyngtonie. Zobaczymy, więc pozdro!

*Szkoda, że w TD, nie ma możliwości edycji postu chociaż przez 5 minut.

patryk7 937,7K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - Dania, 1st Division
Godzina: 19:00
Spotkanie: Aalborg - Horsens
Typ: Aalborg (DNB)
Kurs: 1.84
Bukmacher: Betclic

Dwaj najwięksi faworyci do awansu zagrają w piątkowy wieczór w Aalborg Portland Park.
Drużyna z północnej Jutlandii miała słaby początek sezonu (tylko punkt w trzech grach), ale ostatnio odniosła pierwsze zwycięstwo ogrywając na wyjeździe Koge 2:0. Dwa remisy i porażka na starcie sezonu nie dawały zadowolenia, więc zapewne w autokarze Aalborga po meczu z Koge zapanowała ulga i satysfakcja. Jakby jednak nie patrzeć trener Steffen Hojer ma jeszcze wiele do zrobienia, bo jego ekipa nie była bez wad i miała odrobinę szczęścia w Koge.
Horsens jest niepokonane po czterech rundach rozgrywek i zajmuje 2 miejsce w tabeli. Podobnie jak AaB wygrało 2:0 w ostatniej kolejce ligowej pokonując na wyjeździe tegorocznego beniaminka z Middelfart. Start znakomity i pytanie jak długo podopieczni Davida Nielsena pozostaną bez porażki?
AaB rozegrał tylko jeden mecz w pierwszych czterech rundach rozgrywek u siebie (1:1 Hobro) i nie było to spotkanie satysfakcjonujące wymagającą publiczność w Jutlandii Północnej. Dzisiaj gospodarze muszą zagrać znacznie lepiej, aby coś z tego meczu wyciągnąć dla siebie i swoich licznych fanów.

Do góry Bottom