>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 15.02.2021 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
patryk7 736,3K

patryk7

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna - Anglia, Premier League
Godzina 19:00
Spotkanie : West Ham - Sheffield Utd
Typ : Sheffield Utd
Kurs : 5.2
Bukmacher : Fortuna

Angielska Premier League potrafi czasami potrafi zaskoczyć sensacyjnym wynikiem. Choćby wczoraj, kiedy to walczące desperacko o utrzymanie londyńskie Fulham wykorzystało swoją „ostatnią” szansę i pokonało Everton na wyjeździe 2:0. Dzisiaj mamy podobną grę, w której walczący o europejski puchary West Ham zagra u siebie z ostatnim w tabeli Sheffield Utd.
Sheffield United zrujnowało sezon marną jesienią, ale w 2021 roku wygląda wyraźnie lepiej (wygrało trzy z ostatnich sześciu meczów ligowych przegrywając tylko z Tottenhamem, Man City i Chelsea). Jakby nie patrzeć "Szable" są w szczytowej formie! Lokata ostatnia w tabeli, szanse na utrzymanie marne, ale są. Jednak liczą się już tylko zwycięstwa, bo półśrodki w postaci remisów nic nie dadzą. Norweski pomocnik Sander Berge oraz obrońcy Jack O’Conell i Jack Robinson nie zagrają dzisiaj w Londynie.
West Ham? Ma bardzo mocny sezon, ale potrafi stracić niespodziewanie punkty. Ostatnio "Młoty" odpadły z Pucharu Anglii przegrywając na Old Trafford w dogrywce z Manchesterem United 0:1. Ten mecz okazał się bardzo kosztowny dla "The Hammers", gdyż kilku graczy odniosło urazy. Doświadczony włoski środkowy obrońca Angelo Ogbonna (23/2) i ukraiński napastnik Andriy Yarmolenko (14/0) nie mogą dziś grać z powodu kontuzji. Inni na liście graczy kontuzjowanych to defensor DR Konaga Arthur Masuaku i paragwajski obrońca Fabian Balbuena. W pucharze nie grał francuski obrońca Issa Diop i jego gra dzisiaj stoi pod znakiem zapytania podobnie jak środkowego napastnika Michaila Antonio. Kontuzja Angelo Ogbonny jest oczywiście najgorsza dla zespołu, ale inne ubytki kadrowe też są znaczne.
Prawdopodobny skład wyjściowy West Ham United: Fabianski; Coufal, Dawson, Rice, Cresswell; Noble, Soucek; Bowen, Lingard, Benrahma; Antonio (?)
Prawdopodobny skład wyjściowy Sheffield United: Ramsdale; Basham, Egan, Ampadu; Lowe, Lundstram, Norwood, Fleck, Bogle; McGoldrick, McBurnie
Porażka Liverpoolu z Leicester stworzyła wielką szansę przed Młotami na przeskoczenie w tabeli ubiegłorocznych mistrzów Premier League. Zapewne będzie to jeden z najważniejszych czynników, który powinien wznieść gospodarzy na wyżyny swoich umiejętności. Ale czy będę potrafili sobie poradzić z presją wyniku? Nikt nie daje żadnych szans na triumf "Szabel" dzisiaj w Londynie stawiając na pewne zwycięstwo ekipy Fabiana. Ale "The Blades" się nie położą, a grać w piłkę potrafią (przekonał się choćby o tym pod koniec stycznia drugi w rankingu Manchester Utd, który przegrał sensacyjnie u siebie z SU 0:2).

100

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
manipulation 16,1K

manipulation

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna Liga Europy Kobiet
Godzina: 17:00
Spotkanie: MKS Perla Lublin W-Kastamonu W
Typ: Wygrana Perly
Kurs: 3.75

Bukmacher: STS
Analiza:

-Moim skromnym zdaniem kursy na Perłę są wciąż zgoła za wysokie. WIdać gołym okiem,że doświadczeni gracze idą w kierunku Perły bo kursy gdzieniegdzie spadły z poziomu 4.80+ na nawet 3.20. Szczerze mówiąć to wciąż są one za wysokie,bo według mnie jest to mecz 50/50 :) A może nawet i Perełka jest tutaj nieznacznym,ale jednak faworytem. Kastamonu to w mojej opinii absolutnie nic szczególnego w Europie. Oba mecze z Silnym Nantes,Turczynki przegraly dość wysoko,podczas gdy Nasza Perelka w obu swoich meczach przeciwko Francuzkom sprawiła im kłopoty-zwłaszcza w drugim meczu,gdzie do przerwy prowadziły. Wciąż obie drużyny mają o co grać-Perła w trudniejszej teoretycznie sytuacji,ale nie beznadziejnej biorąc pod uwagę,że Kastamonu ostatni mecz zagra z Nantes. Olbrzymia motywacja na to spotkanie po stronie Perełki. Co więcej-Kastamonu zagra dzisiaj bez dwóch dość ważnych zawodniczek z nominalnej rotacji.

Pomogłem? Zostaw proszę ,,reputkę'' :)
Typującym i Grającym życzę Powodzenia !

275

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +509
kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna Liga Europy Kobiet
Godzina: 17:00
Spotkanie: MKS Perla Lublin W-Kastamonu W
Typ:perła +2,5
Kurs:1.77

Bukmacher:Fortuna
Analiza
:
"Dość nieoczekiwanie mistrz Polski znalazł się pod ścianą w walce o wyjście z grupy do dalszych gier. Wszystko przez decyzję międzynarodowej federacji, która starcie pomiędzy Nantes Atlantique Handball i HC Lada postanowiła zweryfikować jako walkower na korzyść rosyjskiej ekipy. Przyczyną takiego stanu rzeczy są przepisy obowiązujące we Francji, które spowodowały, że mecz z Rosjankami nie mógł się odbyć.

Ta decyzja sprawiła, że Perła spadła na ostatnią pozycję w tabeli grupy D, a mecz z Kastamonu stał się tym z serii gier o życie. Porażka z ekipą z Turcji sprawi, że zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd do Toglatti mistrz Polski będzie mógł potraktować turystycznie. Remis lub zwycięstwo przedłuży natomiast szanse lublinianek na wyjście z grupy".
Tekst z dziennnika wschodniego.

Tak jak piszę będzie to mecz o przysłowiowe życie w 1 meczu padł remis ale gdyby Polki lepiej weszły w mecz i w 2 połowę mogły by to wygrać. I tak jak kolega wyżej napisał będzie to mecz 50/50 więc warto grać w stronę naszych ja pobrałem z podpórką do dubla po atrakcyjnym kursie.

77

Otrzymane punkty reputacji: +375
S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej Szwecja
Godzina: 19:00
Spotkanie: Sodertalje - Vasteras
Typ: Vasteras z dorgwyka i karnymi
Kurs: 2.36
Bukmacher: Betclic
Analiza: Czwarta drużyna ligi podejmie dziś znajdujący się na ósmym miejscu Vasteras. Oba zespoły spotkały się ze sobą 2 dni temu i wtedy po karnych wygrali gospodarze. Wysoki kurs na gosci głównie spowodowany jest nie najlepsza gra na wyjazdach, bo gdy weźmiemy pod uwagę tylko te mecze to znajdują się na 10 miejscu, mimo wszystko więcej mają wygranych na wyjazdach niż przegranych. Wchodzę dziś w zwycięstwo gości, którzy 2 dni temu byli bardzo blisko i dziś mają szansę się zrewanżować.

100

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: hokej 2 szwecja
Godzina: 18
Spotkanie: Modo-Almtuna
Typ: under 4.5 goli razem z dogrywka
Kurs: 3.45
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Typ ryzykowny, wynik moze isc w obie strony dlatego jest on raczej na podbicie punktacji jak sie uda.Modo ostatnio nie gra tak skutecznie w ataku jak powinno. Almtuna tez zespol ktory jest nieprzewidywalny w ataku i tutaj naprawde wiele moze sie zdarzyc. Jedna i druga ekipa zajmuje miejsce w dolach tabeli, forma jak widac raczej nastawiona na porazki. W bezposrednich spotkaniach no wlasnie bywalo roznie pod katem bramek. Overy tak czesto nie padaly. Mysle, ze jesli druzyny od poczatku zzagraja z wieksza ostroznoscia, to jest szansa na under. Linia jest niska dlatego trzeba uwazac.

245

Otrzymane punkty reputacji: +303
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 19:00
Spotkanie: West Ham - Sheffield Utd.
Typ: West Ham
Kurs:
1,92
Analiza:

Kolega wyżej podał zwycięstwo gospodarzy i obie strzelą ja idę w 1 kierunku a więc samo zwycięstwo - nieważne jakim wynikiem.
West Ham powoli powoli zaczyna walczyć o przygody europejskie w następnym sezonie a nawet po cicho można ich zaliczyć do walki nawet o ligę mistrzów - jeśli dziś wygrają będą mieć 42 punkty - 3 miejsce minął Liverpool, który jest w dołku.
Muszą pokonać ostatnią drużynę ligi więc zadanie nie jest jakieś za trudne a kurs jest naprawdę zachęcający.
Sheffield po ostatnim kapitalnym sezonie ten sezon już ma zgoła odmienny, ostatnie miejsce praktycznie od 1 kolejki i nie wydaje mi się aby utrzymali się z taką grą.
West Ham zrobił naprawdę fajny transfer sprowadzając J. Lingarda i jest podstawowym graczem.
Reasumując uważam, że gospodarze tego meczu są zdecydowanym faworytem i jeśli tylko zagrają na swoim poziomie to 3 punkty zatrzymają.

92

Otrzymane punkty reputacji: +96
fullmax 161,9K

fullmax

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Bayern - Arminia
Typ: Bayern i over 3,5 gola w meczu
Kurs:
2,10
Analiza:
Dziwię się, że jeszcze nikt nie wziął "pod lupę" pojedynku aktualnych klubowych mistrzów świata Bayernu Monachium z Arminią Bielefeld. Kilka dni temu Bawarczycy sięgnęli po kolejne trofeum, tym razem w Klubowych Mistrzostwach Świata (umówmy się przeciwników nie mieli za mocnych i zdobycie tego trofeum było koniecznością). Z kolei tegoroczny beniaminek zanotował spadek formy i nadal dryfuje w końcówce ligowej tabeli. Opiekun Bayernu Hansi Flick ma na swoim koncie już więcej tytułów (6), niż porażek (5). Co więcej ekipa z Bawarii od dłuższego czasu kontynuuję serię zwycięstw. Na przestrzeni ostatnich tygodni w Bundeslidze pokonali Schalke 4:0, Hoffenheim 4:1 oraz Herthę Berlin 1:0. Tymczasem ekipa z Bielefeld po nie najgorszym starcie w Bundeslidze jako beniaminek znacząco obniżyła loty i do starcia z "Wielkim" Bayernem przystępuje po dwóch porażkach z Eintrachtem Frankfurt 1:5 i FC Koeln 1:3. Jak więc pokazują ostatnie starcia dzisiejszych gości ich defensywa jest dziurawa jak "szwajcarski ser" i wątpię aby ekipa z najlepszym napastnikiem świata w składzie miała problem z wbiciem kilku goli przyjezdnym. Stawiam, że sam Bayern może pokryć zakładany over w tym meczu. Pierwsze spotkanie między tymi ekipami zakończyło się wygraną zespołu z Monachium 4:1.

100

Otrzymane punkty reputacji: +1
ToBi77 57,8K

ToBi77

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Górnik Zabrze - Stal Mielec
Typ: powyżej 1 gola, powyżej 7 rzutów rożnych ,powyżej 3 żółtych kartek
Kurs: 2,10

Bukmacher: Forbet
Analiza:

Pierwszy typ jaki miałem w głowie na ten mecz to "kartki". Do Zabrza przyjeżdża były trener Górnika Ojrzyński - który nie jest miło wspominany w Zabrzu ,szczególnie za przegrane Wielkie Derby Śląska z Ruchem. Porażka 0:2 z niebieskimi na otwarcie nowego stadionu ,szydera z trybun w jego kierunku czy grajków z Korony typu Korzym ,Janota ,Golański których sobie sprowadził była praktycznie końcem jego pracy. Mecze z udziałem mielczan ,czy w ogóle drużyn jakie trenował obfitują w dużą ilość fauli i kartek. Taki ma styl, a dziś dodatkowa motywacja i zajmowane miejsce w tabeli oraz forma Górnika ,który też musi zacząć punktować sprawi że będzie iskrzyć. Liczę ,że nikt nie odstawi nogi, a sędzia Raczkowski - jeden z ulubieńców" zabrzańskich kibiców będzie miał co robić. Jeśli chodzi o rzuty rożne to gospodarze nabijają ich sporo ,szczególnie u siebie - np. Lechem wykonali 8 kornerów, a Stal na pewno coś dorzuci. Ostatnio obudził się Jimenez - w środowym meczu pucharowym z Rakowem zdobył 2 gole, natomiast Stal jako czerwona latarnia ligi też nie może grać na remis jeśli chcą wygrzebać się ze spadku, więc będzie się działo. Powodzenia !!!

110

Otrzymane punkty reputacji: +371
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej na lodzie, liga Szwajcarska
Godzina: 19:46
Spotkanie: Zurich SC-Servette Genewa
Typ: Genewa z x
Kurs: 1,84
Analiza:
Spotkanie dwóch mocnych ekip , dla mnie oba zespoły z rosterem na top -4 ligi szwajcarskiej. Zurich to aktualne vice lider tabeli , Genewa jest ósma ale przez zawirowania covidowe rozegrała szesc meczy mniej niz rywal. Obie ekipy nieraz typwałem i opisywałem. Solidne wzmocnienia przed sezonem, Genewa z mysla o lidze mistrzów, Zurich z mysla o powrocie na tron. Spotkania obu ekip w tym sezonie bardzo zaciete , do rozegrania ich potrzebny był dodatkowy czas. W ekipie Zurichu brak najlepszej strzelby, Svena Andrigetto, kontuzjowani sa tez Roe i Kruger, w Genewie od dłuzego czasu nie ma bramkarza Manzatto. Dzis spodziewam sie wyrownanego spotkania i kto wie czy nie bedzie remisu po 60 minutach.

84

Otrzymane punkty reputacji: +273
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Bundesliga
Spotkanie: Bayern Monachium vs Arminia Bielefeld
Typ: Fabian Klos strzeli gola i jego zespół przegra mecz
Kurs: 8.00
Analiza:

Oczywiście kursy w stronę klubowego mistrza Niemiec, Europy i Świata są zbyt niskie i ja w swoim stylu poszukam nietypowej propozycji. Po pierwsze warto zwrócić uwagę, że faworyci tak naprawdę z marszu podejdą do dzisiejszego spotkania. W krótkim okresie Robert Lewandowski i jego koledzy rozegrali kilka meczów, w tym dwa w Katarze i będzie to ich piąte starcie w przeciągu 2.5 tygodnia, gdzie ich przeciwnicy mogli na spokojnie przygotowywać się do tej potyczki. Koronawirus u Thomasa Müllera, problemy osobiste Jerome'a Boatenga, izolacja Javi Martineza i Leona Goretzki, to wszystko było w cieniu ostatniego sukcesu Bayernu osiągniętego w KMŚ. Zmęczenie może się pojawić w szeregach gospodarzy i uważam, że Arminia to po części wykorzysta.

Okej, nie prezentowali się ostatnio najlepiej, ale na takiego rywala motywujesz się podwójnie i nikt nie oczekuje od nich zwycięstwa. Sami widzieliśmy, że takie Mainz zaskoczyło Bawarczyków i prowadziło 2:0 do przerwy. Ja liczę tutaj na króla strzelców 2. Bundesligi z poprzedniej kampanii, a więc Fabiana Klosa. Jego ekipa zdobywa naturalnie o wiele mniej goli niż to było jeszcze kilka miesięcy temu szczebel niżej, ale muszę przyznać, że jego współpraca z Sergio Cordovą mi się ostatnio bardzo podobała. Mam nadzieję, że trener Uwe Neuhaus ustawi nieco ofensywnie swój klub, co pozwoli na kilka celnych strzałów w tym przynajmniej jeden naszego bohatera, który zakończy się bramką. Dobrze wiemy, że obrona Bayernu jest dziurawa i pozwala na wiele w tym sezonie, dlatego liczę na gola Fabiana, ale także na przegraną jego drużyny.

100

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania, La Liga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Cadiz - Athletic Bilbao
Typ: Powyżej 6,5 kartek
Kurs:
3.90
Analiza: Dzisiejszego dnia zabieram Was na południe Hiszpanii, a dokładnie nad Kadyks. Na Estadio Ramon de Carranza dojdzie do spotkania pomiędzy Cadiz a przyjezdnymi z Kraju Basków - Bilbao. Cadiz grało całkiem nieźle na początku rozgrywek, jednak obecnie wyglądają bardzo biednie o czym świadczą ich ostatnie spotkania. Cztery porażki i jeden remis w ostatnich pięciu spotkaniach (liga + puchar) świadczą o tym, że coś się zawiesiło w drużynie prowadzonej przez Alvaro Cerveza Diaz'a. Według mnie jednak każda seria się kiedyś kończy i choć Bilbao nie gra źle i są faworytem tego spotkania, myślę, że Cadiz postara się zdobyć punkty u siebie, nie stanie się jednak to, jeśli nie podejmą walki o każdy kawałek murawy. W poprzednim spotkaniu tych ekip padło osiem żółtych kartek, co poskutkowało także dwiema czerwonymi kartkami.
Kurs jak dla mnie 3.90, to na pewno promocja, z której warto skorzystać, choćby dlatego, że w Hiszpanii, jeśli worek z kartkami otworzy się już w pierwszej połowie, to powinno to zostać pokryte. Sędzią spotkania będzie pan Pablo Gonzalez, którego średnia kartek w tym sezonie to 5,39 żółtej kartki na spotkanie, co daje mu drugą pozycje w całej lidze, zaraz po Carlosie del Cerro Grande.
Uważam, że frustracja zawodników Cadiz, chęć przerwania passy porażek, własne boisko i w mojej opinii gra z kontry Cadiz spowodują kartki po obu stronach.
Czuję zieloność w tym typie.

Pozdrawiam

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom