>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 15.02.2022 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 15. Lutego

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic
- Betfan
- TOTALbet
- eWinner
- superbet
- Fuksiarz
- Betcris

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: PSG - Real Madryt
Typ: Remis
Kurs: 3.90
Bukmacher: eTOTO
Analiza:

Moim zdaniem kurs na remis w tym meczu jest po prostu zawyżony, jest to zdecydowany valuebet. Jest to spowodowane tym, że sporo osób, często fani obu drużyn, typuje wygrane jednej z drużyn przez co obniżane są kursy na te zdarzenia, a w konsekwencji podwyższa się kurs na remis i wynikające z niego prawdopodobieństwo przewyższa prawdopodobieństwo rzeczywiste. Real jest silną drużyną w tym sezonie , jest liderem w lidze hiszpańskiej. Bazują jednak na silnej defensywie, co cechuje drużyny prowadzone przez Ancelottiego. Do Paryża przyjadą więc nastawieni defensywnie i mam nadzieję, że uda im się powstrzymać silną paryską ofensywę. Ogólnie też PSG nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału w tym sezonie, powinni po prostu grać znacznie lepiej. A w tym sezonie nawet w lidze francuskiej często nie potrafili zdominować rywala.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +113
I 66K

isaacofuluru

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów UEFA
Spotkanie: Sporting - Manchester City
Typ: Obie strzelą i powyżej 3.5 gola w meczu
Kurs: 3.50
Bukmacher: Superbet

Tym razem złamię schemat podawanych przeze mnie typów i spróbuję utrafić coś naprawdę konkretnego. Na tapet wziąłem mecz Sportingu z Manchesterem City, w którym gospodarze są moim zdaniem zdecydowanie niedocenieni przez bukmacherów. A to z kolei można wykorzystać przy okazji zakładów łączonych. W jaki dokładnie sposób? Za ultraofensywnym spotkaniem z trafieniami w obie strony przemawia tutaj niemal wszystko. Zacznę może od tego, że tak mocno faworyzowany Manchester City nie zagrał w tym sezonie Ligi Mistrzów ani jednego spotkania na 0 z tyłu! Gola na Etihad strzelił mu nawet Club Brugge, a łączna suma 10 przyjętych sztuk, to zdecydowanie najsłabszy wynik wśród wszystkich zwycięzców grup. Co więcej! Żadna drużyna, która zagra w 1/8 finału nie straciła w fazie grupowej 10 goli... Żadna oprócz Sportingu Lizbona, który dał sobie ich wbić 12! Mamy więc do czynienia z dwoma najgorszymi defensywami całych rozgrywek (na etapie fazy pucharowej), które w grupie traciły odpowiednio: 2 i 1.67 bramki/mecz!

I powyższe liczby już same w sobie wystarczyłyby za argument, ale ja na tym nie zamierzam kończyć, bo styl Manchesteru City jest wszystkim bardzo dobrze znany. Pep Guardiola stawia na totalną boiskową dominację, która w praktyce objawia się tym, że nigdy nie cofa się przed żadnym rywalem. Jego piłkarze regularnie goszczą na połowie przeciwnika, co siłą rzeczy zostawia miejsce do skutecznych kontrataków. A na te na pewno będzie stać lizbońskie "Lwy". Osobiście oglądałem finał Pucharu Ligi Portugalskiej, w którym wręcz stłamsili Benfiką swoją ofensywą, co zresztą potwierdzili także w piątek, gdy po pasjonującym meczu ostatecznie zremisowali z FC Porto 2:2.

Siłą Sportingu bez dwóch zdań jest atak. Ta ekipa wystrzega się murowania dostępu do własnej bramki, co widać zwłaszcza w spotkaniach z silnymi rywalami. Przykłady? Proszę bardzo! Faza grupowa Ligi Mistrzów w ich wykonaniu to średnia 4.33 gola na mecz! A jeżeli spojrzymy na własne podwórko i spotkania z portugalską wielką czwórką (Porto, Benfica, Braga), to w bieżącym sezonie dostaniemy 7/7 spotkań z BTS'em!

