Dyscyplina:
Piłka Nożna - Rumunia, Liga 1
Godzina: 20:00
Spotkanie: Dinamo Bukareszt - CS Voluntari
Typ: 1 i pow. 2,5 gola
Kurs: 2.45
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam! Kolejny raz zabrakło jednej bramki by
typ dnia okazał się trafny. Dokładnie rzecz ujmując trwa czarna seria 6 typów dnia nietrafionych z czego aż w 5 zabrakło tylko 1 gola. Chcę by każdy wiedział, że swoje analizy opieram o twarde fakty związane ze statystykami, historią oraz z tym co sam dostrzegłem oglądając spotkania danej drużyny. Naprawdę nie potrafię wyjaśnić dlaczego kolejny raz zabrakło mi tak niewiele. W każdym razie mam kolejny typ, który poniżej krótko przeanalizuję. Zapraszam!
Po pierwsze, chciałbym zauważyć, że
dzisiejsi gospodarze są czwartą siłą ligi rumuńskiej poprzedniego sezonu. Z kolei
goście zajęli trzecie miejsce od końca i dopiero w barażach zapewnili sobie utrzymanie. Zatem nie trudno się domyślić, że różnica między tymi zespołami jest znacząca. Bezdyskusyjnym faworytem jest dlatego ekipa Dinamo Bukareszt i Jej zwycięstwo jest najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem w tym meczu.
Po drugie, liga rumuńska całkiem niedawno się rozpoczęła, więc
obydwie drużyny mają za sobą zaledwie 3 kolejki.
Ekipa z Bukaresztu zdobyła 7 punktów, na które złożyła się
wyjazdowa wygrana z mistrzem Rumunii - Astrą, aż 4-1, domowa wygrana z ligowym outsiderem poprzednich rozgrywek - Poli Timisoara 2-1 oraz bezbramkowy wyjazdowy remis z CFR Cluj. Z kolei
ekipa CS Voluntari najpierw doznała domowej porażki z piątą siła poprzedniego sezonu - FC Viitorul 0-1, by potem odnotować
dwa zwycięstwa. Najpierw
na wyjeździe z ekipą, która także ledwo uniknęła degradacji w poprzednich rozgrywkach, czyli z Concordią 4-0, a później u siebie z Botosani 4-2. Na podstawie podanych rezultatów można stwierdzić, że
obydwie drużyny strzelają zazwyczaj sporo bramek, lecz dzisiejsi goście nie mieli tak naprawdę jak na razie silnego przeciwnika, a wysokie wygrane ze słabeuszami nie pozwalają nam na dokonanie obiektywnej oceny Jej możliwości. Z kolei zespół ze stolicy kraju od początku sezonu pokazuje się z korzystnej strony. Pokonali mistrza na Jego terenie i to aż trzema golami, a poza tym udowodnili, że ze słabeuszami też potrafią wygrywać. To świadczy o dobrej dyspozycji tego zespołu.
Po trzecie,
obie ekipy mają za sobą także jedno spotkanie w Pucharze Rumunii. Co ciekawe,
był to mecz pomiędzy Nimi, a odbył się 11 sierpnia, więc dokładnie 4 dni temu. Kalendarz rozgrywek sprawił, że już dzisiaj mierzyć się będą po raz kolejny.
Tamto spotkanie zostało rozegrane na boisku dzisiejszych gości, a mimo to zwycięstwo odniosła ekipa z Bukaresztu 2-1 i uzyskała promocję do kolejnej rundy. To kolejny dowód na to, że piłkarze ze stolicy są w wysokiej dyspozycji co powoduje, że warto na Nich stawiać.
Po czwarte,
dotychczas odbyły się zaledwie 3 pojedynki bezpośrednie. O ostatnim już napisałem. Pozostałe 2 miały miejsce w 2015 roku, więc także niedawno. Najpierw niemal rok temu, gdyż
13 sierpnia 2015 roku ekipa z Bukaresztu zwyciężyła 3-0,
a następnie na wyjeździe również pokonała przeciwnika, tym razem 3-1. Co więcej,
w jedynym jak do tej pory domowym spotkaniu całkowicie dominowała i oddała 14 strzałów, z czego aż 10 było celnych. Zatem mając na uwadze wszystkie bezpośrednie starcia można stwierdzić, że Dinamo Bukareszt ma sposób na dzisiejszego rywala. Nie dość, że dotychczas zawodnicy tego klubu wygrali każdą potyczkę to jeszcze w każdym z tych spotkań padły chociaż 3 gole. To naprawdę dobry znak przed meczem dzisiejszym.
Podsumowując, po przeczytaniu powyższej analizy wiecie już z jakiego powodu proponuję niniejszy typ. Historia, statystyki oraz aktualna dyspozycja jasno wskazują, że goli dzisiaj nie powinno zabraknąć. Z kolei ze względu na to, że zespół Dinamo Bukareszt jest faworytem i potrafi grać z tym rywalem, Jego zwycięstwo jest wielce prawdopodobne. Warto tutaj podkreślić, że
w żadnym dotychczas rozegranym bezpośrednim spotkaniu nie padły mniej jak 3 gole, a ponadto w każdym z nich zwyciężała ekipa z Bukaresztu.
Z innych rozwiązań proponuję typ na zwycięstwo Dinama (@1.60) oraz typ, że drużyna gospodarzy strzeli przynajmniej 2 bramki (@1.65).
Naprawdę nie wiem czego Wam życzyć na koniec. Bardzo chciałbym by typ dzisiejszy okazał się w końcu trafny. Hej
145