Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina: 21:05
Spotkanie: Salzburg - Dortmund
Typ: over 2,5
Kurs: 1.62
Bukmacher: unibet
Analiza:
Borussia musi zaatakować, Salzburg będzie grał z kontry więc wszystko wskazuje na otwarty mecz. I na tym można skończyć analizę? Tak. Tylko że w ten sposób można napisać o każdym rewanżowym spotkaniu. Ktoś musi bardziej a ktoś mniej. Te dwie drużyny różnią się jednak od pozostałych ekip w tej fazie
LE. Różni je charakterystyka gry. W zasadzie w każdej innej parze w jutrzejszych meczach Ligi Europy jest drużyna która potrafi się fantastycznie bronić (może jeszcze w meczu Dynamo – Lazio może się dużo dziać na boisku o ile Lazio nie strzeli pierwsze gola i postara się zabić ten mecz skuteczną defensywą). Widzę zespoły pokroju Atletico, CSKA Moskwa, Zenit, Sporting, Bilbao, które jak trzeba będzie postawią zasieki z tyłu i przeciwnicy sobie nie pograją a sami niezbyt ochoczo wychodząc do akcji ofensywnych. Koniec końców przy korzystnym dla nich wyniku zabijają mecz i wychodzi under bramkowy.
Tak jak jednak wspomniałem, w tym meczu nie powinno zabraknąć akcji ofensywnych z obu stron gdyż oba zespoły są do tego stworzone. Mają fantastycznych wykonawców z przodu co powinno skutkować wieloma szansami na gola z obu stron. Tak jak drużyny Borussi zbyt nie trzeba przedstawiać tak kilka słów napisze o drużynie Salzburga, który bardzo zaimponował mi w pierwszym meczu. Po za tym że drużyny gra fajnie zespołowo i ofensywnie to dwóch zawodników zdecydowanie się wyróżniało. Był to napastnik 25-letni Dabbour oraz pomocnik Valon Berisha. Uważam że po tym sezonie choć jeden z nich zasili jakiś zespół Bundesligi (pisze jakiś choć raczej wiadomo że pewnie będzie to RB Lipsk).
Na ostatni mecz ligowy w weekend przeciwko Mattersburgowi trener postanowił do pierwszej 11-stki desygnować tylko trzech zawodników którzy brali udział w czwartkowym meczu przeciwko Borussi. Oczywiście mógł sobie na to pozwolić gdyż prowadzą w tabeli ligi Austriackiej i mają spora przewagę nad drugim zespołem. Inaczej sytuacja się przedstawia w drużynie Borussii gdyż zagrali w niedziele ciężki mecz z Eintrachtem wygrany rzutem na taśmę w ostatniej akcji meczu. A bohaterem został wprowadzony w drugiej połowie Michy. I można powiedzieć że jedynie trzem zawodnikom dał Stoger odpocząć przed jutrzejszym rewanżem czyli Gotze, Sokratis oraz właśnie Michy (wszedł na ostatnie pół godziny meczu). Biorąc pod uwagę fakt jak ciasno jest w tabeli Bundesligi i nic nie jest pewne czy dostaną się do
LM w przyszłym sezonie, powinni powalczyć o tryumf w spotkaniu rewanżowym. Czy im się to uda, szczerze raczej wątpię ale myślę że powalczą i tanio skóry nie sprzedadzą co spowoduje otwarte spotkanie.
100