Ostatecznie - nie zapominajmy, że wreszcie do lamusa odeszła zasada premiowania goli strzelonych na wyjeździe. A wraz z nią niepisana taktyczna reguła: "Nie stracić u siebie i strzelić na wyjeździe". Zatem gospodarzom w równym stopniu opłaca się teraz zwycięstwo 1:0, co 3:2. Dzięki temu Sporting będzie mógł pokazać we wtorek wszystko to, co ma najlepsze - czyli rzecz jasna swój ofensywny potencjał. I o ile nie pokuszę się o stwierdzenie, że będzie w stanie wygrać lub chociaż zremisować to spotkanie, to jestem właściwie pewien, że bukmacherzy go nie docenili, a jego możliwości jak najbardziej wpisują się w wybrany przeze mnie typ. Powodzenia!

100

CIAP3K 27,4K

CIAP3K

Użytkownik
Typ: Sporting powyżej 9.5 fauli
Kurs: 1.75

Na ten mecz szukalem lini na faule Sportingu na każdym bukmacherze i jak zobaczyłem tą linie od razu postanowiłem zagrać grubiej.
Nie wiem skąd wzięli tak niską linie i to takiej drużyny jak Sporting!
Sporting w fazie grupowej miał średnio 10,7 fauli na mecz niby nie dużo ale nie oszukujmy się, nikt nie liczył na Sporting że awansuje do dalszej fazy - a jednak udało im się.
Jutro zagrają u siebie z Manchesterem City który jak wiadomo jest o poziom lub nawet dwa lepszy od Sportingu, a Sporting na korzystny wynik może liczyć tylko u siebie a jak liczyć na korzystny wynik z taką ekipa?
A no oczywiście, że faulami zatrzymując drużynę przeciwna można chociażby zobaczyć na RB Lipsk który wygrał u siebie z City gromadząc 19 fauli.
Sporting zagrał w tej edycji trzy mecze u siebie i mieli 14,11,11 fauli.
Sporting gra ostro i w lidze mają średnio 14,2 fauli a jeszcze większa średnia jest grając u siebie, na ostatnie 5 meczu u siebie popełnili 16,14,20,17,12 fauli grając z ekipami na własnym poziomie a nawet z drużynami słabszymi od siebie.
Jutro wielki mecz dla ekipy z Lizbony i jak pisałem wyżej tylko u siebie mogą ugrac korzystny wynik a takim wynikiem będzie chociażby remis chociaż wiadomo o ten remis też będzie ciężko więc liczę na ostra grę Sportingu.

100

maniek81 427,3K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Łyżwiarstwo szybkie - ZIO Pekin, wyścig drużynowy kobiet
Godzina: 7:30
Spotkanie: Japonia - reszta stawki
Typ: Japonia
Kurs: 1.80
Bukmacher: betclic

Analiza:

Przed wyścigami ćwierćfinałowymi szanse Japonek i Holenderek oceniane były po równo. Sytuacja nieco zmieniła się po ćwierćfinałach, gdzie dużo lepiej wypadły zawodniczki kraju Kwitnącej Wiśni. Pojechały znakomicie bijąc rekord olimpijski. Holenderki jechały chwilę później swój ćwierćfinał, zwyciężyły go oczywiście, ale uzyskany czas był o gorszy o 3.65s. To sporo, mając na uwadze fakt, że chwilę później Kanadyjki osiągnęły czas niewiele gorszy od Japonek. Biegi półfinałowe ułożyły się tak, że Japonki mają dużo łatwiejsze zadanie i bez problemu powinny objechać drużynę Rosji. Holenderki natomiast będą mierzyć się z Kanadyjkami. Obie ekipy będą musiały pojechać ten wyścig na maxa, co będzie kosztować trochę sił. A finał odbędzie się zaledwie dwie godziny później, więc czasu na regenerację niewiele. Uważam, że to spory handicap w stronę Japonek, które mając łatwiejszy półfinał zachowają więcej sił na decydujące starcie w finale. Można gdybać, że Holenderki pojechały na pół gwizdka wyścig półfinałowy, że mogą dokonać korekty w składzie (tylko kogo skoro w półfinale jechał najlepszy skład w osobach Wust, de Jong, Schouten), ale jeśli w ćwierćfinale Japonki biją rekord IO, to w finale z pewnością będą jeszcze szybsze.

100

Ostatnio zmieniony przez neutralny:
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie mężczyzn - IO
Godzina: 5:10
Spotkanie: Słowacja - Niemcy
Typ: obie reprezentacje strzelą po przynajmniej dwie bramki w meczu
Kurs: 1,80
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Nadszedł czas na 1/8 finału mężczyzn. W fazie grupowej obie reprezentacje nie błyszczały i wygrały po jednym spotkaniu. Niemcy pokonali Chiny 3:2, a Słowacja wygrała 5:2 z Łotwą. Obie reprezentacje mają więcej atutów w ataku niż w obronie. Słowacja w fazie grupowej traciła odpowiednio: 6 bramek z Finlandią, 4 ze Szwecją i 2 z Łotwą. Skoro dość słaba w ofensywie Łotwa zdołała im strzelić dwie bramki, to Niemcy również powinni to zrobić. Niemcy w grupie w każdym meczu stracili po przynajmniej dwie bramki. Nawet najsłabsza reprezentacja na tym turnieju, czyli Chiny strzelili im dwie bramki. Jedni i drudzy mają sporo problemów w defensywie, więc powinno tutaj być trochę bramek. Widzę tutaj wynik od 2:2 wzwyż.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Godzina: 01:30
Spotkanie: Brooklyn Nets - Sacramento Kings
Typ: De'Aaron Fox over 24.5 pts & Kings ML @3.05
Kurs: 3.05
Bukmacher: Betclic

Fox po trejdzie Halliburtona ma trochę więcej piłki dla siebie i ogólnie to z nim na piłce Kings grali najszybszą koszykówe w lidze więc teraz powinni do tego wracać. Sabonis w niczym tutaj nie przeszkadza bo to nie jest zawodnik, który będzie klepał przez całe w boisko w co drugiej akcji, Fox ma więcej posiadań w ostatnich dwóch meczach i oddaje więcej rzutów od Sabonisa. Tutaj dochodzi też sprawa obrony, Nets bronili fatalnie w tym sezonie i to nie tylko przeciwko guardom, w tym meczu nie zagra jeszcze Simmons więc ten backourt z Curr'ym i Millsem to będzie strasznie słaba obrona na Foxa, a ta dwójka na pewno sporo pogra bo inaczej nie będzie miał tam kto rzucać.
Fox nie rzuca zbyt dobrze z dystansu, ale to bardzo szybki PG, jak już ruszy to wiele nie myśli, po prostu ciągnie do obręczy i pakuje piłkę do kosza, powinien łatwo omijać obronę Nets.

100

kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Dyscyplina: Rzutki, Modus Online Live League
Godzina: 13:05
Spotkanie: Painter - Adams
Typ: Adams (+0.5 maxów)
Kurs: 1.56
Bukmacher: Betfan

Obu panów oglądałem na mistrzostwach seniorów i muszę przyznać, że kursy mnie trochę zaskoczyły, bo wystawiłbym je w drugą stronę, ponieważ Adams w tym aspekcie prezentował się dużo lepiej. Bywało tak, że Painter w swoim całym 3-setowym meczu zdobył zaledwie maxa. Adams rozegrał na turnieju 87 legów w turnieju przy 74 Paintera, a maxów miał 2 razy więcej (stosunek 20 do 10). Mimo, że na Modusach bywały mecze, gdzie Painter rzucał np. 2 maxy, a Adams zdarzało się, że żadnego to jednak obecną różnicę w tym aspekcie na korzyść Adamsa da się zauważyć i gram w jego stronę. Tutaj rzucenie jednego maxa powinno załatwić sprawę braku przegranej w aspekcie 180.

56

Otrzymane punkty reputacji: +526
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Typ: Obie drużyny strzelą gola i Powyżej 9.5 rzuty rożne
Kurs: 3.50

Jest to pierwszy mecz dwumeczu - rewanż zostanie rozegrany na stadionie Etihad w Manchesterze. Faworytem do awansu jest bez wątpienia Manchester City, jednak Sporting w ostatnich miesiącach udowadnia, że nie można go lekceważyć. Gospodarze radzą sobie bardzo dobrze w rodzimej lidze, gdzie cały czas liczą sie w walce o mistrzostwo. Natomiast 29 stycznia odnotowali triumf w rozgrywkach pucharowych w Portugalii - punktując Benficę. Myślę, że gospodarze będą mieli swoje sytuacjie, tym bardziej że The Citiziens traci sporo głupich bramek - szczególnie ze stałych fragmentów. Jeśli gospodarze marzą o awansie, to muszę poszukać korzystnego rezultatu u siebie, a tutaj ich ustawia w zasadzie tylko zwycięstwo do zera - trudno jednak sobie wyobrazić, by Obywatele nie przełamali defensywy gospodarzy. Rzuty rożne klasycznie mają podbić kurs - wczoraj się udało bardzo łatwo, liczę na powtórkę.

100

U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Dyscyplina: Hokej, NHL
Godzina:03:05
Spotkanie: Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks
Typ: Spotkanie/liczba goli 1/+6,5
Kurs:4.1
Analiza:

Ogladajac mecze Chicago graja na odbebnienie sezonu, wziecie paycheckow, kilka lomotow i byleby skonczyc sezon. Plyna na calego, marazm i apatia, nikt z tym nic nie robi. Bez szans na playoffy

Winnipeg jakies tam szanse ma, co wiecej to jet druzyna ktora na ogol wchodzi do play off, czasem przejdzie nawet jakas runde. To nie sa slabeusze generalnie. Zamarzylo im sie podskoczenei powyzej pasa, pod wplywem emocji wywalili trenera i wzieli jakiegos zoltodzioba i plyna. Playoffy odjezdzaja. Tu nie ma jak w NBA ze do konca byle leszcz sie liczy w walce o play offy ale awansuja 4 druzyny z dywizji, a strate maja do czwartego miejsca az 11 punktow. Nie maja za bardzo wyjscia, musza wygrywac wszystko.

Dopiero co wygrali z bezposrednim rywalem o 4 miejsce Nashville, teraz ogorki u siebie, za chwile kolejny arcywazny mecz z Minnesota na 3 miejscu.

Wygrana z Nashville wazna, ale t ojeden z kilkunastu przystankow na ewentualnej drodze do lay off. Byc moze sie myle i wygraja np 3-1, oszczedzajac sie przy prowadzeniu 2-0 czy 3-0 ale powinni wygrac ten mecz,

Cos tam sie ruszylo w koncy w tym Winnipeg po passie przegranych iwygranej 'promocyjnej' nowego trenera, ostatnie mecze z bezposrednimi rywalami to wyniki przynajmniej przyzwoite, ograli Minnesote i St Louis, z Dallas przegrali dopiero po dogrywce, wspomniana wygrana z Nashville. Wszystko to zespoly wyzej od nich w tabeli dywizji.

Ale sa w takiej dziurze ze to nei wystarczy. Leszczy tez trzeba klepac. Zawalili z Phila, na kolejna przegrana z cieniasm ich nie stac.

Winnipeg - Chicago, najprawdopodobniej 3-1, 4-1 ale liczeze sie rozkreca i wbija te 4-3

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis challenger Forli
Godzina: 13:00
Spotkanie: Furness - Hoang
Typ: Hoang wygra
Kurs: 2.05
Bukmacher: ETOTO
Analiza: Bardzo duże rozbieżności u bukmacherów jeśli chodzi o ten mecz. Bet365 na Hoanga proponuję 1.83 a Unibet 2.12, rzadko zdarzają się aż tak duże rozbieżności zwłaszcza że takie kursy utrzymują się już od kilku godzin. Francusko francuski pojedynek, w którym faworyzowany jest młodszy z towarzystwa i postaram się to wykorzystać. Na papierze Furness bierze ten mecz ale wydaje mi się że możemy być świadkami małej niespodzianki, choć dla mnie to nie będzie niespodzianka. Obaj panowie na korcie spotkali się 2 razy i oba mecze wygrał Furness. Ostatnie 2 spotkania Hoang przegral 2:0 ale w obu było widać walkę. Wczesniej bardzo dużo spotkań przegrywał 2:1, czegoś brakowało by wygrać całe spotkanie. Hoang jako bardziej doświadczony z tej pary będzie musiał zgarac swoje by wygrać, Furness sporo wygrywa ale głównie z zawodnikami z dalszych miejsc rankingu. Jak dla mnie mecz 50/50 a skoro Hoang jest underdogiem to potraktuje to jako okazję.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/A-League
Godzina: 9:55
Spotkanie: Melbourne City vs Adelaide United
Typ: powyżej 12.5 rzutów rożnych
Kurs: 2.70
Bukmacher: Totalbet
Analiza:

Po małym kryzysie City nie ma już śladu. Przypomnijmy, że na starcie tych rozgrywek ekipa z Melbourne nie najlepiej prezentowała się w A-Legaue i wiele czynników miało na to wpływ, m.in. wyjazd czołowych piłkarzy na kadrę Socceroos i to destabilizowało nieco grę mistrza Australii. Teraz wszystko wygląda w jak najlepszym porządku i transfery dokonane przed rozpoczęciem tej kampanii powoli się spłacają. Mowa tutaj głównie o Mathew Leckie, który jest mózgiem i sercem tej ekipy i dzięki takim piłkarzom poziom ligi wzrasta. Jego doświadczenie przywiezione z europejskich boisk procentuje i niewątpliwie jest to spore wzmocnienie. Czekamy jeszcze na pokazanie swoich umiejętności przez Carla Jenkinsona oraz Manuela Pucciarelliego. Czy któryś z tych graczy zostanie dzisiaj bohaterem City?

Po drugiej stronie barykady znajduje się The Reds, które także łapią swój rytm. Świetne czwarte miejsce zajmowane przez klub z Adelaide pokazuje, że być może będzie to ten sezon, gdzie przyjezdni powalczą o coś więcej niż play-offy. Muszę przyznać, ze lubię oglądać mecze z udziałem gości, ponieważ podoba mi się ich ofensywny styl gry i starają się grać swoje, niezależnie z jakim rywalem przyjdzie im się zmierzyć. Dzisiaj w Melbourne są skazywani na porażkę, ale nie takie rzeczy widzieliśmy, szczególnie w australijskim futbolu. Prawdziwym liderem The Reds jest Craig Goodwin, który w meczu z Sydney FC nabawił się drobnej kontuzji, ale szybko wrócił do pełni sprawności. Czy outsider powalczy z mistrzem A-League?

Jeżeli chcesz przekonać się do A-League to włącz sobie dzisiejszy pojedynek pomiędzy City a The Reds. Brzmi jak rywalizacja w Premier League, ale jest to jednak A-League i mogę powiedzieć, że poranne emocje są gwarantowane. Przede wszystkim obie ekipy grają do przodu i z pomysłem. Nie ma straconych piłek i każde zagranie jest przemyślane. To powoduje, że wysoka kultura gry jest obecna w klubach z Melbourne oraz Adelaide i to rzutuje na poziom widowiska. Ja celuje w najwyższą linię rzutów rożnych dostępnych w TOTALBET. Każda z ekip jest pod tym względem overowa i nie ma w tym nic dziwnego jeżeli dysponujesz takimi ofensywami. Mam nadzieję na interesujące spotkanie, które niejako będzie wizytówka australijskiej ekstraklasy.

100

Otrzymane punkty reputacji: +421
tenjenko 2,9K

tenjenko

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Igrzyska Olimpijskie
Godzina: 9:40
Spotkanie: Czechy - Szwajcaria
Typ: Czechy
Kurs: 1,95

Analiza:

Dziś na tapetę biorę starcie 1/8- Finału na IO w Pekinie. Kurs na Czechów bardzo mocno mnie zdziwił bo oglądałem ich ostatnie mecze i bardzo mi imponowali. Mecz z Rosją był szalony mimo to Czesi wytrzymali napór w pierwszych minutach dogrywki i świetnie wykorzystali grę w przewadze. Szwajcarów na tych IO obserwuje mniej lecz, wydaje mi się że, nie są w stanie zagrać na takim poziomie jak Czesi.Liczę na większą koncentrację Czechów w momentach prowadzenia w meczu, a jeżeli to poprawią nie martwię się o wynik. Trzeba wspomnieć że, już raz na tych IO Szwajcarzy ulegi naszym sąsiadom i będzie to im siedzieć w głowach. Stawiam że, Czesi poradzą sobie w regulaminowym czasie. Kurs jest bardzo przyjemny więc warto go złapać i zobaczyć to widowisko.

100

kns_esport 214,5K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina : CS GO Katowice
Godzina : 11
Spotkanie : Godsent - Mouz
Kurs: 2.10
Bukmacher: betfan
Analiza:

No to zaczynamy IEMA'a, BO1 wiemy jakimi prawami się rządzi. Idę w stronę doga, mianowicie:
myszy bo przebudowie odszedł lider ropz, nie widzę myszy nawet na imie w tym skladzie, frozen to nie ten frozen co za starych czasów, bymas coś tam klika, ale dexter? Nie przemawia. Jest NBK ale pewno nie jest w stanie zastapić ropza. Natomiast GODSENT mieszanka doświadczenia i świeżej krwi czyli felps, taco i młodsi dumau, lato, b4t1n. Brazole myślę że są w stanie namieszać, lato bardzo fajny killer, nie grali dużo officiali i na pewno nie z drużynami z tej półki. Ale granie dla mnie na myszy z GODSENT w bo1 po kursie 1.47 jest nie zrozumiałe. Pamiętajmy to bo1 czasu na comebacki nie będzie, szanowanie ekonomi bo mecz się może szybko skończyć.

100 - brak podanego zwycięzcy

patryk7 735,8K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja, SHL
Godzina: 19:00
Spotkanie: Frolunda - Farjestad
Typ: Frolunda
Kurs: 2.14
Bukmacher: Forbet
Analiza:

Frolunda na miejscu 4 w tabeli, a Farjestad na 6 ze stratą tylko jednego punktu do dzisiejszego rywala.
Frolunda niemal jak co sezon walczy o czołowe lokaty w tabeli. Po trzech porażkach z rzędu w ostatnim meczu wygrała z Malmo na wyjeździe 2:1 po serii rzutów karnych.
Farjestad wygrało ostatnio wysoko z Malmo na wyjeździe 5:1, ale wcześnie przegrało u siebie z ostatnim w tabeli Djurgardens 1:3 oraz z dala od domu ze Skelleftea 1:4. FBK to zespół, który najbardziej "odczuł" Igrzyska Olimpijskie w Pekinie. Mianowicie w tym turnieju biorą udział trzej kluczowi gracze FBK środkowi Linus Johansson, Jacob Dela Ros i Gustav Rydahl. Ponadto na uraz narzeka skrzydłowy Martin Johansson i jego gra dzisiaj stoi pod znakiem zapytania.
Frolunda jest silna w domu, natomiast Farjestad przyjeżdża do Scandinavium bez kilku swoich kluczowych graczy. jakby nie patrzeć faworytem zatem zdają się być dzisiaj gospodarze.

114

Otrzymane punkty reputacji: +555
auxi 41,2K

auxi

Auxi
Dyscyplina: ATP Tenis - Doha
Godzina: 14:00
Spotkanie: Malek Jaziri - Davidovich Fokina
Typ: liczba gemów Malek Jaziri - wiecej niż 6,5
Kurs: 2.50

Davidowicz Fokina który w tym roku wygrał tylko jeden mecz z Boltem jest bitym faworytem w tym spotkaniu z kursem 15. Przypominam sobie takie kursy kiedy do gry wchodzi Nadal, Djokovic, Miedviediev, ale.... pewnie i ten Fokina śmiało Malek'a obskoczy. Jednak w tym kursie spróbuję znaleźć dobrą wypłatę na wygranych gemach. Rzadkość to w męskim tenisie na nawierchni twardej, żę płaca tak sporo za wygranie 7-miu gemów serwisowych. Typ ten wchodzi przy wyniku 6:4 6:3
Na przeciwko staje stary ale doświadczony Jaziri. Lata nie te, bo 38 na karku, kondycja pewnie też nie ta, ale serwis i technika u Jazirego zawsze była. Dobry serwis i dobra gra przy siatce. Kilka dni temu udział w turnieju w Indiach czyli podobny klimat i strefa. Fokina - Rotterdam. Może trochę to bedzie miało wpływ.
W każdym razie Liczę na to, że Jaziri nie bedzie od samego początku oddawał swoich gemów serwisowych. Liczę na pierwszy set w którym będzie trzymał swój serwis, nie da się szybko złamać może tiebreak, może 5:7 a w drugim dołoży. ze 2 gemy albo 3 po pierwszym 4:6

100

K 75,7K

krzepki89

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Igrzyska Olimpijskie
Godzina:14:10
Spotkanie: Kanada- Chiny
Typ: Chiny + 5,5
Kurs:1,67

Analiza:
w nd do ako dorzucałem -1,5 na Kanade w 1 tercji po fajnym kursie 1,95 , a dziś myślę inaczej, a dlaczego ?byłbym skłonny grać nawet niższy handicap w stronę Chińczyków a właściwie REd Kulun, , dla Kanady awans jest obowiązkiem, ale czy będą forsować tempo ? jak już jutro niecałe 24 h po meczu zmierzą się ze Szwedami. Głupia porażka z Usa spowodowała że mają + 1 mecz , a wiadomo Szwedzi to inny poziom niż Chińczycy . Czas do kolejnego meczu spowoduje ze nie beda forsować tempa i nabijać moim zdaniem statystyk , tylko po prostu kontrolować mecz, a Chińczyki będą chcieli się pokazać i pewnie coś strzelić skoro to ich pożegnanie z turniejem. Dodatkowo tak naprawdę ćwiercfinał jutro półfinał w piątek a w nd finał , więc mimo wszystko trzeba oszczędzć siły. Zieloności.

67

Otrzymane punkty reputacji: +685
biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Typ: Obie strzelą i powyżej 2,5 bramki
Kurs: 2.40

Bukmacher: superbet
Analiza:

Jak zobaczyłem to spotkanie to pierwsze co mi przyszło do głowy to typ, który kolega wyżej już podał. Z tego powodu lecę po trochę mniejszy kurs, aczkolwiek nadal opłacalny w stosunku do ryzyka w moim odczuciu.

Kolega się nieźle rozpisał, dlatego nie chcę też jakoś mocno powielać jego informacji, ale tak - spotykają się dzisiaj dwie ultraofensywne i niezbyt radzące sobie w defensywie drużyny. Sporting w meczach u siebie wygrał 3:1 z Borussią Dortmund, 4:0 z Besiktasem i przegrał 1:5 z Ajaxem.
City natomiast w meczach wyjazdowych LM wyglądało następująco: porażka 2:1 z Lipskiem, porażka 2:0 z PSG i wygrana 1:5 z Club Brugge.

Jak widać, City straciło bramkę w każdym meczu wyjazdowym. Sporting natomiast strzelił w każdym meczu domowym. Po samych wynikach widać, jak te spotkania były overowe. Manchester spokojnie stać na to, by strzelić dzisiaj minimum dwie bramki. W dodatku nie ma już zasady bramek na wyjeździe, więc Sporting może chcieć wykorzystać swój potencjał ofensywny skoro grają dzisiaj u siebie. Będą chcieli bardziej prowadzić grę niż byłoby to możliwe w przypadku dalszego istnienia zasady.

100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Typ: Sporting powyżej 2.5 żółtej kartki.
Kurs: 2.30
Bukmacher:Fortuna
Analiza:

Na tym etapie rozgrywek już nie ma żartów ani kunktatorstwa. Rywal dla Sportingu najtrudniejszy z możliwych czyli górna półka.Jeżeli chcą gospodarze marzyć o nawiązaniu walki to muszą zagrać na maksa , z dużym zaangażowaniem i walką. Patrząc na spotkania Sportingu w meczach o stawkę czyli w lidze z drużynami topowymi jak Porto , Benfica czy Braga widac że łapią sporo kartek co wynika właśnie z walki. Linia over 2.5 przekroczona w każdym z tych meczy. Dzisiaj myślę że będzie podobnie. Musiałby Manchester C. przejść bardzo obojętnie i luzacko obok meczu by nie zmusić miejscowych do walki , a jakoś nie wierzę że ekipa angielska potraktuje w ten sposób to spotkanie.

Reasumując spodziewam się twardego spotkania obfitującego w spięcia z dużą ilością fauli a w konsekwencji minimum trzema kartonikami dla gospodarzy.

130

Otrzymane punkty reputacji: +327
lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: snooker, Welsh Open, kwalifikacje
Godzina: 14:00
Spotkanie: David Lilley - Ben Hancorn
Typ: wygra Lilley
Kurs: 1,90
Bukmacher: etoto
Analiza:

Mecz do 4 wygranych frejmów (best of 7).W tym meczu rywalizować będzie dwóch czterdziestolatków, z niewielkim stażem w Main Tour (każdy nich zanotował 2 lata). Lilley, który ma większe doświadczenie w turniejach profesjonalnych, ma obecnie status amatora, okazjonalnie tylko występuje w zawodowych turniejach, w razie absencji któregoś z graczy zawodowych. Mimo to zgromadził 16.500 pkt. Regularnie występuje w turniejach o niższej randze. Z kolei Hancorn ma zawodowy paszport, ale wiele wskazuje, że na koniec sezonu go utraci. Obecny jego ranking to miejsce 86 dzięki zaledwie 22.000 pkt. zebranych w trakcie dwóch sezonów. Rynek bukmacherski przed meczem ich szanse wycenia na równi. W mojej opinii zarówno statystyki kariery, jak i wyniki osiagnięte w bieżącym sezonie wskazują na pewną przewagę Lilleya, który jest zawodnikiem nieco lepiej zaawansowanym technicznie i taktycznie, przy tym bardziej stabiilnym psychicznie przy stole. Według mnie Lilley powinien wygrać każde 6 z 10 rozegranych meczy z tym rywalem.
Żeby uzasadnić pomyłkę w wycenach rynkowych podaję kilka liczb:
- statystyki H2H: 1 mecz w 2021 roku, wygrał Hancorn 0:2
- statystyki sezonu:
Lilley 20 meczy 7-2-11 (35% wygranych), frejmy 38:52 (42%), brejki 50+ - 16(raz na 5,00), brejki 100+ - 1 (90). Raz osiągnął rundę Last 32, wygrał 1 z 2 decydyjących frejmów (50%), dokonał 4 z 6 czyszczeń stołu (67%)
Hancorn 17 meczy 5-11 (29%), frejmy 40:55 (42%), brejki 50+ - 19 (4,74), brejki 100+ - 2 (47,5). Dwa razy osiągnął rundę Last 32, wygrał 2 z 5 decydujących frejmów (40%), ani razu nie dokonał tzw, czyszczenia stołu - 0/2 (0%)
- statystyki karier
Lilley 188 meczy, 94-2-92 (50%), frejmy 544:529 (51%), brejki 50+ - 164 (6,54), 100+ - 17 (63,12), decydujące fremy - 23/51 (45%), czyszczenia - 28 z 48 (58%)
Hancorn 93 mecze 41-49 (44%), frejmy 226:242 (48%), brejki 50+ - 54 (8.67), 100+ - 6 (78), decydujące frejmy 10 wygranych z 22 (45%), czyszczenia 14 z 26 (54%)
Podsumowanie: tę propozycję dedykuję przede wszystkim obstawiającym za granicą. W mojej ocenie szanse Lilleya przed meczem należy oceniać na 60%, co sugerują statystyki karier i tego sezonu obu tych graczy. Niestety kursy na poziomie 1,90 za zwycięstwo Lilleya dają oczekiwaną wartość wygranej na poziomie zaledwie około 0,5%. gdy obstawiamy w Polsce, a przyczyną tego jest złodziejski, polski podatek. Za granicą ta wartość oczekiwana wynosi około 15%, czyli bardzo solidnie. Wyniki Lilleya w tym sezonie byłyby zapewne lepsze niż osiągnął, ale miał oczywistego pecha. Przegrał ostatnie 5 meczy (pomijam turniej shoot-out), bo aż 3 razy trafił w 1 rundzie na Trumpa (rank. 3), a także na O'Sullivana (rank. 2) i Lisowskiego (17). Na korzyść Lilleya przemawia też to, że tydzień temu osiągnął finał prestiżowego turnieju dla seniorów, w którym przegrał z Peterem Linesem. Czyli zasadne jest, że przystąpi do meczu w dobrym nastroju i niezłej formie. Hancorn notuje serię 3 porażek, a na jego korzyść należy odnotować ostatni pojedynek przeciwko Carterowi (rank. 25), bardzo zacięty, przegrany 4:5, w którym zbudował kilka brejków. Gdyby lepiej kontrolował emocje miał sznse pokonać "Kapitana", który nie zgrał dobrego meczu.W moim odczuciu wielkim minusem po stronie Bena jest właśnie ten brak kontroli emocji i wielka jednostronność w grze, w której forsuje ofensywę, a w której ma nie dosć narzędzi, jak wskazują jego rezultaty.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom